Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Νέες συλλήψεις λαθροκυνηγών στον υγρότοπο του Αμβρακικού

Κοινή επιχειρήση του φορέα διαχείρισης με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή


Πιο πολλοί είναι οι… λαθροθήρες από τα προστατευόμενα πουλιά στον υγρότοπο του Αμβρακικού! Αυτό απέδειξε η κοινή επιχείρηση που οργάνωσαν ο Φορέας Διαχείρισης του πάρκου μαζί με την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό εννέα ατόμων που κυνηγούσαν παράνομα!

Οι θηροφύλακες και οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης συνέλαβαν αρχικά δυο λαθροθήρες που κυνηγούσαν στη θέση «Ροδιά» στον πυρήνα του πάρκου και μάλιστα χωρίς να διαθέτουν άδεια κυνηγίου!
Ήδη είχαν σκοτώσει κάποια πτηνά, μεταξύ των οποίων και έναν λευκοτσικνιά, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία ενώ κατασχέθηκαν τα όπλα και τα θηράματα.
Στη συνέχεια εντοπίστηκαν δυο βάρκες με δυο λαθροκυνηγούς η καθεμία, οι οποίοι κυνηγούσαν φαλλαρίδες –ένα είδος υδρόβιου πτηνού γνωστού και ως «μαυρόκοτα».
Ωστόσο, οι επιβάτες τους αντιλήφθηκαν την περίπολο πριν τους πλησιάσει και έσπευσαν να εξαφανιστούν.
Άλλοι τρεις λαθροθήρες στην ίδια περιοχή, αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στους θηροφύλακες και τράπηκαν σε φυγή με ένα αυτοκίνητο, του οποίου τον αριθμό κράτησε η περίπολος και αναζητούνται για να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/105461

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 68ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Άρτας - Ιωαννίνων

Νεκροί μια 49χρονη γυναίκα και ένας άνδρας 26 χρόνων
Σήμερα (26-12-2011) πρώτες πρωινές ώρες, στο 68ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Άρτας - Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με αντιθέτως κινούμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός.

Συνέπεια της σύγκρουσης αυτής ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα η 49χρονη συνοδηγός και ο 26χρονος επιβάτης του δεύτερου οχήματος, σοβαρά ο 24χρονος επιβάτης του δεύτερου οχήματος και ελαφρά οι οδηγοί των δύο οχημάτων.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Έρχεται πρόστιμο για όσους δεν ζητούν αποδείξεις

Πρόστιμα 100 ευρώ θα επιβάλλονται για κάθε αγορά των καταναλωτών που δεν ζητούν αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο ποινολόγιο για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Αν πληρώνεται στην Εφορία μέσα σε δέκα ημέρες, θα έχει έκπτωση 15%.
Την ίδια ώρα προβλέπονται μέχρι και μπόνους ή επιστροφή χρημάτων στους συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Έρχεται ψυχρολουσία για τους δημοσίους υπαλλήλους από Τρίτη

*Έως 500 ευρώ το μήνα οι μειώσεις αποδοχών
*Σε δύο δόσεις οι περικοπές αν ξεπερνούν το 25%
*Θα ισχύουν αναδρομικά απο Νοέμβριο


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο κ. Θανος Πασχαλης, η ενιαία Αρχή πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών έχει καταχωρίσει στο αρχείο της σχεδόν όλες τις μισθολογικές καταστάσεις των υπαλλήλων, με βάση και τη βαθμολογική τους μεταβολή.

Η καταβολή της μισθοδοσίας θα αφορά σχεδόν όλους τους υπαλλήλους σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αν η μείωση των αποδοχών που θα προκύψει ξεπερνά το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν σε δύο ισόποσες δόσεις το 2012 και το 2013.
Επιπλέον μειώσεις θα γίνουν με την εκκαθάριση μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου καθώς θα συμπεριληφθεί και ένα μέρος των περικοπών, που αντιστοιχούν στο Νοέμβριο, μιας και το μισθολόγιο ισχύει αναδρομικά.

Σύμφωνα επίσης με το Mega, τα υπουργεία διοικητικής μεταρρύθμισης και εσωτερικών θα πρέπει μέσα στον Ιανουάριο να λάβουν τις εκθέσεις με τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα στο κράτος ωστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για απολύσεις μετά το φιάσκο της εφεδρείας.

Ψηφίσουμε την Ηπειρώτισσα Τζίνα Λαμπρούση, για κορυφαία αθλήτρια του ΒΟΛΕΫ της χρονιάς

Η Ηπειρώτισσα αθλήτρια Τζίνα Λαμπρούση (από τον Άσσο Πρέβεζας), από τις πρωταγωνίστριες της Εθνικής Ελλάδος του γυναικείου Βόλευ, διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας βολευμπολίστριας της χρονιάς, σε σχετικό διαγωνισμό- ψηφοφορία που διοργανώνει η Ομοσπονδία Βόλευ και ψηφίζουμε εμείς για την ανάδειξη της.

Όλοι οι Ηπειρώτες, επειδή η Τζίνα είναι ένα πηγαίο ταλέντο, που αρχίζει, παρά το νεαρό της ηλικίας της, να δημιουργεί ιστορία στον Ελληνικό Αθλητισμό, έχουμε καθήκον να την ψηφίσουμε για την κορυφαία Ελληνίδα βολευμπολίστρια.
Μπαίνουμε στο site που δημοσιεύουμε παρακάτω,στην δεξιά πλευρά υπάρχει ανάρτηση για τον πιό αθλητή και ποιά αθλήτρια του βόλευ ψηφίζουμε (σε διαφορετική κατάταξη) κλικάρουμε στο όνομα της Τζίνας Λαμπρούση και επιβεβαιώνουμε με άλλο κλικ παρακάτω.
Εμείς ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Τζίνα ελπίζοντας στην βοήθεια όλων των Ηπειρωτών, για να αναδειχθεί η κορυφαία βολευμπολίστρια της χρονιάς.

http://www.volleynews.gr/index.php?option=com_poll&id=24:-2011­

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν σήμερα (25-12-2011) στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σήμερα νωρίς το πρωί στο Καναλλάκι Πρέβεζας, ύστερα από έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος με συνοδηγό τον 30χρονο, βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (5.842) γραμμαρίων.
Ναρκωτικές ουσίες, όχημα καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά



Συνελήφθησαν, τα ξημερώματα στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 45χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 29χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι μετέφεραν έναν αλλοδαπό που κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου προχωρούν οι εφοριακοί

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου προχωρούν οι εφοριακοί (ΔΟΥ, ΣΔΟΕ κ.λπ.), όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ.
Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή οι κινητοποιήσεις γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία, όπως καταγγέλλει, έχουν επιδεινωθεί μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση που ο κλάδος δέχεται, καθώς και τις πολιτικές αποφάσεις που συμβάλλουν στην αυξανόμενη εξαθλίωσή του.