Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Με ξεχωριστό λογαριασμό η είσπραξη του ΦΠΑ

Νέο σύστημα είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ, που προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού τραπεζικού λογαριασμού ΦΠΑ για κάθε επιχειρηματία και ελεύθερο επαγγελματία, φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής", είναι να εξοφλείται ο ΦΠΑ στην ώρα του.
Το σχέδιο προβλέπει πως όλοι οι επιτηδευματίες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) θα υποχρεωθούν να τηρούν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό ΦΠΑ και όλες οι συναλλαγές ιδιωτών με επιχειρήσεις, εφ' όσον υπερβαίνουν το ποσό των 1.500 ευρώ, θα πρέπει να εξοφλούνται μέσω τραπεζών (με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες).
Η τράπεζα θα διαχωρίζει το ποσό του ΦΠΑ και θα αποδίδει στον πελάτη της μόνο το καθαρό ποσό της συναλλαγής, καταθέτοντας τον ΦΠΑ στον ειδικό λογαριασμό ΦΠΑ.
Ο επιτηδευματίας με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ θα καταβάλλει στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό ΦΠΑ το ποσό του φόρου που θα πρέπει να αποδώσει στο Δημόσιο για τις συναλλαγές που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα ή το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο ΦΠΑ τιμολογίων που εκδίδεται για συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών δεν θα θα αποτελεί προϊόν διακανονισμού.
Συγκεκριμένα, δεν θα επιτρέπεται να συμπεριλαμβάνεται η αξία του ΦΠΑ σε οποιονδήποτε διακανονισμό εξόφλησης του τιμολογίου (επιταγές, συναλλαγματικές κ.λπ.).
Ο λήπτης του φορολογικού στοιχείου θα είναι υποχρεωμένος να καταθέσει τον ΦΠΑ της συναλλαγής αυτής στον ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό του εκδότη.
Έτσι και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους και δεν θα υπάρχουν απώλειες ΦΠΑ από το κράτος. Βέβαια, το σχέδιο αυτό προϋποθέτει την άμεση διαβίβαση των φορολογικών στοιχείων.
Από τη στιγμή που θα εκδίδεται το τιμολόγιο, η τράπεζα θα λαμβάνει γνώση και θα δεσμεύει ποσό που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ από τον προσωπικό λογαριασμό του εκδότη και θα το μεταφέρει στον ειδικό λογαριασμό ΦΠΑ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΜΠΙΣΔΟΥΝΑΚΙ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 0 - 9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (16η αγωνιστική)
1. Περιστέρι: 39
2. Δαβάκης: 36
3. Κόνιτσα: 35
4. Πανζαγορισιακός: 29 (15)
5. Πετσάλι: 26
6. Ζίτσα: 25
7. ΠΑΣ Γραμμένο: 23 (15)
8. Κεφαλόβρυσο: 22
9. Μηλιά: 19
10. Καρίτσα: 19
11. Ανάργυροι: 18
12. Μάρμαρα: 7
13. Βοτονόσι: 6
14. Μπισδουνάκι: 0

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1 - 0
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ 2 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (20η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 54
2. Α.Ε. Καμποχωρίων: 51
3. Ραφταναίοι 50
4. Σταυράκι: 42
5. Πρωτόπαπα: 41
6. Ζωοδόχος: 34
7. Πωγωνάτος: 29
8. Ασβεστοχώρι: 27
9. Αγία Μαρίνα: 26
10. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 26
11. Καρυές: 25
12. Αμπελόκηποι: 25
13. Αμφιθέα: 20
14. Περίβλεπτος: 20
15. Πανφρουριακός: 17
16. Νησί: 13
17. Α.Ε. Ρίζα:10
18. Πεντέλη: 4

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ - ΚΑΛΠΑΚΙ 3 - 2
Καλπάζει προς την παραμονή της η Θύελλα Ελεούσας που επικράτησε του Καλπάκιου με 3-2. Έτσι η Ελεούσα ελπίζει πλέον βάσιμα στην παραμονή της στην κατηγορία φτάνοντας τους εφτά βαθμούς (13 βαθμούς στο γήπεδο).

Η Ελεούσα ήταν εκπληκτική στο α΄ μέρος και πέτυχε τρία γκολ. Στο 27΄ ο Μπέη μπήκε στη μεγάλη περιοχή ανατράπηκε από αντίπαλο του και ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι.
Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση του και έκανε το 1-0.
Τρία λεπτά αργότερα ο Βασιλείου εκτέλεσε φάουλ, ο Πασχάλης πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0. Στο 41΄ ο Πασχάλης επωφελήθηκε από λάθος του τερματοφύλακα του Καλπάκιου και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-0.
Στην επανάληψη το Καλπάκι αν και ξεκίνησε με 10 παίκτες λόγω του τραυματισμού του Ηλία (που δε μπορέσει να αντικατασταθεί επειδή δεν υπήρχε άλλος μικρός στον πάγκο) κατάφερε να μειώσει στο 52΄ όταν έγινε σέντρα η μπάλα χτυπήσε στο χέρι του Πασχάλη και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι.
Ο Καραγιωργος το εκτέλεσε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα (3-1).
Στο 77΄ ο Χολέβας πέτυχε γκολ στην παλιά του ομάδα όταν μπήκε στη μεγάλη περιοχή έκανε ένα σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα κάνοντας το τελικό 3-2.
Διαιτησία: Γιώτης (Γεωργίου, Διαμάντης)
ΕΛΕΟΥΣΑ: Μούτας, Τσουμάνης (68΄ Σοφίας Ζ.), Κιτσάκης (80΄ Σοφίας Α.), Ζώτος, Κυριακόπουλος, Πασχάλης, Γεωλδάσης, Οικονόμου, Μπέη, Βασιλείου, Καλέσιος (90΄ Γκρέμος)
ΚΑΛΠΑΚΙ: Τσόλας, Δελημήτρος, Δάρδας, Παπαναγιώτου, Παππάς (46΄ Τσουμάνης), Καραγεωργος, Δημητσας (68΄ Καψάλης), Βαζάτης (55΄ Μακρης), Κατσαβριας, Χολέβας, Ηλίας
ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr/erasitexniko.html
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (18η αγωνιστική)
1. Α.Ε. Μικρασιατών: 43
2. Κρύα: 41
3. Α.Ο. Ανατολής: 39
4. Βουνοπλαγιά: 38
5. Προοδευτική Περάματος: 36
6. Θύελλα Κατσικά: 36
7. Πεδινή: 30
8. Λαψίστα: 26
9. Μουσιωτίτσα: 21
10. Ατρόμητος '95: 21
11. Ροδοτόπι: 19
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 17
13. Κουτσελιό: 10
14. Καλπάκι: 10
15. Θύελλα Ελεούσας: 7
16. Ηλιόκαλη: 4

ΟΑΕΔ: Αλλάζει το καθεστώς εγγραφής στα μητρώα ανέργων από 1 Φεβρουαρίου

Αλλαγές στη διαδικασία εγγραφής των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ επέρχονται από 1ης Φεβρουαρίου, με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Οι επιδοτούμενοι άνεργοι δεν θα χρειάζεται να προσέρχονται κάθε μήνα για να δώσουν το «παρών», προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα, καθώς η αυτοπρόσωπη παρουσία γίνεται τρίμηνη.
Ακόμη για να εγγραφεί κάποιος στο μητρώο των ανέργων, θα πρέπει πλέον υποχρεωτικά να προσκομίζει και αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης ή του εκκαθαριστικού της εφορίας.
Να σημειωθεί ακόμη, ότι οι επιδοτούμενοι θα χάνουν την ιδιότητα του ανέργου και τα επιδόματα ανεργίας, αν δεν εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ εντός πέντε εργάσιμων ημερών πριν ή μετά τη λήξη ισχύος των δελτίων ανεργίας, που ορίζεται στους τρεις μήνες.

ΔΝΤ: Απαιτεί τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και την αιματηρή περικοπή συντάξεων, μισθών και δώρων

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» η τρόικα έχει έξι βασικές απαιτήσεις.
Όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που άρχισαν την Παρασκευή, τόσο με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, το ενδιαφέρον τους εστιάζεται κατά τρόπο σαφή και κατηγορηματικό:
-στη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ,
-στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων,
-στην κατάργηση των ωριμάνσεων,
-στο ψαλίδισμα του 13ου και του 14ου μισθού,
-στο κλείσιμο κρατικών φορέων με απόλυση προσωπικού (8.000 με 10.000) και
-στην πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Όπως γράφει η εφημερίδα, η τρόικα επιδιώκει τα μέτρα αυτά να ψηφιστούν από την παρούσα Βουλή και να αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα από την υφιστάμενη κυβέρνηση.
Κατά τη συνάντηση, το Σάββατο, του κλιμακίου της τρόικας με τον υπουργό εργασίας δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τα εργασιακά και τις επικουρικές συντάξεις,
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν λεπτομέρειες για την πορεία του κοινωνικού διαλόγου και επανέφεραν όλα τα θέματα που έχουν θέσει κατά καιρούς, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων στις κατώτερες αμοιβές και του 13ου και 14ου μισθού. Επανέλαβαν δε, ότι θεωρούν τη μείωση του μισθολογικού κόστους προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών, έθεσαν και το θέμα των εργασιακών σχέσεων σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, όχι ως προς το ύψος των αμοιβών, αλλά ως προς κανονισμούς, όρους και σχέσεις εργασίας, όπως η αρχαιότητα, οι μετακινήσεις και οι μεταθέσεις, που πάντως αποτελούν όρους των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Στην τρόικα παρουσιάστηκε το σχέδιο του Υπουργείου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Πρόκειται για τη μείωση κατά 10%, η οποία θα παραχωρηθεί σε εργοδότες εφόσον καταβάλουν μισθούς και εισφορές, μέσω του τραπεζικού συστήματος και είναι συνεπείς στην καταβολή των εισφορών.
Η τρόικα δέχθηκε ότι το μέτρο μπορεί να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και στη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Στον επενδυτικό νόμο η εκτροφή και παραγωγή σαλιγκαριών

Κείμενο πλαισίου το οποίο θα καλύπτει με κατευθύνσεις-οδηγίες όλα τα στάδια από την εγκατάσταση και την εκτροφή σαλιγκαριών, έως την εμπορία και την τελική διάθεση του προϊόντος στην αγορά, ετοιμάζουν οι αρμόδιες γενικές διευθύνσεις Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς αυξάνεται σταθερά το ενδιαφέρον και ιδίως των νέων παραγωγών, για την εκτροφή και παραγωγή σαλιγκαριών.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του, οι άξονες του πλαισίου θα αφορούν:
- Την καταχώρηση των μονάδων εκτροφής σαλιγκαριών σε επίπεδο περιφέρειας και χορήγηση σχετικού αριθμού-κωδικού καταχώρησης.
- Τη θεσμοθέτηση κανόνων τυποποίησης και συσκευασίας του τελικού προϊόντος.
- Τη δυνατότητα αύξησης της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος, μέσω πιστοποίησης για τα σαλιγκάρια και καθορισμού προδιαγραφών όσον αφορά στην εκτροφή τους.
- Τη δυνατότητα ένταξης των εκτροφών σαλιγκαριού στις επιλέξιμες με μίσθωση διαθέσιμες κοινόχρηστες εκτάσεις με σκοπό την άσκηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
Τέλος, επισημαίνεται ότι ήδη οι μονάδες εκτροφής σαλιγκαριών έχουν ενταχθεί ως επιλέξιμη δραστηριότητα:
Στο Μέτρο 112 «Νέοι Αγρότες» και στο 121 «Σχέδια Βελτίωσης» στο (Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013), ενώ η ίδρυση/επέκταση μονάδων μεταποίησης σαλιγκαριών έχει ενταχθεί ως επιλέξιμη δραστηριότητα και στο Μέτρο 123 Α του ιδίου προγράμματος.
Στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011 (ΦΕΚ 8/Α/1-2-2011) του υπουργείου Ανάπτυξης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: "Χωρίς τον Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές"!!!

«Το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές νέα ηγεσία» δηλώνει σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι δεν αρκεί αυτό και ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει και πολιτική και φυσιογνωμία.

Ακόμη, λέει ότι στηρίζει την κυβέρνηση συνεργασίας, την οποία δηλώνει πως θα στήριζε ακόμη και μετά τις εκλογές.
Επίσης, τονίζει την αντίθεσή του στην παραίτηση από το υπουργικό αξίωμα όσων δηλώσουν υποψηφιότητα για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ θεωρώντας παράλληλα αδιανόητο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ακόμη, ο κ. Λοβέρδος κάνει την αυτοκριτική του για τα λάθη που διέπραξε ως υπουργός, αλλά και για τα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ προαναγγέλλει ότι 5.500 νέοι γιατροί θα συμβληθούν την ερχόμενη Τρίτη με τον ΕΟΠΥΥ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εντοπισμός λαθραίων τσιγάρων εντός οχήματος

Συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, 45χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα πίσω καθίσματα του οχήματος χίλια επτακόσια είκοσι πέντε (1.725) πακέτα με τσιγάρα, τα οποία σκόπευε να μεταφέρει λαθραία στο εξωτερικό.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ανωτέρω όχημα καθώς και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

Αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ξεκινάει η ΠΑΣΥ

Δυναμικά αναμένεται να απαντήσουν οι αγρότες στις αυξήσεις που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και των άλλων υποχρεώσεων που καταβάλλουν οι αγρότες που έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους μικρομεσαίους αγρότες.
Όπως αναφέρει η ΠΑΣΥ σε ανακοίνωση της, τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν ξεκινούν κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα.
Οι αγρότες αντιδρούν στο «χαράτσι», όπως υποστηρίζουν, που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και παράλληλα ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.
Στις 25 Ιανουαρίου, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, οι αγρότες καλούν άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.
Στις 27 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, θα γίνει στις 11 το πρωί κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με συλλαλητήριο, που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agrotica της Helexpo.

Παγώνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα από το 2013

Πάγωμα μισθών και ωριμάνσεων στον ιδιωτικό τομέα, για μία τριετία, προβλέπει το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση στις συζητήσεις με την τρόικα σε μια προσπάθεια να διασωθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» πρόκειται για μία λύση περισσότερο μετριοπαθή από την κατάργηση των Δώρων και του Επιδόματος Αδείας, η οποία αποσκοπεί στο να αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη, που θα προκαλούσε το σχέδιο των τροϊκανών.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας δεν θίγει τον κατώτατο, αλλά ούτε τον 13ο και 14ο μισθό, οι οποίοι θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά, εφόσον βεβαίως υπάρξει συμφωνία.
Τι περιλαμβάνει αναλυτικά το σχέδιο:
Την καταβολή κανονικά της αύξησης 2,5% από τον ερχόμενο Ιούλιο στον κατώτατο μισθό που προβλέπει η Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Το πάγωμα του νέου κατώτατου μισθού παράλληλα με το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων κατά την τριετία 2013 – 2015, και
Την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού ως έχει.
Τα επιχειρήματα που αναμένεται να προβάλει το υπουργείο εργασίας προς την τρόικα είναι:
Η επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας την περίοδο 1995-2009 κατά 26,8% δεν οφείλεται στις αυξήσεις των μισθών, καθώς οι μισθοί συμμετέχουν μόνο κατά το ένα πέμπτο στον παράγοντα ανταγωνιστικότητα και ότι μία νέα μείωση μισθών θα είχε ως αποτέλεσμα μόνο νέα μεγαλύτερη ύφεση
Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί έχουν μειωθεί ήδη σημαντικά, καθώς φτάνει μέχρι και το 42% στις 52 επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ εργοδοτών και σωματείων.
Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται και στη συνάντηση που έχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη.


ΠΗΓΗ: www.Star.gr