Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ματαιώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών η πτήση για Αθήνα

Οδικώς ταξιδεύει  η αποστολή για Αθήνα.

Σε σίριαλ φαίνεται πως θα μετατραπεί η αναμέτρηση Κυπέλλου του ΠΑΣ με το Διαγόρα στη Ρόδο την Πέμπτη  22 Δεκεμβρίου, αφού η πτήση της αποστολής για Αθήνα ματαιώθηκε.
Πιο συγκεκριμένα, η προγραμματισμένη μεσημεριανή πτήση από τα Ιωάννινα για Αθήνα ματαιώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Αυτό είχε ως συνέπεια η αποστολή του ΠΑΣ η οποία αγωνίζεται αύριο στην Ρόδο με τον Διαγόρα να μεταβεί στην Αθήνα οδικώς όπου ταξιδεύει αυτή την ώρα.
Η ομάδα θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας και αύριο το πρωί (07:20) θα πετάξει με προορισμό τη Ρόδο.

ΙΟΒΕ: Υφεση άνω του 3% και ανεργία στο 18,5%!!!

Yφεση της τάξης του 3% ίσως και υψηλοτερη και αύξηση της ανεργίας στο 18,5% προβλέπει για το 2012 το ΙΟΒΕ στη τριμηναία έκθεσή του που κυκλοφόρησε χθες, ενώ κρίνει εξαιρετικά δύσκολη τη συγκράτηση του ελλείμματος στο 9% φέτος.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2011, μάλιστα, συμφωνα με την έκθεση αναμένεται αναζωπύρωση του πληθωρισμού και κλιμάκωση της ύφεσης, θεωρώντας ότι συνολικά το 2011 θα κινηθεί σε επίπεδα τουλάχιστον 5,5%.
«Σε ό,τι αφορά το 2012, οι τάσεις στην οικονομική δραστηριότητα θα διαμορφωθούν κατά κύριο λόγο από τα δημοσιονομικά μέτρα, την έκβαση των διαπραγαμτεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση και από τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις», αναφέρει η έκθεση, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που άρχισαν να λαμβάνονται το φθινόπωρο θα εκδηλωθούν πλήρως το 2012, με μειώσεις μισθών στο σύνολο της οικονομίας, αύξηση της ανεργίας και νέες περικοπές στις συντάξεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα ασκήσουν σημαντικές πιέσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και στις καταναλωτικές δαπάνες.

ΕΜΥ: Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, χιόνια σε όλα τα ορεινά για αύριο Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, χιόνια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου και της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.
Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, από το μεσημέρι και μετά και κυρίως τις βραδινές ώρες, στη Δυτική και τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το Κεντρικό Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μπ. αλλά σταδιακά, με εξαίρεση το Βόρειο Αιγαίο όπου θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια τους 9 βαθμούς αλλά η μέγιστη στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία δε θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς, στα δυτικά τους 11, στα κεντρικά τους 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 βαθμούς.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Μετανάστες είχαν κρυφτεί σε βαρέλια με ελιές

Συνελήφθη και 21χρονος διακινητής!


Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 21χρονος συνοδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει εντός του φορτίου του οχήματος (βαρέλια με ελιές) τέσσερις αλλοδαπούς, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Επίσης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθη από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 37χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο διότι, διαπιστώθηκε να μεταφέρει δύο αλλοδαπούς, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ τα Φ/Γ οχήματα των δυο περιπτώσεων κατασχέθηκαν.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Τέλος οι πιστώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2012

Αναστέλλουν από την 1η Ιανουαρίου  2012 την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας οι φαρμακοποιοί.

Εκπρόσωποι του κλάδου δηλώνουν ότι βιώνουν δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, που καθιστούν τη λειτουργία των καταστημάτων τους αδύνατη.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: "Πιθανότητα επιστροφής στις παλιές δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών"

«Η επιτροπή πόθεν έσχες δεν εξετάζει μόνο τις περιπτώσεις όσων αυξάνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της και σε περιπτώσεις που έχουν σημαντικές μειώσεις στις καταθέσεις. Γιατί αυτή την περίοδο είδαμε μια μεγάλη εκροή χρημάτων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής «πόθεν έσχες», κ. Βαγγέλης Αργύρης στον Real Fm και στην Κάτια Μακρή. Σχετικά με την υπόθεση των βουλευτών που βρέθηκαν στο στόχαστρο λόγω μεγάλης μείωσης των καταθέσεών τους, σημείωσε ότι «μετά το πόρισμα των ορκωτών λογιστών θα έχουμε πιθανά και την ανακοίνωση των ονομάτων».
Όσον αφορά την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο κ. Αργύρης διευκρίνισε ότι άνοιξαν οι τραπεζικοί και χρηματιστηριακοί του λογαριασμοί, καθώς, ενώ φάνηκε ότι έχει πάρει ένα σημαντικό ποσό δάνειο για την αγορά κατοικίας, στη δήλωση πόθεν έσχες δεν υπήρχε η αγορά αυτής της κατοικίας.
Τέλος, εκτίμησε ότι τώρα που έχει δημιουργηθεί αυτή η τράπεζα δεδομένων, υπάρχει πιθανότητα να γυρίσουν στις παλιές δηλώσεις πόθεν έσχες για να υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Δεν «παγώνουν» οι επιστροφές φόρου για μικρά ποσά


«Δεν πρόκειται να "παγώσουν" μικρά ποσά επιστροφής και συμψηφισμοί», δήλωσε την Τετάρτη στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι δε θα πρέπει να ανησυχούν όσοι φορολογούμενοι έχουν λάβει τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Ο κ. Θεοχάρης δεν διευκρίνισε τι εννοούσε όταν έλεγε «μικρά ποσά».
Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε ακόμα ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 θα έχουν σταλεί στους φορολογούμενους όλα τα σημειώματα (φόροι ακινήτων) για το 2009, 2010 και 2011.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα υπάρχει μέριμνα ώστε να μη σταλούν όλα τα ειδοποιητήρια ταυτόχρονα.

ΣΑΓΙΑΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Ληστεία σε βάρος ημεδαπού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι, χθες (20-12-2011) το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε οικία 59χρονου ημεδαπού και με τη χρήση βίας, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

Αύξηση της θητείας;

Συν τρεις μήνες σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό!
Τρεις μήνες επιπρόσθετη στρατιωτική θητεία -και για τους τρεις κλάδους- προτείνει η μελέτη που έκανε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), οι άξονες της οποίας παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής χθες στο «Πεντάγωνο». Υπέρ της αύξησης της θητείας τάχθηκαν και βουλευτές που ήταν παρόντες στην παρουσίαση.
Με την υιοθέτηση της πρότασης του ΓΕΕΘΑ – που όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσει, αφού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι πρόκειται για την άποψη των ειδικών – η θητεία διαμορφώνεται ως εξής:
- στον Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες.
- στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία από 12 σε 15 μήνες.
Με την τρίμηνη αύξηση, η οροφή των στρατιωτών από περίπου 45.000 θα ανέβει στις 60.000 και θα καλυφθούν πολλά από τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σε μονάδες πρώτης γραμμής.

ΟΑΕΔ: Από σήμερα δώρο και επίδομα ανεργίας

Από σήμερα ξεκινησε να καταβάλλει ο ΟΑΕΔ στους επιδοτούμενους ανέργους το επίδομα Χριστουγέννων, ενώ θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 21-12-2011 μέχρι και 01-01-2012.

Στα «λευκά» αναμένεται να ντυθούν τα Γιάννινα

Χιονίζει στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ιωαννίνων, ενώ αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ σήμερα θα χιονίσει και στην πόλη. Η θερμοκρασία σε ολόκληρο το νομό έκανε «βουτιά» και στα βορεινά ο υδράργυρος κατέβηκε μέχρι τους -7 βαθμούς Κελσίου.
Στα ορεινά πάνω από υψόμετρο 800 μ. το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 40 εκατοστά και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται.
Τα μεγαλύτερα τμήματα των Τζουμέρκων, Μαστοροχωρίων, Ζαχοροχωρίων, Κόνιτσας και Μετσόβου, είναι στα «λευκά», προσφέροντας μοναδικά Χριστουγεννιάτικα τοπία.
Μόνο προς τα ορεινά χωριά Αετομηλίτσα, Φούρκα, και Δίστρατο, τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες, αν και εκεί έχουν προωθηθεί μηχανήματα αποχιονισμού.
Επίσης μηχανήματα αποχιονισμού κινούνται σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.
Οι οδηγοί, λόγω κυρίως του βραδινού παγετού, από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στα ορεινά πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

ΑΡΤΑ: Σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ βορειοδυτικά του Πέτα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.03 τα ξημερώματα, βορειοδυτικά της Άρτας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 13 χλμ. βορειοδυτικά της Άρτας, 10 χλμ. βορειοδυτικά του Πέτα, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: Θα δοθεί παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων


Παράταση στις διαδικασίες τακτοποίησης των αυθαιρέτων αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης σε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε τροποποίηση του υπάρχοντος προεδρικού διατάγματος για τις χρήσεις γης, περίπου είκοσι πέντε χρόνια μετά το σχετικό Π.Δ. του 1987.
Η σχετική απόφαση για την παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων θα ανακοινωθεί, όπως σημείωσε ο κ. Σηφουνάκης, από τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.