Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ "ΑΓΕΛΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ";


H "αγέλη των λύκων" απειλεί ευθέως την υπόσταση 200.000 μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών,
των Χρήστου Κάτσικα, Μαρίας Δανιήλ, Γιώργου Καββαδία, Χρήστου Σόφη και Βασίλη Πετράκη*
Πανηγυρικός, αντί να ντρέπεται, εμφανίστηκε το Σάββατο μετά από συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, για τον περιορισμό των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων και τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, με λίγα λόγια για το σύνολο της πολιτικής που έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, ανάμεσά τους 200.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Ο κυβερνητικός στόχος για το 2012 είναι να μειωθεί κατά 900 εκατ. ευρώ η φαρμακευτική δαπάνη από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι φανερό: Η "αγέλη των λύκων" είναι αδίστακτη!

Είναι τυχαίο γεγονός ή υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα φτάνουν στο blog διάφορα σχόλια-καταγγελίες από διαφόρους συνδημότες του Πωγωνίου ότι από τις επίσημες ηλεκτρονικές σελίδες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Δελβινακίου, Άνω Καλαμά και Άνω Πωγωνίου (http://www.anokalama.gov.gr/
 , http://www.anopogoni.gov.gr/, http://www.delvinaki.gov.gr/ ), έχει γίνει διαγραφή στοιχείων, που αφορά δελτία τύπου, έργα, μελέτες, αποσπάσματα από αποκόμματα Δημοτικών εφημερίδων, εκδηλώσεις, φωτογραφιών, βιογραφικά Δημάρχων (π.χ. κ. Μποζιάρη Αθανάσιου)κτλ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ιστοσελίδα του πρώην Δήμου Δελβινακίου ήταν η πιο «πλούσια» σε ενημερωτικό υλικό και δυστυχώς σήμερα οι περισσότερες υποενότητες είναι κενές.
Έχουν διαγραφεί και όλα τα τεύχη της τριμηνιαίας εφημερίδας του Δήμου Δελβινακίου «ΠΩΓΩΝΙ».
Πολλά ερωτηματικά γεννά ακόμη ότι δεν συμβαίνει το ίδιο και στην επίσημη ιστοσελίδα του πρώην Δήμου Καλπακίου (http://www.kalpaki.gov.gr/ ), που όλες οι υποενότητες ανοίγουν χωρίς κανένα πρόβλημα και είναι πλήρως ενημερωμένες!
Απόλυτα δικαιολογημένα οι συνδημότες ρωτούν αν η παραπάνω «δυσλειτουργίας» οφείλεται σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα εκ μέρους της Δημοτικής αρχής που είναι ο «κληρονόμος» και ο Διαχειριστής των εν λόγω ιστοσελίδων.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η όλη «ανωμαλία» ήταν τυχαία, οφείλεται σε τεχνικούς λόγους και γρήγορα θα αποκατασταθεί η «ζημιά». Σε διαφορετική περίπτωση στη σκέψη μας έρχεται ο μεσαίωνας και η πυρά των βιβλίων.
Περιμένουμε την Δημοτική αρχή αφού εξετάσει το θέμα να τοποθετηθεί δημόσια.


Από τον «Διαχειριστή» του blog

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 (Σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών) μετά τον Εκκλησιασμό στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος μας προσκαλεί στην κορυφαία της εκδήλωση: "Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ", Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 10 π.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Σας γνωρίζουμε, ότι η καθιερωμένη ετήσια πολιτιστική μας εκδήλωση ‘’Η Πίτα του Ηπειρώτη’’, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 10 π.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της κορυφαίας αυτής εκδήλωσης της ηπειρωτικής αποδημίας θα περιλαμβάνει: Κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας, μουσικά και χορευτικά ηπειρωτικά συγκροτήματα και τραγούδια από Ηπειρώτες τραγουδιστές.


"Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν, οι Ηπειρώτες που αντιστέκονται, οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης και της νεολαίας.
"Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ" 2012, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας..."


http://www.youtube.com/watch?v=Bd55PcwUe8k

Απάντηση στον Φίλιππα Φίλιο και σ’ όσους εξακολουθούν να εκτοξεύσουν επιθέσεις και απειλές…

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο κος Φίλιος επέλεξε μια μέρα γιορτής για το περιβάλλον και δικαίωσης των αγώνων φορέων και πολιτών, για τη σωτηρία της Λίμνης Παμβώτιδας να μου επιτεθεί με αντιδεοντολογικό και άκομψο τρόπο, για τις πρωτοβουλίες μου, να μπει ένα φρένο στην τσιμεντοποίηση του πνεύμονα natura, στην παραλίμνια περιοχή.
Η προσπάθεια στοχοποίησης προσώπων και ποινικοποίησης των συλλογικών αγώνων και ελεύθερων φωνών μας καταδεικνύει τον πανικό κάποιων στην ασκούμενη δημόσια κριτική, όλων εκείνων που δεν χώνεψαν το «ΟΧΙ» από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς τους εξέθεσε μέσα από τις άδειες των πολυδιαφημιζόμενων ξενοδοχείων. Στην “ναυμαχία” συμφερόντων της Παμβώτιδας επικράτησαν οι οικολογικές αξίες, οι αειφόρες ανησυχίες και ο κοινωνικός χώρος.
Κε Φίλιο διαχειριζόσαστε πράγματα που δεν ανήκουν μόνο σε σας. Αποφασίσατε να πάρετε το διαζύγιο της οικολογίας, που έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, το δοκιμαζόμενο οικοσύστημα του λεκανοπεδίου. Έχετε επιλέξει τον συλλογικό και πολιτικό αποκλεισμό μας, την φίμωση του εναλλακτικού πράσινου λόγου και ιδεών και την εμπιστοσύνη που οικοδομείται στις παρεμβάσεις μας στην κοινωνία των ενεργών πολιτών. Η δημοτική πλειοψηφία με ευθύνη σας, έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και έχει απολέσει τα χαρακτηριστικά μιας δημοκρατικής συλλογικότητας. Για το Π.Δ. της λίμνης, που για μας τους Οικολόγους Πράσινους αποτελεί την “Πράσινη Βίβλο” προστασίας του φυσικού μας κεφαλαίου, δεν υπήρξε από την “συνεταιρική” δημοτική μας αντιπροσώπευση η παραμικρή αντίδραση! Οι κόκκινες γραμμές των προεκλογικών μας δεσμεύσεων “κακοποιήθηκαν” πολλάκις. Εάν ανατρέξει κανείς στα πρακτικά των δηλώσεών σας στην διαβούλευση του Π.Δ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα ανακαλύψει ότι τα όσα σας καταγγέλω δεν είναι μυθεύματα, είτε το παραδέχεσθε, είτε όχι, δεν υπήρξατε ποτέ φανατικός στην υπεράσπιση των 300 μέτρων από τον αιγιαλό, για μη οικοπεδοποίηση και δεν θα σας πάω πίσω σε προηγούμενες δημοτικές θητείες και “δόλιους” αποχαρακτηρισμούς γης…
Δεν χρειάζεται να μας το επιβεβαιώσει καμιά Μενδώνη του Υπουργείου Πολιτισμού, που βιαστήκατε να “προστατεύσετε”!
Όσοι μας κατηγορούν για «πληρωμένους Οικολόγους» και εχθρούς της ανάπτυξης, θα τους απαντήσω ότι ουδέποτε μετέτρεψα την ευαισθησία και τον ανθρώπινο πόνο, σε “χορηγία” προβαλλόμενη στις ζώνες υψηλής τηλεθέασης εθνικής εμβέλειας, για την προώθηση πωλήσεων. Ναι είμαι εχθρός της ανάπτυξης που αγνοεί το περιβάλλον, που δεν σέβεται την νομιμότητα, τους θεσμούς και όσων λειτουργούν παραγοντικά και αυταρχικά.
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών πρέπει να μας προβληματίσουν για αντίσταση στον ανεμοστρόβιλο του Μνημονίου, που σαρώνει τη χώρα και μέσω του fast track απειλεί να πλήξει και το σήμα κατατεθέν της ίδιας της πόλης. Τη Λίμνη Παμβώτιδα.
Ο πολιτικός μου πολιτισμός και πολιτική μου καταγωγή, είναι οι νικηφόροι αγώνες διεθνούς εμβέλειας, της προάσπισης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και για το περιβάλλον με κινηματική δράση. Οπωσδήποτε δεν υπήρξα προϊόν πολιτικών μεταλλάξεων, συσχετισμών και ανίερων συμβιβασμών…
Η συμβολική νίκη, κατά της τσιμεντοποίησης της ζωής μας αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα κατοχύρωσης ενός νέου επιπέδου ποιότητας ζωής και αξιοπρέπειας, που πρέπει εσαεί να διεκδικούμε, για να κατανοήσουν τα παιδιά μας τους φυσικούς κύκλους και να διακοπεί επιτέλους η πορεία προς μια ολοένα και πιο αλλοτριωμένη πόλη.

Καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις Energa- Hellas Power

Από απόψε τα μεσάνυχτα  200.000 πελάτες θα τροφοδοτούνται κανονικά από τη ΔΕΗ.


Ολοκληρώθηκε η καταγγελία σύμβασης και η διαγραφή από το μητρώο της αγοράς των εταιρειών Energa και Hellas Power, όπως γνωστοποιούν με κοινή ανακοίνωσή τους η ΡΑΕ και ο ΔΕΣΜΗΕ.

Οι δύο εταιρείες δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ενέργεια τους 200 χιλιάδες πελάτες τους, οι οποίοι από απόψε τα μεσάνυχτα και χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη κίνηση εκ μέρους των καταναλωτών θα ξεκινήσουν να τροφοδοτούνται κανονικά από τη ΔΕΗ που θα λειτουργήσει ως τελευταίο καταφύγιο.
Πάντως οι πελάτες των δύο εταιρειών θα έχουν περιθώριο 3 μηνών για να επιλέξουν προμηθευτή της αρεσκείας τους.
Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση και από τη ΔΕΗ με αναλυτικές οδηγίες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΡΑΕ έχει ως εξής:
«Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ενημερώνουν τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ότι με στόχο την προστασία του καταναλωτή, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΔΕΣΜΗΕ κατήγγειλε τις συμβάσεις Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και διέγραψε τις εταιρείες προμήθειας “ENERGA” και “HELLAS POWER” από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Χονδρεμπορικής Αγοράς, λόγω της μη εκπλήρωσης εκ μέρους τους των οικονομικών τους υποχρεώσεων.
Συνεπώς, οι εταιρείες αυτές “ENERGA” και “HELLAS POWER”, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες.
Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει καθόλου την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών αυτών, όπως άλλωστε προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και δεν απαιτείται από την πλευρά των πελατών αυτών να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Κατόπιν τούτου, οι πελάτες των εταιρειών “ENERGA” και “HELLAS POWER” θα εξυπηρετούνται, από ώρα 00:00 της 25ης/1/2012, αυτόματα από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (άρθρο 57, Ν. 4001/2011), που σήμερα είναι η ΔΕΗ ΑΕ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου, οι πελάτες αυτοί θα πρέπει εντός τριών (3) μηνών να επιλέξουν τον προμηθευτή της αρεσκείας τους.
Άμεσα, με ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ ΑΕ, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, θα ενημερώσει σχετικά τους παραπάνω πελάτες».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (23-01-2012) το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ηλικίας 30 ετών, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των χιλίων διακοσίων (1200) ευρώ από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 65χρονος αλλοδαπός για διαρρήξεις σε αυτοκίνητα.

Συνελήφθη, χθες (23-01-2012) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 65 ετών, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, από έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προέκυψε ότι ο συλληφθείς λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα στην περιοχή των Ιωαννίνων, είχε διαρρήξει, σπάζοντας το τζάμι της πόρτας του οδηγού, δύο (2) αυτοκίνητα, από τα οποία αφαίρεσε μικρά χρηματικά ποσά, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων, τα οποία ακολούθως αποδόθηκαν στους παθόντες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υποχρεωτική η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Θα απομακρύνονται οι νεοδιόριστοι αν έχουν αρνητική κρίση!!!



Υποχρεωτική θα είναι από φέτος η αξιολόγηση 160.000 δασκάλων και καθηγητών, όπως ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, κα Άννα Διαμαντοπούλου.
Η ακριβής διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δεν έχει ακόμα διασαφηνιστεί, όπως και οι επιπτώσεις που θα έχει πιθανή αρνητική αξιολόγηση και τα οφέλη που θα επιφέρει η θετική.
Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, για τους νεοδιόριστους αρνητική κριτική τα δύο πρώτα χρόνια μπορεί να έχει ως επίπτωση ακόμη και την απομάκρυνσή τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», μεταξύ των κριτηρίων της αξιολόγησης θα είναι και η πορεία των μαθητών: η φοίτηση, επίδοση, ατομική-συναισθηματική-κοινωνική ανάπτυξη, ατομικές και ομαδικές εργασίες, ποσοστό τήρησης του ωρολογίου προγράμματος και ύλης, μετεγγραφές από και προς το σχολείο, ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης κλπ.

Ακριβαίνουν και πάλι οι τιμές στα τσιγάρα



Οι αλλαγές θα ισχύουν από τις 30 Ιανουαρίου.

Σημαντική αύξηση έρχεται στη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων και του καπνού από τις 30 Ιανουαρίου 2012.
Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τις 30 Ιανουαρίου 2012 ως σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων ορίζεται το ποσό των 162,27 ευρώ η φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ.=1.000 τσιγάρα), έναντι 156,56 ευρώ η φορολογική μονάδα που ισχύσει σήμερα.
Ακόμη, ως σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης του λεπτοκομμένου καπνού, ο οποίος προορίζεται για την κατασκευή χειροποίητων τσιγάρων, ορίζεται το ποσό των 158,16 ευρώ το χιλιόγραμμο, από 144,77 ευρώ το χιλιόγραμμο σήμερα.
Τέλος, η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των άλλων καπνών για κάπνισμα θα διαμορφωθεί από τις 30 Ιανουαρίου στο ποσό των 274,15 ευρώ το χιλιόγραμμο, έναντι 163,85 ευρώ το χιλιόγραμμο σήμερα.

Κοπή πίτας και ετήσιος χορός του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο κέντρο "ΕΛΑΙΩΝΑΣ"

Έγγραφο-φωτιά της τρόικας "καίει" τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Εννέα μέτρα-φωτιά για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση, όπως αναφέρεται σε επίσημο υπόμνημα δια χειρός του μόνιμου εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τραα.
Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", στο εν λόγω υπόμνημα κατεδαφίζονται σειρά εργασιακών δικαιωμάτων ενώ για να εκταμιευθούν τα 130 δισ. ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης η τρόικα ζητά εννέα μέτρα φωτιά για τον ιδιωτικό τομέα, με κυριότερο αυτό της κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Στο υπόμνημα ο Τράα τονίζει πως οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν "φθηνότεροι" και "αναλώσιμοι", προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας.
Σύμφωνα με το υπόμνημα πρέπει να παρθούν εννέα μέτρα, τα έξι είναι οριζόντια και αφορούν όλη την αγορά εργασίας ενώ τα τρία αφορούν τις πρώην ΔΕΚΟ. Μεταξύ άλλων, το υπόμνημα θίγει και άλλα θέματα όπως τα επιδόματα, μερικά εκ των οποίων χαρακτηρίζει υπερβολικά.
Αναλυτικά τα εννέα μέτρα-φωτιά

