Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Οδικός Άξονας Αντίρριο-Ιωάννινα: Έρχονται επεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας των κόμβων

Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «επεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και διαβάσεων πεζών στον άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα» μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας».

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 25.078.729,26 ευρώ ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου είναι 104 μήνες (!!) που μεταφράζεται σε περίπου 9 χρόνια!
Φυσικά αυτό δεν είναι το τελικό χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό.
Το έργο αφορά σε επεμβάσεις σε θέσεις τμήματα του Άξονα Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων, με στόχο την βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας στον υπ΄ όψη οδικό άξονα.

Οι επεμβάσεις συνίσταται σε: αναδιαμορφώσεις υφιστάμενων ισόπεδων κόμβων και σημαντικών κυκλοφοριακών συνδέσεων,
πρόβλεψη φωτεινής σηματοδότησης ή βελτίωση της υφιστάμενης σε ισόπεδους κόμβους αστικών περιοχών, όπου αυτό προέκυψε μετά από εξέταση των τοπικών συνθηκών και του κυκλοφοριακού φόρτου, κατασκευή πεζογέφυρας, διαμορφώσεις τοπικά παράπλευρου οδικού δικτύου.
Για την υλοποίηση των ανωτέρω εκπονήθηκαν οριστικές μελέτες ισόπεδων κόμβων, παράπλευρου οδικού δικτύου (τοπικά), φωτεινής σηματοδότησης και πεζογέφυρας, με τις απαραίτητες υποστηρικτικές μελέτες : τοπογραφικές αποτυπώσεις, μελέτες σήμανσης - ασφάλισης, υδραυλικές μελέτες, μελέτες τεχνικών έργων, γεωτεχνικές εργασίες και περιβαλλοντική μελέτη.


ΠΗΓΗ: http://www.ypodomes.com

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Οι πρώτες εξαιρέσεις από τον κεφαλικό φόρο και το τέλος επιτηδεύματος

Απαλλάσσονται άτομα με βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και έμποροι λαϊκών αγορών.


Άτομα με βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% απαλλάσσονται από την ειδική εισφοράς αλληλεγγύης. Με κατεπείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε, το υπουργείο Οικονομικών απαλλάσσει από το να πληρώσουν "πολλαπλά" τέλη επιτηδεύματος, τους πλανόδιους εμπόρους λαϊκών αγορών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του υπουργείου, απαλλάσσονται όλα τα εισοδήματα των προσώπων που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και των προσώπων που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό από ογδόντα τοις εκατό και άνω, περιλαμβανομένου και του εξωιδρυματικού επιδόματος.
Ως προς το τέλος επιτηδεύματος γίνεται δεκτό ότι οι κινητές λαϊκές αγορές και τόποι πώλησης προϊόντων ή εμπορευμάτων από πλανόδιους επιτηδευματίες, δεν θεωρούνται ως υποκαταστήματα, αφού δεν υπάρχει σε αυτές επαγγελματική εγκατάσταση των επιτηδευματιών που εμπορεύονται σε αυτές τα αγαθά τους. Απουσιάζει, δηλαδή, το στοιχείο της επαγγελματικής εγκατάστασης που ρητά απαιτεί η σχετική διάταξη του ΚΒΣ για την έννοια του υποκαταστήματος.
Συνεπώς, δεν επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος στους εμπόρους λαϊκών αγορών για κάθε λαϊκή αγορά που διαθέτουν τα εμπορεύματά τους.

ΕΦΕΔΡΕΙΑ: Παράταση δύο επιπλέον μέρες στους δημοσίους υπαλλήλους για τα χρόνια ασφάλισης


"Σιωπηρή" παράταση δύο ημερών αναμένεται να δοθεί στους δημόσιους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να δηλώσουν τα χρόνια ασφάλισής τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την ίδια ώρα, οι διευθύνσεις προσωπικού των υπηρεσιών στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα «τρέχουν» να προλάβουν τις ημερομηνίες, προκειμένου να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία σε 30.000 μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2011.
Διευκρινιστική εγκύκλιο για το θέμα της υπαγωγής των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε καθεστώς εφεδρείας, πρόκειται να εκδόσει το υπουργείο Εργασίας έως το μεσημέρι της Τρίτης.
Η εγκύκλιος θα αποσαφηνίσει ότι οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και άλλα ταμεία μπορούν να τεθούν σε εφεδρεία μόνο εάν στο τέλος του 2011 έχουν 36 χρόνια προϋπηρεσίας και είναι άνω των 58 ετών, δεδομένου ότι αν ίσχυαν τα 33 έτη προϋπηρεσίας και τα 53 χρόνια, τότε οι εν λόγω υπάλληλοι δεν θα είχαν δικαίωμα για σύνταξη μετά την ολοκλήρωση της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013, οπότε και υπολογίζεται ότι θα αποχωρήσουν από το δημόσιο περίπου 150.000 υπάλληλοι, ενώ για μέχρι το τέλος του 2011 εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν συνολικά 50.000, απ' τους οποίους οι 20.000 θα βγουν στη σύνταξη. Απ' τους υπόλοιπους 30.000 υπαλλήλους εκτιμάται ότι οι περισσότεροι θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς
Υπενθυμίζεται δε ότι για τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου η αποζημίωσή τους θα συμψηφιστεί με το ποσό της αποζημίωσης που θα ελάμβαναν σε περίπτωση που έβγαιναν σε σύνταξη με τη συμπλήρωση των ετών προϋπηρεσίας.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας πεδιάδας Αχέροντα από την Π.Ε. Πρέβεζας

Έργα εκτελούνται στην ζώνη από Μεσοπόταμο μέχρι Νέα Γέφυρα Γλυκής στον Αχέροντα τα οποία περιλαμβάνουν καθαρισμό της ζώνης πλημμυρών, ενίσχυση αναχωμάτων, συντήρηση αγροτικών δρόμων και καθαρισμούς της κοίτης του ποταμού με την απομάκρυνση νησίδων και ξένων σωμάτων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου έθεσε το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας του Αχέροντα σε πρώτη προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή της ανάληψης καθηκόντων και επισκέφτηκε επανειλημμένως την περιοχή. Έδωσε εντολή και εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων μελέτη, η οποία προβλέπει τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στην περιοχή.
Αφού εξασφαλίστηκαν δόθηκαν οι σχετικές αδειοδοτήσεις από το Φορέα Διαχείρισης (τον Οκτώβριο) και από την Αρχαιολογία ξεκίνησε άμεσα το έργο, το οποίο παρακολουθεί στενά ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης, με συχνές επισκέψεις κατά τόπους.
Από τις αρχές του μήνα και με εντατικό ρυθμό, τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας εκτελούν τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ενώ το έργο θα συνεχιστεί για δύο χρόνια. Από τις παρεμβάσεις αυτές θα ανακουφιστούν οι περιοχές που πλήττονται συνήθως από τις πλημμύρες, (Κλεισούρα, Μουζακέικα, Κορώνη, Σταυροχώρι, Καναλάκι, Καστρί, κα).
Ο κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι είναι η καλύτερη εφικτή αντιμετώπιση του προβλήματος με τα μέσα που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα και χωρίς εξωτερική ανάθεση, χωρίς δηλαδή πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού, έως ότου προωθηθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα. Είναι ένα έργο απαραίτητο για την θωράκιση της ευρύτερης ζώνης της πεδιάδας Αχέροντα και κάτι που δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, κατά τη γενική ομολογία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είναι πολύ ικανοποιημένοι.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δηλώσεις για την έκθεση "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ"

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου με τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας ήταν ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ενώ την έκθεση το Σάββατο επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ο Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες του κλάδου, δημάρχους, κ.α. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας έχει επηρεάσει σαφέστατα και τον τουριστικό κλάδο. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι σταδιακά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και ο τουρισμός να επανακτήσει το χαμένο έδαφός του. «Η Περιφέρεια Ηπείρου – υπογράμμισε - επενδύει στον τουρισμό, έχοντας στόχο την ενδοπεριφερειακή ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό προωθεί δράσεις και έργα που αφορούν τόσο τις βασικές υποδομές, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος».
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του τόνισε και τα εξής:
«Η Ήπειρος καλύπτει σχεδόν κάθε τουριστικό ενδιαφέρον: Διαθέτει μοναδικές παραλίες, εντυπωσιακό δομημένο και φυσικό ορεινό περιβάλλον, όμορφους οικισμούς, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, κυνηγότοπους, αμέτρητες δυνατότητες για ορειβασία και άθληση. Μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη, έχουν έλθει πλέον πολύ κοντά και ήδη ζούμε τις ευεργετικές επιπτώσεις του μεγάλου αυτού έργου. Θέλουμε όμως να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που υπάρχουν προς όφελος των τοπικών οικονομιών και των περιοχών μας».
«Να είναι βέβαιοι ότι όσοι επιλέξουν την Ήπειρο είτε για τις διακοπές, είτε για την ξενάγησή τους, θα μείνουν εντυπωσιασμένοι, τόσο με τα αξιοθέατα, όσο και με τις υπηρεσίες», τόνισε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.
Αναφερόμενος στη βράβευση για μια ακόμη φορά των Ζαγοροχωρίων, ύστερα από ψηφοφορία των ως πρώτου αγαπημένου ορεινού προορισμού της χρονιάς και της πόλης των Ιωαννίνων, ως τέταρτου αγαπημένου αστικού προορισμού, ο Περιφερειάρχης, αφού ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στις υποδομές, αλλά και στις προσπάθειες φορέων και ιδιωτών, τόνισε ότι: «στόχος της αιρετής Περιφέρειας, είναι να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια δεκάδες «αγαπημένοι» προορισμοί για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, προοπτική που εξαρτάται και από τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων, καθώς και των επαγγελματιών του κλάδου».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: "Κύριοι, προσοχή στην παράνομη πορνεία"

Σοκ από τις αποκαλύψεις για τη διάδοση του ιού του Aids στην Ελλάδα.


Σε συνέντευξη Τύπου του υπουργού, με αφορμή το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα, ο κ. Λοβέρδος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους άνδρες, που προσφεύγουν σε παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες προκειμένου να συνευρεθούν μαζί τους.

Σύμφωνα με το http://www.iatropedia.gr/, ο υπουργός αποκάλυψε ότι ακόμη και άνδρες υψηλού επιπέδου, επιλέγουν την συνεύρεση χωρίς προφυλάξεις με παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες, με αποτέλεσμα την ταχύτατη διάδοση του ιού.
Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπίστωσαν ότι η αύξηση της νόσου το 2011 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 63% της αύξησης αποδίδεται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Άλλωστε η αύξηση του Aids στους χρήστες ναρκωτικών έφθασε το 2011 το 1200%!
Βασικοί πόλοι μετάδοσης του ιού σύμφωνα και με τα όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι τοξικομανείς αλλά και η παράνομη πορνεία. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος θερίζει στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα ενώ σήμερα μόνο στην Αττική υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν 100.000 σύριγγες αλλά και προφυλακτικά ώστε να περιορισθεί η μετάδοση της νόσου.
Σοκ προκάλεσε όμως και η δήλωση του λοιμωξιολόγου κ. Μαρ. Λαζανά, ότι υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό του Aids προκειμένου να εισπράττουν μηνιαίως το επίδομα των 700 ευρώ, που δίδεται στους οροθετικούς!

Hπειρώτικο Αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων " Ο ΠΥΡΡΟΣ " σας προσκαλεί στο Ηπειρώτικο Αντάμωμα στις 4 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Κυριακή στις 12.30 το μεσημέρι να διασκεδάσουμε στο κέντρο " Τα χέρια της Αφροδίτης" (Σκρα 9, Αγ.Ανάργυροι τηλ .2102313970) πλήρες μενού, τα ποτά δωρεάν και με ζωντανή Ηπειρώτικη Ορχήστρα.
Πληροφορίες στο 6977034562.

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,7% σημείωσαν τον Οκτώβριο εφέτος, λόγω κυρίως του κόστους του πετρελαίου, οι τιμές των οικοδομικών υλικών

Όπως κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι κυριότερες ανατιμήσεις σημειώθηκαν στο πετρέλαιο κίνησης- Diesel (12,7%), στους χάλκινους αγωγούς (10,3%), στους σωλήνες χαλκού (8,1%), στα τούβλα (5,8%), στους πλαστικούς σωλήνες (5,1%), στους πλαστικούς- συνθετικούς- ινοτσιμέντου σωλήνες (4,9%), στον σίδηρο εξοπλισμού (3,7%), στην ξυλεία οικοδομών (2,8%), στην ηλεκτρική ενέργεια (2,8%), στις τσιμεντόπλακες (2,4%), στο πλαστικό- ακρυλικό νερού (1,7%), στα ενισχυτικά κονιαμάτων και έτοιμου σκυροδέματος (1,5%), στα παρκέτα (0,5%), στα κουφώματα αλουμινίου (0,4%) και στο έτοιμο σκυρόδεμα (0,3%). Στον αντίποδα, μειώσεις τιμών σημειώθηκαν στις γυψοσανίδες (2,6%), στους μηχανισμούς γκαραζόπορτας (1,3%), στα ανοξείδωτα κιγκλιδώματα (0,5%), στα εντοιχισμένα ντουλάπια (0,4%) και στις γκαραζόπορτες (0,3%).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών σημείωσε αύξηση 1,7% τον Οκτώβριο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2010, έναντι αύξησης 3,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2010 προς το 2009.
Ο γενικός δείκτης, τον Οκτώβριο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Σεπτεμβρίου 2011, σημείωσε μείωση 0,1% έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του 2010.

«Παρών» δηλώνει ο Χρυσοχοϊδης για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αν τεθούν διαδικασίες στο κόμμα, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Είμαι ένας πολιτικός, ένα στέλεχος της παράταξής μας που έχω μια μακρά θητεία. Νομίζω είμαι χρήσιμος για την πολιτική και τον τόπο σήμερα. Δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω και εγώ με την σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν όλοι με σεβασμό τις διαδικασίες», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Δεν πετυχαίνει τους στόχους της η Κάρτα ηλεκτρονικών αποδείξεων

Ερωτηματικά στο υπουργείο Οικονομικών.

Με πολύ αργό βηματισμό προχωρά το μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων.
Πιο συγκεκριμένα μόλις σε 31.306 ανέρχονται οι Κάρτες Αποδείξεων που έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι τις 14/11, από 25.755 φορολογούμενους, μέσω των οποίων οι πολίτες συλλέγουν τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών, ώστε να επωφεληθούν της έκπτωσης που του αναλογεί, κατά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης, χωρίς άλλη διαδικασία.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα έπρεπε να είχαν αγοραστεί περίπου 100 χιλιάδες τέτοιες κάρτες, αριθμός ανέφικτος σύμφωνα με τη σημερινή ροή πραγμάτων.

Αιτία φαίνεται να στέκεται ο φόβος των Ελλήνων φορολογούμενων για τις συχνές αλλαγές και παλινωδίες ως προς τη φορολογική πολιτική που ακολουθείται. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Κάρτα Αποδείξεων δεν είναι υποχρεωτική και δεν αποτελεί τραπεζικό προϊόν.

Ποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι φεύγουν από Δευτέρα

Παρά ακόμη και τις υπουργικές προσπάθειες να παγώσει για λίγο έστω η διαδικασία καθώς υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν πολλές υπηρεσίες χωρίς προσωπικό τα χρονοδιαγράμματα της τρόικας υπό την απειλή της 6ης δόσης έχουν μπει μπροστά και έτσι σε επτά μέρες από σήμερα έρχεται το πρώτο κύμα εφεδρείας.
Είναι οι υπάλληλοι που είναι άνω των 53ων ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια προϋπηρεσίας.
Θα είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν την πόρτα και μέχρι το τέλος του χρόνου θα δουν την έξοδο συνολικά 30.000 μέσω εφεδρείας ενώ μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις από 1η του 2012 θα λείπουν από το Δημόσιο 50.000 υπάλληλοι.
Μια ακόμη ημερομηνία-φωτιά είναι η τελευταία ημέρα του μήνα, 30 Νοεμβρίου, οπότε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού των οργανισμών που είτε συγχωνεύονται, είτε καταργούνται.
Όσοι δεν βρουν στέγη σε νέα υπηρεσία θα δουν την έξοδο από το δημόσιο.
Το επόμενο βήμα θα γίνει μέχρι την 31η Δεκέμβρη. Αυτή θα είναι και η τελευταία ημέρα υπηρεσίας στο Δημόσιο για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου που απέχουν 2 χρόνια από τη σύνταξη. Θα είναι οι επόμενοι που θα μπουν σε εφεδρεία για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 για εφέτος.
Από την πρωτοχρονιά και μετά ξεκινάει η τρίτη φάση. Μέσα σε 2 χρόνια ως τα τέλη του 2013 θα γίνει (όπως όλα δείχνουν μέσω επιλογής ξένων συμβούλων) η αναμόρφωση του δημοσίου.
Θα γίνουν μετακινήσεις προσωπικού και αλλαγές στις υπηρεσίες με στόχο το μικρότερο σχήμα.
Αναμένεται να καταργηθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις και έτσι να μείνουν χωρίς αντικείμενο χιλιάδες Δ. Υ.. Οι οποίοι φυσικά θα κινδυνεύσουν με απόλυση.
Όπως και να 'χει πάντως ως την 1η Ιανουαρίου του 2014 το Δημόσιο θα μετράει τουλάχιστον 150.000 λιγότερους υπαλλήλους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Αν υπολογίσει κανείς ότι οι συνταξιοδοτήσεις δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 50.000, τότε μιλάμε για περίπου 100.000 άτομα που θα δουν την έξοδο υποχρεωτικά.


ΠΗΓΗ: www.NewsIt.gr

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα από Α/Κ Νεοχωρίου έως Α/Κ Ιωαννίνων, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 08:00 π.μ., έως Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 μ.μ,

Διακοπή κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Νεοχωρίου έως Α/Κ Ιωαννίνων, στο χρονικό διάστημα από Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 08:00 π.μ., έως Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 μ.μ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιο των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης 6 γεφυρών στήριξης εξοπλισμού του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας και η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας μέσω της Εθνικής Οδού Νεοχωρίου - Νεράιδας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Μεγάλο το πρόβλημα των σκουπιδιών

Δήμαρχε με άκουσες και επέβαλες το ωράριο στα Δημοτικά Καταστήματα (σύμφωνα και με τον Νόμο), όμως είχες και έχεις –από ότι μαθαίνω- προβλήματα με συγκεκριμένους υπάλληλους, αλλά πιστεύω πως θα τα λύσεις, εάν βέβαια θέλουν και οι κατά τόπου αντιδήμαρχοι σου. Με αυτούς έχεις μεγάλο πρόβλημα, σου το έχω ξαναπεί, κάποιοι από αυτούς είναι ανεπαρκείς.
Μια όμως και με άκουσες με το ωράριο, πιστεύω να με ακούσεις και με το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών, που ήδη υπάρχει.
Είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις το κακό χάλι με την συλλογή των σκουπιδιών σε όλα τα χωριά, κυρίως στα μεγάλα.
Κάνε κάτι πριν επέμβει το υγειονομικό, ήδη οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και προβληματισμένοι, από Λάβδανη μέχρι Κεφαλόβρυσο, Δελβινάκι και ακόμα και στο Καλπάκι, οι Δρόμοι είναι σε κακό χάλι, οι κάδοι παραμένουν γεμάτοι επί μέρες.


Ο ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ
ένας γνήσιος πατριώτης