Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ολική έκλειψη Σελήνης το Σάββατο θα γίνει εν μέρει ορατή από την Ελλάδα

Ματωμένο φεγγάρι
Το φεγγάρι θα βαφτεί κόκκινο από το ηλιακό φως που ανακλά πάνω του η Γη (Φωτογραφία: ΑΠΕ)Αθήνα:
Μια εντυπωσιακή κόκκινη Σελήνη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδος.
Πρόκειται για την τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης για το 2011, η εξέλιξη της οποίας θα ξεκινήσει γύρω στις 13:33, ενόσω δηλαδή ο φυσικός μας δορυφόρος θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντά μας.
«Μπορεί η ολική φάση του φαινομένου να μην είναι ορατή από την Ελλάδα, θα μπορέσουμε εντούτοις να δούμε τη Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς που θα χρωματίζει την επιφάνειά της με το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης» εξηγεί ο διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, κύριος Διονύσης Σιμόπουλος.

«Αν και όχι τόσο θεαματική όσο μία ολική ηλιακή έκλειψη εν τούτοις η όψη μιας ολικής έκλειψης Σελήνης είναι κι αυτό ένα από τις υπέροχες εικόνες του ουρανού. Και αυτό γιατί ενόσω η Σελήνη κρύβεται πίσω από τη σκιά της Γης, η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας «χρωματίζει» με μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση τον δορυφόρο μας κάνοντάς τον να φαίνεται σαν "ματωμένος"» προσθέτει ο κ. Σιμόπουλος.
«Για να συμβεί όμως μία έκλειψη απαιτείται η ευθυγράμμιση των τριών αυτών ουράνιων σωμάτων. Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Σελήνη περιφέρεται γύρω από τη Γη σχεδόν μία φορά το μήνα, δεν έχουμε εκλείψεις κάθε μήνα. Για να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, ας υποθέσουμε ότι μία ευθεία γραμμή περνάει από το κέντρο του Ήλιου και της Γης και εκτείνεται στην άλλη της πλευρά. Αν η Σελήνη στη διαδρομή της γύρω από τη Γη περνούσε ακριβώς πάνω τη συγκεκριμένη γραμμή τότε θα είχαμε εκλείψεις κάθε μήνα, τόσο ηλιακές, όσο και σεληνιακές» λέει.
Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, ο μεγαλύτερος αριθμός σεληνιακών και ηλιακών εκλείψεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια ενός χρόνου είναι επτά - όπως έγινε το 1935 με πέντε ηλιακές και δύο σεληνιακές εκλείψεις και το 1982 με τέσσερις ηλιακές και τρεις σεληνιακές εκλείψεις.
Αντίθετα, οι λιγότερες εκλείψεις που μπορούν να παρατηρηθούν μέσα σε διάστημα 365 ημερών είναι δυο και αυτές ηλιακές, όπως και έγινε το 1984. Παρά το γεγονός ότι συνήθως οι σεληνιακές εκλείψεις προηγούνται ή ακολουθούν τις ηλιακές εκλείψεις με διαφορά 15 ημερών, εν τούτοις οι ηλιακές εκλείψεις είναι πολύ πιο συχνές.
Το κρυφτό της Σελήνης πίσω από τη σκιά της Γης θα διαρκέσει μέχρι τις 19:30 και ο «ματωμένος» δορυφόρος μας θα είναι ορατός από όλη τη χώρα.


Βήμα Science
ΠΗΓΗ: http://www.in.gr/

Αθώοι για την απόδραση οι τρεις συνοριακοί!

Την 1η Ιουνίου του 2010, ένας Αλβανός λαθρομεταφορέας, απέδρασε μέσα από την αστυνομική κλούβα, την ώρα που μεταφέρονταν στα κρατητήρια της Καστανής. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, χρειάστηκε τότε κάτι λιγότερο από μία ώρα να θέσει σε διαθεσιμότητα τους τρεις συνοριακούς και η τοπική ηγεσία να διατάξει την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Αστυνομική κλούβα μόνο κατ' ευφημισμόν...
Γιατί επρόκειτο για ένα όχημα (είναι αυτό της φωτογραφίας) που χρησιμοποιείται ευρέως για διάφορες εργασίες και μεταφορά πολλών... προϊόντων.
Στην πορεία φυσικά και ύστερα από την πραγματογνωμοσύνη που έγινε αποκαλύφθηκε ότι το όχημα, ένα κλειστού τύπου βαν, ήταν άκρως ακατάλληλο για μεταγωγές.
Άλλωστε αυτό υποστήριζαν εξ αρχής οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων.
Παρόλα αυτά οι τρεις συνοριακοί χρειάστηκε να παραμείνουν σε διαθεσιμότητα αρκετούς μήνες. Και την Παρασκευή να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι αθωωτική και για τους τρεις....
Η περιπέτεια κράτησε ενάμισι χρόνο. Άλλωστε ζούμε σε μία χώρα όπου τα αυτονόητα καθίστανται ζητούμενα.
Το χειρότερο φυσικά είναι ότι οι μεταγωγές στο Νομό Ιωαννίνων, εξακολουθούν να γίνονται με τα ίδια, ακατάλληλα οχήματα.
Ο τότε αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, βιάστηκε να θέσει σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικούς.... Από τότε όμως και μέχρι σήμερα κανένας αρχηγός δεν ενδιαφέρθηκε να θέσει προς απόσυρση αυτές τις αυτοσχέδιες κλούβες των μεταγωγών! Αυτό άλλωστε είναι δύσκολο και δεν δημιουργεί εντυπώσεις όπως το πρώτο!


ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/10392-2011-12-09-13-04-26.html

ΠΩΓΩΝΙ: Σχόλιο για τις συναντήσεις του Δημάρχου και τα προβλήματα των χωριών

Δήμαρχε μπορώ να πω, πως τα πήγες πολύ καλά στο Κεφαλόβρυσο, ήσουνα πραγματικός ηγέτης. Μόνο που από ότι είδα είσαι μόνος, δυστυχώς δεν έχεις ανθρώπους που να σε στηρίζουν, μόνο εκείνος ο Αντιδήμαρχος, νομίζω από τον Παρακάλαμο, είναι μέσα στο παιχνίδι, ήτανε έτοιμος σε κάθε ερώτηση, ήξερε ακόμα και τα άρθρα για τα οποία ζητήθηκε κάποια στιγμή.
Οι άλλοι οι Αντιδήμαρχοι όσο μιλούσαν δεν καταλάβαμε τι λέγανε.
Όσο για τους Δημοτικούς σου Συμβούλους, μούγκα στην στρούγκα, όπως λέμε και εμείς οι Σαρακατσανόβλαχοι.
Μη τους έχεις τόσο πολύ δεμένους.
Η δε αντιπολίτευση όλοι, μα όλοι τους μιλήσανε, χωρίς βέβαια να μας πούνε και τίποτα το αξιόλογο, απλά οι περισσότεροι το έκαναν για το σώου τους ειδικά οι συγχωριανοί μας.
Δήμαρχε, επειδή όπως είπα σε προηγούμενο γράμμα μου, θα σου τα λέω τα πράγματα πάντα με γνώμονα την αλήθεια με αυτά που βλέπω και πάντα για το καλό του τόπου μας, εάν θέλεις μπορείς και εσύ από την πλευρά σου να διορθώνεις ότι μπορείς, για το καλό όλων μας.
Τώρα, έχω να σου πω κάποια πράγματα που έχω σημειώσει.


Α. Πέρασες προχθές από το Βασιλικό, δεν σταμάτησες να δεις την πλατεία που είχε τα σκουπιδόφυλλα μέχρι το γόνα.
Εάν βέβαια έκανες και μια παράκαμψη στο Γεροπλάτανο τότε θα έβλεπες το .. χάλι.
Για το Κεφαλόβρυσο δεν σου λέω τίποτα γιατί πιστεύω πως τα είδες μόνος σου τα σκουπίδια. Το κακό είναι πως δεν γνωρίζουμε που να αποταθούμε, ο ένας μας στέλνει στον άλλο και τελικά φθάνουμε στον Δήμαρχο, τι τους θέλεις τους τεμπέληδες και χαραμοφάηδες Αντιδημάρχους που έχεις δίπλα σου, κάνετα λοιπόν όλα μόνος σου να τελειώνουμε.
Έτυχε την Πέμπτη να είμαι στο Δελβινάκι στον Μπάρμπα μου, μετά από αυτό που είδα, είπα μέσα μου κακώς διαμαρτυρόμαστε εμείς για τα σκουπίδια.
Όλο το Δελβινάκι πνιγμένο στην βρώμα και το σκουπίδι.
Άκουσα βέβαια από πολλούς το ..αχ που είσαι Μποζιάρη, τον άνθρωπο δεν τον ξέρω μα ούτε και θέλω να τον μάθω, εάν όμως Δήμαρχε καταντήσαμε σε αυτό το επίπεδο, τότε πρέπει κάτι να κάνεις, ίσως κάτι σου έχει ξεφύγει, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.


Β. Έτυχε προχθές να είμαι στην Δωδώνη, που ήταν αυτός ο απερίγραπτος Υφυπουργός, έφυγα για να μη βλέπω την κατάντια μας, ο άνθρωπος ήλθε πραγματικά για βόλτα.
Δήμαρχε σε παρακαλώ κάνε κάτι για εμάς τους κτηνοτρόφους ( ίσως κάποια συνάντηση στο Δημαρχείο) για όλα τα προβλήματα μας, πριν είναι αργά.
Πιστεύω σε αυτήν την συνάντηση να πούμε πολλές αλήθειες, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα βγω και θα πω τα πράγματα και τα προβλήματα μας όχι απλά, αλλά με το όνομα τους.


Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

Το «Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;'», του Ηπειρώτη συγγραφέα Θεόδωρου Δεύτου, παρουσιάζεται την Δευτέρα 12 Δεκέμβρη στο θέατρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δήμου Ιλίου

ΔΕΗ: Καλή χρονιά … με νέες, τσουχτερές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Νέες, τσουχτερές αυξήσεις της τάξης του 12% στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα από τα βασικά σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, η ανακοίνωσή των οποίων είναι θέμα εβδομάδων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο έχει απορρίψει το αίτημα για μεσοσταθμικές αυξήσεις 19% της ΔΕΗ, η οποία ωστόσο φέρεται να επιμένει ότι αν δεν εγκριθούν ποσοστά τουλάχιστον 15%, από του χρόνου θα γίνει ζημιογόνος και θα κινδυνεύσει με υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης, με τον κίνδυνο ακόμη και ανάκλησης δανείων που έχει πάρει από τράπεζες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιστολή με το παραπάνω δραματικό περιεχόμενο εστάλη χθες από τη διοίκηση της ΔΕΗ στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.
Πάντως, εκτός από το βασικό σενάριο εξετάζονται και άλλα, όπως για μέση αύξηση σε μονοψήφια ποσοστά ώστε να είναι μικρότερες οι επιπτώσεις στους καταναλωτές.
Στην κατεύθυνση ψαλιδίσματος των ποσοστών που ζητά η ΔΕΗ κινείται και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας - στο 12% ή χαμηλότερα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έρχονται νέες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές που δοκιμάζονται ήδη από τις αυξήσεις των φόρων και των περικοπών στα εισοδήματά τους.
Η γνωμοδότηση της ΡΑΕ που αναμένεται να αποσταλεί στο υπουργείο την επόμενη εβδομάδα θα αναφέρει ποιο θα δικαιολογείται να είναι για το 2012 το μέσο επιτρεπόμενο έσοδο της ΔΕΗ, βάσει του οποίου θα διαμορφωθούν εν συνεχεία οι αυξήσεις στα τιμολόγια.
Η τελευταία έχει ζητήσει το έσοδο αυτό να είναι 81,7 ευρώ/MWh, αλλά η ΡΑΕ θεωρεί ότι τα κοστολογικά στοιχεία το δεν δικαιολογούν.
Η κατανάλωση πετρελαίου. Ξεπέρασε το 50% η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στην περιφέρεια ενώ φτάνει στο 25% στα αστικά κέντρα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.
Έτσι, π.χ. στο Νευροκόπι Δράμας, τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο έχουν μειωθεί από τα 650 στα 10 καθώς τα υπόλοιπα καίνε πλέον καυσόξυλα!
Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, αν προχωρήσει η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης, η τιμή του τελευταίου θα φτάσει στο 1,40 ευρώ το λίτρο, από 0,93-1,00 σήμερα.


ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

ΔΟΕ: Zητά συνάντηση με την υπουργό Παιδείας

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου ζητούν με επιστολή τους οι δάσκαλοι, «προκειμένου να συζητηθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα της καθημερινότητας που τείνουν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις».
Η εφεδρεία εκπαιδευτικών, τα σχολικά βιβλία, η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, οι αποδοχές των εκπαιδευτικών, είναι μερικά από τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης, αναφέρει η επιστολή της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) προς την υπουργό.
«Σε μια χρονική περίοδο που στο χώρο του δημόσιου σχολείου σχεδιάζονται και υλοποιούνται μεγάλες αλλαγές και ανατροπές, ερήμην των εργαζομένων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση τους, δεν υπάρχει οργανωμένος διάλογος μεταξύ του υπουργείου και της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών», επισημαίνουν οι δάσκαλοι στην επιστολή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο "Τύρια - Σιστρούνι"

H σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση Τύρια – Σιστρούνι» υπογράφτηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της εταιρίας «ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΤΕ» Ιωάννη Ν. Θεοδωρακόπουλο. Πρόκειται για έργο που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» από 2007, το οποίο ωστόσο καθυστέρησε στην υλοποίησή του εξαιτίας της έκπτωσης του αρχικού αναδόχου και των διαδικασιών που ακολούθησαν για την οριστικοποίηση της απόφασης.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.600.000 ευρώ και το συνολικό ποσό της σύμβασης, που υπεγράφη ανέρχεται σε 7.240.254,60 ευρώ. Πρόθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας, όπως έχει ανακοινώσει ήδη ο Περιφερειάρχης, είναι το συγκεκριμένο έργο, αφού ολοκληρωθούν ορισμένες πρόσθετες εργασίες που απαιτούνται για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, να προωθηθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, ώστε στη θέση του, στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» να προωθεί το τμήμα Γέφυρα Μπακόλα – Θεσπρωτικό, για το οποίο οι μελέτες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΠΕΝΤΕΛΗ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη ενός (1) διακινητή, ο οποίος μετέφερε τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (08-12-2011) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας διακινητής, υπήκοος Πολωνίας, ηλικίας 21 ετών και δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, με το ανήλικο τέκνο τους.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν τον 21χρονο, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Ιράκ.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 21χρονος διακινητής κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό των τριών (3) μη νομίμων μεταναστών, τρία (3) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Πολωνίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος, μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια, θα επιχειρούσε την έξοδο τους μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι λαθρομετανάστες είχαν προκαταβάλει για τη μεταφορά τους σε άγνωστο συνεργάτη του κυκλώματος συνολικά το χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων (8.000) δολαρίων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, πέντε (5) ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς και τρία (3) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 11:00 μ.μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΖΙΤΣΑ

Όλα τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Ελληνικού

Επιτέλους, οριστικό τέλος για τη χωματερή Δουρούτης!
Και με τη νέα μελέτη παραμένουν οι αντιδράσεις για το εργοστάσιο απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης.
Ενώ από χθες όλα τα απορρίμματα της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Ελληνικού και μπαίνει οριστικό τέλος στη χωματερή της Δουρούτης (!), οι κάτοικοι στο Δήμο Δωδώνης, μετά και τη νέα μελέτη, επιμένουν να αντιδρούν στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων στη περιοχή Ελευθεροχώρι του Δήμου τους.
Πολλοί υποστηρίζουν, ότι η περιοχή στην οποία προβλέπεται να κατασκευαστεί το εργοστάσιο προστατεύεται περιβαλλοντικά. «Η επιστραφείσα μελέτη επιμένει να παραγνωρίζει τη συγκεκριμένη πραγματικότητα» αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση του εργοστασίου. Μάλιστα, δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει «ένα νέο έγκλημα, ενάντια στην ιστορία και στον πολιτισμό της παγκόσμιας Δωδώνης».
Τα παραγνωρίζει…
Σύμφωνα με την ανακοίνωση (υπογράφεται από τους πρώην Δημάρχους Δωδώνης και Σελλών Γ. Μπούκα και. Δ. Φαρμάκη), το γεγονός, ότι το ΥΠΕΚΑ συνέταξε νέα μελέτη είναι ασυνήθιστο, δείγμα ότι η πρώτη μελέτη ήταν εκτός …πραγματικότητας.
Η νέα μελέτη, μεταξύ άλλων, «αναγκάζεται να συγκεκριμενοποιήσει το αντικείμενο Χωροθέτησης αποκλειστικά στο Εργοστάσιο ΑΣΑ και όχι στη συνύπαρξη με ΧΥΤΥ, με σαφή τεκμηρίωση για τη διάθεση των υπολειμμάτων σε υφιστάμενους ΧΥΤΑ, οι οποίοι θα μετατραπούν σε ΧΥΤΥ». Επίσης, αναφέρεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων, «κάτι που αποτελεί σημαντική παράλειψη της αρχικής μελέτης, χωρίς όμως να προσδιορίζει αλληλεπιδράσεις της προσέγγισης Χωροθέτησης με αυτό».
Προχειρότητα…
Η Επιτροπή θεωρεί ακόμη, ότι η παλινδρόμηση με την επιστροφή προς γνωμοδότηση επί της επικαιροποιημένης μελέτης αποτελεί ανεύθυνη προχειρότητα χωροθέτησης ενός τόσο σοβαρού έργου. Προειδοποιεί δε, ότι «οποιαδήποτε υποτίμηση της σοβαρότητας των ενστάσεών μας από Φορείς και Υπηρεσίες όπου κοινοποιήθηκε η «επικαιροποιημένη» μελέτη, θα προκαλέσει αιτίες μεγάλων καθυστερήσεων στο μέλλον».
Παρ΄ όλα αυτά, δηλώνει ανοιχτή για διάλογο με κάθε αρμόδιο πολιτικό και υπηρεσιακό παράγοντα, αφού, όπως υποστηρίζει, ο δικός της αγώνας στηρίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση θέσεων. Το «καυτό» θέμα της νέας μελέτης αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δωδώνης, που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα.
Δουρούτη τέλος!..
Στο μεταξύ, τέλος μπαίνει στο «αίσχος της Δουρούτης», αφού σε λίγες ημέρες κλείνει η χωματερή και όλα τα απορρίμματα της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων θα μεταφέρονται πλέον στον ΧΥΤΑ, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Ιωαννιτών υλοποιήθηκε ομαλά και η μεταφορά της νυχτερινής βάρδιας στον ΧΥΤΑ.
Η αποκατάσταση της Δουρούτης είναι μείζονος σημασίας για όλη την περιοχή των Ιωαννίνων. Υπενθυμίζεται, ότι το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από το Δήμο Ιωαννιτών (από τον πρώην Δήμαρχο Ν. Γκόντα) με συνολικό προϋπολογισμό 7,9 εκ. ευρώ.
«Ολοκληρώσαμε τη μεταφορά όλων των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ελληνικού και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα. Δεν εγκαταλείπουμε τίποτα στην τύχη του», σημείωσε χθες ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.
Πλέον, οι Φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ξεκινούν τις διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης εναπόθεσης των ογκωδών αντικειμένων, μπαζών και άλλων.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/34/8902

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Δεν απορρίπτονται τα ευρωομόλογα

«Επιτεύχθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα στον ένα μήνα ζωής της νέας κυβέρνησης»!

«Δεν απορρίπτονται τα ευρωομόλογα», δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Όπως εξήγησε, «δεν υπάρχουν ρητές αναφορές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απορρίφθηκε». Όπως διευκρίνισε, «το θέμα των κοινών ευρωπαϊκών τίτλων θα συζητηθεί σε Σύνοδο το Μάρτιο».
Ο κ. Παπαδήμος έκανε εκτενή αναφορά στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι «το πακέτο ήταν ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της σημερινής αλλά και μελλοντικών κρίσεων» και υπογράμμισε ότι «η αντίδραση των αγορών δεν είναι ήταν αρνητική στις αποφάσεις της ΕΕ».
«Τα μέτρα για τους μηχανισμούς σταθεροποίησης είναι ουσιαστικά αλλά υπάρχουν και θέματα που θα εξεταστούν αργότερα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «υιοθετείται ο δημοσιονομικός κανόνας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς».
Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι «όσα κράτη υπόκεινται στη διαδικασία υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος θα πρέπει να υποβάλλουν σχέδια αντιμετώπισης», ενώ «όποιος υπερβαίνει το έλλειμμα του 3%, θα υφίσταται κυρώσεις από αυτοματοποιημένο μηχανισμό που θα λειτουργεί με αυξημένη πλειοψηφία».
Σχετικά με την Ελλάδα, τόνισε ότι «τα μέτρα που συζητάμε θα αφορούν τη χώρα μας όταν φτάσει στο επίπεδο του μηδενισμού των ελλειμμάτων».
«Μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα θα πρέπει και θα είναι σε θέση να ασκεί δημοσιονομική πολιτική σύμφωνα με τους κανονισμούς», δήλωσε ο Λ. Παπαδήμος και πρόσθεσε ότι «επιτεύχθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα στον ένα μήνα ζωής της νέας κυβέρνησης».
Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης των κεφαλαίων που θα έχει στη διάθεσή του το ΔΝΤ για να δανείζει στις ευρωπαϊκές χώρες λέγοντας ότι «αυξάνονται τα κεφάλαια των 17 προς το ΔΝΤ έως 200 δισ. ευρώ με τη μορφή διμερών πιστώσεων».
Όπως είπε, «τελικός σκοπός είναι να υπάρξει σε κάποια φάση και τροποποίηση της συνθήκης».

ΤΣΑΜΑΝΤΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα, από κοινού, με δύο (2) αυτοκίνητα, πάνω από 227 κιλά κάνναβης

Κατασχέθηκαν συνολικά 204 δέματα, που περιείχαν πάνω από διακόσια είκοσι επτά (227) κιλά κάνναβης.
Συνελήφθησαν, σήμερα (09-12-2011) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας (1) υπήκοος Αλβανίας και ένας (1) ομογενής, ηλικίας 25 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στην περιοχή «Τσαμαντάς» Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα και τα ακινητοποίησαν για διενέργεια ελέγχου.
Στο πρώτο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 24χρονος, βρέθηκαν τέσσερις (4) ταξιδιωτικοί σάκοι με κάνναβη βάρους (132.922) γραμμαρίων, ενώ στο δεύτερο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος, βρέθηκαν άλλοι τέσσερις (4) σάκοι με κάνναβη βάρους (94.736) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες και τα δύο (2) οχήματα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.