*Στο στόχαστρο μπαίνουν ο 13ος και 14ος μισθός. Η τρόικα ζητά την κατάργησή τους με νόμο. Οι επιχειρήσεις σύμφωνα με το υπόμνημα πρέπει να έχουν την "επιλογή" να επανεισαγάγουν το "μπόνους" στις κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις.
*Συλλογικές συμβάσεις. Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι πρέπει να καταργηθεί η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία έξι μήνες μετά την λήξη μιας συλλογικής σύμβασης και εφόσον δεν υπογραφεί άλλη όλοι οι όροι μεταφέρονται στις ατομικές συμβάσεις.
Η τρόικα υποστηρίζει ότι με αυτό οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν πλεονεκτήματα προηγούμενων περιόδων και ζητά να υπάρξει ρύθμιση ούτως ώστε να καθορίζονται οι συνθήκες εργασίας από άλλες υφιστάμενες συμβάσεις (π.χ. σε περίπτωση επιχειρησιακών από κλαδικές και σε περίπτωση κλαδικών από την εθνική).
*Διαιτησία. Να αλλάξει η διαδικασία της διαιτησίας και να λαμβάνονται υπόψη οικονομικές αναλύσεις πέραν των νομικών με στόχο την βελτίωση των οικονομικών τους! Μάλιστα, η διαδικασία πρέπει να ξεκινάει μόνο αν συμφωνούν και οι δύο πλευρές, εργαζόμενοι και εργοδότες.
*Ευελιξία. Οι απαγορεύσεις της υπερωριακής απασχόλησης, της απασχόλησης το Σαββατοκύριακο και των αλλαγών στο ωράριο είναι επιζήμιες στον τουριστικό κλάδο. Επιπλέον, η μείωση του ωραρίου μέσω της μερικής απασχόλησης πρέπει να γίνεται μόνο μειώνοντας τις εργάσιμες ημέρες και όχι τις ώρες της ημερήσιας απασχόλησης.
*Προσλήψεις- Απολύσεις. Να επεκταθεί με νόμο σε όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα η απελευθέρωση.
*Δικαστικό Σύστημα. Να απλουστευθεί και να επιταχυνθεί η εκδίκαση εργατικών διαφορών, όπως έγινε με τα ειδικά φορολογικά δικαστήρια.
*Μονιμότητα. Να καταργηθεί η ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα σε εργαζομένους να απολαμβάνουν καθεστώς μονιμότητας στις πρώην ΔΕΚΟ, δηλαδή σε αυτούς που δεν μπορούν να απολυθούν αν δεν φτάσουν στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ή δεν έχουν πράξει κάποιο παράπτωμα. Η τρόικα ζητάει να επιτρέπονται απολύσεις και για άλλους λόγους.
*Ωριμάνσεις. Θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης που θα παγώνει τις ωριμάνσεις σε όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Φυσικά, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν θα μπορούν να τις επανεισαγάγουν.
*Τέλος, εισφορές. Μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία στα επίπεδα του ΙΚΑ.
Σημειώνεται ότι η τρόικα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, δεν δέχθηκε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για να μην καταργηθούν ο 13ος και 14ος μισθός παρ΄ότι μια τέτοια απόφαση θα πλήξει βραχυπρόθεσμα τη ζήτηση και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση.
Τώρα η ελληνική πλευρά θα επιμείνει να βρεθεί μια χρυσή τομή στις αλλαγές εργασιακών σχέσεων και στη μείωση του μισθολογικού κόστους, όμως όπως φαίνεται η τρόικα επιμένει.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών και της ΓΣΕΕ, που συναντώνται εκ νέου πιθανότατα την Τετάρτη, προβάλουν ως λύση το διετές πάγωμα των μισθών (2013, 2014), το οποίο θα αφήσει ανέγγιχτη την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Στυλοβάτης του δημάρχου ο κ. Στεργίου!

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα δρώμενα στον Δήμο Πωγωνίου και με έκπληξή μου διαπιστώνω ότι η παράταξη της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως με επικεφαλής τον κ. Θεοφάνη Στεργίου, επί της ουσίας έχει μεταβληθεί σε στυλοβάτη και σύμμαχο της δημοτικής αρχής.
Ακόμη και για ζητήματα ιδιαίτερα σοβαρά και κρίσιμα, η παράταξη "΄Ολοι μαζί" δεν έχει θέση, δεν έχει άποψη, δεν παρεμβαίνει.
Και απορώ, όπως απορούν ιδιαιτέρως αυτοί οι ψηφοφόροι που τίμησαν με την ψήφο τους τον κ. Στεργίου:
Γιατί αυτή η ανυπαρξία;
Γιατί προσχωρήσατε κύριε Στεργίου στην δημοτική πλειοψηφία;
Αυτός είναι ο ρόλος σας, αυτή είναι η αποστολή σας;
Και καλά εσείς, πάντα ήσασταν ανεπαρκής στα καθήκοντά σας και ως δήμαρχος Άνω Καλαμά και ως κοινοτάρχης Κουκλιών παλαιότερα.
Οι συνεργάτες σας δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Πορίκης και Φωτίου, τι κάνουν;
Ναι, αγαπητοί κύριοι, εσείς τι κάνετε;
Με τι πρόσωπο θα δείτε και θα απολογηθείτε στους ψηφοφόρους σας;
Τι δικαιολογία θα βρείτε να τους πείτε;
Όπως και εσείς, μέλη της δημοτικής κίνησης "΄Ολοι μαζί", τι κάνετε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση;
Γιατί σιωπάτε και δεν αντιδράτε, ζητώντας τον λόγο απ' τον αρχηγό σας και εν τέλει την παραίτησή του;
Γιατί φθείρεστε και τελειώνετε και εσείς αυτοδιοικητικά;
Δεν βλέπετε που σας οδηγεί;
Ξυπνήστε αν θέλετε να σωθείτε και να σώσετε την παράταξή σας.
Αλλιώς μην ξανατολμήσετε να ζητήσετε την ψήφο όσων σαν στήριξαν το 2010.

Κλέων Ηπειρώτης
τηλ. 6945789765
mbpp@hotmail.gr

Επιστολή Μητροπολίτου κ. Ανδρέου προς Διοικητή ΑΤΕ εις Αθήνας



Ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας απέστειλε επιστολή προς Διοικητή ΑΤΕ κ. Θεόδωρο Πανταλάκη, για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της τράπεζας, σε Δελβινάκι και Παρακάλαμο.

Φορολογούν τα πάντα! Έρχεται φόρος σε αγροτεμάχια-εκτός σχεδίου...


Έρχονται από...φέτος μέτρα σοκ για ό,τι μέχρι σήμερα δεν εφορολογείτο...

Φόρο και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, στα αγροτεμάχια και στα κτήματα σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία εξαιρούνταν ως τώρα από τους φόρους κατοχής ακινήτων, εισηγούνται παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Σε τέτοια περίπτωση, για όσους κατέχουν οικόπεδο εκτός σχεδίου και άλλα ακίνητα, η αξία τους θα προστίθεται και το άθροισμα θα αποτελεί τη βάση για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Έτσι ανάλογα με τους συντελεστές και τα αφορολόγητα όρια που θα ισχύσουν, θα φορολογηθούν πολλοί που ως τώρα δεν υποχρεούντο σε καταβολή φόρου.
Ειδικότερα, αν κάποιος είναι ιδιοκτήτης πχ οικοπέδου 4 στρεμμάτων εκτός σχεδίου δεν θα απαλλάσσεται αυτόματα από τον φόρο, όπως συμβαίνει σήμερα. Θα τον πιάνει δηλαδή το όριο των 200.000 ευρώ (όπως ισχύει σήμερα) ή θα αθροίζεται η αξία του ακινήτου αυτού με άλλα (πχ το σπίτι όπου διαμένει) ώστε τελικά να υπαχθούν περισσότεροι στο φόρο και να πληρώσουν περισσότερα, προκειμένου το δημόσιο να εισπράξει έως και 2 δισ. ευρώ επιπλέον από φόρους στα ακίνητα.
Για το σκοπό αυτό στο οικονομικό επιτελείο δηλώνουν πως το καλοκαίρι του 2012 θα είναι όλα έτοιμα για να προχωρήσουν στην επιβολή του φόρου, με βάση τις δηλώσεις Ε9 που τώρα υποβάλλονται. Επικαλούνται και λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς σήμερα μένουν στο απυρόβλητο ιδιοκτήτες μεγάλης «εκτός σχεδίου» ακίνητης περιουσίας, ενώ πληρώνουν τα βάρη όσοι έχουν ένα διαμέρισμα εντός σχεδίου.
Στο αντεπιχείρημα πως τα ακίνητα αυτά είναι εν πολλοίς απρόσοδα για τους ιδιοκτήτες τους, αρμόδιοι παράγοντες επικαλούνται …. την εμπειρία της Μεγάλης Βρετανίας όπου οι φόροι στα ακίνητα είναι -όπως λένε- υψηλοί, αλλά οι ιδιοκτήτες μεγάλων κτημάτων έχουν αποδεχθεί ότι αντί να «κάθονται» τα κτήματα που κατέχουν, θα τα παραχωρούν σε άλλους ιδιώτες «με ενοίκιο μία λίρα», ώστε ο εκμεταλλευτής του ακινήτου να το αξιοποιήσει και να πληρώνει και τους φόρους.
Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, το κράτος θα υποχρεώνει δια των φόρων τους ιδιοκτήτες να επιζητούν «συμφωνίες» για να εκμισθώσουν ή να πουλήσουν ακίνητα σε όσους έχουν τον τρόπο να τα … κινήσουν, αντί να παραμένουν χέρσα και αντιπαραγωγικά.
Τι θα πληρώσουμε
Στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν να ενοποιήσουν όλους τους φόρους ακινήτων, καταργώντας ενδεχομένως τον ΦΑΠ και άλλα επιμέρους τέλη όπως τα γνωρίζαμε, αλλά επιβάλλοντας ένα ενιαίο φόρο που θα τους συγχωνεύει όλους, για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογουμένου.
Με τα σημερινά δεδομένα πάντως, ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος αξίας 120.000 ευρώ δεν θα πληρώνει ΦΑΠ, έστω και αν κατέχει ολόκληρα στρέμματα εκτός σχεδίου. Αν με το νέο σύστημα υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, τα αγροτεμάχια αποτιμώνται σε αξία πχ 100.000ευρώ, τότε θα κληθεί να πληρώσει 400 ευρώ φόρο.
Αν πάλι ισχύσει φόρος στη λογική της ειδικής εισφοράς ακινήτων που εισπράττεται σήμερα μέσω των λογαριασμών ρεύματος, θα επιβάλλεται από το πρώτο τετραγωνικό, χωρίς αφορολόγητο (πχ 200.000 ευρώ σήμερα). Το πιθανότερο είναι όμως ότι και τότε να ισχύσει ένα ανάλογο σύστημα με κλιμάκια και συντελεστές, ανάλογα με την τιμή ζώνης της εφορίας (αντικειμενικός προσδιορισμός), διαφορετικά θα έπρεπε να πληρώσει εξωφρενικά ποσά της τάξεως των 4.400 ευρώ ετησίως για την ακίνητη περιουσία του.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/

`Η αυτοί ή εμείς!

Όσα σχεδιάζουν να διαπράξουν, μέσα στο Γενάρη, οι συγκυβερνώντας υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία! Τα όσα ανακοίνωσε προχτές ο πρωθυπουργός του μαύρου μετώπου στους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους» δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία του πολιτισμένου κόσμου!
*Στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων, ο Παπαδήμος ανήγγειλε στους εργάτες, στους μισθωτούς, στους υπαλλήλους ότι αντί για μισθό θα εισπράττουν πλέον ένα... φιλοδώρημα, δηλαδή μεροκάματα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, διότι έτσι «ισχύει σε άλλες χώρες που μας ανταγωνίζονται οικονομικά»!
*Στο όνομα των «επενδύσεων», ο τραπεζίτης Παπαδήμος ανακοίνωσε ότι ο λαός πρέπει να μάθει στις νέες «προσαρμογές», δηλαδή οι μεν εργαζόμενοι να υποπέσουν στο καθεστώς της γενικευμένης «απασχολησιμότητας» και οι μερικώς απασχολούμενοι να βυθιστούν ολοσχερώς στο καθεστώς της γενικευμένης ανεργίας, καθότι έτσι επιτάσσει η μείωση του «εργατικού κόστους»! Όσο για την ανάκληση των «εφέδρων» στα «τάγματα εργασίας», αυτή θα γίνεται με όρους δουλοπάροικου!
*Τέρμα - στην πράξη και για όλους - ακόμα και αυτός ο κατώτατος μισθός! Τέρμα και επισήμως ο 13ος και 14ος! Τέρμα ακόμα και ως έννοια στις συλλογικές συμβάσεις! Τέρμα στον 21ο αιώνα, τέρμα στο «μέλλον», τέρμα στην ελπίδα, επιστροφή στο προ εξέγερσης Σικάγο, επιστροφή στο μεσαίωνα, επιστροφή στη βαρβαρότητα!
*Εδώ πια δεν εξαθλιώνουν. Δεν φτωχοποιούν. Εδώ πλέον ισοπεδώνουν! Εξανδραποδίζουν! Εδώ πλέον εξαϋλώνουν την ανθρώπινη υπόσταση! Θέλουν - λέει ο Παπαδήμος - να κρατήσουν τη χώρα στο ευρώ και στέλνουν το λαό στα «ευρω-κρεματόρια» διά της... κινεζοποίησης!
*Θέλουν - λένε οι συγκυβερνώντες - να «σώσουν» τη χώρα από την «άτακτη» και «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία και στην πραγματικότητα διασώζουν τους κεφαλαιοκράτες, πατώντας επί εκατομμυρίων πτωμάτων, πατώντας πάνω στις εκατόμβες των ατάκτως και ανεξέλεγκτα πτωχευμένων και κατεστραμμένων μισθωτών και συνταξιούχων!
*Επιστρατεύουν ξανά, όπως και σε κάθε «δόση», τους άθλιους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τα ψέματα. Μιλούν για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ, όταν από αυτά τα 60 δισ. τουλάχιστον θα πάνε στους τραπεζίτες και τα υπόλοιπα θα επιστρέψουν σε τοκογλύφους και κερδοσκόπους για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων που μέσα στο 2012 αγγίζουν τα 80 δισ. ευρώ!
*Είναι αδίστακτοι.
Σπέρνουν τη δυστυχία και το σπαραγμό.
Τελειώνουν ζωές.
Διαγράφουν ανθρώπους.
Εξοντώνουν έναν ολόκληρο λαό.
Αλυσοδένουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας!
*Αν μέχρι
ο «πατριωτισμός» τους έχει επιφέρει στον τόπο εκατομμύρια ανέργων, απόκληρων, ολόκληρες «πόλεις» αστέγων, παιδιά που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία, έκρηξη των αυτοκτονιών, φτώχεια, δυστυχία και απόγνωση, από δω και πέρα η «σωτήρια» πολιτική τους περνάει στη φάση της «τελικής λύσης», ισοδυναμεί με ολοκληρωτική «γενοκτονία» του κόσμου της εργασίας!
*Πρόκειται για στυγνούς κανίβαλους του κεφαλαίου, για πολιτικά ενεργούμενα του συνδικάτου του ταξικού εγκλήματος, για «τεχνοκράτες» της συμμορίας των καπιταλιστών!
Ως εκ τούτου έφτασε ο κόμπος στο χτένι: `Η αυτοί ή εμείς!

Π.Α.ΜΕ: Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, της σάπιας αστικής τάξης, κόβει το ρεύμα σε 40 000 σπίτια

Το ταξικό κίνημα θα τους κόψει τα χεριά. Καμιά οικογένεια χωρίς ρεύμα.
Όλοι σαν μια γροθιά, για να μην μπορέσουν να κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Τα εργασιακά θέματα δεν λύνονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Τα θέματα των εργασιακών σχέσεων δεν λύνονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.
Να ορθώσει ανάστημα ο πρωθυπουργός απέναντι στις πιέσεις της τρόικας για μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας, με τον πρόεδρο της Ν.Δ, κ. Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για κουκουλοφόρους που ανακινούν μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα στην τρόικα, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους βιομηχάνους που συμμετέχουν στο θεσμικό διάλογο των κοινωνικών εταίρων.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ζήτησε από τη ΝΔ να μην στηρίξει μια ενδεχόμενη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.