Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

MANO’S,ΟΤΑΝ Η JAZZ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μία από τις πιο εξέχουσες πρόσφατες δισκογραφικές παραγωγές στη χώρα μας είναι το «ManoΆs» (Verve), μια τζαζ προσέγγιση στην μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, με έναν τρόπο «τριτορευματικό» στην original εκδοχή του καθώς εκτός από το γκρουπ του πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή (που είναι και εμπνευστής και διασκευαστής του project) εμπλέκονται και τα έγχορδα της Καμεράτας, σε σύμπλευση του τζαζ γκρουπ και της ορχήστρας εγχόρδων πάνω στην μουσική του Μάνου.
Το album, που πρόσφατα έγινε «χρυσό» προέκυψε, «απλά, σαν φυσική διαδικασία», όπως εξηγεί ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, ο οποίος έκανε και τις οξυδερκείς διασκευές, τη «μετάφραση» της μουσικής του Μάνου. «Προέκυψε από την ανάγκη μας να τραγουδήσουμε τη μουσική αυτή, που χαράχτηκε στις καρδιές μας από μικρά παιδιά, στη δική μας καθομιλουμένη γλώσσα, τη τζαζ.
Η ουσία και η διάθεση των μελωδιών του Μάνου είναι πάντα εκεί... Κι εμείς είμαστε κάθε φορά ευτυχείς να τα ανακαλύπτουμε. Ξανά καi ξανά...»
Το αισθητικό αποτέλεσμα αυτής της παραγωγής είναι εξαιρετικό καθώς εμπεριέχει και εξισορροπεί το στοιχείο της πρωτοτυπίας - σε ελληνικό επίπεδο - αλλά και την αίσθηση του σεβασμού σε σχέση με το πρωτογενές υλικό που οι μουσικοί χειρίζονται και αναπτύσσουν.
Η αισθητική ποιότητα που πάντα διέκρινε τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι διατηρείται εδώ - και βγάζει στο φως και επιπλέον διαστάσεις της μουσικής του τέχνης.
Το έργο "ManoΆs", a jazz tribute to Manos Hadjidakis, πρωτοπαρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία και ενθουσιώδεις κριτικές στις 15 Ιανουαρίου και 21 Ιουνίου του 2011, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,ακολούθησαν εμφανίσεις στο Sani Festival, στο Θέατρο Παλλάς και αλλού.
Κυκλοφορεί, κατόπιν ειδικής άδειας, από την ιστορική ετικέτα της Verve.
Από την πόλη της Πρέβεζας την Κυριακή 8 Απριλίου ξεκινά μια σειρά εμφανίσεων σε επιλεγμένα θέατρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, με στόχο να μεταδώσει, σε όσο το δυνατόν περισσότερους, τη χαρά της μουσικής που συμβαίνει, έτσι, απλά...
Tracklist
01. ΠΕΡΑ ΣΤΟ ΘΟΛΟ ΠΟΤΑΜΙ
02. ΧΟΡΟΣ (ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ)
03. Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΟΥ
04. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΜΆ ΕΓΩ
05. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
06. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ
07. ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΕΙΑ
08. ΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ
09. Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ
Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή αποτελείται από τον ίδιο στο πιάνο, τον Τάκη Πατερέλη στο άλτο σαξόφωνο, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα και το φλούγκελχορν, τον Αλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη στα ντραμς και τον Γιώργο Γεωργιάδη στο κοντραμπάσο.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 Ευρώ προπώληση, 15 Ευρώ στην είσοδο.
Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
Πληροφορίες - Εισιτήρια :
Τηλ. 26823 60671, Γραφείο Πολιτισμού & Τουρισμού, (Ισόγειο Δημαρχείου
έναντι Εθνικής Τράπεζας).
Και στην Κινηματογραφική Λέσχη Τηλ 26820 60278 & 6972 832703
www.neorevma.gr
Γραφείο Τύπου : Ελένη Κενανίδου 6951664515

Αποσύρθηκαν προσωρινά(;) οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στην απόσυρση του άρθρου στο νομοσχεδίο του υπουργείου Εργασίας για το ΙΚΑ που προέβλεπε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία όταν αυτή ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η ρύθμιση αφορά στην προστασία του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη από κατάσχεση έως 1.500 ευρώ προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της καθημερινότητάς του. Ακόμη δίνει τη δυνατότητα να προβαίνει σε δικαστικές ρυθμίσεις των χρεών του με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά και να παρατείνει τοa χρόνο ρύθμισης των οφειλών του καθώς και να απαλλάσσεται από χρέη στα τρία χρόνια εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν πλήρη αδυναμία καταβολή τους.
Εξάλλου, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο εισήχθη προς εξέταση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων - προστέθηκε διάταξη η οποία προβλέπει τη σύσταση Ειδικού Ελεγκτικού Γραφείου, το οποίο θα ελέγξει τόσο τις 40.000 περιπτώσεις παράνομης παροχής προνοιακών επιδομάτων όσο και όλες τις άλλες περιπτώσεις κρουσμάτων κακοδιαχείρισης ή παράνομης διάθεσης κονδυλίων για δαπάνες υγείας και πρόνοιας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δεν απεμπολούμε καμία οφειλή προς την Περιφέρεια

Την κατάρτιση των Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2012 ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Η κατάρτιση των προγραμμάτων, έγινε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, λαμβάνοντας υπόψη τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις, τις οφειλές των προγραμμάτων, τις δεσμεύσεις των φορέων, την πορεία εκτέλεσης των συνεχιζόμενων έργων καθώς και τις ανάγκες για την ένταξη νέων έργων.
Όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, σύμφωνα με την ΚΥΑ Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών για το 2012, θα υπάρξει επιπλέον μείωση 15% των Κ.Α.Π..
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπάρχουν από τη μείωση των χρηματοδοτήσεων από το κράτος, αλλά και τις οφειλές από προγράμματα προηγούμενων χρόνων. «Η Περιφερειακή Αρχή δεν απεμπολεί την παραμικρή οφειλή του Κράτους προς την Περιφέρεια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, που έκανε εκτενή αναφορά στις οφειλές παρελθόντων ετών από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το ΕΤΕΡΠΣ, το οδικό δίκτυο. Το πρόβλημα, ανέφερε μεταξύ άλλων, είναι κοινό για όλες τις Περιφέρειες.
Μαζευτήκαμε οι Περιφερειάρχες για να δούμε τι θα γίνει με τον Ο.Σ.Κ.. Απάντηση δεν πήραμε. Ακούσατε πριν ένα μήνα την έκρηξη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού για το πρόσθετο οδικό δίκτυο, δηλώνοντας ότι δεν το αναλαμβάνει χωρίς την εκχώρηση των αντίστοιχων πόρων. Εμείς το παραλάβαμε και από τα 18 εκατομμύρια ευρώ που μας αντιστοιχούσαν, μας δόθηκαν μόνο 16. Αυτό έγινε σε όλες τις Περιφέρειες. Εμείς δεν απεμπολούμε τις οφειλές του κράτους.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στις υψηλές δαπάνες που χρειάστηκαν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τους πάγους στο Εθνικό Οδικό Δικτύου από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι και τα μέσα Μαρτίου καθώς και για τον ηλεκτροφωτισμό. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε και στα αποστραγγιστικά έργα που έγιναν κατά το 2011 σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. «Ότι έγινε πέρυσι, δεν είχε γίνει τα προηγούμενα 50 χρόνια και αυτό με δικά μας μηχανήματα», κατέληξε.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (28.03.2012) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 25 ετών, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος κατείχε πλαστό διαβατήριο Βουλγαρίας, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των τριακοσίων (300) ευρώ από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής.
Επίσης, σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε μέτρο διοικητικής απέλασης από τη Χώρα.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Απάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Απάντηση στο αίτημα που είχε υποβάλλει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σχετικά με τη διατήρηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν στην Ήπειρο, έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος. Συγκεκριμένα σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, αναφέρει ότι υπάρχει εντολή προς τα Γενικά Επιτελεία να διαμορφώσουν σχέδια αναδιάρθρωσης των στρατοπέδων, στο πλαίσιο της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων και των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
«Οι οριστικές αποφάσεις που θα αφορούν, είτε την συνέχιση λειτουργίας των στρατοπέδων με τη σημερινή τους μορφή, είτε τον επανακαθορισμό της λειτουργίας τους ανά την Επικράτεια, θα ληφθούν μόλις ολοκληρωθεί ο προαναφερθείς σχεδιασμός. Σε κάθε περίπτωση, γνώμονας των όποιων αποφάσεων θα είναι τόσο η επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργική επάρκεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και οι κοινωνικές συνέπειες που απορρέουν από τη διακοπή λειτουργίας ενός στρατοπέδου για τις τοπικές κοινωνίες», καταλήγει στην επιστολή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με έγγραφο του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ, ζητούσε να εκτιμήσουν τις κοινωνικές συνέπειες στην Ήπειρο, από μια απόφαση κατάργησης των Κ.Ε.Ν., ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομικά περίοδο. Επαναλάμβανε επίσης τη θέση της Περιφερειακής Αρχής, για τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές, «προκειμένου να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και να εκπληρώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο το ρόλο τους».

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (28.03.2012) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 31χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 31χρονου ποσότητα κάνναβης, βάρους (5,4) γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΑΜΜΟΤΟΠΟΣ ΑΡΤΑΣ: Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη χθες (28.03.2012) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 54χρονος ημεδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και ενός ακόμη συνεργού του, ο οποίος αναζητείται, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 27-03-2012, οι δύο δράστες εισήλθαν σε πτηνοτροφική μονάδα στον Αμμότοπο Άρτας, παραβιάζοντας την περίφραξη και αφαίρεσαν μεταλλικά μέρη από μη λειτουργικό αγροτικό μηχάνημα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Οριστικοποιήθηκαν οι πίνακες με τα ποσά του καθαρού γεωργικού εισοδήματος


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, οριστικοποιήθηκαν οι πίνακες με τα ποσά του καθαρού γεωργικού εισοδήματος όλων των αγροτικών προϊόντων της χώρας ανά περιφερειακή ενότητα των νομών παραγωγής τους, καθώς και οι πίνακες με τα ποσά των αντιπροσωπευτικών ενοικίων ανά στρέμμα ενοικιαζόμενης γεωργικής γης για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011).
Τα ποσά αυτά εμφανίζονται για τις ημιορεινές και ορεινές ζώνες, μειωμένα κατά ποσοστό 20% και 40% αντίστοιχα, σε σχέση με τα ποσά των πεδινών ζωνών.
Σε όποια περιφερειακή ενότητα του νομού δεν έχει προσδιορισθεί ποσό καθαρού εισοδήματος για κάποιο γεωργικό προϊόν, αυτό θα προκύπτει από τη μέση τιμή του καθαρού γεωργικού εισοδήματος του εν λόγω προϊόντος που ισχύει για όλη την επικράτεια, όπως αποφασίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή.
Τέλος, σε περιπτώσεις που λόγω ζημιών από γεγονότα απρόβλεπτα ή οφειλόμενα σε ανωτέρα βία, δεν αποκτήθηκε εισόδημα ή αυτό που αποκτήθηκε είναι κατώτερο του προσδιοριζόμενου με την αντικειμενική μέθοδο, ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού με βάση το ποσοστό μείωσης που προκύπτει από το σχετικό «Ειδοποιητήριο» του ΕΛ.Γ.Α το οποίο πρέπει να προσκομίζεται στον αρμόδιο Προϊστάμενο της ΔΟΥ.

ΟΓΑ: Από την Δευτέρα 2 Απριλίου οι πληρωμές συντάξεων και Δώρου Πάσχα


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι η σύνταξη του μηνός Απριλίου 2012 και το Δώρο Πάσχα θα καταβληθούν σε 802.100 συνταξιούχους του ΟΓΑ, με πίστωση Τραπεζικού Λογαριασμού ή Λογαριασμού ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή συντάξεων, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Απριλίου 2012 και για το Δώρο Πάσχα ανέρχεται στο ποσό των 525.500.000 ευρώ.

Στο ... παρά πέντε ενεργοποιήθηκε η διόρθωση του Ε9 των ετών 2009-10

Η επεξεργασία των στοιχείων έχει γίνει σύμφωνα με τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων και τυχόν ελλείψεις μπορεί να οφείλονται είτε στην υπηρεσία είτε στον υπόχρεο.

Πληκτρολογώντας το ΑΦΜ του ο κάθε υπόχρεος μπορεί να δει εάν στην περιουσιακή του κατάσταση για τα οικονομικά έτη 2009-2010 υπάρχουν λάθη και χρειάζεται να γίνει διόρθωση για να αποσταλεί σωστό το ΕΤΑΚ των ανωτέρω ετών.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν λάθη ο ενδιαφερόμενος θα λάβει το παρακάτω μήνυμα
"Σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο δεν προκύπτουν ελλείψεις για την περιουσιακή σας εικόνα την 1/1/2009 και την 1/1/2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην υπηρεσία μας".
Σε περίπτωση που υπάρχουν λάθη το μήνυμα είναι το εξής:
"Σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο προκύπτουν ελλείψεις για την περιουσιακή σας εικόνα την 1/1/2010. Σε περίπτωση που έχετε επισκεφτεί την εφαρμογή και προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις αγνοήστε το παρόν διαφορετικά μπείτε εδώ για τη διόρθωση της εικόνας σας και την οριστικοποίηση της για τα επόμενα έτη".


ΠΗΓΗ: www.taxheaven.gr

Δεν διαπιστώνεται πρόβλημα στο κύτταρο του ΧΥΤΑ Ελληνικού



To Περιφερειακό Συμβούλιο για τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων που παραδόθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου, από το Γενικό Χημείο του Κράτους για το περιστατικό ρύπανσης των πηγών στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
«Διαπιστώνεται – είπε – ρύπανση της πηγής. Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το κύτταρο του ΧΥΤΑ. Είμαστε σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας του, καθημερινά μειώνεται η ρύπανση, ψάχνουμε την προέλευση της, συνεχίζονται οι δειγματοληψίες και όταν έχουμε τελικά αποτελέσματα θα τα ανακοινώσουμε».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Παρουσίαση μελέτης για Β.Ε.ΠΕ.

Την «Μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας και χωροθέτησης νέων χώρων οργανωμένης υποδοχής βιομηχανικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (Β.Ε.ΠΕ.) στους νομούς της Ηπείρου» παρουσιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου την Τρίτη 3 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ, Ν. Ζέρβα 28-30, Στοά Σάρκα, 2ος όροφος). Η μελέτη εκπονείται από την Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Αλλαγές στα εκλογικά επιδόματα στο παρά πέντε της κάλπης

Επανακαθορίζονται οι κατηγορίες των υπαλλήλων που θα λάβουν εκλογικό επίδομα, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος για κάθε κατηγορία, ενώ αναμένεται να οριστεί και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με την τροπολογία, στους δικαιούχους του επιδόματος, περιλαμβάνονται πλέον και οι υπάλληλοι των δήμων.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είχαν απειλήσει ότι θα απείχαν από τις εκλογές σε περίπτωση που δεν θα έπαιρναν επίδομα.
Το εκλογικό επίδομα γι΄ αυτή την κατηγορία των εργαζομένων είχε ενσωματωθεί στο έξοδα κίνησης το οποίο έπαιρναν οι υπάλληλοι των δήμων και το οποίο καταργήθηκε με το νέο μισθολόγιο.
Σύμφωνα με την τροπολογία, εκλογικό επίδομα χορηγείται στο εξής στις εξής κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων:
*Λειτουργούς και υπαλλήλους των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
*Υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου.
*Υπαλλήλους των Περιφερειών και των δήμων.
*Εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής.
*Αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και γραμματείς και διερμηνείς εφορευτικών επιτροπών.
*Υπαλλήλους που απασχολούνται με τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Πέθανε ο Γιάννης Μπανιάς

Ο Γιάννης Μπανιάς γεννήθηκε στους Μελισσουργούς της Αρτας το 1939. Υπήρξε στέλεχος της προδικτατορικής Αριστεράς.

Εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στο οποίο διετέλεσε Γενικός Γραμματέας από το 1982 έως το 1988. Μετά τη διαφωνία του με τον Λεωνίδα Κύρκο και τη διάσπαση της ανανεωτικής αριστεράς, ο Γιάννης Μπανιάς ίδρυσε το ΚΚΕ Εσωτερικού (Ανανεωτική Αριστερά), το οποίο μετονομάστηκε σε ΑΚΟΑ, η οποία συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μπανιάς εξελέγη βουλευτής το 2007, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2009.