Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Νέος προπονητής ο Άγγελος Αναστασιάδης


Το πολυπόθητο "ναι" είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Χριστοβασίλη, ο Άγγελος Αναστασιάδης,
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ.
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της ομάδας μας.
Ο κ. Αναστασιάδης αύριο θα βρίσκεται στα Γιάννενα και θα προπονήσει την ομάδα για πρώτη φορά."
Το βιογραφικό του Άγγελου Αναστασιάδη
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΠΑΟΚ αρχικά από το παιδικό τμήμα, ενώ προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 1971. Αγωνίστηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ως το 1981, ενώ συνέχισε για τα επόμενα 3 χρόνια στον Παναθηναϊκό, αν και την τρίτη χρονιά (περίοδος 1983-84) είχε ελάχιστες συμμετοχές. Συνέχισε στη Β' εθνική με την Κόρινθο και έκλεισε την καριέρα του στον Διαγόρα Ρόδου, αγωνιζόμενος εκ νέου στην Α' εθνική την περίοδο 1986-87.
Στην Εθνική ομάδα
Αγωνίστηκε 12 φορές στην Εθνική Ελλάδας στο διάστημα 1975 - 1980. Η πρώτη του συμμετοχή ήταν σε έναν φιλικό αγώνα Κύπρου - Ελλάδας (1-2) την 1η Απριλίου 1975 στη Λευκωσία, όπου μάλιστα σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι (μοναδικό του γκολ στην Εθνική). Τελευταία του συμμετοχή και πάλι σε φιλικό αγώνα, με αντίπαλο τη Βουλγαρία (0-0) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 14 Μαΐου 1980.
Προπονητική καριέρα
Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τις «μικρές» κατηγορίες (Διαγόρας, Παναργειακός, Καβάλα), με την τελευταία μάλιστα κέρδισε το 1994 την άνοδο στην Α' εθνική μετά από απουσία 12 ετών. Η πρώτη του μάλιστα παρουσία σαν προπονητής Α' εθνικής ήταν εναντίον της παλιάς του ομάδας (ΠΑΟΚ - Καβάλα 4-0 στην πρεμιέρα της περιόδου 1994-95).
Συνέχισε διαδοχικά στους Εδεσσαϊκό (έως τον Ιανουάριο του 1997), στον ΠΑΟΚ (1997 έως 1999), στον Ηρακλή (2000), στον Παναθηναϊκό (ως το 2001), ξανά στον Ηρακλή (2002) και εκ νέου στον ΠΑΟΚ (ως το 2004). Από το 2004 έως το 2011 ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κύπρου, ο 15ος στην ιστορία της ομάδας από το 1960.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΡΙΤΣΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 3 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11η αγωνιστική)
1. Δαβάκης: 29
2. Περιστέρι: 26
3. Κόνιτσα: 23
4. Πανζαγορισιακός: 23
5. Ζίτσα: 17
6. Καρίτσα: 16
7. Πετσάλι:15
8. Μηλιά: 15
9. ΠΑΣ Γραμμένο: 13
10. Κεφαλόβρυσο: 10
11. Ανάργυροι: 8
12. Μάρμαρα: 4
13. Βοτονόσι: 3
14. Μπισδουνάκι: 0

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΟΝΤΣΙΚΑ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3 - 1


ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 3 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15η αγωνιστική)
1. Α.Ε. Καμποχωρίων: 40
2. Κόντσικα: 39
3. Ραφταναίοι: 35
4. Σταυράκι: 31
5. Πρωτόπαπα: 28

6. Ζωοδόχος: 27
7. Πωγωνάτος: 23
8. Αγία Μαρίνα: 20
9. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 20
10. Αμφιθέα: 19
11. Περίβλεπτος: 19
12. Αμπελόκηποι: 19
13. Ασβεστοχώρι: 16
14. Καρυές: 16
15. Νησί: 13
16. Πανφρουριακός: 10
17. Α.Ε. Ρίζα:10
18. Πεντέλη: 1

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΄95 - ΚΑΛΠΑΚΙ 4 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (13η αγωνιστική)
1. Α.Ε. Μικρασιατών: 30
2. Κρύα: 29
3. Θύελλα Κατσικά: 27
4. Βουνοπλαγιά: 26
5. Α.Ο. Ανατολής: 24
6. Πεδινή: 23
7. Προοδευτική Περάματος: 21
8. Λαψίστα: 18
9. Μουσιωτίτσα: 18
10. Ατρόμητος '95: 18
11. Ροδοτόπι: 15
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 14
13. Κουτσελιό: 10
14. Καλπάκι: 6
15. Ηλιόκαλη: 4
16. Θύελλα Ελεούσας: 0

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 2 - 2


O ΠΑΣ προηγήθηκε δύο φορές, ο ΠΑΟΚ όμως απάντησε ισάριθμες και έφυγε τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από τα Γιάννινα.
Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, έχασαν ευκαιρίες νίκης.
Κουρασμένος ο Δικέφαλος του Βορρά.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 6' με τον Μπακαγιόκο. Ο Αθανασιάδης έφερε το ματς στα ίσια στο 17' για τους φιλοξενούμενους, όμως ο έμπειρος επιθετικός έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ για τους γηπεδούχους στο 48'.
Ο «Δικέφαλος» του Βορρά ισοφάρισε με τον Λάζαρ στο 74' με εκτέλεση πέναλτι.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους.
Οι παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων κατάφεραν να μεταφέρουν τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων και έφτασαν στο γκολ με τον Μπακαγιόκο στο 6'.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στην συνέχεια να φτάσουν και στο δεύτερο γκολ, με τους Μπεσέρα και Τζημόπουλο.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντιδράσει μετά το πρώτο τέταρτο και έφερε το ματς στα ίσια με τον Αθανασιάδη στο 18', μετά από γρήγορη αντεπίθεση. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και πιέσει για το δεύτερο γκολ.
Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, σκόραραν με τον Μπεσέρα, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από απόφαση του διαιτητή.
Το πρώτο μέρος τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1 και τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερες ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Καλύτερη η ομάδα του Χριστόπουλου στο πρώτο μέρος, είχε τις ευκαιρίες να πάρει σαφές προβάδισμα για τη νίκη.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο Μπακαγιόκο σκόραρε (48') για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα των Ιωαννίνων, μέσα σε αποθέωση. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων μετά το γκολ της ισοφάρισης του Αθανασιάδη απέδωσαν καρπούς στο δεύτερο μέρος.
Ο Μπόλονι προσπάθησε να αλλάξει άμεσα την εικόνα της ομάδας του, με τον Ίβιτς να περνάει στη θέση του Φωτάκη, σε μια προσπάθεια των φιλοξενούμενων να φέρουν για δεύτερη φορά το ματς στα ίσια.
Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους παίκτες του ΠΑΟΚ και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, ψάχνοντας το τρίτο γκολ για να «κλειδώσουν» το ματς. Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάνει με δυσκολία η μπάλα στην επίθεση και να μη δημιουργούνται ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Παρά τις αλλαγές του Μπόλονι, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει τους γηπεδούχους, καθώς τις όποιες φορές που έφτασε κοντά στην εστία του Φεργκούς με αξιώσεις, είχε κακή τελική πάσα.
Ο Τζημόπουλος παραχώρησε πέναλτι στους φιλοξενούμενους στο 73', όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Ρομπέρ βρήκε τη μπάλα με το χέρι, σύμφωνα με τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Ο Λάζαρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φεργκούς, φέρνοντας το ματς στα ίσια (2-2). Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσια, πάνω που έδειχνε βραχυκυκλωμένος και δίχως φαντασία στο παιχνίδι του.
Ο ΠΑΟΚ πάτησε καλύτερα από εκείνο το σημείο και μετά και προσπάθησε να φτάσει και στο τρίτο γκολ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα φάνηκε να χάνει την συγκέντρωσή του, αναγκάζοντας τον Χριστόπουλο να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, μέσω των αλλαγών για να της δώσει νέα ώθηση. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, δεν άλλαξε τίποτα, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς, αλλά όχι τις εντυπώσεις. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει από τους «Ζωσιμάδες» με τον βαθμό της ισοπαλίας.


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεργκούς, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Σκαρντοβέλι, Τζημόπουλος, Λίλα, Βίλα, Μπεσέρα, Σκούφαλης, Μπακαγιόκο.
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Τσιρίλο, Γεωργιάδης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Λάζαρ, Έττο, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη ένας διακινητής, ο οποίος μετέφερε έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (03-12-2011) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ένας (1) διακινητής, υπήκοος Γερμανίας, ηλικίας 40 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά έξι (6) μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με οργανωμένη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος και διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναν 40χρονο υπήκοο Αφγανιστάν και μία 30χρονη υπήκοο Αφγανιστάν με τα τέσσερα ανήλικα τέκνα της από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα.
Το ανωτέρω Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Καταργούνται φοροαπαλλαγές για τα ετήσια εισοδήματα άνω των 30 χιλιάδων ευρώ

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει για τα ετήσια εισοδήματα άνω των 30 χιλιάδων ευρώ να καταργήσει πλήρως τις εκπτώσεις φόρου για δαπάνες όπως ενοίκια, νοσήλια, ασφάλιστρα ζωής δίδακτρα και τόκοι στεγαστικών δανείων, ενώ αναμένεται να περιοριστούν σημαντικά για τα χαμηλότερα εισοδήματα, αναφέρει η εφημερίδα "RealNews". Εκτός από το εισόδημα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να περικοπούν και οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές και αγορές πρώτης κατοικίας, αλλά ακόμη και για Ι.Χ. σε ειδικές κατηγορίες φορολογουμένων, όπως τρίτεκνοι και πολυτεκνοι.
Σημειώνεται ότι από το 2012 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα παρακρατείται από τους μισθωτούς σε μηνιαία βάση, ενώ θα κληθούν παράλληλα να καταβάλλουν σε λιγότερες δόσεις και την εισφορά που αναλογεί στα φετινά τους εισοδήματα.
Σύμφωνα με το νέο φορολογικό σύστημα, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, αναμένεται να υπαχθούν στο καθεστώς των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, αλλά και του πόθεν έσχες. Αυτό σημαίνει ότι θα συνυπολογιζονται η κινητή και ακίνητη περιουσία που κατέχουν, όπως ακίνητα, μετοχές και τραπεζικές καταθέσεις, ώστε να προκυπτει το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα.
Αλλαγές προβλέπονται και για τις ατομικές επιχειρήσεις, των οποίων τα καθαρά κέρδη θα φορολογούνται πλέον αυτοτελώς με συντελεστή 20% από το πρώτο, όμως, ευρώ.
Για τους αγρότες σχεδιάζεται να καταργηθεί η φορολόγησή τους με τεκμαρτό τρόπο, όπως ισχύει σήμερα, και να φορολογηθούν με λογιστικό τρόπο, δηλαδή έσοδα - έξοδα, κάτι που θα τους υποχρεώσει να τηρούν βιβλία και στοιχεία.
Στο μεταξύ, μειώνεται το ύψος των προστίμων που θα επιβάλλονται για φορολογικές παραβάσεις, η αξία των οποίων πρόκειται να ενσωματωθεί στο τζίρο και στα φορολογικά κέρδη των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ώστε να πληρώνουν επιπλέον φόρο.

Ο.Α.Ε.Δ.: Νέες θέσεις απασχόλησης μέσω προγραμμάτων του

Στην άμεση υλοποίηση 4 νέων προγραμμάτων τις προσεχείς εβδομάδες θα προχωρήσει ο διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Ηλίας Κικίλιας, με στόχο να ανακόψει τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, δημιουργώντας 30.000 νέες θέσεις απασχόλησης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται σε 283,6 εκατ. ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προτάσεις για το πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση" στο ΕΣΠΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου υπέβαλε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ, τρεις προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.558 εκ. Ευρώ, υλοποιώντας συγκεκριμένη στρατηγική σε νευραλγικά σημεία της αναπτυξιακής της διαδικασίας.

Οι προτάσεις αφορούν στους παρακάτω τομείς παρέμβασης:
- Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Παροχής Ψηφιακών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 651.900 ευρώ.
- Διαδικτυακή Πύλη Διαχείρισης και Προβολής του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 509.220 ευρώ.
- Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Ενημέρωσης Αγροτών – Πολιτών και Προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 397.290 ευρώ.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Παροχής
Ψηφιακών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου
Στόχος είναι η δημιουργία ενός ΟΠΣ το οποίο θα παρέχει προς τους συναλλασσόμενους ασφαλείς και αξιόπιστες ηλεκτρονικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ολοκλήρωσης και αυτοματισμού.
Το σύστημα διασυνδεόμενο με τα υφιστάμενα ΠΣ της Περιφέρειας Ηπείρου, θα επιτυγχάνει την λειτουργική τους ενοποίηση σε ένα ομογενοποιημένο περιβάλλον διαχείρισης των υποθέσεων που διεκπεραιώνονται.
Επιπλέον, υιοθετώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το «Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας & Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Συναλλαγών» το σύστημα θα μπορεί συνεργάζεται με συστήματα άλλων φορέων χρησιμοποιώντας και παρέχοντας αντίστοιχες διαδικτυακές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα το σύστημα θα διαλειτουργεί με την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης «Ερμής» εγγράφοντας στο Μητρώο της τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Η χρήση του συστήματος αναμένεται να συμβάλει σημαντικά:
• στη διευκόλυνση των συναλλαγών των υπηρεσιών με το κοινό.
• στη βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας διεκπεραίωσης.
• στη μείωση του διοικητικού κόστους.
• και τέλος στην εμπέδωση στους συναλλασσόμενους ενός αισθήματος εμπιστοσύνης και εξυπηρέτησης.
Διαδικτυακή Πύλη Διαχείρισης και Προβολής του Τουριστικού.
Προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η διαδικτυακή πύλη διαχείρισης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια για τη δημιουργία μίας ενιαίας Τουριστικής Πύλης της Ηπείρου.
Θα συγκεντρωθεί όσο το δυνατό περισσότερο από το υλικό που έχει παραχθεί από τις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις κατά το παρελθόν, θα αρχειοθετηθεί και θα τεκμηριωθεί με ομοιόμορφο τρόπο. Το υλικό αυτό θα γεωαναφερθεί ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί με τη χρήση γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών. Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια να παρέχεται με όσο το δυνατό περισσότερα δικαιώματα χρήσης.
Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα στο επισκέπτη να προγραμματίζει μέσω της πύλης τις διακοπές του στην Ήπειρο. Θα μπορεί να κλείνει δωμάτια, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς και να δημιουργεί προγράμματα διαμονής ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του και το χρόνο που επιθυμεί να διαθέσει.
Ακόμη, το υλικό της πύλης θα είναι διαθέσιμο με τη χρήση διαφόρων μέσων, όπως είναι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο υπολογιστής παλάμης, το κινητό τηλέφωνο, κ.α. Ειδικά για τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούμε εν κινήσει θα μπορούμε να λαμβάνουμε πληροφορίες ανάλογα με το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε.
Επιπλέον, θα ενσωματώνει εργαλεία διάδρασης μεταξύ πολιτών, συλλόγων και των διαχειριστών της πύλης με στόχο την επαύξηση και την βελτιστοποίηση του περιεχομένου της πύλης. Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα σε συλλόγους να αποκτήσουν παρουσία στο διαδίκτυο.
Τέλος, θα ενσωματώνει εργαλεία συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων που αφορούν στον τουρισμό και στην επισκεψιμότητα της Ηπείρου με στόχο την μελέτη αυτών, την εξαγωγή συμπερασμάτων και την ανάληψη διορθωτικών πρωτοβουλιών.
Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Ενημέρωσης Αγροτών – Πολιτών και Προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Με τη παρούσα πρόταση προτείνεται η βελτίωση του συστήματος προώθησης και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου με την χρήση νέων τεχνολογιών ώστε να ελαχιστοποιηθούν πολλά από τα υπάρχοντα προβλήματα. Μέσω της εφαρμογής, τα αγροτικά προϊόντα της Ηπείρου θα μπορούν να διαφημιστούν και να είναι ορατά στο ευρύτερο κοινό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με πιθανό αποτέλεσμα την εκδήλωση ενδιαφέροντος από νέους αγοραστές και την αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.
Ταυτόχρονα ο καταναλωτής μέσω του οδηγού των αγροτικών προϊόντων θα γνωρίσει τα Ηπειρώτικα προϊόντα, τον τρόπο και τον τόπο παραγωγής τους. Επίσης η ύπαρξη της online αγροτικής βιβλιοθήκης με πλήθος πληροφοριών και η ενημέρωση των αγροτών για θέματα που τους αφορούν (π.χ. σύγχρονες και βέλτιστες πρακτικές αγροτικής παραγωγής) θα μπορέσει να βελτιώσει τη ποιότητα της δουλειάς του.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Χριστούγεννα στην Αθήνα θα κάνει η τρόικα

Την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, φθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία θα προετοιμάσουν το έδαφος για τον ερχομό των επικεφαλής στις 12 του ίδιου μήνα.

Η νέα δανειακή σύμβαση, το επικαιροποιημένο μνημόνιο και η εξειδίκευση μέτρων ύψους 5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014 θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψής τους.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να ξεπεραστεί το οποιοδήποτε εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις, καθώς ο χρόνος πιέζει για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος ύψους 80 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Πάντως, τρίμηνο με το τρίμηνο ξετυλίγεται όλο και πιο καθαρά το κουβάρι της ύφεσης στην ελληνική οικονομία.
Τα αποτελέσματα εννεαμήνου του 2011 αποτέλεσαν το χειρότερο δείγμα γραφής την τελευταία 15ετία, με τον αριθμό των εταιρειών που βυθίζονται σε οικονομικό τέλμα ίσως να ξεπερνά πλέον εκείνες που τα φέρνουν βόλτα!
Ο αριθμός των εταιρειών με ικανοποιητικά αποτελέσματα είναι πενιχρός, ενώ οι περιβόητοι κλάδοι με αμυντικά χαρακτηριστικά έχουν υποστεί πραγματική πανωλεθρία.
Η εικόνα των εισηγμένων στο εννεάμηνο του 2011 μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο «καμένη γη».
Μοναδικές εξαιρέσεις μερικές εταιρείες με εξαγωγικό χαρακτήρα...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο» υπογραμμίζει, για την πραγματοποίηση των εκλογών

Την επιθυμία του να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς και ζητεί να τον αφήσουν απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του.

Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", αν και επισημαίνει πως «δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο» υπογραμμίζει ότι η πραγματοποίηση των εκλογών στον χρόνο που έχει προσδιοριστεί είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η εσωτερική ομαλότητα.
«Αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή. Όμως και την προώθησα και θέλω να επιτύχει στην αποστολή της. Ας τον αφήσουν, λοιπόν, απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του ώστε μετά η Ελλάδα να προχωρήσει με μία κυβέρνηση που θα έχει πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό» λέει ο κ. Σαμαράς.
Προσθέτει, μάλιστα, ότι «αν τα πράγματα τρέξουν νωρίτερα ή αργότερα, τότε οι εκλογές μπορούν να έλθουν λίγο νωρίτερα ή αργότερα. Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο.
Ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει».
Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η παράταση της θητείας της ή η διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύει την αποστολή της κυβέρνησης.
«Όσοι ονειρεύονται παράταση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης ή διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύουν την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η πραγματοποίηση των εκλογών στον χρόνο που έχουμε προσδιορίσει δεν είναι δική μας "εμμονή". Είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εσωτερικής ομαλότητας» αναφέρει.
Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η πολιτική εξελίσσεται και δεν είναι «μουσειακό αντικείμενο» και συμπληρώνει σχετικά με τη στάση του ότι «δεν είναι πολιτική να λες το ίδιο "ποίημα" βρέξει-χιονίσει».
«Η πολιτική είναι "κίνηση" και βρίσκεται σε κίνηση. Η ακινησία δεν είναι αρετή για την πολιτική. Είναι αρρώστια» τονίζει.
Προτάσσει, τέλος, τον όρο τροποποιήσεις για το μνημόνιο και υποστηρίζει ότι είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Oι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται βάσει καταθέσεων

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να υπολογίζει να φορολογήσει τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Τα εισοδήματα θα προκύπτουν βάσει αλγορίθμου στον οποίο θα συνυπολογίζονται δέκα παράμετροι.
1. η κατηγορία των βιβλίων
2. ο κλάδος της δραστηριότητας
3. ο τόπος και ο χρόνος της άσκησης επαγγέλματος
4. η επιφάνεια της επαγγελματικής εγκατάστασης
5. οι μισθολογικές δαπάνες
6. οι λειτουργικές δαπάνες
7. η φορολογική εικόνα και συμπεριφορά του επαγγελματία
8. η ακίνητη περιουσία
9. τα κινητά περιουσιακά στοιχεία
10. στατιστκά στοιχεία για το μεικτό ποσό κέρδους.
O συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων θα δίνει μία εκτίμηση του εισοδήματος και στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν δικαιολογούνται οι αποταμιεύσεις, θα καταλογίζεται… νέος φόρος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ με τα νέα κριτήρια θα αυξηθεί το φορολογητέο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στο μεταξύ ήδη οι ανείσπακτες οφειλές εκ μέρους των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν φτάσει στα 41,5 δισ. ευρώ και εξετάζονται τρόπο άμεσης παρακράτησης του ΦΠΑ.


ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια στο 1% προβλέπει η Goldman Sachs

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25% την ερχόμενη εβδομάδα, στο 1%, σε μία κίνηση... ενίσχυσης της οικονομίας της ευρωζώνης ιδιαίτερα καθώς οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό δείχνουν μείωση του, αναφέρει η Goldman Sachs αλλά δεν πρόκειται να δούμε καμία άλλη κίνηση 'μπαζούκα'. Η ΕΚΤ δεν πρόκειται στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα να αναλάβει σημαντικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης, υποστηρίζει η Goldman, τονίζοντας ότι το μόνο που θα κάνει πέρα από τη μείωση των επιτοκίων είναι να κάνει τη χρηματοδότηση των τραπεζών πιο εύκολη, αυξάνοντας τη διάρκεια λήξης μακροπρόθεσμων χρηματοδοτικών μηχανισμών της ακόμη και μέχρι δύο χρόνια και διευρύοντας τις εγγυήσεις που θα αποδέχεται γι' αυτήν τη χρηματοδότηση.