Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Προτείνει τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της αριστεράς, της οικολογίας και των προοδευτικών δυνάμεων

«Αέρα στα πανιά μας, όχι στα μυαλά μας», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Ο κ. Παπαδημούλης προτείνει τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της αριστεράς, της οικολογίας και των προοδευτικών δυνάμεων «που αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ με ένα μίνιμουμ πρόγραμμα».
«Χρειάζονται πρωτοβουλίες και ενωτική πίεση προς όλες τις ηγεσίες», καταλήγει ο βουλευτής.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για διακίνηση ποσότητας κοκαΐνης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ύστερα από μεθοδική αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν τη σύλληψη αλλοδαπού εμπόρου ναρκωτικών , ηλικίας 44 ετών. Σε βάρος του 44χρονου υπηκόου Αλβανίας σχηματίζεται δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, έπειτα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκε στην κατοχή του 44χρονου και κατασχέθηκε μία συσκευασία από αλουμινόχαρτο που περιείχε κοκαΐνη, μικτού βάρους ενενήντα ενός (91) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη τριών αλλοδαπών για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια

Κατασχέθηκαν περίπου (22) κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (12/11/2011) το βράδυ στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 22 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες (12-11-2011) το βράδυ στα Κτίσματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, βρέθηκαν στην κατοχή των τριών αλλοδαπών δύο (2) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν είκοσι οκτώ (28) δέματα με κάνναβη βάρους (22.055) γραμμαρίων.
Διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ακόμη δράστη, που συμμετείχε στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών και διέφυγε σε παρακείμενη δασώδη περιοχή.
Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Public Issue: Στο 55% η δημοτικότητα του Λουκά Παπαδήμου

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή, η δημοτικότητα του Λουκά Παπαδήμου αναρριχάται στο 55% της κοινής γνώμης.
Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά του κ. Παπαδήμου και μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων, καθώς επτά στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και έξι στους 10 του ΛΑΟΣ έχουν θετική γνώμη, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ θετική γνώμη έχει το 56%.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση , κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δε θα έχει αυτοδυναμία.


Στην πρόθεση ψήφου έχουμε:
ΝΔ: 28,5%
ΠΑΣΟΚ: 19,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 12%
ΚΚΕ: 11%
ΛΑΟΣ: 8,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 7,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 3,5%.
Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει η Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς συγκεντρώνει το 2,5%.
Η αποχή καταγράφεται στο 27%.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΕΝΟΣ: Χαρακτήρισε χούντα την κυβέρνηση συνεργασίας

Δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση!

Την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, προανήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον "Βήμα 99,5" χαρακτήρισε "χούντα" την κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η τοποθέτησή του αποτελεί συνέχεια της δήλωσης του συμβούλου του προέδρου της ΝΔ κ. Δημήτρη Σταμάτη, ότι "μια κυβέρνηση συνεργασίας θα αποτελούσε κοινοβουλευτική χούντα".
Τάχθηκε παράλληλα τάχθηκε κατά της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αφού, όπως εξήγησε, επικυρώνει το πρώτο μνημόνιο, το οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει αποκηρύξει.

Εγκεφαλικό υπέστη ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος

Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.



Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στα Ιωάννινα νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Μητροπολίτης νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη την Τετάρτη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά σταθερή.


ΠΗΓΗ: www.pamepreveza.gr

Η "συνταγή" Παπαδήμου: "Όχι" νέοι φόροι και μειώσεις μισθών - συντάξεων

Διπλός στόχος: επαναφορά εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, μείωση ελλείμματος!!!



Nα επαναφέρει ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων και να κλείσει την ψαλίδα του ελλείμματος, χωρίς όμως αυτή τη φορά να επιβάλει φόρους και χωρίς να αγγίξει μισθούς και συντάξεις.

Αυτοί είναι οι δύο βασικοί στόχοι της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως προκύπτει από πηγές που έχουν γνώση των πρώτων συζητήσεων του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με αυτές, είναι βαθιά πεποίθηση του πρωθυπουργού ότι το μοντέλο που ακολουθήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, με «αφαίμαξη» των συνηθισμένων υπόπτων, δηλαδή μισθωτών και συνταξιούχων, έχει φτάσει στα όριά του.
Κι αυτό όχι μόνο επειδή δεν αποδίδει οικονομικά, καθώς τα έσοδα του κράτους μειώνονται λόγω της ύφεσης και της οικονομικής δυσπραγίας, αλλά και επειδή προκαλούνται κοινωνικές αδικίες και εντάσεις, οι οποίες τελικά εμποδίζουν την άσκηση οικονομικής πολιτικής και την επίτευξη των στόχων.
Έτσι, ο νέος πρωθυπουργός έδωσε εντολές για να προετοιμάσουν οι υπουργοί τις προτάσεις τους, δίνοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις έτσι ώστε:
Να μη γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων, ούτε αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών. Μάλιστα, άκουσε με ενδιαφέρον τα σχέδια που προϋπήρχαν στο οικονομικό επιτελείο για μειώσεις των συντελεστών ΦΠΑ.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Οι «λυπητερές» μέχρι το τέλος του χρόνου

Τι θα κληθούμε να πληρώσουμε.


Αρχίζει από αυτή την εβδομάδα η αποστολή περίπου 3 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών για την πληρωμή της πρώτης και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος του 2010 αλλά και της ειδικής εισφοράς την οποία περιμέναμε από τον Οκτώβριο.

Παράλληλα συνεχίζεται η καταβολή των δόσεων για το πολυεκκαθαριστικό που περιλαμβάνει την εισφορά αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος, και της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες.
Στο τέλος του Νοεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί η τρίτη δόση.
Επίσης «τρέχει» και το «χαράτσι» για το ειδικό τέλος ακινήτου που θα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ήδη οι περισσότερες «λυπητερές» έχουν φτάσει στους φορολογούμενους που θα πρέπει οπωσδήποτε να σπεύσουν να το πληρώσουν καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τους κόψουν το ρεύμα. Μια απόφαση που έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις από τους πολίτες, ενώ οι δήμαρχοι σε ορισμένους νομούς της χώρας τονίζουν ότι θα επανασυνδέουν μόνοι τους παράνομα το ρεύμα στην περίπτωση που κοπεί σε άτομα που δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος.
Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν την δυνατότητα να υπαχθούν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 και περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι που «γύρισαν την πλάτη» στην αρχική ρύθμιση και δεν αποδέχθηκαν το εκκαθαριστικό.
Έως το τέλος του Νοεμβρίου πρέπει να υποβληθεί η αίτηση και να πληρωθούν τα παράβολα για την ένταξη στη ρύθμιση των αυθαιρέτων ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι 22 Δεκεμβρίου. Στο ίδιο διάστημα μπορούν να ενταχθούν και οι τελευταίοι στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους.
Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 θα αρχίσουν να αποστέλλονται στο τέλος Νοεμβρίου και θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
Τα νέα τέλη είναι αυξημένα έως και 120 ευρώ.
Για τα επιβατικά τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως 31 Οκτωβρίου 2010 (καθώς και για τις μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως ταξινόμησης) κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ.
Στα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού τα νέα τέλη διαμορφώνονται στα 135 ευρώ από 120 ευρώ για τα 1.072 – 1.357 κυβικά εκατοστά και σε 240 ευρώ από 220 ευρώ για τα 1.358 μέχρι 1.548 κυβικά εκατοστά.
Η μεγαλύτερη αύξηση της τάξης των 120 ευρώ καταγράφεται στα αυτοκίνητα πάνω από 4.001 κυβικά εκατοστά, με τα νέα τέλη να διαμορφώνονται στα 1.320 από 1.200 ευρώ που ήταν για το 2011


ΠΗΓΗ: www.real.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Έρχεται κωδικός...Ε10!

Ο έλεγχος για τις δαπάνες και τις αποδείξεις.


Με πρόσθετη φορολογία κινδυνεύουν χιλιάδες φορολογούµενοι που θα εµφανίσουν το 2012 λιγότερες δαπάνες, αγορές και καταθέσεις από τα ετήσια πραγµατικά εισοδήµατά τους και τα δάνεια που πιθανόν να λάβουν.
Το υπουργείο Οικονοµικών έχει αποφασίσει να εφαρµόσει το ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» µε τη συµπλήρωση ενός ειδικού εντύπου µε τον κωδικό Ε10. Σύµφωνα µε πληροφορίες που δημοσιεύει το «Βήµα της Κυριακής», το νέο έντυπο θα περιλαµβάνει τις εξής βασικές κατηγορίες οικονοµικών στοιχείων του φορολογουµένου και της συζύγου στην περίπτωση των εγγάµων: από τη µία µεριά τα έσοδα και τα δάνεια που εµφανίζονται και από την άλλη οι δαπάνες, οι αγορές και οι καταθέσεις.

Στην περίπτωση που η διαφορά των συνολικών εσόδων µε το σύνολο των δαπανών και των καταθέσεων είναι µεγαλύτερη του 10% του συνόλου των εσόδων τότε θα επιβαρυνθεί ο φορολογούµενος µε πρόσθετη φορολογία 10%.
Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονοµικών ουσιαστικά επιδιώκει να τιµωρήσει τους φορολογουµένους εκείνους που εµφανίζουν εισοδήµατα αλλά δεν µπορούν να δικαιολογήσουν πού βρίσκονται τα εισοδήµατα που απέµειναν µετά την αφαίρεση των πραγµατικών δαπανών µε αποδείξεις ή των καταθέσεών τους σε τραπεζικό λογαριασµό.
Μέχρι σήµερα η Εφορία εντόπιζε φορολογουµένους που εµφάνιζαν στις φορολογικές δηλώσεις υψηλότερες δαπάνες από έσοδα. Η διαδικασία εντοπισµού τους γινόταν µέσω του ελέγχου «πόθεν έσχες», δηλαδή αν οι δαπάνες π.χ. για την αγορά ενός ακινήτου, ενός αυτοκινήτου, ενός έργου τέχνης κτλ. καλύπτονταν από τα πραγµατικά εισοδήµατα που είχαν δηλωθεί τα προηγούµενα χρόνια στην Εφορία. Με το νέο σύστηµα το υπουργείο Οικονοµικών βάζει ως στόχο να εντοπίσει επί πραγµατικών εισοδηµάτων δαπάνες για τις οποίες δεν έχει ζητηθεί ούτε µία απόδειξη.
Κλασικό παράδειγµα είναι η καταβολή υπέρογκων ενοικίων για ακίνητα τα οποία εµφανίζονται στην Εφορία να εκµισθώνονται για πολύ χαµηλό αντίτιµο. Είναι προφανές ότι αν κάποιος, για παράδειγµα, καταβάλλει ετησίως 10.000 ευρώ ενοίκια και στην Εφορία εµφανίζει µόλις 3.000 ευρώ ως δαπάνη από τη συγκεκριµένη διαδικασία τότε η Εφορία θα του επιβάλει εφόσον εµπίπτει στις παραπάνω προϋποθέσεις φορολογία 700 ευρώ (10.000 - 3.000 = 7.000 ευρώ Χ 10%).
Έτσι, µε αυτόν τον τρόπο οι φορολογικές αρχές ευελπιστούν ότι θα ασκήσουν πίεση στους πολίτες να ζητούν από µόνοι τους αποδείξεις καταναλωτικών δαπανών ώστε να µην κινδυνεύσουν να φορολογηθούν πρόσθετα. Κάτι αντίστοιχο εφαρµόζεται το τελευταίο διάστηµα και στους φορολογουµένους που εµφανίζουν χαµηλά εισοδήµατα αλλά την ίδια στιγµή υψηλές καταθέσεις στις τράπεζες.
Σε αυτή την περίπτωση όσοι δεν µπορέσουν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρηµάτων που βρίσκονται σε κάποιον καταθετικό λογαριασµό θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο, σαν οι καταθέσεις αυτές να ήταν δηλωθέν εισόδηµα.
Τι γίνεται όµως στην περίπτωση που κάποιος δεν επιθυµεί τη διαφορά του εισοδήµατος σε σύγκριση µε τις δαπάνες που έχει πραγµατοποιήσει να τις καταθέσει στην τράπεζα αλλά να τις κρατήσει στο σπίτι του; Αυτός είναι ένας γρίφος που πρέπει να λυθεί σύντοµα από το υπουργείο Οικονοµικών Είναι προφανές ότι εφόσον εφαρµοστεί το νέο σύστηµα σύγκρισης ετήσιων εσόδων-εισοδηµάτων και δαπανών (αγορές, αποδείξεις, καταθέσεις κτλ.), τότε ο φορολογούµενος θα µπορεί να συµπεριλάβει στις αποδείξεις δαπανών και αυτές που έως σήµερα εξαιρούνται, όπως είναι για παράδειγµα οι δαπάνες για ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο (κινητή και σταθερή τηλεφωνία), τα εισιτήρια µεταφορικών µέσων (πλοίων, αεροπλάνων, τρένων κτλ.) και άλλων δαπανών.
Πλέον στο καλάθι των αποδείξεων θα περιλαµβάνονται όλες οι δαπάνες που πραγµατοποιεί ένα νοικοκυριό, από την αγορά ενός πακέτου τσιγάρα µέχρι και ενός αεροπλάνου!

Τύμπανα πολέμου στο ΠΑΣΟΚ

Έτοιμοι για όλα προεδρικοί, βενιζελικοί και Τρόικα!!!


«Το υπουργείο Οικονομικών είναι η εμπροσθοφυλακή όλης αυτής της προσπάθειας» τόνισε στην ομιλία του στο νέο υπουργικό συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η λέξη εμπροσθοφυλακή δείχνει και τα συναισθήματα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Γιώργο Παπανδρέου, η δέσμευσή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως δε θα τον βρει ξανά απέναντί του δεν ισχύει. Ήδη οι βουλευτές που τον υποστηρίζουν, όπως ο Δημήτρης Λιντζέρης, έχουν αρχίσει να θέτουν θέμα ηγεσίας. Αυτή τη φορά οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα είναι μαζί του.
Υποψήφιος, όμως, φαίνεται πως θα υπάρχει και εκ μέρους της τρόικας των… τεσσάρων. Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και Μόσιαλος ετοιμάζονται και αυτοί.
Ο υπουργός Υποδομών που έγινε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έδωσε το στίγμα της ομάδας:
«Σε αυτές τις κρίσιμες για τον ελληνικό λαό περιστάσεις, καμία σημασία δεν έχουν τα αξιώματα.
Η χωρίς προϋποθέσεις στήριξη της κυβέρνησης είναι εθνικό καθήκον μας».
Το επόμενο βήμα έγινε από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, μέσα από τη σελίδα του στο facebook: «Όπως έχω εξηγήσει στο πιο πρόσφατο σημείωμά μου θα συνεχίσω την πολιτική μου δραστηριότητα στη Βουλή και στο ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ιδεών της κεντροαριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Σύντομα μέσα από μια διαδικτυακή πλατφόρμα θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις για την πορεία της χώρας και της κεντροαριστεράς».
Και οι προεδρικοί, όμως, δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Δημήτρης Ρέππας έριξε τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές: «Η ανασυγκρότηση και ανόρθωση της χώρας είναι μονόδρομος για τον νέο Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Αυτή είναι η επόμενη ημέρα και γι’ αυτήν πρέπει να εργαστούμε όλοι, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Όποιος, στέλεχος ή πολιτικό κόμμα, έχει το νου του στη δική του επόμενη μέρα σημαίνει πως μικραίνει τον ορίζοντα των προσπαθειών, αλλά και των στόχων αυτής της Κυβέρνησης».
Για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς δήλωσε και ο Χάρης Καστανίδης: «Τώρα απελευθερωμένος από τις δεσμεύσεις της κυβερνητικής μου ιδιότητας, θα προσπαθήσω να συμβάλω στη διαμόρφωση της αναγκαίας πολιτικής για τη χώρα, να συμβάλω επίσης στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και ιδιαίτερα στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς».


ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

ΔΗΜΟΣΙΟ: Περικοπές μισθών και συντάξεων 5,52 δισ. ευρώ στον νέο προϋπολογισμό

Περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και επιδόματα προβλέπονται στον νέο προϋπολογισμό. Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών  φιλοδοξεί να περιορίσει τις πρωτογενείς δαπάνες κατά 5,52 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το τρέχον έτος.

Μόνο από το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο υπολογίζεται ότι θα κοπούν 1,8 δισ. ευρώ.
Το κονδύλι που θα εξοικονομηθεί από τον περιορισμό των επιχορηγήσεων προς τα Ταμεία και τον ΟΑΕΔ ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, γεγονός που προδικάζει δραστικές μειώσεις στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές). Το υπουργείο υπολογίζει ότι η μείωση των συντάξεων θα αποφέρει 740 εκατ. ευρώ εντός του 2012.
'Οσο αφορά το δημόσιο χρέος, στο προσχέδιο διατυπωνόταν η εκτίμηση ότι θα φτάσει στο 172,7% του ΑΕΠ ή στα 372 δισ. ευρώ από 356,5 δισ. ευρώ (161,8% του ΑΕΠ) το τρέχον έτος.
Οι τόκοι εξυπηρέτησης του χρέους θα φτάσουν του χρόνου στα 17,9 δισ. ευρώ, από 16,3 δισ. φέτος. Ομως τα δεδομένα αυτά αλλάζουν με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Εφόσον προχωρήσει το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, θα προκύψει εξοικονόμηση 4,5 δισ. ευρώ για την πληρωμή τόκων και το χρέος θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ακυρώθηκε πτήση της Olympic εξαιτίας των ανέμων


Ακυρώθηκε η χτεσινοβράδινη πτήση της Olympic Air από Αθήνα προς Ιωάννινα και αντίστροφα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Οι ταξιδιώτες από Αθήνα προς Γιάννενα και αντίστροφα θα φθάσουν στους προορισμούς τους οδικά.
Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιβάτες που φθάνοντας στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τα Γιάννενα σχεδιάζαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και χάνουν τις πτήσεις τους.

Πως θα εκδώσετε εργόσημο του ΟΓΑ

Υποχρεωτική πλέον η ασφάλιση για ημεδαπούς και αλλοδαπούς.



Η ασφάλιση των ημεδαπών ή αλλοδαπών που ασχολούνται με γεωργικές- κτηνοτροφικές εργασίες σε επιχειρήσεις-εκμεταλλεύσεις θα γίνεται στο εξής αποκλειστικά και υποχρεωτικά μέσω του εργόσημου. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του νόμου οι εργάτες γης ασφαλίζονται στον ΟΓΑ ανεξαρτήτως των ημερών εργασίας τους ανά έτος, ασφαλίζονται δηλαδή ακόμη και αν απασχολούνται περιστασιακά.
Υπολογισμός Χρόνου Ασφάλισης
Οι ημέρες εργασίας των εργατών γης υπολογίζονται ανά έτος με βάση τις αμοιβές τους (τις οποίες έχουν λάβει με εργόσημο) και προκύπτουν από τη διαίρεση του συνόλου των καταβληθεισών εντός του έτους αμοιβών δια του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη τής 31ης Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, θεωρούνται δε ως πραγματοποιηθείσες κατά το μήνα εξόφλησης των εργοσήμων.
Οι απασχολούμενοι που έχουν πραγματοποιήσει 150 ημέρες εργασίας και άνω κατ' έτος -υπολογισθείσες σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις - ασφαλίζονται στον ΟΓΑ για ολόκληρο το έτος.
Για τους εργαζόμενους που έχουν πραγματοποιήσει ημέρες εργασίας λιγότερες των 150 κατ' έτος - υπολογισθείσες σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις -, ο χρόνος ασφάλισής τους υπολογίζεται σε μήνες, οι οποίοι προκύπτουν από τη διαίρεση του συνόλου των ημερών εργασίας δια του 25. Υπόλοιπο ημερών εργασίας άνω των 12, ανά έτος, λογίζεται ως μήνας.
Όλοι οι ως άνω ασφαλιζόμενοι κατατάσσονται αυτεπάγγελτα, για κάθε έτος απασχόλησής τους, στη μεγαλύτερη δυνατή ασφαλιστική κατηγορία του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης, ανάλογα με το συνολικό ύψος των εισφορών που έχουν καταβάλει εντός του έτους.
Ημέρες εργασίας άνω των 300 κατά έτος, υπολογισθείσες κατά τα ανωτέρω, δεν λαμβάνονται υπόψη και δεν μεταφέρονται σε άλλο έτος.
Συνεπώς, στο εξής, ο χρόνος ασφάλισης στον ΟΓΑ των εργατών γης θα υπολογίζεται ανά έτος και αποκλειστικά και μόνο με βάση τις συνολικές αμοιβές που θα έχουν λάβει με εργόσημο εντός του έτους, θα προκύπτει δε από τον παρακάτω τρόπο υπολογισμού:
Ημέρες ασφάλισης έτους = Σύνολο αμοιβών έτους / Η.Α.Ε. (31ης Δεκεμβρίου προηγουμένου έτους)
Στην περίπτωση που οι ημέρες ασφάλισης είναι 150 και άνω, ο απασχολούμενος ασφαλίζεται στον ΟΓΑ για ολόκληρο το έτος (12 μήνες).
Στην περίπτωση που οι ημέρες ασφάλισης είναι κάτω των 150, οι μήνες ασφάλισης του έτους, προκύπτουν ως εξής:
Μήνες ασφάλισης έτους = Μέρες ασφάλισης έτους / 25
Ασφαλιστικές Εισφορές (παρ. 6 και 6Α του άρθρου 22 του ν. 3863/2010)
Οι παρακρατούμενες εισφορές για εργόσημα του ΟΓΑ (για τους εργάτες γης) έχουν οριστεί σε ποσοστό 10% επί του ποσού του εργοσήμου.
Οι ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες ασφάλισης κάθε έτους, υπολογίζονται με βάση τα ποσά ασφαλιστικών εισφορών που ισχύουν κατά το συγκεκριμένο έτος, ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία του απασχολούμενου. Οι ασφαλιστικές εισφορές κάθε έτους εξοφλούνται από τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί, εντός του έτους, από τα εργόσημα του απασχολούμενου.
Ασφάλιση στον ΟΓΑ ολόκληρο το έτος (ασφάλιση 150 ημερών και άνω ετησίως)
Στην περίπτωση των απασχολουμένων που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ για ολόκληρο το έτος (δηλ. έχουν εντός του έτους 150 ημέρες εργασίας και άνω) και εφόσον τα παρακρατούμενα εντός του έτους ποσά δεν επαρκούν για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών ολόκληρου του έτους, οι υπόλοιπες οφειλόμενες για το έτος αυτό εισφορές καταβάλλονται υποχρεωτικά.
Για την καταβολή των υπόλοιπων οφειλόμενων εισφορών θα αποστέλλεται από τον ΟΓΑ στον ασφαλισμένο, στις αρχές του επόμενου έτους, ειδική ειδοποίηση καταβολής εισφορών.
Ασφάλιση στον ΟΓΑ μέχρι 5 μήνες το έτος (ασφάλιση κάτω των 150 ημερών ετησίως)
Στην περίπτωση των απασχολουμένων με χρόνο ασφάλισης κάτω των έξι (6) μηνών ετησίως, εάν τα παρακρατηθέντα εντός του έτους ποσά δεν επαρκούν για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών των μηνών ασφάλισης του έτους, ισχυροί μήνες ασφάλισης θεωρούνται μόνο οι εξοφλημένοι μήνες και δεν αναζητούνται από τον ΟΓΑ οι εισφορές για τους υπόλοιπους μη εξοφλημένους μήνες του έτους. Οι εισφορές αυτές (για τους μη εξοφλημένους μήνες) μπορούν να εξοφληθούν, σύμφωνα με τα ισχύοντα κατά το χρόνο καταβολής ποσά εισφορών, μόνο κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου, η οποία πρέπει να υποβληθεί πριν από την επέλευση ασφαλιστικού κινδύνου.
Το εργόσημο διατίθεται από τα ΕΛ.ΤΑ και τις Τράπεζες.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη τριών ατόμων για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (11/11/2011) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, ηλικίας 21 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 και 17 ετών, για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών αντίστοιχα.
Ειδικότερα, χθες (11/11/2011) το βράδυ, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ελέγχου, απέρριψαν στο έδαφος μια νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης (20,9) γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν προμηθευθεί τις ναρκωτικές ουσίες από τον 21χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.