Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ο Δήμος υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες



Την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες υπέγραψε και ο δήμος Ιωαννιτών, που γίνεται ο όγδοος στη σειρά δήμος της Ηπείρου.
Η χάρτα, την οποία έχουν υπογράψει 126 χώρες, υπογράφηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίου που έγινε στην Αθήνα με θέμα «Πόλη της Ισότητας».
«Η Χάρτα της Ισότητας αποτελεί δέσμευση των Δήμων της Ευρώπης για τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων στην προώθηση της Ισότητας των φύλων προς όφελος όλων των πολιτών», δήλωσε η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κα Παρασκευή Τσίλη.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Διαγωνισμοί για την παραχώρηση ΣΕΑ σε Περιστέρι, Πολύμυλο, Ωραιόκαστρο, Νέα Καρβάλη

Η Εγνατία Οδός με δημοσίευση της προχωρά σε 4 διακηρύξεις διαγωνισμών για την ανάδειξη αναδόχων με την μέθοδο της μελέτης και παραχώρησης για τα έργα ανάπτυξης σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.
Οι 4 διαγωνισμοί αφορούν:

1. Ανάπτυξη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), αριστερά στη θέση Περιστέρι και αμφίπλευρα στη θέση Ταξιάρχης της Εγνατίας Οδού». Επίσης, διατηρεί το δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση στον ίδιο ανάδοχο την ανάπτυξη του δεξιού ΣΕΑ Περιστερίου με τους ίδιους όρους της αρχικής σύμβασης.
2. Ανάπτυξη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), αριστερού Σιάτιστας και δεξιού Πολυμύλου της Εγνατίας Οδό.

3. Ανάπτυξη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση ζεύγους Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Ωραιοκάστρου της Εγνατίας Οδού.
4. Ανάπτυξη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) αριστερού Καρβάλης της Εγνατίας Οδού.
Και οι 4 διαγωνισμοί έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου 2011. Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης είναι 30 χρόνια από την υπογραφή της και σ΄ αυτήν περιλαμβάνεται η περίοδος μελετών- κατασκευών που ορίζεται σε 18 μήνες.
Πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια της Εγνατίας να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του βασικού άξονα των 670 χιλιομέτρων. Σήμερα λειτουργούν ελάχιστοι ΣΕΑ σε όλο το μήκος ενώ η απουσία χώρων στάθμευσης αλλά και άλλων υπηρεσιών είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ως υπεύθυνοι καταστήματος, οι οποίοι διευκόλυναν αλλοδαπές γυναίκες να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις με πελάτες


Αναζητούνται οι δύο ιδιοκτήτριες του καταστήματος.

Συνελήφθησαν σήμερα (11-11-2011) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διευκόλυναν αλλοδαπές γυναίκες να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις, με ιδιωτικό χορό τον οποίο προσέφεραν, σε πελάτες του καταστήματος.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστήματος-κέντρου διασκέδασης στα Ιωάννινα, απασχολούσαν ως προσωπικό δύο (2) γυναίκες, ρουμανικής υπηκοότητας, ηλικίας 23 και 18 ετών, οι οποίες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, προέβαιναν σε ασελγείς πράξεις (ιδιωτικός χορός) με πελάτες του καταστήματος, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επιπλέον, αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου, δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 28 και 55 ετών, οι οποίες είναι συνιδιοκτήτριες του καταστήματος.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα εργάζονταν και άλλες επτά (7) γυναίκες ως «χορεύτριες» (5 υπήκοοι Ρουμανίας και δύο υπήκοοι Εσθονίας), οι οποίες στερούνταν άδειας εργασίας και βιβλιαρίου υγείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συγκρότηση προεδρείου Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας


Κατά την πρώτη του συνεδρίαση το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων / Νηπιαγωγών Ν. Άρτας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:Πρόεδρος: Τσάκαλος Βασίλειος, Αντιπρόεδρος: Γεώργος Χρήστος, Γεν.Γραμματέας: Γούσιας Σωτήριος, Ταμίας: Βάσιος Φώτης, Ειδικός Γραμματέας: Παλαιοδήμος Γεώργιος, Μέλη: Μπάρκα Μαρία, Σερβετά Μαρία, Μαργώνης Γεώργιος, Μανανάς Κων/νος.

ΠΗΓΗ: www.arta.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη 51χρονου αλλοδαπού για πλαστογραφία και απάτη

Συνελήφθη χθες (10-11-2011) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 51 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη. Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν ο 51χρονος επέδειξε πλαστό βιβλιάριο υγείας σε υπάλληλο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ίδιος δράστης, είχε χρησιμοποιήσει την τελευταία διετία το ίδιο βιβλιάριο άλλες τρεις φορές, πετυχαίνοντας τη χορήγηση φαρμάκων και τη νοσηλεία του στο Nοσοκομείο χωρίς την καταβολή του αντιτίμου των νοσηλίων, που ανέρχεται στο ποσό των πέντε χιλιάδων και τετρακοσίων (5.400) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 51χρονου, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Παρουσία του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Η νέα κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας υπό το κ. Λουκά Παπαδήμο έχει την ακόλουθη σύνθεση:


Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος
Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός : Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός : Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρωτής Υπουργός : Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός : Πάρις Κουκουλόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός : Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός : Ιωάννης Μουρμούρας
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός : Σταύρος Δήμας
Αναπληρωτής Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Ραγκούσης
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Γεωργίου
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης
Υφυπουργός : Άδωνις Γεωργιάδης
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός : Μαυρουδής Βορίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός : Γιάννης Κουτσούκος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός : Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Υφυπουργός :Μάρκος Μπόλαρης
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός : Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας
Υφυπουργός : Αστέριος Ροντούλης
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός : Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός : Γιώργος Πεταλωτής
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός : Γιώργος Νικητιάδης
Υφυπουργός: Πέτρος Αλιβιζάτος
Υπουργός Επικρατείας
Γιώργος Σταυρόπουλος

ΔΩΔΩΝΗ: Σε αναμονή για τις τιμές στο γάλα οι Ηπειρώτες παραγωγοί

Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ελπίζουν οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι να ληφθούν οι αποφάσεις για την εκκαθάριση και τον ορισμό τιμών γάλακτος για τη νέα γαλακτοκομική σαιζόν.

Η διορία που έχουν δώσει οι παραγωγοί, μετά από συναντήσεις με τη διοίκηση της βιομηχανίας, λήγει ουσιαστικά σήμερα, με τους παραγωγούς να αναμένουν λύσεις για την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κτηνοτροφίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού κ. Μιχάλη Τζίμα, τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την κρίσιμη κατάσταση της τοπικής κτηνοτροφίας.
Στην περιοχή παρατηρείται μείωση της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος κατά 7.000 τόνους και του πρόβειου γάλακτος κατά 2.500 τόνους, δείγμα της καταστροφικής πορείας της κτηνοτροφίας.
Τα στοιχεία αυτά θέτουν σε κίνδυνο και την παραγωγή της γαλακτοβιομηχανίας, γεγονός που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι ιθύνοντες για τη στήριξη της παραγωγής, συμπλήρωσε.
Οι συνεχείς αναβολές στη λήψη αποφάσεων από την πλευρά της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας προκαλεί ανησυχία στους παραγωγούς. Ήδη έχει περάσει ενάμιση μήνας από την έναρξη της νέας γαλακτοκομικής σεζόν, ενώ έντονη είναι η φημολογία για την απροθυμία ανακοίνωσης των νέων τιμών αλλά και την υλοποίηση της εκκαθάρισης. Σύμφωνα με τον κ. Τζίμα, όλη η αυτή η καθυστέρηση συνδέεται και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας. Γι’ αυτό απαιτείται όλοι οι φορείς να ασκήσουν πιέσεις και να τοποθετηθούν ουσιαστικά για τη στήριξη της βιομηχανίας.
«Η πίεση η δική μας είναι αυτή που τους αναγκάζει να κάνουν κάποιες κινήσεις και να κρατηθεί ο ρόλος της βιομηχανίας», κατέληξε ο κ. Τζίμας, που κάλεσε όλους σε ετοιμότητα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Δώρο ζωής σε τρεις από 55χρονη

Μεταμοσχεύτηκαν με επιτυχία το ήπαρ και οι νεφροί της


Ζωή σε τρεις συνανθρώπους της χάρισε 55χρονη δότρια από τα Γιάννινα η οποία κατέληξε την Τρίτη, από εγκεφαλική βλάβη, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και με τις τρεις νέες μεταμοσχεύσεις που έγιναν, αυξήθηκε ο κατάλογος που από τον Ιούνιο ακολουθεί ανοδική πορεία.
Ο ένας νεφρός της δότριας μεταμοσχεύτηκε με επιτυχία σε 53χρονη, στην κλινική μεταμοσχεύσεων νεφρού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και ήταν η Πέμπτη από την αρχή του έτους που ξεκίνησαν οι μεταμοσχεύεις στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, μόλις ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για την πιστοποίηση θανάτου και τη συναίνεση των συγγενών της εκλιπούσας στη Δωρεά των Οργάνων της προς μεταμόσχευση, ξεκίνησε η διαδικασία, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.
Το περιστατικό συντονίστηκε από τον Τοπικό Συντονιστή και Επιμελητή της Μ.Ε.Θ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αθανάσιο Κιτσάκο, ο οποίος και πρότεινε τη δυνατότητα της δωρεάς οργάνων στους συγγενείς της γυναίκας, σε συνεργασία με την γιατρό Νατάσα Μωραΐτη.
Το χειρουργείο ξεκίνησε στις 10:30 το βράδι της ίδιας μέρας από την ομάδα λήψης του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων και στη συνέχεια έφτασε στο νοσοκομείο και η ομάδα του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, για το ηπατικό μόσχευμα.
Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:
-Το ήπαρ σε γυναίκα 47 ετών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
-Ο ένας νεφρός, στα Γιάννινα σε γυναίκα 53 ετών, η οποία υποβαλλόταν 3,5 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
-Ο δεύτερος νεφρός σε άντρα 56 ετών στο Λαϊκό, ο οποίος υποβαλλόταν επίσης 3,5 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
Από τον ΕΟΜ υπενθυμίζεται η σημαντική προσφορά της Μ.Ε.Θ. του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων στη Δωρεά Οργάνων καθώς και η υποστήριξη του Διευθυντή της Μονάδας Γεώργιου Νάκου και οι προσπάθειες γιατρών, προσωπικού και συντονιστών για την επιτυχή έκβαση των περιστατικών.
Να θυμίσουμε ότι η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο με λήπτη 46χρονο Βορειοηπειρώτη και μόσχευμα από πτωματικό δότη. Ακολούθησαν άλλες τρεις, επίσης από πτωματικό δότη και η πρόσφατη ήταν η πέμπτη κατά σειρά. Η άδεια για μεταμοσχεύσεις δόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και σύμφωνα με τους καθηγητές-διευθυντές, της Χειρουργικής Κλινικής, Μιχάλη Φατούρο και ης Νεφρολογικής Κλινικής, Κώστα Σιαμόπουλο, ο στόχος είναι να γίνονται μέχρι μια 25 μεταμοσχεύσεις το χρόνο και από ζώντες δότες νεφρών.

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr/

Καπνίζουν και πίνουν από το γυμνάσιο

Από μικρά γνωρίζουν και το χασίς!!!


Καπνός, αλκοόλ, κάνναβη βρίσκονται στην καθημερινότητα ορισμένων ελληνόπουλων ακόμη και από την τελευταία τάξη του Δημοτικού!
Οι απαγορευμένες αυτές ουσίες μπαίνουν στη ζωή τους όλο και πιο συχνά κατά τη φοίτηση στο Γυμνάσιο.
Πριν καλά καλά συμπληρώσουν τα 13 χρόνια τους τα ελληνόπουλα έχουν δοκιμάσει αλκοόλ, ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο της ζωής τους ανάβουν και… τσιγάρο.

Στην ηλικία των 14,4 ετών έχουν το πρώτο περιστατικό μέθης και λίγους μήνες αργότερα γνωρίζουν και το χασίς.
Tη στενή όπως αποδεικνύεται σχέση των Ελλήνων εφήβων με τις εξαρτησιογόνες ουσίες παρουσιάζει πανελλήνια μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Στεφανή.
Περισσότερα http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=158535

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Θέματα συνεδρίασης Δ.Σ. την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011



Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. την 14η Νοεμβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00. Θα διεξαχθεί στο Καλπάκι και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου [Παιδικός Σταθμός].

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.Επιβολή τελών ύδρευσης έτους 2011.
2.Επιβολή τελών φωτισμού και καθαριότητας έτους 2011.
3.Επιβολή τελών χρήσεως Δημοτικών εκτάσεων και κοιν/στων χώρων έτους 2011
4.Επιβολή ετήσιου δικαιώματος βοσκής έτους 2011.
5.Έγκριση προϋπολογισμού ετ. 2011 Κοινωφελούς Επιχ/σης Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Νεολαίας & άθλησης Δήμου Πωγωνίου.
6.Έγκριση 2ετούς προγρ/τος δράσης 2011-12 Κοινωφελούς Επιχ/σης Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Nεολαίας & άθλησης Δήμου Πωγωνίου.
7.Παραχώρηση υπαλλήλων στην Κοινωφελή Επιχ/ση Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Νεολαίας & άθλησης Δήμου Πωγωνίου, ως μέλη επιτροπής παραλαβής έργων και προμηθειών.
8.Έγκριση καταβολής αποζημίωσης Προέδρου & Αντιπροέδρων Κοινωφελούς Επιχ/σης Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Νεολαίας & Άθλησης Δήμου Πωγωνίου.
9.Επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής προστασίας - Αλληλεγγύης – Μέριμνας & Παιδείας Δήμου Πωγωνίου.
10.Τροποποίηση της 61/2011 απόφασης Δ.Σ. σχετικά με τη σύσταση του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής προστασίας – Αλληλεγγύης – Μέριμνας & Παιδείας Δήμου Πωγωνίου.
11.Έγκριση διάλυσης σύμβασης εκτέλεσης του έργου: «Διαμόρφωση χώρων παιδικών χαρών Δήμου Άνω Πωγωνίου».
12.Έγκριση της μελέτης: «Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Δολού».
13.Έγκριση της μελέτης: «Έκθεση – μουσείο – εργαστήρι ψηφιδωτών Γ & Ν Κολέφα Τ.Κ. Πωγωνιανής».
14.Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Εργασίες διαμορφώσεις ισογείου Δημοτικού ξενώνα Δ.Δ. Καστανής».
15.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Επισκευή κλειστού γυμναστηρίου Καλπακίου – φάση ΙΙ».
16.Έγκριση 2ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Αποπεράτωση Δημοτικού ξενώνα Καστάνιανης».
17.Έγκριση μείωσης μισθώματος ακινήτου που στεγάζεται η ΔΟΥ Δελβινακίου.
18.Διαγραφή χρέους της ΤΙΜ ΕΛΛΑΣ.
19.Έγκριση πληρωμής προμήθειας και έργου - συνεχιζόμενων από το έτος 2010- από τακτικά έσοδα.
20.Απευθείας ανάθεση προμήθειας υγρών καυσίμων και λιπαντικών.
21.Σύσταση Επιτροπής διαγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 21 Ν. 3316/05 [εκπόνηση δασοπονικών μελετών].
22.Σύσταση επιτροπής παρακολούθησης εκτροφείου θηραμάτων Τ.Κ. Δελβινακίου.
23.Ορισμός συμβουλίου ένταξης μεταναστών.


ΠΗΓΗ: http://www.1366.syzefxis.gov.gr

Αλλαγή φρουράς στην προεδρία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας ανακοίνωσε ο κ. Παύλος Μίχας μετά από δυο δεκαετίες περίπου που παρέμεινε στο τιμόνι του Συνεταιρισμού.
Νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού αναλαμβάνει ο κ. Λεωνίδας Τσιαντής.
Ο κ. Μίχας όπως δηλώνει, παραμένει μάχιμος και θα συνεχίσει να προσφέρει πλέον από τη θέση του Αντιπροέδρου.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ": Σας προσκαλεί στην γιορτή τσίπουρου που διοργανώνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011, στο Κρυονέρι Πωγωνίου

Γιορτή Τσίπουρου

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας  Κρυονεριτών Πωγωνίου "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την γιορτή τσίπουρου που διοργανώνεται από την Αδελφότητά μας το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού μας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
-Το πρωί του Σαββάτου παρασκευή τσίπουρου με παραδοσιακά καζάνια στην κεντρική πλατεία του χωριού μας.
-Το βράδυ του Σαββάτου παραδοσιακό γλέντι και συνεστίαση με παραδοσιακά φαγητά στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού μας.
Σας περιμένουμε όλους.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς


                Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός  Γραμματέας
Ιωάννου Χαρίλαος                       Αγγέλης Ιωάννης

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή


Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι (10-11-2011) στο Μύτικα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 44χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα (1) εύχρηστο πολεμικό τυφέκιο τύπου kalasnikov , με δύο γεμιστήρες.
ένα (1) εύχρηστο πιστόλι με δύο (2) γεμιστήρες και δύο (2) σιγαστήρες.
σκελετός πιστολιού με αυτοσχέδια κάννη.
μία (1) διόπτρα σκοπεύσεως.
εννέα (9) συνδετήρες γεμιστήρων πολεμικού τυφεκίου kalasnikov .
χίλια πενήντα ένα (1051) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
τριάντα ένα (31) κάλυκες διαμετρήματος 7,62 mm .
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΚΑΛΠΑΚΙ - ΠΕΔΙΝΗ

Τέλος στο επίδομα τοκετού στα δημόσια νοσοκομεία

Οι μέλλουσες μητέρες που επιλέγουν να γεννήσουν στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να γνωρίζουν πως καταργείται το επίδομα τοκετού. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταβάλλεται στις ασφαλισμένες, σε περίπτωση τοκετού, αντί μαιευτικής περίθαλψης, εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση.
Αξίζει να αναφέρουμε πως το παραπάνω δεν εφαρμόζεται στα κρατικά νοσοκομεία.
Στις περιπτώσεις νοσηλείας άνω των τεσσάρων ημερών λόγω επιπλοκών, εφαρμόζεται η διάταξη περί νοσοκομειακής περίθαλψης για την επιπλέον δαπάνη.