Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Γενόσημα Κόμματα, Σημαίες Ευκαιρίας και Μνημόνιο ΙΙΙ

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης



Καθώς πλησιάζουμε την ημέρα των εκλογών, ο πολιτικός κόσμος φαίνεται ότι αδυνατεί να επιδείξει τη δέουσα ωριμότητα και σύνεση και επιμένει στη καλλιέργεια ενός νέφους αυταπάτης, υπό τη σκιά του οποίου θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες. Τα τρέχοντα δεδομένα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ανάγλυφα ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου δύσκολα θα δώσουν σταθερή κυβερνητική λύση, ενώ η επόμενη βουλή θα συντίθεται από αρκετά πολιτικά κόμματα. Θα γίνει όμως έτσι;
Στην απερχόμενη βουλή εκτυλίχθηκαν οι πιο θεαματικές στροφές πολιτικών στρατηγικών της τελευταίας 30ετίας. Ειδικότερα, είδαμε κόμματα και βουλευτές που αρχικά υποστήριξαν ένα μείγμα πολιτικής (Μνημόνιο Ι) και στη συνέχεια απέσυραν τη στήριξη τους, κόμματα και βουλευτές που αρχικά καταδίκασαν το Μνημόνιο και στη συνέχεια υποστήριξαν μια δυσμενέστερη για το λαό εκδοχή του (Μνημόνιο ΙΙ), βουλευτές που καταψήφισαν δανειακές συμβάσεις και νομοσχέδια πολιτικής, για να το μετανιώσουν μετά από λίγες ημέρες και να επιστρέψουν στο «μαντρί» ζητώντας τη συγχώρεση του αρχηγού-αυθέντη κ.λπ.
Την ίδια περίοδο δημιουργήθηκαν νέα κόμματα, που όλα εξέφραζαν μια προσωπική ή πολιτική διαφοροποίηση με την ηγεσία, τις θέσεις ή την πολιτική στάση ενός προϋπάρχοντος κομματικού σχηματισμού. Όλα αυτά σε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων και δεκάρικων λόγων με την άκρη του ματιού στραμμένη στην τηλεοπτική κάμερα.
Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου μπορεί να έδωσε ένα τέλος στον χειρότερο εφιάλτη των εν ενεργεία βουλευτών (που συχνά έπρεπε να ψηφίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο), ενεργοποίησε όμως την έναρξη ενός νέου φαινομένου: την περιφορά πολιτευτών σε κόμματα-σημαίες ευκαιρίας, μέχρις ότου λάβουν την καλύτερη προσφορά και κατ’ επέκταση τις συνεχείς μεταγραφές υποψηφίων βουλευτών.
Ιδίως τον τελευταίο καιρό οι μετακινήσεις δεν περιορίζονται μόνο στην αλλαγή ορόφων στην κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερή «πολυκατοικία», αλλά οδηγούν και σε θεαματικές αλλαγές «ιδεολογικοπολιτικού οικοδομικού τετραγώνου» (π.χ. επιλογές του «Άρματος Πολιτών»).
Η επόμενη πράξη του δράματος θα παιχτεί μετά τις εκλογές. Ανεξάρτητα από την ακριβή καταγραφή της κάλπης, η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αδήριτη ανάγκη σταθερής διακυβέρνησης. Κι αν οι βασικοί εταίροι του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού καταφέρουν να σχηματίσουν ένα βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα, η χώρα θα πορευτεί με την ίδια δοκιμασμένη συνταγή (ενδεχομένως και με ένα νέο Μνημόνιο) στον Γολγοθά της απομείωσης του δημοσίου χρέους. Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που η προηγούμενη εξέλιξη δεν είναι εφικτή;
Νομίζω πως το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε πολλούς από τους νεόδμητους πολιτικούς οργανισμούς να εξελίσσονται πλήρως η μερικώς σε κόμματα-γενόσημα: με διαφορετικό όνομα και επιχειρηματολογία αλλά πάντως με την ίδιες θεμελιώδεις προτεραιότητες που είχε θέσει και το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι σειρήνες της εξουσίας και οι πιέσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας θα είναι τόσο ισχυρές, ώστε δεν αποκλείεται να δούμε «επαναπατρισμό» βουλευτών στα κόμματα από τα οποία προήλθαν, εξ ολοκλήρου προσχώρηση συντεταγμένων κομμάτων στο σχήμα της συμπολίτευσης και εκ βάθρων ανασυγκρότηση των λεγόμενων «μνημονιακής» και «αντιμνημονιακής» παράταξης. Άλλωστε, μετά τις εκλογές το δίλημμα για τους πολιτικούς ταγούς θα είναι πρόδηλο: αν δεν αναλάβούν εκείνοι τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας, ίσως βρεθεί κάποιος άλλος να τo πράξει.

