Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Τριάντα έξι κόμματα ζητούν την ψήφο μας

Τριάντα έξι κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένα άτομα παίρνουν μέρος στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
Η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων στον Άρειο Πάγο έληξε και το Α' Τμήμα θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους.
Τα 36 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:
1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Ε. Βενιζέλος),

2) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),
4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (Α. Τσίπρας),
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),
6) Δημοκρατική Συμμαχία (Ντόρα Μπακογιάννη),
7) Κοινωνική Συμφωνία (Λουκά Κατσέλη),
8) Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάνος Καμμένος),
9) Δημοκρατική Αριστερά ( Φωτ. Κουβέλης),
10)Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (συνασπισμός συνεργαζομένων κομμάτων) - (Σ. Μάνος και Γ. Βαλλιανάτος),
11) Οικολόγοι Πράσινοι (6μελής εκτελεστική επιτροπή),
12) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης),
13) Κόμμα Φιλελευθέρων ( Κ. Καλλιγιάννης),
14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής),
16) ΟΧΙ (συνασπισμός των συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Σ. Παπαθεμελής - 3μελής διοικούσα επιτροπή),
17) Κίνημα Δεν Πληρώνω (Βασ. Παπαδόπουλος),
18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιπποκράτης Σαββούρας),
19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων) - (4μελής διευθύνουσα επιτροπή),
20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας 21μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή),
21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε. (3μελής διοικούσα επιτροπή),
22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας),
23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (3μελής διοικούσα επιτροπή),
24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Ν. Αλικάκος),
25) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος - Γιαννιτσά),
26) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ. (Θεόδ. Κυρωγιάννης),
27) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχ. Ηλιάδης),
28) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ι. Παναγόπουλος),
29) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης),
30) Δημιουργία Ξανά ( Γλαύκος Τζήμερος),
31) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ.- ( Γεώργ. Μπέτσικας),
32) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - (Παν. Θεοδωρόπουλος),
33) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).
34) Δημοβούλιο Πολιτών - ('Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - ( Γ. Κόκκας),
35) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος) και
36) Τυραννοκτόνοι - Αθαν. Δασκαλόπουλος (μεμονωμένος υποψήφιος).

Super League: ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννενα 0 - 2


Άλωσε το Γεντί Κουλέ και αποχαιρέτισε με νίκη την σεζόν

Με τα Γιάννενα να πατούν καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο 20λεπτο, ξεκίνησε το παιχνίδι.
Ο ΟΦΗ απείλησε πρώτος με τον Ουκάρ στο 5', αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 15' με τον Πατσατζόγλου.
Αργός ρυθμός και μηδενική ανάπτυξη από πλευράς γηπεδουχων στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού.
Το ημίχρονο έκλεισε με τις δυο ομάδες στο 0-0.
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με ένα καλό σουτ του Ζορμπά, που δεν βρήκε στόχο στην επανάληψη.
Στο 62' ο ΠΑΣ Γιάννενα πάγωσε το Γεντί Κουλέ.
Σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Τζάνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).
Σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΟΦΗ, στο 71' ο ΠΑΣ Γιάννενα έκανε το 0-2, με αυτογκόλ του Πίτσου μετά από κόρνερ του Τζάνη.
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης (65' Μπούρμπος), Ζορμπάς (77' Νύκταρης), Πίτσος, Μάντζιος, Ουκάρ, Σόουζα, Χόρχε Λόπεζ, Zόρντι Λόπεζ (68' Μπόντορ).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ (68' Βάντερσον), Πατσατζόγλου, Τζιμόπουλος, Λίλα, Γιάκος, Γεωργίου, Κυριάκος (57' Σκούφαλης), Τζάνης (74' Ντε Βινσέντι), Βίλα.

Πρόσκληση και παρουσίαση θέσεων σε Συνέντευξη Τύπου και εκδήλωση των Οικολόγων-Πράσινων Ιωαννίνων από τον Γ. Παρασκευόπουλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
To πρόγραμμα τους για τον αναπροσανατολισμό της πραγματικής οικονομίας και το περιβάλλον, παρουσιάζουν αύριο, Δευτέρα 23 Απριλίου, στα Ιωάννινα, οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Η πρωτεύουσα της Ηπείρου επελέγη με συμβολική αφορμή τόσο για την υποβάθμιση της λίμνης των Ιωαννίνων, θέμα που έχουν επανειλημμένα αναδείξει οι ΟΠ με παρεμβάσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και για την μέχρι τώρα οικονομική περιθωριοποίηση ολόκληρης της ορεινής Ελλάδας, με την Ήπειρο να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος Επικρατείας και συν-επικεφαλής της εκστρατείας μαζί με την Ιωάννα Κοντούλη.
Ο Γ. Παρασκευόπουλος θα αναλύσει παράλληλα τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την Πράσινη Στροφή και τον αναπροσανατολισμό της οικονομίας, θέμα εξαιρετικής σημασίας για περιφέρειες όπως η Ήπειρος.
“Η επιλογή των Ιωαννίνων είναι συμβολική για τους Οικολόγους Πράσινους. Θέλουμε να δείξουμε και να αναδείξουμε τις πραγματικές απειλές, αλλά και δυνατότητες διεξόδου από την κρίση που είναι οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική”, δήλωσε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.


Αναλυτικά το πρόγραμμα στα Ιωάννινα έχει ως εξής:
ü 14:00 Συνέντευξη τύπου στο Πράσινο Στέκι (Τσιριγώτη 39).
ü 15:00 Περιοδεία στην πόλη και επαφές με πολίτες.
ü 18:00 Παρουσίαση του προγράμματος (Πράσινο Στέκι, Τσιριγώτη 39).
Πληροφορίες: Ρήγας Τσιακίρης 6972877468
Μίλτος Μπούκας 6974371797

Στους 785.203 έφτασαν οι άνεργοι τον Μάρτιο

Νέα αύξηση καταγράφεται τον Μάρτιο στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, που έφτασαν τις 785.203.
Ταυτόχρονα 183.204 είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία. Σημειώνεται πως σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι η ποσοστιαία μεταβολή των εγγεγραμμένων ανέργων φτάνει το 9,87% (αύξηση κατά 70.528 άτομα). Σε σχέση με τον Φεβρουάριο της φετινής χρονιάς η αύξηση είναι 1,93%.

Με βάση τα στοιχεία οι αναγγελίες προσλήψεων είναι μειωμένες κατά 11,22% σε σχέση με πέρυσι, αλλά τουλάχιστον υπήρξε μία αύξηση της τάξης του 15,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Μειωμένες είναι οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις σε σχέση με τον Μάρτιο του 2010.
Όσον αφορά τις απολύσεις, από τα στοιχεία προκύπτει πως είναι οριακά αυξημένες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, αλλά σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι μειωμένες.
Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως το 63,17% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι από 30 έως 54 ετών, ενώ σχεδόν οι μισοί έχουν τελειώσει το λύκειο.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Σύλληψη δυο (2) ημεδαπών για κλοπές καλωδίων χαλκού στην ευρύτερη περιοχή

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού στο Νομό Θεσπρωτίας, ύστερα από διεξοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών, ηλικίας 21 και 31 ετών, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στη Νέα Σελεύκεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, καλώδιο ρεύματος μήκους 15 μέτρων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι ο 21χρονος κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου, είχε διαπράξει τρεις ακόμα κλοπές καλωδίων και συγκεκριμένα:
αφαίρεσε από αντλιοστάσιο στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας καλώδια ρεύματος, μήκους 35 μέτρων και εξαρτήματα από τον ηλεκτρολογικό πίνακα.
αφαίρεσε από παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού στην Ηγουμενίτσα καλώδια ρεύματος, μήκους 79 μέτρων περίπου.
αφαίρεσε από αποθήκη, ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας καλώδιο μήκους 3 μέτρων.
Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που ενεργεί την προανάκριση, ενώ ερευνάται, η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

AΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Στόχος μας είναι να τα αλλάξουμε όλα»

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία «Ζάππειο ΙΙΙ» παρουσίασε στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Αντώνης Σαμαράς.
Μεταξύ των βουλευτών και στελεχών του κόμματος ήταν και ο Κώστας Καραμανλής.
«Στόχος μας είναι να τα αλλάξουμε όλα. Το μοντέλο ανάπτυξης, και το σύστημα διακυβέρνησης. Όχι ένα από τα δύο. Και τα δύο».
Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος εν όψει των εκλογών, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πιο κρίσιμες από το 1974.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για απόπειρα ληστείας σε μπουγατσοπωλείο

Είχε ληστέψει το ίδιο κατάστημα την 22-03-2012.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας , μετά από εντατικές έρευνες, συνελήφθη χθες (21-04-2012) το βράδυ στην Πρέβεζα 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα αποπειράθηκε να ληστέψει μπουγατσοπωλείο στην Πρέβεζα.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ ο 36χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου “ full face ”, εισήλθε σε μπουγατσοπωλείο στην Πρέβεζα και με την απειλή σωματικής βίας επιχείρησε να αφαιρέσει τις εισπράξεις του καταστήματος, χωρίς αποτέλεσμα.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη του δράστη, το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενήργησε επισταμένες έρευνες και αστυνομικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε ο 36χρονος ως δράστης της ληστείας που έγινε την 22-03-2012 τα ξημερώματα στο ίδιο κατάστημα, όπου φορώντας κουκούλα τύπου “ full face ” και με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε τον 23χρονο υπάλληλο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (497) ευρώ από τα συρτάρια του καταστήματος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τρεις περιφερειάρχες ζητούν να ολοκληρωθεί η Ε-65

Με κοινό τους αίτημα προς τον Πρωθυπουργό


Με κοινό έγγραφο που απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο οι Περιφερειάρχες Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, ζητούν την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε-65.

Οι τρεις περιφερειάρχες τονίζουν τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της σύνδεσης του Οδικού Άξονα με την Εγνατία Οδό για να αποτελέσει τη βασική οδική αρτηρία που θα συνδέει τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με ασφάλεια και ταχύτητα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, καθώς και με τον ευρύτερο χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω των επισήμων πυλών σύνδεσης της Ελλάδας με την Αλβανία και τη FYROM.

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr

Η Αγνή Σμπόνια στην «Real news»: ‎"Δεν μπορούν τα λάθη των παλιών να τα χρεώνονται οι νέοι"

Ο Βασίλης Ιωάννου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αναφορά στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου γίνεται από την πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη χώρα μας, το Κυριακάτικο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ".

Συγκεκριμένα η εφημερίδα δίνει αυξημένες πιθανότητες το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στην Πρέβεζα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του πρώην Νομάρχη Πρέβεζας κ. Βασίλη Ιωάννου.
"Τόσο το έργο του ως Νομάρχη, όσο και η πολιτική σχέση που διατηρεί με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο δείχνουν ότι πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη υποψηφιότητα που σίγουρα - και σε κάθε περίπτωση- δεν θα μείνει αναξιοποίητη από το "πράσινο στρατόπεδο"..." αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Είναι ξεκάθαρο πως ο πρώην Νομάρχης Πρέβεζας είναι από τα πλέον έμπειρα στελέχη στην Ήπειρο και η αποδοχή της πρότασης να είναι υποψήφιος αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ μια μεγάλη ανάσα σε καιρούς δύσκολους.
Με το έργο του όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πως μπορεί να πάει τον τόπο μπροστά και να διεκδικήσει δυναμικά την πρόοδο και την ανάπτυξή του.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Παρουσιάζει σήμερα το «Ζάππειο 3»

Κομβικής σημασίας χαρακτηρίζεται το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο παρουσιάζει ο κ. Αντώνης Σαμαράς στις 11:30.
Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει, μέσω του «Ζαππείου 3» να μεταδώσει στους ψηφοφόρους ένα κλίμα αισιοδοξίας.
Οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν στο Ζάππειο κινούνται σε δύο άξονες: την οικονομική ανάκαμψη και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα επιστρέψει στο Ζάππειο την Πέμπτη για να παρουσιάσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ασφάλεια, τη μετανάστευση, την υγεία, την παιδεία και την προστασία των ασθενέστερων.

