Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Σε κλοιό των καπνών και της φωτιάς

Ένα παράξενο για την εποχή φαινόμενο παρατηρείται τα τελευταία δυο εικοσιτετράωρα στην ευρύτερη περιοχή του Παρακαλάμου.
Πολλές μικρές ή μεγαλύτερες εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία γύρω από το χωριό.
Σε μια περίπτωση οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά σε κατοικίες.
Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τα χωριά του Παρακαλάμου, της Ρεπετίτσας μέχρι και την Αρετή.
Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής με δυο οχήματα. Πιθανολογείται ότι ο σκοπός των πυρκαγιών είναι ο καθαρισμός αγροτεμαχίων από ξερόχορτα και βάτα.


Κ.Μ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΕΔΙΝΗ - ΚΑΛΠΑΚΙ 9 - 2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (25η αγωνιστική)
1. Κρύα: 56
2. Α.Ο. Ανατολής: 55
3. Α.Ε. Μικρασιατών: 54
4. Προοδευτική Περάματος: 48
5. Πεδινή: 48
6. Θύελλα Κατσικά: 45
7. Βουνοπλαγιά: 40
8. Λαψίστα: 37
9. Ροδοτόπι: 31
10. Μουσιωτίτσα: 28
11. Ατρόμητος '95: 27
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 26
13. Θύελλα Ελεούσας: 20
14. Καλπάκι: 20
15. Κουτσελιό: 14
16. Ηλιόκαλη: 7

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Να μην επιστρέψουν οι διαγραφέντες»

Εναντίον της επιστροφής των διαγραφέντων τάσσεται ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, σημειώνοντας ότι «υπάρχει οπωσδήποτε ανάγκη για συστράτευση, αλλά και για εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης απέναντι στους βουλευτές που πήραν την πατρίδα στους ώμους τους».

Δηλώνει προβληματισμένος για την οργή των πολιτών, και πως θα καταγραφεί στις κάλπες, τονίζοντας: «Ασφαλώς με προβληματίζει το άσχημο κλίμα. Αλλά έχω εμπιστοσύνη τόσο στην πολιτική, όσο και στην κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους πολίτες που θέλουν την Ελλάδα προσηλωμένη στην Ευρώπη και δεν θα ρισκάρουν με επιλογές που θα θέσουν σε κίνδυνο την θέση μας στην ΕΕ και το ευρώ».

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές»

«Το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο γι’ αυτό και αποσύρομαι». Αυτό τόνισε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε στο πλευρό του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας ότι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, «δεν είναι βωβό πρόσωπο, αλλά ένα πρόσωπο που παράγει πολιτική».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση 75 εκ. ευρώ του ΠΕΠ Ηπείρου για Αναπτυξιακό Νόμο – Στήριξη Μικρομεσαίων

Θετική για την Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν η κατάληξη της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την χρηματοδότηση των επιχειρηματικών δράσεων στην Ήπειρο. Η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ο Περιφερειάρχης είχε ζητήσει τα 75 εκατομμύρια που προβλέπονται για τον Αναπτυξιακό Νόμο και για τη νέα δράση στήριξης επιχειρήσεων να εξασφαλιστούν με επιπλέον χρηματοδότηση και όχι με αφαίρεση των ήδη εκχωρηθέντων πόρων στο ΠΕΠ Ηπείρου.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Το θέμα της χρηματοδότησης του ΠΕΠ Ηπείρου έχει δύο σκέλη: το ένα αφορά πιστώσεις για τον Αναπτυξιακό Νόμο μέσω ΕΣΠΑ και το δεύτερο πιστώσεις ύψους 25 εκατομμύριων ευρώ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να βοηθηθούν στη δύσκολη κατάσταση που περνά σήμερα η αγορά, με προϋπολογισμούς δράσεων από 30.000 μέχρι 300.000 ευρώ.
Για το μεν αναπτυξιακό νόμο, στη συζήτηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι από εκείνες που έχει προχωρήσει πολύ το θέμα της επιχειρηματικότητας και το απαιτούμενο ποσό ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό δεν περιλαμβάνονται οι επενδύσεις που είχαν χρηματοδοτηθεί αρχικά από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Ηπείρου), καθώς και οι μεγάλες επενδύσεις που χρηματοδοτούνταν απευθείας από το Υπουργείο στην Αθήνα».
Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι το πρόγραμμα προχωρά πολύ καλά και αυτό, εκτός από το προσωπικό της Περιφέρειας, στηρίζεται και από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία συνεχίζει να εκδίδει εγγυητικές επιστολές και να παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις προς τους επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
Ο δεύτερος τομέας, αφορά τις δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Και σε αυτόν – συνέχισε ο Περιφερειάρχης - βρέθηκε λύση, καθώς διαπιστώθηκε ότι όντως το ΠΕΠ Ηπείρου, είναι το πιο ανεπτυγμένο από άλλες περιφέρειες και ήδη έχει δεσμεύσεις που φθάνουν το 152%. Μετά την ανάλυση που έγινε από μέρους μας, η Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ κ. Ζεμπιλιάδου βρήκε λύση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρωτοβουλία εμβολιασμού μετακινούμενου πληθυσμού

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» και το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνουν την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 από τις 09:00 εμβολιασμό μετακινούμενου πληθυσμού (ROMA) στην περιοχή μας, ο οποίος έχει ήδη καταγραφεί. Παράλληλα θα δοθούν τρόφιμα και ρούχα τα οποία θα προσφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Για το σκοπό αυτό παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ζίτσας, μετά από επαφή με τον Δήμαρχο κ. Δ. Ρογκότη, το γήπεδο Ελεούσας ως χώρος συγκέντρωσης. Οι δράσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας και της κοινωνικής ένταξης των μετακινούμενων πληθυσμών.
Επίσης, θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου των φορέων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 στις 19:30 στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Ο νέος νόμος για για τη Λίμνη είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά με αντιφάσεις και ασάφειες το Σχέδιο Π.Δ.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την προστασία της λίμνης Παμβώτιδα: «Πολλές από τις κοινές προτάσεις που έκανε η Περιφέρεια με το Δήμο Ιωαννιτών έχουν περιληφθεί στο σχέδιο. Διακρίνουμε όμως αρκετά κενά και αντιφάσεις και μια τάση για εύρεση μέσης λύσης χωρίς να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση. Θεωρούμε ότι η αρμονική ισορροπία με το ανθρώπινο δυναμικό και τη φύση σ΄ αυτόν τον τομέα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός σκοπός», τόνισε για να αναφερθεί στη συνέχεια χαρακτηριστικά σε ένα παράδειγμα ως προς το όριο της περιμετρικής ζώνης που θέτει:
«Υπάρχει – επεσήμανε - μια μεγάλη αντίφαση που φαίνεται αμέσως:
Το ίδιο ΥΠΕΚΑ έχει θέσει αυτές τις ημέρες σε διαβούλευση το Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και της Αειφόρου Ανάπτυξης για τον τουρισμό και για τη στρατηγική για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Εκεί για όλη τη χώρα, βάζει όριο τα 50 μέτρα απόσταση από την παραλία και τον αιγιαλό και έχει μια πρόβλεψη μαθηματικού τύπου για υποδομές φιλοξενίας, εστίασης, αναψυχής απόσταση από την παραλία και τον αιγιαλό κ.λπ, και εδώ αυθαίρετα έχουν προβλεφθεί τα 200 μέτρα. Εκατό ήταν παλιότερα στην ΚΥΑ, στο σχέδιο 300, τώρα 200. Σε ορισμένα ζητήματα δεν τίθεται θέμα συμβιβασμών, αλλά πρέπει να βρούμε λύσεις, όπως σωστά γίνεται σε περιοχές που έχουμε καλλιέργειες, που προβλέπεται να γίνουν βιολογικές. Στο Μάτσικα, παραδείγματος χάρη, πρέπει να γίνει το ειδικό σχέδιο και να παρθούν αποφάσεις. Αν εφαρμοστούν επιστημονικά κριτήρια τα θέματα που υπάρχουν σε εκκρεμότητα θα λυθούν και το Π.Δ. της Λίμνης θα είναι γεγονός».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Με 50 ένσημα η θεώρηση βιβλιαρίων ανέργων

Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει στους ανέργους τη δυνατότητα να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμη και αν έχουν συμπληρώσει πολύ λίγα ένσημα, προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Στο εξής οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες με 50 ένσημα ετησίως.
Με τις ρυθμίσεις επεκτείνεται στα τρία χρόνια αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετά την απώλεια της θέσης εργασίας τους.
Στην εισηγητική έκθεση της σχετικής τροπολογίας, την οποία έχει καταθέσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, αναφέρεται, ότι οι ρυθμίσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες «λόγω των σοβαρών προβλημάτων ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα την παραμονή τους σε κατάσταση ανεργίας ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που συνεπάγεται την αδυναμία θεμελίωσης των ελαχίστων χρονικών προϋποθέσεων χορήγησης παροχών υγειονομικής περίθαλψης τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μέλη οικογενείας τους».

ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα βουνό με χιόνια
μεγάλος αγώνας δόθηκε από ένα σωρό εγγόνια
ήθελε το καθένα τους πρώτο να βγει στη μάχη
και τον καλύτερο παππού αυτό μονάχα να ‘ χει!


Γι’ αυτό που λες ο πόλεμος μαινόταν εκεί πέρα
και πάλευαν τα δύστυχα ώρες πολλές, πάρα πολλές-πάλευαν νύχτα μέρα
Θρόνος βαρύς στεκότανε με μια χρυσή καδένα
και καρτερούσε από αυτά ένα μονάχα ένα!
Απάνω θα καθότανε με περηφάνια ευθέως
αν τον καλύτερο παππού κατείχε αυτό δικαίως


Κι εκεί που πάλευαν σκληρά μια χιονισμένη νύχτα
μ΄ έναν μανδύα χρυσαφί έκανα φτου και βγήκα
Σαν βασιλιάς κατέβηκα και κάθισα στο θρόνο
πήρα που λες αμπάριζα και Πλούτωνα και Κρόνο!

Ξάφνου η μάχη σώπασε όταν με είδαν μπρος τους
είδα και κάνα δυο να πέφτουνε-πρέπει να ‘χασαν το φως τους!
Τέτοια αντράλα έκανα κι έβγαλα κι ιαχή
τρόμαξαν και τα σύννεφα, το γύρισαν σε βροχή

«Ακούστε με προσεκτικά κορίτσια και λεβέντες
τέλος στη μάχη θα δοθεί μ’ αυτές μου τις κουβέντες
Πετάξτε μακριά τα όπλα σας και τα βαθιά σας μίση
θέλετε δεν θέλετε δεν είστε μπροστά μου ίσοι
Ο λόγος είναι απλός, ένας και σοβαρός
είναι ο δικός μου ο παππούς ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!

Τι με κοιτάτε όλα σας και έχετε μείνει μούμιες;
πηγαίνετε και κοιτάξτε απέναντι απ’ τις κούνιες!
Εκεί μένει ο παππούλης μου που σαν αυτόν δεν έχει
εκεί πάντα θα τον εβρείς χιονίζει είτε βρέχει!


Μα αυτός τον ήλιο έχει στην καρδιά, στα λόγια και στην σκέψη
κι όποιος κοντά του ζύγωσε μια γνώση έχει κλέψει
Είναι σοφός και έξυπνος και ας του λείπει μπόι
δεν είναι μόνο αυτός κοντός-έτσι είμαστε στο σόι!!
Η αγκαλιά του ανοιχτή όλους να μας τυλίξει
και δεν φοβάται ούτε στιγμή αγάπη πολύ να δείξει


Η γνώση του αστείρευτη μα δεν το παίζει μάγκας
γιατί έτσι ταπεινός είναι ένας σπουδαίος άντρας
Εμένα που λέτε ο παππούς είναι και καλλιτέχνης
ξέρει και καταπιάνεται με κάθε μορφή της τέχνης
Μπορεί λοιπόν αυτός ο άνθρωπος απ’ του ψωμιού τα τρίμματα
να φτιάξει δύο συλλογές από έξυπνα ποιήματα


Απόγευμα σαν έρχεται σταυρόλεξα όλο λύνει
παλιότερα στον ποταμό έριχνε και κάνα κοφίνι!
Ξέρει να ζει να χαίρεται της μέρας κάθε ώρα
κι ας του ‘χει φέρει η ζωή μετά τον ήλιο μπόρα
Ο θαυμασμός των φίλων, των γνωστών και απ’ το συγγενολόι
είναι γιατί παίζει σωστά της ζωής το κομπολόι


Πόσο πολύ τον αγαπούν κανείς σας δεν το ξέρει
γιατί είναι άνθρωπος απλός-στην πλάτη χτυπά το χέρι!»
Τελειώνοντας το λόγο μου σηκώθηκα απ’ το θρόνο
δε μίλαγε κανένα τους, γαλήνη υπήρχε μόνο
Μετά από τόσο πόλεμο εκεί ψηλά στα χιόνια
το πιο τυχερό ήμουν εγώ από όλα τα εγγόνια!


Γιατί έχω εσένα για παππού κι είσαι πολύτιμός μου
είσαι ο ένας ο μοναδικός, είσαι εσύ δικός μου
Το πιο μεγάλο Σ’ ΑΓΑΠΩ δικαίως το αξίζεις
να το κερδίζεις συνεχώς παππούκα εσύ φροντίζεις


Κι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δεν σου ΄χω πει ποτέ μου
που έχω εσένα για παππού παππούκα μου γλυκέ μου
Να ξέρεις αν ο χρόνος ξαναγεννούσε εμένα
πάλι για παππού μου θα διάλεγα ΕΣΕΝΑ!
Ευγνώμων νιώθω στη ζωή που σ’ έχω στο πλευρό μου
κι όποιος λόγο κακό για σένα πει, τον έχω για εχθρό μου

Οι γνώσεις σου πολύτιμες τις έχω θησαυρό
τέτοιο ΣΠΟΥΔΑΙΟ άνθρωπο κι αν ψάξω δεν θα βρω
Προσπάθησα την τέχνη σου λίγο να μιμηθώ
μα σαν εσένα ποιήματα να γράψω δεν μπορώ!

Μπορώ όμως να σου πω πως σ’ αγαπώ ΠΟΛΥ
δεν ξέρω αν η αγάπη μου είναι η ιδανική
Είναι όμως απεριόριστη, τεράστια, μεγάλη
και θα στο λέω συνεχώς, πάλι ξανά και πάλι!


Σου εύχομαι παππούκα μου χρονιά πολλά γεμάτα
χρόνια καλά και γελαστά κοντά μας να ‘σαι πάντα
Να σε χαιρόμαστε παππού, να ΄σαι γερός-χιλιόχρονος
και πάντα κοτσονάτος
και να σε δέχονται όλοι με χαρά …… «νάτος ο Νάσος, νάτος»
________________________________________
Μάρτιος 2012
Βούλα, εγγονή Νάσο Καγιά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έως τα τέλη του 2012 τα γεωτρύπανα για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Σε μερικές εβδομάδες, θα ανακοινώσουμε τις εταιρείες που θα αναλάβουν να κάνουν σεισμικές έρευνες στη χώρα (Ιόνιο και νότια της Κρήτης) ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε τα πρώτα γεωτρύπανα στην διαδικασία έρευνας για εξόρυξη στα οικόπεδα που έχουμε ήδη προκηρύξει (Πατραϊκός, Ιωάννινα, Κατάκολο). Αυτά δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο ημερίδας για θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε για το θέμα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο, μαζί με τις υπουργικές αποφάσεις, μειώνουν κατά πολύ τον χρόνο έκδοσης περιβαλλοντικών αδειών, μειώνουν τον αριθμό των αδειών που απαιτούνται, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα να προστατεύεται ουσιαστικά το περιβάλλον.
«Για να έχουμε μια αίσθηση της διαφοράς, τόνισε ο υπουργός, τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε διπλασιάσει τον αριθμό έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να ξεκινήσουν επενδύσεις, τουριστικές, εμπορικές, βιομηχανικές, που φέρνουν θέσεις εργασίας».
Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές «δοσοληψίες», ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι «όσο υπάρχει μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία κρατά πολύ χρόνο, τόσο βεβαίως ενθαρρύνεται η συναλλαγή και η διαφθορά». «Με τις αλλαγές που κάνουμε, με την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, με την ηλεκτρονική ταυτότητα του έργου, που θα είναι έτοιμη σε μερικούς μήνες, δίνουμε ένα πολύ σημαντικό χτύπημα σε οποιαδήποτε συναλλαγή και διαφθορά» σημείωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Παραιτήσεις για τη συνεργασία με ανεξάρτητους βουλευτές

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία τους σχετικά με την πρόσφατη απόφαση για εκλογική συνεργασία με ομάδα πέντε ανεξάρτητων βουλευτών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα με τις πολιτικές κατευθύνσεις του κόμματος.
Πρόκειται για τους Νικηφόρο Σταματάκη, Στέλλα Νιώτη και Θανάση Αθανασίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνίες είχαν εκφράσει και περιφερειακές οργανώσεις, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια από την πλευρά της ηγεσίας να εκτονωθεί η κατάσταση, με την πραγματοποίηση συσκέψεων και επαφών με τα αρμόδια στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής.
Πηγές της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζουν ότι οι αντιδράσεις ήταν γνωστές και τις θεωρούν αναμενόμενες για μία απόφαση τέτοιας εμβέλειας, όπως ήταν η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για εκλογική και πολιτική συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές.