Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

«Πίνδος» και Πτηνοτροφικός Άρτας ολοταχώς προς συγχώνευση

Θα ελέγχουν το 50% της Ελληνικής αγοράς.
ΜΙΧ. ΚΑΣΣΗΣ: Παρά τις δυσκολίες, πρέπει να προχωρήσουμε…


Έτοιμοι να κάνουν ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά «ντιλ» είναι ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Πίνδος» και ο αντίστοιχος της Άρτας. Τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε ο τελευταίος, δείχνουν να ξεπερνιούνται, αφού αυτές τις ημέρες «κλειδώνει» το δάνειο ύψους περίπου 4,5 εκ. ευρώ που θα πάρει με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και όλα δείχνουν, ότι οι δυο πλευρές οδεύουν πλέον ολοταχώς προς την συγχώνευση.
«Το σχέδιο που είχαμε από τις αρχές του χρόνου πρέπει να συνεχιστεί. Υπήρχαν κάποιες δυσκολίες σε σχέση με τον Συνεταιρισμό της Άρτας, από εκεί και πέρα όμως νομίζω ότι πρέπει να το προχωρήσουμε, γιατί πιστεύω, ότι ένα τέτοιο σχήμα θα βοηθήσει την παραγωγή μας στο κοτόπουλο και βέβαια όλη την Ήπειρο» τόνισε χθες στον www.proinoslogos.gr/ ο Μιχάλης Κασσής, Πρόεδρος της «Πίνδου».


ΤΗ ΜΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!
Αν τελικά οι δυο πλευρές φθάσουν σε συμφωνία, τότε θα δημιουργηθεί μια εταιρία- κολοσσός, που θα ελέγχει σχεδόν το 50% της αγοράς στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής, αφού θα παίρνει πρώτες ύλες σε μικρότερο κόστος και βέβαια η Ήπειρος θα καταστεί οικονομικό και εμπορικό κέντρο στο συγκεκριμένο κλάδο.


ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ…
Βέβαια, τα σενάρια για τη συγχώνευση δεν έχουν αποπροσανατολίσει την «Πίνδο» από την πορεία που έχει χαράξει εδώ και χρόνια, με μεγάλες και κυρίως ουσιαστικές επενδύσεις. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το οικοδομικό κομμάτι της κατασκευής του εκκολαπτηρίου, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, και απομένει ο μηχανολογικός εξοπλισμός, που θα έρθει από την Ολλανδία.
«Ελπίζουμε περίπου στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους να τεθεί σε λειτουργία το εκκολαπτήριο» είπε χθες στον www.proinoslogos.gr/  ο Μιχάλης Κασσής, που τόνισε, ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στην ένταξη του έργου στον αναπτυξιακό Νόμο.


Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ…
Παράλληλα, η «Πίνδος» ετοιμάζει και το εκσυγχρονισμό του πτηνοσφαγείου της. «Θα υπάρξει μετατροπή της υγρής ψύξης σε αερόψυξη και θα δημιουργηθεί μια γραμμή παραγωγής 8.000 τεμαχίων την ώρα» τόνισε ο κ. Κασσής.
Ήδη έχει αποφασιστεί να συνταχθεί σχετική μελέτη, ώστε να ενταχθεί το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με την συγκεκριμένη επένδυση να έχει βάθος 5ετίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της οικονομικής ιστοσελίδας www.voria.gr, η εταιρεία διερευνά και το ζήτημα της διαχείρισης της κοπριάς και έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων από εταιρείες παραγωγής ενέργειας, με στόχο την αξιοποίησή της για την παραγωγή βιοαερίου.


ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ…
Τέλος, διαψεύδοντας τις φήμες που υπάρχουν στα Γιάννινα, ότι δηλαδή η «Πίνδος» σκέφτεται την εξαγορά της ΖΩ.ΔΩ. –πρώην ΕΛ.ΒΙ.Ζ.- ο Μιχάλης Κασσής, όταν ρωτήθηκε χθες από τον www.proinoslogos.gr/ ανέφερε σχετικά: «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά μας για το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο είναι παλαιάς τεχνολογίας. Έχουμε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο δυναμικότητας 40 τόνων την ώρα και καλυπτόμαστε πλήρως από αυτό, στο οποίο έχουμε κάνει επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, που ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ».
Να σημειωθεί, ότι στο συγκεκριμένο φυραματοποιείο παράγεται έτοιμη ζωοτροφή όλο το 24ωρο και διατίθεται άμεσα στους παραγωγούς του, είτε με σιλοφόρα οχήματα ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού, είτε με σακιά.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σε κανονικά επίπεδα οι διοξίνες σε γάλα και αυγά μετά την φωτιά στη χωματερή της Δουρούτης

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε όλα τα δείγματα γάλακτος και αυγών από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» βρέθηκαν σε κανονικά επίπεδα, εντός των θεσμοθετημένων ορίων από τους κανονισμούς της Κοινότητας μετά την φωτιά στη χωματερή της Δουρούτης, στα Ιωάννινα, προκειμένου να διαπιστωθεί ύπαρξη διοξινών.

Τα δείγματα, γάλα πρόβειο και αγελαδινό και τα αυγά, είχαν ληφθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, από σημεία που βρίσκονται κοντά στην εστία της φωτιάς με τον χρόνο δειγματοληψίας και τον χώρο να έχει επιλεχθεί από τους επιστήμονες του «Δημόκριτου» αναφέρει στο δελτίο τύπου ο Δήμος.
Πριν είχαν προηγηθεί αναλύσεις σε δείγματα χώματος και αέρα, σε προγενέστερο χρόνο, τα οποία επίσης έδειξαν ότι οι διοξίνες βρίσκονταν σε κανονικά επίπεδα.
Ύστερα και από αυτό τον κύκλο αναλύσεων, γίνεται σαφές ότι η φωτιά στη χωματερή, πέρα από τα προβλήματα που δημιούργησε το διάστημα εκείνο, δεν προκάλεσε βλάβες στο περιβάλλον και ειδικά στην αγροτική παραγωγή , καταλήγει η ανακοίνωση.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Έκαναν την κάνναβη... τυρί!!!

Στην εξάρθρωση κυκλώματος, που προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες κάνναβης από γειτονική χώρα και τις διακινούσε στη Σουηδία, προχώρησαν άνδρες της Αστυνομίας, στη Θεσπρωτία, με τη σύλληψη τριών Ελλήνων 58, 54 και 40 ετών. Οι συλληφθέντες προμηθεύονταν κάνναβη από γειτονική χώρα και αφού την συσκεύαζαν σε τυροκομείο στο Γαρδίκι την προωθούσαν ως τυροκομικό προϊόν στη Σουηδία.
Κατασχέθηκαν πάνω από 217 κιλά κάνναβης.
Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, το πρωί της Πέμπτης κινητοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα στην περιοχή Αγίας Κυριακής Σουλίου Θεσπρωτίας.
Ο οδηγός και ιδιοκτήτης του πρώτου οχήματος ήταν ο 58χρονος, ο οποίος μετέφερε στο πορτ παγκάζ έξι ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 204 δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους 217 κιλών.
Στο δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο προπορευόταν, επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί του πρώτου οχήματος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε περίπου πριν ένα χρόνο.
Οι συλληφθέντες προμηθεύονταν κάνναβη από γειτονική χώρα και στη συνέχεια τις μετέφεραν σε βιοτεχνία παραγωγής γαλακτοκομικών ειδών ιδιοκτησίας του 58χρονου στο Γαρδίκι.
Εκεί, με τη χρήση μηχανήματος επεξεργασίας, τυποποίησης και αεροστεγούς συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών, συσκεύαζαν τις ναρκωτικές ουσίες σε ειδικά διαμορφωμένα τεμάχια, τα οποία τοποθετούσαν εντός δοχείων τυριού και τα εξήγαγαν ως τυροκομικό προϊόν στη Στοκχόλμη της Σουηδίας μέσω μεταφορικής εταιρείας.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος μετέβαιναν τα ίδια στη Στοκχόλμη, όπου παραλάμβαναν και αποθήκευαν τις ειδικά συσκευασμένες ποσότητες κάνναβης και στη συνέχεια τις διέθεταν προς πώληση.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Με δόσεις η εισφορά αλληλεγγύης του 2011


Αναδίπλωση μετά το σάλο και τις αντιδράσεις!



Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε στο άκουσμα της είδησης για την διπλή καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης το 2012, ο υπουργός Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα καταβληθεί σε δόσεις για να ελαφρυνθούν ταμειακά οι φορολογούμενοι.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

"Σε σχέση με το ζήτημα της καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης από τους μισθωτούς κα συνταξιούχους, η οποία για το έτος 2012 θα παρακρατείται ανά μήνα, ενώ την ίδια χρονιά θα καταβληθεί με το εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος του 2011 και η εισφορά αλληλεγγύης του 2011, διευκρινίζεται ότι στη σχετική τροπολογία προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οπoία ρυθμίζεται:
α. Ο τρόπος απεικόνισης της εισφοράς αλληλεγγύης του 2011, στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος του 2011, που θα αποσταλεί μέσα στο 2012.
β. Ο ειδικότερος τρόπος καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης του 2011 σε δόσεις, ώστε να αποσυμφορηθεί η πίεση που προκαλείται από την ταμειακή καταβολή μέσα στο 2012, της εισφοράς αλληλεγγύης τόσο του 2012 (με παρακράτηση) όσο και του 2011 (με την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος του 2011 )".

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Παρελθόν το επίδομα γάμου για τα ειδικά μισθολόγια

Από την 1η Νοεμβρίου θα ισχύσει η κατάργηση του επιδόματος γάμου και για τους 285.000 υπαλλήλους και λειτουργούς των ειδικών μισθολογίων, μεταξύ των προβλεπομένων στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι:
Το νέο Μισθολόγιο βαθμολόγιο θα εφαρμοστεί στους κληρικούς αλλά όχι στους αρχιερείς που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια.
Θα περικοπεί το επίδομα γάμου σε 285.000 υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων και θα αποδίδεται οικογενειακή παροχή.
Η οικογενειακή παροχή θα είναι 50 ευρώ για ένα παιδί, 70 ευρώ για 2 παιδιά, 120 ευρώ για 3 παιδιά, 170 ευρώ για τέσσερα παιδιά και θα αυξάνεται κατά 70 ευρώ για κάθε επιπλεόν παιδί.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Πλαφόν στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα, για να αποτραπεί κερδοσκοπία

"Έχουμε κατ' επανάληψη προειδοποιήσει, αλλά και αποδείξει ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στα καύσιμα"τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, κ. Ξυνίδης.
"Σήμερα σε ορισμένα πρατήρια εντοπίστηκαν τέτοια φαινόμενα. Στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την επέκτασή τους εξαιτίας της απεργίας στα τελωνεία της χώρας και κατ' επέκταση της αγωνίας των καταναλωτών για την επαρκή προμήθειά τους σε καύσιμα.

Για το λόγο αυτό, με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιβάλλεται ανώτατη τιμή καταναλωτή για κάθε τύπο καυσίμου, σε όλη τη χώρα, στη μέση τιμή ανά νομό της χθεσινής ημέρας, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο για την πλήρη εξομάλυνση της αγοράς.
Η απόφαση ισχύει από 15/10/2011 και ώρα 00.01.
Το υπουργείο θα επανακαθορίσει τη μετέπειτα στάση του αναλόγως με την εξέλιξη της απεργίας στα τελωνεία.
Οι ανώτατες τιμές καταναλωτή ανά Νομό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.fuelprices.gr

ΘΩΜΑΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: "Παραιτούμαι... γιατί δεν μπορώ να είμαι σε μία Βουλή που δεν μπορώ να αποφασίζω"

Η παραίτηση... από Δευτέρα!!!

Ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, δημοσιοποίησε την πρόθεσή του παραίτηση του από το αξίωμα του βουλευτή.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης και θα γνωστοποιήσει το σκεπτικό της παραίτησής του με επιστολή που θα στείλει στον πρόεδρο της Βουλής.

«Είμαι ξεκάθαρος. Θα παραιτηθώ τη Δευτέρα και ας πάρει την έδρα μου ο επόμενος βουλευτής», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε:
«Δεν μπορώ να είμαι σε μία Βουλή που δεν μπορώ να αποφασίζω».

Οι αρνητικές επιπτώσεις των Ιχθυοκαλλιεργειών στον ποταμό Λούρο

Καταγγέλουμε την ολιγωρία και ανικανότητα των αρμόδιων υπη-ρεσιών αλιείας, επιτροπής προβλημάτων ποταμού Λούρου και της Περι-φέρειας στη διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου και της φυσικής Ηπειρωτικής κληρονομιάς. Σειρά αυτή τη φορά έχει ο ποταμός Λούρος με κίνδυνο της οικολο-γικής του κατάρρευσης από τις χρόνιες ανεξέλεγκτες ιχθυοκαλλιέργειες στις περιοχές Βουλιάσα, Μουσιωτίτσα και Πλατανάκια. Μοιραία ακολου-θείται και εδώ η πορεία των μεγάλων υγρών οικοσυστημάτων (του Αμ-βρακικού, της Παμβώτιδας, του Καλαμά κ.ά.) η αναλγησία, η απραξία και τη «δηλητηρίασή» τους τελικώς.
Αυτή η ευαίσθητη περιοχή υφίσταται αποδεδειγμένα πολυετή υ-πέρμετρη χρήση της παραγωγής και την περιβαλλοντική «ασυλία» των ιθυνόντων.
Αυτή η περιοχή είναι εξ’ ορισμού ακατάλληλη λόγω της υπερφόρ-τωσης με 22 μονάδες σε «παράταξη» σε απόσταση μόλις 3 χλμ. ροής πο-ταμού. Την ζοφερή κατάσταση ενισχύουν οι επιζήμιες εντός της κοίτης του ποταμού τσιμεντένιες κατασκευές υδροληψιών, δίχως διαχειριστικό σχέδιο, δίχως φίλτρα, με υπερβολική επιβάρυνση από την απουσία συ-στημάτων συλλογής αποβλήτων, δίχως ολοκληρωμένη πρόληψη και έ-λεγχο της ρύπανσης Οδηγ. 96/61/ΕΚ—ΕΕ L 257.

Ζητάμε από το Περιφερ. Συμβούλιο και την Κτηματ. Υπηρεσία του Δημοσίου να μην υιοθετήσουν την συνέχιση της «εισβολής» των μονάδων των υδατοκαλλιεργειών μέσα στην κοίτη αυτού του σημαντικού ελληνι-κού υδροφορέα με τρόπο αυθαίρετο και άναρχο.
Η τριακονταετής απρα-ξία ελέγχου έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στο ευρύτερο περιβάλλον με την διάβρωση της αμμώδους κοίτης με άμεσο κίνδυνο την προβολή παρακείμενων πηγών.
Κε Περιφερειάρχα, ποιος ο λόγος μετατόπισης στον καθορισμό των νερών του ποταμού Λούρου από ανωτέρας τάξης για ύδρευση από τη θέ-ση «Ζ» επί Νομαρχίας Χαραλαμπίδη το 1991 στη θέση «Α» επί Νομαρχίας Ζαρμπαλά το 1998; Θα υπάρξει κάποια άλλη μελλοντική μετακίνηση σ’ αυτή την αδιαφανή διαδικασία;
Πόσο ασφαλείς πρέπει να αισθάνονται τα 11 χωριά που υδρεύονται από τη θέση «Ταμπακόμυλος» στη γέφυρα Μουσιωτίτσα;
Η δίκαιη κατανομή της αλιευτικής παραγωγής και η αναγκαιότητα του Χωροταξικού Σχεδιασμού από το ΥΠΕΚΑ σαν Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Αειφόρο Ανάπτυξη των υδατο-καλλιεργειών είναι επιτακτική.
Δεν πρέπει όμως το συγκεκριμένο πλαίσιο απλώς να νομιμοποιεί την σημερινή κατάσταση χωρίς καμμιά ουσιαστική κατεύθυνση προς την προστασία του περιβάλλοντος και των κοινωνιών από τις αρνητικές συ-νέπειες των ιχθυοκαλλιεργειών.
Η συμμόρφωση των ιδιοκτητών είναι αναγκαία στην τήρηση των κανόνων σωστής λειτουργίας και να μην πραγματοποιείται επί τη βάσει «πελατειακών σχέσεων», διότι:
α) Η ανεξέλεγκτη χωροθέτηση και υπερσυγκέντρωση σε μια ιδιαίτερα πε-ριορισμένη κλίμακα παραβιάζει την φέρουσα ικανότητα και προκαλεί σύ-γκρουση με άλλους οικονομικούς τομείς όπως ο Τουρισμός και η γεωργική εκμετάλλευση
β) Δεν γνωρίζουμε αν τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες καλής διαβίωσης των ψαριών και υγιεινής των μονάδων
γ) Προκαλείται ρύπανση και υποβάθμιση των οικοσυστημάτων από τα απόβλητα των ιχθυοκαλλιεργειών (περιττώματα, αντιβιοτικά, υπολείμ-ματα τροφής, χημικά καθαρισμού)
δ) Προκαλείται διατάραξη της διαδρομής των ελευθέρων ψαριών, κάποια από τα οποία προστατεύονται ως σπάνια και απειλούμενα
ε) Υπάρχει κίνδυνος διαφυγής γόνου και ψαριών και να εισέλθουν σε ιθα-γενείς πληθυσμούς και να προκαλέσουν μακροπρόθεσμη ζημία λόγω της απώλειας της γενετικής ποικιλότητας, η εισαγωγή τους στο οικοσύστημα μπορεί να οδηγήσει στην πρόκληση νόσων.


Απαιτούμε να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των αδειοδοτήσεων προ-κειμένου να ελεγχθούν η νομιμότητα των μονάδων και η τήρηση των πε-ριβαλλοντικών όρων, ούτως ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες δίκαια και να προστατευθεί το κεφάλαιο Ηπειρωτικό Περιβάλλον που αποτελεί, ως φαίνεται ξεχασμένη δημόσια περιουσία.
Οικολόγοι Πράσινοι Ηπείρου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 18:15 μ.μ.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ

ΔΕΗ: Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος από την 1η Νοεμβρίου

Νέες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος αναμένονται από την 1η Νοεμβρίου, καθώς βαίνει προς αύξηση κατά 4,80 ευρώ το τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η αύξηση αυτή επιλέχθηκε προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), ώστε να είναι εφικτή η πληρωμή των επενδυτών που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


ΚΑΛΠΑΚΙ - ΗΛΙΟΚΑΛΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΩΝ: «Μαχαίρι» στο αφορολόγητο των 9.000 ευρώ

Πολλοί λιγότεροι οι δικαιούχοι.



Περιορίζονται οι δικαιούχοι του αφορολογήτου των 9.000 ευρώ μετά τις αλλαγές αλλαγές που κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο.
Αρχικά είχε προβλεφθεί ότι δικαιούχοι του αυξημένου αφορολογήτου είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών, συνταξιούχοι άνω των 65 και άτομα με ειδικές ανάγκες.
Με προσθήκη στη συγκεκριμένη διάταξη ορίζεται ότι το αφορολόγητο των 9.000 ευρώ το δικαιούνται οι παραπάνω κατηγορίες φορολογουμένων «εφόσον το δηλωθέν εισόδημα ή αυτό που προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ».
Έτσι, φορολογούμενος των παραπάνω κατηγοριών με εισόδημα 10.000 ευρώ θα οφείλει φόρο 500 ευρώ (το αφορολόγητο κατεβαίνει στα 5.000 ευρώ) ενώ με την αρχική διατύπωση όφειλε φόρο 10 ευρώ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ελληνική «πρωτιά» με αλλαντικό, στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ελληνική συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia 2011, που πραγματοποιήθηκε στην Κολονία της Γερμανίας, στο πλαίσιο της Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Anuga 2011.
Νικητής της εφετινής τέταρτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης Ecotrophelia αναδείχθηκε ένα πρωτοποριακό αλλαντικό με το όνομα «Da Vero - Eco Seafood Cold Cuts» που δημιούργησε η ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Το προϊόν συνδυάζει τη διατροφική αξία των θαλασσινών και την οικολογική αξιοποίηση των παραπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων, σε μια νόστιμη και υγιεινή διατροφική επιλογή.
Το συγκεκριμένο προϊόν είχε επιλέξει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) για να λάβει το πρώτο βραβείο στον ελληνικό διαγωνισμό.
Εκτός από την Ελλάδα, στο διεθνή διαγωνισμό συμμετείχαν η Τσεχία, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισλανδία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Ρωσία, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Ελβετία. Όλες οι χώρες είχαν να επιδείξουν καινοτόμα προϊόντα με έντονα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα, ωστόσο η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευτεί.
Σχολιάζοντας τη διάκριση που κέρδισε η ελληνική συμμετοχή, ο κ. Καλούσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, συνεχάρη τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για τη μεγάλη τους νίκη και ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που, σε μια τόσο δύσκολη για τον τόπο μας συγκυρία, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων απέδειξε ότι με την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά της και χάρη στο ανθρώπινο δυναμικό της μπορεί να αποτελέσει όχημα για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Στην ερευνητική απόδοση.


Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρακολουθώντας τα διάφορα δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρονται στις αξιολογικές κατατάξεις των Πανεπιστημίων της χώρας, (κυρίως την ειδική έκδοση «Times Higher Education» των «Times» του Λονδίνου) ανακοίνωσε πως το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν εμφανίζεται σε αυτούς τους αξιολογικούς καταλόγους δεν οφείλεται στις εκπαιδευτικές ή ερευνητικές επιδόσεις του, αλλά σε κριτήρια που αφορούν το μέγεθος και την πληρότητα γνωστικών αντικειμένων (π.χ. λίστα της Σαγκάης).
Σύμφωνα με τον δείκτη High Impact Universities Research Performance Index που αφορά κυρίως στην ερευ­νητική απόδοση των Πανεπι­στημίων, τo Harvard είναι στην πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ το Καποδιστριακό καταλαμβάνει τη θέ­ση 326, τo Αριστοτέλειο τη θέ­ση 410, το Πατρών τη θέση 474 και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη θέση 498.
Στην ειδική έκδοση «Times Higher Education» των «Times» του Λονδίνου με την οποία δημοσιοποιήθηκε η κατάταξη των πανεπιστημίων του κόσμου για το 2011-2012. το Πανεπιστήμιο Κρήτης ήταν το μοναδικό ελληνικό.
Θετικές αξιολογήσεις και 14 προγράμματα στο «Θαλής»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρυτανείας, πρόσφατα έχουν αξιολογηθεί πέντε Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φυσικής, Πληροφορικής, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Χημείας) με πολύ θετικές και εγκωμιαστικές κρίσεις από διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού.
Επιπλέον, η παρουσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι ιδιαιτέρως θετική στην πρόσφατη αξιολόγηση των ερευνητικών προγραμμάτων «ΘΑΛΗΣ» με τελική έγκριση 14 προτάσεων κατατάσσοντας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην τρίτη θέση, μετά από το Ε.Μ.Π. και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Τέλος, γίνεται γνωστό ότι εντός του Νοεμβρίου το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προγραμματίζει να παρουσιάσει δημόσια τα στοιχεία των επίσημων αξιολογήσεων για όσα Τμήματα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης.


ΠΗΓΗ: www.neoiagones.gr

ΙΚΑ: Απεργούν σήμερα οι γιατροί

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στην κατάργηση οργανικών θέσεων και το καθεστώς εφεδρείας. Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.
Επιπλέον, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει την αντίθεσή της στη «διάλυση της περίθαλψης του ΙΑΚ, στην ληστεία της τσέπης του ασφαλισμένου με το νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ και στις απαξιωατικές συμβάσεις αντιμισθίας».

ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Διπλό "χαστούκι" το 2012

Δύο έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης θα κληθούν να πληρώσουν το 2012 οι φορολογούμενοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι, ύστερα από νέα ρύθμιση του οικονομικού επιτελείου για να κλείσουν τις «μαύρες τρύπες» και να ενισχύσουν τα έσοδα του νέου προϋπολογισμού.

Η συγκεκριμένη παρακράτηση θα γίνεται φυσικά κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα και να «κουρευτούν» επιπλέον οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο την κατανάλωση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω πτώση του τζίρου στην αγορά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το σύνολο της πραγματικής οικονομίας.
Η αγωνία για να επιτευχθεί για πρώτη φορά πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, λόγω του επικείμενου μεγαλύτερου «κουρέματος» για το οποίο τίθεται ως προϋπόθεση από την Ε.Ε. και ΔΝΤ ανάγκασε το οικονομικό επιτελείο να υποκύψει για μία ακόμη φορά στις εντολές της τρόικας και έτσι σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η σχετική τροπολογία στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τα εξής:
* από την 1η Ιανουαρίου του 2012, πέρα από την παρακράτηση φόρου εισοδήματος που θα κάνουν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα κάνουν ακόμη μια παρακράτηση που θα αφορά την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2012
* ταυτόχρονα, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2012, που θα υποβληθούν έως το καλοκαίρι του επομένου έτους και θα αφορούν τα εισοδήματα του 2011, θα έρθει και η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που έχουν αποκτήσει φέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ: Σε 10ήμερη απεργία από σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Από την Παρασκευή θα ξεκινήσουν τελικά τις κινητοποιήσεις τους οι Τελωνειακοί, με τους φόβους για ελλείψεις τα καύσιμα να εντείνονται. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων σε συνεδρίασή της αποφάσισε, οι κινητοποιήσεις να ξεκινήσουν από την Παρασκευή, αντί για την ερχόμενη Τρίτη, όπως προγραμματιζόταν αρχικά.
Έτσι, αν οι τελωνειακοί δεν υποχωρήσουν ή δεν διακόψουν την απεργία τους, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους για 10 ημέρες.
Η απόφαση αυτή οφείλεται στην επίσπευση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Η απεργία αυτή αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην αγορά καυσίμων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θέματα συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 14-10-2011 και ώρα 09.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 04-10-2011συνεδριάσεως.
1.Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ενός μηχανήματος και τριών οχημάτων της πρώην Δ.Ε.Σ.Ε. τα οποία ανήκουν στην Π.Ε. Άρτας.
2.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
3.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
4.Έγκριση ανάθεσης νέων και τροποποιημένων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, με ΤΑΞΙ - Ι.Χ.- Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ.
5.Έγκριση μετακίνησης του Κων/νου Τζουμάκα, υπαλλήλου του κλάδου Π.Ε. Γεωπόνων της Π.Ε. Άρτας και έγκριση της σχετικής δαπάνης, για τη συμμετοχή του στο 3ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού, που διοργανώνεται στην Αθήνα, από 21 έως 23-10-2011.
6.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 21-09-2011 δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας, με τίτλο «Καθαρισμός τάφρων και διωρύγων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
7.Κατακύρωση αποτελέσματος του από 20-09-2011 πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας, με τίτλο «Συντήρηση δρόμου Πετράλωνα – γέφυρα Κονδύλη», προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ.
8.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 27-09-2011 δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας, με τίτλο «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.
9.Κατακύρωση αποτελέσματος του από 27-09-2011 πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας, με τίτλο «Βελτίωση οδού Κρυονέρι - Ναζαίοι», προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.
10.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Άρτας «Ανακατασκευή τεχνικών έργων αρδευτικού και στραγγιστικού δικτύου πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.
11.Έγκριση δαπάνης μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, (εκσκαφέας-φορτηγό μέχρι 20 tn χορτοκοπτικό) σύμφωνα με την αριθμ. 3488/29-09-2011 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας, για το καθαρισμό ερεισμάτων δρόμων, παρακείμενων τάφρων πινακίδων σήμανσης Π.Ε Άρτας, από θάμνους χόρτα κλπ και απομάκρυνση αυτών.
12.Έγκριση ανάθεσης εργασιών υπαίθρου και γραφείου για την σύνταξη κτηματολογίου κατασκευής γέφυρας επί του ποταμού Βωβού προ Κόπραινας, της Π.Ε Άρτας.
13.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά, στην Αθήνα, για τη συμμετοχή του στο 3ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού, από 22 έως 23-10-2011 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
14.Έγκριση μετάβασης και σχετικές δαπάνες, για τη συμμετοχή του υπαλλήλου του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Νικόλαου Μπατζιά, στην παρουσίαση του όγδοου θεματικού σεμιναρίου του έργου «Misrar» στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVC Διαπεριφερειακή Εδαφική Συνεργασία, που θα πραγματοποιηθεί στο AVEIRO της Πορτογαλίας, από 24-10-2011 έως 30-10-2011.
15.Έγκριση μετάβασης και σχετικές δαπάνες, του υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Ιωάννη Κίτσιου, Γεωπόνου, για τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το νέο Πληροφοριακό Σύστημα του Δικτύου Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στην Αθήνα, από 25 έως 27-10-2011.
16.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
17.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
18.Έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Κατασκευή 5ου Δημοτικού Σχολείου στον Συνοικισμό Εθνικής Αντίστασης», αναδόχου εταιρείας ΖΙΩΡΗΣ ΑΤΤΛΒΕΕ.
19.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Κατασκευή Σχολικού κτιρίου τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Συβότων», αναδόχου εταιρείας ΕΝΤΡΟΠΟΣ Α.Ε., μέχρι την 30-08-2012.
20.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 27-09-2011 δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στο Δ.Δ. Ανθούσας», προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ.
21.Κατάρτιση της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας και έγκριση των συμβατικών τευχών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό και βασικό δίκτυο περιοχής Ριζοβουνίου Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
22.Έγκριση μετακίνησης της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Θ. Καλογιάννη, στην Αθήνα, προκειμένου να παραστεί σε ημερίδα του Υπουργείου Π.Ε.Κ.Α., με θέμα «Ανάπτυξη της Αγοράς Βιοαερίου στην Ελλάδα – Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
23.Έγκριση δαπάνης για διαφημιστική καταχώρηση της Περιφέρειας Ηπείρου.
24.Έγκριση δαπάνης για τις επισκευές του αντλητικού συγκροτήματος δύο αντλιών μετάγγισης νερού στη λίμνη Παμβώτιδα.
25.Έγκριση του 1ου ΑΠΕ και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. της αρχικής σύμβασης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ύδρευση Τ.Δ. Δήμου Παμβώτιδας (Β’ Φάση)», αναδόχου εταιρείας «ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕΕΕ».
26.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (Γυμναστικής) στο Γυμνάσιο Γαρδικίου», αναδόχου ΕΝΤΡΟΠΟΣ Α.Ε., μέχρι την 30-08-2012.
27.Δικαστική Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ε’ Τμήμα), κατά την δικάσιμο που έχει ορισθεί και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο, για τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης του Ναπολέοντος- Νικολάου Τσόγκα, κατά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, κατά της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5258/12-02-06 απόφασης της Ν.Α.Ι. (ΦΕΚ 652/03-08-06 τ.Δ’) «περί τροποποιήσεως του ρυμοτομικού σχεδίου στα Ο.Τ. 157,158, 162γ, 165, 167, 168, 172 και ΚΧ 159, 160 και 160γ στην περιοχή Λόφου Βελισσαρίου του Δήμου Ιωαννιτών» και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παραλείψεως της Διοικήσεως.
28.Δικαστική Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, Α) κατά την δικάσιμο της 21-11-2011 και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο, για τη συζήτηση της από 18-08-2011 (με αριθμ. καταθ. 6849/2011) αίτησης ακύρωσης του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων, κατά της Περιφέρειας Ηπείρου, για την ακύρωση της με αριθμ. πρωτ. 51469/3350/05-08-2011 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, με την οποία χορηγήθηκε άδεια διαθέσεως στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη θέση Ελληνικό της Τ.Κ. Ελληνικού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και Β) για τη συζήτηση της από 18-08-2011 (με αριθμ. καταθ. 600/2011) αίτησης αναστολής κατά της ανωτέρω Πράξεως, η οποία υποβλήθηκε με την αίτηση ακύρωσης.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr