Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α.Ε. ΡΙΖΑΣ – ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1 - 0

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΟΝΤΣΙΚΑ 0 - 3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (27η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 68
2. Ραφταναίοι 64
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 56
4. Σταυράκι: 50
5. Πρωτόπαπα: 48
6. Ζωοδόχος: 43
7. Πωγωνάτος: 42
8. Ασβεστοχώρι: 42
9. Αγία Μαρίνα: 37
10. Αμπελόκηποι: 37
11. Περίβλεπτος: 35
12. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 32
13. Νησί: 31
14. Αμφιθέα: 29
15. Καρυές: 27
16. Πανφρουριακός: 27
17. Α.Ε. Ρίζα: 17
18. Πεντέλη: 7

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 1-1

Ο Εργοτέλης "απέδρασε" με τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις (91') χάρη στον Γιαλούση αν και αγωνιζόταν με 9 παίκτες!

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε μια ανούσια κατοχή (57-43%) χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις.
Ο Εργοτέλης ήταν καλά στημένος, πρέσαρε ψηλά, ωστόσο ήταν και αυτός ακίνδυνος μπροστά.
Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε καθώς οι ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη μπήκαν μεταμορφωμένοι στο γήπεδο. Συνέχισαν να έχουν την κατοχή (59-41%), καταφέρνοντας να την συνδυάσουν με φάσεις. Δύο φορές ο Πάντος είδε τον Καβουσάκη να τον σταματάει (48', 65'), με τον Βίλα ενδιάμεσα (59') να σκοράρει με όμορφη προσωπική ενέργεια.
Ακολούθησαν δύο αποβολές των φιλοξενουμένων (Ολίσε στο 77' και Σαρρής στο 82') και η πλάστιγγα έμοιαζε να γέρνει οριστικά προς την μεριά του ΠΑΣ που κρατούσε την μπάλα περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα.
Όμως μία στημένη μπάλα στο 91' έφερε σύγχυση στα καρέ του Κηπουρού και ο Γιαλούσης από κοντά ισοφάρισε.


ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Κώτσιος, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Πάντος (Σκούφαλης 83'), Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα (Μπακαγιόκο 90'), Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα.
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Μπούντιμιρ (Δάρλας 86'), Ολίσε, Γιαλούσης, Κουτσιανικούλης, Σίλβα Τζούνιορ, Τζανακάκης (Κυριακίδης 68'), Μπέτο (Λεάλ 64').

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Διοργάνωση διημερίδας από το «River Action Kalamas 2012» στις 7- 8 Απριλίου


25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός του Ευαγγελισμού

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της Απελευθέρωσης του Έθνους από τον τουρκικό ζυγό στην Ιερά Μονή Σωσίνου. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Χρήστος Γκόγκος, ο περιφερειακος συμβουλος κ. Καττής, ο συνδημότης γιατρός κ. Στέφανος Φούσας, ο πρόεδρος της νομαρχιακής του ΛΑΟΣ Ιωαννίνων κ. Παπαγιάννης και μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η Δοξολογία, στον προαύλιο χώρο της Μονής.
Αισθητά μικρότερη ήταν η προσέλευση κόσμου σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν αρχίσει με την εκδήλωση των μαθητών του σχολειού στην αίθουσα του ΚΔΑΠ την Παρασκευή που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας

Την ανάγκη ενότητας και σύμπνοιας υπογράμμισε στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.
«Με ομόνοια και σύμπνοια θα νικήσουμε για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπούλιας.
Υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη, ενώ αναφέρθηκε και στο κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», που εκδηλώθηκε σε πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης, επισημαίνοντας πως «σημαίνει ότι οι πολλοί αποδέχονται πως ο αγώνας που δίνει ο ελληνικός λαός είναι πολύ σκληρός».
Αναφερόμενος στην επανάσταση του 1821, επεσήμανε ότι και τότε «ο ελληνικός λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος, αποφάσισε να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό, δίνοντας στους Έλληνες ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια». «Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι Έλληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα» πρόσθεσε.
«Όπως τότε πετύχαμε το ακατόρθωτο, έτσι και σήμερα θα πετύχουμε» τόνισε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατέληξε σημειώνοντας: «Θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές, γιατί στις πιο δύσκολες στιγμές ο ελληνικός λαός έδειξε το θάρρος και την αποφασιστικότητά του».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν μετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, δύο αλλοδαποί, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι προσπάθησαν να κρυφτούν στα αξόνια του φορτηγού, με σκοπό να μεταβούν παράνομα σε λιμένα της Ιταλίας. Επίσης, συνελήφθη, την ίδια περίπου ώρα εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, ο 58χρονος αλλοδαπός οδηγός του, διότι μετέφερε κρυμμένο εντός του χώρου του φορτίου έναν 19χρονο αλλοδαπό, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να τον μεταφέρει παράνομα σε λιμένα Ιταλίας, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Τέλος, συνελήφθη στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα, ο 31χρονος αλλοδαπός οδηγός του, διότι μετέφερε δύο επίσης αλλοδαπούς ως συνεπιβάτες, που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς επίσης και δύο αλλοδαπούς, που βρέθηκαν κρυμμένοι στον αποθηκευτικό χώρο του ανωτέρω οχήματος, χωρίς να κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα σε λιμένα Ιταλίας, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές


Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:50 σήμερα το πρωί νοτιοανατολικά της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 45χλμ νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων και 8 χλμ νοτιοδυτικά της Παραμυθιάς.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το σεισμό και δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 έχει φέτος ιδιαίτερη σημασία, επισημαίνει στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος τονίζοντας: "Την ημέρα αυτή της διπλής εορτής αποτίνουμε φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, που με γενναιότητα, πίστη, αγάπη στην ελευθερία και αυτοθυσία αγωνίστηκαν και πέτυχαν να δημιουργηθεί το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Είναι όμως και μέρα που πρέπει να εμπνευστούμε από τον αγώνα και τα ιδανικά τους για τη μεγάλη μάχη που δίνουμε σήμερα ως έθνος." "Επιδίωξή μας είναι η Ελλάδα όχι μόνο να βγει από αυτή την κρίση όρθια και ενωμένη, αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια νέα πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας. Αυτός είναι σήμερα ο σύγχρονος εθνικός αγώνας της χώρας μας: να εξυγιάνει και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της, να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό κράτος, να επιτύχει υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη και τον σύγχρονο κόσμο. Είναι πεποίθησή μου ότι θα κερδίσουμε και αυτή την εθνική μάχη. Αρκεί να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού λαού, να καταβάλουμε σκληρή προσπάθεια, να διασφαλίσουμε ενότητα δυνάμεων παρά τις διαφορές μας, να επιδείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο."