Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανακοίνωσε τις ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων

Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος για τα γυμνάσια, στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία, ενώ στα λύκεια τα μαθήματα θα λήξουν επίσης στις 17 Μαΐου.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο που αναμένεται να στείλει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες. Ως γνωστόν οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα, 21 Μαΐου.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη, 22 Μαΐου.
Από την άλλη πλευρά, οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το μπαράζ των επιδρομών και διαρρήξεων κατοικιών στα απομακρυσμένα χωριά

Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πωγωνίου σήμερα στις 19.30 στο Καλπάκι θα συζητηθεί το μπαράζ των επιδρομών και διαρρήξεων κατοικιών στα απομακρυσμένα χωριά του Πωγωνίου τον τελευταίο μήνα.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και έλαβε διαστάσεις μετά την επιδρομή, που καταγγέλθηκε ότι έγινε στο χωριό Σταυροσκιάδι, όμως σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη είχαν προηγηθεί αντίστοιχες περιπτώσεις σε δεκάδες άλλα χωριά, όπως στη Λάβδανη, στο Κεράσοβο και αλλού.
Η ανησυχία είναι έκδηλη στους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους των χωριών που... φυλάνε Θερμοπύλες, όμως αισθάνονται απροστάτευτοι, καταγγέλλοντας την ελλιπή αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Αυτό φυσικά έχει βάση και μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι ξεκίνησε ως φαινόμενο να εντείνεται από την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων με την ενσωμάτωση των συνοριακών φυλάκων στο υπόλοιπο αστυνομικό δυναμικό.
Σταδιακά, οι περιπολίες των συνοριακών μειώθηκαν, μέχρι που εκμηδενίστηκαν. Έτσι, η ισχνή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στις περιοχές δίνει τη δυνατότητα σε οργανωμένες, όπως εκτιμούν οι κάτοικοι, ομάδες διαρρηκτών, να κάνουν επιδρομές στα χωριά.
Αυτή όμως είναι η μία όψη του νομίσματος, γιατί η δεύτερη είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα και φανερώνει τις τεράστιες ευθύνες της τοπικής κοινωνίας, ξεκινώντας από τους πρώην ΟΤΑ και φτάνοντας ξεχωριστά στους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους.
Ακόμη και σήμερα, έχοντας συμπληρωθεί μία πενταετία και άνω από το κλείσιμο των αστυνομικών σταθμών, δεκάδες αστυνομικοί διατίθενται καθημερινά και σε 24ωρη βάση για να φυλάνε δύο κενά κτίρια στην Πωγωνιανή και στην Αγία Μαρίνα!
Πρόκειται για τα κτίρια όπου λειτούργησαν τις περασμένες δεκαετίες οι αστυνομικοί σταθμοί και τα οποία είναι κυριολεκτικά άδεια, διαθέτοντας μόνο μία κινητή μοτορόλα.
Και τα δύο κτίρια φυλάσσονται καθημερινά με προσωπικό που διατίθεται από τα οικεία αστυνομικά τμήματα και τμήματα συνοριακής φύλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθεται για τη φύλαξη και των δύο κτιρίων προσεγγίζει τους 20!
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει την αναγκαιότητα κατάργησης αυτών των υπηρεσιών φύλαξης έτσι ώστε το προσωπικό να διατεθεί σε υπηρεσίες πραγματικά χρήσιμες και αναγκαίες.
Όμως, η στάση των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα χρόνια, όπως και των κατοίκων των περιοχών ήταν αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο, αφού θεωρούν απαραίτητη την φυσική έστω παρουσία αστυνομικών σε... κενά και άχρηστα κτίρια.
Αυτομάτως, το γεγονός αυτό αναδεικνύει και τις τεράστιες ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών που μπορεί να έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για την ελλιπή αστυνόμευση όμως αντιδρούν σε προοπτικές πραγματικής επίλυσης του προβλήματος. Όπως τονίζουν αξιωματικοί της Α.Δ Ιωαννίνων εάν καταργηθούν οι δύο αυτές υπηρεσίες, μπορούν να διατίθενται καθημερινά και σε 24ωρη βάση δύο επιπλέον περιπολικά, που θα πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους και περιπολίες στην περιοχή.
Για το ζήτημα αυτό είναι ενήμερος και ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, που μιλώντας χθες στην «Ε» για την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθεί και να ληφθεί μία τέτοια απόφαση για την κατάργηση των υπηρεσιών που δεν προσφέρουν το παραμικρό, σε συνεργασία με τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων και των τμημάτων συνοριακής φύλαξης.

ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές στους νομούς της Ηπείρου

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ήπειρο.
Αναλυτικά:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1. ΚΑΡΙΝΟΥ-ΚΑΡΑΔΗΜΑ ΑΥΓΕΡΙΝΗ
2. ΚΑΤΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
3. ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
4. ΜΠΑΡΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
5. ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ
3. ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. ΓΚΟΓΚΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
2. ΖΑΨΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
3. ΜΑΤΙΚΑ ΧΡΥΣΑ
4. ΣΙΑΚΑΡΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
5. ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
6. ΣΟΦΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
7. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΝΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1. ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ
2. ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
3. ΠΕΠΟΝΗΣ ΧΑΡΗΣ
4. ΣΟΥΡΔΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές στους νομούς της Ηπείρου

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ήπειρο.
Αναλυτικά:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1.Βρατσίστας Γιώργος, γεωπόνος, μέλος Δ.Σ. γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων
2.Καραγεώργου Παναγιώτα, ιδιωτική υπάλληλος
3.Λέκκα Άλκηστις- Θεοδώρα, φοιτήτρια
4.Σιαπάτης Αποστόλης, ιδιωτικός υπάλληλος
5.Τρομπούκης Νίκος, συνταξιούχος ΙΚΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1.Κυρίτσης Φίλιππος, φιλόλογος- άνεργος
2.Λιαμπότης Σωτήρης, οικοδόμος
3.Χεκίμογλου Γιάννης, εργαζόμενος στις ιχθυοκαλλιέργειες

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1.Ασπρούδη Κατερίνα, εκπαιδευτικός- συνδικαλίστρια
2.Γρηγορίου Πέτρος, αδιόριστος εκπαιδευτικός-υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
3.Ζήκος Νίκος, περιφερειακός σύμβουλος- κτηνοτρόφος
4.Ηλίας Νίκος, μέλος της διοίκησης ΕΚΙ
5.Καραβασίλης Άγης, τραπεζικός υπάλληλος,αντιπρόσωπος στη ΓΣ του ΕΚΙ
6.Λέκκας Παναγιώτης, τεχνολόγος γεωπόνος,υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
7.Συνδρεβέλη Παρασκευή, ιδιωτική υπάλληλος,αντιπρόσωπος στη ΓΣ του ΕΚΙ

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1.Στέργιος Ηλίας, φιλόλογος- συνταξιούχος
2.Βαγγέλης Νάνος, Γεωπόνος- Ιδιωτικός Υπάλληλος
3.Άγγελος Στεργίου, Φοιτητής ΕΜΠ
4.Αγγελική Τζίμα, Γεωπόνος- Ιδιωτική Υπάλληλος

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Περιοδεία σε Ανατολή, Μαζαράκι και Κεφαλόβρυσο

Συναντήσεις και επαφές σε Ανατολή, Μαζαράκι και Κεφαλόβρυσο είχε τις προηγούμενες μέρες ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων  κ. Θανάσης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων για την οικονομική κρίση, απάντησε σε ερωτήματα που αφορούσαν την αγροτική παραγωγή της περιοχής και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει προωθήσει πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο κ. Θανάσης Οικονόμου παρευρέθη στην γιορτή της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου του Κεφαλόβρυσου, απ’ όπου και το στιγμιότυπο.

ΛΑΟΣ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές στους νομούς της Ηπείρου

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ στην Ήπειρο.
Αναλυτικά:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
2.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
3.ΜΟΝΕΓΑΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4.ΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5.ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
2.ΚΟΣΙΩΡΗ ΜΑΡΙΝΑ
3.ΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1.ΓΚΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2.ΕΜΑΝΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
3.ΖΙΑΜΠΙΡΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΓΩ)
4.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5.ΤΖΙΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6.ΤΣΑΓΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
7.ΤΣΟΥΛΦΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1.ΔΡΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
2.ΖΗΣΗ ΚΛΑΙΡΗ
3.ΜΗΝΟΥ ΑΝΝΑ
4.ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εξιχνίαση κλοπής μοτοσικλέτας

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας που είχε συμβεί πριν ένα μήνα στην Ηγουμενίτσα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπές τροχοφόρων.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ο 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε αφαιρέσει τη δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, έξω από το σπίτι του στην Ηγουμενίτσα.
Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα ο Δημήτρης Κατσιπανέλης


Ας ψηφίσουμε πρόσωπα που μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας

Συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας Δημήτρης Κατσιπανέλης, ο οποίος δήλωσε ότι στη διάρκεια αυτής της σύντομης αλλά και εντατικής προεκλογικής εκστρατείας θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες του Νομού και ιδιαίτερα με τους νέους και τις νέες της περιοχής μας για να τους μεταφέρει τις απόψεις, τις θέσεις και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να τους ζητήσει να εμπιστευθούν τους νέους ανθρώπους στην πολιτική που το καθαρό τους πρόσωπο και ο καθαρός τους λόγος είναι απαραίτητο ζητούμενο σ΄ αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση, της 6ης Μαΐου.
Την Πέμπτη είχε συνάντηση με την π. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Tρικάλων κ. Σούλα Μερεντίτη η οποία είναι επιφορτισμένη με την προετοιμασία της προεκλογικής ομιλίας του Βαγγέλη Βενιζέλου, την Κυριακή 22 Απρίλη στα Γιάννενα.
Αργότερα, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες και φίλους του επισκέφτηκε θεσμικούς παράγοντες, αλλά και πολίτες στους χώρους δουλειά τους στο Λούρο, την Τύρια και το Θεσπρωτικό και συνομίλησε μαζί τους. Ενημερώθηκε για τις αγωνίες και τα προβλήματα τους και τόνισε «κατανοώ απόλυτα την αγανάκτησή σας και την οργή σας για τα λάθη του παρελθόντος, όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που η δυναμική της ανανέωσής του βρίσκεται στα χέρια σας». Εσείς, είπε, μπορείτε να κάνετε την οργή, προοπτική για τον τόπο μας με το να επιλέξετε, αυτούς που η πορεία τους δεν έχει σχέση με το χθες, αυτούς που θα παλέψουν για κάτι καινούριο.
Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τα δημοτικά διαμερίσματα Ριζοβούνι, Παπαδάτες και Γαλατά, όπου άκουσε από τους κατοίκους τα καθημερινά προβλήματα του τόπου τους σε σχέση με τις υποδομές, για την ανεργία των παιδιών τους, τις ανησυχίες τους για την έλλειψη προοπτικής απασχόλησης, για τις συντάξεις που μειώθηκαν και ανέφερε « Το μνημόνιο δεν είναι ιδεολογία. Με τις πράξεις και τις παραλείψεις μας, δεν κατορθώσαμε να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά σε πολιτικές που θα ήταν λιγότερο ισοπεδωτικές, περισσότερο δίκαιες για την κατανομή των βαρών της κρίσης, δεν αποφύγαμε τις οριζόντιες περικοπές» και συνέχισε «Σ΄ αυτές τις εκλογές, ας ψηφίσουμε όμως χωρίς θυμό. Ας ψηφίσουμε με βάση την προοπτική ανάπτυξης αυτού του τόπου, γι΄ αυτούς που μπορεί να εγγυηθούν τους μισθούς και τις συντάξεις. Εμείς, όμως δεν πρόκειται να χαϊδέψουμε αυτιά και να πούμε ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα την επόμενη μέρα» και κατέληξε λέγοντας « Σας ζητώ να εμπιστευθείτε πρόσωπα που μέσα από καθαρές διαδρομές μπορούν και μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, είναι νέοι στην πολιτική και έχουν διάθεση να σταθούν δίπλα σας για να μη πάνε χαμένες οι θυσίες. Αυτά, στις μέρες μας που ζούμε, δεν είναι πάντα αυτονόητα».
Στη συνέχεια δέχτηκε εκπροσώπους φορέων και φίλους του στο Πολιτικό του γραφείο και συνομίλησε μαζί τους ζητώντας τους να κινητοποιηθούν, αναλογιζόμενοι το πιεστικό διάστημα μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη, σήμερα (20-04-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον Πολύγυρο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος ( O .Π.Κ.Ε.), ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών (Ασιατικής καταγωγής), ηλικίας 22 και 26 ετών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν να κινείται επί της Εγνατίας Οδού, ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν στην έξοδο Πολυγύρου Ιωαννίνων, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Εντός του οχήματος επέβαιναν οι τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες (δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και δύο υπήκοοι Ιράκ), οι οποίοι συνελήφθησαν διότι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ επίσης συνελήφθη και ο 27χρονος οδηγός που είχε αναλάβει τη μεταφορά τους.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

"Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Ηπείρου- Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων"

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7 : «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»
Πράξη "Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Ηπείρου- Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων"
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΠΙΝΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ΕΚΑΤΟΝ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (194) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθεί ανά συμπράττοντα φορέα, ο εξής αριθμός ατόμων:


ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή στην ακόλουθη διεύθυνση:
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Διεύθυνση: Πλατεία Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου 1, Ιωάννινα T.K. 45221, Τηλ.2651036686-2651083087
είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση:
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΠΙΝΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ» Διεύθυνση: ΜΕΤΣΟΒΟΥ 12, Ιωάννινα T.K. 45221, Τηλ.2651029445
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) από 25/4/2012 έως 04/05/2012. Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την πρόσκληση (για αναλυτική περιγραφή θέσεων ανά κωδικό θέσης, ειδικοτήτων, δικαιολογητικών, προϋποθέσεων συμμετοχής, κριτηρίων επιλογής), τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)»: α) στα γραφεία του Δικαιούχου στην διεύθυνση: Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πίνδος Περιβαλλοντική», Μετσόβου 12, Ιωάννινα β) στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου (www.pindosperivallontiki.org) γ) στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr)• και δ) στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr).
Επίσης για την ενημέρωση των υποψηφίων ανάρτηση της προκήρυξης έχει γίνει στα δημοτικά καταστήματα των δήμων που υλοποιείται το πρόγραμμα και στο Κ.Π.Α Ο.Α.Ε.Δ Ιωαννίνων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Σε Γιάννενα και Άρτα την Παρασκευή

Στα Ιωάννινα και την Άρτα θα περιοδεύσει την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς.
Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι επίσκεψη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ενώ στις 15:15 θα έχει σύσκεψη με φορείς σε ξενοδοχείο της πόλης.
Στις 20:00 θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο Άρτας.

Πρόγραμμα ομιλιών της υποψήφιας βουλευτή Νομού Πρέβεζας Αγνής Σμόνια

Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα ομιλιών της υποψήφιας βουλευτή Νομού Πρέβεζας Αγνής Σμπόνια.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ:
Σάββατο 21 Απριλίου στις 20:00
Στον Δήμο Φιλιππιάδας


Τετάρτη 25 Απριλίου στις 19:00
Αθήνα- ετεροδημότες Αίθουσα Πανηπειρωτικής

Σάββατο 28 Απριλίου στις 20:00
Δήμος Πάργας - Καναλάκι


Τετάρτη 2 Μάη στις 20:00
Πρέβεζα μαζί με κεντρικό ομιλητή από Αθήνα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Πρεμιέρα στο διάλογο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Αντιδράσεις για τη σύνδεση της αξιολόγησης με τα μισθολογικά

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών βρέθηκε στο επίκεντρο διαδοχικών συναντήσεων του υπουργού Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη με τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ), καθώς ξεκίνησε ο διάλογος των δύο πλευρών για το συγκεκριμένο θέμα.
Οι εκπαιδευτικοί , πάντως, απορρίπτουν τη σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη, ενώ ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν, ώστε να υπάρξει εγκαίρως ανταπόκριση στις επιταγές του νόμου.
Μετά τις συναντήσεις ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε:
«Το υπουργείο Παιδείας ανέλαβε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει ένα διάλογο με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας, της πρωτοβάθμιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης για να συζητήσει το καίριο θέμα της αξιολόγησης, μιας αξιολόγησης του συστήματος ολόκληρου, της σχολικής μονάδος και των ίδιων των εκπαιδευτικών.
Ανταλλάξαμε απόψεις, ζητήσαμε από τους εκπαιδευτικούς να μας φέρουν τις προτάσεις τους και στη συζήτηση φάνηκαν και προβλήματα τα οποία ανακύπτουν. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε, θα τα λάβουμε υπόψη και θα κάνουμε το καλύτερο, ώστε εγκαίρως να ανταποκριθούμε στις επιταγές αυτού του νόμου αλλά και της γενικότερης απαίτησης της ελληνικής κοινωνίας να υπάρχει αξιολόγηση στην εκπαίδευση».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Προτάσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους

Ζητά συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για όσους έχουν ανάγκη

Προγράμματα σίτισης για τους έχοντες ανάγκη, καθώς και πρόνοια για τους αστέγους, είναι δύο από τα μέτρα που πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, για την ανακούφιση ενός τμήματος του πληθυσμού της χώρας, καθώς, όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του, το 30% του ελληνικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και η ανεργία καλπάζει.
Τα υπόλοιπα μέτρα που προτείνει ο κ. Κουβέλης είναι τα εξής:
Καταγραφή μαθητών με σοβαρά προβλήματα φτώχειας και οργάνωση της μέριμνας, με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Άμεση υποστήριξη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα με έμφαση σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.
Ενοποίηση των επιδομάτων ΑμεΑ σε ένα νέο επίδομα αναπηρίας, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μορφής αναπηρίας.
Επαναφορά του επιδόματος ενοικίου για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Επίσης, ο κ. Κουβέλης προτείνει:
Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στο προηγούμενο ύψος, σε συνδυασμό με προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων με επέκταση του προνοιακού επιδόματος, ανεξαρτήτως ηλικίας. Σχεδιασμός και σταδιακή εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μέχρι το τέλος του 2012, μέτρο που, όπως λέει ο κ. Κουβέλης, λειτουργεί ήδη σε 23 κράτη μέλη της ΕΕ.
Άμεση αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την ένταξη των ανέργων σε θέσεις κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και μαθητείας.

ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ: Κατασχέθηκαν 120 κιλά μαριχουάνας με προορισμό την Ελλάδα

Στην κατάσχεση 120 κιλών μαριχουάνας, με προορισμό την ελληνική αγορά, προχώρησαν οι άνδρες της αλβανικής δίωξης ναρκωτικών στο Αργυρόκαστρο σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στην Πογόνη, ένα χωριό στην παραμεθόρια περιοχή, πακεταρισμένα σε πέντε τσάντες.
Oι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την ορεινή περιοχή.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές στους νομούς της Ηπείρου

Στη δημοσιότητα έδωσε τα ονόματα των υποψηφίων του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1.ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ ΙΡΙΣ
2.ΓΟΥΣΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
3.ΤΣΟΥΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΦΟΙΒΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2.ΚΑΣΣΙΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1.ΒΑΪΜΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
2.ΔΗΜΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
3. ΜΠΟΥΚΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
4.ΝΤΟΥΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
5.ΤΣΑΛΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6.ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΡΗΓΑΣ


ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2.ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΜΑΡΙΑ