Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Το κούρεμα δε θα φέρει νέα μέτρα"


"Δεν επηρεάζεται η εθνική κυριαρχία της Ελλάδος"

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τη συμφωνία για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.
"Τα μέτρα για το 2011 και το 2012 είναι μέτρα που έχει ψηφίσει και έχει πάρει η Ελλάδα", όπως είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως η συμφωνία για το "κούρεμα" δε θα φέρει νέα μέτρα.
Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις καθώς και σε νέα εισπρακτικά μέτρα, είπε πως "δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις, εφόσον όσα έχουμε ψηφίσει εφαρμόζονται".
Κάνοντας απολογισμό της Συνόδου Κορυφής, σημείωσε ότι "πρώτον αποφασίστηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης από τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, την οποία θα πάρουμε πριν τα μέσα Νοεμβρίου".
Δεύτερον, αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 100 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2012 - 2014.
Τρίτον, όπως τόνισε, το PSI πλέον είναι πιο δίκαιο και ισορροπημένο για την Ελλάδα και πιο σκληρό για τους τραπεζίτες.
"Το PSI plus θα πρέπει να έχει διαμορφωθεί στις αρχές του 2012", πρόσθεσε.
Αυτό που επιτυγχάνεται με τη συμφωνία, είπε, είναι μια αλλαγή στα επίπεδα ρευστότητας, ενώ διασφαλίζεται πλήρως η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προς όφελος των πολιτών.
"Όλη η δέσμη των ευνοϊκών μέτρων που αποφασίστηκαν την 21η Ιουλίου διατηρούνται στο ακέραιο και με την νέα απόφαση. Το δεύτερο πρόγραμμα είναι, όπως είχα πει, μία συμφωνία '21ης Ιουλίου plus'. Με τα χρήματα αυτά καλύπτουμε τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες και τις ανάγκες κεφαλαιοποίησης των Τραπεζών", τόνισε.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε τρεις αριθμούς, που θα κρίνουν την προσπάθεια εξυγίανσης.
Στόχος, όπως τόνισε ο υπουργός, είναι το νέο χρέος το 2020 να κινείται στο 120% του ΑΕΠ, ώστε το δημόσιο χρέος να καθίσταται βιώσιμο.
Δεύτερον, επετεύχθη στήριξη από το δημόσιο τομέα με 30 δισ. ευρώ, που θα χρησιμοποιηθούν με τον πιο πρόσφορο τρόπο και τρίτον, ότι πρέπει η μείωση του δημοσίου χρέους να πλησιάζει στο 50% του ΑΕΠ σε σχέση με το 11,6% του ΑΕΠ του Ιουλίου. "Είναι πάνω από 4 φορές ευνοϊκότερη για την Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.

ΔΟΛΙΑΝΑ: «Ρακοκάζανα 2011» Γιορτή ρακιού το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στην Πλατεία Δολιανών 8:00 μ.μ.

ΚΑΡΤΕΡΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών για απόπειρα κλοπής Ιερού Ναού

Χθες (26-10-2011) το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 30, 29 και 42 ετών, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες πρώτες πρωινές ώρες της 26-10-2011 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρτερίου Θεσπρωτίας, ερεύνησαν το χώρο προκαλώντας φθορές και επειδή δεν κατέστη δυνατή η αφαίρεση χρημάτων και τιμαλφών, τράπηκαν σε φυγή.
Στη συνέχεια, μετά από αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Καρτερίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

ΚΑΚΑΒΙΑ: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού

Συνελήφθη χθες (26-10-2011) το απόγευμα στην Κακαβιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 49 ετών, για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ελβετικές αρχές για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Ελβετία το 2003 και για μετέπειτα νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες («ξέπλυμα χρήματος»). Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΜΙΛΤΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ: Το ΟΧΙ στα κυριαρχικά περιουσιακά της χώρας, δεν συμβαδίζει με το ΝΑΙ σε όλα τα περιουσιακά της Ηπείρου

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Το ΟΧΙ στα κυριαρχικά περιουσιακά της χώρας, δεν συμβαδίζει με το ΝΑΙ σε όλα τα περιουσιακά της Ηπείρου, όπως εκπορεύεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις αποφάσεις του.

Μεταξύ 2007 και 2025 η χρήση νερού προβλέπεται να αυξηθεί κατά 50% στις αναπτυσσόμενες χώρες και κατά 18% στις ανεπτυγμένες (World Resources Institute).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Αποτίμηση των Παγκόσμιων Υδατικών Πόρων λαμβάνοντας υπόψη τις αναμενόμενες επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στον αιώνα που διανύουμε με τις έντονες ξηρασίες, πλημμύρες και το ευμετάβλητο στην κατανομή των βροχοπτώσεων, το ερώτημα είναι αν επαρκεί το διαθέσιμο νερό στον πλανήτη γη; (όπου ως γνωστόν σε ποσοστό 97,5% είναι αλμυρό και μόλις 2,5% γλυκό και πόσιμο) γεγονός που οδηγεί στο θάνατο 5 εκατομμύρια κάθε χρόνο, κυρίως παιδιά, από υδατογενείς επιδημίες, που μπορούν να προληφθούν.
Η σταδιακή καταστροφή όλων των υγρών οικοσυστημάτων του υδροδυναμικού της Ηπείρου λόγω έλλειψης Διαχειριστικού Κανονισμού των λεκανών απορροής, χρόνιας αλόγιστης χρήσης και υπερεκμετάλλευσης των βιομηχανιών εμφιάλωσης νερού, είναι μεγαλύτερη της φυσικής αναπλήρωσης των ποσοτήτων που καταναλώνονται.
Έχουμε εισέλθει στο κατώφλι μιας εποχής με φαινόμενα ερημοποίησης όπου το νερό θ’ αποτελέσει έναν επιπλέον περιοριστικό παράγοντα στη ζωή μας, εκεί στην Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ του YES business MEN, φαίνεται ότι ζουν σε άλλο πλανήτη και δεν το έχουν αντιληφθεί…
Η ικανοποίηση των διαρκώς διογκούμενων επιχειρηματικών απαιτήσεων (αποτέλεσμα του καταναλωτικού μοντέλου), που επιβάλλει η εγχώρια οικονομική “ελίτ” και όχι μόνον αποτελεί μία από τις σοβαρότερες εκφάνσεις της οικολογικής κρίσης που θα υποστούμε.
Η αδυναμία εύρεσης στοιχειώδους περιβαλλοντικής “ανάπτυξης”, ισοδυναμεί με την επικύρωση της ταύτισης διαβίωσης ενός ιδιότυπου βιομηχανικού πολιτισμού γιαννιώτικου τύπου a priori σαν αδιαμφισβήτητα επιθυμούμενο από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους των 2 μεγάλων παρατάξεων του κου Καχριμάνη και Αργύρη. Με την μείζονα Αντιπολίτευση συγκροτείται σιωπηρά ένα “κλειστό κύκλωμα” που ανακυκλώνει στρεβλά το μοντέλο διαβίωσης μιας διαρκούς αύξησης της κατανάλωσης ωσάν ταμπού “συνεχούς” ανάπτυξης…
ΝΑΙ στα ξενοδοχεία στη Λίμνη,
ΝΑΙ στην υπεράντληση των υδάτων (έως και δεκαπλασιασμό)
ΝΑΙ στην επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στον Αμβρακικό και στον Λούρο
ΝΑΙ στα ασφαλτικά της Σαγιάδας,
ΝΑΙ στο φυσικό αέριο στην Πέρδικα
ΝΑΙ στη μεταφορά νερού (έως και δεκαπλασιασμού)
ΝΑΙ στην εκμετάλλευση των πετρελαίων
ΝΑΙ στην “καταστροφή” υγροτόπων
ΝΑΙ στους αιολικούς σταθμούς
ΝΑΙ στο “Real Estate” του τουρισμού.
Οι υποστηρικτές της απεριόριστης ανάπτυξης πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες πάντα διατεινόταν ότι τούτο συμβαίνει προς όφελος των οικονομικά ασθενέστερων… Στην πραγματικότητα η οικονομική μεγέθυνση των τελευταίων δεκαετιών επέφερε τη μεγιστοποίηση των ανισοτήτων μεταξύ φτωχών και πλουσίων.
“Δημόσια αγαθά” και “εμπορεύματα” αποτελούν δύο έννοιες διαμετρικά αντίθετες.
Εκείνο που επιβάλλουν οι κλιματικές αλλαγές, το “αρνητικό” μας ενεργειακό αποτύπωμα αλλά και το αδιέξοδο καταλανωτικό/παραγωγικό μας σύστημα είναι η προβληματική μιας επαναπρότασης, πιο βιώσιμης κοινωνικά, εκείνης της “απο-ανάπτυξης”.
Τούτο σημαίνει αφενός απόλυτο μέτρο στη χρήση των φυσικών πόρων (μη ανανεώσιμων) και αφετέρου διάχυση της διαδικασίας της αυτό-παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών στην θέση των αντίστοιχων εμπορευμάτων.
Η απο-ανάπτυξη ή απο-μεγέθυνση ολοκληρώνεται όταν η αυτο-παραγωγή συνοδεύεται από συναλλαγή δίχως χρήμα, βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, της αλληλεγγύης και των συλλογικών αξιών.
Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Οργάνου ενισχύουν έναν “μηχανισμό” μεταπρατικής οικονομίας, μεγιστοποιούν τοπικές ανισότητες στο πνεύμα των διεθνών αγορών και δημιουργούν νέα “φτώχεια” περιβαλλοντική και κοινωνική.
Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Οργάνου ταιριάζουν με τις κλασσικές συνταγές του Δ.Ν.Τ. όχι όμως και με την ευρωπαϊκή νομιμότητα, αφού παραβιάζονται ακόμη και ιδρυτικές συνθήκες περί διασφάλισης κατάλληλης κοινωνικής προστασίας και ευημερίας.
Η στήριξη ολιγοπωλίων αντανακλά την υπερτίμηση των δημοσίων φυσικών αγαθών, όπως είναι το νερό, σαν εμπορεύματα “ραφιού” Super Market.
Υπάρχει μερίδιο ευθύνης στην “περιφερειακή μας βουλή”, υπάρχει συνευθύνη στην εμφάνιση των συμπτωμάτων που καταγγέλουν οι ενώσεις προστασίας καταναλωτών, ενός ψυχολογικού και οικονομικού φόβου, των υπερχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών με την χειραγώγηση της αγοραίας- καταναλωτικής πολιτικής που υιοθετείται.
Η κατάργηση των παραχωρήσεων/διευκολύνσεων έναντι των εταιρειών ανεύθυνων πολιτικών που καθορίζουν τις τύχες μας, ως “εκπροσώπων” ή “εντολοδόχων” αυτών, είναι η μοναδική λύση στις καταστροφικές συνέπειες των φυσικών χώρων, οι οποίοι μετατρέπονται σήμερα χώρους μπίζνας…
 

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: Παράταση της προθεσμίας έως και τις 30 Νοεμβρίου

Παράταση της προθεσμίας για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων έως και τις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η απόφαση ελήφθη λόγω της σημαντικής προσέλευσης των πολιτών τις τελευταίες ημέρες στις αρμόδιες υπηρεσίες και για τη διευκόλυνσή τους, καθώς προηγήθηκαν απεργίες και καταλήψεις.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η κυβέρνηση μας καταδικάζει σε 9 χρόνια φτώχειας»

"«Όχι» στο λάθος, ο κύκλος τους έκλεισε".



«Η ΝΔ θα συνεχίσει να λέει όχι στο λάθος» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς αξιοποιώντας τους συνειρμούς με την αυριανή εθνική επέτειο και προανήγγειλε την περαιτέρω στάση του λέγοντας ότι «ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε».

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι η χθεσινή απόφαση αποδεικνύει ότι η πολιτική της ήταν λανθασμένη και αδιέξοδη αν και όπως ήλθαν τα πράγματα, αυτή η απόφαση ήταν, τελικά, αναπόφευκτη.
Αναφερόμενος στην απόφαση εστίασε την κριτική του στα εξής σημεία:
-Με το κούρεμα που αποφασίστηκε το χρέος της χώρας το 2020 θα είναι όσο ήταν και το 2009, πριν μπούμε στο Μνημόνιο, δηλαδή 120% του ΑΕΠ! Αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνο μας έφερε δύο χρόνια φορο-επιδρομών και λιτότητας, αλλά χωρίς ίχνος ντροπής τολμά και πανηγυρίζει πως, σε εννιά χρόνια από σήμερα, το 2020, θα μας έχει φτάσει… και πάλι στο 2009! Και μάλιστα υπό πολύ χειρότερες συνθήκες! Κι ενώ θα έχει εκποιηθεί μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας.
- καμιά αναφορά δεν γίνεται σε Ανάκαμψη. Άρα το λάθος παραμένει και διαιωνίζεται…
- Τώρα, ως προς το ίδιο το «κούρεμα»: η μείωση του χρέους θα είναι μικρότερη από τα 100 δισεκατομμύρια. Διότι θα υπάρχει προσαύξηση χρέους από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ενώ δεν αναφέρεται τίποτε συγκεκριμένο για το τι θα συμβεί στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο γιατί αφορά τις συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων. Λέγεται ότι υπάρχει εγγύηση γι’ αυτές. Πώς; Και από πού;
- δεν διευκρινίζεται πως θα γίνει η βελτίωση της αξιοπιστίας των νέων ομολόγων, με τα οποία θα ανταλλαγούν τα παλιά. Και δεν είναι σαφές ακόμα σε ποιο βαθμό θα συμμετάσχουν εθελοντικά οι ιδιώτες, ώστε να μην υπάρξει «χρηματοδοτικό κενό»…
- δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με τη ρευστότητα, που - θα το λέω συνέχεια - είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της Οικονομίας. Έχει στεγνώσει η αγορά.
-Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις που θα έχει στην Ευρωζώνη αυτή η απόφαση, πέρα από τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Είναι φανερό ότι το Ταμείο Χρηματο-οικονομικής Σταθερότητας, το EFSF, δεν ενισχύεται επαρκώς για να αντιμετωπίσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις στη δευτερογενή αγορά. Ούτε εξοπλίζεται αρκετά για να εξουδετερώσει τους κινδύνους «μεταδοτικότητας» της κρίσης».
Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί ότι τέσσερις φορές ως τώρα πανηγύρισε που μας… «έσωσε»: Όταν υπέγραφε το Μνημόνιο, το Μάιο του 2010. Όταν αποφασιζόταν η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους μας, τον περασμένο Μάρτιο. Όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο, τον περασμένο Ιούλιο. Και όταν έκλεινε η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, κόμπαζε ότι «έβαλε πάτο στο βαρέλι». Κι ότι διασφάλιζε τότε, τη «βιωσιμότητα του χρέους. Έπεσε, βέβαια, έξω και τις τέσσερις φορές!».
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι Ελλάδα χρειάζεται πάνω απ’ όλα Ανάκαμψη της Οικονομίας για να βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγούμε από την κρίση, να μπούμε σε δρόμο ανάπτυξης να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή.
Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της εθνικής κυριαρχίας
«Πρέπει να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία. Που δεν δικαιούμαστε, δεν μπορούμε και δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να την παραδώσουμε. Σε κανένα! Και με οποιοδήποτε τρόπο…Άλλωστε, μας το απαγορεύει το Σύνταγμα και δεν το επιτρέπουν, ούτε οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για να τεθεί ως προτεραιότητα η Ανάκαμψη πρέπει να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται είπε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε:
« Όχι να αλλάξουν οι στόχοι που έχουμε όλοι για τη μείωση του ελλείμματος. Αλλά να αλλάξουν αυτά που δεν αποδίδουν και εμποδίζουν την Ανάκαμψη. Όπως οι αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές και οι αβάστακτες οριζόντιες περικοπές. Αν δεν αλλάξουν όλα αυτά, δεν βρισκόμαστε πιο κοντά στη λύση. Αλλά μπροστά σε άλλα εννιά χρόνια φτώχειας και κατάρρευσης, που δεν αντέχει, ούτε η Οικονομία, ούτε η Κοινωνία».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων ανέφερε:
«Όσοι, επομένως, πανηγυρίζουν πως θα φέρουν την Ελλάδα του 2020 πίσω στο 2009, να σοβαρευτούν! Οι υπεύθυνοι του σημερινού ναυάγιου δεν μπορούν να παριστάνουν άλλο τους… ναυαγοσώστες».
Ολοκλήρωσε την δήλωσή του με αναφορά στην αυριανή επέτειο του «όχι» λέγοντας: «η Πατρίδα μας θα τα καταφέρει. Αναλογιστείτε την ημέρα που ξημερώνει αύριο. Χρόνια Πολλά σε όλους, για την αυριανή Εθνική επέτειο του ΟΧΙ!».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου η πληρωμή του 50% των ενισχύσεων στους αγρότες

Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, τοποθέτησε χρονικά την πληρωμή της προκαταβολής του 50% των επιδοτήσεων στους αγρότες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σκανδαλίδης, είπε πως οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να είναι έτοιμες οι καταστάσεις για την πληρωμή των αγροτών, ωστόσο, λόγοι που έχουν σχέση με τις δημοσιονομικές εξελίξεις στη χώρα και κυρίως με τη θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΤΕbank.
Αν  όλα εξελιχθούν ομαλά, θα είναι δυνατή η πληρωμή των ενισχύσεων στους αγρότες το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: 'Εδωσε παράταση σε υποβολής των Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων, σε καταβολής του φόρου εισοδήματος, σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, σε έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες και στο τέλος επιτηδεύματος

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και για διευκόλυνση των φορολογούμενων, λόγω των δυσχερειών που έχουν παρουσιαστεί, δίνεται παράταση στις παρακάτω προθεσμίες:

1. Η προθεσμία υποβολής των Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων του άρθρου 9 του ν.3888/2010 που προβλέπεται από το προτελευταίο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 18 του ν.4002/2011 και της υποβολής φορολογικών δηλώσεων που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγρ. 1 του άρθρου 18 του ν. 4002/2011, που αφορούν στην υποβολή των Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων, των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και λοιπών φορολογιών παρελθόντων ετών, παρατείνεται μέχρι και την 30-11-2011.
2. Η προθεσμία καταβολής του φόρου εισοδήματος που λήγει στις 31-10-2011 παρατείνεται μέχρι και την 09-11-2011.
3. Η προθεσμία καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 29, 30 και 31 του ν. 3986/2011 και λήγει στις 31/10/2011, παρατείνεται μέχρι και την 09-11-2011.

ΔΕΗ: Από 1η Νοεμβρίου το νυχτερινό ρεύμα

Στα 0,054 ευρώ η κιλοβατώρα.



Από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Έως τις 30 Απριλίου η μειωμένη χρέωση του ρεύματος θα ισχύει για έξι ώρες τη νύχτα (από τις 2:00-8:00) και δύο ώρες το μεσημέρι (από 15:30-17:30).
Το τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης, ενώ το πάγιο είναι 4 ευρώ το τετράμηνο.

Σωκράτη Σ. Βασιλείου: ‘‘Περιήγηση στο Δημοτικό τραγούδι’’


Για την επικοινωνία σας:

Σωκράτης Βασιλείου: 6932708820 & e-mail: vassokrat@yahoo.gr
Εκδόσεις ‘‘Άπειρος Χώρα’’. Tηλ./Fax: 210 5154920, e-mail: ipiros@otenet.gr
Γιώργος Βασιλείου, τηλ. 6937433644 & e-mail: vassgeo@yahoo.gr

Αλλαγή ώρας τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου

Σε ισχύ τίθεται από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου η χειμερινή ώρα.
Στις 4:00 το πρωί της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3:00.
Σημειώνεται ότι η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ξημερώνει μια καινούργια ημέρα για τη χώρα

«Μια καινούργια ημέρα ξημερώνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τους Έλληνες πολίτες καθώς «χωρίς τις θυσίες τους η ελληνική κυβέρνηση δε θα είχε τα απαραίτητα όπλα για να προσέλθει στη διαπραγμάτευση».
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η συμφωνία αυτή είναι πολύ καλύτερη από αυτή της 21ης Ιουλίου καθώς πλέον υπάρχει ίση κατανομή των βαρών.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η συμφωνία αυτή είναι πολύ καλύτερη από αυτή της 21ης Ιουλίου καθώς πλέον υπάρχει ίση κατανομή των βαρών.

Με τη συμφωνία αυτή φεύγει ένα μεγάλο βάρος από τους έλληνες πολίτες και μεταφέρεται στις τράπεζες είπε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα μειώνονται τα επιτόκια και αυξάνεται η περίοδος χάριτος.
Πετύχαμε τέσσερις φορές μεγαλύτερη μείωση του ελληνικού χρέους σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση της συνόδου κορυφής.
Η Ελλάδα πλέον θα μπορεί να ανασάνει από το δυσβάσταχτο χρέος και από το 2012 θα υπάρχουν πλέον πρωτογενή πλεονάσματα.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
«Η σημερινή απόφαση δεν θα προκαλέσει καμία μείωση στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων. Έχουμε πάρει απόφαση να αναπληρωθεί η περιουσία των ταμείων σε επίπεδα ίσα τουλάχιστον με αυτά που θα βρίσκονταν με βάση τις αποφάσεις του Ιουλίου».
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για στείρα προπαγάνδα καθώς όπως είπε κατηγορούσαν την κυβέρνηση χωρίς να ξέρουν ακόμα τη συμφωνία.

ΝΕΟΧΩΡΙ ΑΡΤΑΣ: Πυρκαγιά σε αποθήκη υγρών καυσίμων

Σήμερα στις 05.20 στο Νεοχώρι Άρτας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αποθήκη πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Η πυρκαγιά προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές σε διάφορα ήδη του καταστήματος.
Η πυρκαγιά κατασβήσθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ενεργεί προανάκριση.

Eurogroup: Συμφώνησαν «κούρεμα» 50% του χρέους

Ενισχυμένη εποπτεία για την Ελλάδα!!!

Συμφωνία επετεύχθη στις Βρυξέλλες στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ύστερα από ολονύχτια, σκληρή διαπραγμάτευση Σαρκοζί και Μέρκελ με τους εκπροσώπους των τραπεζών για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους. Ο πρόεδρος της Γαλλίας ήταν αυτός που ανακοίνωσε την επίτευξη της συμφωνίας η οποία σημειωτέον ολοκληρώθηκε μετά από πολύωρο σκληρό παζάρι με τους τραπεζίτες και θα είναι σε εθελοντική βάση ώστε να μη σημειωθεί πιστωτικό γεγονός.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την ενίσχυση του ταμείου Στήριξης EFSF, το οποίο προικοδοτείται με 1,3 τρις. ευρώ. Η ανακεφαλαιοποίηση θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2012 οπότε οι τράπεζες διαθέτουν επάρκεια ρευστότητας με το λεγόμενο δείκτη του 9%.
Το τρίτο σημείο συμφωνίας, χωρίς οι λεπτομέρειες της οποίας να έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αφορά στην ενίσχυση του μηχανισμού παρακολούθησης των χωρών που βρίσκονται σε κρίση χρέους, άρα και της Ελλάδας, που αποτελούσε γερμανικό προαπαιτούμενο.
Νωρίτερα, Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί έστειλαν τελεσίγραφο στους τραπεζίτες, εκβιάζοντας με μονομερή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα σήμαινε πιστωτικό γεγονός, μετατρέποντας τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης σε πραγματικό θρίλερ.