Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ: Θετικά σχόλια και βαθμολογία 10!!!

Στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της 25ης Οκτωβρίου 2011 (σελίδα 7) και στην στήλη με την βαθμολογία των πολιτικών, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης πήρε 10.

Κι άλλα θετικά σχόλια για το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη!

Στην ηλεκτρονική έκδοση του «Πρωινού Λόγου» της 25ης Οκτωβρίου 2011 (σελίδα 3), διαβάσαμε δύο θετικά σχόλια για το δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη.


Δήμαρχος της ουσίας!..
Άνθρωπος των πράξεων και της ουσίας αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης. Με συνεχείς παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθεί να διαμορφώσει ένα πολύ καλό προφίλ του Δήμου.
Το Πωγώνι έχει πλέον θέση για σημαντικά ζητήματα, όπως για τη «Μεταλλουργική», για την «Δωδώνη» και την γενικότερη κατάσταση της χώρας.
Αυτά τα θέματα, άλλωστε, αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε τρία ξεχωριστά ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου…


Χωρίς αγκυλώσεις…
Παρά το γεγονός, ότι στην προεκλογική του εκστρατεία ο Κώστας Καψάλης στηρίχθηκε και από το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται ότι είναι ένας «οικουμενικός» Δήμαρχος, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και παρωπίδες. Αυτό άλλωστε λένε πολλοί δημότες του, που είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το μέχρι τώρα έργο του, λαμβανομένης υπ’ όψιν και της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης της χώρας. Με κινήσεις και αναπτυξιακούς σχεδιασμούς αναδεικνύει την ακριτική και εγκαταλελειμμένη μέχρι σήμερα περιοχή του Πωγωνίου.
Έναν τόπο, με τη μεγαλύτερη συνοριογραμμή στην Ελλάδα και που μέχρι σήμερα δεν έχει την μεταχείριση που του αξίζει. Αν ο Κώστας Καψάλης συνεχίσει σε αυτή την τακτική, το Πωγώνι μπορεί να αναβαθμιστεί, αφού ήδη παρατηρούνται κάποιες –μικρές έστω- επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε, ότι είναι η περιοχή που, όπως λένε οι ειδικοί, έχει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου. Μακάρι το Πωγώνι να γίνει ένα μικρό Κατάρ…
Μιχ.Π.
ΠΗΓΗ: http://issuu.com/proinos_logos/docs/proinoslogos25_10_2011?mode=window&viewMode=doublePage

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ: Εξετάζεται η προθεσμία να παραταθεί έως τις 11 Νοεμβρίου

Παράταση της προθεσμίας για την εξόφληση των δόσεων έκτακτης εισφοράς και του φόρου εισοδήματος που έληγε στο τέλος του μήνα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προθεσμία αυτή εξετάζεται να παραταθεί έως τις 11 Νοεμβρίου.
Παράλληλα το υπουργείο πρόκειται να ανακοινώσει παράταση ενός μήνα (έως 30/11) για τις ρυθμίσεις περαίωσης και υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων πάσης φύσεως φόρων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας χασίς

Σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκαν περίπου 523 γραμμάρια κάνναβης.

Συνελήφθησαν χθες (24-10-2011) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 30, 21,20 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης), καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ότι 21χρονος ημεδαπός κατέχει και διακινεί ποσότητες κάνναβης, τις οποίες αποκρύπτει σε οικία 20χρονου ημεδαπού στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο στον 21χρονο, βρήκαν στην κατοχή του δυο (2) χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (156,4) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 20χρονου ημεδαπού, από την οποία είχε μόλις εξέλθει ο 21χρονος και στην οποία βρίσκονταν ο 20χρονος και ένας 19χρονος ημεδαπός, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (172,2) γραμμαρίων και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων προέκυψε ότι ο 21χρονος είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από 30χρονο ημεδαπό.
Ο 30χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε στα Ιωάννινα και μετά από έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης βάρους δύο (2) γραμμαρίων. Σε διενεργηθείσα, μετέπειτα έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα κάνναβης βάρους (193,1) γραμμαρίων
Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Ένα (1) μεταλλικό ξίφος
Το χρηματικό ποσό των χιλίων εννιακοσίων (1900) ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ποια σχολεία χαρακτηρίστηκαν Πρότυπα Πειραματικά

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης.

Τον πίνακα με τα σχολεία που χαρακτηρίστηκαν, έπειτα από αξιολόγηση, Πρότυπα Πειραματικά, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.
«Η λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων προάγει την εκπαιδευτική έρευνα στην πράξη και την ενδεδειγμένη λειτουργία κάθε σχολικής τάξης. Συμβάλλει καθοριστικά στην πειραματική εφαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, των μεθόδων διδασκαλίας, του εκπαιδευτικού υλικού, των καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων, προγραμμάτων αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και της υλικοτεχνικής υποδομής. Προωθεί τη δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας Παιδεία για όλους που έχουμε θέσει ως κύριο στόχο», δήλωσε η υπουργός.
Ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία επελέγησαν:
· 15 Γενικά Λύκεια, μεταξύ των οποίων δύο είναι ενιαίες σχολικές μονάδες των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται και το Νηπιαγωγείο.
· 15 Γυμνάσια συμπεριλαμβανομένου του ενιαίου σχολείου (Γυμνάσιο - Λύκειο) του Πανεπιστημίου Πατρών.
· 15 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα δημοτικά σχολεία έχουν προσαρτηθεί ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.
Τα σχολεία που χαρακτηρίστηκαν ως Πρότυπα Πειραματικά στο Νομό Ιωαννίνων είναι:
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
1. 2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ζ.Π.Α. (ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) (9200406)
2. 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ζ.Π.Α. (ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) (9200405)
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
1. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (2001030)

Ο πίνακας με τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία  στο: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2011/xarakthr_sxol_ws_pps_111025.doc

ΕΡΓΟΣΗΜΟ: Με ρυθμό ... χελώνας η εφαρμογή του, από τις επαγγελματικές ομάδες

Απογοητευτική εικόνα σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.

Δεν φαίνεται να προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή του εργοσήμου σε επαγγελματικές ομάδες όπως οι οικιακοί βοηθοί, οι εργαζόμενοι σε αγροτικές εργασίες ή στην περιστασιακή απασχόληση.
Η διάθεση του εργοσήμου ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου από τα ΕΛΤΑ και μία εβδομάδα αργότερα επεκτάθηκε και στις τράπεζες.
Η μέχρι στιγμής εικόνα εφαρμογής του καταγράφεται απογοητευτική.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν αγοραστεί περίπου 2.000 ειδικά κουπόνια, ανεξαρτήτως ποσού (το εργόσημο διατίθεται σε διαφορετικά ποσά).
Ενδεικτικό είναι ότι για το πρώτο δεκαήμερο διάθεσης του εργόσημου από τις τράπεζες, η EFG Εurobank είχε διαθέσει μόνο ένα σε όλο της το δίκτυο.
Ο μακροπρόθεσμος στόχος ήταν η κάλυψη περίπου 300.000 εργαζόμενων, δίνοντας έτσι λύση στο πρόβλημα της άτυπης οικονομίας και της φοροδιαφυγής.

«Κοινωνικός Σύνδεσμος» το όνομα της κίνησης που ίδρυσε ο Γιώργος Φλωρίδης

«Κοινωνικός Σύνδεσμος» είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, οι οικονομολόγοι κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Αρίστος Δοξιάδης κ.α., η ίδρυση της οποίας εξαγγέλθηκε την Τρίτη.
Στόχος της κίνησης είναι -σύμφωνα με τους ομιλητές στην παρουσίαση- να απαντηθεί το δίλημμα: «προχωράμε τη χώρα μπροστά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του χτες;».


Σύμφωνα με όσα ήδη συζητούνται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, η πρωτοβουλία σύντομα θα μετεξελιχθεί σε κόμμα και σύμφωνα με τους ιδρυτές της «έχει σκοπό να συμβάλλει στο διάλογο και τη δράση για το δημιουργικό ξεπέρασμα της κρίσης και την προκοπή της χώρας».

Την επέτειο του ''ΟΧΙ'' γιορτάζει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ... ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΕΜΟΥΛΑΣ

Τι έγινε εκεί πέρα στον Δήμο Πωγωνίου, το νέο ωράριο των υπαλλήλων ισχύει ή δεν ισχύει; ΄Όποιος θέλει πάει ότι ώρα θέλει και φεύγει ότι ώρα θέλει.
Δήμαρχε το ξέρεις; μάλλον δεν το ξέρεις.
Δήμαρχε έχεις εξαφανισθεί τόσο εσύ όσο και οι αντιδήμαρχοί σου, ο δε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και όλοι οι Δημοτικοί σου Σύμβουλοι είναι πέρα βρέχει.


Μόνο για σώου και φωνές είστε ! !
Δήμαρχε μπορείς να το ψάξεις και θα βρεθείς προ εκπλήξεως, σε όλα τα πρώην Δημαρχεία η κατάσταση με το ωράριο, σου έχει ξεφύγει, οι αντιδήμαρχοί σου είναι ανεπαρκείς, μόνο για την θέση τους και το πρεστίζ του αντιδημάρχου είναι και τίποτε άλλο.
Το υπουργείο είναι ξεκάθαρο σχετικά με το νέο ωράριο ναι ή όχι ;
Δήμαρχε μάλλον έχεις ξεχάσει ότι σε 2 και κάτι χρόνια έχουμε εκλογές και εκεί θα έχουμε εκπλήξεις ! !
Διώξτε από πάνω σας την νοοτροπία του δημόσιου υπάλληλου.
ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ και ακόμη μη ξεχνάς πως κάτι τέτοιες καταστάσεις έχουν φέρει την χώρα μας εκεί που είναι σήμερα ! ! ! .


Ο ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ
ένας γνήσιος πατριώτης

ΟΛΜΕ: Με μαύρα περιβραχιόνια οι καθηγητές στην παρέλαση

Κάλεσμα της ΟΛΜΕ για την 28η Οκτωβρίου.


Να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια, κατά τις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.
Επίσης η Γενική Συνέλευση των προέδρων αποφάσισε να γραφτεί κείμενο το οποίο θα αποσταλεί σε όλα τα σχολεία και θα επικαιροποιεί το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού και τη μεγαλειώδη αντίσταση στη σημερινή συγκυρία προκειμένου να διαβαστεί στις σχολικές εκδηλώσεις.

Σιγή ασυρμάτου

Ο λαός και η χώρα περνούν πρωτοφανείς δύσκολες στιγμές.
Η περιοχή μας βρίσκεται σε εγκατάλειψη.
Κυβέρνηση και τρόικα κοιτούν μόνο τους αριθμούς και αδιαφορούν για τους ανθρώπους.
Και οι δημοτικοί μας άρχοντες πουθενά.
Καμία παρέμβαση, καμία δήλωση.
"Σιγή ασυρμάτου" για να μη δυσαρεστήσουν τους πολιτικούς τους φίλους.
΄Επεσε το προσωπείο του -δήθεν- ανεξάρτητου- δημάρχου Πωγωνίου, των δήθεν ακομμάτιστων δημοτικών συμβούλων.
Και οι δημοτικοί του σύμβουλοι που ανήκουν (;) σε άλλους πολιτικούς χώρους, δεξιοί και σύντροφοι αριστεροί, ούτε φωνή ούτε λαλιά.
Νά ναι καλά το βόλεμα σε αντιδημαρχίες και άλλες θέσεις του δημοτικού μηχανισμού.
Το ποτάμι της οργής δεν θα παρασύρει μόνο τον George και τους συνεργάτες του, αλλά και αυτούς τους "λίγους" και "λιποτάκτες".
Και τότε θα είναι αργά να δηλώσετε ...μετάνοια!
Ακάκιος

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Η καταβολή των συντάξεων δε συνδέεται με την περιουσία των ταμείων»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου προσπάθησε να υποβαθμίσει τις επιπτώσεις του κουρέματος και τόνισε πως «το κούρεμα αφορά τις τράπεζες και τα βιβλία, δεν αφορά τους πολίτες» αλλά είπε δεν ξέρει ακόμη αν θα επηρεαστούν τα σφαλιστικά ταμεία.

Ξεκαθάρισε όμως ότι η καταβολή των συντάξεων δε συνδέεται με την περιουσία των ταμείων.

«Θα πετύχουμε να κάνουμε το χρέος διαχειρίσιμο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης για τη νέα συμφωνία. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «δικαίως διαμαρτύρονται οι πολίτες γιατί περικόπτεται το επίπεδο της ζωής τους. Όμως αν είχε γίνει στάση πληρωμών θα ήταν δέκα φορές χειρότερα».
Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι δεν είναι βέβαιο ότι η νέα συμφωνία θα χρειαστεί 180 ψήφους για να περάσει από τη Βουλή.
Όπως είπε δεν έχει την πληροφορία ότι κυβερνητική θέση είναι να ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή με 180 ψήφους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδριάζει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου η Επιτροπή Περιβάλλοντος

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση αποφάσεων 8ου Πρακτικού της έκτακτης Συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου
2.Έγκριση συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Τελ Αβιβ για το χρονικό διάστημα 1-2/11/2011
3.Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και την έγκριση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης, που αφορά το έργο: « Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Δήμων Περιφερειακών Ενοτήτων»
4.Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΣΥΔΚΛΙ καθώς και τους όρους της προγραμματικής Σύμβασης, για την ένταξη και υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αξιοποίηση Γεώτρησης Γ3 Λογγάδων» ως υποέργο της πράξης «Ύδρευση Τ.Δ. Δήμου Παμβώτιδας – Β Φάση» που είναι ενταγμένο στη Θεματική Προτεραιότητα / Κατηγορία Πράξης 1.1 Διαχείριση και Διανομή Ύδατος (Πόσιμο νερό) 1.2.Κατασκευή βελτίωση και αναβάθμιση Εξωτερικών Δικτύων Ύδρευσης κωδ. 45, Άξονας Προτεραιότητας Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013 που υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου.
5.Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) καθώς και την έγκριση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης, που αφορά την υλοποίηση του Προγράμματος : « Παρακολούθηση τοξικού φυτοπλαγκτού στον Αμβρακικό»
6.Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Ταμείου Διαχείρισης πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.) καθώς και την έγκριση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης, που αφορά το έργο: « Προκαταρκτικές αρχαιολογικές εργασίες εν όψει των εργασιών αποκατάστασης του μεγάλου θεάτρου Νικόπολις»
7.Έγκριση παραχώρησης προς χρήση του λατομείου στη θέση «ΜΥΛΟΙ» της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για την εκτέλεση του έργου: « Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας – Γ1 Φάση» με απευθείας εκμίσθωση κατ’ εξαίρεση στην ανάδοχο εταιρεία ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.
8.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Τροποποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του πτηνοσφαγείου –τυποποιητήριου , που λειτουργεί στην Τοπική Κοινότητα Ροδοτοπίου-, Δημοτικής Ενότητας Ζίτσας, Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων (Α.Π.Σ.Ι.) «Η ΠΙΝΔΟΣ
9.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Ι», ισχύος 50 MW στη θέση «Κρανιές – Καραβαμιά – Έλατος» και συνοδά αυτού έργα, στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ A.E.
10.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ 2», ισχύος 50 MW στη θέση «Αγραχλαδιά –Πρ. Ηλίας – Πέτρα Χάιδως- Διαβολορράχη- Τούρλα- Πρ. Ηλίας» και συνοδά αυτού έργα, στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ A.E.
11.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Μηχανολογική επέκταση βιομηχανίας εμφιάλωσης νερού , η οποία εδρεύει και λειτουργεί στη θέση «Φτέρη» της Τ.Κ. Περιβλέπτου, Δ.Ε. Περάματος, Δήμου Ιωαννιτών , με αιτούμενη αύξηση της απόληψης νερού από τις δύο υπάρχουσες γεωτρήσεις (από 52.000μ3/έτος σε 400.000μ3/έτος), τροποποίηση του εμβαδού του γηπέδου και αλλαγή ως προς την επωνυμία της μονάδας.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ Α.Ε.
12.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων της υπό μηχανολογικό εκσυγχρονισμό βιομηχανίας εμφιάλωσης νερού με ταυτόχρονη αύξηση της αντλούμενης ποσότητας ύδατος από 30.000 μ3/έτος σε 300.000 μ3/έτος, που βρίσκεται στη θέση Καλντερίμια του Δ.Δ. Κρανούλας στο Δήμο Ιωαννιτών του Ν. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.»
13.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Ανανέωση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων με αύξηση της δυναμικότητας από 230 τόνους σε 460 τόνους ετησίως , υφιστάμενης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, εγκατεστημένη σε θαλάσσια έκταση 20 στρ. , στη θέση «Φάρος Λασκάρας Αμβρακικού Κόλπου» Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και τροποποίηση της επωνυμίας αυτής από ΒΑΣ. ΛΕΟΝΤΙΤΣΗΣ & ΣΙΑ Α.Ε. σε ΒΑΣ. ΛΕΟΝΤΙΤΣΗΣ Α.Ε.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία ΒΑΣ. ΛΕΟΝΤΙΤΣΗΣ Α.Ε.
14.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Αιολικό πάρκο συνολικής ισχύος 34 MW , στη θέση «Ξέρακας- Περδικόβρυση» (πρώην Δήμου Αθαμανίας & Κοινότητας Θεοδώριανων), του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στο Νομό Άρτας » Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. & ΣΙΑ ΑΡΤΑ Α.Ε»
15. Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Επέκταση χοιροτροφικής μονάδας δυναμικότητας από 160 σε 280 χοιρομητέρες στη θέση «Γιαγκούλη» της Τ.Κ. Ριζοβουνίου Δημοτικής Ενότητας Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού της Π.Ε. Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου.» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «ΘΩΜΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.»
16.Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο:«Αύξηση δυναμικότητας υπάρχουσας βιομηχανίας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων από 36,00 τόνους/ημέρα σε 50,00 τόνους/ ημέρα , εγκατεστημένη στο Δ.Δ. Επισκοπικού Ν. Ιωαννίνων.» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε.».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/