Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: Στα 1,65 δισ. ευρώ τα "φέσια" το εννεάμηνο

Μείωση της τάξης του 26,62% κατέγραψε το συνολικό ποσό των ακάλυπτων επιταγών τον Σεπτέμβριο του 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, σύμφωνα με στοιχεία της «Τειρεσίας ΑΕ. Στα 1,657 δισ. ευρώ ανήλθε το συνολικό ποσό των ακάλυπτων επιταγών κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συστήματος Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας ΑΕ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το εννεάμηνο οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία στα 1,657 δισ. ευρώ και σε 139.389 τεμάχια.
Ειδικότερα τον Σεπτέμβριο, οι ακάλυπτες επιταγές άγγιξαν τα 122,95 εκατ. ευρώ (2.978 τεμάχια), παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη πτώση 26,62% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2010 και 19,97% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011.
Σε ό,τι αφορά τις απλήρωτες συναλλαγματικές, το συνολικό ποσό στο εννεάμηνο ανήλθε σε 175 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικότερα τον Σεπτέμβριο άγγιξε τα 18,1 εκατ. ευρώ (11.512 τεμάχια), σημειώνοντας μείωση 8,29% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 και 19,34% σε σύγκριση με τον Αύγουστο.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Έτοιμη να ρίξει στην "μάχη" των σκουπιδιών το στρατό!!!

Αναμένεται η απόφαση μετά το άτυπο υπουργικό συμβούλιο.

Δεκάδες στρατιωτικοί-οδηγοί με επαγγελματικό δίπλωμα έχουν ήδη "ανάψει τις μηχανές" προκειμένου να βοηθήσουν από το απόγευμα της Δευτέρας στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις, που εκτιμάται ότι θα ληφθούν το απόγευμα της Δευτέρας, αφού πρώτα συμφωνήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Η ανακοίνωσή τους είναι πιθανό να γίνει στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο.
Το υπουργείο Εσωτερικών εξέτασε ήδη από χτες την πιθανότητα να ρίξει στη μάχη τα "μεγάλα μέσα" προκειμένου να αδειάσουν από σκουπίδια οι δρόμοι των μεγαλουπόλεων.
Ο υφυπουργός κ. Πάρις Κουκουλόπουλος επικοινώνησε με τον κ. Πάνο Μπεγλίτη, προκειμένου να βγουν στο δρόμο απορριμματοφόρα με οδηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ξεκινώντας από την Αθήνα.
Το υπουργείο Αμυνας έχει ενημερώσει ότι υπάρχουν 170 στρατιωτικοί με επαγγελματικό δίπλωμα και οι οποίοι είναι πιθανό να αναλάβουν δράση από το απόγευμα της Δευτέρας.

Την Τρίτη υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν και "ενισχύσεις" με άλλους 50-60 οδηγούς.
Εκτός από τα στρατιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά αναμένεται να αναλάβουν και οχήματα των Δήμων που παραμένουν στα αμαξοστάσια.

ΘΩΜΑΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Υπέβαλε την παραίτησή του το απόγευμα της Δευτέρας

"Δεν μπορώ να πτωχεύσω εγώ τη χώρα μου, ούτε να διαλύσω την Ευρωπαϊκή Ένωση"

Ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο στον οποίο και ανακοίνωσε την απόφασή του.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης είχε εκδηλώσει από την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή του να παραιτηθεί.
Το Σαββατοκύριακο ωστόσο υπήρξαν πολλά σενάρια που μιλούσαν για ανεξαρτητοποίησή του, γεγονός που θα περιόριοζε την κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος στους 153 βουλευτές.
Πρώτη επιλαχούσα για την κατάληψη της θέσης του κ. Ρομπόπουλου είναι η κα Βούλα Τεκτονίδου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων

Οι βασικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και των χιονοπτώσεων, τέθηκαν στη σημερινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, φέτος με την κατάργηση της ΔΕΣΕ και την ανάληψη της ευθύνης και του Εθνικού Δικτύου από την Αιρετή Περιφέρεια, ο συντονισμός θα είναι καλύτερος καθώς θα είναι δυνατός πλέον ο καθαρισμός του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου με τα ίδια μηχανήματα.
Όσον αφορά το εθνικό δίκτυο αυξημένη ετοιμότητα θα υπάρχει σε τρία σημεία:
Στη Βίγλα, στην Καννέτα και στην Ε. Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς.
«Στόχος μας είναι να μη μείνει κανένας οικισμός κλειστός από τα χιόνια», τόνισε ο Περιφερειάρχης. Αναφερόμενος στους καθαρισμούς των αποστραγγιστικών τάφρων, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια και οι Περιφερειακές Ενότητες, από τη στιγμή που οι ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους, συνεχίζουν να συνδράμουν στις εργασίες που απαιτούνται, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους.
«Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι και η συνεργασία όλων είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε», πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρος Καχριμάνης.


Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, στην εισήγησή του, υπογράμμισε ότι η επιτυχία στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων έγκειται στην πρόληψη, στο συντονισμό και στη συνεργασία.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναφορά και στην αντιπυρική περίοδο, για την οποία Περιφερειάρχης, Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας κ.α., επισήμαναν την άριστη συνεργασία που υπήρξε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το σημαντικό έργο που αυτή επιτέλεσε για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που υπήρξαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης, ο Επιτελάρχης της 8ης Μεραρχίας Πεζικού, συνταγματάρχης Κ. Παύλου, ο Διοικητής της Δ/σης Πυροσβεστικής Ιωαννίνων Μ. Κλείτσας, ο Αστυν. Υποδ/ντής Ηλ. Ντόντης, οι δήμαρχοι Μετσόβου Ν. Τσομπίκος, Ζίτσας Δ. Ρογκότης, οι αντιδήμαρχοι Β. Τζουμέρκων Στ. Γκορτζής, Κόνιτσας Κ. Παγανιάς κ.α.
Παρέστησαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ι. Καραμπίνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Παπαχρήστου, και εκπρόσωποι από: Γ.Γ. Αποκεντρωμένη Διοίκηση, 5η ΕMΑΚ, ΟΤΕ, Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου- Αώου & Πίνδου, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Διεύθυνση Δασών, Ερυθρό Σταυρό, Ραδιοερασιτέχνες Ιωαννίνων.
Παρόντες ήταν επίσης οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, στις έδρες των οποίων θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες ανάλογες συσκέψεις.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ: Κλειστά την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ). Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΠΕΚ διαμαρτύρεται:
- Για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, οι οποίες οφείλονται στις αυξήσεις του ΕΦΚ και του συντελεστή Φ.Π.Α.. Κάθε λίτρο Αμόλυβδης επιβαρύνεται με φόρους πλέον του 1 ευρώ.
- Για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται τα πρατήρια υγρών καυσίμων από τα κυκλώματα της λαθρεμπορίας, της νοθείας και της κλοπής καυσίμων.
- Για την απώλεια δημοσίων εσόδων ύψους 1 δισ. ευρώ ετησίως από την παράνομη διακίνηση καυσίμων, τα οποία καλούνται να καταβάλουν οι φορολογούμενοι.
- Για την κατοχύρωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και τη διασφάλιση των αποθεματικών του Ταμείου μας και του ύψους των συντάξεών μας.
- Για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, που θα πλήξουν άμεσα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και ιδιαίτερα τους ανέργους.
- Για την επιβολή πλαφόν μόνο στις τιμές λιανικής, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις τιμές διυλιστηρίου και χονδρικής.

ΚΟΝΙΤΣΑ: Σύλληψη 47χρονου Αλβανού με ναρκωτικές ουσίες

Από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας, ένας 47χρονος Αλβανός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τρεις σακούλες με κάνναβη βάρους 2 κιλών και 766 γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ: 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου

Θα δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις.


Στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου θα συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).
Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στα ταχυδρομεία να δώσουν δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Άρεως την Τετάρτη και το Σύνταγμα την Πέμπτη.
Η προσυγκέντρωση της Τετάρτης θα γίνει στις 10.30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
«Μετά την οικονομική αφαίμαξη των μισθωτών και των συνταξιούχων, την εφεδρεία που ισοδυναμεί με απόλυση, την φοροεπιδρομή και τα ''χαράτσια'' στα ακίνητα, τολμούν να βάλουν χέρι και στις Συλλογικές Συμβάσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.

ΟΛΜΕ: «Αναρτήστε μαύρες σημαίες στα σχολεία»

Μαύρες σημαίες και πανό σε όλα τα σχολεία της χώρας, ζητάει να αναρτηθούν σήμερα 17 Οκτωβρίου και μέχρι τις 21 του μήνα, η Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιων σχολείων.
Η ΟΛΜΕ ζητάει να οριστεί η εβδομάδα από 17 έως 21 Οκτώβρη ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Ομοσπονδία όπως είναι γνωστό, έχει αποφασίσει την συμμετοχή των καθηγητών στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 19 και 20 Οκτωβρίου και στη συνέχεια πραγματοποίηση έκτακτων γενικών συνελεύσεων των τοπικών ενώσεων της στις 20 και 21 Οκτωβρίου, με αίτημα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Ακόμη έχει κατατεθεί πρότασή της για 3ήμερη απεργία στις 24, 25 και 26 Οκτώβρη.

Όλοι οι Βαλκάνιοι ασχολούνται με την απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία εκτός από τους Έλληνες!

Ο Γκρουέφσκι επισκέφτηκε τη Golloborda Αλβανίας, για να τους ζητήσει να δηλώσουν στην απογραφή «Μακεδόνες»!

Τη Golloborda της Αλβανίας επισκέφτηκε χθες (15/10/2011) ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, προκειμένου να τους ενθαρρύνει να δηλώσουν «Μακεδόνες», στην απογραφή που διενεργείται αυτή τη στιγμή στην Αλβανία (1-20 Οκτωβρίου). Η Golloborda είναι μια ορεινή περιοχή στην ανατολική Αλβανία, βόρεια της λίμνης Οχρίδα, που κατοικείται από σλαβόφωνο πληθυσμό, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι και τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε μήλον της έριδος μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας. Το ζήτημα αφορά την καταγωγή και την εθνικότητα των ανθρώπων που ζουν στα συνοριακά αυτά χωριά.
Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών ανταλλάσσουν ακόμη και αμοιβαίες κατηγορίες για τη διανομή διαβατηρίων στους κατοίκους των περιοχών σε αλβανικό έδαφος Golloborde, Prespe, και Gore.
Το αλβανικό κράτος αναγνωρίζει επίσημα σε αυτή την περιοχή μόνο «Μακεδονική» μειονότητα σε μία επαρχία κοντά στις Πρέσπες και θεωρεί τους Γκολομπόρντας αλβανούς.


ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ
Ο εκπρόσωπος των Σκοπιανών στην Αλβανία Edmond Themelko, δήλωσε ότι η κοινότητα θα στείλει υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τους εκπροσώπους του ΟΑΣΕ στα Τίρανα εναντίον των προσπαθειών της Βουλγαρίας να αφομοιώσει τη “Μακεδονική” μειονότητα που ζει στα παραμεθόρια χωριά της Αλβανίας. Κατηγόρησε ακόμη και την κυβέρνηση της Βουλγαρίας και τα βουλγαρικά κρατικά όργανα ότι έχουν εξαπολύσει μια ευρεία εκστρατεία σε αυτά τα χωριά, σε μια προσπάθεια να πείσουν την κοινότητα και τους κατοίκους να δηλώνουν ότι είναι Βούλγαροι, και όχι “Μακεδόνες”. Ο Themelko είπε επίσης ότι η Βουλγαρία επιδιώκει με ανέντιμο τρόπο να επωφεληθεί από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των κατοίκων της Πρέσπας, υποσχόμενη βουλγαρικά διαβατήρια και άλλες διευκολύνσεις, με την προϋπόθεση ότι θα δηλώνουν ότι έχουν βουλγαρική υπηκοότητα.


ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ
Ύστερα από μια σειρά άρθρων στα Σκοπιανά ΜΜΕ, ο Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, Βούλγαρος υπουργός για θέματα της Διασποράς, εξέδωσε δήλωση στα ΜΜΕ, με την οποία εξέφρασε τόσο την πεποίθησή του όσο και της βουλγαρικής κυβέρνησης, ότι η ΠΓΔΜ έχει εμπλακεί σε μια εκστρατεία προπαγάνδας σε όλα τα χωριά που κατοικούνται από Αλβανούς και “Μακεδόνες” για να τους πείσει να δηλώνουν “Μακεδονική εθνικότητα. Σύμφωνα με τον Ντιμιτρόφ, η παρακολούθηση των τριών Αλβανικών περιοχών Golloborde, Prespe, και Gore, δείχνει ότι η Σκοπιανή κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για τη χορήγηση “Μακεδονικής” ιθαγένειας σε 100.000 Βούλγαρους που ζουν στα χωριά αυτά τα οποία βρίσκονται σε αλβανικό έδαφος. Σε αντίθεση με τη Βουλγαρία, που αναγκάζει τους ανθρώπους να περιμένουν τρία με τέσσερα χρόνια πριν λάβουν υπηκοότητα, οι Σκοπιανοί παραδίδουν διαβατήρια μέσα σε μόλις δυο μήνες και με την καταβολή μόνο 50 ευρώ.
Εκπρόσωπος του βουλγαρικού κόμματος “Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα” , κάλεσε δημοσίως την βουλγαρική κυβέρνηση να αναλάβει ενεργό ρόλο ώστε να διασφαλίσει πως η βουλγαρική μειονότητα στην Αλβανία θα αυτοπροσδιορίζεται ως Βουλγαρική, και όχι ως “Μακεδονική”. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση της χώρας του γιατί δίνει υπηκοότητα μόνο στους Ορθόδοξους από τη Γκολομπόρντα και αφήνει τους βούλγαρους μουσουλμάνους της Αλβανίας στην αγκαλιά των σκοπιανών.


ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ
Μερίδιο από την «πίτα» της απογραφής στην Αλβανία διεκδικούν και οι Ρουμάνοι οι οποίοι πριν από μία εβδομάδα πραγματοποίησαν «επιστημονικό» συνέδριο στα Τίρανα και στην Κορυτσά, παρουσία του Ρουμάνου πρέσβη και δύο μητροπολιτών από τη Ρουμανία, σε μία προσπάθεια να πείσουν τους Βλάχους να δηλώσουν ρουμάνικη εθνικότητα.




Μια  "Εθνικιστική αφίσα"
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Οι μόνοι που δεν ασχολούνται με την απογραφή στην Αλβανία είναι οι Έλληνες διπλωμάτες και η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Μειονότητας που φάνηκε ανέτοιμη και ανίκανη όχι μόνο για την απογραφή αλλά και για την αποχή που κήρυξε η οργάνωση «Ομόνοια». Οι μοναδικές κινητοποιήσεις έγιναν στην Αθήνα για να πείσουν το εθνικό κέντρο και τους εκεί συλλόγους ότι πήραν τη σωστή απόφαση! Οι Βορειοηπειρώτες που μένουν στον τόπο τους, για συναισθηματικούς λόγους (και όχι μόνο) στην πλειοψηφία τους θέλουν να δηλώσουν την ελληνικότητα τους αλλά διστάζουν να βγουν εκτός πολιτικής «γραμμής». Ενώ η «Ομόνοια» μποϊκοτάρει την απογραφή, κανένας από τους απογραφείς που πρότειναν οι εννιά δήμαρχοι της δεν παραιτήθηκε (όπως έκαναν οι αλβανοί των Σκοπίων) και το τραγικότερο είναι ότι κάποιοι από αυτούς τους απογραφείς, για να μην έχουν «μπλεξίματα», γράφουν ότι τα σπίτια είναι άδεια!!!


Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αλβανοί εθνικιστές, μέσω της “Aleanca Kuqezi” και του τσάμικου κόμματος PDIU, κατηγορούν καθημερινά τους έλληνες «σοβινιστές» για ανάμειξη στην απογραφή πληθυσμού της Αλβανίας.


ΠΗΓΗ: http://borioipirotis.blogspot.com

Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Οι τέσσερις που έγιναν τρεις - Τρεις και …η Τρόικα

ΔΗΛΩΣΗ
17/10/11
Στις εξετάσεις για την επιλογή των εκπροσώπων της Τρόικα στην Ελλάδα, οι τρεις Υπουργοί με τη χθεσινή τους παρέμβαση παίρνουν άριστα!
Η προσχηματική αγωνία των τριών δεν μπορεί να κρύψει την προσπάθεια τους να ηγηθούν της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ, με επικίνδυνα και αντιδημοκρατικά ιδεολογήματα. Γιατί πίσω από την επίθεση κατά των «συντεχνιών», κρύβεται η επίθεση κατά του συνδικαλισμού και των διεκδικήσεων των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και τα σχολεία, στα Νοσοκομεία και στις Δημόσιες Συγκοινωνίες. Εκεί δηλαδή που η πολιτική ανεπάρκεια των τριών είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.


Προκαλεί εντύπωση η δημόσια κριτική κατά των συναδέλφων τους Υπουργών αλλά και κατά του πολιτικού συστήματος. Ξεχνούν προφανώς και οι τρεις ότι είναι προϊόντα αυτού του συστήματος και ιδιαίτερα «ευνοημένοι» από τις σχέσεις τους με τα Πρωθυπουργικά περιβάλλοντα. Είτε με το διορισμό τους σε Κυβερνητικές θέσεις από μικρή ηλικία, είτε με την ανάληψη θέσεων ευθύνης από το πουθενά, είτε με την άνετη εκλογή τους με τα ψηφοδέλτια Επικρατείας.
Θα μπορούσε την επιστολή τους να συνυπογράψει και μία ακόμη πρώην Υπουργός.
Η κα Μπακογιάννη είναι ηλίου φαεινότερο ότι συμφωνεί με τα γραφόμενα όπως και ο κ. Μητσοτάκης. Μάλλον ξέχασαν να τους ειδοποιήσουν!
Στις εξετάσεις της Τρόικα πήρανε άριστα, στη στάση τους απέναντι στο Λαό μένουν μετεξεταστέοι.
Η μόνη λύση για το ΠΑΣΟΚ είναι η ανατροπή των νεοσυντηρητικών, αντιλαϊκών και αντικοινωνικών λογικών που αναπτύσσονται στο όνομα της σωτηρίας της χώρας από ένα ιδιότυπο καθεστώς. Οι τρεις Υπουργοί με την επιστολή τους αυτή στοχεύουν στη προσωπική σωτηρία και ανέλιξή τους και αγωνίζονται για αυτή.
Και σε αυτό τον αγώνα ο πρώτος λόγος ανήκει στα στελέχη του Κινήματος και στον Ελληνικό Λαό ενώ ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί αμήχανα τις πρώτες κινήσεις της οργανωμένης προσπάθειας αμφισβήτησης της ηγεσίας του.

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Φόρτωναν" παράνομους μετανάστες- Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, στο αλιευτικό καταφύγιο «ΜΥΤΙΚΑ» Πρέβεζας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, τέσσερις άνδρες (02 ημεδαποί και 02 αλλοδαποί) ηλικίας 45, 57, 31, και 39 ετών αντίστοιχα, διότι βραδινές ώρες της 13-10-2011 συμμετείχαν στη διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος και o 57χρονος, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. όχημα, συνόδευσαν όχημα τύπου VAN στην περιοχή παραλία «ΚΑΝΑΛΙΟΥ» και βοήθησαν στην εκφόρτωση δεκαεπτά (17) παράνομων μεταναστών.
Ο 31χρονος αλλοδαπός και ο 39χρονος ομοεθνής του, επιβαίνοντες σε δεύτερο Ι.Χ.Ε. όχημα, βρίσκονταν κοντά στο σημείο της εκφόρτωσης και παρατηρούσαν το χώρο.
Στην περιοχή βρισκόταν και τρίτο Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο επικοινωνούσε με φωτεινά σήματα με ταχύπλοο σκάφος σε μικρή απόσταση από την ακτή.
Το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση, εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες χθες στο αλιευτικό καταφύγιο «ΜΥΤΙΚΑ» Πρέβεζας και με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα δεν κατασχέθηκε.
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ το τρίτο όχημα και το όχημα τύπου VAN αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται, καθώς επίσης και οι δεκαεπτά (17) παράνομοι μετανάστες.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

Αναστέλλεται το πλαφόν στα καύσιμα


Τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με ανακοίνωσή τους το απόγευμα της Κυριακής τόνισαν ότι κρίνουν ότι η μη πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων και η αποκλιμάκωση των τιμών πώλησης των καυσίμων, δύο μόλις εικοσιτετράωρα από την επιβολή ανώτατης τιμής, δημιουργούν τις προϋποθέσεις αναστολής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης στα καύσιμα.

To μέτρο αναστέλλεται από τη Δευτέρα, στις 8 π.μ..
Παράλληλα τονίζεται πως σε περίπτωση ανάλογης αύξησης των τιμών θα υπάρξει και νέα παρέμβαση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΩΝ: Φοροαπαλλαγή τέλος για νέους επιτηδευματίες

Δυσάρεστη φορο-έκπληξη!!!

Άλλη μια δυσάρεστη φορο-έκπληξη επιφύλασσε το υπουργείο Οικονομικών με την τροπολογία για τη μηνιαία παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από τους μισθωτούς και συνταξιούχους που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο.
Ειδικότερα καταργείται και η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος που είχαν για τρία χρόνια οι νέοι επιτηδευματίες, έως 35 ετών εφόσον το εισόδημά τους ήταν μέχρι 30.000 ευρώ.

Μάλιστα η απαλλαγή καταργείται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2011 με το υπουργείο Οικονομικών να αιφνιδιάζει νέους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες οι οποίοι θα κληθούν το 2012 να πληρώσουν φόρο εισοδήματος και φυσικά με το μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ εάν το εισόδημα που θα δηλώσουν ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.

ΣΒΕΚΗ: Μπαίνει στη μεταποίηση

Σε επενδύσεις ύψους 600-700.000 ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό θα προχωρήσει η «Πίνδος» για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας τροφίμων ΣΒΕΚΗ την οποία εξαγόρασε μετά από πλειστηριασμό με τίμημα 1 εκατ. ευρώ.

Η μονάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Κασσή θα λειτουργήσει ως σφαγείο αλλά θα δραστηριοποιηθεί επιπλέον και στη μεταποίηση με στόχο τη διάθεση συσκευασμένων προϊόντων σε αλυσίδες λιανικής πώλησης.
Το διάστημα αυτό οριστικοποιείται η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου αλλά και η νέα ονομασία της εταιρείας.

ΙΚΑ: Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι γιατροί μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και αυτή την εβδομάδα οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Οι γιατροί ζητούν εξαίρεση του ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, και από το καθεστώς εφεδρείας, καθώς και να σταματήσει η περικοπή παροχών που προβλέπεται με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ.
Συμπαράσταση στην απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, εξέφρασε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας