Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας και παραμονής ή όχι του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του Κινήματος. Μάλιστα, ζήτησε από τον ίδιο τον Γιώργο Παναδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του επί του θέματος κάτι που δεν έκανε κατά την εισήγησή του προηγούμενως.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Να ανοίξουν οι διαδικασίες διαδοχής ως τις 15 Ιανουαρίου

Στην  συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος άνοιξε τα χαρτιά του για τη θέση του όσον αφορά την έναρξη των διαδικασιών ανάδειξης νέου αρχηγού του Κινήματος. Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να ανοίξει άμεσα η διαδικασία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΧ. ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ

Το ευχετήριο μήνυμα του Μιχ. Πάνοτυλα προς τα ΜΜΕ :
"Αγαπητοί φίλοι,
σε οριακές δοκιμασίες επιβίωσης, σαν τις σημερινές, ειναι γνωστή η ευθύνη των πνευματικών ανθρώπων να τροφοδοτούν τη συλλογικότητα και τις μεγάλες αφηγήσεις ως λυτρωτικές διεξόδους. Εύχομαι να διατηρείτε την ακμαιότητα για ανάλογη δράση και να ευδαιμονείτε μέσα στην αφοσίωση των ανθρώπων που σας αγαπούν και σας εκτιμούν. Υγεία, αξιοπρέπεια και αισιοδοξία σε ένα δημιουργικό 2012. Χαρούμενες εορτές.


Εγκάρδια
Μιχάλης Χρ. Παντούλας"

Συμφωνώ εν μέρει Μιχάλη, διαφωνώ στο σύνολο.
Είναι ευθύνη της πνευματικής πρωτοπορίας, να δείξει δρόμους.
Επειδή, όμως, μάλλον φέτος δεν έφτασε στο Πωγώνι (λόγω έλλειψης καυσίμων;) το Πνεύμα των Χριστουγέννων, θα διαφωνήσω με τις προτεινόμενες από εσένα λυτρωτικές διεξόδους και τις μεγάλες αφηγήσεις.
Έχουμε χορτάσει όλοι από αυτές.
Δηλαδή, χωριάτικα, βαρεθήκαμε τα παραμύθια σας.
Και να ξέρετε, όταν λέμε παραμύθια στα παιδιά μας, εσείς θα έχετε τη θέση του δράκου ή, στην καλύτερη περίπτωση, του κακού λύκου.
Οι ηγεσίες πρέπει με θάρρος να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις, πρέπει να παρεμβαίνουν, να δίνουν λύσεις, να μπορούν να εμπνεύσουν, να είναι οραματιστές.
Και επειδή τίποτε από όλα αυτά δεν έχετε κάνει και δεν μπορείτε να κάνετε, και ειδικότερα για το Πωγώνι είσαστε απολύτως απόντες, (και εσύ και ο συντοπίτης ο Σάκης και δεν γράφω συμπατριώτης γιατί δεν του αξίζει ο χαρακτηρισμός), πηγαίνετε αξιοπρεπώς στα σπίτια σας, πριν σας αποπέμψουν κλοτσηδόν.
Με αισιοδοξία για ένα νέο έτος, χωρίς ανάξιες ηγεσίες,
Χρόνια Πολλά.


ΕΡΥΘΡΟΠΩΓΩΝ

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Αλβανοί μετέφεραν 80 κιλά χασίς με μλεμενο Ι.Χ.!

Συνελήφθησαν, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες κατείχαν, εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, σε αγροτική περιοχή στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, τέσσερις σάκους, οι οποίοι περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (79,555) γραμμαρίων, την οποία προόριζαν για εμπορία.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι ναρκωτικές ουσίες, κατασχέθηκε ενώ προέκυψε ότι για αυτό είχε δηλωθεί κλοπή την 22-12-2011 στο Τ.Α. Κηφισιάς.Επίσης, κατασχέθηκε και έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο οι δράστες προσήλθαν στο σημείο καθώς και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΑΠΟΨΕΙΣ-ΘΕΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ του Αντιδημάρχου Χρήστου Ν. Γκόγκου

Είμαστε στον πρώτο χρόνο της θητείας μας, μιας θητείας δύσκολης, γεμάτη προβλήματα αλλά και προκλήσεις.
Ξεκινήσαμε με αισιοδοξία, όρεξη και σχέδιο.
Οργανώσαμε τις υπηρεσίες έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι συνδημότες μας όσο το δυνατόν καλύτερα.
Έχουν γίνει αρκετά βήματα χωρίς να έχει επιτευθεί πλήρως ο στόχος μας.
Πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτού του τόπου και βασική μας αρχή είναι να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες ώστε να έρθει η ανάπτυξη που είναι και το όραμα όλων μας. Ο Καλλικράτης υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να έδινε αναπτυξιακή προοπτική στους νέους δήμους.
Με τον τρόπο που έγινε και μετά από την πίεση του χρόνου εφαρμογής του σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση της χώρας μάλλον κινδυνεύει να απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών.
Βέβαια κάθε μεταρρύθμιση απαιτεί χρόνο προσαρμογής.
Πρέπει να γίνουν αλλαγές και μέσα στο πλαίσιο των επικείμενων νομοθετικών ρυθμίσεων ετοιμάζονται από το υπουργείο εσωτερικών.
Πιστεύω ότι με την βοήθεια των άξιων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και την κατανόηση των τοπικών κοινωνιών θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών. Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο να εφαρμόσουμε αναπτυξιακή πολιτική χωρίς πόρους.
Περιοριζόμαστε στα άκρως απαραίτητα λύνοντας προβλήματα της καθημερινότητας.
Για την αξιοποίηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα είμαστε στο επίπεδο ωρίμανσης προτάσεων και μελετών.
Απαντώντας στο σχόλιο συνδημότη μας (κτηνοτρόφος) θέλω να πω τα εξής. Συμφωνώ απόλυτα φίλε συνδημότη ότι στο δήμο μας δεν υπάρχει αύριο χωρίς την κτηνοτροφία και την γεωργία.
Εδώ είναι που χρειάζεται η δική μας παρέμβαση με ενημέρωση στους κτηνοτρόφους της περιοχής μας με ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας.
Αυτό που θα κάνουνε άμεσα σαν δημοτική αρχή και ειδικά εγώ που είμαι αρμόδιος αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την αγροτική ανάπτυξη, είναι να οργανώσουμε ειδικά σεμινάρια με εξειδικευμένους επιστήμονες σε συνεργασία με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση ούτως ώστε να ενημερωθούμε και να γίνουμε όλοι μας πιο ειδικοί, ο καθένας στον κλάδο του.
Πιστεύω μου είναι ότι ο καλά ενημερωμένος επαγγελματίας (κτηνοτρόφος-γεωργός-αμπελουργός-μελισσοκόμος κ.λ.π) πετυχαίνει τον στόχο του και αναπτύσσει την επιχείρησή του φέρνοντας ζωντάνια στον τόπο μας. Με βρίσκει σύμφωνο η άποψη να στραφούμε και προς τους ιδιώτες για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Είμαστε στην διάθεση του κάθε συνδημότη μας και όχι μόνο που θέλει να επενδύσει στην περιοχή μας.
Πρόθυμοι να προσφέρουμε σαν Δήμος οτι είναι δυνατό προκειμένου να πετύχουμε θέσεις εργασίας και να κρατήσουμε τους νέους μας εδώ στον τόπο μας.
Πραγματικά χαίρομαι που κάποιοι νέοι άνθρωποι ήρθαν και επένδυσαν στο Πωγώνι.
Εμείς σαν δημοτική αρχή είμαστε δίπλα σας και μην διστάσετε να μας πλησιάσετε και να συζητήσουμε όποιον προβληματισμό έχετε.
Να προσπαθήσουμε μαζί να βρούμε λύσεις ώστε να καλυτερεύσουμε έτσι την ποιότητα των προϊόντων μας και να γίνουμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε.
Το Πωγώνι είναι ένας ζωντανός Δήμος με δεκάδες χωριά και με ανθρώπους που έχουν όνειρα και παλεύουν κάθε μέρα να τα υλοποιήσουν.
Άνθρωποι υπερήφανοι για την καταγωγή τους, άνθρωποι με βαθιά ριζωμένο μέσα τους τον πατριωτισμό.
Αυτό λοιπόν που χρειάζεται η περιοχή μας είναι αποφάσεις με δημιουργικότητα, σχέδιο, ειλικρίνεια και σοβαρότητα.
Πιστεύω πως όλοι μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) είμαστε ικανοί να τα πετύχουμε.


Χρήστος Ν. Γκόγκος
Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

Αυξήσεις στα ορια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου

Από έξι μήνες έως και 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου 2012, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 3863/2010.

Τα νέα αυξημένα όρια θα ισχύσουν για όλους τους ασφαλισμένους, πλην εκείνων που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν το 1983.
Στο Δημόσιο η αναπροσαρμογή των ορίων θα ολοκληρωθεί το 2013 και στον ιδιωτικό τομέα το 2015, ώστε όλοι εργαζόμενοι να παίρνουν σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς στο 65ο έτος της ηλικίας τους.
Από το 2012 θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης μέχρι 5 (από 4) πλασματικών ετών ασφάλισης (1.500 ημέρες).
Σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα γίνουν οι εξής αλλαγές:
1) Άντρες με 10.500 ημέρες ασφάλισης 35ετία
Ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης αυξάνεται κατά 300 ημέρες και έτσι από 10.800 που απαιτούνται μέχρι 31/12/2011, από 1/1/2012 θα απαιτούνται 11.100 ημέρες. Η αύξηση αυτή θα συνεχιστεί κατά 300 μέρες κάθε χρόνο μέχρι και το 2015 οπότε και θα απαιτούνται 12.000 μέρες.
Ο ασφαλισμένος μπορεί να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 10.500 ημερών ασφάλισης, συνεπώς αφαλισμένος που θα θεμελιώσει τη νέα χρονιά δικαίωμα θα αποχωρήσει όποτε συμπληρώσει 11.100 ημέρες ασφάλισης και το 59ο έτος.
2) Άντρες με 10.500 ημέρες ασφάλισης από τις οποίες 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά
Από 1/1/2012 θα απαιτείται ηλικία 56 ετών και 6 μηνών με πλήρη σύνταξη και 54 ετών και 6 μηνών με μειωμένη.
Εξακολουθεί να ισχύει όσον αφορά τη θεμελίωση η προϋπόθεση που προβλέπει ότι από τις 10.500 ημέρες εργασίας οι 7.500 τουλάχιστον πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Έτσι, ο ασφαλισμένος που το 2012 θα συμπληρώσει 10.500 ημέρες από τις οποίες 7.500 στο καθεστώς των βαρέων, θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με το όριο ηλικίας που θα ισχύει τότε.
3) Γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων οι 3.600 στα ΒΑΕ
Τη νέα χρονιά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών συνεχίζει να αυξάνεται πλησιάζοντας το αντίστοιχο των ανδρών. Δηλαδή, οι γυναίκες ασφαλισμένες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 4.500 ημέρες συνολικά, εκ των οποίων οι 3.600 τουλάχιστον στα βαρέα.
Μάλιστα, 1.000 ημέρες εργασίας πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 13 χρόνια για να δικαιούνται οι γυναίκες σύνταξη με το όριο ηλικίας που ισχύει κατά το έτος συμπλήρωσης του χρόνου αυτού.
4) Γυναίκες με τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης
Συνεχίζεται η σταδιακή εξομοίωση του ορίου ηλικίας ανδρών και γυναικών για την πλήρη σύνταξη κατά το 65ο έτος της ηλικίας.
Ειδικότερα, το 2012 το όριο ηλικίας για τις γυναίκες που έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης θα πάει στο 62ο έτος για πλήρη σύνταξη και στο 57ο για μειωμένη, με την προϋπόθεση όμως (για μειωμένη σύνταξη) να έχει πραγματοποιήσει κατ' έτος 100 τουλάχιστον μέρες ασφάλισης κατά την τελευταία 5ετία πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.
5) Γυναίκες με τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης
Από 1η Ιανουαρίου 2012 οι απαιτούμενες μέρες ασφάλισης αυξάνονται κατά 400, φτάνοντας τις 10.800. Η αύξηση θα συνεχιστεί κατά 400 μέρες κάθε χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση 12.000 ημερών ασφάλισης το 2015.
Για πλήρη σύνταξη θα απαιτείται η συμπλήρωση του 59ου έτους της ηλικίας και του 57ου για μειωμένη με την προϋπόθεση των 100 τουλάχιστον ημερών ασφάλισης κατ έτος την τελευταία 5ετία πριν από τον χρόνο υποβολής της αίτησης για σύνταξη.
Και σε αυτή την περίπτωση οι γυναίκες δικαιούνται είτε πλήρη είτε μειωμένη σύνταξη στο όριο ηλικίας και με τον χρόνο ασφάλισης, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά το έτος που συμπληρώνει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης.
6) Άντρες με τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης
Τη νέα χρονιά πλήρης σύνταξη προβλέπεται σε ηλικία 63 ετών και 6 μηνών. Όπως και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις της θεμελίωσης, ο ασφαλισμένος θα δικαιούται σύνταξη στο όριο ηλικίας και με τον χρόνο ασφάλισης, που διαμορφώνεται το 2012. Αναγκαία προϋπόθεση είναι κατά το έτος αυτό να συμπληρώνει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης. Στην περίπτωση αυτή ο χρόνος ασφάλισης που απαιτείται για συνταξιοδότηση παραμένει ίδιος.
7) Συνταξιούχοι που παίρνουν δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ
Στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων που δικαιούνται δεύτερη πλήρη σύνταξη από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτή πλέον θα χορηγείται με την πραγματοποίηση 6.000 ημερών ασφάλισης και τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση διαμορφούμενου ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης.
Ωστόσο, αυξάνεται σταδιακά από 1/1/2012 το όριο ηλικίας μειωμένης, κατά 50%, σύνταξης των γυναικών ασφαλισμένων με 4.800 ημέρες κατά ένα έτος και μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας.
8) Μητέρες ανηλίκων τέκνων με 5.500 ημέρες ασφάλισης
Από 1/1/2012 προβλέπεται εκτός από την συμπλήρωση των 5.500 ημερών ασφάλισης και την ανηλικότητα του παιδιού, και η συμπλήρωση του 60ού έτους για πλήρη σύνταξη και του 55ου για μειωμένη.

Ουρές στις Δ.Ο.Υ. για επιστροφή πινακίδων

Το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί από το πρωί σε πολλές Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) της χώρας, καθώς έχουν σπεύσει εκεί πολλοί φορολογούμενοι, οι οποίοι επιδιώκουν να απαλλαγούν από ένα σημαντικό έξοδο: τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.
Για τον λόγο αυτό καταθέτουν τις πινακίδες των Ι.Χ. τους και δεσμεύονται πως δεν θα το μετακινήσουν μέσα στο 2012, ώστε να μην καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και τα αυξημένα ασφάλιστρα. Σύμφωνα με τους διευθυντές των εφοριών, φέτος, εκείνοι που επιστρέφουν τις πινακίδες τους είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά.

Εγκαταλείπουν τις πόλεις και επιστρέφουν στα χωριά

Πουλάνε τα σπίτια και φεύγουν
Σε μαζικές πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών προχωρούν τους τελευταίους μήνες χιλιάδες Έλληνες αλλά και πάρα πολλοί οικονομικοί μετανάστες που είχαν αποκτήσει περιουσία στη χώρα μας.

Η οικονομική κρίση που σαρώνει τα νοικοκυριά έχει προκαλέσει κύμα εσωτερικής μετανάστευσης, με πολίτες να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα και να μετακομίζουν στην επαρχία.
Για τον λόγο αυτό βγάζουν στο... σφυρί την ακίνητη περιουσία τους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις.
Έλληνες που μετακινούνται για καλύτερη και οικονομικότερη ζωή στην επαρχία ή στο εξωτερικό, αλλά και μετανάστες που είχαν αγοράσει σπίτια και τώρα τα πουλάνε, για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, είναι οι βασικότεροι πωλητές.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού για διάρρηξη εστιατορίου και αφαίρεση οινοπνευματωδών ποτών

Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, χθες (25-12-2011) τα ξημερώματα, στα Ιωάννινα, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκο, ο οποίος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, διέρρηξαν εστιατόριο στα Ιωάννινα και αφαίρεσαν από την αποθήκη (85) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και διάφορα άλλα προϊόντα. Αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής και της παράνομης εισόδου στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Νέους φόρους και νέα χαράτσια μας φέρνει ο καινούργιος χρόνος


Φορο-καταιγίδα χωρίς τέλος!

Αντιμέτωποι με νέα χαράτσια που θα επιβάλλονται σταδιακά από τον Ιανουάριο 2012 θα βρεθούν οι Έλληνες.
Εφιαλτική θα είναι η χρονιά για πάνω από 5,5 εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες ακινήτων, που θα κληθούν για μία ακόμα φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Τα έσοδα από τους φόρους στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, την περιουσία και την κατανάλωση πετρελαίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού του 2012 όπως σημειώνει ο "Τύπος της Κυριακής", θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά ποσοστό 74,5% ή κατά 7,34 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα μέτρα που έρχονται το 2012
*Μείωση του βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος κατά 58,3% ή κατά 7.000 ευρώ. από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ.
* Μείωση του αφορολογήτου για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν φέτος ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, από τις 12.000 στις 9.000 ευρώ.
* Μείωση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων και αυξήσεις στους συντελεστές φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
* Μείωση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων που ισχύουν για τους φορολογούμενους με 3 ή περισσότερα προστατευόμενα παιδιά. Τα όρια αυτά μειώνονται από τις 11.500 στις 7.000 ευρώ για τα 3 τέκνα και από τις 13.500 στις 10.000 ευρώ για τα 4 τέκνα.
* Αυξήσεις κατά 10% έως 71% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες.
* Αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις.
* Παρακράτηση της "ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης", που επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, από τις αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων, μαζί με τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ).
* Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Η προκαταβολή φόρου υπολογίζεται με συντελεστή 55% επί του κύριου φόρου εισοδήματος που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα.
* Μείωση του ατομικού αφορολογήτου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τις 400.000 στις 200.000 ευρώ και επιβολή συντελεστή ΦΑΠ 0,2% στο τμήμα της αξίας της ακίνητης περιουσίας από τις 200.000 μέχρι τις 400.000 ευρώ. Οι μεταβολές αυτές θα ισχύσουν για τον ΦΑΠ του έτους 2011 που θα εισπραχθεί εντός του 2012.
* Αύξηση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.
* Επιβολή 6 φόρων στην κατοχή της ακίνητης περιουσίας.
* Είσπραξη δόσεων από το άθροισμα τριών φόρων: α) της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ του έτους 2010, β) του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του έτους 2010 και γ) της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης του έτους 2010 για μεγάλου κυβισμού ΙΧ, μεγάλα σκάφη και πισίνες.
* Επιβολή «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» 1%-4% στα εισοδήματα του έτους 2011 που υπερέβησαν τις 12.000 ευρώ. Εντός του 2012, μαζί με τον φόρο για τα εισοδήματα του 2011 θα επιβληθεί και ειδική εισφορά σε όσα εισοδήματα ξεπέρασαν κατά τη διάρκεια του 2011 τις 12.000 ευρώ.
* Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος που πρέπει να πληρώσουν για τη χρήση του 2011 οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
* Αύξηση της έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης για ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σκάφη αναψυχής άνω των 7 μέτρων και πισίνες.
* Επιβολή ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Από την 1η-1-2012 θα επιβάλλεται φόρος 20% στην αξία των τηλεοπτικών διαφημίσεων.
* Αύξηση του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις νέων οικοδομών. Ο ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις αγοραπωλησίες νεόδμητων οικοδομών πλην πρώτης κατοικίας θα αυξηθεί σημαντικά λόγω της μεγάλης ανόδου των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, που θα προκαλέσει είτε η αύξηση των αντικειμενικών τιμών είτε η εφαρμογή ενός νέου συστήματος υπολογισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων που θα προβλέπει την αντικατάσταση των αντικειμενικών τιμών με ενδεικτικές αγοραίες τιμές προερχόμενες από τη βάση δεδομένων της Τράπεζας Ελλάδος.
* Αυξήσεις στους φόρους για μεταβιβάσεις παλαιών οικοδομών, οικοπέδων και αγροκτημάτων.
* Αυξήσεις στους φόρους για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων.