Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις κλοπών

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών για διακεκριμένες κλοπές και συνέργεια σε κλοπή.

Από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, προέκυψαν τα στοιχεία ενός (1) δράστη, ο οποίος προέβαινε κατά τον τελευταίο μήνα σε διακεκριμένες κλοπές στην πόλη των Ιωαννίνων.
Πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 21 ετών, ο οποίος συνολικά πραγματοποίησε επτά (7) κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην πόλη των Ιωαννίνων ενώ δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος ενός ημεδαπού, ηλικίας 23 ετών, για συνέργεια σε μία (1) περίπτωση κλοπής.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος δράστης:
*Την 29 Σεπτεμβρίου 2011 πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε κατάστημα –αναψυκτήριο στα Ιωάννινα και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και το χρηματικό ποσό των εκατόν είκοσι (120) ευρώ από την ταμειακή μηχανή.
*Την 30 Σεπτεμβρίου 2011, το βράδυ διέρρηξε κατάστημα- ψησταριά στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ από την ταμειακή μηχανή.
*Την 3 Οκτωβρίου 2011, το βράδυ αφού παραβίασε την πόρτα εισόδου καταστήματος-καφενείου στα Ιωάννινα, εισήλθε εντός αυτού και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ από την ταμειακή μηχανή.
*Την 6 Οκτωβρίου 2011, πρώτες πρωινές ώρες αφού παραβίασε την πόρτα εισόδου καταστήματος-μεζεδοπωλείου στα Ιωάννινα, εισήλθε εντός αυτού και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ καθώς και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 23χρονου δράστη, ο οποίος ανέμενε σε κοντινή απόσταση.
*Την 21 Οκτωβρίου 2011, πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξε κατάστημα εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών στα Ιωάννινα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ από την ταμειακή μηχανή, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και τρεις (3) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.
*Την 21 Οκτωβρίου 2011, πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξε κατάστημα-ψησταριά στα Ιωάννινα και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των εκατόν είκοσι (120) ευρώ.
*Την 21 Οκτωβρίου 2011, πρώτες πρωινές ώρες αφού παραβίασε την πόρτα εισόδου καταστήματος-καφενείου στα Ιωάννινα, εισήλθε εντός αυτού και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.


Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


ΠΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 3 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (6η αγωνιστική)
1. Δαβάκης: 16
2. Περιστέρι: 13
3. Ζίτσα: 13
4. Πετσάλι: 9
5. ΠΑΣ Γραμμένο: 9
6. Κόνιτσα: 8
7. Μηλιά: 8
8. Πανζαγορισιακός:
9. Καρίτσα: 7
10. Κεφαλόβρυσο: 6
11. Ανάργυροι: 5
12. Μάρμαρα: 3
13. Βοτονόσι: 0
14. Μπισδουνάκι: 0

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο στις 6 το απόγευμα

Φυλλορροεί το ΠΑΣΟΚ
Σε τροχιά κατάρρευσης η κυβέρνηση

Σε έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο μετατρέπεται η κυβερνητική σύσκεψη, που είχε ανακοινωθεί ότι θα συγκληθεί στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τίποτα πλέον δεν αποκλείει μέχρι το βράδυ να έχουν προκηρυχθεί εκλογές.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: "Είναι λάθος το δημοψήφισμα και δεν θα γίνει ποτέ !"


Μέγα λάθος χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο υπουργός Υγείας αποκαλύπτει σε συνομιλητές του ότι στο επικείμενο υπουργικό συμβούλιο που έχει προαναγγελθεί για τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης θα επισημάνει πως το δημοψήφισμα είναι λάθος και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!

Παραίτηση Παπανδρέου ζητούν έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ζητούν έξι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στενοί συνεργάτες του κ. Κώστα Σημίτη στην περίοδο της πρωθυπουργίας του, τονίζοντας πως «η χώρα χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης και μεγάλη διαχειριστική ικανότητα».

Πρόκειται για τους κ.κ. Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη, που υπογράφουν κοινή επιστολή.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Στήριξη στους Έλληνες πολυτέκνους

Τη στήριξή του στους Έλληνες πολύτεκνους και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα «έχει τις δυνατότητες να ζήσει και να δημιουργήσει», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα, την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τους εκπροσώπους των 185.000 πολύτεκνων οικογενειών για τη δύναμή τους, ενώ, ακούγοντας κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξέφρασε την απορία «γιατί η Πολιτεία δεν καταλαβαίνει μερικά πολύ απλά πράγματα».
Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει και ο ίδιος κατ' επανάληψη προβεί στις απαραίτητες παραστάσεις.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Δεν ήξερα για το δημοψήφισμα"

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ενήμερος μόνον για την πρόταση περί ανανέωσης της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τη Βουλή, αλλά όχι για το δημοψήφισμα.
Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο «κυβερνητική πηγή».

Σύμφωνα μάλιστα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος συνομίλησε κατά τη διάρκεια της νύχτας με τον κοινοτικό επίτροπο Όλι Ρεν, τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Πωλ Τόμσεν, τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, στους οποίους είπε πως δεν γνώριζε κάτι για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Βενιζέλος συνέταξε αργά τη νύχτα και απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου επιστολή προς τους ξένους ηγέτες για την ενημέρωσή τους και τη διασφάλιση της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ: «Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» με άλλο πρωθυπουργό!


Δεν μπορώ να προτάξω το κομματικό συμφέρον απέναντι στο εθνικό!



Με επιστολή που έδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, η κα Εύα Καϊλή «απειλεί» με ανεξαρτητοποίηση αν δεν «υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» και μάλιστα «με άλλο πρωθυπουργό».
«Δεν μπορώ να προτάξω το κομματικό συμφέρον απέναντι στο εθνικό», είπε χαρακτηριστικά.

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία»

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλεί η κα Βάσω Παπανδρέου ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να προσχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Στόχος, όπως είπε, η κα Βάσω Παπανδρέου είναι να διασφαλιστεί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και αμέσως μετά η προκήρυξη εκλογών.
«Η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία», ήταν η δραματική δήλωσή της.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ: Δήλωση για τα επεισόδια στις παρελάσεις

Ο πρώην Υπουργός Αντ.Φούσας, μετά τα επεισόδια κατά τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:



«Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, ως πολίτης και ως πολιτικός, να δηλώσω δημόσια, ότι καταδικάζω απερίφραστα τα χθεσινά επεισόδια, με την ευκαιρία της παρελάσεως για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τα οποία χαρακτηρίζω από κάθε πλευρά, απαράδεκτα και επικίνδυνα για τη χώρα. Στρέφονται κατά της ίδιας της δημοκρατίας και του θεσμού του Προέδρου της, ο οποίος, κατά το Σύνταγμα, είναι το σύμβολο ενότητας του λαού μας. Αποτελούν προσβολή και κατά της μνήμης των ηρώων του 1940, που θυσιάστηκαν στο Καλπάκι, στην Πίνδο και στα βουνά της Β.Ηπείρου και πέτυχαν τη πρώτη νίκη κατά του φασισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Δυστυχώς, με τα φαινόμενα αυτά και με τη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών κατά του προσώπου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, φάνηκε, για μία στιγμή, ότι καταλύεται το ίδιο το κράτος και οι θεσμοί του.


Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη, τόσο για την μη πρόληψη, όσο και για την μη καταστολή τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων. Δυστυχώς, με τη στάση της, προ και μετά τα επεισόδια, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε όλη τη χώρα, απέδει-ξε την πλήρη ανικανότητα της.


Φοβούμαι, όμως, ότι τα φαινόμενα αυτά, προμηνύουν χειρότερες καταστάσεις, και ίσως και ανεξέλεγκτες, αλλά που πρέπει να προληφθούν. Η μόνη λύση είναι η Κυβέρνηση να κατανοήσει τα σημερινά προβλήματα του λαού μας και να δείξει περισσότερη κοινωνική ευαισθησία προς τους οικονομικά αδύναμους και ασθενέστερους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν, όλα να τα πληρώνουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι να πλουτίζουν παράνομα και να μην υφίστανται τις συνέπειες του νόμου. Τα φαινόμενα αυτά προκαλούν και εξοργίζουν τους πολίτες».

ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα Αποστολάκη

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε εαυτόν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα Μιλένα Αποστολάκη. Με μία δισέλιδη επιστολής της στον πρόεδρο της Βουλής εξηγεί ότι ο λόγος της αποχώρησής της από την Κ.Ο είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ωστόσο κρατά τη βουλευτική της έδρα.
Πλέον η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ μένει με 152 βουλευτές.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "H ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει, πάση θυσία, τέτοιους τυχοδιωκτισμούς και πειραματισμούς"

Έντονη φημολογία για παραίτηση των βουλευτών της.



«H ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει, πάση θυσία, τέτοιους τυχοδιωκτισμούς και πειραματισμούς. Και μπορεί να το κάνει», δήλωσε ο κ. Σαμαράς δίνοντας το στίγμα της συζήτησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το δημοψήφισμα και τις πολιτικές εξελίξεις.
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο:
«Ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθεια του να διασωθεί, έβαλε ένα δίλημμα εκβιαστικό, διχαστικό, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη».
Ο αρχηγός της ΝΔ χαρακτήρισε τις εκλογές «εθνική ανάγκη» και είπε ότι «ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει το καθήκον του».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΩΝ: Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν παίρνουν απόδειξη

Με την επιβολή πρόστιμου 100 ευρώ κινδυνεύουν οι πολίτες που θα «συλλαμβάνονται» από το ΣΔΟΕ να μην ζητούν απόδειξη για τις αγορές που πραγματοποιούν, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει κίνητρο στους φορολογούμενους να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους την κάρτα αποδείξεων.
Με τις κινήσεις αυτές το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να αναθερμάνει το κίνημα των αποδείξεων, το οποίο έχει ατονίσει και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, ενώ στα σχέδιά του περιλαμβάνεται η απευθείας είσπραξη του ΦΠΑ μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.
Τα μέλη του συνεργείου ελέγχου θα συντάσσουν διαπιστωτική πράξη για πρόστιμο και το αντίτυπο της θα δίνεται στον καταναλωτή. Αυτός θα έχει τη δυνατότητα να το εξοφλήσει εντός 10ημέρου με έκπτωση 50%.

Financial Times: Έκρηξη από το πουθενά…

Με την ανακοίνωσή του για το δημοψήφισμα έγκρισης της νέας δανειακής σύμβασης από την Ευρώπη, λίγες μέρες μόλις από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, ο έλληνας πρωθυπουργός «εξέπληξε».

Στο σημερινό δημοσίευμά της σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα η εφημερίδα Financial Times συνεχίζει πιο καυστικά.
Κάνει λόγο για το έντονο κλίμα αποδοκιμασίας στην Ελλάδα εναντίον των μέτρων λιτότητας, και αναφέρει ότι οι βίαιες διαδηλώσεις και οι απεργίες έχουν γίνει συνήθεια για την Αθήνα.
Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές από τους κόλπους της Ευρωζώνης, «ο κ. Παπανδρέου είχε εμφανιστεί επιφυλακτικός για το περιεχόμενο του νέου πακέτου κατά τις συζητήσεις της περασμένης εβδομάδας στην σύνοδο της Ε.Ε., αλλά κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για μια ανακοίνωση δημοψηφίσματος, που έρχεται ως έκρηξη από το πουθενά».
«Οι εκτιμήσεις λένε ότι μόνο ο Παπανδρέου πιστεύει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας», κάτι τέτοιο, αναφέρει η ίδια πηγή.
«Με την ανεύθυνη αντιπολίτευση να υπόσχεται το φεγγάρι στους Έλληνες ψηφοφόρους, είναι πολύ δύσκολο να δει κανείς τι θα προκύψει από αυτό το δημοψήφισμα», αναφέρει ο οικονομικός αναλυτής, Σόνι Καπούρ. «Αυτή η απόφαση είναι καλή για τη δημοκρατία, αλλά πιθανόν να καταστήσει την κρίση του ευρώ ακόμη χειρότερη, ενισχύοντας την αβεβαιότητα, μέσα σε ένα εύθραυστο περιβάλλον», καταλήγει…
Τέλος, όπως αναφέρει τραπεζικό στέλεχος στην Αθήνα, «πρόκειται για μια ανησυχητική απόφαση από τον πρωθυπουργό. Θα μπορούσε να εκτροχιάσει την όλη διαδικασία, πριν καν ακόμη ξεκινήσει», σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η απόφαση δημοψηφίσματος προκάλεσε αναταραχή στις αγορές, με το ευρώ να πέφτει στα 1.3827 δολάρια, περισσότερο από 2% σε μια μέρα.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: STOP στην καταβολή 44.000 στο τέλος του μήνα

Διακόπτεται οριστικά τέλος Νοεμβρίου η καταβολή των συντάξεων για 44.000 συνταξιούχους φαντάσματα που εδώ και 4 μήνες δεν εμφανίστηκαν για να απογραφούν στις τράπεζες.

Αφού εκπνεύσει το περιθώριο λίγων εβδομάδων, θα θεωρηθεί ότι λαμβάνουν παράνομα τη σύνταξη ή έχουν αποβιώσει και τη σύνταξη εισπράττουν τρίτοι η συγγενικά πρόσωπα πιθανόν εδώ και πολλά χρόνια.
Δεν είναι τυχαίο που στην εκπνοή της προθεσμίας της απογραφής 30.000 δικαιούχοι με δική τους πρωτοβουλία διέκοψαν την καταβολή της σύνταξης είτε της κύριας είτε της επικουρικής φοβούμενοι τον έλεγχο. Αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία για την κομπίνα με τις συντάξεις, το ΙΚΑ εκτιμά ότι κατέγραψε ζημιά ύψους 8 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία.


Ψαλιδισμένες και οι νόμιμες συντάξεις
Αλλά και οι νόμιμες συντάξεις του Νοεμβρίου άρχισαν να καταβάλλονται εδώ και μία εβδομάδα ψαλιδισμένες.
Συγκεκριμένα οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν:
• μειώσεις 40% για ποσό πάνω από τα 1000 ευρώ για συνταξιούχους κάτω των 55 ετών
• μειώσεις 20% για το ποσό πάνω από 1200 ευρώ για συνταξιούχους πάνω από 55 ετών
• μειώσεις 30% σε επικουρικές του ΙΚΑ για το ποσό πάνω από 150 ευρώ
• μειώσεις 15% για τις επικουρικές των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών
• μειώσεις 20% για το μετοχικό ταμείο πολιτικών υπαλλήλων ενώ για το μέρισμα πάνω από τα 500 ευρώ οι μειώσεις είναι 50%
• οι μειώσεις στο εφάπαξ στο ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι 15% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και 20% για όσους συνταξιοδοτηθούν το 2011
• οι περικοπές στο εφάπαξ της ΔΕΗ θα είναι 25% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και 30% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2011.
Π.χ. ένας συνταξιούχος που παίρνει 1400 ευρώ κύρια σύνταξη, θα χάσει 40 ευρώ ενώ από την επικουρική του αν είναι 400 θα έχει απώλεια 75 ευρώ δηλαδή συνολικές απώλειες το μήνα: 115 ευρώ και το χρόνο 1380 ευρώ.

Οι περικοπές δεν τελειώνουν εδώ…
Οι ειδικοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, εκτιμούν ότι οι περικοπές δεν τελειώνουν παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα ενισχύσει τα ταμεία με 240 δισ. ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια. Οπως προβλέπουν, οι συνεχείς περικοπές θα είναι μονόδρομος αν συνεχιστούν η ύφεση και η ανεργία, με δεδομένη την αιμορραγία από το κούρεμα των ομολόγων των ταμείων και τη γενικότερη απομείωση της περιουσίας τους εξαιτίας της κρίσης των αγορών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «Αν το δημοψήφισμα καταψηφιστεί θα πάμε σε εκλογές»

«Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου είναι αρνητικό, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές» ανέφερε στο MEGA, ο υπουργός Αναπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η διενέργεια του δημοψηφίσματος είναι επιβεβλημένη μετά τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης στη συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας.

Εκλογές ζητάει η αντιπολίτευση

Tα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν εκλογές, μετά την ανακοίνωση των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς θα έχει σήμερα Τρίτη, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Η ΝΔ θεωρεί ότι η λύση στο "αδιέξοδο" που έχει οδηγηθεί η χώρα είναι οι εκλογές και ακολούθως η επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής.
Στη δήλωση «κάτω η κυβέρνηση. Εκλογές τώρα. Όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει» συμπυκνώνεται η πρώτη αντίδραση του ΚΚΕ στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.
Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο ΛΑΟΣ απόψε, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την εξαγγελία του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "τυχοδιωκτική πολιτική" και "τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα". Παράλληλα καλεί τον πρωθυπουργό να "τολμήσει" και να ζητήσει μυστική ψηφοφορία.
Για "τρικ προκειμένου να κερδίσει χρόνο στην εξουσία η κυβέρνηση", έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Να εγκαταλειφθούν οι "ψευδώνυμες επιλογές" και να προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.
Η Δημοκρατική Συμμαχία υποστήριξε ότι «για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια για να διασώσει το μέλλον το δικό του και του ΠΑΣΟΚ».
"Άλλοθι" χαρακτήρισε την πρόταση για δημοψήφισμα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ… Επίκαιρο Σχόλιο με άριστα το… 10

Τι έγινε ρε σεις Φάνη, Χρήστο, Γιάννη και άλλα παιδιά, πήρε ο Κώστας 10 ! 
Μπράβο του !
Τώρα ποια, σας έβαλε τελείως στην άκρη ! .
Δηλαδή αυτό το παλιό το… "έξω πάμε καλά" πραγματικά ισχύει;
Και εσείς τι κάνετε, χαθήκατε τελείως ! .
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ή ο Κώστας πήρε το 10 (και με έπαινο !) από τους καθηγητές του, τους ξέρετε ! την Κα Ελευθερία και τον Κο Λόγο ! με "σπρώξιμο" ή με κάποιον άλλο τρόπο που πιθανόν να το άξιζε, ή τον βοηθήσατε εσείς με τον τρόπο σας και την συμπεριφορά σας, αφού έχετε χαθεί τελείως * ! .
Τελικά για το "μέσα" τι γίνεται, θα ενδιαφερθεί πραγματικά όμως, κανένας από εσάς ;
Οι εκλογές έρχονται ! ! !
* Τα χωριά μας έχουν πολύ καιρό να σας δούνε και εσάς και τον Κώστα και όλα τα παιδιά, αλλά με τις εκλογές
θα σας δούνε σίγουρα ! .
ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ! !

Ο ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ
ένας γνήσιος πατριώτης

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Στα 19,16 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο εννιάμηνο

Στα 19,161 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε σε δημοσιονομική βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το εννιάμηνο, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, έναντι του νέου στόχου 19,242 δισ. ευρώ όπως προσδιορίστηκε μετά το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2012 και ελλείμματος 16,650 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.