Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Public Issue: Προβάδισμα 16,5%!!! της ΝΔ

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ κατά 16,5% έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει η εκτίμηση εκλογικής επιρροής της εταιρείας Public Issue που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής ενώ η αποχή προσεγγίζει το 32,5%.

Αναλυτικά:
ΝΔ: 30,5%
ΠΑΣΟΚ: 14%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 13,5%
ΚΚΕ: 12,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 12%
ΛΑΟΣ 5,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 4%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,5%
και λοιπά κόμματα συνολικά 5,5%.
Εννέα στους δέκα (91%) δηλώνουν ανασφαλείς κοινωνικά και ταυτόχρονα το ίδιο ποσοστό δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση Παπαδήμου .
Το 36% αναφέρει ότι εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό σε αντίθεση με το 62%.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΛΠΑΚΙ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 3 - 5
Μεγάλη νίκη πέτυχε το Πέραμα επί του Καλπακίου με το εκπληκτικό 3-5. Έγινε ένα πολύ όμορφο ματς, με πολλές φάσεις και πολλά γκολ.

Το σκορ άνοιξε στο 20΄ ο Σήτος μέσα από την περιοχή (0-1), ενώ στο 25΄ ο Μάντης έκανε δύο τα τέρματα μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Στάθης (0-2). Στο 38΄ ο Συμεωνίδης πέτυχε ένα γκολ «από άλλον πλανήτη» με εκπληκτικό βολέ από τα 40 μέτρα κάνοντας το 0-3.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και πέτυχαν την μείωση στο 52΄ όταν ο Χολέβας μπήκε στην περιοχή και με σουτ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το 1-3. Στο 60΄ ο Τζιάλλας με μακρινό σουτ έκανε το 1-4, ενώ στο 85΄ ο Τσουμάνης μετά από κόντρες, από πολύ κοντά πέτυχε το 2-4. Στο 87΄ ο Τζώρτζης διαμόρφωσε το 2-5 για το Πέραμα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κατσαβριάς διαμόρφωσε το τελικό 3-5 για το Καλπάκι.
Κόκκινη δέχτηκε στο 85΄ ο Παπακώστας Κ. Διαιτήτευσε ο κ. Κύρκος (Πασχάλης - Καραλής).
ΚΑΛΠΑΚΙ: Τσόλας (11΄λ.τρ. Παπακώστας), Δάρδας, Ηλίας (89΄ Δελημήτρος), Τσουμάνης Κ., Παπαναγιώτου, Τσουμάνης Π., Δήμητσας, Φουνταράς (46΄ Παπακώστας), Κατσαβριάς, Βαζάτης
ΠΕΡΑΜΑ: Γκουγιάννος Α., Συμεωνίδης (60΄ Ντόβας), Τζάλλας, Τζώρτζης, Τσιρώνης, Σήτος, Μαντης (50΄ Γκάγκαλης), Ζήσης, Ριστάνης (50΄ Στάθης), Γιαννόπουλος, Μόσχος.
ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr/

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (17η αγωνιστική)
1. Α.Ε. Μικρασιατών: 40
2. Κρύα: 38
3. Α.Ο. Ανατολής: 36
4. Βουνοπλαγιά: 35
5. Προοδευτική Περάματος: 33
6. Θύελλα Κατσικά: 33
7. Πεδινή: 30
8. Λαψίστα: 23
9. Μουσιωτίτσα: 21
10. Ατρόμητος '95: 21
11. Ροδοτόπι: 19
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 17
13. Κουτσελιό: 10
14. Καλπάκι: 10
15. Θύελλα Ελεούσας: 4
16. Ηλιόκαλη: 4

30.000 εντολές για διακοπή ρεύματος για όσους δεν πλήρωσαν το "χαράτσι"

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ έχει στείλει 30.000 εντολές περικοπών ηλεκτροδότησης στη Γενική Διεύθυνση Διανομής της επιχείρησης. Πρόκειται για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και έχουν λήξει, καθώς έχει παρέλθει το διάστημα των 80 ημερών.
 Τον κίνδυνο να μείνουν από την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα διατρέχουν 30.000 πολίτες που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Νέες απειλές εκτοξεύει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με τον πρόεδρό της Νίκο Φωτόπουλο να δηλώνει στο «Εθνος»: «Θα γίνουν γεγονότα παρόμοια με εκείνα που συνέβησαν την περίοδο της ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων. Θυμάστε τι είχε γίνει το 1991-'92! Θα κατεβάσουμε τα... σώβρακα σε όποιον πάει να κόψει το ρεύμα σε φτωχό, άνεργο και μεροκαματιάρη. Θα κόψουμε... χέρια σε όποιον τολμήσει να αγγίξει το ρολόι σε χαμηλόμισθο που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του».
Ο κ. Φωτόπουλος προσθέτει επίσης πως και η Ενωση Τεχνικών Ελλάδας αρνείται να προβεί σε τέτοια ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ έχει στείλει 30.000 εντολές περικοπών ηλεκτροδότησης στη Γενική Διεύθυνση Διανομής της επιχείρησης. Πρόκειται για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και έχουν λήξει, καθώς έχει παρέλθει το διάστημα των 80 ημερών. Πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει ακόμη ανάψει το «πράσινο φως ώστε αυτές να φύγουν στις ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διακοπή ρεύματος και το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την προσεχή εβδομάδα.
Οι λογαριασμοί αυτοί που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι οι πρώτοι που είχαν εκδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το θέμα των 30.000 εντολών διακοπών ηλεκτροδότησης, θύμιζε σχετική δήλωση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου: «Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον πολίτη αποδεδειγμένα αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ».
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ρεύμα δεν κόβεται σε περιπτώσεις που συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας, είτε για τον χρήστη του ακινήτου είτε για πρόσωπο που συνοικεί μαζί του. Για παράδειγμα, σε άτομα που έχουν ανάγκη τη μηχανική υποστήριξη για τη ζωή τους. Επίσης δεν κόβεται σε όποιον διαβιοί υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και λοιπών περιουσιακών στοιχείων.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση με πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου όρισε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012 θα μοιραστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε πέντε ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.


ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Κατάθεση τροπολογίας για τη Μονή Βελλάς και τη Ριζάρειο από τον Θ. Οικονόμου

Προσθήκη τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε ο Θανάσης Οικονόμου, αναφορικά με το μισθολογικό καθεστώς των αποσπασμένων υπαλλήλων της Μονής Βελλάς και της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Πιο συγκεκριμένα, με τις πρόσφατες διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 4024/11, από 1/1/2012 οι αποσπασμένοι υπάλληλοι μισθοδοτούνται από τον φορέα υποδοχής και όχι από τον φορέα προέλευσης, ο οποίος και αναλαμβάνει τη σχετική δαπάνη.
Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή οδηγεί σε δυσχέρεια διατήρησης των αποσπάσεων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών στις Εκκλησίες της Ελλάδας, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου καθώς και στα νομικά πρόσωπα τους, στην Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και στη Ριζάρειο, δηλαδή σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ - φορείς υποδοχής που δεν επιχορηγούνται από το κράτος σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού τους.
Έτσι, σύμφωνα με το αίτημα για τροπολογία που κατέθεσε ο Θανάσης Οικονόμου από κοινού με τους βουλευτές Κουρουπάκη, Τσουρή και Παρασύρη αναμένεται αλλαγή σύμφωνα με την οποία οι αποσπασμένοι υπάλληλοι θα μισθοδοτούνται από τον φορέα προέλευσής τους.
Η ενημέρωση του Βουλευτή Ιωαννίνων, μετά τις επαφές που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, είναι ότι η τροπολογία θα γίνει αποδεκτή και θα διατηρηθεί η καταβολή της μισθοδοσίας των αποσπασμένων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών από τον φορέα προέλευσης και μάλιστα με ισχύ από 1/1/2012. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των νομικών προσώπων και η ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού τους έργου.

ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Σε λειτουργία το κέντρο εξυπηρέτησης αγροτών

Στο προσεχές διάστημα τρεις ακόμα ψηφιακές υπηρεσίες



Μια ακόμη υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων, έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορά στη λειτουργία κέντρου εξυπηρέτησης αγροτών στον τηλεφωνικό αριθμό 1540.
Το 1540 αποτελεί ένα σύστημα εξυπηρέτησης, το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με όλα τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου και προσφέρει αυτοματοποιημένες απαντήσεις, χωρίς τη μεσολάβηση υπαλλήλου.
Οι αγρότες, μέσω του 1540 θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ και δήλωση καλλιέργειας εκτροφής ΕΛΓΑ χωρίς μεταβολή στοιχείων, να ενημερώνονται για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης, τα ελληνικά τρόφιμα αλλά και όλες τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του υπουργείου.
Στο προσεχές διάστημα σχεδιάζεται να λειτουργήσουν τρεις ακόμη ψηφιακές υπηρεσίες που θα αφορούν στο «Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Εφοδίων και Εισροών», στην «Παρακολούθηση Διάθεσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων» αλλά και στα «Ζώα Συντροφιάς».
Μεταξύ των ψηφιακών υπηρεσιών που σήμερα λειτουργούν στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου είναι τα «Ελληνικά Τρόφιμα», όπου παραγωγοί και έμποροι μπορούν να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και τα «Γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα».
Με την υπηρεσία «Γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα» δίνεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο αγρότη καθώς και στον γεωπόνο σύμβουλό του, με απλές διαδικασίες να ενημερώνεται άμεσα για την κατάσταση της αίτησης πληρωμής του (κατάσταση αίτησης-διεκπεραίωση, ύψος ενίσχυσης, ημερομηνία πίστωσης τραπεζικού λογαριασμού κλπ. ή απόρριψη με αναφορά και αιτιολόγηση των κυρώσεων της).

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ: «Με το δεξί» ξεκίνησε το 2012 για το μέτρο της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων

«Με το δεξί» ξεκίνησε το 2012 για το μέτρο της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων, καθώς όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι αρχίζουν να επιδεικνύουν ενδιαφέρον.
Μέσα στις πρώτες δέκα ήμερες του νέου έτους (οι μισές μάλιστα ήταν αργίες!) ενεργοποιήθηκαν συνολικά 8.000 από τις λεγόμενες φοροκάρτες, έναντι 38.200 που είχαν συνολικά ενεργοποιηθεί σε ολόκληρο το 2011.

Πολλοί φαίνεται πως θέλησαν με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς να βάλουν σε τάξη το χάος με τις αποδείξεις του 2012. Για να μη μπλέξουν στο χαρτομάνι όπως τις άλλες χρονιές, έσπευσαν να ζητήσουν την ηλεκτρονική κάρτα που προμηθεύουν οι τράπεζες στους φορολογουμένους, προκειμένου να καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι αποδείξεις που λαμβάνουν κατά της συναλλαγές τους.

ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν οργανωμένα, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την εμπορία

Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από διακόσια σαράντα εννέα (249) κιλά κάνναβης.

Συνελήφθησαν σήμερα (14-01-2012) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας ημεδαπός, ηλικίας 36 και 49 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, μεταφορά και κατοχή αυτών με σκοπό την εμπορία.
Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορία που αφορούσε την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, εντόπισαν σε παραλία στην περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας τέσσερις σάκους.
Στη συνέχεια, και ενώ ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος προσήλθε στο σημείο και παρέλαβε τους τέσσερις σάκους, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (100.898) γραμμαρίων.
Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας συνελήφθη στην παραλία «Ναυτίλος» του όρμου Πλαταριάς, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε εναποθέσει στην παραλία της Πλαταριάς Θεσπρωτίας με σκάφος την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών καθώς και άλλους πέντε σάκους με κάνναβη βάρους (148,826) γραμμαρίων.
Επίσης, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη οδηγού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος διευκόλυνε ως προπομπός την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από τον 49χρονο συλληφθέντα. Ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ύστερα από καταδίωξη, εγκατέλειψε το όχημα, το οποίο ανεφλέγη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και διέφυγε εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι.
Οι ναρκωτικές ουσίες και τα δύο (2) οχήματα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού διοργανώνει Ηπειρώτικο αντάμωμα το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 21:00 μ.μ., στο εξοχικό κέντρο ''Ελαιώνας'' στη Φυλή


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού διοργανώνει την ετήσια χειμερινή συνάντηση μελών και φίλων, σήμερα Σάββατο, 14-01-2012 και ώρα 21:00 το βράδυ, στο εξοχικό κέντρο ''Ελαιώνας'' στη Φυλή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, καλεί τους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου της περιοχής Καματερού, αλλά και των όμορων περιοχών, να παραστούν σε μιά γνήσια Ηπειρώτικη παραδοσιακή συνάντηση, που θα τους μείνει αξέχαστη.
Θα διασκεδάσουν με μιά Ηπειρώτικη ζυγιά, που μόνο παραδοσιακά παίζει και θα βέβαια μαζί με τα χορευτικά του Συλλόγου, θα χορέψουν, όπως παλιά, μέχρι πρωίας.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (13-01-2012) στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής έρευνας, χθες τα ξημερώματα στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος και στο οποίο επέβαινε ο 23χρονος, βρέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους (200) γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ενεργούσαν κατ΄ εντολή και υπό την καθοδήγηση 25χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται.
Σε νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) ζυγαριά ακριβείας και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ναρκωτικές ουσίες και όχημα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΚΕ.Π.ΚΑ.: Χρήσιμες συμβουλές για σωστές αγορές ενόψει των εκπτώσεων

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στις 16 Ιανουαρίου και μετά από μία μακρά περίοδο με πληθώρα προσφορών και προωθητικών ενεργειών, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) παρέχει χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και να αποφεύγουν πιθανές παγίδες από αθέμιτες και επιθετικές εμπορικές πρακτικές. Ειδικότερα, το ΚΕ.Π.ΚΑ. επισημαίνει τα εξής:
- Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν, για τα οποία η έκπτωση είναι συνήθως χαμηλή. Για τις προσφορές, η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά αφορά είδη παρωχημένης εποχής. Οι καταναλωτές δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τις μεγάλες εκπτώσεις.
- Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικού είδους, μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς, εξαιτίας του συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή, πριν την αγορά, με ανάλογη πινακίδα.
- Για την περίοδο των εκπτώσεων, πρέπει να υπάρχει πινακίδα σε ορατά από τους καταναλωτές σημεία του καταστήματος και των βιτρινών, που θα αναγράφει το ποσοστό των εκπτώσεων, που παρέχονται, στις τιμές πώλησης κάθε είδους ή ομάδας ειδών ή όλων των ειδών του καταστήματος. Αν δεν υπάρχει τέτοια πινακίδα, πρέπει σε κάθε είδος να υπάρχει καρτελάκι, που να αναγράφει την τιμή πώλησης του προϊόντος, πριν την έκπτωση (διαγραμμένη) και την τιμή, μετά την έκπτωση.
- Οι καταναλωτές δεν πρέπει να επηρεάζονται από τις διαφημίσεις.
- Θα αποβεί πολύ χρήσιμο για τους καταναλωτές, εάν, πριν τις εκπτώσεις, επισκεφθούν την αγορά, για να διερευνήσουν τις τιμές, πριν την έκπτωση και να επισημάνουν τα είδη, που θέλουν να αγοράσουν. Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα σύγκρισης των τιμών, πριν και μετά την έκπτωση, καθώς και τη βεβαιότητα ότι το ποσό που αναγράφεται, ως τιμή, πριν την έκπτωση, είναι πραγματικό.
- Επιβάλλεται ο προγραμματισμός τις αγορές, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, προς αποφυγή της υπερκατανάλωσης.
- Απαραίτητη είναι η έρευνα αγοράς.
- Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ενδείξεις ενιαίας έκπτωσης στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τα ποσοστά της έκπτωσης αφορούν καθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων και όχι όλο το εμπόρευμα του καταστήματος. Πολλές φορές, στις βιτρίνες αναγράφονται υψηλά ποσοστά εκπτώσεων και χρησιμοποιούνται σαν "κράχτες", ενώ μέσα στο κατάστημα σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά, συνήθως πολύ μικρότερα.
- Αν οι καταναλωτές χρησιμοποιούν για τις αγορές τους δόσεις ή πιστωτική κάρτα, πρέπει να προσέχουν κάθε λεπτομέρεια για τους όρους, που διέπουν αυτή τη συναλλαγή.
- Πρέπει να απαιτούν απόδειξη πληρωμής για κάθε αγορά τους.
- Πρέπει να ελέγχουν την ποιότητα και την προέλευση του είδους, που αγοράζουν.
- Πρέπει να αποφεύγουν το συνωστισμό και τις ώρες αιχμής.
- Σύμφωνα με την Αγορανομική Διάταξη 14/89, για όλα τα είδη, που εκτίθενται στις βιτρίνες των καταστημάτων, αναγράφεται υποχρεωτικά σε πινακίδα η τιμή πώλησής τους.
Εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση τα είδη που η τιμή τους ξεπερνά τις 2.000 ευρώ ή τα είδη κοσμηματοπωλείου, που πωλούνται πάνω από 1.000 ευρώ.

ΠΑΣΟΚ: Πριν από τις εκλογές και από τη βάση ο νέος πρόεδρος

Νέα πρόταση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στο Πολιτικό Συμβούλιο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα γίνει από τη βάση και πριν από τις εθνικές εκλογές, μετά όμως την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, δηλαδή πιθανώς εντός του Μαρτίου, με τα σημερινά δεδομένα.
Μετά τις εθνικές εκλογές θα συγκληθεί το Συνέδριο του Κινήματος.

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό φέρεται να διαφωνεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 10:30 π.μ.

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΚΟΝΙΤΣΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Πότε θα διαγράφονται οι αιώνιοι φοιτητές

Πλέον ο νόμος πλαίσιο, ψηφίστηκε από τη Βουλή και καθορίζει με ακρίβεια το πότε ένα φοιτητής θα διαγράφεται από μια σχολή, εάν δεν έχει ολοκληρώσει εγκαίρως τις σπουδές του.

Σύμφωνα με το νόμοσχέδιο
α) Όσοι φοιτητές συμπληρώνουν στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του διπλάσιου αριθμού εξαμήνων από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξανόμενης κατά δύο εξάμηνα, θεωρείται ότι έχουν απωλέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα από τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος.
β) Με την επιφύλαξη της προηγούμενης παραγράφου, όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του αριθμού εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξανόμενης κατά τέσσερα εξάμηνα, θεωρείται ότι έχουν απωλέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα από τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος.
γ) Όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 φοίτηση διάρκειας μικρότερης από αυτήν της προηγούμενης παραγράφου, θεωρείται ότι έχουν απωλέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα όταν συμπληρώσουν φοίτηση διάρκειας ίσης με το διπλάσιο αριθμό εξαμήνων από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό του ιδρύματος.
δ) Οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να διακόψουν, με έγγραφη αίτησή τους στη γραμματεία της οικείας σχολής, τις σπουδές τους για όσα εξάμηνα, συνεχόμενα ή μη, επιθυμούν, και πάντως όχι περισσότερα από τον ελάχιστο αριθμό εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. Τα εξάμηνα αυτά δεν προσμετρώνται στην παραπάνω ανώτατη διάρκεια φοίτησης. Οι φοιτητές που διακόπτουν κατά τα ανωτέρω τις σπουδές τους, δεν έχουν τη φοιτητική ιδιότητα καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της διακοπής των σπουδών τους. Μετά τη λήξη της διακοπής των σπουδών οι φοιτητές επανέρχονται στη σχολή.
ε) Για την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τον κοσμήτορα της οικείας σχολής, με την οποία βεβαιώνονται και τα μαθήματα στα οποία ο φοιτητής έχει εξεταστεί επιτυχώς.
10. Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 δεν χορηγούνται δωρεάν έντυπα διδακτικά συγγράμματα σε φοιτητές:
α) που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου και β) για μαθήματα που παρακολουθούν για δεύτερη φορά, για τα οποία τους έχει ήδη χορηγηθεί δωρεάν σύγγραμμα.


ΠΗΓΗ: www.News247.gr 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