Πως θα γίνουν οι εκλογές της 6ης Μαΐου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε



Υπεγράφει απο τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, η αναλυτική εγκύκλιος αναφορικά με την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 6ης Μαϊου.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο "οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 θα διενεργηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών, που έχουν κωδικοποιηθεί σε ενιαίο κείμενο με το π.δ.26/2012 (ΦΕΚ 57 Α’).
Οι διατάξεις του ρυθμίζουν αναλυτικά τα σχετικά θέματα.
Στην εγκύκλιο αυτή περιγράφονται όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας, οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες όλων των συντελεστών, ενώ αναφέρονται και οι νόμιμες προθεσμίες, μέσα στις οποίες οφείλουν να ενεργήσουν. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.
Επισημαίνεται ότι αρμόδιος για την οργάνωση και τη διενέργεια των εκλογών σε κάθε εκλογική περιφέρεια (νομό) είναι ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας της έδρας του, ενώ αρμόδιος για όλους τους δήμους του Νομού Αττικής είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής (άρθρο 132 π.δ. 26/2012).
Το περιεχόμενο της εγκυκλίου αυτής χωρίζεται σε τρία μέρη:
Στο πρώτο μέρος περιέχονται πληροφορίες για την ημερομηνία των εκλογών, τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγονται σε κάθε περιφέρεια, την κτήση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, την υποβολή των υποψηφιοτήτων, την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών και τον τρόπο εκλογής τους.
Στο δεύτερο μέρος περιγράφονται οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, αμέσως μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έως την προηγούμενη ημέρα της ψηφοφορίας.
Το τρίτο μέρος αναφέρεται στα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, ενώ αναλύεται και ο τρόπος ψηφοφορίας, εξαγωγής και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών."

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών:
 http://www.flashnews.gr/Uploads/%CE%95%CE%93%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%91/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%B9%CF%82%20%CE%95%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82%202012.pdf

Η ομιλία της υποψήφιας βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Πρέβεζας Αγνής Σπόνια στην Φιλιππιάδα, στις 21 Απριλίου 2012

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, η σημερινή παρουσία μου ανάμεσα σας και η ευκαιρία που δίνεται σ’ ένα νέο άνθρωπο να θέσει τις βάσεις για μια ειλικρινή σχέση μαζί σας.
Βρισκόμαστε μόλις μερικές ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου και οι επιλογές όλων μας είναι καθοριστικές για το παρόν που βιώνουμε αλλά κυρίως για το μέλλον που καλούμαστε να διαμορφώσουμε.
Η ψήφος της 6ης Μαΐου δεν θα αφορά μόνο εμάς, δεν θα αφορά μόνο τη χώρα μας που βιώνει μια πρωτοφανή κρίση. Η ψήφος της 6ης Μαΐου αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και από το αποτέλεσμα της καθορίζονται οι εξελίξεις για τα επόμενα χρόνια.
Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, όταν σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αντιμετωπίζει μια πολύ αρνητική πραγματικότητα και αναζητεί προοπτική, βιώσιμες λύσεις, που θα ξαναφέρουν την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση . Που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας στην Αθήνα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας ανακοινώνει ότι, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και ώρα 19.00' θα γίνει προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του κόμματος μας στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας, στην Μεγάλη Αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στην πλατεία Κοτζιά στην Ομόνοια, για τους Πρεβεζάνους ετεροδημότες.

Καλούνται οι συμπατριώτες μας, Πρεβεζάνοι της Αττικής, να παραστούν στην συγκέντρωση αυτή, όπου οι υποψήφιοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους για θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αλλά και για τα επιμέρους της Πρέβεζας και της Ηπείρου.


Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ.

"Ξεμπλοκάρουν" τα έργα στους 4 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας

Επανεκκίνηση και στην Ιονία Οδό
Η Ευρωβουλή υιοθέτησε τον κανονισμό που θα “ξεμπλοκάρει” τις εργασίες στα τέσσερα μεγάλα οδικά έργα, η χρηματοδότηση των οποίων έχει σταματήσει από το 2010. Οι εργασίες στους αυτοκινητόδρομους σταμάτησαν εξαιτίας της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας των τραπεζών. Σύμφωνα με τον κανονισμό που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένεται μέσα στο Μάιο να υιοθετηθεί και από το Συμβούλιο της Ε.Ε, τα κράτη-μέλη που λαμβάνουν κοινοτική βοήθεια και είναι υπό καθεστώς μνημονίου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο μέρος της περιφερειακής χρηματοδότησης που τους αναλογεί ως εγγύηση στις τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα υποδομής.
Η πρωτοβουλία αυτή είναι γνωστή ως Μέσο Επιμερισμού Κινδύνου, και τα κονδύλια που θα διοχετευθούν μέσω του ΕΣΠΑ, υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ, με στόχο μέσω της μόχλευσης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να διατεθούν τουλάχιστον 2,25 δισ. ευρώ για δανεισμό ή εγγυήσεις.
Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει την επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων και συγκεκριμένα των Ελευσίνα - Πάτρα - Πύργος, Ιονία Οδός, Ε65 και Μαλιακός – Κλειδί, τα οποία σταμάτησαν λόγω διακοπής της δανειοδότησης από τις τράπεζες.
Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Μανουέλ Μπαρόζο επεσήμανε ότι με τον τρόπο αυτό τα Διαρθρωτικά Ταμεία μετατρέπονται σε πραγματικό επενδυτικό μέσο, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Επιτροπής για ανάπτυξη στην Ελλάδα και δημιουργία θέσεων εργασίας για τους Έλληνες. Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη γρήγορη έγκριση από το Κοινοβούλιο, δηλαδή μόνο 6 μήνες μετά την Υποβολή της πρότασης.
Ωστόσο, για να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους θα πρέπει να ξεπεραστούν δύο προβλήματα. Το πρώτο αφορά το τελικό ποσό της μόχλευσης αφού η Ελλάδα επιδίωκε 3 δισ. ευρώ, αίτημα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ αρνείται να ικανοποιήσει.
Δεύτερον, η Ελλάδα θα πρέπει με παράλληλες διαδικασίες να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση των συμβάσεων παραχώρησης, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των έργων.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών, τα χρήματα της ΕΤΕπ θα χρησιμοποιηθούν είτε για να εξαγοραστούν τα δάνεια όσων τραπεζών επιθυμούν την έξοδό τους από τα έργα, είτε ως εγγύηση προς τις τράπεζες για να ξεκινήσουν και πάλι τη δανειοδότηση των έργων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΚΑΡΥΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 2 - 3

ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1 - 0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (31η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 77
2. Ραφταναίοι 76
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 63
4. Σταυράκι: 59
5. Πρωτόπαπα: 52
6. Αγία Μαρίνα: 50
7. Πωγωνάτος: 45
8. Ασβεστοχώρι: 45
9. Νησί: 43
10. Ζωοδόχος: 42
11. Περίβλεπτος: 38
12. Αμπελόκηποι: 38
13. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 35
14. Καρυές: 34
15. Πανφρουριακός: 34
16. Αμφιθέα: 32 (30)
17. Α.Ε. Ρίζα: 20 (30)
18. Πεντέλη: 10

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΛΑΨΙΣΤΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ 7 - 3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (29η αγωνιστική)
1. Κρύα: 65
2. Α.Ο. Ανατολής: 64
3. Α.Ε. Μικρασιατών: 61
4. Προοδευτική Περάματος: 55
5. Πεδινή: 52 (28)
6. Θύελλα Κατσικά: 47
7. Βουνοπλαγιά: 44
8. Λαψίστα: 43
9. Ροδοτόπι: 38
10. Μουσιωτίτσα: 35
11. Ατρόμητος '95: 33 (28)
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 33
13. Θύελλα Ελεούσας: 26
14. Κουτσελιό: 21
15. Καλπάκι: 20
16. Ηλιόκαλη: 7