Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ενημέρωση των δημοτών του για τα τρέχοντα επενδυτικά και χρηματοοικονομικά προγράμματα

Η σύγχρονη λειτουργία της αιρετής πλέον αυτοδιοίκησης, η ψήφιση του νομοσχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, και η προσπάθεια μείωσης των ανισοτήτων προυποθέτει την υιοθέτηση καινοτόμων λογικών και συγχρόνων πρακτικών στο τρόπο άσκησης της εξουσίας και λήψης των αποφάσεων.
Η διαχρονική παρουσία του Δήμου Πωγωνίου ως εγγυητή ευημερίας και προστασίας των κατοίκων της περιοχής, και η προσαρμογή στο νέο οικονομικό περιβάλλον ,επιβάλλουν την άμεση ενεργοποίηση του τμήματος του προγραμματισμού.

Ο Δήμος Πωγωνίου για το σκοπό αυτό δίνει την δυνατότητα της ενημέρωσης στους Δημότες του για τα τρέχοντα επενδυτικά και χρηματοοικονομικά προγράμματα και καλεί κατοίκους και επαγγελματίες στις έδρες των όμορων Δημοτικών διαμερισμάτων.
Θα αναλυθούν θέματα(επιδοτήσεις για ίδρυση νέων επιχειρήσεων) σχετικά με τις δυνατότητες ενίσχυσης από το κράτος των δημιουργικών τους δράσεων και μείωσης του κόστους των δαπανών υλοποίησης των επενδυτικών τους σχεδίων μέσα από τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων»
Πρόγραμμα συναντήσεων:
Πέμπτη 8/12/2011 Αίθουσα Δημαρχείου Καλπακίου
Παρασκευή 9/12/2011 Αίθουσα Δημαρχείου Κεφαλοβρύσου
Δευτέρα 12/11/2011 Αίθουσα Δημαρχείου Παρακαλάμου
Τρίτη 13/12/2011 Αίθουσα Δημαρχείου Δελβινακίου
Πέμπτη 15/12/2011 Κοινοτικό Κατάστημα Πωγωνιανής
Παρασκευή 1/12/2011 Κοινοτικό Κατάστημα Λάβδανης


ΠΗΓΗ: http://www.1366.syzefxis.gov.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=295:ευρωπαϊκα-προγραμματα-–επιχορηγησεισ&Itemid=1

Eurostat: To έλλειμμα του 2009 δεν ήταν "παραφουσκωμένο"


Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat) απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες ότι το Ελληνικό έλλειμμα του 2009 ήταν "παραφουσκωμένο".

Σύμφωνα με την Eurostat, η σύνθεση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων για έλλειμμα και χρέος ακολούθησε κατά γράμμα τους κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες μέλη.

"Ως εκ τούτου, η Eurostat δημοσίευσε τα στοιχεία για το ελληνικό έλλειμμα και το χρέος που παρέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ χωρίς επιφυλάξεις στις τελευταίες τρεις καταχωρήσεις (Νοέμβριος 2010, Απρίλιος 2011 και Οκτώβριος 2011), σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε τις προηγούμενες περιόδους", αναφέρει η Eurostat.
Αυτό αντανακλά τη σημαντική πρόοδο στην ποιότητα των στατιστικών στοιχείων, αναφέρει.
Για τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Α. Γεωργίου, η ευρωπαϊκή αρχή σημειώνει ότι "είναι σαφές ότι η βελτίωση στην ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης νέων και ενισχυμένων διαδικασιών διαμόρφωσης των στοιχείων, που υιοθετήθηκαν με ευθύνη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Στη διαμόρφωση των στοιχείων, ο πρόεδρος και η ομάδα Εθνικών Λογαριασμών έχουν επιδείξει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού".

"Βοήθεια στο Σπίτι": Αναζητούνται αγωνιωδώς πόροι για τη χρηματοδότηση του προγράμματος


Το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία, αναζητά επιπλέον πόρους από τον προϋπολογισμό του για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, τα επόμενα έτη, όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι μετά την 31.12.2011, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προβλέπεται η δυνατότητα της μεταφοράς από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, ποσών μέχρι του ύψους των 35.000.000 ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι".
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, θα καθορίζεται κάθε φορά το ύψος του ποσού χρηματοδότησης, το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί, οι αποδέκτες και κάθε άλλο θέμα σχετικά με τη διαδικασίας μεταφοράς του ποσού, διευκρινίζει, επίσης, ο κ. Γιαννίτσης.
Το έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Γιουματζίδη, ο οποίος έχει ζητήσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, διότι η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ λήγει στο τέλος του 2011.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Με μειωμένο Φ.Π.Α. 13% η παράδοση νερού από τους Ο.Τ.Α.

Με την εγκύκλιο ΠΟΛ. 1242 που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, παρέχονται διευκρινίσεις για το θέμα υπαγωγής στον Φ.Π.Α. της παράδοσης νερού και των υπηρεσιών αποχέτευσης από τους Ο.Τ.Α. ή συνδέσμους αυτών ή το Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ. – άρθρο 18, παρ. 3β' Ν.4002/2011.
Σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 2, 3 και 4 του Κώδικα ΦΠΑ, όπως ισχύει, οι Ο.Τ.Α., οι σύνδεσμοι αυτών, το Δημόσιο και τα άλλα Ν.Π.Δ.Δ. για τη δραστηριότητά τους αυτή υπάγονται στον φόρο και οφείλουν να χρεώνουν Φ.Π.Α. στα φορολογικά στοιχεία που εκδίδουν από 22.08.2011, ανεξάρτητα από την περίοδο κατανάλωσης που αφορούν.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 16 του Κώδικα Φ.Π.Α., ο Φ.Π.Α. γίνεται απαιτητός κατά τον χρόνο έκδοσης του τιμολογίου ή άλλου στοιχείου που επέχει θέση τιμολογίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ.

ΑΡΤΑ: Αυτόφωρη σύλληψη αλλοδαπού για κλοπές

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω χθες (30-11-2011) το πρωί, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενος για κλοπές. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο γιατί αφαίρεσε από αποθήκη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει ακόμη δύο κλοπές στο ίδιο κατάστημα προ διμήνου, αφαιρώντας φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΟΓΑ: Παράταση προθεσμίας πληρωμής εισφορών ασφάλισης

Παράταση της προθεσμίας πληρωμής των εισφορών Κλάδου Κύριας ασφάλισης δίνει ο ΟΓΑ με σχετική εγκύκλιο. Το κείμενο της απόφασης αριθ. πρωτ. 55269/30.11.2011 έχει ως εξής:
Αθήνα,
30 -11-2011
Σας γνωρίζουμε, ότι λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας ο ΟΓΑ θα δεχτεί πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011, χωρίς αναπροσαρμογή των ποσών των εισφορών αλλά με τις τιμές που ίσχυαν στις 30-11-2011 (σχετική η αριθ. 1439/29-11-2011 απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ).
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν σταλεί, μέχρι και την Παρασκευή 16-12-2011. Μετά την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να τις πληρώσουν μόνο μέσω της ΑΤΕ, με την προσκόμιση του ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639).
Για το πληρωτέο ποσό θα συμβουλεύεστε τους Πίνακες Υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς Α΄ εξαμήνου 2011.
Η εν λόγω παράταση της προθεσμίας πληρωμής ισχύει και για τους οφειλέτες ασφαλισμένους στους οποίους εδόθη πρόσφατα η δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση του Ν. 3943/2011 χωρίς την υποβολή αίτησης, καθώς και σε όσους ασφαλισμένους έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους.
Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι που οφείλουν ληξιπρόθεσμες εισφορές και έχουν λάβει την ειδική ειδοποίηση καταβολής εισφοράς, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση χρησιμοποιώντας την ειδοποίηση αυτή, μέχρι 31-12-2011.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους ενδιαφερόμενους ότι είναι προτιμότερο να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με την ειδοποίηση που τους έχει σταλεί, μέχρι 16-12-2011 και μάλιστα όσο το δυνατόν ενωρίτερα, για να αποφευχθούν λάθη και καθυστερήσεις στην ενημέρωση της μερίδας τους.
Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποφύγουν να πληρώσουν τις εισφορές τους μετά τις 16-12-2011, επειδή δεν θα υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια επεξεργασίας των πληρωμών αυτών και σχετικής ενημέρωσης των μερίδων, με αποτέλεσμα στις επόμενες ειδοποιήσεις καταβολής εισφοράς, αλλά και στις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, να αναφέρονται λανθασμένα ποσά εισφορών.
Τα ανωτέρω περί παράτασης καταβολής των εισφορών και μη αναπροσαρμογής τους κατά το μήνα Δεκέμβριο 2011, ισχύουν και για τις εισφορές των υπόχρεων εργοδοτών (Ν. 3232/2004), οι οποίοι, όπως γνωρίζετε, μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους (σύνολο ή μέρος) και μετά τη ληκτική ημερομηνία πληρωμής, με το ειδικό ειδοποιητήριο που τους αποστέλλεται από τον ΟΓΑ (ΑΤΕ ΚΜΠ 640)».

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προς Πωγωνήσιο...

Φίλε Πωγωνήσιε, για να μην αναφέρω το πραγματικό σου όνομα, το οποίο το ξέρω (από λάθος σου, φάνηκες ποιος είσαι), εάν όμως χρειαστεί και συνεχίσεις, θα επανέλθω και θα το γράψω. Γιατί λοιπόν κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία, του σκέτου Πωγωνήσιου;
Βάλε τουλάχιστον την πραγματική σου ετικέτα, έστω και χωρίς όνομα.
Γιατί Φίλε Πωγωνήσιε, ο τίτλος Πωγωνήσιος δεν αγοράζεται, ούτε είναι απλή ετικέτα, πρέπει να το έχεις μέσα σου και να το λες , όπως κάνουν οι γνήσιοι Πωγωνήσιοι.
Τώρα, σε έπιασε το πατριωτικό σου και το Πωγωνήσιο μεγάλο σου συναίσθημα.
Που ήσουν ένα χρόνο τώρα εσύ και η παράταξη που εκπροσωπείς ;
Ποια εποικοδομητική πρόταση φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Τι κάνατε τόσο καιρό για τα μεγάλα προβλήματα της Περιοχής μας;
Σταθήκατε έστω μία φορά δίπλα στην Δημοτική Αρχή σαν πραγματικοί Πωγωνήσιοι Πατριώτες ;
Μόνο για δημαγωγία, λαϊκισμό και τίποτε άλλο.
Επιτέλους, γνωρίζεις εσύ και η Παράταξη σου, ολόκληρη την περιοχή ναι η όχι, έχετε πάει μία φορά έστω και σαν επισκέπτες στα δύο σφαγεία ή στα 3 λατομεία;
Ξέρετε που βρίσκονται ; (Συγγνώμη, εσύ ξέρεις μόνο το ένα λατομείο που βρίσκεται ! ).
Γνωρίζεις πόσα τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι όλη η περιοχή του Δήμου Πωγωνίου;
Το τι είναι απορίας άξιο η πως μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τις όποιες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να γίνει πιστευτός, άσε τον κόσμο να το κρίνει.
Εσύ είσαι ο τελευταίος που θα μας το πει, το γιατί το ξέρεις, εάν επιμένεις όμως και χρειαστεί, θα το πω ΕΓΩ δημοσίως, ειδικά για σένα, τώρα, σχετικά με το βόλεμα κάποιων και των υποσχέσεων, έπρεπε να ξέρεις, πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Ξέρεις εσύ και όλη η Παράταξή σου, με επικεφαλής τον πρόεδρο σου, να μιλάτε για Πολιτική αλητεία, πράγμα που ακόμη δεν το ανακαλέσατε !
Απεναντίας το υποστηρίξατε με θέρμη όλοι σας, στο περιβόητο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το ποια είναι η πολιτική αλητεία, αφήστε τον καιρό να το δείξει και να είσαι (φίλε Πωγωνήσιε) σίγουρος πως έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, η κλεψύδρα όπου νάνε τελειώνει.
Λοιπόν για να μη μακρηγορώ, έτσι πολιτική δεν κάνετε , ούτε καν μικροπολιτική, δικαίωμα σας, φρόντισε όμως φίλε Πωγωνήσιε (ειδικά εσύ) να είσαι μέσα στα πράγματα και να γνωρίσεις καλά τον τόπο μας, γιατί σε μας (την πλειοψηφία εννοώ) τέτοια τερτίπια δεν πιάνουν, εάν διορθωθείς ίσως, λέω ίσως, το σκεφτούμε και στην επόμενη εκλογή να σε πάρουμε μαζί μας.
Γιατί εκείνο που πρέπει να ξέρεις και να το χωνέψεις καλά (ειδικά εσύ), είναι πως ο Κώστας ο Καψάλης θα είναι ισόβιος Δήμαρχος.


Δημοτικός Σύμβουλος με τον Δήμαρχο Καψάλη.
(αυτή είναι πραγματική μου ταυτότητα)
και εάν χρειαστεί θα πω το όνομά μου, μόνο που τότε θα πω και το δικό σου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Συνελήφθη χθες (30-11-2011) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 20 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και δύο συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, το βράδυ της 29-11-2011, οι τρεις δράστες έθραυσαν τζάμι αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκεια της πράξης τους, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Για την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 20χρονου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΑΡΤΑΣ: Παράσυρση ποδηλάτη με θανάσιμο τραυματισμό



Χθες (30-11-2011) το βράδυ, στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος ημεδαπός, παρέσυρε δίκυκλο ποδήλατο που οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ποδηλάτη.
Προανάκριση για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

AIDS: Εκτός ελέγχου η εξάπλωση στην χώρα μας

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η εξάπλωση του AIDS στην χώρα μας. Τριάντα χρόνια μετά την παγκόσμια πρώτη «εμφάνιση» της επιδημίας AIDS, που συντάραξε τον κόσμο και 15 χρόνια μετά την επιτυχή εφαρμογή της αντιρετροϊκής θεραπείας των ασθενών, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά την πορεία της νόσου .

Η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση του AIDS εορτάζεται υπό τη σκιά της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της HIV λοίμωξης ( στους τοξικομανείς η αύξηση άγγιξε μέσα σε ένα έτος το 1260% ενώ στον γενικό πληθυσμό της χώρας το 52,7% !) αλλά και τη συρρίκνωση των κοινωνικών και ασφαλιστικών παροχών για τους ασθενείς.
Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται τις τελευταίες δύο δεκαετίες στον σχετικό χώρο, όπως η ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS και η ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ- Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας καταγγέλλουν ότι οι ασθενείς με HIV λοίμωξη υφίστανται δραματικές περικοπές που δυσκολεύουν τον αγώνα τους για επιβίωση.
«Ο Αναθεωρημένος Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας αφαιρεί την πρόσβαση των οροθετικών σε κοινωνικές παροχές και αναπηρικές συντάξεις, καθώς πλέον μόνο όσοι βρίσκονται σε τελικό στάδιο AIDS θα εντάσσονται στα εν λόγω προγράμματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση ACT UP ΔΡΑΣΕ HELLAS . Την ίδια στιγμή, «κοινωνικές παροχές χρόνων που εν μέρει αντιμετώπιζαν το κοινωνικό ρατσισμό και το στίγμα που έχουν συνδυαστεί με την HIV λοίμωξη, διακόπτονται ή μπαίνουν σε αμφισβήτηση με το πρόσχημα της «στοχευμένης μόλυνσης» τονίζει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας.

Νέο πολυνομοσχέδιο-σοκ για τα εισοδήματα

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταθέτει με διαδικασίες εξπρές, επειδή δεν προλαβαίνει με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες να ψηφίσει πριν τις γιορτές στη Βουλή τις διατάξεις και τους νόμους που έμειναν για μήνες στα αζήτητα αλλά αποτελούν προϋπόθεση για την 6η δόση και το νέο δάνειο, η κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει τα πάνω-κάτω σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς επίσης και στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τις βασικές ρυθμίσεις που θα περιλάβει η νομοθετική διάταξη θα παρουσιάσει σήμερα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυβερνητική επιτροπή, για να τις εγκρίνει. Στο ίδιο νομοθέτημα θα περιληφθούν όλα τα ανοιχτά θέματα που απαιτείται να έχουν κλείσει έως την 1-1-2012, δηλαδή από την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλα τα εισοδήματα μέχρι τα λουκέτα και οι καταργήσεις κρατικών φορέων.
Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται:
- νομοθέτηση μιας νέας μηνιαίας παρακράτησης στους μισθούς, ως Εισφορά Αλληλεγγύης για το 2012, αρχομένης από 1ης Ιανουαρίου.
- πλαφόν στις κύριες συντάξεις (και των ήδη συνταξιουχων) του δημοσίου, μετά τις αλλαγές στο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που βάζει τα 2700 ευρώ μικτά, ως ανώτατο όριο αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων.
- αύξηση εισφορών για επικουρική σύνταξη και η περικοπή του ανώτατου ύψους τους.
- μείωση του αριθμού των υφιστάμενων Ταμείων, εξάλειψη των ανισορροπιών σε Ταμεία με ελλείμματα, θέσπιση ανταποδοτικής σχέσης μεταξύ εισφορών και παροχών.
- μείωση των εφάπαξ όταν ξεπερνούν τις εισφορές που έχουν καταβληθεί
- νέοι όροι χορήγησης συντάξεων αναπηρίας ώστε ο αριθμός των δικαιούχων να μην ξεπερνά το 10% του συνόλου των συνταξιούχων.
- κοινό πακέτο παροχών για τα ασφαλιστικά ταμεία με στόχο την πλήρη εξίσωση των παροχών και των εισφορών.
- σταδιακή αύξηση εισφορών ΟΓΑ από τον Ιανουάριο 2012 (και μέχρι τα μέσα του 2015).
- ένταξη της ΗΔΥΚΑ στο ΙΚΑ.
- νέα νομοθεσία για την τουριστική κατοικία και τη χρήση γης
- απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
- επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας σε όλη τη γενική κυβέρνηση και επίδοση επιστολών σε εργαζόμενους που πρόκειται να μπουν σε εφεδρεία.
- λουκέτα και συγχωνεύσεις στις μεγάλες ΔΕΚΟ (ΚΕΔ, ΟΔΔΥ, ΟΣΚ, ΕΡΤ, ΕΟΜΜΕΧ)
- νέα λίστα φαρμάκων και αλλαγές στο σύστημα Υγείας με στόχο την μείωση κατά 25% της δαπάνης αγοράς ιατρικών ειδών και υπηρεσιών. Νέος μηχανισμός τιμολόγησης με βάση τις τρεις χώρες της ΕΕ με το χαμηλότερο κόστος. Ο κατάλογος θα ενημερώνεται σε τριμηνιαία βάση.
- μόνιμος εσωτερικός οικονομικός έλεγχος σε κάθε υπουργείο με ποινές και κυρώσεις στους ελεγκτές.
- νέο σύστημα δημοσίων συμβάσεων, υποχρεωτική χρήση του συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών για προμήθειες, υπηρεσίες και έργα σε όλο το δημόσιο
- κατάργηση της εισφοράς 0,4% επί των τιμών χονδρικής υπέρ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στις 2 Δεκεμβρίου η ημερίδα για την μετάδοση ψηφιακού σήματος

Μετά από αίτημα της Digea η προγραμματισθείσα για την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 ενημερωτική ημερίδα ενόψει έναρξης της ψηφιακής μετάδοσης των κρατικών και ιδιωτικών καναλιών από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά», μετατίθεται για την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ε. Πρέβεζας, με ώρα έναρξης 11.00 π.μ..

Γενική απεργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό

Με γενική απεργία, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ολόκληρη τη χώρα, τα συνδικάτα αντιδρούν στις πολιτικές της κυβέρνησης που προβλέπουν συρρίκνωση των αμοιβών, συγχώνευση υπηρεσιών και εργασιακή εφεδρεία. Στην απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στην Υγεία την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ασφαλιστικά Ταμεία, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Τράπεζες, στη Ναυτιλία κ.ά.
Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος και οι δημοσιογράφοι, απεργώντας την Τετάρτη, προκειμένου να καλύψουν σήμερα τα γεγονότα.
Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματιστεί να γίνει η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως.
Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν νωρίτερα σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Στις τοποθετήσεις τους κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη αναμένεται να τονίσουν την πλήρη και κατηγορηματική τους αντίθεση στις πολιτικές που οδηγούν σε μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, που μειώνουν θέσεις απασχόλησης και αυξάνουν τη ανεργία.
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δεν θα απεργήσουν, εκτός κάποιων στάσεων σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να διευκολύνουν όσους θελήσουν να μετακινηθούν για τις συγκεντρώσεις.
Σε ό,τι αφορά τα αεροπλάνα, η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενώ οι Ελεγκτές Εναερίου Κυκλοφορίας δεν έχουν λάβει καμία απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.
Απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις έλαβε χθες, σε έκτακτη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ
Ειδικότερα, μετά την έκδοση της εγκυκλίου για την εφαρμογή του Ν. 4024/2011, από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θεωρούνται ως ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να καταργούνται για τις Τράπεζες αυτές οι συλλογικές συμβάσεις (επιχειρησιακές και κλαδικές).