Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΡΥΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ 2 - 1

Επιστροφή στις νίκες για την Κρυα που μετά από διάλλειμα μιας αγωνιστικής νίκησε αυτή τη φορά το Καλπάκι με 2-1.
Στο α΄ μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με το Καλπάκι να προσπαθεί και να πετυχαίνει πρώτο γκολ όταν έγινε γέμισμα στη μεγάλη περιοχή αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Χολέβας και αυτός με σουτ έκανε το 0-1.
Η αντίδραση της Κρύας ήταν άμεση και στο 20΄ ο Λιαδιάς Π. με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1. Στην επανάληψη η Κρύα ήταν καλύτερη και έχασε πολλές ευκαιρίες και φτάσαμε μέχρι τη φάση του 86΄ όταν ο Παπαδοπουλος μπήκε στην περιοχή και ο ο Δάρδας τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Λαδιάς εκτέλεσε νίκησε τον Τσολά και διαμορφωσε το τελικο 2-1.

Διαιτησία: Μυριούνης (Αντωνιου, Ζιωγα)
Κρυα: Μπάσιος, Φιλίππου, Ευαγγελίδης (57΄ Φερούλης), Δουβλης, Λαδιάς Π., Καζανας, Κολιός (24΄ Τζόκας), Λαδιάς Σ., Μπάγιας (70΄ Ντίνος), Παπαδοπουλος, Γκόλιας
Καλπάκι: Τσόλας, Τάλιος, Δάρδας, Παππάς, Παπαναγιωτου, Ζήληκας (65΄ Μακρης), Χολέβας, Βαζάτης, Κατσαβριάς, Καψάλης (80΄ Μαστραντωνάς), Φουντάρας (31΄ Παπακωστας)


ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8η αγωνιστική)
1. Βουνοπλαγιά: 22
2. Κρύα: 18
3. Θύελλα Κατσικά: 17
4. Πεδινή: 16
5. Α.Ε. Μικρασιατών: 15
6. Α.Ο. Ανατολής: 14
7. Ροδοτόπι: 11
8. Μουσιωτίτσα: 10
9. Ατρόμητος '95: 9
10. Προοδευτική Περάματος: 8 (7)
11. Λαψίστα: 8
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 7 (7)
13. Καλπάκι: 6 (7)
14. Ηλιόκαλη: 4
15. Κουτσελιό: 3 (7)
16. Θύελλα Ελεούσας: -2

Super League: Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Με γκολ του Κώστα Γιαννούλη ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ στο Περιστέρι και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η ομάδα των δυτικών προαστίων παραμένει αήττητη και με 13 βαθμούς στις 7 πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας.
Στο αρχικό σχήμα του Ατρόμητου δεν αναμένονταν αλλαγές και δεν έγιναν. Ούτε στο σύστημα (4-3-3), ούτε στα πρόσωπα, καθώς αγωνίστηκαν οι 11 ίδιοι που είχαν παίξει και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Κέρκυρα.
Ο Στέφαν Ντεμόλ από την άλλη, παρέταξε τον ΠΑΣ με πέντε νέα πρόσωπα στην 11άδα.
Αυτοί, στο 4-2-3-1 του Βέλγου τεχνικού είχαν ρόλο επιθετικού χαφ ο Κυριάκος, αριστερού χαφ ο Τζάνης, δεξιού χαφ ο Βίλα, με τον Πάντο πίσω του και τον Ανδράλα σαν αμυντικό μέσο.
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο και έβγαλε το ημίχρονο με αρκετές φάσεις και ένα γκολ, που του έδινε το προβάδισμα. Ο ΠΑΣ με τη σειρά του, φάνηκε να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στα μετόπισθεν. Μετά το τέρμα που δέχθηκε, αναγκάστηκε να βγει μπροστά, έστω και με αντεπιθέσεις.
Ότι είχαν δείξουν, ωστόσο, οι Ηπειρώτες στο πρώτο 45λεπτο ήταν ένα σουτ του Μπακαγιόκο στο 28' που πέρασε άουτ και άλλο ένα του Τζάνη στο 33' που είχε την ίδια κατάληξη.
Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα επηρέασαν την ομάδα του Ντεμόλ, που έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό.
Οι γηπεδούχοι αντίθετα, είχαν αρκετές καλές στιγμές για να σκοράρουν, κάτι που έκαναν στο 31' με διαγώνιο σουτ του Γιαννούλη μετά από ασίστ του Έπσταϊν.
Ο Γερμανός στο 5' πέρασε τον Κηπουρό, αλλά άνοιξε την μπάλα που βγήκε άουτ, ενώ στο 9' ο Μήτρογλου σε πλεονεκτική θέση προτίμησε να κάνει την ντρίπλα (ήταν, πάντως, εντυπωσιακή) και έχασε την μπάλα.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία, όμως, για να διπλασιάσουν οι Περιστεριώτες τα τέρματά τους χάθηκε στο 36'. Ο Καραγκόυνης έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου από τον Τζημόπουλο, πέρασε ωραία τον Κώτσιο και βγήκε μόνος του με τον Κηπουρό. Ο νεαρός άσος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα από μακρινή απόσταση, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.


Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα η εικόνα ήταν διαφορετική.
Ο ΠΑΣ είχε μια αξιόλογη φάση στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης, με το σουτ του Τζάνη να περνάει άουτ, ενώ γενικότερα ήταν πιο δημιουργικός.
Η αντικατάσταση του Ανδράλα με τον Βάντερσον είχε τη συμβολή της στη βελτιωμένη παρουσία των φιλοξενούμενων.
Η «ζημιά» για τον Ατρόμητο πήγε να γίνει στο 84', όταν μετά το μακρινό σουτ του Ντε Βινσέντι η μπάλα κόντραρε στον Ζουέλα και πέρασε αργά και βασανιστικά κόρνερ.


Ατρόμητος; Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Τομάς, Ζουέλα, Έπσταϊν, Πίτου Γκαρσία, Μήτρογλου, Καραγκούνης.
ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Μπουζίντ, Κυριάκος, Κώτσιος, Τζάνης, Λίλα, Βίλα, Τζημόπουλος, Μπακαγιόκο, Πάντος, Ανδράλας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Αντί να ολοκληρωθεί ο Ανισόπεδος Κόμβος στην Άρτα, διαλύθηκε η εργολαβία!

Άλλη μία διάλυση σύμβασης είχαμε φέτος, που τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας.
Αυτή τη φορά αφορά ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο δεν ευτύχησε να ολοκληρωθεί.
Μιλάμε για την αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο του τμήματος της Ιόνιας Οδού Άγιος Δημήτριος- Σελλάδες- Παράκαμψη Άρτας - Φιλιππιάδας.
Είναι το γνωστό έργο που αφού μας ταλαιπώρησε επί 5 χρόνια με την κατασκευή του και τις συνεχείς αναβολές στην παράδοση του τελικά πριν ένα χρόνο παραδόθηκε αλλά χωρίς τον ανισόπεδο κόμβο Άρτας.
Τότε είχε λεχθεί πως ο κόμβος θα διδόταν στην κυκλοφορία μερικούς μήνες αργότερα αλλά οι μήνες περνούσαν και οι εργασίες για τον Ανισόπεδο Κόμβο ..άφαντες.
Μάλιστα πριν από μερικές μέρες κατατέθηκε επίσημο αίτημα διάλυσης της εργολαβίας από την Ανάδοχο Κοινοπραξία ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ- ΙΝΤΡΑΚΑΤ.
Τελικά το Υπουργείο Υποδομων αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση διάλυσης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση «το αίτημα του αναδόχου (!) είναι νόμιμο και βάσιμο διότι (..) υπάρχει πραγματικός λόγος με υπαιτιότητα του φορέα κατασκευής στη μη δυνατότητα συνέχισης των εργασιών, χωρίς όμως να κατονομάζεται το συγκεκριμένο αίτημα που δικαιολογεί την αίτηση διάλυσης από την Κοινοπραξία.


Το έργο Άγιος Δημήτριος- Σελλάδες- Παράκαμψη Άρτας - Φιλιππιάδας ήταν ένα φιλόδοξο έργο που ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης στις 25 Οκτωβρίου 2005 με αρχική προθεσμία 24 μήνες δηλαδή είχε ορίζοντα ολοκλήρωσης την 25η Οκτωβρίου του 2007!
Έτσι στη μακριά λίστα με τα έργα που ξεκίνησαν αλλά δεν κατάφεραν να τελειώσουν γιατί ..έπεσαν πάνω στην οικονομική κρίση προστίθεται και αυτό με την μόνη διαφορά ότι πρόλαβε να αφήσει το συντριπτικό μέρος της εργολαβίας.
Αυτό που είναι άγνωστο είναι η πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών αν θα προκηρύξει δημοπράτηση για τις εναπομείναντες εργασίες και κυρίως τον Ανισόπεδο Κόμβο ή θα επιχειρήσει να το προσθέσει στις κατασκευαστικές εργασίες της παραχωρημένης Ιόνιας Οδού έναντι ανταλλαγμάτων.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

ΔΟΛΙΑΝΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 29χρονος Αλβανός έμπορος ναρκωτικών που μετέφερε 104 κιλά χασίς!

Από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στα Δολιανά Πωγωνίου, ένας 29χρονος Αλβανός, γιατί μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενενήντα τρία δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους 104,290 κιλά.
Ο 29χρονος Αλβανός δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο στη διασταύρωση Δελβινακίου και ανέπτυξε ταχύτητα.
Μετά από καταδίωξη το όχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του, ακινητοποιήθηκε και ο 29χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός μέσα σε δασώδη έκταση, όπου και συνελήφθη.
Τα ναρκωτικά και το όχημα κατασχέθηκαν.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψήφισμα γι την γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ»

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.256/18-10-11

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και κυρίως μετά το «τελεσίγραφο» της ΑΤΕ για την πώληση των μετοχών της, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του και την κάθετη αντίθεση του στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της μεγάλης Συνεταιριστικής Βιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ

Αποφασίζει τα εξής:
1.Η ΔΩΔΩΝΗ προσφέροντας προϊόντα με διεθνή αναγνώριση συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της εθνικής οικονομίας αφού αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα επικράτησης του καρτέλ γάλακτος και ιδιαίτερα ως κερδοφόρα επιχείρηση που δημιουργήθηκε με το μόχθο των κτηνοτρόφων μπορεί και πρέπει να παραμείνει ιδιοκτησιακή Συνεταιριστική και αυτό αποτελεί απαίτηση και δική μας και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.
2.Τα λάθη του παρελθόντος όπως ήταν η πώληση των μετοχών των τοπικών Ενώσεων στην ΑΤΕ που της έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζει πρέπει να επανεξεταστούν ως προς τη νομιμότητα τους.
3.Αμφισβητούμε το δικαίωμα της ΑΤΕ να πουλήσει τις μετοχές της σε ιδιώτες επενδυτές που δεν έχουν σήμερα παρουσία στο μετοχικό σχήμα της ΔΩΔΩΝΗΣ και βάσει του άρθρου 8 του καταστατικού αν η ΑΤΕ θέλει να αποχωρήσει πρέπει να τις επιστρέψει στους υπόλοιπους μετόχους με βάση τη λογιστική τους αξία όπως φαίνεται στους ισολογισμούς της εταιρείας.
4.Συμμετέχουμε ενεργά στο Συντονιστικό Όργανο των Δημάρχων όλων των Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου για την έκδοση κοινού ψηφίσματος που θα εγκριθεί από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και θα επιδοθεί αρμοδίως.
5.Συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις δράσεις και τους αγώνες που θα αποφασίσει το Συντονιστικό όργανο.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Σταύρος Βιρβίλης

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Καθίζηση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Νοεμβρίου

Από 7% έως και 60% θα δουν μειωμένες τις αποδοχές τους οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσω του νέου μισθολολογίου - βαθμολογίου που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.
Η εφαρμογή του ξεκινά άμεσα από την 1η Νοεμβρίου οπότε και θα ξεκινήσει η επανακατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο νέο βαθμολόγιο βάσει της προϋπηρεσίας τους.
Η κατάργηση του συνόλου των ειδικών επιδομάτων ακόμα και του επιδόματος γάμου που μετονομάζεται σε «οικογενειακή παροχή» και θα αποδίδεται μόνο σε όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν παιδιά, προκαλεί «καθίζηση» στις αποδοχές χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο.
Κυρίως σε όσους ανήκουν στην κατηγορία δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης και λάμβαναν στο παρελθόν υψηλά επιδόματα.
Στο πολυνομοσχέδιο τελικά περιλήφθηκαν δύο τροπολογίες που δίνουν «μικρές ανάσες» όσον αφορά την πρόνοια για τη σταδιακή μείωση των αποδοχών και τη διευκόλυνση στην καταβολή δόσεων από δάνεια σε τράπεζες.

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που ενσωματώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο αφορούν:

- Το ανώτατο όριο της μείωσης των αποδοχών μέχρι και την 1η Νοεμβρίου του 2012 θα είναι μέχρι 25% σε σχέση με τις αμοιβές που λαμβάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Εάν το ποσό των απωλειών ξεπερνά το 25%, τότε κατανέμεται ισόποσα τα δύο επόμενα χρόνια (2012-2013)
- Το υπουργείο Οικονομικών και η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών θα υπογράψουν άμεσα προγραμματική σύμβαση με την οποία θα καθορίζουν τους όρους «διευκόλυνσης» στην αποπληρωμή των δανείων από ιδιωτικές τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που έχουν συνάψει δημόσιοι υπάλληλοι εν ενεργεία καθώς και όσοι τεθούν σε εφεδρεία.


Το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο του πολυνομοσχεδίου εφαρμόζεται στους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους καθώς και σε όσους έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ α' και β΄ βαθμού, τα ΝΠΔΔ, τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους υπάλληλους της γραμματείας των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών, των Εμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογίων και της Βουλής, τους διοικητικούς υπάλληλους των Ανεξάρτητων Αρχών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στους εργαζόμενους των ΠΕΔ, της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ καθώς και στους κληρικούς.
Εξαιρούνται όλα τα ειδικά μισθολόγια στα οποία όμως θα ισχύσει η καταβολή της οικογενειακής παροχής για όσους έγγαμους έχουν παιδιά.
Στα ΝΠΙΔ, στις δημοτικές επιχειρήσεις και στις ΑΕ του Δημοσίου οι εργαζόμενοι θα υποστούν μειώσεις στις αποδοχές τους αφού θα υπολογίζονται οι μισθοί τους μαζί με τα επιδόματα με βάση τον μέσο όρο των 1.900 ευρώ ως ανώτατο πλαφόν.
Στις εισηγμένες ΔΕΚΟ και στις θυγατρικές τους θα επιβληθούν μειώσεις της τάξης του 35% σε σχέση με τις αποδοχές του 2009.
Από τα επιδόματα παραμένουν μόνο αυτά που αφορούν την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία (150 ευρώ) των απομακρυσμένων -παραμεθόριων καθώς και προβληματικών περιοχών (100 ευρώ) για όσους υπάλληλους ισχύουν σήμερα μέχρι να καθοριστούν τα όρια των περιοχών από νέα υπουργική απόφαση. Επίσης αυξάνεται το επίδομα θέσης για τους γενικούς διευθυντές (900 ευρώ) τους διευθυντές (450 ευρώ ) και τους προϊστάμενους τμημάτων (250 ευρώ).
Παραμένουν τα επιδόματα αδείας και εορτών (1.000 ευρώ συνολικά).
Η οικογενειακή παροχή αναλογεί σε 50 ευρώ για ένα παιδί, 70 ευρώ για 2 παιδιά, 120 ευρώ για 3 παιδιά, 170 ευρώ για τέσσερα παιδιά και θα αυξάνεται κατά 70 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.


ΠΗΓΗ: "Έθνος του Σαββάτου"

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψήφισμα γι την «ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ» ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ



ΨΗΦΙΣΜΑ
(ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 256/18-10-2011) 


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης που αφορούν το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας στη Μεταλλουργική Κεφαλόβρυσου, ομόφωνα αποφασίζει:
Είμαστε αντίθετοι στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Ιδιαίτερα στη μοναδική κερδοφόρα επιχείρηση που λειτουργεί στην περιοχή μας θεωρούμε ότι η απόφαση είναι εντελώς παράλογη και άδικη.
Η Μεταλλουργική Βιομηχανία όχι μόνο δεν πρέπει να ενταχθεί σ' αυτό το καθεστώς αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες παραγγελίες και τον όγκο εργασιών της.
1.Όταν η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι στόχο έχει την αποκέντρωση και την ενίσχυση της Περιφέρειας τέτοιες ενέργειες προκαλούν τη λογική αφού πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος ενίσχυσης των παραμεθόριων περιοχών είναι η δημιουργία και λειτουργία και άλλων επιχειρήσεων με αυξημένα κίνητρα εγκατάστασης και όχι οι εφεδρείες και οι απολύσεις προσωπικού.
2.Το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σε συνεργασία με την Διοίκηση της επιχείρησης και το προσωπικό για την αποτροπή κάθε αρνητικής εξέλιξης και με στόχο το μέλλον της Επιχείρησης και της περιοχής.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Σταύρος Βιρβίλης

ΚΑΚΑΒΙΑ: Σύλληψη 51χρονου Αλβανού για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Κακαβιά , ένας 51χρονος Αλβανός για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές.
Ο 51χρονος κατηγορείται ότι ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση στο Βελγίο και για την χρήση πλαστών εγγράφων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Ιωαννίνων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ετοιμάζει Χριστουγεννιάτικο μπουναμά, με νέο πακέτο μέτρων


Νέα βάρη για ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων.

Νέο σοκ περιμένει εκατομμύρια φορολογούμενους και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει ένα ακόμη νομοσχέδιο-μαμούθ, με ρυθμίσεις που θα προκαλούν κι άλλες επιβαρύνσεις στα εισοδήματα, την περιουσία και την ιδιωτική κατανάλωση.
Ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι που παρέχουν υπηρεσίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων, κάτοικοι νησιών και πολύτεκνοι μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών, που ευελπιστεί να ενισχύσει τα έσοδα του κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», τα νέα – εγκεκριμένα από την τρόικα – σχέδια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
-Την κατάργηση του αφορολόγητου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες,
-Την εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων προσδιορισμού των φορολογητέων καθαρών κερδών των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών
-Την επιβολή της υποχρέωση τήρησης βιβλίων στους αγρότες
-Τη μείωση του αφορολόγητου για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ
-Την κατάργηση των ευνοϊκών καθεστώτων φορολόγησης για τους κατοίκους των μικρών νησιών.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Χειροπέδες σε τρεις βούλγαρους λαθροδιακινητές

Τους «τσίμπησε» η αστυνομία!

Τρεις βούλγαροι διακινητές, ηλικίας 62, 41 και 34 ετών, συνελήφθησαν στο Κανάλι Πρέβεζας, καθώς μετέφεραν τρεις λαθρομετανάστες.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, εντόπισαν δύο αυτοκίνητα, με βουλγάρικες πινακίδες, να κινούνται στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο δεύτερο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο 62χρονος οδηγός του μετέφερε τρεις μη νόμιμους μετανάστες, από το Αφγανιστάν ενώ στο πρώτο αυτοκίνητο επέβαιναν οι άλλοι δύο διακινητές, οι οποίοι ενεργούσαν ως προπομποί.
Οι λαθρομετανάστες, κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν πλαστές βουλγαρικές ταυτότητες.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 41χρονου διακινητή, εκκρεμούσε από 22-02-2011 ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημ/κών Θεσπρωτίας για μεταφορά λαθρομεταναστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

Eurogroup: Εγκρίθηκε η έκτη δόση για την Ελλάδα


Το Eurogroup έδωσε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση.



Εγκρίθηκε η έκτη δόση για την Ελλάδα, μετά από απόφαση του Eurogroup που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.
Αμέσως μετά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα και την έκτη δόση είναι ένα θετικό βήμα που έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής υπερψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου, με το οποίο διασφαλίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 και τίθενται οι βάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.
Οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και η εφαρμογή σκληρών, αλλά εθνικά αναγκαίων σωστικών μέτρων, είναι η βάση όχι μόνο για την έκτη δόση, αλλά για το νέο πρόγραμμα που θα διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα την ευκολότερη κάλυψη του ετήσιου βάρους εξυπηρέτησής του.
Αυτό θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο επίπεδο ρευστότητας, στις επενδύσεις, την απασχόληση, την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας που υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες μιας βαθιάς μακροχρόνιας ύφεσης, η οποία άρχισε το 2009, πριν γίνει αντιληπτό από όλους όσους έπρεπε το μέγεθος της κρίσης και άρα του κινδύνου που διατρέχει η χώρα».
«Η έκτη δόση συμφωνήθηκε. Είναι έτοιμη να αποσταλεί» δήλωσε η πηγή, που συμμετείχε στο σημερινό Eurogroup.
Η 6η δόση αντιστοιχεί σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ, από το συνολικό πακέτο το 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης που έχει η υπογράψει η Ελλάδα με την τρόικα, τον Μάιο, του 2010.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πνίγηκε ηλικιωμένη

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε χθες το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή όρμου «Βαθύ» Πρέβεζας, από προσωπικό του ΕΚΑΒ, μια 86χρονη γυναίκα. Η ανωτέρω διεκομίσθη στο Γ.Ν.Ν. Πρέβεζας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να διεκομισθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Πρέβεζας.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

ΜΕΤΣΟΒΟ: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξυλείας

Φωτιά ξέσπασε στις 02:35 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη σκεπή εργοστασίου ξυλείας στο Μέτσοβο. Επιτόπου έσπευσαν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δεκαεννέα πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο κτίριο.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Ο.Α.Ε.Ε.: Οδηγίες για «υποψήφιους» συνταξιούχους

Πώς θα εξαγοράσετε πλασματικά χρόνια


Εγκύκλιο σχετικά με την αναγνώριση χρόνων ασφάλισης για όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1/1/2011 εξέδωσε η διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Ως χρόνοι ασφάλισης στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις μετά την 1/1/2011 με τις αυξημένες προϋποθέσεις του άρθρου 10 Ν. 3863/10, λογίζονται:
1. Ο πλασματικός χρόνος παιδιών
2. Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας
3. Ο χρόνος σπουδών
4. Ο χρόνος κενών διαστημάτων ασφάλισης
5. Ο χρόνος προσωρινής κράτησης ή φυλάκισης για το αδίκημα της ανυπακοής ή ανυποταξίας στρατεύσιμων λόγω θρησκευτικών ή ιδεολογικών πεποιθήσεων
6. Ο χρόνος αποδεδειγμένης άσκησης επαγγέλματος πριν την εγγραφή στα μητρώα των πρώην ταμείων ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ
7. Ο χρόνος γονικής άδειας ανατροφής παιδιών
8. Ο χρόνος επιδότησης λόγω ασθενείας μέχρι 300 ημέρες και ο χρόνος επιδότησης λόγω τακτικής ανεργίας μέχρι 300 ημέρες
9. Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών μέχρι 2 έτη
10. Ο χρόνος απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας, ο προβλεπόμενος από την ΕΓΣΣΕ
11. Ο χρόνος απεργίας
12. Ο χρόνος μαθητείας μέχρι δύο έτη
13. Ο χρόνος από την απόκτηση πτυχίου μέχρι και την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος ασφαλισμένων του Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Eργων (ΕΤΑΑ)
Από τους πιο πάνω αναφερόμενους οι χρόνοι των περιπτώσεων 1 έως 6 αναγνωρίζονται στον ΟΑΕΕ εφόσον πληρούνται οι γενικές και ειδικές προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις νέες διατάξεις.
Υποβολή αιτήσεων
Ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο συνταξιοδότησης με προϋποθέσεις που ισχύουν μέχρι 31/12/2010, με προσμέτρηση των πιο πάνω χρόνων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση αναγνώρισης έως τις 31/12/2013, χωρίς να μεταβληθούν οι συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις.
Η αίτηση αναγνώρισης μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε ανεξάρτητα από τον χρόνο ασφάλισης που έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος κατά την υποβολή της αίτησης. Προκειμένου να συνυπολογιστούν όμως οι αναγνωριζόμενοι χρόνοι θα πρέπει ο ασφαλισμένος να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή δώδεκα έτη πραγματικής ή και προαιρετικής ασφάλισης. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για την αναγνώριση χρόνου απασχόλησης πριν την εγγραφή.

Ο συνολικός χρόνος που μπορεί να αναγνωριστεί για τη θεμελίωση ή για θεμελίωση και προσαύξηση της σύνταξης είναι:
Α. Μέχρι 4 έτη για όσους θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2011.
Β. Μέχρι 5 έτη για το 2012.
Γ. Μέχρι 6 έτη για το 2013.
Δ. Μέχρι 7 έτη για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1/1/2014 και εφεξής (εγκύκλιος 103/10-Δ/νσης Παροχών Συντάξεων).
Το ανώτατο όριο ετών αναγνώρισης καθορίζεται από το έτος θεμελίωσης των χρονικών προϋποθέσεων και όχι από τον χρόνο υποβολής του αιτήματος αναγνώρισης ή συνταξιοδότησης.
Τρόπος εξαγοράς
Το ποσό εξαγοράς υπολογίζεται, για κάθε μήνα, σε ποσοστό 20% επί του 25πλάσιου του ημερομίσθιου ανειδικεύτου εργάτη, όπως ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης (20% Χ 25 ΗΑΕ) .
Οι εισφορές της εξαγοράς καταβάλλονται:
• Εφάπαξ, εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης αναγνώρισης, με έκπτωση 15%.
• Σε μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ισούται με τους αναγνωριζόμενους μήνες. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα της κοινοποίησης της απόφασης. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής οι δόσεις επιβαρύνονται με τα προβλεπόμενα προσθετά τέλη.
• Σε περίπτωση συνταξιοδότησης πριν τον χρόνο εξόφλησης της εισφοράς εξαγοράς παρακρατείται κάθε μήνα από τη σύνταξη και μέχρι την εξόφληση ποσό ίσο με το 1/4 της σύνταξης.
• Η σύνταξη καταβάλλεται από την ημερομηνία που ορίζουν οι καταστατικές διατάξεις αν το ποσό που οφείλεται, από οποιαδήποτε αιτία, δεν υπερβαίνει το ποσό που ορίζεται στο άρθρο 61 Ν. 3863/10 (εγκ. 38/11).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 12:00 μ.μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΔΑΒΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Απόφαση για το έργο «ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ 2»


(ΠΙΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ No 17 / 18-10-2011, ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.)

………….
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Διατυπώνει τις απόψεις του Δ.Σ. για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: «ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ 2», ως εξής:
Βασικές απαιτήσεις Δήμου Πωγωνίου, για την προστασία του περιβάλλοντος είναι:
Να τηρηθούν στο έπακρο οι δεσμεύσεις της Μ.Π.Ε. για την μικρότερη δυνατή επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον κατά την κατασκευή & λειτουργία καθώς και
Την πλήρη αποκατάστασή του χώρου μετά το πέρας της κατασκευής & λειτουργίας του.
Ώστε να περιοριστούν στο έπακρο αν όχι να εξαλειφθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου.
Βασικοί προτεινόμενοι Περιβαλλοντικοί Όροι που θα πρέπει να τηρηθούν στη φάση κατασκευής και λειτουργίας του έργου είναι:
Για την έναρξη κατασκευής του έργου να ειδοποιηθούν εγγράφως οι αρμόδιες Αρχαιολογικές Υπηρεσίες.
Τα απαιτούμενα για την κατασκευή του έργου υλικά θα εξασφαλισθούν από τα πλεονάζοντα προϊόντα εκσκαφής, τα οποία θα θραυστούν από κινητό συγκρότημα σπαστήρα, αλλιώς από νομίμως εν λειτουργία λατομεία της περιοχής, τα οποία θα πρέπει να διαθέτουν την απαιτούμενη απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και θα τηρούν επακριβώς τους όρους αυτούς.
Απαγορεύεται η δημιουργία δανειοθαλάμου ή η απόληψη υλικών από κοίτες ποταμών ή χειμάρρων για υλικά που πιθανά απαιτηθούν για την κατασκευή του έργου.
Να εξασφαλισθεί η αποκατάσταση της ομαλής απορροής του νερού στις μισγάγγειες και γενικότερα η απρόσκοπτη ροή των επιφανειακών υδάτων.
Να απαγορευτεί η ρύπανση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων
Περιβαλλοντικοί Όροι που θα πρέπει να τηρηθούν στη φάση κατασκευής και λειτουργίας του έργου
Κατά τη κατασκευή του έργου, θα πρέπει να εξασφαλίζεται κατά το δυνατό η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων προς και από τις κατοικημένες περιοχές.
Όταν απαιτείται πρέπει να γίνεται συστηματική διαβροχή των υλικών εκσκαφής και των δρόμων πρόσβασης, καθώς και των εργοταξιακών δρόμων για την αποφυγή δημιουργίας σκόνης.
Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς αδρανών υλικών θα φέρουν ειδικό κάλυμμα σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις.
Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα πρέπει να υπάρχουν στο χώρο του εργοταξίου απορροφητικά υλικά, όπως πριονίδι και άμμος, σε επαρκείς ποσότητες, για συγκράτηση καυσίμων και λιπαντικών σε περίπτωση διαρροής. Εάν διαπιστωθεί αυξημένη προσρόφηση υγρασία στα υλικά αυτά, θα πρέπει να αντικατασταθούν.
Περιβαλλοντικοί Όροι που θα πρέπει να τηρηθούν στη φάση κατασκευής και λειτουργίας του έργου
Η απόθεση των ακατάλληλων ή πλεοναζόντων προϊόντων εκσκαφής να γίνει σε θέσεις που δεν επηρεάζουν την επιφανειακή ροή των υδάτων και που απέχουν τουλάχιστον 250m από τα όρια του κοντινότερου οικισμού, κτίσματα, νεκροταφεία κλπ. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνεται μέριμνα για την αποφυγή μεταφοράς των αποτιθέμενων υλικών από βροχοπτώσεις. Επίσης, τα πλεονάζοντα υλικά, εάν υπάρξουν, ίσως χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση ανενεργών λατομείων της περιοχής.
Κάθε είδος απορριμμάτων και άχρηστων υλικών, όπως παλαιά ανταλλακτικά και μηχανήματα και λάδια, θα πρέπει να συλλέγονται και να απομακρύνονται από τον χώρο του έργου και η διάθεση τους να γίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Απαγόρευση κάθε είδους και μορφής καύσης υλικών, όπως ελαστικά και λάδια, στην περιοχή του έργου.
Επιβάλλεται η τήρηση των διατάξεων περί εργοταξιακού θορύβου, όπως:
Κ.Υ.Α 56206/1613/86 ΦΕΚ 570/Β/09-09-86
Κ.Υ.Α 69001/1921/88 ΦΕΚ 751/Β/18-10-88
Κ.Υ.Α 765/91 ΦΕΚ 81/Β/21-02-91
•Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης επιβάλλεται η απρόσκοπτη πρόσβαση στην περιοχή του έργου για συνέχιση της πρότερης χρήσης της. Ωστόσο, θα πρέπει να εμποδίζεται η προσέγγιση από μη ειδικούς σε σημεία της εγκατάστασης που πιθανόν εγκυμονούν κινδύνους (π.χ. μετασχηματιστές, πεδία και αγωγούς μέσης και χαμηλής τάσης).
•Να πραγματοποιείται "προληπτική" συντήρηση των ανεμογεννητριών από ομάδα εκπαιδευμένων τεχνικών και βοηθών. Σε περίπτωση που καταστραφούν τμήματα των ανεμογεννητριών, θα αντικατασταθούν το ταχύτερο δυνατόν.
Θα πραγματοποιείται έλεγχος και συντήρηση των βαρέων οχημάτων μεταφοράς των ανεμογεννητριών και των υπόλοιπων οχημάτων, τα οποία θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία.
Για τις προς χρήση ανεμογεννήτριες, κρίνεται απαραίτητο πιστοποιητικό συμμόρφωσης με την οδηγία για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα (Electromagnetic Compatibility Directive, EMC) για την αποφυγή του ενδεχομένου ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών κατά τη λειτουργία τους.
Κάθε εργασία που επεμβαίνει στη βλάστηση της περιοχής θα γίνεται με τις υποδείξεις του αρμόδιου Δασαρχείου.
Η οποιαδήποτε φθορά δασικής βλάστησης θα περιοριστεί στην ελάχιστη δυνατή. Η υλοτομία και απομάκρυνση των δασικών προϊόντων θα προηγηθούν κάθε επέμβασης και θα γίνουν με τις υποδείξεις του αρμόδιου Δασαρχείου. Ο περιβάλλων χώρος της επέμβασης, εφόσον αυτός αλλοιωθεί, θα πρέπει να αποκατασταθεί, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων δασικών Υπηρεσιών.
Εφόσον κριθεί σκόπιμο από το αρμόδιο Δασαρχείο, να πραγματοποιηθούν εργασίες φύτευσης, καθώς και η υποχρέωση για τη συντήρηση των φυτικών ειδών στο χρονικό διάστημα δύο χρόνων.
Απαγόρευση της οποιασδήποτε φωτοσήμανσης των ανεμογεννητριών εκτός αυτής που επιβάλλει η ασφάλεια των πτήσεων και οι οδηγίες της ΥΠΑ και τουΓΕΕΘΑ.
Εγκατάσταση δικτύου πυρόσβεσης στις κτιριακές εγκαταστάσεις και εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων πυρασφάλειας και αντικεραυνικής προστασίας.


Άλλες βασικές απαιτήσεις του Δήμου Πωγωνίου είναι:
Σύγκλιση ενιαίας Συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων Ζίτσας και Πωγωνίου με την συμμετοχή της εταιρείας για μία ολοκληρωμένη και διεξοδική συζήτηση για το έργο.
Θέση μας είναι ότι ο στρατηγικός τομέας της Ενέργειας πρέπει να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο. Όμως ακόμη και στην περίπτωση που η πολιτική κατεύθυνση είναι άλλη, οποιαδήποτε Απόφαση δεν πρέπει να αποκλείσει μελλοντική επένδυση του Ελληνικού Δημοσίου, του Δήμου Πωγωνίου, αλλά και μικροεπενδυτών της περιοχής μας στον τομέα των ΑΠΕ.
Δεν συμφωνούμε στην περίπτωση που προκύπτει κορεσμός του συστήματος της ΔΕΗ . Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να κοινοποιήσουμε αυτές μας τις προθέσεις και στην ΡΑΕ, η οποία σαν Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί να δίνει κατ’αρχήν εγκρίσεις χωρίς δική μας ενημέρωση. Για να δοθεί έγκριση στην συγκεκριμένη Μονάδα Αιολικής Ενέργειας 50 ΜW , θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το υφιστάμενο μέγεθος ηλεκτρικής ισχύος της περιοχής στο οποίο θα πρέπει να προστεθούν τα 50 MW , και το άθροισμα αυτό να αφαιρεθεί από το μέγεθος της μέγιστης ηλεκτρικής ισχύος την οποία μπορούν να δεχθούν και να διαχειριστούν οι υφιστάμενες υποδομές της ΔΕΗ. Εάν η ποσότητα ισχύος που θα περισσέψει θα είναι μικρότερη των 60 MW , τότε θα πρέπει η θέση μας για τα 50 MW της ιδιωτικής εταιρείας να είναι Αρνητική και Θετική μόνο κατά το ποσό ισχύος που διασφαλίζει τα παραπάνω.
Εκπόνηση τεκμηριωμένης επιστημονικά μελέτης ενός χωροταξικού σχεδιασμού για της θέσεις εγκατάστασης τέτοιων μονάδων στην γεωγραφική περιοχή του Πωγωνίου.
Να εξετάσει ειδικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της τέως κοινότητας Λάβδανης.
Η εταιρία προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε παρέμβαση στην περιοχή αλλά και πριν την τελική άδεια παρέμβασης να έρθει σε επαφή με το Δήμο Πωγωνίου και να καταθέσει της προτάσεις της για το ποσοστό επί των κερδών που θα έχει ο δήμος αλλά και γενικότερα για όλα τα αντισταθμιστικά οφέλη.
Στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναφέρεται στο εδάφιο 3 – 1
Ότι: ελάχιστη οπτικοακουστική όχληση αφορά τους γειτονικούς οικισμούς, οι πλησιέστεροι εκ’ των οποίων είναι οι οικισμοί ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΛΑΒΔΑΝΗ και ΚΡΥΟΝΕΡΙ σε απόσταση περίπου 800 μέτρων, δεν γίνεται αναφορά για τους παλιούς οικισμούς ΠΑΛΑΙΟΓΚΡΙΜΠΙΑΝΗΣ της Τ.Κ. ΑΡΕΤΗΣ και ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΥΣ της Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΥΣ του τέως Δήμου Άνω Καλαμά, τα όρια των οποίων είναι σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το Αιολικό Πάρκο, θα πρέπει η Εταιρεία να τροποποιήσει την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου στις ανωτέρω θέσεις, βάσει της κείμενης Νομοθεσίας [απόσταση 800 μέτρων από τους ανωτέρω παλαιούς οικισμούς].
* Αν ικανοποιούνται όλοι οι ανωτέρω όροι η δημιουργία του εν λόγω έργου έχει τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω όρων, των οριζόμενων στην κειμένη νομοθεσία, τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την μη λήψη σχετικών Εγκρίσεων από τις αρμόδιες γνωμοδοτούσες αρχές η απόφαση του Δήμου θεωρείται μη ειλημμένη.


Η απόφαση αυτή έλαβε α.α. 255 / 2011.
Συντάχθηκε, βεβαιώθηκε και υπογράφεται όπως ακολουθεί:


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                                      ΤΑ ΜΕΛΗ


[Τ.Σ.] ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ                          Υπογραφές
ΠΙΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

ΠΗΓΗ: http://www.1366.syzefxis.gov.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=category&id=1&Itemid=50

ΗΠΕΙΡΟΣ: Σε 550 φωτιές φέτος, κάηκαν 18.275 στρέμματα!

ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ
Χρ. Σταυρόπουλος: Το 90% των εμπρησμών, από πρόθεση.
• Μια από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη, αντιπυρική περίοδος των τελευταίων ετών είναι η φετινή για την Ήπειρο. Συνολικά σε όλη την περιοχή εκδηλώθηκαν από την 1η Μαΐου (η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου) 550 φωτιές και έγιναν στάχτη 18.275 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.
«Πρωταθλητής» είναι ο Νομός Ιωαννίνων, αφού σε αυτόν εκδηλώθηκαν 174 φωτιές και αποτεφρώθηκαν 12.093 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.
Στη Θεσπρωτία άναψαν 137 φωτιές που έκαψαν 2543 στρέμματα, στην Πρέβεζα 102 που άφησαν 2104 στρέμματα καμένα και στην Άρτα 137 πυρκαγιές με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη 1535 στρέμματα.


ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ…Χαρακτηριστικό της φετινής αντιπυρικής περιόδου το γεγονός ότι εκδηλώθηκαν 7 φωτιές σε χωματερές! Συγκεκριμένα, στα Γιάννινα 5 χωματερές έπιασαν φωτιά –με μεγαλύτερη όλων αυτή στη Δουρούτη, που έκαιγε για μέρες-, ενώ στη Θεσπρωτία 2 ΧΑΔΑ τυλίχθηκαν στις φλόγες.


ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΕΡΙ
Τα στοιχεία παρουσίασε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Χρήστος Σταυρόπουλος, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου. Υπογράμμισε δε, ότι «το 90% των εμπρησμών ήταν από πρόθεση! Το προηγούμενα χρόνια δεν το είχαμε αυτό».
Τέλος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, σημείωσε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγόμενων πυρκαγιών αντιμετωπίστηκαν πριν προλάβουν να περάσουν τα σύνορα με την Αλβανία.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr