Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή ύψους 41 εκατ. ευρώ για υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης 2011, σε 24.000 δικαιούχους

Στους λογαριασμούς 24.322 δικαιούχων πιστώθηκαν την Παρασκευή  2 Μαρτίου, της ενιαίας ενίσχυσης που εκκρεμούσαν από το 2011.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΕΚΕΠΕ) το συνολικό πόσό αγγίζει τα 40.727.802,67 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά θα είναι διαθέσιμα την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: "Δεν έχει τεθεί θέμα ειδικού αγροτικού τέλους στα αγροτεμάχια"

«Δεν έχει τεθεί θέμα επιβολής ειδικού αγροτικού τέλους στα αγροτεμάχια, αντίστοιχο με το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος» αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κα Μαρίας Σκραφνάκη η οποία είχε επισημάνει ότι αν επιβληθεί ειδικό αγροτικό τέλος στα αγροτεμάχια, «θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στον αγροτικό κόσμο».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Παράταση έως 30 Μαρτίου για την ηλεκτρονική υποβολή Ε9 έτους 2011

Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Μαρτίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2011.

Παράλληλα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, παρατείνονται μέχρι και τις 30 Απριλίου του 2012 οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων και νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που το κεντρικό τους κατάστημα επλήγη από επεισόδια, παράνομες ενέργειες ή εμπρησμό στις 12 και 13 Φεβρουαρίου του 2012 στην Αθήνα.

ΠΑΣΟΚ: Στις 18 Μαρτίου εκλογές από τη βάση

Με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ, η εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου από τη βάση.
Επίσης, αποφάσισε ότι θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του Καταστατικού του Κινήματος.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (01-03-2012) στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 60χρονος ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 60χρονου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ανακοίνωση των ΕΑΣ για την Δωδώνη

Μετά την τελευταία συνάντηση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου με τον Διοικητή της ΑΤΕ καθώς και την δημοσίευση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΑΤΕ για την πώληση του 67,7 % των μετοχών στην Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν τα Δ.Σ. των Ε.Α.Σ. Ηπείρου καθώς και Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών μελών τους.
Στην παραπάνω σύσκεψη επιβεβαιώθηκαν οι αδιαπραγμάτευτες θέσεις των ΕΑΣ μετόχων οι οποίες έχουν εκφραστεί επανειλημμένα μέχρι σήμερα και ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί για τελευταία φορά από την Κυβέρνηση να ακυρώσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση των μετοχών της ΑΤΕ και παράλληλα να κάνει δεκτό το αίτημά μας για τήρηση της ιδρυτικής πράξης και μεταβίβαση των μετοχών τις οποίες κατέχει η ΑΤΕ στους φυσικούς φορείς (δηλαδή στον άλλο συνέταιρο).
Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε να μας δοθεί κάτι το οποίο μας ανήκει , όχι βέβαια δωρεάν εξ άλλου η πρότασή μας η οποία ισχύει είναι και ρεαλιστική και δίκαιη και διασφαλίζει την ΑΤΕ. Ζητάμε την μεταβίβαση των μετοχών στην λογιστική τους αξία ή στην αξία η οποία θα προκύψει μετά από κοινά αποδεκτή αποτίμηση.
Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η ιδρυτική πράξη έχει διαταραχθεί μονομερώς από την ΑΤΕ με την παράνομη εξαγορά του 7,7 % των μετοχών από τις ΕΑΣ Άρτας, Πωγωνίου και Κόνιτσας – Ζαγορίου - Μετσόβου και για την οποία βρισκόμαστε σε δικαστικό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή μας. Συνεπώς η ΑΤΕ πουλάει κάτι το οποίο δεν της ανήκει , αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄όψιν από τους επίδοξους αγοραστές.
Γι΄ αυτό καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα , τους βουλευτές και όλους τους φορείς της Ηπείρου να συμβάλλουν με την πίεσή τους προς την κατεύθυνση αυτή πριν να είναι αργά και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όλους
Να ενεργοποιηθούν δηλαδή και πείσουν την Κυβέρνηση σαν προϊστάμενη αρχή της ΑΤΕ να ακολουθήσει την διαδικασία αυτή που προβλέπεται και από την συμφωνία που έγινε μεταξύ εταίρων κατά την ίδρυση της Βιομηχανίας συμφωνητικό (καταστατικό) το οποίο μέχρι σήμερα ισχύει και δεν τροποποιήθηκε.
Πρέπει πλέον να γίνει κατανοητό σε όλους ότι άλλη λύση δεν υπάρχει. Παράλληλα να λάβουν όλοι υπ΄όψιν τους ότι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου μαζί με τα συντεταγμένα όργανά τους καθώς και όλη την κοινωνία της Ηπείρου είναι αποφασισμένοι για όλα και ότι με κάθε τρόπο θα αποτρέψουν ότι άλλο επιχειρηθεί να γίνει.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα μιας (1) μη νόμιμης μετανάστριας

Συνελήφθη σήμερα (02-03-2012) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ολλανδίας, ηλικίας 49 ετών, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εξόδου σε έδαφος τρίτης χώρας μιας 30χρονης μη νόμιμης μετανάστριας, υπηκόου Σομαλίας.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, ο 49χρονος επιχείρησε να διευκολύνει την έξοδό της 30χρονης από τη χώρα, εμφανίζοντάς την ως σύζυγό του, με τελικό προορισμό την Ολλανδία.
Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, η 30χρονη κατείχε και επέδειξε πλαστό διαβατήριο Νορβηγίας.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και δύο (2) ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Αντάμωμα της Αδελφότητας Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 και ώρα 9:00 μ.μ. στο κέντρο «ΤΖΑΚΙ», Πλατυπόδη Βάρδα 2-4 Ραγκαβή-Γκύζη

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΙΓΟΨΙΝΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»: Ετήσια εκδήλωση την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο «ΧΑΪΤΙΔΗΣ»

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Έρευνα και καταγραφή φυσικών και πολιτιστικών σημείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έρευνα & καταγραφή φυσικών και πολιτιστικών σημείων ενδιαφέροντος Δήμου Πωγωνίου


Ο Δήμος Πωγωνίου στην προσπάθεια δημιουργίας ενός δικτύου μνημείων του Δήμου μας (Φυσικών, Ιστορικών, Θρησκευτικών, κλπ) με στόχο την προβολή και την ανάδειξή τους προσκαλεί τους Προέδρους των Τ.Σ ,τους πολιτιστικούς Φορείς και όλους τους ενδιαφερομένους, στην 2η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί (όπως συναποφασίσθηκε στην πρώτη σύσκεψη):


στο κτήριο του Παρθεναγωγείου στην Τ.Κ. Βήσσανης Δ.Ε Δελβινακίου
την 8η Μαρτίου 2012
ημέρα Πέμπτη και ώρα 6.00 μ.μ.

με κύριο θέμα: την καταγραφή αυτών & την ενοποίηση τους, την συγκέντρωση πολιτιστικού , τουριστικού υλικού των φορέων και την κατάρτιση ενός ενιαίου σχεδίου για τον Δήμο Πωγωνίου.
Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία των δημοτών που έχουν ευαισθησία στα παραπάνω θέματα και τους προσκαλούμε να παραστούν με γόνιμες ιδέες για την ανάδειξη του τόπου μας.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΛΑΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Δ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2653-360112
FAX: 2653–360103
E –mails: digartz@gmail.com
dimospogoniou@pogoni.gr
WebSite: http://www.1366.syzefxis.gov.gr/

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Επιστροφή 1% σε όσους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα

Ηλεκτρονική παγίδα στη μη απόδοση ΦΠΑ επιχειρεί να στήσει το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», προωθείται σχέδιο επιστροφής 1% των συναλλαγών σε όσους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα (χρεωστικές-πιστωτικές κάρτες).
Το σχέδιο έχει τις «ευλογίες» της ομάδας Ράιχενμπαχ.
Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου έχει μειωθεί σε 1.500 ευρώ το όριο συναλλαγών πάνω από το οποίο όλες οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση καρτών ή επιταγών.
Στο οικονομικό επιτελείο έχουν υποβληθεί προτάσεις για περαιτέρω μείωση του ορίου, ενώ την Πέμπτη κατέθεσαν αντίστοιχη πρόταση και 70 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Οι βουλευτές προτείνουν ανάμεσα στα άλλα:
- Εφαρμογή του ηλεκτρονικού προγράμματος άμεσης και ταυτόχρονης με τις συναλλαγές είσπραξης του ΦΠΑ με την καθιέρωση χωριστού λογαριασμού ΦΠΑ για τους εμπόρους.
- Καθιέρωση υποχρεωτικών μέτρων, όπως η μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ σε 300 ευρώ.
- Μείωση ΦΠΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε όσους επιλέγουν τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για τις συναλλαγές τους, ιδιαίτερα για αυτές κάτω των 300 ευρώ.

