Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Public Issue: ΠΑΣΟΚ ώρα ΜΗΔΕΝ


Πέμπτη θέση ... και 8% για το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλες ανατροπές δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της καθημερινής, όπου στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κατακρημνίζεται. 
Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 31%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 18%,
ΚΚΕ: 12,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 12%
ΠΑΣΟΚ: 8%
ΛΑΟΣ: 5%


Η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, και στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%.
Η Δημοκρατική Συμμαχία μένει εκτός με 2%.
Τονίζεται ότι το ποσοστό αποχής ανέρχεται στο 30%.
Οι αρνητικές γνώμες για το ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο 89% και ακολουθούν οι αρνητικές γνώμες για ΛΑΟΣ (76%), ΚΚΕ (69%), ΝΔ (68%) και ΣΥΡΙΖΑ (60%).
Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 41%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Αλέκα Παπαρήγα με 27%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%.

Πανηγυρική εκδήλωση κοπής της «Πίτας του Ηπειρώτη» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας


Οι Ηπειρώτες βαδίζουν μπροστά προς έναν καινούργιο κόσμο…
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού
Πολλαπλά μηνύματα ελπίδας, δύναμης και ενότητας πλημμύρισε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατά τη διάρκεια του ετήσιου πανηγυρικού ανταμώματος παράδοσης και πολιτισμού, που οργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.
Εκπορεύτηκαν από την αθρόα προσέλευση χιλιάδων απόδημων, που αγνόησαν δυσμενείς οικονομικές και καιρικές συνθήκες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως γνωρίζουν να φαίνονται στα δύσκολα, με εξαίρεση κάποιους αδελφοσύνης «επιφανείς» συμπατριώτες μας που κρύφτηκαν. Από κοντά και αρκετοί Κρητικοί, φιλοξενούμενοι στην κορυφαία εκδήλωσή μας στα πλαίσια της αδελφοσύνης και των κοινών εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων που δώσαμε.
Εκπορεύτηκαν από τα δεκάδες χορευτικά που συμμετείχαν, προερχόμενα από κάθε γωνιά της Ηπείρου, της Αττικής, καθώς και αντιπροσωπευτικά από πόλεις της Ελλάδας όπου ανθεί το αποδημικό ηπειρώτικο στοιχείο, της Βορείου Ηπείρου και Κρητών και τα οποία κρατούν ζωντανή την παράδοση και τον πολισμό της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
Εκπορεύτηκαν από τις μελωδικές και μελίρρυτες κομπανίες και τους ακούραστους σκαπανείς της παράδοσης των γνήσιων ηπειρώτικων συγκροτημάτων των «Λαλητάδων», του Ν. Φιλιππίδη, του Λ. Γκιώκα και του Ηλ. Πλαστήρα που ξαναζωντάνεψαν μοιρολόγια, ήχους και ρυθμούς κρατώντας συντροφιά και συνοδεύοντας τα βήματα των χορευτικών σε γνήσιους πατροπαράδοτους λικνισμούς και λεβέντικα τσακίσματα. Μαζί τους και η κομπανία του Κ. Βέρδη, το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου του Β. Κώτσου, το Πολυφωνικό Σύνολο «Χαονία», τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων «Δροσολίτες», «Αίγαγρος» και «Οι Ριζίτες».
Εκπορεύτηκαν από τη θερμή ανταπόκριση, παρουσία και συμμετοχή στα χορευτικά μας παιδιών, όπως και παιδιών… κάθε ηλικίας, χοροδιδασκάλων και γονιών, που με τη βοήθεια των αδελφοτήτων μας συγκροτούν και διατηρούν τα χορευτικά, ποτίζοντας έτσι αενάως το δέντρο της προαιώνιας παράδοσης του τόπου μας.
Εκπορεύτηκαν από την ανταπόκριση ενίσχυσης της εκδήλωσης από το χορηγό μας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την τηλεόραση της ΕΡΤ και το ραδιόφωνό της στα Γιάννινα που μετέδωσαν σ΄όλο τον κόσμο το κορυφαίο αντάμωμα των αποδήμων μας, σμίγοντας έτσι όλους τους Ηπειρώτες στη γενέτειρα και την αποδημία, τα ημερήσια και περιοδικά ηπειρώτικα έντυπα, καθώς κι εκείνα τα ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που πρόβαλλαν και διαφήμισαν τη γιορτή μας.
Προτίστως, όμως, όλα τα μηνύματα εκπορεύτηκαν από το μεστό, πατριωτικό και υπερήφανο πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Πανηπειρωτικής ο πρόεδρός της, διαπρεπής δικηγόρος κ. Γιώργος Οικονόμου.
Λόγος γεμάτος ηπειρώτικη περηφάνια, χωρίς μεμψιμοιρίες, ζητιανιά, παρακαλετά, ύβρεις, εκβιασμούς, απειλές.
Λόγος εκπορευόμενης μαχητικότητας και πολιτισμένης διεκδίκησης στα όσα δικαιούται η Ήπειρος, όπως η ισόρροπη ανάπτυξη, ο σεβασμός στον άνθρωπο, το περιβάλλον, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πρωτογενούς τομέα, συγκριτικού πλεονεκτήματος της Ηπείρου.
Λόγος ανάδειξης της μεγάλης προσφοράς των Ηπειρωτών στους εθνοαπελευθερωτικούς αγώνες και την ανοικοδόμηση και το στέριωμα του κράτους μας και ενίσχυσης της εθνικής μας ταυτότητας.
Λόγος γεμάτος πάθος να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση του τόπου μας και τον πολιτισμό μας, αυτές τις ακατάλυτες αξίες του ηπειρώτικου και γενικότερα του ελληνικού λαού, τη φιλοπατρία, τη φιλαλληλία,, την ευποιϊα, και τους αγώνες του για λευτεριά , προκοπή κι ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τα ιδανικά, τις χαρές και τις λύπες του.

Λόγος ξεκάθαρος με μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση πως αυτή η βαρβαρότητα και η σκλαβιά που ζούμε σήμερα είναι ξένη και δεν ταιριάζει στην ανθρωπιά του Ηπειρώτη, του Έλλη να. Γι΄αυτό πρέπει ν΄αντισταθούμε σε όλους αυτούς που τάχθηκαν υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εφαρμόζοντας πολιτικές που παράγουν φτώχεια και μιζέρια, ανεργία και υπέρτερη μείωση μισθών και συντάξεων, κατάρρευση κοινωνικών παροχών και κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων, καταστροφή του περιβάλλοντος και καταλήστευση του εθνικού πλούτου.
Λόγος που απέσπασε τα θερμότερα των χειροκροτημάτων, όταν καταλήγοντας υπενθύμισε πως «… έχει εδραιωθεί βαθιά στην ψυχή μας η πίστη στην απεριόριστη δυνατότητα του λαού μας να προσδιορίζει μόνος του τη ζωή του και τη μοίρα του, ώστε χωρίς δυσκολία ,μαζί με τον ποιητή μας να δώσουμε την απάντηση που μας ταιριάζει, σε τούτες τις δύσκολες για το λαό μας ώρες : μπροστά καινούργιος κόσμος θα βαδίσει, όταν ξυπνήσουν κάποτε οι λαοί».
Την «Πίτα του Ηπειρώτη» ευλόγησε ο σεβασμιότατος Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, αγαπητός συμπατριώτης κκ Κύριλλος.
Για την προσφορά τους στην Ήπειρο και τους Ηπειρώτες, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική βραβεύτηκαν η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου, η Αρετή Μυστακοπούλου και ο Ηλίας Νάστος, το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, ο Μορφωτικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Πεδινών Ιωαννίνων, ο Κτηνοτροφικός Πανηπειρώτικος Συνεταιρισμός και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς.
Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ηπείρου και στα 75 χρόνια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Την εκδήλωση παρουσίασαν οι ηθοποιοί Παρασκευή Κατσάνη και Σπύρος Πούλης.

Ε.Α.: Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών για εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν παραπάνω από 23 κιλά κάνναβης.

Σε κοινή αστυνομική επιχείρηση των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και Δυτικής Αττικής συνελήφθησαν χθες (06-02-2012) το απόγευμα στο Περιστέρι Αττικής, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Η κοινή επιχείρηση οργανώθηκε ύστερα από πληροφορίες σχετικά με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Αττικής. Ειδικότερα, χθες (06/02/2012) το απόγευμα, ο 28χρονος, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο Περιστέρι, όπου συναντήθηκε με τον 30χρονο συλληφθέντα.
Κατά τη συνάντηση, οι δύο αλλοδαποί ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, τη στιγμή που ο 28χρονος προμηθεύονταν ποσότητα κάνναβης βάρους ενός (1) κιλού και πενήντα (50) γραμμαρίων από τον 30χρονο, αντί του χρηματικού ποσού των εξακοσίων πενήντα (650) Ευρώ.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι δύο (22) κιλά και οκτακόσια (800) γραμμάρια κάνναβης.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρία (3) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων ενενήντα (1.590) Ευρώ, ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το Φράγμα Ασπροκκλησιάς

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 7/2/2012


Ένα έργο πνοής για την περιοχή της Ασπροκκλησιάς, που αναμένεται να θέσει ολόκληρη την τοπική οικονομία σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, βρίσκει το δρόμο του, ύστερα από τη σημερινή απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρας Γεωργακοπουλου-Μπάστα να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου: «Φράγμα Ασπροκκλησιάς Ν. Καστοριάς» και των συνοδών έργων, επί του ρέματος Λιόκου στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ασπροκκλησιάς της Δημοτικής Ενότητας Άργους Ορεστικού, του Δήμου Ορεστίδος, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Το έργο έχει ως αντικείμενο την κατασκευή Φράγματος στη συμβολή των ρεμάτων Λιόκου και Ρ1, ωφελίμου όγκου 760.000 m3 και μέσα από την ταμίευση νερού με σκοπό την άρδευση, αναμένεται να δώσει μέλλον στις καλλιέργειες των περίπου 3.100 στρεμμάτων, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της οικονομίας της περιοχής.
Τη στιγμή που η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μοχλούς ενίσχυσης της οικονομίας στις τοπικές κοινωνίες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζει να δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον προώθησης της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης στον τόπο.

Ξεσηκωμός Δημάρχων για νέες μειώσεις στα έσοδα των δήμων

Έτοιμοι να παραδώσουν τα κλειδιά των δήμων που, σύμφωνα με την έκφραση κορυφαίου αυτοδιοικητικού, «ούτως ή άλλως θα κλείσουν στην περίπτωση που μειωθούν κι άλλο τα έσοδά τους», δηλώνουν οι δήμαρχοι όλης της χώρας. Αυτό που «ξεχείλισε το ποτήρι» είναι η πρόθεση της κυβέρνησης μετά τη σχετική συμφωνία τρόικας-κυβέρνησης-πολιτικών αρχηγών, να περικόψει κατά 300+100 εκατ. ευρώ τις δαπάνες της Αυτοδιοίκησης, ενώ την ίδια ώρα ακόμη δεν έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό τα 450 εκατ. ευρώ για τα οποία δεσμεύθηκε στην πρόσφατη συνάντηση ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Χαρακτηριστική της αγανάκτησης των δημάρχων, που βλέπουν τα έσοδα των δήμων τους την τελευταία τετραετία (2009-2012) να μειώνονται δραματικά (πάνω από 50%), είναι η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κώστα Ασκούνη, ο οποίος καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Φτάνει πια!!!».

ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr/

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: "Δεν υφίσταται υστέρηση στα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων"

Έσοδα 1,2 δισ. ευρώ από τα τέλη  ... παρά τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων
Δεν υφίσταται υστέρηση στα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, παρά την αύξηση του αριθμού των πολιτών που παρέδωσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή και επικαλείται στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα έσοδα, προ επιστροφών, κατά την περίοδο από 1/11/2011 έως 20/1/2012, δείχνει ότι αυτά ανέρχονται στο ποσό των 1.201.260.000 ευρώ.
Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2011, τα έσοδα είχαν ανέλθει στο ποσό των 1.150.800.000 ευρώ.
«Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι δεν υφίσταται κάποια υστέρηση στα εισπραχθέντα έσοδα, παρά τη θέση σε εκούσια ακινησία των οχημάτων από τους κατόχους αυτών με αυξανόμενους ρυθμούς σε σχέση με αυτήν του προηγούμενου έτους», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει επιπλέον ότι το υπουργείο δεν έχει ακόμη τον ακριβή αριθμό των οχημάτων που έχουν τεθεί σε ακινησία το παραπάνω διάστημα, διότι δεν έχει ολοκληρωθεί στις ΔΟΥ η καταχώρηση τους στο σύστημα αυτοκινήτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για συμμετοχή του Δήμου στη Γενική απεργία της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Καλπάκι 6 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε Πρόεδρε προτείνω τη λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου στη Γενική απεργία της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2012 , και θέτω προς ψήφιση το παρακάτω κείμενο.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 7/2/2012
Οι δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων , η ανεργία, οι εφεδρείες , οι απολύσεις και η φοροεπιδρομή διαλύουν τον κοινωνικό ιστό , χωρίς ταυτόχρονα να λύνουν κανένα πρόβλημα της οικονομίας, της ύφεσης, και του χρέους της χώρας μας.
Τα μέτρα που λαμβάνονται οδηγούν το λαό σε μακροχρόνια φτώχεια, και εξαθλίωση.
Οι μισθοί και οι συντάξεις μετατρέπονται σε χαρτζιλίκι , ενώ το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων φέρνει πιο κοντά τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Αυτό που συμβαίνει δεν είναι διαπραγμάτευση.
Πρόκειται για κοινό εκβιασμό ενός ολόκληρου λαού.
Δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε . Πρόκειται για ακόμα ένα σχέδιο λεηλασίας της χώρας και εκχώρησης της κυριαρχίας της στην ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία και στη διεθνή τοκογλυφία.
Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης και της αλληλεγγύης.
Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την κρίση.
Όσοι μας οδήγησαν ως εδώ να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.
Για να περιφρουρήσουμε από κοινού τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, Για να περισώσουμε την κυριαρχία και τον πλούτο της χώρας , Για να προστατεύσουμε τα δημόσια αγαθά και τις κοινωνικές υπηρεσίες , Για να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αντισταθούμε στην υποβάθμιση και στην οπισθοδρόμηση που μας επιβάλλουν με υποκλοπή πόρων , και με σαρωτική απομάκρυνση υπηρεσιών , οφείλουμε να στηρίξουμε τους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων.
Ο Δήμος Πωγωνίου να συμμετέχει στη Γενική απεργία των σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στις 7 Φεβρουαρίου 2012.
Την Τρίτη να μην λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου και θα παραμείνει κλειστό το Δημαρχείο.


ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΜΕΝΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΩΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Το ανωτέρω κείμενο τέθηκε σε ψηφοφορία και καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία καθώς το υπερψήφισαν μόνον ο επικεφαλής και οι 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»


 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία»

Ξεκινάει στις 9 Φεβρουαρίου

Ξεκινάει την Πέμπτη  9 Φεβρουαρίου 2012 και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου 2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr ), από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία».
Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων για να καταρτίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων από τον οποίο θα γίνει η επιλογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους Δήμους, μετά από σχετική υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία, στις εξής ειδικότητες:

1.Δ.Ε. Ηλεκτρολόγος
2.Δ.Ε. Οδηγός
3.Δ.Ε. Τεχνίτης Οικοδόμος
4.Δ.Ε. Τεχνίτης Ελαιοχρωματιστής
5.Δ.Ε. Τεχνίτης Σιδεράς
6.Δ.Ε. Υδραυλικός
7.Δ.Ε. Χειριστής Μηχανημάτων
8.Υ.Ε. Εργάτης Γενικών Καθηκόντων
Ο πίνακας βαθμολογικής κατάταξης των ενδιαφερόμενων, αλφαβητικά καθώς και ανά ΟΤΑ προτίμησης και ειδικότητα, καταρτίζεται από τον ΟΑΕΔ με αντικειμενικά κριτήρια με βάση τη βαθμολογία των ανέργων, δηλαδή τα μόρια που συγκεντρώνουν.
Ο πίνακας αυτός εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ και δημοσιοποιείται στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.
Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να προσληφθούν για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία σε κάποιο δήμο της χώρας και οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται, υποβάλλουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου με ηλεκτρονικό τρόπο την αίτησή τους στον ΟΑΕΔ, αναφέροντας την ειδικότητά τους και προσδιορίζοντας μέχρι τρεις φορείς στους οποίους επιθυμούν κατά προτεραιότητα να προσληφθούν.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των οικείων δημοτικών καταστημάτων των Δήμων της Χώρας στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν μόρια με βάση τα στοιχεία που καταχωρούν στην αίτησή τους, με κριτήρια το χρόνο κατά τον οποίο παραμένουν χωρίς διακοπή εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, την ηλικία τους, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων τους και τυχόν ανεργία της/του συζύγου τους.Αντίστοιχα οι Δήμοι που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία υποβάλλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.
Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τις σχετικές αιτήσεις και γίνεται η επιλογή προσωπικού με βάση τη βαθμολογική κατάταξη στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.
ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18-65 ετών, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία, ως ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, τεχνίτες οικοδόμοι, τεχνίτες ελαιοχρωματιστές, τεχνίτες σιδεράδες, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ή εργάτες γενικών καθηκόντων (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης).


Η ειδική ηλεκτρονική «αίτηση για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://ait.oaed.gr ) υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, στο πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων, από τις 09-02-2012 έως και τις 29-02-2012.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των οικείων δημοτικών καταστημάτων των Δήμων της Χώρας στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΚΗΠΟΙ ΖΑΓΟΡΙΟΥ: Σύλληψη φυγόποινου ημεδαπού

Εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση κάθειρξης πέντε ετών


Συνελήφθη σήμερα (06-02-2012) το πρωί, στους Κήπους Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 51 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε (5) ετών, για απόπειρα βιασμού, πράξη που έγινε στα Ιωάννινα το 2003.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Δε θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών φέτος»

Θα αποχωρήσει το 15% του έκτακτου προσωπικού την επόμενη σχολική χρονιά



Πηγές του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αποχωρήσεις από το Δημόσιο 15.000 υπαλλήλων, επεσήμαναν ότι «κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στον αριθμό των εκπαιδευτικών ούτε θα λυθεί καμία σχέση εργασίας, άλλωστε ο προϋπολογισμός έχει κλείσει.
Ωστόσο, αν υπάρξει μεταβολή, αυτή θα είναι από την επόμενη σχολική χρονιά, δεν θα ξεπερνά το 15% και θα αφορά σε έκτακτο προσωπικό».

ΗΠΕΙΡΟΣ: Αποκατάσταση για 38 παράνομες χωματερές

Υλοποίηση έργου 3 εκατ. ευρώ στους επόμενους οκτώ μήνες



Το έργο της αποκατάστασης όλων των Χώρων Ανεξέλικτης Διάθεσης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Με το έργο αυτό, ύψους 3 εκ. ευρώ, θα υλοποιηθεί η αποκατάσταση 38 ανενεργών Χώρων Ανεξέλικτης Διάθεσης Απορριμμάτων, σε 16 Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου: Πρέβεζας, Άρτας Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, Ζηρού, Πάργας, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Μετσόβου, Ζαγορίου, Β. Τζουμέρκων, Κ. Τζουμέρκων, Ζίτσας, Γ. Καραϊσκάκη, Ν. Σκουφά και Σουλίου.
Αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής θα είναι η πλήρης περιβαλλοντική αποκατάσταση των 38 Χ.Α.Δ.Α., προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των Αδειών Αποκατάστασης, με συνεπακόλουθη παρακολούθηση και μεταφροντίδα αυτών.
Η υλοποίηση του έργου υπολογίζεται να γίνει μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες.
Έτσι, η Περιφέρεια Ηπείρου με μια συνολική και πλήρως ώριμη πρόταση, θα καταφέρει σε σύντομο χρόνο, όχι μόνο να εξαλείψει την ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων αλλά και να καταστήσει την περιφέρεια Ηπείρου μια από της πρώτες περιφέρειες, στις οποίες θα σβήσουν και τα σημάδια αυτής απαράδεκτης κατάστασης.


ΠΗΓΗ: www.econews.gr

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Έρχονται νέα μέτρα τον Ιούνιο


Για νέα μέτρα τον Ιούνιο έκανε λόγο την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  κ. Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.

«Δε θα είναι τα τελευταία μέτρα, τον Ιούνιο αναμένονται νέα· να πούμε την αλήθεια στο λαό έρχονται τα ειδικά μισθολόγια» τόνισε.

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από την τραγωδία της Πάργας

Στον τόπο όπου βρέθηκαν οι τρεις νεκροί ο Ιατροδικαστής


Στον τόπο της τραγωδίας, όπου εντοπίστηκαν οι τρεις νεκροί λαθρομετανάστες βρίσκεται εδώ και μία ώρα περίπου ο καθηγητής ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.
Το σημείο, κοντά στη διασταύρωση της Πάργας φυλάσσεται από το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικές δυνάμεις.
Ο θάνατος των τριών νεαρών ανδρών, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, προήλθε πριν από πέντε ημέρες και πιθανόν οφείλεται σε ασφυξία.
Πρόκειται για ένα δράμα που προκάλεσαν σύγχρονοι δουλέμποροι, οι οποίοι δρουν στην περιοχή εμπορευόμενοι όνειρα, ελπίδες, ζωές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν το συμβάν είχε καταγγελθεί από άλλους λαθρομετανάστες με τηλεφώνημα στο κέντρο της Αστυνομίας. Η αναφορά του χώρου ήταν λανθασμένη καθώς είχαν μιλήσει για παράλια της Θεσπρωτίας.
Τα τρία πτώματα εντόπισε τυχαία διερχόμενος οδηγός, ο οποίος σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Πίσω από τους θάμνους και τα δέντρα αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα.
Τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα με πανί, όπως προβλέπει το μουσουλμανικό τελετουργικό.
Πρόκειται για μία τραγωδία που δεν έχει προηγούμενο καθώς οι τρεις νεαροί που είχαν πληρώσει ακριβά το όνειρο για καλύτερη ζωή και το ταξίδι προς την Ιταλία, πέθαναν στοιβαγμένοι σε κάποιο φορτηγό και ο δουλέμπορος δεν δίστασε να τους πετάξει κυριολεκτικά στο δρόμο, γεγονός που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη τόσο στην Πάργα όσο και σε όλη την Ήπειρο.

ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/11097-2012-02-07-09-35-57.html

ΑΡΤΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη χθες (06-02-2012) το μεσημέρι, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) και αντίσταση σε βάρος των αστυνομικών. Ειδικότερα σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 28χρονο βρήκαν στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία ηρωίνης συνολικού βάρους (8,64) γραμμαρίων την οποία και κατέσχεσαν.
Κατά τη σύλληψή του, ο 28χρονος προέβαλλε σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Σύλληψη τριών ημεδαπών για απόπειρα κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας

Συνελήφθησαν χθες (06-02-2012) το απόγευμα στην Πέρδικα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας, τρεις (3) ημεδαποί Ρομά (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), ηλικίας 20, 30 και 41 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, οι τρεις ημεδαποί Ρομά, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν χθες (06-02-2012) το μεσημέρι στην οικία 84χρονης στην Πέρδικα, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης προσπάθησαν να της αφαιρέσουν το πορτοφόλι, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την ίδια και τράπηκαν σε φυγή με φορτηγό αυτοκίνητο.
Μετά από αστυνομικές έρευνες και αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίσθηκαν στην Πέρδικα και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου απευθύνει στους πολίτες τις,
και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, τις παρακάτω συμβουλές –οδηγίες:
Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας προσεγγίζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών είτε ως «δήθεν» απεσταλμένοι συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.
Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Ηπειρώτικη αποκριά στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ
Με την συμπαράσταση
της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 ώρα 21:00
Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη
Πειραιώς 206 Ταύρος.

Μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση με τους:
ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ,
το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΩΤΣΟΥ
το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΕΝΤΑΤΟΝΟ
το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ Ε.ΤΕ.ΠΟ.
την ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ,
(όλα τα πολυφωνικά σχήματα υπο την Διεύθυνση του κ. Βαγγέλη Κώτσου).
το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
(υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος κ. Ελένη Γκόγκου)
το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
(υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος κ. Άρης Κατσινέλης)
την ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΠΑΛΜΙΚΕΣ ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΛΕΞΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ.
Συμμετέχει η ηθοποιός και σκηνοθέτης
κ. ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Καλλιτεχνική διεύθυνση, κείμενα και σκηνοθετική επιμέλεια
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
Διάρκεια:3 ώρες
Τιμή εισιτηρίων 12 Ευρώ, ενιαίο
Αίθουσα: Θέατρο
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος http://www.mcf.gr/
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ : Ακυρώθηκαν οι πτήσεις της Olympic Air

Εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που πνέουν στα Ιωάννινα, η Olympic Air αποφάσισε τη ματαίωση των χτεσινών βραδινών πτήσεων 880 και 809 από Αθήνα προς Ιωάννινα και αντίστροφα.
Σύμφωνα με την εταιρία, οι ριπαίοι πλάγιοι άνεμοι ισχύος 40 κόμβων, που πνέουν στην περιοχή, δεν επιτρέπουν ασφαλείς πτήσεις αεροσκαφών.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ: «Το εργατικό εισόδημα στο εκτελεστικό απόσπασμα»

ΔΗΛΩΣΗ
6 Φεβρουαρίου 2012

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τρόικα κυοφορούν δραματικές μεταβολές στην πολιτική μισθών και εισοδημάτων.
Ας γίνει κρυστάλλινο: Η λεγόμενη διελκυστίνδα για τον 13ο και 14ο μισθό είναι συμβολική και αποπροσανατολιστική.
Το κρίσιμο διακύβευα είναι το συνολικό ετήσιο εισόδημα των μισθωτών.
Τυχόν διάσωση των δώρων Χριστουγέννων και του Πάσχα θα έχει αξία μόνο για επικοινωνιακές πιρουέτες και για επίδειξη υποτιθέμενων επιτυχιών από οιονεί «ηρωικούς διαπραγματευτές», όταν το πέραν του βασικού μισθού τμήμα των αποδοχών που είναι και το μεγαλύτερο (επιδόματα, μισθολογική ωρίμανση, λοιπές παροχές) θα κουρεύεται «με την ψιλή».
Η κατάργηση της μετενέργειας (ιδίως η άρση της αυτόματης ενσωμάτωσης των όρων των συλλογικών συμβάσεων που εκπνέουν στις ατομικές συμβάσεις εργασίας) και η μετατροπή της διαιτησίας σε εκούσια (και μάλιστα σε μια εποχή που τα εργατικά συνδικάτα βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο) θα αποτελέσουν την τελευταία πράξη του δράματος, ακόμη κι αν -υποθετικά- θεσμοθετηθεί και 15ος μισθός.
 Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση ευεπίφορων στη μυθολογία ψηφοφόρων
Οι έλληνες μισθωτοί θα αντιληφθούν την τραγική συρρίκνωση του εισοδήματος τους βλέποντας το ετήσιο εκκαθαριστικό τους.
Η ώρα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα να επωμιστούν της συνέπειες της ύφεσης και της κρίσης χρέους όχι μόνο με ανεργία αλλά και με δραστική μείωση του εισοδήματος τους έφτασε.


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ
ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