Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τραυματισμός αλλοδαπού με αιχμηρό αντικείμενο

Χθες (03-03-2012) το βράδυ, στα Ιωάννινα, έπειτα από συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών, τραυματίστηκε, με αιχμηρό αντικείμενο, στη θωρακική και κοιλιακή χώρα, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ ο αλλοδαπός νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων

Καταζητείτο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία σε βάρος ημεδαπού στα Ιωάννινα.
Χθες (03-03-2012) το βράδυ στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν 24χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, κατά το διαβατηριακό έλεγχο στο Σημείο Εισόδου - Ελέγχου Διαβατηρίων Κακαβιάς, διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς ότι σε βάρος του 24χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία, αδικήματα που διέπραξε από κοινού με ομοεθνή του στο Πέραμα Ιωαννίνων την 30-06-2006, σε βάρος ημεδαπού.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Superleague: Δόξα Δράμας - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Εμφάνιση «δράμα»

Με ένα γρήγορο γκολ από τον Κυβελίδη, μόλις στο 7ο λεπτό, η Δόξα Δράμας νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καυτανζόγλειο και κατάφερε να πλησιάσει τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω της στο βαθμολογικό πίνακα. Το γρήγορο αυτό γκολ είχε ως αποτέλεσμα να αγχωθούν υπερβολικά οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα και παρά το γεγονός πως έδειξαν να είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και πήραν με το μέρος τους την κατοχή της μπάλας, να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά. Μάλιστα οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη, κατάφερναν εύκολα να αντιμετωπίζουν τους παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη, οι οποίοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Στο δεύτερο ημίχρονο, μία και μόνο λέξη μπορεί να αποδώσει την εικόνα της αναμέτρησης. Μονότερμα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα εγκαταστάθηκε στα καρέ της Δόξας και πίεσε μέχρι και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να μπορέσει να πετύχει τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης.
Ένα γκολ που όμως δεν ερχόταν με τίποτα, ακόμα και όταν η Δόξα αναγκάστηκε να αλλάξει τερματοφύλακα, λόγω τραυματισμού του Ρόκα. Ο Δάφκος που πήρε τη θέση του, στάθηκε στο ύψος της περίστασης και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.


ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κατσαβάκης): Ρόκα (75' Δαύκος), Ψυχογυιός, Βέρτζος, Τριποτσέρης, Σικαλιάς, Ρούτσης, Λίμα, Αραβίδης, Ουέλινγκτον, Καπέλ (46' Παπαδόπουλος), Κυβελίδης (87' Αμπουμπακάρι)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Πατσατζόγλου (46' Τζημόπουλος), Κώτσιος, Βάντερσον (26' Μιχαήλ), Λίλα, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Βίλα, Μπεσέρα, Μπακαγιόκο (46' Κυριάκος)

ΝΕΑ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για μεταφορά και κατοχή όπλων

Συνελήφθησαν χθες (03-03-2012) το απόγευμα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 25 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί όπλων» και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε πεζός από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ο 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας σάκος, που περιείχε:
Δύο αυτόματα πολεμικά τυφέκια (kalasnikof), με πέντε (5) γεμιστήρες που περιείχαν συνολικά 124 φυσίγγια
Ένα πιστόλι (tokaref), με γεμιστήρα και 54 φυσίγγια.
Από την έρευνα - προανάκριση προέκυψε ότι ο 28χρονος μετέφερε τα πολεμικά όπλα από κοινού με 25χρονο ομοεθνή του, ο οποίος, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα.
Στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση των συλληφθέντων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ – ΚΑΡΥΕΣ 2 - 0
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ  8  - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (24η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 62
2. Ραφταναίοι 58
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 52
4. Σταυράκι: 46
5. Πρωτόπαπα: 45
6. Ζωοδόχος: 40
7. Πωγωνάτος: 39
8. Ασβεστοχώρι: 36
9. Αγία Μαρίνα: 31
10. Αμπελόκηποι: 31
11. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 29
12. Περίβλεπτος: 29
13. Καρυές: 27
14. Αμφιθέα: 26
15. Νησί: 22
16. Πανφρουριακός: 21
17. Α.Ε. Ρίζα: 14
18. Πεντέλη: 7

Public Issue: Εννέα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Τέταρτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ!

Βουλή 9 κομμάτων, χωρίς ωστόσο αυτοδυναμία, περαιτέρω φθορά των μνημονικών κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά προκύπτουν από το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής».
Αναλυτικά:
ΝΔ: 28%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 16%
ΣΥΡΙΖΑ: 12%
ΚΚΕ: 11%
ΠΑΣΟΚ: 11%
ΛΑΟΣ: 4%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,5%
Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η αποχή φτάνει το 27,5%.
Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, ενώ το 38% συμφωνεί. Πιθανό θεωρούν το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας της Ελλάδας το 46% των ερωτηθέντων αν και το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.Ακόμα, η δυσαρέσκεια έναντι της κυβέρνησης συνεργασίας φτάνει το 87%.
Δημοφιλέστερος αρχηγός είναι ο Φώτης Κυβέλης. Ακολουθούν ο Γιάννης Δημαράς, αν και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνει μόνο 1%, ο Αλέξης Τσίπας, ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα, η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου. Θετική γνώμη για τον Λούκα Παπαδήμου εκφράζει το 45% των ερωτηθέντων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 5 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (20η αγωνιστική)
1. Κόνιτσα: 47
2. Δαβάκης: 45
3. Περιστέρι: 45 (19)
4. Πανζαγορισιακός: 37
5. Πετσάλι: 32
6. Ζίτσα: 31
7. Μηλιά: 31
8. Κεφαλόβρυσο: 29
9. Ανάργυροι: 24
10. ΠΑΣ Γραμμένο: 24
11. Καρίτσα: 22
12. Μάρμαρα: 8
13. Βοτονόσι: 7
14. Μπισδουνάκι: 0

Παν- Βορειοηπειρωτικό Αντάμωμα την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. στο κλειστό γήπεδο Σπόρτιγκ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, ώρα 10:00 π.μ.

Κλειστό γήπεδο Σπόρτιγκ
Στάση ΗΣΑΠ - Άγιος Ελευθέριος, Αθήνα
Χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Βόρειο Ήπειρο
Πολυφωνικά συγκροτήματα
Τραγούδια και Κλαρίνα
Στο τέλος όλο το κοινό χορεύει
Ομιλίες και χαιρετισμοί επισήμων
Βασίλης Μπολάνος (Πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ): Έτος απογραφής των Βορειοηπειρωτών απανταχού της γης.
Βαγγέλης Ντούλες (Πρόεδρος ΚΕΑΔ): Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στον δρόμο προς την Ενωμένη Ευρώπη. Στρατηγική και στόχοι.
Οργάνωση:
Βορειοηπειρωτικοί σύλλογοι, όλοι μαζί σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας.
Υπό την αιγίδα της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «Ομόνοια»
Είσοδος ελεύθερη

Σοκ από την αυτοτελή φορολόγηση ενοικίων

Αυτοτελή φορολόγηση 20% για όλα τα μισθώματα!!

Νέα δεδομένα στην αγορά ακινήτων, και ειδικά στην ενοικίαση σπιτιών, καταστημάτων και γραφείων, θα δημιουργήσει η υλοποίηση της πρότασης για αυτοτελή φορολόγηση 20% για όλα τα μισθώματα.
Η πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων αλλά έχει προκαλέσει σοκ στους ιδιοκτήτες που μισθώνουν.
Ήδη η ΠΟΜΙΔΑ με μια οργισμένη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για καταλήστευση των μικρο-ιδιοκτητών και ιδιαίτερα όσων δεν έχουν ούτε μια σύνταξη ή ένα μισθό, αλλά μόνον κάποιο χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα από μισθώματα.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, ενώ ιδιοκτήτης χωρίς μισθό ή σύνταξη, για μηνιαίο ενοίκιο μέχρι 420 ευρώ ήταν αφορολόγητος, θα κληθεί να καταβάλει, εκτός από το «χαράτσι» της ΔΕΗ, και περίπου 1.600 ευρώ, ενώ σε άλλον με μηνιαίο ενοίκιο 1.000 ευρώ που θα πλήρωνε φόρο 700 ευρώ, θα του ζητήσουν να πληρώσει το «χαράτσι» και έως και 3.831 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του συμπληρωματικού φόρου έως 3% στο εισόδημα από μισθώματα και 55% προκαταβολή φόρου επομένου έτους«.
Και συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες:
 «Διερωτώμεθα πως η πρόταση αυτή και γενικά η δραστική αύξηση των επιβαρύνσεων πάνω στην ακίνητη ιδιοκτησία (το «χαράτσι» της ΔΕΗ και ο επερχόμενος ΦΑΠ του 2011 που ξεκινά από τη «μεγάλη» ακίνητη περιουσία των 200.000 ευρώ) συμβιβάζεται με την απαίτηση προς τους ιδιοκτήτες να μειώσουν τα ενοίκια;» τονίζουν οι ιδιοκτήτες.


ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων Αττικής «Ο ΠΥΡΡΟΣ»: Εκδήλωση "Αφιέρωμα στη Γυναίκα της Ηπείρου του χθες και του σήμερα" το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 και ώρα 19.00 μ.μ. στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, «ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ»


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων «Ο ΠΥΡΡΟΣ», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας σας προσκαλούν στην εκδήλωση:
« Αφιέρωμα στη Γυναίκα της Ηπείρου του χθες και του σήμερα»
Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στις 19.00 μ.μ. στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ (Αγ.Παρασκευής 40, Δημοτική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων)
-Παρουσίαση-κεντρική ομιλήτρια κα Εύα Χαλατσά, Ιδρύτρια και Πρόεδρος ''Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου''.
-Αφηγήσεις βιωμάτων από την Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων. Βιβλίο « Αυτές που γίναν ένα με τη γη» της Γεωργίας Σκοπούλη.
-Πλαισιωμένα από ζωντανή παραδοσιακή μουσική και Πολυφωνικό σχήμα.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ ΖΑΓΚΑ   ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗΣ

ΕΛΠΕ: Μισθοί ... πείνας

Ανειδίκευτος εργάτης με μισθό 4.350,8 ευρώ το μήνα.

Αυτοί είναι οι μισθοί στα Ελληνικά Πετρέλαια, προκλητικά υψηλοί σε σχέση με όλων των υπολοίπων Ελλήνων σε μια εταιρεία της οποίας το 35% των μετοχών κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο που επίσης διορίζει τα 7 από τα 13 μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.

Για τον ίδιο αυτό εργαζόμενο το δώρο που πήρε τα Χριστούγεννα του 2011 ήταν 4.902,73 ευρώ και επειδή προφανώς αυτά δεν ήταν αρκετά του δόθηκε και bonus -χωρίς κρατήσεις- 13.744,33 ευρώ. Ετσι οι συνολικές του αποδοχές για το 2011 ανήλθαν στο ποσό ων 78.417, 69 ευρώ.
Αυτή όμως δεν είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει το κανόνα στα Ελληνικά Πετρέλαια.
Αντίστοιχοι είναι οι μισθοί και των άλλων εργαζομένων καθώς ενδεικτικά λαμβάνουν:
Βοηθός σερβιτόρου έχει 73.856 ευρώ το χρόνο από τις οποίες οι 14.129,04 ήταν ετήσιο bonus.
Φύλακας έχει ετήσιες αποδοχές 83.723,82 ευρώ με bonus 14.441,67.
Οδηγός φορτηγού έχει ετήσιες αποδοχές 72.517,99 ευρώ από τα οποία τα τα 13.995,17 ήταν bonus.
Χειριστής ρυθμιστής έχει εισόδημα 128.557,92 με bonus 20.422,59.
Ο γενικός διευθυντής διυλιστηρίων έλαβε το 2011 199.083,02 ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/

Προ δυσάρεστης έκπληξης 3.000.000 φορολογούμενοι

Βαρύς και ασήκωτος θα είναι φέτος ο... λογαριασμός της εφορίας, καθώς κρύβει 12 «παγίδες» για τους φορολογούμενους.
Η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, η αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι αυξήσεις έως και 100% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα, το «ψαλίδισμα» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» των αποδείξεων ανεβάζει στα ύψη τις φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους.
Μάλιστα, ελέω τεκμηρίων, στην τσιμπίδα της εφορίας θα πιαστούν τουλάχιστον 3.000.000 φορολογούμενοι, εκ των οποίων τα 2.000.000 πέρυσι δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο.
Επίσης, οι επιστροφές φόρου θα είναι μηδαμινές και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά την κατάργηση της έκπτωσης λόγω αποδείξεων και εξαιτίας των ψαλιδισμένων φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με το ελάχιστο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα είναι ελάχιστες.
Όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα οι φορολογούμενοι θα βρεθούν προ δυσάρεστης έκπληξης καθώς:
1. Το βασικό αφορολόγητο έχει μειωθεί από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ. Για τους φορολογούμενους μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ ισχύει αφορολόγητο 9.000 ευρώ.
2. Στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος πάνω από τα 5.000 ευρώ και μέχρι τα 12.000 ευρώ επιβάλλεται πλέον συντελεστής φόρου 10%.
3. Οι συντελεστές φόρου στα κλιμάκια ετήσιου εισοδήματος πάνω από τα 16.000 και μέχρι τα 40.000 ευρώ έχουν αλλάξει. Ο συντελεστής φόρου που αντιστοιχεί από τα 16.000 έως τα 22.000 ευρώ αυξήθηκε από 24% σε 25%, ο συντελεστής φόρου του κλιμακίου εισοδήματος από τα 22.000 έως τα 26.000 ευρώ μειώθηκε από 26% σε 25%, ο συντελεστής που αντιστοιχεί στο τμήμα εισοδήματος από τα 26.000 έως τα 32.000 ευρώ αυξήθηκε από 32% σε 35% και ο συντελεστής που αναλογεί στο κλιμάκιο εισοδήματος από τα 32.000 έως τα 40.000 ευρώ μειώθηκε από 36% σε 35%.
4. Τα συνολικά αφορολόγητα όρια που ισχύουν για τους φορολογούμενους με προστατευόμενα τέκνα έχουν, πλέον, μειωθεί.
5. Οι εκπτώσεις των προσωπικών δαπανών για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, ασφαλιστικές εισφορές και για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας που συνήφθησαν πριν από την 31η-2-2002 δεν θα γίνονται πλέον από το εισόδημα, αλλά σε ποσοστό 10% από τον φόρο που αναλογεί στο εισόδημα.
6. Καταργήθηκε η διάταξη που προέβλεπε την έκπτωση του 20% των δικηγορικών αμοιβών από τον φόρο εισοδήματος.
7. Οι εκπτώσεις των υπόλοιπων δαπανών από τον φόρο εισοδήματος (ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, νοσήλια, ασφάλιστρα ζωής κ.λπ.) θα εκπίπτουν σε ποσοστό 10% αντί 20% που προβλεπόταν για τα εισοδήματα του 2010.
8. Περικόπτεται η μείωση φόρου που προκύπτει για τους φορολογούμενους με αναπηρία 67% και άνω.
9. Ο συμπληρωματικός φόρος που επιβάλλεται με συντελεστές 1,5% και 3% στα εισοδήματα από ακίνητα επιβάλλεται και σε μισθώματα που προέρχονται από επαγγελματικές ή εμπορικές μισθώσεις.
10. Καταργήθηκε η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος που ίσχυε για τα καθαρά κέρδη μέχρι 30.000 ευρώ που αποκτούν νέοι επιτηδευματίες ηλικίας κάτω των 35 ετών.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

ΠΟΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ;

ΣΗΜΕΡΑ (3/02/12) ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ (9 ΜΑΡΤΙΟΥ) ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΡΑ ΤΗΣ.
ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ''ΚΑΤΙ'' ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΛΥΣΕΙΣ.
Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ.
ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΞΗ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ.
ΠΡΟΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ "ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΔΩΔΩΝΗ ΩΣ ΕΧΕΙ".
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ "ΕΥΧΟΝΤΑΙ" ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ (ΞΕ)ΠΟΥΛΗΣΕΙ;
ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ".
ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Ή ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ.
ΟΤΑΝ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ.
Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΛΛΑ Μ Ο Ν Ο Ν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΞΙΑ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΦΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΕΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΚΟΝΗ.
ΤΕΛΟΣ,ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ (ΞΕ)ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΩΔΩΝΗ,ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Ε, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ.
ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

"Ο ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ"

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από αύριο Δευτέρα ξεκινούν οι δικηγόροι


48ωρες πανελλαδικές αποχές από τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Μαρτίου 2012, καθώς και στις 15 και 16 Μαρτίου 2012.
Η απόφαση ελήφθη από την Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνήλθε στη Θεσσαλονίκη.
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η διενέργεια συμβολικού αποκλεισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 16 Μαρτίου 2012 και η διοργάνωση επιστημονικής ενημερωτικής ημερίδας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών καθηγητών και λοιπών νομικών, με θέμα «Το "παρασύνταγμα" της τρόικας».
Η Ολομέλεια των προέδρων θα επανασυγκληθεί μάλιστα στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2012, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του σώματος.

ΔΩΔΩΝΗ: Ζητούν αναβολή για να κάνουν πρόταση

Μια σύσκεψη για τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ που έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας προς τους παραγωγούς, έστω και στο παρά πέντε, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ομόφωνα ελήφθη η απόφαση να ζητηθεί πολιτικά και αγωνιστικά η αναβολή του διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας, ώστε να κατατεθεί πρόταση που θα προκύψει από την Ήπειρο ακόμη και σε συνεργασία με τους απόδημους Ηπειρώτες.
Ως βάση, λαμβάνεται η πρόταση για την δημιουργία λαϊκής βάσης που επανέφερε το Οικονομικό Επιμελητήριο μαζί με το Εμπορικό Επιμελητήριο, μια πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι περισσότεροι φορείς, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση τάχθηκαν και οι Βουλευτές, ωστόσο το επόμενο διάστημα θα εξειδικευθεί.
Πάντως, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανέλαβε την δέσμευση να προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο οικονομικών για τον προγραμματισμό συνάντησης άμεσα, ενώ παράλληλα, στις 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί πανηπειρωτική κινητοποίηση, για να ενισχύσει το αίτημα της αναβολής του διαγωνισμού.

ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ: Διορθώνουν το λάθος με νέα εγκύκλιο

Με διευκρινιστική εγκύκλιο που, σύμφωνα με πήγες του υπουργείου Εσωτερικών, θα εκδώσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη ο υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, επιχειρεί το ΥΠΕΣ να διορθώσει το λάθος (;) της Φώφης Γεννηματά για την αυτεπιστασία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην εγκύκλιο η οποία θα αφορά τον τρόπο προετοιμασίας, ωρίμανσης, μελέτης και έγκρισης των έργων αυτεπιστασίας θα καθίσταται σαφές ότι τόσο η εγκύκλιος Γεννηματά όσο και αυτή του Π. Κουκουλόπουλου αφορούν γενικά τα έργα της αυτεπιστασίας που μπορούν να γίνουν και με ίδιους πόρους των δήμων και όχι αυτά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ και θα χρηματοδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ.

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr