Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΛΠΑΚΙ - ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ 1 - 3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (30η αγωνιστική)
1. Κρύα: 68
2. Α.Ο. Ανατολής: 67
3. Α.Ε. Μικρασιατών: 64
4. Προοδευτική Περάματος: 58
5. Πεδινή: 56
6. Θύελλα Κατσικά: 47
7. Λαψίστα: 45
8. Βουνοπλαγιά: 44
9. Μουσιωτίτσα: 38
10. Ροδοτόπι: 38
11. Ατρόμητος '95: 36
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 34
13. Θύελλα Ελεούσας: 27
14. Κουτσελιό: 21
15. Καλπάκι: 20
16. Ηλιόκαλη: 7

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαπές για κλοπές ενδυμάτων από δύο καταστήματα

Συνελήφθησαν, χθες (24.04.2012) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις (3) ημεδαπές, ηλικίας 20 ετών, γιατί αφαίρεσαν από κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων στα Ιωάννινα υποδήματα και αξεσουάρ, συνολικής αξίας 140 ευρώ.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και άλλα αντικείμενα, όπως είδη ρουχισμού, καλλυντικά και αξεσουάρ, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από άλλο κατάστημα στα Ιωάννινα.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Μεγάλο Περιστέρι Ιωαννίνων: Συνελήφθη ημεδαπός γιατί οδηγούσε κλεμμένο μοτοποδήλατο

Συνελήφθη χθες (24.04.2012) το πρωί στο Μεγάλο Περιστέρι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, ένας 51χρονος ημεδαπός, γιατί από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε μοτοποδήλατο που οδηγούσε, προέκυψε ότι αυτό ήταν κλεμμένο.
Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση, ενώ σε βάρος του 51χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη προχθές (23.04.2012) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (1,56) γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Aύξηση αντικειμενικών το καλοκαίρι

Μείωση φόρων στα ακίνητα

Μείωση των φορολογικών βαρών στα ακίνητα, το καλοκαίρι, που θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και θα επιβαρυνθεί εκ νέου η κτηματαγορά, εισηγείται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην ετήσια έκθεσή της επισημαίνεται ότι η σημαντική αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας την τελευταία τριετία έχει επιτείνει την ύφεση στην κτηματαγορά.
Ετσι, προτείνει κατάργηση και ενοποιήσεις φόρων και μείωση των συντελεστών των φόρων μεταβίβασης, ως αντίβαρο στην προγραμματισμένη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
Για την αύξηση των αντικειμενικών στα επίπεδα των τιμών της αγοράς τον προσεχή Ιούνιο, όπως επιτάσσει το Μνημόνιο, η ΤτΕ συνιστά:
1. Σε κάθε περίπτωση να συνδυαστεί με εξορθολογισμό της φορολογίας των ακινήτων, στην κατεύθυνση τόσο της μείωσης της φορολογίας των μεταβιβάσεων όσο και της κατάργησης επιμέρους επιβαρύνσεων και της θέσπισης ή διατήρησης ενός πολύ μικρού αριθμού ενιαίων φόρων που θα αντικαταστήσουν το πλήθος των υπαρχόντων (π.χ. ενιαίος φόρος επί των συναλλαγών και ανάλογος ενιαίος φόρος επί της ιδιοκτησίας ακινήτων).
2. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα επίπεδα των τιμών της αγοράς δεν θα πρέπει να γίνει με κάποιον οριζόντιο τρόπο, δηλαδή με κάποια ισοποσοστιαία μεταβολή όλων των αντικειμενικών τιμών που ισχύουν σήμερα, καθώς η μεταβολή των εμπορικών τιμών των ακινήτων από τις αρχές του 2007 έως σήμερα διαφοροποιείται σημαντικά μεταξύ των επιμέρους γεωγραφικών περιοχών.
Κατά τα λοιπά, στην έκθεση περιέχονται δυσμενείς προβλέψεις για την ανεργία, τις αποδοχές των εργαζομένων και την ύφεση εντός του 2012.
Η ανεργία διογκώνεται και αναμένεται να ξεπεράσει το 19%. Το τελικό ποσοστό θα εξαρτηθεί κατά την ΤτΕ από το μέγεθος της ύφεσης.
Πάντως, το ποσοστό ανεργίας - υποαπασχόλησης έφτασε στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 στο 24,7% από 20,7% που ήταν έναν χρόνο πριν. Πλέον, η ανεργία έχει πλήξει τον πιο σκληρό πυρήνα του κοινωνικού ιστού, καθώς το μερίδιο των ανέργων που δηλώνουν «αρχηγοί ή υπεύθυνοι νοικοκυριού» έχει αυξηθεί περισσότερο από 5% την τελευταία τριετία.
Εκτιμάται, επίσης, ότι η ύφεση θα ανέλθει στο 5% από 4,5% που ήταν η αμέσως προηγούμενη εκτίμηση της τράπεζας έναν μήνα πριν.
Στο μέτωπο των αποδοχών η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει επανασχεδιασμός του συστήματος διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, φέτος οι μέσες καθαρές και πραγματικές αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) θα περικοπούν κατά 9,5-10,3%, ενώ οι μειώσεις θα συνεχιστούν και το 2013.
Του χρόνου η μείωση στις μέσες ονομαστικές αποδοχές εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο σύνολο της οικονομίας στο 7% (κατά 3% στο Δημόσιο και 9% στον επιχειρηματικό τομέα).

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

Εκλογές 2012: Πότε κλείνουν τα σχολεία;

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις 4 και 7 Μαΐου λόγω των εκλογών, καθώς τα σχολικά κτήρια θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Β. Κουλαϊδή, που εστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να κανονίσουν οι εκπαιδευτικοί τα σχετικά με τη μετάβασή τους στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, λαμβάνοντας ειδική άδεια.

Κ.Ε.Δ.Ε.: Πάρτε επειγόντως μέτρα για να σωθούν οι Δήμοι

Κραυγή απόγνωσης βγάζουν οι δήμαρχοι και στην Ήπειρο, οι οποίοι ζητούν από την νυν και την επόμενη Κυβέρνηση να πάρουν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των Δήμων, που έχουν πληγεί καίρια από τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε σύγκριση με το 2009, οι κρατικοί πόροι έχουν μειωθεί πάνω από 50%, την ώρα που η Τρόικα ζητά και άλλες περικοπές από την Τοπική Αυτοδιοίκηση!
«Οι μειώσεις έχουν γίνει πλέον σαρωτικές, πλήττουν τον πιο σκληρό πυρήνα των ανελαστικών μας δαπανών, σε συνδυασμό δε, με τον περιορισμό των ίδιων εσόδων και τη μετακύληση στους Δήμους του κόστους μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων, έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που συνεδρίασε χθες στην Αθήνα.
Οι Δήμαρχοι ζητούν να μην οδηγηθεί σε χρεοκοπία και σε κατάρρευση ένας από τους λίγους θεσμούς που απέμειναν με οργανωτική και λειτουργική ικανότητα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Θα συντηρήσει τα ακινητοποιημένα οχήματα της Αστυνομίας!!!

Ο Δήμος Πωγωνίου θα αναλάβει τη συντήρηση των ακινητοποιημένων οχημάτων της Αστυνομίας, όπως τόνισε δήμαρχος Κώστας Καψάλης κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο ένα χρόνο, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, οχήματα της Αστυνομίας ακινητοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επισκευής τους, ενώ συχνά παρουσιάζονται και προβλήματα στην τροφοδοσία με καύσιμα.
Στην ίδια συνεδρίαση, όπου παραβρέθηκαν οι διοικητές των τμημάτων συνοριακής φύλαξης και κάτοικοι της περιοχής που βιώνουν το τελευταίο διάστημα την πλήρη εγκατάλειψη των ακριτικών χωριών, συζητήθηκε εκτενώς και η πρόταση για περιπολίες πολιτών, με το δεδομένο πως υπάρχει έλλειψη αστυνομικών ανδρών, όμως κάτι τέτοιο ευτυχώς αποκλείστηκε, καθώς αφενός κρίθηκε επικίνδυνο, αφετέρου στα χωριά ζουν ελάχιστοι κάτοικοι, κυρίως ηλικιωμένοι.


ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr

«ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ»: Ζητάμε ικανοποιητική πρωτοβάθμια περίθαλψη στους κατοίκους του Πωγωνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απρίλιος 2012

Του Συνδέσμου
«ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ»

Με νόμο του κράτους, κατά παραγγελία της Τρόικας και του Eurogroup πρώτα θα ικανοποιούνται οι δανειακές ανάγκες της χώρας και εφόσον περισσέψουν χρήματα θα διατίθενται για την παιδεία, υγεία, επιδόματα προνοίας κ.λ.π.
Επειδή χρήματα δεν περισσεύουν, οι περικοπές δε λένε να σταματήσουν σαν σε βαρέλι δίχως πάτο και στο χώρο της υγείας και ειδικότερα στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, που μας αφορά άμεσα, αφού εξυπηρετεί Κεντρικές ανάγκες όλων των κατοίκων της ακριτικής Περιφέρειας Πωγωνίου και όχι μόνο, πληροφορηθήκαμε ότι από το μήνα Απρίλιο του 2012 τροποποιήθηκε, λόγω οικονομικής αδυναμίας, το εργασιακό πρόγραμμα προσωπικού (αργίες, νυχτερινά, υπερωρίες) και μειώνεται κατά το ήμισυ από ότι μέχρι σήμερα ίσχυε.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δελβινακίου δυσκολεύεται, οι υπηρεσίες του υποβαθμίζονται και το ωράριο εξυπηρέτησης των πολιτών αλλάζει, αφού κατά τις νυχτερινές ώρες το κέντρο δε θα λειτουργεί με συνέπεια να μην εξυπηρετεί κρίσιμα περιστατικά, ενώ στο παρελθόν με της υπηρεσίες πού παρασχέθηκαν από τους γιατρούς του κέντρου σώθηκαν ζωές . Όλα τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να δημιουργείται στους κατοίκους ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
Το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου προσφέρει τις υγειονομικές υπηρεσίες του σε πληθυσμό 11.000 κατοίκων, καλύπτοντας έτσι μεγάλη γεωγραφική έκταση και εξυπηρετώντας χιλιάδες περιστατικά κάθε χρόνο ανάμεσα σε αυτά δε και περιστατικά από την Αλβανία.


Εν κατακλείδι, ζητάμε από την Πολιτεία:
1.Εξασφάλιση των προγραμμάτων εφημερίων, ώστε να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, όπως γίνεται μέχρι σήμερα .
2.Ικανοποιητική πρωτοβάθμια περίθαλψη, στους κατοίκους του Πωγωνίου, οι οποίοι φυλάνε Θερμοπύλες μιας περιοχής παραμεθόριας, ακριτικής και με πολλούς μόνιμους κατοίκους της, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που χρήζουν άμεσης περίθαλψης, εκτός εάν αυτοί θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου θεού .


Εκ της προσωρινής Διοικούσης Επιτροπής του Συνδέσμου
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6972855022

Χρησμός Βενιζέλου για την πώληση της «Δωδώνης»

Με δήλωσή του αναφέρεται τόσο στο να μείνει η γαλακτοβιομηχαμία σε συνεταιριστικά χέρια όσο και για διεθνείς συνεργασίες

Ένα χρησμό ακόμα για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» πρόσθεσε χτες το ΠΑΣΟΚ. Και λέμε χρησμό, γιατί από δήλωση που έκανε σε διακαναλική συνέντευξη στην Αθήνα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, φαίνεται ότι όλα... μέσα είναι. Και ο συνεταιριστικός χαρακτήρας δηλαδή και το διεθνές ενδιαφέρον αγοραστών και η αποχώρηση της Αγροτικής Τράπεζας.
Ο κ. Βενιζέλος που θυμήθηκε με την ευκαιρία και το δειλινό της Κυριακής που «ήταν πάρα πολύ όμορφο δίπλα στη λίμνη» κατά την ομιλία του στην πόλη, δικαιολογήθηκε ότι δεν έκανε αναφορές για τα Γιάννενα και την Ήπειρο στο λόγο του, γιατί το πρωί της Κυριακής ο κ. Σαμαράς είχε παρουσιάσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο «και έπρεπε εγώ ν' αφιερώσω την ομιλία των Ιωαννίνων στα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής γιατί έπρεπε να δώσουμε τη δική μας απάντηση να παρουσιάσουμε τη δική μας πρόταση να γίνει η σύγκριση»
«Δεν αναφέρθηκα στην ιστορία της «Δωδώνης» επειδή την έχω αντιμετωπίσει από πάρα πολύ κοντά κι έχω βοηθήσει στο να προωθηθεί η καλύτερη λύση προκειμένου να μείνει η Δωδώνη στα χέρια των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και του ελληνικού δυναμικού. Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τη Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας προς την κατεύθυνση αυτή, με πάρα πολλούς εκπρόσωπους του συνεταιριστικού κόσμου της Ηπείρου και φυσικά με όλους μας τους βουλευτές και τώρα και τους υποψηφίους βουλευτές της Ηπείρου», είπε σε πρώτο χρόνο ο κ. Βενιζέλος.
Και συνέχισε: «Άρα δεν πρόκειται να γίνει κάτι τώρα, έχω κάνει ήδη και πάρα πολλά έως τώρα από τη θέση μου το Υπουργείο Οικονομικών και στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης και ο στόχος είναι πράγματι αυτός. Είναι στο πλαίσιο του Μνημονίου δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγουμε από το πλαίσιο, πράγματι η Αγροτική Τράπεζα θέλει να μεταβιβάσει το παραγωγικό της δυναμικό, να μείνει σε καθαρά χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, η Δωδώνη όμως έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την Ήπειρο, για την ελληνική βιομηχανία γάλακτος και βεβαίως υπάρχουν λύσεις και με διεθνείς συνεργασίες υψηλοτάτης ποιότητας, οι οποίες έχουν και τα κεφάλαια και την τεχνογνωσία και μπορούν να κάνουν τα επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας της Δωδώνης, ακόμη καλύτερα». Αυτά σε δεύτερο χρόνο κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Κατά πάσα πιθανότητα, εννοείται ότι υπάρχει και λίγος χρόνος παραπάνω λόγω των εκλογών για το τι μέλλει γενέσθαι. Και βέβαια, πολλά θα κριθούν κι από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο Μ. Κασσής
Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής πάντως, βρήκε θετικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να παραμείνει η Δωδώνη σε συνεταιριστικά χέρια και ταυτίζεται με την πάγια και σταθερή μας θέση». «Η «Δωδώνη πρέπει να παραμείνει συνεταιριστική μέσω των φορέων που είναι οι Ενώσεις και οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί. Άλλωστε οι Ενώσεις –τις οποίες και στηρίζουμε- έχουν υποβάλλει τον σχετικό φάκελο στη διαδικασία που δρομολόγησε η ΑΤΕ» συμπληρώνει και συνεχίζει: «Για μας το θέμα της Δωδώνης είναι κυρίαρχο. Γιατί μονάδες σαν την ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα, γενικότερα, και η Ήπειρος ειδικότερα».


ΠΗΓΗ: http://www.proinanea.gr/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση μελλοντικών πλημμυρικών φαινομένων στη Βρυσέλλα

Την περιοχή της Βρυσέλλας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, οι καλλιέργειες της οποίας υπέστησαν ζημιές από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά εξαιτίας των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων, επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Πλιάκο, είχε συνάντηση με τους προέδρους των ΤΟΕΒ Ελαίας – Φιλιατών κ. Αντώνη Ρούση και Ράγιου – Κεστρίνης κ. Νίκο Στεργίου, με στελέχη των δύο οργανισμών και αγρότες, από τους οποίους ενημερώθηκαν για το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες και για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν στο μέλλον παρόμοια προβλήματα.
Ως άμεση προτεραιότητα τέθηκε ο καθαρισμός των καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στην κοίτη του ποταμού, στη θέση «Νησάκι» της τοπικής κοινότητας Αγίου Βλασίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε επικοινωνία με την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, ζητώντας την κατ΄ εξαίρεση έκδοση σχετικής άδειας από τη Διεύθυνση Δασών, σύμφωνα με το από 19 Απριλίου 2012 υποβληθέν αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη.Η Περιφέρεια Ηπείρου, θα συνδράμει επίσης με μηχανήματα το έργο του ΤΟΕΒ Ελαίας – Φιλιατών για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων του κάμπου και ακόμη συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας και συντονισμού ανάμεσα στις Π.Ε. Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και των αντίστοιχων ΤΟΕΒ, ώστε να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις για τη λειτουργία των θυροφραγμάτων κ.α. στις περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων.

Μικρό "περιθώριο" για υποβολή Ε9 μέσωTAXISnet

Για ακόμη δυο εβδομάδες

Όσοι πρέπει να συμπληρώσετε ή να διορθώστε το έντυπο Ε9 σπεύσατε γιατί η ειδική εφαρμογή του TAXISnet θα μείνει ανοιχτή για περίπου δυο εβδομάδες ακόμη.

Φυσικά, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο μικρής παράτασης. Αλλά για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να αποφύγετε τα... μπλεξίματα με την εφορία, καλύτερα να μην αργήσετε γιατί η εφαρμογή θα μείνει ανοιχτή για λίγες μέρες.
Χιλιάδες πολίτες καλούνται να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν στοιχεία στο έντυπο Ε9 μέσω της ιστοσελίδας http://www.gsis.gr/.
Οι ενδιαφερόμενοι θα «πατήσουν» στο «υπηρεσίες προς πολίτες» και θα βάλουν τους ειδικούς κωδικούς τους.

Σχέδιο–«ανάσα» για τα στεγαστικά

Σχέδιο που θα φέρει βαθιά ανάσα σε περίπου 60 - 70 χιλιάδες νοικοκυριά, με στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, και θα προφυλάξει την αγορά ακινήτων από πιθανό κραχ λόγω μαζικών πλειστηριασμών, επεξεργάζονται η τρόικα και οι τράπεζες.

Την ώρα όπου τα κόμματα εξαντλούν τις προτάσεις τους για το θέμα σε προεκλογικές κορόνες, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες, σε συνεργασία με την τρόικα, επεξεργάζονται σχέδιο ενοικίασης για 3 χρόνια των κατασχεμένων ή υπό κατάσχεση σπιτιών.
Το σχέδιο αναμένεται να είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, προς το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Η εφαρμογή του μέτρου θα αφορά μόνο τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται και θα οδηγήσει σε μερική διαγραφή του δανείου και σε άτυπη αναστολή των πλειστηριασμών για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, που αδυνατούν να πληρώσουν έστω και 1 ευρώ, έχει απασχολήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, απανωτές συναντήσεις του κλιμακίου στελεχών της τρόικας, που ασχολείται με το τραπεζικό σύστημα, με τα αρμόδια στελέχη των ελληνικών τραπεζών.

Το πιο μεγάλο κοίτασμα πλούτου που διαθέτει η Ήπειρος είναι η ομορφιά

Γράφει ο Μπούκας Μίλτος



Ο κατακερματισμός του γνωστού κομματικού συστήματος και η αναζήτηση νέων κομμάτων μέσα από μνημονιακά και αντι-Μνημονιακά μονοπάτια, γεννούν πρωτόγνωρες δημοσκοπικές και εκλογικές συμπεριφορές. Οι προϋποθέσεις για μετάβαση σε καινούρια πολιτικά τοπία, έστω και διλημματικά, υπάρχουν. Ωστόσο πιο ώριμοι είναι εκείνοι που αναζητούν την συγκρότηση ενός διακριτού Οικολογικού πόλου με Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, όπως θεμελιώνονται από το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και τούτο διότι αποτελεί ανάγκη μιας σύγχρονης και εναλλακτικής κοινωνίας που θέλει να οικοδομήσει το δικό της σπίτι. Ανοίγει ένας νέος ιστορικός κύκλος για την αυτονόμηση του οικολογικού χώρου στην Ελλάδα.
Σήμερα σε συνθήκες «Παγκοσμιοποιημένης» Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής κρίσης, η πολιτική οικολογία είναι η μόνη διέξοδος στη σαθρή μεγέθυνση της οικονομίας και στον ενεργειακό «πυρετό» που θα επιβάλλουν τα πολυεθνικά γεωτρύπανα, στο ενεργειακό σταυροδρόμι (φυσικού αερίου-πετρελαίου) του Ευρωπαϊκού νότου, όπου συμπεριλαμβάνεται γεωπολιτικά και η περιοχή της Ηπείρου.
Η πράσινη πολιτική μπορεί να απαλείψει την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής της αποσύνθεσης της κοινωνικής αλληλεγγύης, γιατί έχει σαν πρόταγμα την αναζωογόνηση της υπαίθρου, τις μορφές άμεσης δημοκρατίας και την αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών.
Η Περιφερειακή και δικομματική εξουσία θυσιάζουν την αξιοπρέπεια των πολιτών στις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) και δημιουργούν ψευδαισθήσεις ευημερίας με την εγκαθίδρυση του εργασιακού μεσαίωνα και την “κινεζοποίηση” των όρων εργασίας. Η διπολική αντιπαράθεση του πολιτικού συστήματος ομονοεί και μέσω των κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών ΜΕΡKOZY και Τρόϊκας, στηρίζουν την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών με το δόγμα της “ασφάλειας” και με ελάχιστες δημοκρατικές εγγυήσεις.
Το μεγαλύτερο κομμάτι της Ηπειρωτικής Περιφέρειας περιθωριοποιείται, καταρρέει και παραδίνεται βορά στην Βιομηχανοποίηση των ενεργειακών οικοπέδων στην ενδοχώρα (Καλπάκι) και ακτές Ιονίου (Πέρδικα) και στις μελλοντικές ανάγκες αποθηκών, διυλιστηρίων, τερματικών σταθμών LNG (υγροποιημένου αερίου).
Δάση και βιότοποι συρρικνώνονται (Παμβώτιδα, Καλοδίκι, Αμμουδιά, κ.ά.), πολύτιμοι φυσικοί πόροι της γεωργίας ή υδάτινοι και αλιείας καταστρέφονται (Καλαμάς), Λούρος (από τις ιχθυοκαλλιέργειες) καθώς και του Τουρισμού που λεηλατούνται και εξανεμίζονται.
Η χώρα εκχωρείται στους κοντόφθαλμους διαχειριστές της εξουσίας, στους εντολοδόχους των οικονομικών συμφερόντων, με fast track διαδικασίες, στις ορέξεις ντόπιων και διεθνών εργολάβων.
Είναι σαφές ότι η οικολογική κρίση δεν περιορίζεται πια στο περιβάλλον αλλά διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό και τις προοπτικές της οικονομίας, δημιουργώντας ένα συνολικότερο έλλειμμα βιωσιμότητας για την περιοχή μας.
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι, η σχεδόν καθολική άρνηση των σημερινών κοινοβουλευτικών κομμάτων, δια των αντιπροσώπων τους, να περάσουν στην πολιτική συζήτηση μια συνολική ριζοσπαστική και φιλιπεριβαλλοντική οπτική υπέρ του συλλογικού συμφέροντος της περιοχής!
Οι επόμενες γενιές θα πληρώσουν τον βιασμό και την αναπτυξιακή ασέλγεια του φυσικού μας κεφαλαίου και κύριο συστατικό στοιχείο του μοναδικού τουριστικού μας προϊόντος. Οι θιασώτες των σπρέντ του χρηματιστηρίου των ορυκτών καυσίμων πρέπει να αναζητηθούν στα αυτοδιοικητικά και κοινοβουλευτικά μας έδρανα. Η οικολογία κατά της οικονομικής μεγέθυνσης παρουσιάζεται από τους επιτήδειους ως καταστροφολογική, ακραία και ανέφικτη ιδεολογία…
Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλους όσους ασφυκτιούν στις σημερινές προκλήσεις, σε όλες τις ζωντανές αυτόνομες φωνές που ανέπτυξαν συνεπή τοπική και θεματική δράση και κάθε ευαίσθητη σκέψη, χωρίς να θυσιάσουν την αξιοπρέπειά τους στο βωμό των ποικιλώνυμων εξουσιών και της εξαργύρωσης να στηρίξουν την ελπιδοφόρα κάθοδο των Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Το πιο μεγάλο κοίτασμα πλούτου που διαθέτει η “ευλογημένη” Ηπειρωτική γη είναι η ομορφιά.
Η ανασυγκρότηση του οικολογικού χώρου και η ριζοσπαστική μας παρουσία, δεν είναι μόνο επίκαιρη αλλά άκρως απαραίτητη, για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και προστασία της βιοποικιλότητας, θεμελιώδεις στόχοι της πολιτικής μας ατζέντας.


Μπούκας Μίλτος
Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων
Οικολόγων Πράσινων
www.mpoukasmiltos.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 17:00


ΚΑΛΠΑΚΙ - ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ

ΛΙΘΙΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: "Μπλόκο" σε 274 κιλά κάνναβη

Κατασχέθηκαν πάνω από (274) κιλά κάνναβης, συσκευασμένα σε δέματα.
Συνελήφθησαν χθες (24-04-2012) το πρωί, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, Μαστοροχωρίων και Β΄ Δελβινακίου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 34 ετών, για κατοχή και εμπορία 274 κιλών κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχή Σιταριάς Πωγωνίου, πραγματοποιείται διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο συλληφθέντες να φορτώνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δέματα με ναρκωτικές ουσίες τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα. Άμεσα οι αστυνομικοί επενέβησαν για έλεγχο του οχήματος τους ωστόσο δεν συμμορφώθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και συνελήφθησαν τελικά στο Λίθινο Ζίτσας.
Στο όχημα βρέθηκαν εξήντα έξι (66) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (83) κιλών και (860) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σημείο φόρτωσης των ναρκωτικών ουσιών βρέθηκαν άλλα (163) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (190) κιλών και (218) γραμμαρίων.
Το όχημα τους καθώς και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών και συγκεκριμένα για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ διενεργούνται έρευνες για το εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Αλλάζει ξανά το βιβλίο ιστορίας της έκτης Δημοτικού

Νέο βιβλίο ιστορίας θα διδάσκονται οι μαθητές της έκτης Δημοτικού, στη θέση του γνωστού βιβλίου της Μ. Ρεπούση, που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις όταν ήταν υπουργός Παιδείας η Μ. Γιαννάκου και που τελικά είχε αποσυρθεί.
Έτσι με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διδαχθεί στη ΣΤ΄ Δημοτικού το νέο βιβλίο με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ι. Κολιόπουλου, Ιάκ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής και την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή του σε σχολεία, το νέο βιβλίο ιστορίας της Στ' Δημοτικού πήρε την έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο -πριν αυτό καταργηθεί- το οποίο εισηγήθηκε την εκτύπωση και την αποστολή του στα δημοτικά σχολεία.
Με δεδομένο ότι έχουν δημοσιευθεί τα προγράμματα σπουδών για όλα τα γνωστικά αντικείμενα δημοτικού και γυμνασίου, εκτός από αυτό της ιστορίας, ο υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας αποφάσισαν από κοινού την εκτύπωση και τη διανομή του νέου βιβλίου προκειμένου να βρίσκεται εγκαίρως στα σχολεία μαζί με όλα τα υπόλοιπα βιβλία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.