Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2 - 1


Ο Άγιαξ της Ηπείρου!
Πείσμα, θέληση, μαχητικότητα.

Σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρος λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης ο ΠΑΣ τα είχε όλα απέναντι στην ΑΕΚ την οποία νίκησε με 2-1 στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων», χάρη σε τέρματα των Μπεσέρα και Κυριάκου.
Στο 58’ ο Γεωργίου έκανε τη σέντρα με τους αμυντικούς της ΑΕΚ να αποτυγχάνουν να διώξουν την μπάλα δυο φορές, με τον Μπεσέρα να κάνει το πολύ καλό σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των «κιτρινόμαυρων». Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 63’ η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όταν ο Ζαμπρέλα απέναντι στον Κωνσταντόπουλο έκανε πολύ άσχημο πλασέ με τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει χωρίς προβλήματα.
Από εκεί και πέρα, υπήρξε ένα παιχνίδι κέντρου και για να φτάσει η ΑΕΚ στην ισοφάριση, χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Βάντερσον, ο οποίος μετά από σέντρα του Λεονάρντο, αντί να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να κάνει το τελικό 1-1 στο 81’ και να δώσει… παράταση στην αγωνία του ΠΑΣ.
Στο 84’ ο Κυριάκος έκανε τρομερή ενέργεια περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του και με όμορφο πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που έδωσε και μαθηματικά την παραμονή στον ΠΑΣ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα (86' Ντάσιος), Γεωργίου, Ζαμπρέλα (73' Τζάνης), Βίλα (93' Τζάνης).
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές (68' Χοσέ Κάρλος), Καράμπελας, Λαγός (59' Φούντας), Καφές, Βάργκας (73' Γκερέιρο), Λεονάρντο, Γεωργέας, Μπουγαΐδης, Κλωναρίδης, Μπέλεκ.

Είκοσι αλλαγές στη φορολογία από τον Ιούνιο

Είκοσι σημαντικές αλλαγές στη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και στη φορολογία ακινήτων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης θα περιλαμβάνει η φορολογική μεταρρύθμιση που θα απασχολήσει την επόμενη κυβέρνηση και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το σχέδιο, για πρώτη φορά θα κληθούν όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, δηλαδή περίπου 8,5 εκατομμύρια, να δηλώσουν σε μια αρχική κατάσταση όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους και στη συνέχεια όλες τις ετήσιες μεταβολές. Στα περιουσιακά στοιχεία θα περιληφθούν, οι καταθέσεις, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, οι μετοχές, τα αμοιβαία κεφάλαια και οτιδήποτε άλλο έχει κάποιος στην κατοχή του.
Τα 20 μέτρα που θα προβλέπονται στη φορολογική μεταρρύθμιση του Ιουνίου:
- Μείωση των φορολογικών κλιμακίων σε 3 ή 4
- Αντικατάσταση φοροαπαλλαγών με στοχευμένες επιδοτήσεις
- Επαγγελματικά τεκμήρια ελάχιστου εισοδήματος
- Δήλωση αρχικής κατάστασης και ετήσιων μεταβολών όλων των περιουσιακών στοιχείων
- Αναλυτική καταγραφή δαπανών διαβίωσης για τον υπολογισμό του διαθέσιμου εισοδήματος
- Ενιαίος φορολογικός συντελεστής σε όλα τα νομικά πρόσωπα
- Επέκταση του συστήματος φορολογικού πιστοποιητικού και στις μικρότερες επιχειρήσεις
- Αντικατάσταση φοροαπαλλαγών με έκπτωση τεκμαρτού τόκου μετοχικού κεφαλαίου
- Νέα νομοθεσία για τη φορολογία ενδοομιλικών συναλλαγών
- Απλοποίηση του ΚΒΣ και αναμόρφωση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων
- Αυτοτελής φορολόγηση με ενιαίο συντελεστή (π.χ. 20%) όλων των εισοδημάτων απόκεφάλαιο
- Ένας και μόνο φόρος κατοχής ακίνητης περιουσίας με κλιμακούμενο συντελεστή
- Τα τοκοχρεολύσια της πρώτης κατοικίας (ως ένα μέγεθος) εκπίπτουν του φόρου κατοχής
- Κατάρτιση τράπεζας τιμών ακινήτων και σταδιακή αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών
- Σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ
- Σταδιακή κατάργηση των μη ανταποδοτικών φόρων υπέρ τρίτων
- Εισαγωγή φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών
- Υποχρεωτική υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά
- Συνδυασμένες δράσεις για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή
- On line σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis


ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Τέλος η πίστωση στο Δημόσιο για την επιστροφή φόρου

Το Δημόσιο θα πρέπει άμεσα να καταβάλει στους φορολογουμένους την επιστροφή του φόρου, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με αυτό, η επιστροφή φόρου εντόκως από το Δημόσιο αρχίζει «μετά την πάροδο εξαμήνου, από την πρώτη του μήνα του επόμενου της κοινοποίησης στη φορολογική αρχή της απόφασης του αρμόδιου δικαστηρίου».
Η αυξημένη επταμελής σύνθεση του Β’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας ομόφωνα έκρινε ότι η ισχύουσα νομοθεσία παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος και παρέπεμψε το όλο θέμα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας διαπίστωσαν επίσης «κενό νόμου» λόγω παράλειψης του νομοθέτη, όσον αφορά στην άμεση καταβολή της έντοκης επιστροφής φόρου, κάτι που οι πολίτες μπορούν να διεκδικούν με αγωγή αποζημίωσης μέσω των δικαστηρίων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη τριών αλλοδαπών για ληστεία



Συνελήφθησαν σήμερα (8-4-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Μαρόκο, ηλικίας 32, 21 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία σε βάρος 29χρονου ομοεθνή τους.
Ειδικότερα, οι τρεις δράστες εισήλθαν στην οικία του 29χρονου στα Ιωάννινα και με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (290) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων που περιπολούσαν στην περιοχή ενήργησαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Ο 29χρονος, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα μας συνελήφθη και μεταφέρθηκε για παροχή πρώτων βοηθειών στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Τα κλοπιμαία, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τον Ιούνιο έρχεται η φορολόγηση αγροτεμαχίων

Μόνο οι αγρότες θα εξαιρεθούν

Μόνο οι κατ' επάγγελμα αγρότες θα γλιτώσουν από το φόρο που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση στα αγροτεμάχια.
Πριν τη φορολόγηση, θα γίνει σημαντική αναπροσαρμογή των τιμών τους, ειδικά στις τουρισικές περιοχές, όπου οι εκτός σχεδίου εκτάσεις είναι οικόπεδα.
Όπως γράφει  το «Κεφάλαιο», η φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα γίνει βάσει της εικόνας περιουσιακής κατάστασης ακινήτων που έχει δημιουργηθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Τα αγροτεμάχια θα φορολογηθούν με το νέο φόρο κατοχής ακινήτων, που θα συμπεριλάβει το «χαράτσι» και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, Θα υπάρχει δεύτερος φόρος στα ακίνητα, ανταποδοτικός και θα περιλαμβάνει όλους τους φόρους που επιβάλλουν σήμερα στα ακίνητα οι ΟΤΑ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ: Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του προέδρου του κινήματος επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ

Ένας ακόμη από τους εκλεγέντες με το ΠΑΣΟΚ βουλευτές, ο  κ. Χρήστος Κατσούρας από τη Θεσπρωτία, ανακοίνωσε πως «ανταποκρίνεται στο κάλεσμα» του προέδρου του κόμματος κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, επανεντασσόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου για συστράτευση και επανένταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι, στη σημερινή συγκυρία, πολιτικό μας καθήκον», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κατσούρας, ο οποίος είχε καταψηφίσει στη Βουλή τόσο την κυβέρνηση Παπαδήμου όσο και το δεύτερο μνημόνιο, οπότε και τέθηκε εκτός της ΚΟ, ενώ είχε ψηφίσει θετικά στη δανειακή σύμβαση.
«Η αποδοχή της πρόσκλησης σημαίνει την ανάληψη της αναλογούσας ευθύνης μας για την κοινοβουλευτική περίοδο που τελειώνει, την αναγνώριση του δικαιώματος του νέου προέδρου για ένα καινούργιο ξεκίνημα με το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε και της υποχρέωσής μας να συμμετέχουμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη εθνική προσπάθεια για μια αυτοδύναμη Ελλάδα», προσθέτει στη δήλωσή του ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

«Κοινωνικό κραχ» στην Ελλάδα δείχνει μεγάλη δημοσκόπηση

Βαθειά «ρωγμή» στο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας, προκαλεί η σφοδρότητα της οικονομικής κρίσης και οι επιπτώσεις της στα ελληνικά νοικοκυριά. Η τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε σε 1.679 άτομα το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, περιγράφει την έντονη απαισιοδοξία των Ελλήνων για το μέλλον τους αλλά και στην αμφισβήτηση των πολιτικών κομμάτων τα οποία θεωρούν ανίκανα να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Οι περισσότεροι πολίτες, στην πορεία προς τις εκλογές, δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση, τους συνδικαλιστές αλλά και θεσμούς όπως το Χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Το εντυπωσιακό, ωστόσο, της έρευνας είναι ότι μήνα με το μήνα επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση των οικογενειών σε σημείο που η απόγνωσή τους να προσομοιάζει με κοινωνικό κραχ. Η πρόσφατη αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα και η αύξηση των αυτοκτονιών γενικότερα, αναδεικνύει την «εθνική κατάθλιψη» που βρίσκεται η χώρα.

Metron Analysis: Πρώτο κόμμα η ΝΔ, χωρίς αυτοδυναμία

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή βρίσκεται στις 5,8 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά είναι 3,7%.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή, οι δυνάμεις καταγράφονται ως εξής:
ΝΔ: 20,8%
ΠΑΣΟΚ: 15%
ΣΥΡΙΖΑ: 11,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,6%
ΚΚΕ 10,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 9%
Χρυσή Αυγή: 5,5%
Οικολόγοι- Πράσινοι: 4,6%
ΛΑΟΣ: 3%
ΔΗΣΥ: 2,1% και
ΔΡΑΣΗ: 2%.
Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, οι δυνάμεις καταγράφονται ως εξής: ΝΔ 13,4%, ΠΑΣΟΚ 9,7%, ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%, ΚΚΕ 6,8%, ΔΗΜΑΡ 5,8%, Χρυσή Αυγή 3,6%, Οικολόγοι- Πράσινοι 2,9%, ΛΑΟΣ 1,9%, ΔΗΣΥ 1,3% και ΔΡΑΣΗ 1,3%.