Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΠΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ 5 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19η αγωνιστική)
1. Περιστέρι: 45
2. Κόνιτσα: 41 (18)
3. Δαβάκης: 39 (18)
4. Πανζαγορισιακός: 33 (18)
5. Πετσάλι: 32
6. Ζίτσα: 31
7. Μηλιά: 28
8. Κεφαλόβρυσο: 26 (18)
9. Ανάργυροι: 24
10. ΠΑΣ Γραμμένο: 23 (18)
11. Καρίτσα: 19
12. Μάρμαρα: 10 (18)
13. Βοτονόσι: 7
14. Μπισδουνάκι: 0

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θέματα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012


Tην 20-02-2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 13-02-2012 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση δαπανών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις.
2. Έγκριση μετακίνησης της Αθανασίας Πάκου, υπαλλήλου του Τμήματος Προϋπολογισμού & Λογιστικής Διαχείρισης της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη συμμετοχή της στο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ (ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ)» που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΕΚΔΔΑ) στη Θεσσαλονίκη, από 20-02-2012 έως 24-02-2012 και έγκριση των σχετικών δαπανών.

ΤΡΟΪΚΑ: Απαιτεί 79 μέτρα μέσα σε 10 ημέρες!

Καταργούνται μονιμότητα, επιδόματα πολυτέκνων και φοιτητικά κουπόνια!!!

Οι Ευρωπαίοι εταίροι απαιτούν μέσα σε δύο εβδομάδες να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις, να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος για τις νέες μειώσεις μσιθών και συντάξεων και να κατατεθεί στη βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2012.

Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", οι πλέον χαρακτηριστικές αποφάσεις είναι:
- η δια νόμου κατάργηση της μονιμότητας σε δημόσιες επιχειρήσεις, τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται και των συλλογικών συμβάσεων
- η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με την κατάργηση των οργανισμών εργατικής κατοικίας και εστίας και των πολυτεκνικών επιδομάτων και των κουπονιών των φοιτητών
- η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις και στη φαρμακευτική περίθαλψη
Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα καλείται να εφαρμόσει με αποφάσεις ή μέσω του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση προκειμένου να εγκριθεί στο Eurogroup της Δευτέρας το πακέτο βοήθειας και να ξεκινήσει το PSI ωστε να ολοκληρωθεί μέρχι τα τέλη Μαρτίου.
Όπως προκύπτει απο τα έγγραφα που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ, οι δανειστές μας απαιτούν, έως τις 24 Φεβρουαρίου, να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις οι οποίες περιλαβάνουν:
- υπογραφή υπουργικών αποφάσεων
- έκδοση εγκυκλίων ώστε να καταργηθούν οι μετενέργειες στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν
- κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις, το πάγωμα των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις, και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας
Ταυτόχρονα, με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα τέλη για την έκδοση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων μετά την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών ενώ θα αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, το αργότερο μέχρι την προκήρυξη των εκλογών θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική για την περίοδο 2012-2015.

