Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συλλήψεις τριών (3) ημεδαπών για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (13.02.2012) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 20, 42 και 43 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, ύστερα από έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 42χρονος και στο οποίο επέβαινε ο 20χρονος, βρέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους (4,3) γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω είχαν προμηθευθεί τις ναρκωτικές ουσίες από 43χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε (47,6) γραμμάρια κάνναβης καθώς και δύο (2) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: 250.000 ευρώ για βελτίωση του Εθνικού Οδικού Δικτύου στην Ήπειρο

Κονδύλιο ύψους 250.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου για τη βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου σε σημεία που έχει υποστεί φθορές. Τους όρους της διακήρυξης και τη διενέργεια ανοιχτής δημοπρασίας ενέκρινε στη συνεδρίαση της Δευτέρας (13-2-2012) η Οικονομική Επιτροπή.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 321.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν, σήμερα (14-02-2012) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 52 και 28 ετών, διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος αντίστοιχα, επιχείρησης οικοδομικών υλικών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών τους ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 321.423,82 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν συνιστούν αδικήματα τα οποία προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,8% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2011

Σε βαθιά ύφεση, της τάξης του 6,8%, βρέθηκε το 2011 η ελληνική οικονομία. Αυτό προκύπτει, μετά από την εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ότι και το δ΄ τρίμηνο πέρυσι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 7% (είχε προηγηθεί πτώση του ΑΕΠ κατά 8% το α΄ τρίμηνο, κατά 7,3% το β΄ τρίμηνο και κατά 5% το γ΄ τρίμηνο). Η δραματική αυτή επιδείνωση στην ελληνική οικονομία οφείλεται, ως επί το πλείστον, στο ουσιαστικό «πάγωμα» ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων, καθώς και στη δραστική συρρίκνωση της καταναλωτικής ζήτησης. Στον αντίποδα, ήταν μικρό το αντιστάθμισμα από την αύξηση των εξαγωγών και τη μείωση των εισαγωγών.
Αρχικά, το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπε ότι εφέτος η ύφεση θα ανέλθει σε 2,8%, αλλά πλέον οι προβλέψεις (με τις οποίες συνηγορεί η τρόικα) κάνουν λόγο για μείωση της ανάπτυξης άνω του 3,5%. Με αποτέλεσμα, σωρευτικά για το 2012- 2013 η ύφεση να κυμανθεί στο 4%- 5%.
Με δεδομένο, εξάλλου, ότι το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,15% το 2008, κατά 3,3% το 2009 και κατά 3,4% το 2010 (με βάση τα διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ), η χώρα διανύει εφέτος το 5ο έτος σε ύφεση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Να διατηρηθούν οι δομές κοινωνικής προστασίας Εργατικής Εστίας και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην επιχειρούμενη κατάργηση της Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στην προ Ημερησίας Διάταξης, συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ιδιαίτερα τον κοινωνικό ρόλο των δύο Οργανισμών, επισημαίνοντας και τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η κατάργησή τους στην τοπική κοινωνία: «Οι δράσεις και τα προγράμματα και των δύο Οργανισμών είναι πολύ γνωστά και τα αποτελέσματα ιδιαίτερα θετικά για τους πολίτες. Ειδικότερα: Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, έχει σε εξέλιξη κατασκευαστικά προγράμματα για εργατικές κατοικίες, επιδοτούμενα δάνεια, επιδότηση ενοικίου σε εκατοντάδες οικογένειες.
Η Εργατική Εστία διαθέτει πολύ καλούς παιδικούς σταθμούς κυρίως όμως διαχειρίζεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που απευθύνεται σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τη διάθεση εισιτηρίων για θέατρα και κουπονιών για αγορά βιβλίων. Η διακοπή των προγραμμάτων θα στερήσει χιλιάδες οικογένειες από προσιτές διακοπές, παράλληλα όμως θα πλήξει οριστικά εκατοντάδες μικρές τουριστικές μονάδες της Ηπείρου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, ο οποίος πρότεινε (και το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία ενέκρινε) την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο:
Ζητείται από την Πολιτεία, στην περίπτωση που είναι οριστική η απόφαση κατάργησης των δύο Οργανισμών στα πλαίσια του Μνημονίου, να εξασφαλιστεί η συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων τους (εργατικές κατοικίες, επιδότηση ενοικίου, κ.α.) μέσω άλλων φορέων με ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων.
Όσον αφορά τα προγράμματα της Εργατικής Εστίας, αυτά να συνεχιστούν σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπου υπάρχουν, να μεταβιβαστούν μαζί με το προσωπικό τους στους δήμους.
Το υπόλοιπο προσωπικό, να μεταφερθεί στους φορείς που θα αναλάβουν το έργο των δύο Οργανισμών.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Απαγόρευση αλιείας της καραβίδας από 15 Φεβρουαρίου μέχρι 31 Μαΐου 2012 στον ποταμό Καλαμά

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας της καραβίδας (Astacus fluviatilis) από 15 Φεβρουαρίου μέχρι 31 Μαΐου 2012 με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στον ποταμό Καλαμά, σε όλο το μήκος του ποταμού και σε όλους τους παραποτάμους αυτού, καθώς και σε όλους τους ποταμούς και τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου.
Σκοπός της απόφασης είναι η προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ 2013 ΑΝ ΔΕ ΒΡΕΘΟΥΝ 35 ΕΚ. €

Περίπου 35 εκατ. ευρώ αναζητεί το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να τηρήσει τη δέσμευσή του προς την ΚΕΔΕ και να μη μειωθεί ο αριθμός των αντιδημάρχων. Η σχετική διάταξη, παρά τις διαβουλεύσεις μέχρι την τελευταία ώρα μεταξύ υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, πέρασε τελικά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου για το μνημόνιο 2, ωστόσο θα επιχειρηθεί να μην περιληφθεί στον εφαρμοστικό νόμο. Πάντως, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαίωναν ότι η συγκεκριμένη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους δημάρχων και περιφερειαρχών θα καταργηθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, ότι ακόμη κι αν δεν εξευρεθούν τα σχετικά κονδύλια, η μείωση δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν από την 1.1.2013.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών συναντάται με εκπροσώπους της τρόικας, για την περικοπή των 115 (ΚΑΠ, συμβασιούχοι) συν 140 (ΣΑΤΑ) εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, δεν είναι ακόμη σαφές αν τα 35 εκατ. ευρώ από την μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων περιλαμβάνονται στα 115 εκατ. ή πρόκειται για πρόσθετη μείωση των κονδυλίων για την Αυτοδιοίκηση.


ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

Σύσκεψη για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων ενόψει της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Προτάσεις- Εισηγήσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων σχολικού έτους 2012-2013», κάλεσε σε σύσκεψη τους υπευθύνους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για θέματα Παιδείας, για να συζητήσει μαζί τους το παραπάνω θέμα, το Σάββατο 11-02-2012 στις 11:00΄πμ στα γραφεία του Συλλόγου.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Παιδείας Κολόκας Παντελής, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών Τσίλη Παρασκευή, ο πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών Τσαμπαλάς Βασίλης και ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Μετσόβου Ευθυμίου Λεωνίδας.
Διεξήχθη ένας γόνιμος διάλογος, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κατέθεσαν τους άξονες-προτάσεις της Ομοσπονδίας σ’ ότι αφορά τις μεταβολές των σχολικών μονάδων και δεσμεύτηκαν και οι δύο πλευρές ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί έως την ψήφιση τυχόν προτάσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια.

ΕΛΚΕΚΑ: Αύξηση 3% το 2011, σε σχέση με το 2010 στον οικογενειακό προϋπολογισμό

Φτώχυνε κατά 1.200 ευρώ η κάθε οικογένεια το 2011!

Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, όπως αποκαλύπτει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του ΕΛΚΕΚΑ που αφορούν όλους τους τύπους των οικογενειακών νοικοκυριών, το 2011 προέκυψε αύξηση 3%, σε σχέση με το 2010.
Ειδικότερα, ο οικογενειακός προϋπολογισμός, για άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών, ανήλθε, το 2011, σε 17.711 ευρώ, σε σύγκριση με τα 17.140,7 ευρώ, το 2010.
Για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, ο οικογενειακός προϋπολογισμός διαμορφώθηκε σε 9.433 ευρώ, σε σχέση με τα 9.129,3 ευρώ.
Για ζευγάρι χωρίς παιδιά, ο οικογενειακός προϋπολογισμός ανήλθε σε 21.837 ευρώ, σε σύγκριση με τα 21.133,1 ευρώ.
Για ζευγάρι με 1 παιδί έως και 16 ετών, ο οικογενειακός προϋπολογισμός διαμορφώθηκε σε 35.395 ευρώ, σε σχέση με τα 34.254,8 ευρώ.
Για ζευγάρι με 2 παιδιά έως και 16 ετών, ο οικογενειακός προϋπολογισμός ανήλθε σε 36.770 ευρώ, σε σύγκριση με τα 35.585,6 ευρώ.
Για ζευγάρι με 3 παιδιά και άνω, έως και 16 ετών, ο οικογενειακός προϋπολογισμός διαμορφώθηκε σε 39.685 ευρώ, σε σχέση με τα 38.406,9 ευρώ.
Για έναν γονέα με 1 ή περισσότερα παιδιά, έως και 16 ετών, ο οικογενειακός προϋπολογισμός ανήλθε σε 25.082 ευρώ, σε σύγκριση με τα 24.273,8 ευρώ.
Για ζευγάρι ή έναν γονέα με παιδιά άνω των 16 ετών, ο οικογενειακός προϋπολογισμός διαμορφώθηκε σε 32.810 ευρώ, σε σχέση με τα 31.752,9 ευρώ.

ΜΠΙΖΑΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Μπιζάνι-Ιωάννινα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

«Παγώνουν» μισθοί και προαγωγές στο Δημόσιο

Ως το τέλος του 2012, κατ' εφαρμογή του νέου μνημονίου



Καμία προαγωγή και κατ' επέκταση καμία μισθολογική αναπροσαρμογή -τουλάχιστον όχι προς τα πάνω- στο Δημόσιο έως το τέλος του 2012.
Κι αυτό γιατί όπως ορίζει το νέο μνημόνιο, θα πρέπει να εξεταστεί εάν οι μισθολογικές ωριμάνσεις που απορρέουν από το νέο καθεστώς βαθμολογικής εξέλιξης είναι «υπερβολικές». Σε αυτήν την περίπτωση, οι κανόνες βαθμολογικής εξέλιξης θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν πριν από το τέλος του 2012.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Τα Νέα", έως το τέλος Μαρτίου η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης με στόχο να αναζητηθούν τα οφέλη από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και ειδικότερα να επικεντρωθεί στις μισθολογικές ωριμάνσεις που απορρέουν από το νέο καθεστώς βαθμολογικής εξέλιξης.
«Αν η μελέτη αποκαλύψει υπερβολικές αυξήσεις στους μισθούς, οι κανόνες βαθμολογικής εξέλιξης θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν πριν από το τέλος του 2012. Καμία προαγωγή σε ανώτερο βαθμό δεν θα γίνει πριν από την ολοκλήρωση της μελέτης και της αναπροσαρμογής της βαθμολογικής κλίμακας», σημειώνεται στο νέο Μνημόνιο.
Εκτιμάται ότι εάν διαπιστωθεί πως οι περικοπές στο μισθολογικό κόστος δεν επαρκούν, θα προβλεφθούν μεγαλύτερα όρια για τη μετάβαση από τον ένα βαθμό στον επόμενο, γεγονός που θα οδηγήσει και σε επιβράδυνση των αυξήσεων στις αποδοχές.

Στη Διεθνή Έκθεση του Τελ - Αβίβ μετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου


Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση που πραγματοποιείται την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ μετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου. Επικεφαλής στην αποστολή της Περιφέρειας - η οποία αναχώρησε σήμερα για το Ισραήλ - είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης και μετέχουν σ΄ αυτή επαγγελματίες του κλάδου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τσερίτσενα Δωδώνης: Εκδήλωση στην Βρύση Τσερίτσενα(Πλατάνια) για απελευθέρωση της πόλης Ιωαννίνων το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η Αδελφότητα Πύργου Κόνιτσας, σας καλεί στον Αποκριάτικο χορό της το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 9:00 μ.μ.. στο Ξενοδοχείο «Stanley» (Οδυσσέως 1 - Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα)

Σας ενημερώνουμε ότι ο αποκριάτικος χορός του συλλόγου μας θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 μ.μ.. στο Ξενοδοχείο «Stanley» (Οδυσσέως 1 - Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα) συνοδεία δημοτικής μουσικής, με το συγκρότημα του Roberto.
Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας.
Κόστος συμμετοχής 16,00 ευρώ κατ΄ άτομο, με κρασί και αναψυκτικά.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Αδελφότητα Πύργου Κόνιτσας
Τηλέφωνο: 2107642274

Εδώ ο κόσμος χάνεται ... κι ο Αντώνης το βιολί του!

Διάβασα σε ιστοσελίδα του Νομού ότι ο αγαπητός συνδημότης μου κ. Αντώνης Φούσας με σημερινή του δήλωση, ότι δεν έχει πάρει ακόμα την μεγάλη απόφαση αν θα κατέβει στις ερχόμενες εκλογές!
Συνδημότη Αντώνη (επέτρεψέ μου να σου μιλώ στον ενικό) θα σε παρακαλέσω να πάρεις άμεσα την απόφαση γιατί η προσωπική μου αγωνία, καθώς και η αγωνία των συνδημοτών στα χωριά του Άνω Καλαμά έχει αγγίξει το κόκκινο.
Μοναδικό θέμα στα καφενεία δεν είναι άλλο παρά το τι θα πράξεις εσύ!
Νομίζω ότι είναι καιρός να ξεπεζέψεις το καλάμι και να δεις την πραγματικότητα.
Εδώ ο κόσμος χάνεται … κι συ το βιολί σου!
Δεν προλαβαίνεις να δεις το όνομά σου στα sites και στα blog και δεν αφήνεις την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την έγκαιρη σχετική δήλωσή για τις αποφάσεις σου.
Σε παρακαλώ μην αργήσεις.


«Μοντεχρίστος»-ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

Ετήσιος χορός του Συλλόγου αποδήμων Γρεβιωτών Άρτας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 στο κέντρο "Τα Αγρίμια" οδός Λιοσίων και Μάγερ (Βασταξή 4)

Το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γρεβιωτών Άρτας, στα πλαίσια της δημιουργίας στενότερης επαφής μεταξύ των χωριανών και φίλων αποφάσισε φέτος την πραγματοποίηση της ετήσιας χοροεσπερίδας. Έτσι ο χορός φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Παρασκευή στο Κοσμικό Κέντρο "Τα Αγρίμια" οδός Λιοσίων και Μάγερ (Βασταξή 4), Πλ. Βάθης, τηλ. 2105244739, ώρα προσέλευσης 9.30 μ.μ.
Τραγουδούν οι: Γ. Γρίβα, Κ. Σαφέτης, Ν. Βλαχοδήμος, Γ. Καψάλης, Ξ. Βέρρα, Ν. Σιώλος, Μ. Γιαννακά. Στο κλαρίνο οι: Ν. Κοκκώνης και Μ. Τσίκος.
Όλοι οι χωριανοί και φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα όμορφο πρόγραμμα με εκλεκτούς καλλιτέχνες, να χορέψουν και να περάσουν μια ευχάριστη βραδιά, μέσα σ' ένα όμορφο περιβάλλον.

Στο δρόμο 2500 νήπια, στον «αέρα» 83.000 οικογένειες

Καμία πρόβλεψη για τους δικαιούχους

Χωρίς στέγη και φροντίδα θα μείνουν 2500 βρέφη και νήπια εργαζόμενων γονέων τα οποία φιλοξενούσαν οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί της Εργατικής Εστίας.
Στον αέρα θα βρεθούν και οι δανειολήπτες της Εργατικής κατοικίας μετά την εφαρμογή της διάταξης του μνημονίου που απαιτεί να μπει λουκέτο στους δύο οργανισμούς.
Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους 83.000 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που οφείλουν στον ΟΕΚ και στις τράπεζες σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ.
Μετέωρες μένουν και οι αιτήσεις 58.000 οικονομικά ασθενών πολιτών που κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου ενώ στον αέρα βρίσκεται και το κατασκευαστικό πρόγραμμα του οργανισμού ο οποίος ετοιμαζόταν να παραδώσει 20 οικισμούς σε όλη τη χώρα με 1300 κατοικίες.
Μάλιστα ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας είχε σχεδιάσει και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν 380.000 δικαιούχοι (λιγότεροι πάντως από πέρυσι) ενώ συγχρόνως θα μπορούσαν να ωφεληθούν και 2700 ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Από την προηγούμενη εβδομάδα οι 1400 εργαζόμενοι στους δύο οργανισμούς που μένουν στον αέρα με προορισμό την εφεδρεία βρίσκονται σε απεργία ζητώντας να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις.
Πάντως ο υπουργός εργασίας κ Γιώργος Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη και ότι ενδεχόμενη απώλεια των 350 εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώνονται ετησίως από τις ασφαλιστικές εισφορές για τη λειτουργία των δύο οργανισμών θα προκαλέσει οικονομική αιμορραγία και στο ΙΚΑ.
Στο μέτωπο των συντάξεων ,στην τελική διαπραγμάτευση με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ βρίσκεται το υπουργείο εργασίας για να προχωρήσει με εφαρμοστικό νόμο στη μείωση των επικουρικών συντάξεων αναδρομικά από τον Ιανουάριο αλλά και των κύριων στις ΔΕΚΟ , τράπεζες και ΝΑΤ από το Σεπτέμβριο.
Στη περικοπή των επικουρικών κατά 15% σύμφωνα με πληροφορίες ξαναμπαίνει πλαφόν που θα υπερβαίνει και τα 200 ευρώ ώστε να συγκλίνει και η ΝΔ.
Πάντως σύμφωνα με το μνημόνιο οι επικουρικές συντάξεις στο μέλλον θα μετατραπούν σε ατομικούς λογαριασμούς χωρίς καμία εγγύηση καταβολής το ποσού. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα προβλέπεται και επιδότηση που έως τώρα σε ορισμένα ταμεία ήταν τριπλάσια από το συνολικό ποσό των εισφορών.
Για παράδειγμα στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ οι εισφορές που συγκεντρώνονται είναι 10, 5 εκατ. ευρώ το χρόνο ενώ η δαπάνη για τις συντάξεις ανέρχεται σε 37,2 εκατ. ευρώ.
Η συρρίκνωση όλων των μισθών και όχι μόνο του κατωτάτου για 2.5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΙΚΑ θα στερήσει από το ταμείο 2,5 δις . Επιπλέον η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με την τρόικα θα αφαιρέσει άλλα 1,5 δισ. ευρώ από το ΙΚΑ .
Στο μνημόνιο έχει ήδη υπολογιστεί εκτός από τη μείωση των επικουρικών και μείωση 5-10% των κύριων συντάξεων στα ταμεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ , της εθνικής , της εμπορικής , της αγροτικής ,της πρώην ΕΤΒΑ, της πρώην ολυμπιακής καθώς και στο ΝΑΤ .


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Αυξήσεις στο ρεύμα από το 2013, έρχεται 6μηνη ρήτρα αναπροσαρμογής τιμολογίων!!!

Oι τιμές στο ρεύμα δεν θα καθορίζονται με απόφαση της κυβέρνησης, παρά με απόφαση της ΔΕΗ.
Σημαντικές αυξήσεις στο ρεύμα για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις συνεπάγεται η σύνδεση των τιμών χονδρικής με τα τιμολόγια λιανικής στο ρεύμα που προβλέπει το αργότερο ως τον Ιούνιο του 2013 το νέο Μνημόνιο, με το υπουργείο Περιβάλλοντος να αποκλείει να τοποθετεί τη σύγκλιση για του χρόνου, αποκλείοντας ένα δεύτερο γύρο ανατιμήσεων για φέτος.
Συγκεκριμένα στο νέο μνημόνιο, έχει συμπεριληφθεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ότι το αργότερο ως τον Ιούνιο του 2012, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να έχει αποφασίσει το πώς θα γίνει η σύγκλιση τιμών λιανικής- χονδρικής ως τα μέσα του 2013.
Πως θα γίνει αυτό στην πράξη ;
Πιθανώς, με την επιβολή μηχανισμού 6μηνης αναπροσαρμογής των τιμολογίων βάσει του εκάστοτε κόστους χονδρικής στο ρεύμα (ένα είδος ρήτρας καυσίμου δηλαδή), πρόταση την οποία είχε εισηγηθεί το Δεκέμβριο στο υπουργείο Περιβάλλοντος η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Επίσης το μνημόνιο μιλάει για την απελευθέρωση όλων των τιμολογίων, πλην των ευπαθών καταναλωτών (όσων δηλαδή δικαιούνται Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο) ως το 2ο 3μηνο 2013.
Τούτο σημαίνει ότι από τον Ιούνιο του 2013, οι τιμές στο ρεύμα δεν θα καθορίζονται με απόφαση της κυβέρνησης, παρά με απόφαση της ΔΕΗ.

Αδελφότητα Κουκλιωτών Ιωαννίνων: Ετήσιο αντάμωμα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 9:00 μ.μ. στο κέντρο ''Ελαιώνας'', στη Λεωφόρο Φυλής στην Χασιά Αττικής

Σας καλούμε να παρευρεθείτε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στις 9 το βράδυ μέχρι το πρωί για γλέντι ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ!!!! στο Κέντρο διασκέδασης ''Ελαιώνας'', στη Λεωφόρο Φυλής στην Χασιά Αττικής.
Η τιμή είναι 20 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει φαγητό απεριόριστα ποτά και ελεύθερο χορό!
Έλατε να περάσετε ένα βράδυ με πολύ κέφι, να καμαρώσετε το χορευτικό μας, να χαρείτε την νεολαία μας που ξέρει να γλεντά και να τιμά την παράδοση!!!
Σας περιμένουμε όλους!


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ !!!

Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς η Υπουργός Παιδείας ζήτησε συγγνώμη για την έλλειψη σχολικών βιβλίων χωρίς να αναλάβει η ίδια ευθύνες τις οποίες επέρριψε στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Φθάσαμε στο μέσον της σχολικής χρονιάς και οι ελλείψεις σε βιβλία εξακολουθούν να είναι σημαντικές σε πολλά σχολεία (Α+Β Γυμνασίου).
Μια σειρά από ερωτήματα χρήζουν απάντησης.
Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος πόσο κόστιζαν και πόσο κόστισαν τελικά τα σχολικά βιβλία
Τι έγιναν τα cd που ποτέ δεν έφτασαν στα χέρια των μαθητών.
Τελικά φορτώσαμε τις ευθύνες στο ελεγκτικό συνέδριο και κανένας δεν θα λογοδοτήσει για τις δεκάδες χιλιάδες φωτοτυπίες που πληρώθηκαν από τον ίδιο τον ελληνικό λαό.
Μήπως μπορεί να μας απαντήσει για όλα αυτά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και σε τελευταία ανάλυση έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί ξανά το ίδιο πρόβλημα την νέα σχολική χρονιά.