* Ο Θεόδωρος Κουτρούκης είναι Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και δεν είναι υποψήφιος με κανένα πολιτικό κόμμα (sic)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Νέες δημοπρατήσεις έργων

Έργα για τις οδικές υποδομές, τον αγροτικό τομέα και τον πολιτισμό προωθούνται στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική της Επιτροπή.
Αναλυτικά:
Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας Βελτίωση οδικών υποδομών Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας προγραμματίστηκε η εκτέλεση οκτώ νέων έργων βελτίωσης των οδικών της υποδομών για τα οποία εγκρίθηκε η δημοπράτησή τους.
Πρόκειται για τα εξής:
1.«Αποκατάσταση οδού Κρυονέρι – Γέφυρα Τζαρή στη Χ.Θ. 3+100», προϋπολογισμού 295.000 ευρώ.
2. «Βελτίωση οδού Κρυονέρι –Ναζαίοι (β’ φάση)», προϋπολογισμού 230.000 ευρώ,
3.«Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου περιοχής Ραδοβυζίων και Ανατολικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ,
4.«Βελτίωση ασφαλτόστρωση δρόμου Αγ. Χαράλαμπος Κ. Αθαμανίου – διασταύρωση με Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ,
5.«Εργασίες συντήρησης πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ,
6.«Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου στο δρόμο Δημαριό – Κομπότι (τμήμα Δημαριό – Λαπέϊκά)», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ,
7.«Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου στο δρόμο Γέφυρα Τζαρή – Κούνιες», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ,
8.«Αποκατάσταση οδοστρώματος στη Χ.Θ. 7+500 (μετά τη Φτέρη) του Επαρχιακού δρόμου Δίστρατο – Φτέρη – Μακρύκαμπος», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, Δημοπράτηση αρδευτικών έργων.
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση δύο νέων έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα βελτίωσης των αγροτικών υποδομών της Π.Ε. Άρτας.
Αφορούν την:
1. Ολοκλήρωση αρδευτικού δικτύου Μελάτων Δήμου Ν. Σκουφά, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ - Επισκευή στέγης Αντλιοστασίου Βίγλας, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ. Ανάδοχοι για έργα σε θρησκευτικά μνημεία Εργασίες σε δύο Ιερούς Ναούς 2. Μνημεία της πόλης της Άρτας, ξεκινούν σύντομα καθώς η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των έργων. Το πρώτο αφορά την «Ολοκλήρωση εργασιών τρούλου στον ανεγειρόμενο Ι.Ν. Αγίου Μαξίμου Γραικού προϋπολογισμού 20.000 ευρώ για το οποίο μειοδότης αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση Λάμπρος Βερλεκης ΕΔΕ.
2. Το δεύτερο αφορά το έργο επισκευής Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, με μειοδότη την εργοληπτική επιχείρηση Βασίλειος Τάτσης ΕΔΕ.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Συντήρηση – ηλεκτροφωτισμοί του οδικού δικτύου Τρία έργα με τα οποία αναβαθμίζεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πρέβεζας και ένα για την αποκατάσταση ζημιών, προωθούνται προς υλοποίηση, καθώς η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη δημοπράτησή τους. Πρόκειται για τα εξής: 1.«Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση προς Μύτικα», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ,
2.«Επέκταση ηλεκτροφωτισμού 2ης Επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ
3.«Συντήρηση – αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού 4ης Επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 27.000 ευρώ.
4.«Συντηρήσεις – Αποκαταστάσεις καθιζήσεων τμήματος Αρχάγγελος – κόμβος Καμαρίνας της υπ’ αριθμ. 19 Ε.Ο. και Τμήματος της 7ης Επαρχιακής Οδού Ε.Ο. 19-Ζάλογγο» με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας Διαμόρφωση χώρου για το ΚΕΘΕΑ Αρωγός στο έργο αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών, τίθεται για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια, η οποία συνδράμει στην δημιουργία παραρτήματος του ΚΕΘΕΑ στην Ηγουμενίτσα.
Στο πλαίσιο αυτό η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την δημοπράτηση έργου για την επισκευή και διαμόρφωση χώρου του Ε.Ι.Ν. ώστε να καλύψει τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 25.000 ευρώ, που θα καλυφθούν από τους Κ.Α.Π. της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται να γίνουν εργασίες αποξήλωσης και αντικατάστασης παντζουριών και του ξύλινου δαπέδου, αλλαγής του χώρου υγιεινής, εγκατάστασης δικτύου Η/Υ και την απαραίτητη ηλεκτρική εγκατάσταση.
Μελέτη οδοποιίας για το Σ.Μ.Α. Ηγουμενίτσας Τέλος η Ο.Ε. ενέκρινε τη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης του έργου «Εκπόνηση μελέτης οδοποιίας για το Σ.Μ.Α. Ηγουμενίτσας».
Η μελέτη, προεκτιμώμενης αμοιβής 23.774,13 ευρώ, θα περιλαμβάνει την περιβαλλοντική και την οριστική μελέτη της οδού πρόσβασης, καθώς και την σχετική τοπογραφική αποτύπωση.
Η διάρκεια εκπόνησης της μελέτης είναι στους δύο μήνες, από την υπογραφή της σύμβασης.

