Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή ο Αλβανός με kalasnikov και 125 κιλά χασίς

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την εμπορία, καθώς και για κατοχή ενός πολεμικού όπλου kalasnikov, αντίσταση, κλοπή αυτοκινήτου και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που αφορούσαν μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας Ιωαννίνων, ένα ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Τη στιγμή της ακινητοποίησης του οχήματος από τους αστυνομικούς ο συνοδηγός, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση παρακείμενης δασικής έκτασης, διέφυγε.
Κατά τη διαφυγή του, πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση του οπλισμού τους με εκφοβιστικές βολές προς το σημείο διαφυγής, χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.
Ο οδηγός του οχήματος -34χρονος υπήκοος Αλβανίας,- αντιστάθηκε στους αστυνομικούς και τελικά συνελήφθη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του .
Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα έξι (66) δέματα που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (125.390) γραμμαρίων περίπου, ένα πολεμικό όπλο τύπου kalasnikov με γεμιστήρα που περιείχε είκοσι ένα (21) φυσίγγια, ένα (1) διαρρηκτικό εργαλείο, ένα (1) ζευγάρι γάντια και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα είχε κλαπεί από τον συλληφθέντα δράστη βραδινές ώρες της 09-10-2011 από την περιοχή του Αγρινίου.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: «Ξαναζωντανεύει» η πορθμειακή γραμμή με την Κέρκυρα

Δρομολογούνται πέντε πλοία στα οποία είχε απαγορευτεί ο απόπλους.


Κανονικά θα διεξάγουν τα δρομόλόγιά τους στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας πέντε επιβατηγά πλοία, ο απόπλους των οποίων είχε απαγορευτεί στις 4 Σεπτεμβρίου.
Η απαγόρευση από το Ρωσικό Νηογνώμονα είχε επιβληθεί εξαιτίας παρατυπιών στα πιστοποιητικά τους.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια 300.000 δημοσίων υπαλλήλων

Στο στόχαστρο της τρόικας μπαίνουν οι περίπου 300 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, τα οποία είχαν εξαιρεθεί στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ξεχωριστό νομοσχέδιο, έως το τέλος του έτους, μέσω του οποίου θα γίνουν περικοπές και σε αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων προκειμένου να εξισωθούν με τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Το θέμα ετέθη επιτακτικά στις τελευταίες επαφές του υπουργού Οικονομικών με τους ελεγκτές της τρόικας.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα υπάρχουν 15 ειδικά μισθολόγια, μεταξύ των οποίων για τους γιατρούς του ΕΣΥ, τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τους ανώτατους κληρικούς και τους πανεπιστημιακούς.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Αν τολμάτε, ρίξτε την κυβέρνηση"

"Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει ηθικό υπόβαθρο για αυτά που κάνει τότε ρίξτε την, ανέφερε απευθυνόμενος σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ", ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ.  Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ήταν εκρηκτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ευρώπη αναλαμβάνει το χρέος και η Ελλάδα την αντιμετώπιση του ελλείμματος και τις διαρθρωτικές αλλαγές.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ: Μεγάλες αλλαγές από το 2013

Βασική ενίσχυση η οποία θα καταβάλλεται σε όλους τους γεωργούς που έχουν επιλέξιμες εκτάσεις σύμφωνα με το περιφερειακό μοντέλο, και όχι το ιστορικό που έχουμε σήμερα, περιλαμβάνουν τα σχέδια προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΚΑΠ μετά το 2013, τα οποία θα ανακοινωθούν επισήμως την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως τα αγροτικά «δικαιώματα» ξεκινούν από μηδενική βάση, δηλαδή από την αρχή.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το πρώτο έτος εφαρμογής της νέας ΚΑΠ θα περιφερειοποιηθεί τουλάχιστον το 50% του φακέλου της βασικής ενίσχυσης, ενώ πλήρη περιφερειοποίηση θα έχουμε από το 2019.
Επίσης προβλέπεται "εσωτερική" αναδιανομή των ενισχύσεων έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των κρατών-μελών.
Αυτό στην πράξη σημαίνει πως θα υπάρξει μείωση των ενισχύσεων για την Ελλάδα στο χρονικό διάστημα 2014-2019 κατα σχεδόν 10%, καθώς στην Ελλάδα ο μέσος όρος ενίσχυσης ανα εκτάριο φτάνει στα 342 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη των 27 είναι 271 ευρώ.
Στις προτάσεις περιλαμβάνονται επίσης και προαιρετικές ειδικές ενισχύσεις όπως για το «πρασίνισμα» της ΚΑΠ και η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα σχέδια προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπονται οι εξής κατηγορίες ειδικών ενισχύσεων:
• Πράσινη ενίσχυση – πρασίνισμα της ΚΑΠ: υποχρεωτική πράσινη ενίσχυση η οποία θα καταβάλλεται υποχρεωτικά στους γεωργούς που εφαρμόζουν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, οι οποίες υπερβαίνουν τις υποχρεώσεις της πολλαπλής συμμόρφωσης.
• Προαιρετικές στρεμματικές ενισχύσεις στους γεωργούς περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα.
• Υποχρεωτική πρόσθετη ενίσχυση για τους νέους αγρότες.
• Ενίσχυση για τους μικρούς αγρότες από 500 έως 1.000 ευρώ.
• Συνδεδεμένες ενισχύσεις: στην νέα ΚΑΠ θα υπάρχουν ειδικά καθεστώτα ενίσχυσης που θα συνδέονται με συγκεκριμένα είδη παραγωγής, για τα οποία θα μπορεί να δοθεί έως 5% του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου, με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Το 5% θα είναι δυνατόν να ξεπεραστεί με έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διατηρείται η ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι.


Η «Κοινή Αγροτική Πολιτική: Προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Διαμόρφωση ελληνικών θέσεων» ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε τη Δευτέρα (11/10), την οποία συγκάλεσε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους των αγροτικών ενώσεων και κομμάτων. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΚΑΠ, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, από τον Επίτροπο Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανέγερση Ανδριάντα στην Άρτα του Ήρωα αεροπόρου Αναστασίου Μπαλατσούκα

11/10/2011
Ο λαός τιμάει – Η πολιτεία σιωπά

Το παλικάρι που 'πεσε με ορθή την κεφαλή του
δεν το σκεπάζει η γης ογρή σκουλήκι δεν τ' αγγίζει
Φτερό στη ράχη του ο σταυρός κι όλο χυμάει τ' αψήλου
και σμίγει τους τρανούς αητούς και τους χρυσούς αγγέλους.

(Γ. Ρίτσος – 18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας)
Τον Αύγουστο του 2010 ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας, πέφτει την ώρα του καθήκοντος.
Ένας έμπειρος χειριστής των F – 16 που πετούσε πάνω από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, διασχίζοντας τους Ελληνικούς ουρανούς, αψηφώντας τον κάθε κίνδυνο, οποιαδήποτε στιγμή που το ιερό καθήκον τον καλούσε, για την υπεράσπιση των ιδανικών του έθνους και τα της φυλής ιδεώδη.
Ήταν ένας πραγματικός αετός των αιθέρων, ένα γεράκι της πολεμικής αεροπορίας.

ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 Ένα χρόνο και πλέον, από το αιώνιο πέταγμα του Τάσου, η πολιτεία σίγησε.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον ήρωα, θα ήταν να στηθεί ένα μνημείο ανδρείας, σε κάποιο σημείο της πόλης της Άρτας.
Αντίθετα από την πολιτεία όμως, ο λαός δεν λησμονεί τους ήρωες.
Τους θαυμάζει, τους λατρεύει, τους μνημονεύει κάθε φορά, τους εξυμνεί, ακόμα και τραγούδι τους κάνει.


H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, σε συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα, σε συνεργασία με άλλους φορείς, να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανέγερση ανδριάντα του Ήρωα αεροπόρου στην πόλη της Άρτας.


Προς αυτή την κατεύθυνση καλεί όλους τους φορείς της Ηπείρου και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Αρταίων να συνδράμουν, στην ανέγερση του επιβαλλόμενου ανδριάντα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες παράλληλα με την ΠΣΕ.


Αν η πολιτεία και συγκεκριμένα η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί να πράξει τα δέοντα, τουλάχιστο ας υποδείξει το σημείο που θα στηθεί το μνημείο και τα υπόλοιπα θα βρεθούν.
Με τη συνδρομή απλών πολιτών και άλλων φορέων, ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας θα μπορεί και να πετάει στο απέραντο Ελληνικό γαλάζιο, αλλά και να πατάει στον τόπο της Αρτινής γης.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΣΕ


ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΣ 2013...

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας από την Τετάρτη 12 μέχρι και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και στους δύο κλάδους, στο τμήματα των ανισόπεδων κόμβων Μετσόβου και Παναγιάς

Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας θα σημειώνονται από αύριο μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα, και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήματα των ανισόπεδων κόμβων Μετσόβου και Παναγιάς.

Οι προσωρινές αυτές διακοπές θα πραγματοποιηθούν λόγω των δοκιμών του Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας (TMS), όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία Εγνατία Οδός ΑΕ.
Προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό στo τμήμα «Α/Κ Μετσόβου - Α/Κ Παναγιάς», λόγω δοκιμών του Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας (T.M.S.)

Αναλυτικά:
Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια απαιτούμενων δοκιμών του Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας (T.M.S.), θα πραγματο-ποιούνται ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα «Α/Κ Μετσόβου - Α/Κ Παναγιάς », την :

1. Τετάρτη 12-10-2011 και ώρα 11:30 μ.μ. (23:30) έως την Πέμπτη 13-10-2011 και ώρα 6:00 π.μ. και την
2. Πέμπτη 13-10-2011 και ώρα 11:30 μ.μ. (23:30) έως την Παρασκευή 14-10-2011 και ώρα 6:00 π.μ.
Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους, στο να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, στα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες λόγω των καταλήψεων, η αναπλήρωση προβλέπεται με:

- Περικοπή περιπάτων και εκδρομών
- Περιορισμό των εργασίμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.
- Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).
- Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους, προστίθενται διδακτικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ημερησίου προγράμματος, και αξιοποιούνται τα Σάββατα.
- Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με την σωρευτική εφαρμογή των παραπάνω και απαιτηθεί παράταση του διδακτικού έτους, αυτό θα υλοποιηθεί με απόφαση του υπουργείου, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
- Με την αναπλήρωση πρέπει να εξασφαλίζεται για κάθε μάθημα η κάλυψη τουλάχιστον των 4/5 των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας.
- Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να υλοποιηθεί η λειτουργία του, ο διευθυντής συγκαλεί το Σχολικό Συμβούλιο ανά δεκαπενθήμερο, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της κατάστασης και διατύπωσης γνώμης για την ενδεδειγμένη διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί.
Μόλις ομαλοποιηθεί η λειτουργία του σχολείου, ο διευθυντής πρέπει να συγκαλέσει αμέσως και εκτάκτως το Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο θα προτείνει στον διευθυντή της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την οριστική διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί. Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του διανυομένου τριμήνου/τετραμήνου, από την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σχολείου.
Παράλληλα ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εισηγείται τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης.
Σε περίπτωση που το σχολικό συμβούλιο δεν υποβάλει την πρόταση του εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σχολείου, ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εισηγείται απευθείας τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, χωρίς πρόταση του σχολικού συμβουλίου, ενώ την απόφαση για την αναπλήρωση λαμβάνει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Στόχος είναι να φέρουμε κοντά τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες, χωρίς να αυξήσουμε την επιβάρυνση"

Στα ύψη οι αντικειμενικές τιμές!!!


Σημαντική αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και ταυτόχρονα πιθανή αλλαγή των συντελεστών του φόρου, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη τελική επιβάρυνση, προανήγγειλε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μιλώντας στο Mega Channel, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «στόχος είναι να φέρουμε κοντά τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες, χωρίς να αυξήσουμε την επιβάρυνση.
Ίσως να μειώσουμε τους συντελεστές».
Σημειώνεται, ότι οι αντικειμενικές αξίες υπολείπονται σήμερα των αντικειμενικών κατά τουλάχιστον 30%, και οι όποιες αλλαγές, θα γίνουν έως το τέλος του έτους, με το νέο φορολογικό σύστημα.

Ενιαίο μισθολόγιο και σε φορείς ιδιωτικού δικαίου

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία σχέση με το Δημόσιο μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών.

Ζήτησαν να εξαιρεθούν από την εφεδρεία και τους επιβλήθηκε το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και πλαφόν αμοιβών 1.900 ευρώ. Πρόκειται για κάποια από τα 151 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών ενέταξε πρώτα στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, ενώ πολλά εξ αυτών δεν υπάγονται καν στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε ειδική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της προηγούμενης Πέμπτης με την οποία τροποποιούνται τρεις διαφορετικοί νομοί (Ν. 2362/1995, Ν.3429/2005 και ο Ν.3899/2010), ώστε να συμπεριλάβει και τους φορείς αυτούς στο νέο μισθολόγιο.
Ειδικότερα, διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015" που θα εξετασθεί την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτρόπων Οικονομικών Υποθέσεων και Δημοσίας Διοίκησης της Βουλής προβλέπει πως το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμόζεται και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία σχέση με το Δημόσιο.

ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Έρχεται… το "χαράτσι"

Τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης αναμένεται να αρχίσει η αποστολή των σημειωμάτων, μέσω λογαριασμών της Δ.Ε.Η., τα οποία αφορούν στο τέλος επί των ακινήτων.

Τα παραπάνω ανέφερε ο διευθυντής Πωλήσεων της επιχείρησης, κ. Ευάγγελος Καρακατσάνης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Ανέφερε ότι ο νόμος 4021 για το ειδικό τέλος ακινήτων αφορά όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και δεν είναι η Δ.Ε.Η. αυτή η οποία θα δώσει εντολή να κοπεί το ρεύμα.
Πρόσθεσε ότι από το ειδικό τέλος ακινήτων απαλλάσσονται τα ακίνητα του Δημοσίου, οι ναοί, οι πρεσβείες και οι κοινόχρηστοι χώροι.
Επίσης, ανέφερε ότι εξαιρείται το 35% των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων και απαλλάσσονται όσοι έχουν βιομηχανικό τιμολόγιο και αγροτική κτηνοτροφική χρήση.

ΤΥΡΙΑ ΔΩΔΩΝΗΣ: Λήστεψε δύο ηλικιωμένους με την απειλή μαχαιριού

Στην Τύρια Δωδώνης, συνελήφθη ένας 33χρονος, ο οποίος παραβίασε την εξώπορτα του σπιτιού ενός 61χρονου και έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια διέρρηξε άλλο σπίτι μιας 80χρονης και απειλώντας με μαχαίρι την ηλικιωμένη γυναίκα, της έκλεψε το πορτοφόλι με μικρό χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Μαθήματα και το Σάββατο για να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες»

Η υφυπουργός Παιδείας, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στη ΝΕΤ, είπε ότι «με μαθήματα και το Σάββατο θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες για τα υπό κατάληψη σχολεία». Παράλληλα, πρόσθεσε:
«Σέβομαι και κατανοώ την πικρία και τα αδιέξοδα στην κάθε οικογένεια.
Το να κάνεις, όμως, κατάληψη για να διαμαρτυρηθείς δεν το θεωρώ σωστό.
Μπορείς με πολλούς ειρηνικούς τρόπους να διαμαρτυρηθείς.
Η Δημοκρατία μας το επιτρέπει.
Κλείνουν το σχολείο, αλλά θα αναγκαστούν να πηγαίνουν το Σάββατο, για να μη χαθεί ούτε μία εκπαιδευτική ώρα προς όφελος των παιδιών και της Παιδείας».

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: Δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου

Στο χορό των κινητοποιήσεων κατά του ενιαίου μισθολογίου μπαίνουν και οι εφοριακοί υπάλληλοι.
Οι ομοσπονδίες εφοριακών αποφάσισαν συγκεκριμένα ότι θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Χωρίς αποζημίωση όσοι ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο!

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία δεν θα λάβουν τελικά αποζημίωση, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης (άρθρο 34), καθώς η καταβολή του 60% του βασικού μισθού τους έως και 24 μήνες συνυπολογίζεται στο ποσό της αποζημίωσης απόλυσης. Ωστόσο, το πιθανότερο η διάταξη δεν θα αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους, δεδομένου ότι δεν δικαιούνται αποζημίωση.
Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο της εφεδρείας θα αντιμετωπίσουν και οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου 10 οργανισμών που - σύμφωνα με το νόμο 4002/2011 - γνώριζαν ότι θα μεταταχθούν σε κενές οργανικές θέσεις του δημοσίου.
Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει ότι όσοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου από τους 22 συγχωνευόμενους οργανισμούς δεν μεταταχθούν μέχρι την 1η Νοεμβρίου σε κενές οργανικές θέσεις των φορέων υποδοχής (όπως σημείωνε ο εφαρμοστικός νόμος) θα τεθούν αυτόματα σε καθεστώς εφεδρείας.
Με την παραπάνω ρύθμιση αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των «εφέδρων» που υπολογιζόταν εντός του 2011 από τους συγχωνευόμενους και καταργούμενους οργανισμούς, με στόχο να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 εφέδρων μέχρι το τέλος του 2011, μαζί με τους υπαλλήλους που θα τεθούν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
Με ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο, αλλά δεν υπήρχε στο σχέδιο που είχε θέσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο άρθρο 34, τίθενται σε εργασιακή εφεδρεία από την 1η Νοεμβρίου το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου των καταργούμενων οργανισμών οι οποίοι είναι:
Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας, Σταθμός Ελέγχου Κάπρων, Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων, Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, Έργο Πολιτών, Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου, Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας, Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε., ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωράει η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα.
"Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νόμο στη κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύουν πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, διασφαλίζοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, αποτελεί παράδοση άνευ όρων των Δημοκρατικών Θεσμών στη λαιμητόμο της Τρόικας", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Όσοι έχουν αμελήσει να απογραφούν τους δίνεται μία ακόμα δυνατότητα να προσέλθουν…»

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος τονίζει «όσοι έχουν αμελήσει να απογραφούν τους δίνεται μία ακόμα δυνατότητα να προσέλθουν στα υποκαταστήματα και αφού απογραφούν να πάρουν τη σύνταξη. Για όσους διαπιστωθεί ότι αδικαιολόγητα έπαιρναν τη σύνταξη τα χρήματα θα αναζητηθούν.
Θα διεκδικηθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ από όσους είτε ως πληρεξούσια πρόσωπα είτε με άλλη ιδιότητα έπαιρναν παράνομα τη σύνταξη».


Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της απογραφής είναι εντυπωσιακά, καθώς:
1.Στο ΙΚΑ η διαδικασία τελείωσε αλλά… αναζητούνται 110.000 συνταξιούχοι. Τώρα το Ίδρυμα καλείται να διαλευκάνει το κατά πόσο πρόκειται για ασφαλισμένους που ξέχασαν να απογραφούν ή για συνταξιούχους που έχουν πεθάνει και κάποιοι άλλοι παίρνουν τη σύνταξη τους παράνομα.
2.Στον ΟΓΑ διαπιστώθηκε πως περίπου 8.000 άτομα, που εισέπρατταν συντάξεις δεν προσήλθαν να απογραφούν. Το κόστος για το ταμείο υπολογίζεται σε 54 εκατομμύρια ευρώ.
3.Στο επικουρικό του δημόσιου 4.500 άτομα έπαιρναν επικουρική σύνταξη αλλά όχι κύρια. Το ετήσιο κόστος ανέρχεται σε 16.2 εκατομμύρια ευρώ.
4.Στον ΟΑΕΕ αγνοούνται περίπου 4.000 άτομα.
Σημειώνεται πως οι συνήθεις ύποπτοι είναι οι συγγενείς και εξετάζεται το κατά πόσο συνεχίζουν να παίρνουν τη σύνταξη και μετά το θάνατο του ασφαλισμένου. Ωστόσο με δεδομένη την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο των ασφαλισμένων- φαντάσματα θα εξεταστεί το κατά πόσο υπάρχουν υπάλληλοι των ταμείων που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία.
Τώρα σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος σε ανάλογα φαινόμενα το υπουργείο Εργασίας προχωρά στην απογραφή όλων των συνταξιούχων, με στόχο να δημιουργηθεί εθνικό μητρώο. Παράλληλα οι δήμοι θα πρέπει να δίνουν άμεσα πληροφορίες στα ταμεία για τους συνταξιούχους που απεβίωσαν (μέσω των ΚΕΠ και των ληξιαρχείων).

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής του 2004"!!!

Ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμένος κύκλος των συναντήσεων με την τρόικα , ανακοίνωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να διευθετηθούν μέχρι αύριο κι αν χρειαστεί- όπως είπε- θα τις χειριστεί προσωπικά, ώστε να δοθούν πολιτικές λύσεις, αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι δεν το θεωρεί πιθανόν.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε εξαιρετικά δυσάρεστο και προβληματικό μια χώρα να αναγκάζεται να προσφύγει σε διεθνή οργανισμό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ώστε να αποφύγει τη πτώχευση και να διαφυλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της.


Επεσήμανε δε ότι μέχρι το τέλος του 2012, η ύφεση θα είναι (αθροιστικά) μείον 15% και (έτσι, όπως είπε) γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής του 2004.
"Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε την αναγκαία διόρθωση για να μπει στη χώρα μια στέρεα βάση. Αν δεν σπάσουμε τώρα τη φούσκα, τη ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, γιατί η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αβέβαιη", σημείωσε.