ΕΦΟΡΙΑ: Διασταύρωση για 5.000.000 ακίνητα


Για πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην πιο «επιθετική», όπως τη χαρακτηρίζουν αρμοδίως, διασταύρωση στοιχείων ακινήτων, μέσω της νέας φορολογικής δήλωσης 2012 που παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα της Κυριακής».
Στον πίνακα 5 (προσδιορισμός ετήσιας δαπάνης) καλούνται περίπου 5.000.000 φορολογούμενοι που είτε είναι ιδιοκτήτες είτε νοικιάζουν πρώτη κατοικία να αναγράψουν τον αριθμό παροχής ΔΕΗ που αναφέρεται στον λογαριασμό που τους στέλνει η επιχείρηση.
Με την αναγραφή αυτή το υπουργείο Οικονομικών θα μπορέσει να προχωρήσει σε διασταύρωση τόσο των τετραγωνικών που αναγράφονται στο έντυπο Ε1 και Ε9 όσο και στον λογαριασμό της ΔΕΗ όπου αναφέρονται τα Τέλη Ακίνητης Περιουσίας, ο Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων και φυσικά το νέο χαράτσι στα ακίνητα, δηλαδή το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ).
Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών θα «διασταυρώσει» με αυτόν τον τρόπο ακίνητα που ηλεκτροδοτούνται αλλά ποτέ δεν έχουν δηλωθεί στην Εφορία και ειδικότερα ακίνητα που ανήκουν σε offshore εταιρείες αλλά είναι άγνωστος ο πραγματικός τους ιδιοκτήτης. Ακόμη, μέσω του συστήματος TAXIS θα γίνει έλεγχος στα στοιχεία του ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή του ακινήτου και αυτού που αναγράφεται στον λογαριασμό. Τέλος, με αυτή τη διαδικασία και τη διαμόρφωση ενός ενιαίου μητρώου ιδιοκτητών ακινήτων - πελατών της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει από τον επόμενο χρόνο να απεμπλέξει τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού από τη διαδικασία να στέλνει η ίδια το χαράτσι μέσω των λογαριασμών που εκδίδει. Τον νέο φόρο επί των ακινήτων θα στέλνει απευθείας το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω ειδικών εκκαθαριστικών.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ



ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΝΗΣΙ 1 - 5
ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ – ΖΩΟΔΟΧΟΣ Αναβολή

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (23η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 59
2. Ραφταναίοι 55
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 52
4. Σταυράκι: 46 (22)
5. Πρωτόπαπα: 42
6. Ζωοδόχος: 40 (22)
7. Πωγωνάτος: 33 (22)
8. Ασβεστοχώρι: 30 (22)
9. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 29
10. Αγία Μαρίνα: 28
11. Αμπελόκηποι: 28
12. Καρυές: 27
13. Αμφιθέα: 26 (22)
14. Περίβλεπτος: 26
15. Πανφρουριακός: 21
16. Νησί: 19 (22)
17. Α.Ε. Ρίζα: 14
18. Πεντέλη: 4

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπού ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (18-02-2012) το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, ηλικίας 28 ετών, γιατί κατείχε και έκανε χρήση κλεμμένου ταξιδιωτικού εγγράφου με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος κατείχε κλεμμένη ιταλική ταυτότητα, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των εξακοσίων (600) ευρώ από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής.
Επίσης, σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε μέτρο διοικητικής απέλασης από τη Χώρα.
Το κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΑΡΤΑ: Θανατηφόρο τροχαίο στο 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρτας - Κορωνησίας

Θανατηφόρο τροχαίο



Χθες (18-02-2012) το απόγευμα στο 9Ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρτας - Κορωνησίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 73χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοφορία στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας»

Συνελήφθη χθες (18-02-2012) το βράδυ, στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, 20χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοφορία.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα (1) αεροβόλο όπλο διαμετρήματος 4,5 mm
μία (1) γεμιστήρα
έξι (6) αμπούλες CO2
διακόσιες ενενήντα εννέα (299) μεταλλικές βολίδες αεροβόλου.
Ο συλληφθείς, μετά τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του, αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-2

Οι Περιστεριώτες νίκησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τον ΠΑΣ στα Γιάννενα

Οι Κυανόλευκοι επικράτησαν με 2-1 του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες, σπάζοντας τη χειρότερη παράδοση που τους «κυνηγούσε» στην ιστορία τους.
Ο ΠΑΣ φάνηκε πιο κινητικός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, απ' τα οποία, ωστόσο, απουσίασαν οι αξιόλογες φάσεις. Ένα σουτ του Γεωργίου στο 2' πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Ράντμαν, ενώ στο 19' ο Τζαμπρέλα μπήκε στην περιοχή, αλλά πρόλαβε και τον έκοψε ο Ζουέλα.
Ο Ατρόμητος που είχε το πρώτο του σουτ στο 23' με τον Μπρίτο (άουτ), με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.
Ο Σφακιανάκης με δυνατό σουτ έξω απ' την περιοχή ανάγκασε τον Κηπουρό σε μια εντυπωσιακή επέμβαση, με τον αμαρκάριστο Τάτο να παίρνει το «ριμπάουντ» και να πλασάρει ψύχραιμα από κοντινή απόσταση, δίνοντας το προβάδισμα στους Περιστεριώτες.
Στο 39' μάλιστα, η ομάδα των Δυτικών Προαστίων έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0.
Ο Μήτρογλου μπήκε από δεξιά στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε πάνω απ' τον Κηπουρό από διαγώνια θέση και με το δεξί.
Η μπάλα πήγαινε αργά προς τα δίχτυα και ο Πατσατζόγλου σαν από μηχανής θεός την έδιωξε, ενώ αυτή ακουμπούσε τη γραμμή του τέρματος του Κηπουρού.
Ο Μπακαγιόκο πήρε την μπάλα στην «καρδιά» της περιοχής, γύρισε και έκανε το σουτ, με τον Φυτανίδη να βάζει την κόντρα, την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Νάστο να την απομακρύνει πριν περάσει το όριο της εστίας.
Στο ημιχρόνο ο Αναστασιάδης αντικατέστησε τον Ντάσιο με τον Κυριάκο, με τον ΠΑΣ να δείχνει ότι θέλει να αναλάβει και πάλι τα ηνία του αγώνα. Το σουτ του Τζαμπρέλα από καλή θέση στο 50' πέρασε άουτ, ενώ με τον Ατρόμητο να κρατάει εύκολα με σωστή αμυντική λειτουργία στα μετόπισθεν, στο 61' ο Ντε Βινσέντι μπήκε στη θέση του Μπεσέρα.
Στο 70' και με την μπάλα στημένη για φάουλ στον άξονα, ο Φυτανίδης έδωσε πάσα στον Μπρίτο, ο οποίος με μια καταπληκτική φαλτσαριστή ασίστ έδωσε μισό γκολ στον Μήτρογλου, που με σουτ απ' την περιοχή τελείωσε έναν ιδανικό συνδυασμό και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο ΠΑΣ ανέλαβε την κατοχή και στο 75' πέτυχε το τέρμα που τον έβαλε και πάλι στο παιχνίδι.
Ο διαιτητής Τριτσώνης καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Γεωργίου από τον Δημούτσο και ο Μπακαγιόκο το μετέτρεψε σε γκολ, μειώνοντας σε 2-1.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος (46' Κυριάκος), Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Μιχαήλ, Λίλα, Μπεσέρα (61' Ντε Βινσέντι), Βίλα (81' Τζάνης), Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Μπακαγιόκο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ζουέλα, Τάτος (91' Οικονόμου), Νάστος, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Μήτρογλου (81' Αναστασάκος), Μπρίτο (81' Ιγκλέσιας).

Κι όμως η Ελλάδα έχει το μικρότερο χρέος στην Ευρώπη!


Tου Γιώργου I. Mαύρου

Tο συνολικό ελληνικό χρέος (δημόσιο, επιχειρήσεων και νοικοκυριών) είναι το τρίτο μικρότερο επί 18 χωρών, ενώ έχει το χαμηλότερο χρέος επιχειρήσεων ως ποσοστό του AEΠ από κάθε άλλη εξεταζόμενη χώρα!

H Eλλάδα δεν είναι η αιτία της κρίσης. Eίναι απλώς ένα σύμπτωμα ενός ευρύτερου προβλήματος και η θέση της μέσα σε αυτό είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που δείχνει σήμερα: αν πλάι στο δημόσιο χρέος συνυπολογιστούν το χρέος των επιχειρήσεων και το χρέος των νοικοκυριών, το πιστοληπτικό προφίλ της χώρας είναι ενδεχομένως το καλύτερο στην Eυρώπη! Aυτό υποδηλώνουν, χωρίς να είναι η πρόθεσή τους, δυο ξεχωριστές μελέτες για το πρόβλημα του χρέους, οι οποίες δίνουν μια νέα διάσταση στη σημερινή κρίση και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πρώτη χρεοκοπία έχει ήδη λάβει χώρα και αφορά στις τακτικές αντιμετώπισης της κρίσης...
H χρεοκοπία των λύσεων
H πρώτη μελέτη δημοσιοποιήθηκε προ ημερών από τον Γκρέγκορι Kέρτις, πρόεδρο του αμερικανικού επενδυτικού οίκου Greycourt & Co. O τελευταίος ισχυρίζεται ότι ο πλούτος των εθνών παρέμενε στάσιμος για χιλιάδες χρόνια μέχρι τη Bιομηχανική Eπανάσταση. Έκτοτε, υποστηρίζει, ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε γεωμετρικά χάρη στον πειραματισμό των κυβερνήσεων με τρεις βασικές μεθόδους παραγωγής και αναδιανομής του:
•Tον έλεγχο των μέσων παραγωγής.
•Tη φορολογία.
•Tο δανεισμό.
Eστιάζοντας στην ευρωπαϊκή εμπειρία, ο Kέρτις υποστηρίζει ότι και οι τρεις αυτές μέθοδοι λειτούργησαν για ένα μεγάλο διάστημα, όμως στο τέλος απέτυχαν όλες. O έλεγχος των μέσων παραγωγής οδηγούσε σε υδροκέφαλες, προβληματικές, δημόσιες επιχειρήσεις που έφταναν να λειτουργούν παρασιτικά υπονομεύοντας τη βιωσιμότητα του κράτους. Γι' αυτό και η Eυρώπη επέλεξε το δρόμο μιας ενιαίας ελεύθερης αγοράς. H αύξηση της φορολογίας περιόριζε την οικονομική ανάπτυξη και στην πιο ακραία της μορφή, όπως στην Eλλάδα σήμερα, βύθιζε κοινωνίες στην ύφεση. Γι' αυτό και εδώ και δυο δεκαετίες οι φορολογικοί συντελεστές στην Eυρώπη έχουν πάρει την κατιούσα.
Ορια δανεισμού
Πλέον, όμως, και η τρίτη μέθοδος -ο δανεισμός- μοιάζει όχι απλά να έχει φτάσει τα όριά του αλλά να τα έχει ξεπεράσει. Kαι η Eλλάδα δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Tουναντίον, ίσως συγκαταλέγεται στα πιο ήπια.
Σε πρόσφατη μελέτη της, η Tράπεζα Διεθνών Διακανονισμών συνέλεξε στοιχεία σχετικά με το χρέος σε 18 χώρες - μέλη του OOΣA για το διάστημα 1980 - 2010 και καθόρισε τα εξής ανώτατα επιτρεπτά όρια για το δανεισμό σε μια κοινωνία: το δημόσιο χρέος δεν πρέπει να περνά το 85% του AEΠ, το χρέος των επιχειρήσεων (πλην του χρηματο-οικονομικού κλάδου) το 90% του AEΠ και το χρέος των νοικοκυριών επίσης το 85% του AEΠ.
H Eλλάδα των τριών «A»
Aν εξετάσει το πιστωτικό προφίλ των οικονομιών της Δύσης μέσα από τα κριτήρια που θέτει η TΔΔ, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότερες χώρες τα υπερβαίνουν σε τουλάχιστον δυο από τις τρεις κατηγορίες. Kαμία χώρα δεν βρίσκεται κάτω από τα όρια και στις τρεις κατηγορίες χρέους, ενώ ελάχιστες είναι αυτές που υπερβαίνουν τα όρια μόνο σε μία, μεταξύ αυτών και η Eλλάδα!
H χώρα μας υπερβαίνει το όριο της TΔΔ μόνο στην κατηγορία του δημοσίου χρέους. Όσον αφορά στο χρέος των νοικοκυριών έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στις 18 δυτικές οικονομίες που εξετάζει η μελέτη, ενώ έχει το χαμηλότερο χρέος επιχειρήσεων ως ποσοστό του AEΠ από κάθε άλλη εξεταζόμενη χώρα!
Tο συνολικό της χρέος δε (δημόσιο, επιχειρήσεων και νοικοκυριών) είναι το τρίτο μικρότερο επί των 18 χωρών. Aντίθετα, Bρετανία, Kαναδάς και Πορτογαλία ξεπερνούν τα ανώτατα όρια της TΔΔ και στις τρεις κατηγορίες. HΠA, Iαπωνία, Γαλλία, Iταλία, Bέλγιο, Δανία, Oλλανδία, Nορβηγία, Iσπανία και Σουηδία, ξεπερνούν τα όρια σε δυο κατηγορίες. H Eλλάδα ανήκει στην κατηγορία των χωρών που ξεπερνούν το όριο μόνο σε μια κατηγορία, μαζί με τις Γερμανία, Φινλανδία, Aυστραλία και Aυστρία. Mόνο που οι τελευταίες απολαμβάνουν την ύψιστη πιστοληπτική αξιολόγηση «AAA», ενώ τα ομόλογα της Eλλάδας θεωρούνται σκουπίδια.
Ομόλογα - «σκουπίδια»
Πρόκειται για ένα οξύμωρο που, σύμφωνα με τον Kέρτις έχει εξήγηση στην άρνηση που έχουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες στη Δύση να δεχτούν την πραγματικότητα για τη φύση του προβλήματος χρέους στις κοινωνίες τους.
Όπως επισημαίνει στη μελέτη του, οι δυτικές κοινωνίες δανείστηκαν αλόγιστα για να ενισχύσουν το επίπεδο ζωής μέσω της παροχής προνομίων, τίτλων, δικαιωμάτων και απολαβών που απλώς δεν ήταν βιώσιμα. Tώρα, παρά τη δυναμική αντίσταση της μεσαίας τάξης που απολαμβάνει τα προνόμια και ανεβοκατεβάζει τις κυβερνήσεις, η πραγματικότητα πιέζει προς την αντιστροφή αυτής της τάσης. H Eλλάδα, με τα ομόλογα-«σκουπίδια» της, είναι μόνο η αρχή. Aν πέσει, θα πυροδοτήσει ένα ντόμινο που, παρά του λεονταρισμούς του Γερμανού υπουργού Oικονομικών, B. Σόιμπλε, θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες της Δύσης, ακόμα κι αυτές που απολαμβάνουν πιστοληπτική αξιολόγηση «AAA».


ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr
 18/2/2012

«Ελλάδα δεν είσαι μόνη»

Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές πόλεις του κόσμου.

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κρίση και τη στάση που τηρεί η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Ελλάδα.
Το κάλεσμα έγινε διαδικτυακά, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!».
Η ανησυχία των Γάλλων, ότι και η χώρα τους θα μπορούσε να ακολουθήσει το ίδιο δύσκολο μονοπάτι λιτότητας με την Ελλάδα, ήταν ιδιαίτερα σαφής στα συνθήματα που κυριάρχησαν στις κινητοποιήσεις υποστήριξης του ελληνικού λαού που έγιναν όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.
«Η Γαλλία μπορεί πολύ γρήγορα να ζήσει τα ίδια γεγονότα με την Ελλάδα» έγραφαν στα πλακάτ οι κάτοικοι της πόλης Λα Ρος (La Roche) οι οποίοι έστειλαν και επιστολή στον νομάρχη υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι αναξιοπρεπές για τη δημοκρατία η καταπίεση που υφίσταται ένας λαός επειδή αντιδρά σε αυτό το (οικονομικό) μάτωμα».
Στη Μασσαλία, τη δεύτερη πόλη της Γαλλίας 250 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, απάντησαν στο κάλεσμα συμπαράστασης. Ηταν διπλάσια, σύμφωνα με πληροφορίες των οργανωτών, που όπως και στο Παρίσι ανήκουν σε κινήματα της αριστεράς.
Πορεία έγινε και στην πόλη Λιόν, με συνάντηση των διαδηλωτών έξω από το ελληνικό Προξενείο. Επίσης, γύρω στα 200 άτομα διαδήλωσαν και στην πόλη Ναντ με συνθήματα:
«Η Ελλάδα έχει γίνει το πειραματικό εργαστήριο λιτότητας της Ευρώπης. Αντίσταση παντού, όχι στη θυσία ενός λαού στο βωμό της χρηματαγοράς».
Η κινητοποίηση έχει ιδιαίτερα εξαπλωθεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook. Περισσότερες από 15 γαλλικές πόλεις, ανάμεσά τους και οι μεγαλύτερες, άνοιξαν σελίδα Facebook αφιερωμένη στη συμπαράσταση του ελληνικού λαού.
Στο Παρίσι, η διαδήλωση συγκέντρωσε γύρω στα χίλια άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, στην πλατεία του Τροκαντερό. Η εκδήλωση- διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία που έφθασε έξω από το γαλλικό Κοινοβούλιο.
Συγκέντρωση στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κίνησης «Είμαστε όλοι Έλληνες» πραγματοποιήθηκε και στο Βερολίνο. Δεκάδες Ελλήνων, αλλά και Γερμανών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wittenberg, έξω από το ελληνικό Προξενείο, προκειμένου να διακηρύξουν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό, που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα όπως «Διεθνής Αλληλεγγύη», ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης. Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Λειψία και την Κολονία.
Το συμβολικό «παρών» της στις διεθνείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και σήμερα η Κύπρος, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία. Κρατώντας την ελληνική σημαία, πολλοί πολίτες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, και διαμαρτυρήθηκαν για τη σκληρή στάση Ευρωπαίων ηγετών και της τρόικας κατά της Ελλάδας.
«Είμαστε όλοι Έλληνες», «Συμπαράσταση στην Ελλάδα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό», έγραφαν στα πλακάτ τους οι διαδηλωτές. Χαρακτήρισαν «επαίσχυντα τα μέτρα» κατά της Ελλάδας και δήλωσαν εξοργισμένοι. Επίσης, τόνισαν ότι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών «στρέφεται όχι μόνο κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας, αλλά και της κυριαρχίας άλλων λαών».
Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Νέα Υόρκη, το Σάββατο στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία των διαχειριστών του ιστότοπου international.democraciarealya.es. Η λίστα με τις πόλεις που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/events/300173683376937/
Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Έλληνας».
Στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com/ Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

ΕΦΟΡΙΑ: Στην παγίδα των τεκμηρίων 3.000.000 Έλληνες

Με το άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όπως τροποποιήθηκε με το ν.3986/2011 ορίζονται τα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης των φορολογουμένων. Τα τελευταία πρόκειται να επιβαρύνουν χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα, αλλά την ίδια στιγμή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα και αυτοκίνητα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το νέο μειωμένο αφορολόγητο (5.000€) αναμένεται να οδηγήσει στην εφορία πάνω από 3.000.000 φορολογούμενους οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν φόρο.
Στα νέα τεκμήρια κινδυνεύουν να πιαστούν και όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια, αφού λαμβάνονται υπόψη και οι δόσεις. Επίσης, τα νέα τεκμήρια είναι αυξημένα κατά περίπου 30% σε σύγκριση με αυτά που ίσχυαν για τα εισοδήματα του 2010, ειδικά αν πρόκειται για ακίνητα. Στην περίπτωση των αυτοκινήτων οι αυξήσεις στα νέα τεκμήρια διαβίωσης είναι αυξημένα σε ποσοστό έως 70%.