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη λαθρομετανάστη και διακινητή

Αστυνομικοί του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου συνέλαβαν το βράδυ της Πέμπτης στο Καλπάκι ένα 26χρονο Αλβανό, ο οποίος μετέφερε με το ΙΧ αυτοκίνητό του έναν 27χρονο ομοεθνή του λαθρομετανάστη. Το όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα που αφορούν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Την έγκριση της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα που αφορούν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΤΟΠ ΕΚΟ) έλαβε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) κ. Οδυσσέας Πότσης υπογράμμισε πως τα ΤΟΠ ΕΚΟ είναι προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής για ευπαθείς ομάδες. «Τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν αφορούν θέσεις εργασίας, αλλά κατάρτιση και συμβουλευτική. Για αυτό και το οικονομικό κίνητρο για τους ωφελούμενους είναι πενιχρό», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο των ΤΟΠ ΕΚΟ θα κατατεθούν προτάσεις από κάθε Περιφερειακή Ενότητα με τη συμμετοχή των ΟΤΑ και επιχειρηματικών - οικονομικών φορέων, με βασικές κατευθύνσεις τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Στην Π.Ε. Ιωαννίνων πρόκειται να διαμορφωθούν δύο συμπράξεις.
Στην πρώτη σύμπραξη επικεφαλής είναι η Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ και συμμετέχουν ακόμη η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Ιωαννιτών, Δωδώνης και Ζίτσας, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το παράρτημα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το ΓΕΩ - ΤΕΕ και δύο ΚΕΚ.
Στη δεύτερη σύμπραξη επικεφαλής είναι το BIC Ηπείρου και συμμετέχουν ακόμη η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Βορείων Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Μετσόβου και Κόνιτσας, το ΓΕΩ - ΤΕΕ, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και δύο ΚΕΚ.
Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, συζήτησε επίσης ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Αφοί Γ. Καριπίδης ΑΒΕΕ».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Λίθινο

 Προωθούνται έργα για τη στήριξη των αγροτών



Την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου για τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα, ειδικά την τωρινή περίοδο κατά την οποία αναθεωρούνται πολλά ζητήματα για την κτηνοτροφία και τη γεωργία, υπογράμμισε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή Λιθίνου, όπου είναι σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού του κάμπου.
Ο Περιφερειάρχης, που συνοδευόταν από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Βασίλειο Παπαχρήστου, συναντήθηκε και με αγρότες της περιοχής, οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιτάχυνση, αλλά και την αρτιότητα των εργασιών που εκτελούνται, με την ολοκλήρωση των οποίων θα καταστεί δυνατή η παράδοση των κτημάτων στους ιδιοκτήτες τους.
Σε δηλώσεις του ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι ο Αναδασμός Λιθίνου έχει ξεκινήσει πριν 15 -17 χρόνια, αλλά είχε την ίδια τύχη με άλλα αρδευτικά – εγγειοβελτιωτικά έργα στην Ήπειρο, που έμειναν στο τέλμα, είτε επειδή δεν δόθηκαν τα απαιτούμενα κονδύλια από το Υπουργείο Γεωργίας (Αγροτικής Ανάπτυξης), είτε γιατί δεν υπήρξε μέριμνα να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις στα τεχνικά δελτία, ώστε να ενταχθεί η συνέχιση των έργων στο Γ΄ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ.
«Το αρδευτικό Λίθινου, αποτελεί το ακραίο παράδειγμα αυτής της κατάστασης», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι υπολειπόμενες εργασίες για τον καθαρισμό των κτημάτων γίνεται με μεγάλη προσπάθεια και με πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου και βάσει της μελέτης που έχει εκπονηθεί. «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, χωρίς ιδιαίτερους πόρους. Έχουμε όμως υποχρέωση να τελειώσουμε τα έργα αυτά, για να στηριχθούν οι άνθρωποι του μόχθου, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα κτήματα οι αγρότες μας», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης για να συμπληρώσει ότι η επόμενη άμεση προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η ολοκλήρωση των αντίστοιχων έργων σε Χρυσοβίτσα και σε Μαργαρίτι.
Τέλος ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον υπάλληλο – χειριστή της Περιφέρειας για τη μεθοδικότητα με την οποία εργάζεται, καθώς και τον κ. Β. Παπαχρήστου για την αρωγή του κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Από την πλευρά του ο κ. Β. Παπαχρήστου μετέφερε στον Περιφερειάρχη την ικανοποίηση των κατοίκων και των αγροτών για την ολοκλήρωση επιτέλους του έργου, υπογράμμισε το ενδιαφέρον που ήδη εκδηλώνεται για την καλλιέργεια του κάμπου που είχε εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες, τονίζοντας οι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου.
Να σημειωθεί ότι η β΄ φάση του Αρδευτικού Λίθινου, μετά από προσπάθειες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, εντάχθηκε στο Γ’ ΚΠΣ το 2003 και ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό, έχοντας προϋπολογισμό 1.050.000 ευρώ, ενώ από πόρους της πρώην Ν.Α.Ι. διατέθηκαν επιπλέον 200.000 περίπου ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

Αντάμωμα του Συλλόγου Απανταχού Διστρατιωτών Άρτας, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 και από ώρα 13:00 το μεσημέρι , στην Αίθουσα εκδηλώσεων ΄΄ΜΕΝΤΗΣ΄΄, Εθνικής Αντιστάσεως 50 Παλλήνη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
ΔΙΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
ΚΑΒΑΦΗ 20
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
153 43
ΤΗΛ. 210 600.14.18
FAX: 210 639.17.87


ΑΘΗΝΑ 18-2-2012
Αγαπητοί συμπατριώτες ,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με την ευκαιρία του νέου έτους εύχεται σε σάς και στις οικογένειες σας :
« ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012 »
Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας για να βρεθούμε όλοι μαζί, να γλεντήσουμε και να ξεφύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα και τα ΄΄μνημόνια΄΄.
Θα γίνει την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 και από ώρα 13:00 το μεσημέρι , στην Αίθουσα εκδηλώσεων "ΜΕΝΤΗΣ" Εθνικής Αντιστάσεως 50 Παλλήνη Τηλ: 210.6032060.
Θα μας διασκεδάσει η Νάντια Καραγιάννη με τη λαϊκοδημοτική ορχήστρα της .
Η τιμή κατ΄ άτομο είναι 20 Ευρώ (συμπεριλαμβάνονται φαγητό, ποτά και ορχήστρα.) Για όσους τυχόν νηστεύουν θα υπάρχουν και νηστίσιμα.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΤΟΣ     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΗΚΑΣ

Μειώνεται κατά 22% το επίδομα ανεργίας

Σε ισχύ από τις 12 Μαρτίου περικοπές για τα 14 επιδόματα του ΟΑΕΔ

Μειωμένα κατά 22% θα είναι από τις 12 Μαρτίου, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που υπογράφηκε σήμερα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η υπογραφή της απόφασης θεωρήθηκε επιβεβλημένη ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία συζητείται η, κατ' αρχήν, επικύρωση του νέου ελληνικού προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ.
Στο εξής, το βασικό επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο, που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την Τρόικα, στην οποία θα εξετασθούν ειδικές ρυθμίσεις για ορισμένες κατηγορίες επιδομάτων.

Απολύσεις και μετατάξεις στο Δημόσιο με 6 κριτήρια

Με έξι κριτήρια η πόρτα εξόδου για 15.000 υπαλλήλους.

Με έξι κριτήρια θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων του Δημοσίου η οποία κάνει πρεμιέρα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως ανακοινώθηκε χθες ήδη συγκροτήθηκε η σχετική Επιτροπή με αντικείμενο την αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων του υπουργείου, των εποπτευόμενων φορέων του και των αναφερόμενων σε αυτό Ανεξάρτητων Αρχών, ενώ η αξιολόγηση θα συνεχιστεί σε υπουργεία, ΝΠΔΔ και Φορείς. Συγκεκριμένα επί τάπητος θα τεθούν:
*Η αποδοτικότητα σε συνάρτηση με το κόστος λειτουργίας (εάν δηλαδή η αποτελεσματικότητα μιας δομής δικαιολογεί το κόστος λειτουργίας της).
*Οι στόχοι και οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων.
*Η στελέχωση και το προσωπικό τους (θα ληφθεί υπόψη ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός προσωπικού τους τα τελευταία 3 χρόνια).
*Η χρηματοδότηση των δομών και οι πηγές της, καθώς και το λειτουργικό κόστος των υπηρεσιών.
*Οι ανάγκες και οι προσδοκίες των πολιτών - χρηστών των παρεχόμενων υπηρεσιών (θα μετρηθεί ο βαθμός ικανοποίησης πολιτών).
*Οι τυχόν συνεργασίες των οργανικών μονάδων (εάν δηλαδή έχουν συναρμοδιότητα με άλλες δομές της διοίκησης ή με τον ιδιωτικό τομέα).
Να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των δομών θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού της δημοσίας διοίκησης, που ως αποτέλεσμα θα έχει ακόμη και την απομάκρυνση των υπαλλήλων που δεν κριθούν θετικά.
Τα κριτήρια για την αξιολόγηση του προσωπικού θα διαμορφωθούν σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, ενώ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, καθώς η χώρα μας έχει δεσμευθεί για 15 χιλιάδες απολύσεις μέσα στο 2012.