Η Αγνή Σμπόνια από την χθεσινοβραδινή συγκέντρωση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στο Καναλάκι

«Οφείλουμε να σταθούμε ειλικρινείς απέναντι στην κοινωνία και να αναγνωρίσουμε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε λάθη».


Την αισιοδοξία της ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να διαψεύσει όλους εκείνους που τα τελευταία περίπου δύο χρόνια προβλέπουν την καταστροφή και το χάος εξέφρασε η υποψήφια βουλευτής Αγνή Σμπόνια σημειώνοντας ότι η ψήφος της 6ης Μαΐου δεν θα αφορά μόνο τη χώρα μας που βιώνει μια πρωτοφανή κρίση αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και από το αποτέλεσμα της καθορίζονται οι εξελίξεις για τα επόμενα χρόνια.«Όλοι εμείς οι προοδευτικοί πολίτες και η νέα γενιά, οφείλουμε να σταθούμε απέναντι. Να αναδείξουμε την εναλλακτική πρόταση, για μεταρρυθμίσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς, για να αναδειχτούν όλες εκείνες οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, να αναδειχτούν οι φρέσκες ιδέες που έχουμε εμείς οι νέοι άνθρωποι» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Σμπόνια υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προωθήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα απαντάει στο αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Μια ανανέωση που θα συμβάλλει στην προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και θα περιορίσει τις συντεχνίες, τις μειοψηφίες και τα συμφέροντα εκείνα που σήμερα εμποδίσουν κάθε αλλαγή.

«Οφείλουμε σήμερα να σταθούμε ειλικρινείς απέναντι στην κοινωνία και να αναγνωρίσουμε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε λάθη και παραλείψεις που πλήγωσαν τους πολίτες και απογοήτευσαν τη μεγάλη πλειοψηφία όσων μας στηρίζουν. Έκανε πίσω αρκετές φορές και δίστασε να προωθήσει πολιτικές που ήταν απαραίτητες για τη χώρα, φοβούμενο το πολιτικό κόστος» τόνισε η κα Σμπόνια, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ με ηγέτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους νέους ανθρώπους δίνει τη μάχη να κερδίσει η χώρα τη χαμένη της αξιοπιστία και να βγει από το αδιέξοδο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 17:ΟΟ μ.μ.

ΒΟΤΟΝΟΣΙ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Θέσεις για το θέμα «Εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση ως προβλήματα της περιοχής Πωγωνίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20 Απριλίου 2012

Δολιανά,
20-04-2012
ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:
"ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 20-04-2012"


Η Παράταξή μας έχει την σταθερή άποψη ότι για όλα τα σημαντικά και μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και την περιοχή μας, όπως η ασφάλεια των κατοίκων, η εγκληματικότητα, η κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών, η υποβάθμιση της περιοχής, η ίδρυση ΕΟΖ, κ.ά., θα πρέπει η ίδια η Δημοτική Αρχή να τα ανοίξει και να προκαλέσει δημόσια συζήτηση και διαβούλευση, τόσο σε επίπεδο Δήμου, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας.
Το Πωγώνι αφέθηκε στην τύχη του, πρώτα απ’ όλα από την Πολιτεία, με την συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών, την μη στήριξη των δομών όπως το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ Δολιανών, την μη στήριξη των ορεινών Δήμων, την εγκατάλειψη των αναγκαίων έργων οδικών υποδομών, με αποτέλεσμα την μείωση των μόνιμων κατοίκων, των νέων, των επαγγελματιών, χωρίς τότε να τολμήσει η Δημοτική Αρχή να διαμαρτυρηθεί σθεναρά, να πείσει, να διεκδικήσει, να συσπειρώσει τους δημότες και τους κατοίκους σε μία σειρά κοινών προσπαθειών για την αποτροπή τέτοιων καταστάσεων.
Αυτή η περίοδος ήταν μία αποτυχημένη περίοδος όσον αφορά την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας για το συμφέρον της περιοχής μας.
Σ’ αυτόν τον τομέα, πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν έχουμε κάνει κανένα βήμα εμπρός, με εξαίρεση στο θέμα της ΑΤΕ. Εμείς έχουμε προτείνει πολλές φορές τον τρόπο ανάδειξης και επίλυσης τέτοιων ζητημάτων. Χωρίς ποτέ να εισακουστούμε!
ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ!
Ως Παράταξη πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων απαιτεί:
πρώτον, την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση του Δήμου, των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, και δεύτερον, την στήριξη και συνεργασία όλων στην υλοποίηση των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η σημερινή έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. θέλουμε να πιστεύουμε ότι κινείται σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Διότι η σωστή ανάδειξη των προβλημάτων, η συμμετοχή και η συσπείρωση των δημοτών μέσα στο πνεύμα συγκεκριμένης κάθε φορά στόχευσης θα βοηθήσει επιπλέον στο να αλλάξει η σημερινή κυρίαρχη αντίληψη ότι τίποτε δεν γίνεται, ότι δεν μπορούμε, ότι δεν υπάρχουν λύσεις.
Όσον αφορά το θέμα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή μας, συμφωνούμε απόλυτα ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα εγκληματικότητας, βίας και κλοπών, που συνεχώς αυξάνονται, και έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Τα κρούσματα είναι πλέον συνεχή. Παράλληλα αυξάνεται πρωτίστως ο φόβος, η ανασφάλεια των κατοίκων, η διατάραξη της κοινωνικής ηρεμίας και επιτείνεται η άποψη της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας εκ μέρους της Πολιτείας. Τα στοιχεία αυτά είναι ο χειρότερος εχθρός της συνοχής, της ανάπτυξης, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας μας.
Χρειάζεται επειγόντως να γίνει κάτι!
Να ληφθούν μέτρα και να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα λύσουν άμεσα και μόνιμα το πρόβλημα. Δράσεις χωρίς βεβαίως την χρησιμοποίηση εξυπακούεται οποιασδήποτε βίας για την επίλυση των προβλημάτων.
Με Διαπιστώσεις, με Ψηφίσματα εντυπώσεων και με Αναφορές χωρίς σχέδιο, δεν πετυχαίνουμε ποτέ τίποτε. Χρειάζεται βούληση, πίστη και τόλμη.
Η κατάσταση επιβάλλει την χάραξη ενός Σχεδίου αντίδρασης από τον Δήμο, για την επίλυση του προβλήματος, με την Συνεργασία των Φορέων της Πολιτείας και τον συνεχή έλεγχο.
Να διαμορφώσουμε εμείς ένα Σχέδιο Απόφασης του Δ.Σ., με το τι θέλουμε, τι απαιτούμε, ποιές δράσεις και πολιτικές είναι προς το συμφέρον της περιοχής μας, να επινοήσουμε ενέργειες, μέτρα και πρωτοβουλίες σωστά οργανωμένες που εξυπηρετούν τον στόχο μας. Ένα Σχέδιο με τα απαραίτητα δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα, με αυξανόμενη κάθε φορά ένταση, ώστε έτσι να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας, να πείσουμε καλύτερα και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.
Να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως:
-Ενημέρωσης των φορέων της Πολιτείας Γραφείο Πρωθυπουργού, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, Υπουργεία, Βουλευτές, Φορείς του Πωγωνίου.
-Στενότερης συνεργασίας των Υπηρεσιών προστασίας του πολίτη και των Υπηρεσιών ελέγχου λαθρομετανάστευσης με τον Δήμο.
-Ενίσχυσης της μόνιμης παρουσίας των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και της Αστυνομίας στην περιοχή.
-Ενίσχυσης του ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της χώρας και σε επιλεγμένα σημεία της περιοχής μας.
-Ενημέρωσης των κατοίκων και Φορέων του Πωγωνίου για την συνεργασία και συμπόρευση στους στόχους και στις δράσεις.
-Κλείσιμο του Δήμου και όλων των υπηρεσιών του, συγκεκριμένη εργάσιμη ημέρα και ανάδειξης του προβλήματος στα τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας Μ.Μ.Ε.
-Επανάληψη σε τακτά διαστήματα των μέτρων πίεσης και διεκδίκησης στα πλαίσια των Αποφάσεων του Δ.Σ. για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΚΟΝΤΣΙΚΑ

Αντωνίου Βαγγελιώ: Μια άξια Ηπειρώτισσα στην εκλογική μάχη της Β' Αθήνας, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα επισκεφτεί τα Γιάννενα την Δευτέρα 30 Απριλίου

Τη Δευτέρα, 30 Απριλίου θα επισκεφθεί τα Γιάννινα και ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων στις 8:30 το απόγευμα.

Επιστολή Βενιζέλου στην υποψήφια βουλευτή Πρέβεζας Αγνή Σπόνια

Οικολογική καταστροφή στη Λύβενα και Βελιάχοβο στην Βόρειο Ήπειρο


Βελιάχοβο
 Μάχη σώμα με σώμα δίνουν αυτή τη στιγμή 27 Απριλίου 2012, οι ηλικιωμένοι Ληβινιότες, με την αστυνομία και τους ανθρώπους της εταιρείας «DΙΝΑΜΙΚΑ SH.P.K.» στην περιοχή Μολήτσα για ένα παράνομο λατομείο που θέλουν να στήσουν μαζί με τον πρόεδρο της επαρχίας Μεσοποτάμου, μεταξύ τον χωριών Λύβενα και Βελιάχοβο Β. ΗΠΕΙΡΟΥ.
Το βράδυ στο πλευρό τους θα είναι νέες και νέοι Λυβινιότοι και Βελιαχοβίτοι που ξεκίνησαν από την Αθήνα.

Λύβενα

Γι αυτό, κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους της επαρχίας Μεσοποτάμου και σε όλους τους συλλόγους και φορείς που ενδιαφέρονται για την Β. ΗΠΕΙΡΟ, να ενώσουμε της δυνάμεις μας εναντίον των μεγάλων καρχαριών και προδοτών, εναντίον στο καταστροφικό σχέδιο που έχει ο πρόεδρος της επαρχίας μαζί με την εταιρία «DΙΝΑΜΙΚΑ SH.P.K.» των Παπαγιάνηδων για τη δημιουργία λατομείου σε απόσταση 100 μ. από τα σπίτια Λύβενας και 150 μ. από τα σπίτια του Βελιαχόβου της επαρχίας Μεσοποτάμου. (Στο σημείο αυτό κτυπάει προειδοποιητικά το κουδούνι λήξεως για τα δύο αυτά χωριά, Λύβενα και Βελιάχοβο ) Μαζί με αυτά τα χωριά θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις και τα υπόλοιπα χωριά όπως η Κρανιά και το Μεσοπόταμο από την σκόνη, από τα εκκριτικά που θα χρησιμοποιούν για βγάλσιμο πέτρας.
Το βουνό θα ξεραθεί και δεν θα υπάρχει ούτε δέντρο για να σταματήσει την ροή των υδάτων και του νερού που θα δημιουργούν οι βροχές κατά τους Χειμερινούς μήνες.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Θα επισκεφτεί τα Γιάννενα την Δευτέρα 30 Απριλίου


Στην πλατεία Ταχυδρομείου η ομιλία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης θα επισκεφτεί τα Γιάννενα την Δευτέρα 30 Απριλίου και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση.