Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΝΙΤΣΑ: Πυρά αντάλλαξαν διακινητές ναρκωτικών με αστυνομικούς



Βρέθηκαν 125 κιλά κάνναβης και ένα Καλάσνικοφ.

Πυρά αντάλλαξαν σήμερα αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με Αλβανούς διακινητές ναρκωτικών στα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Κόνιτσας, όταν οι πρώτοι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν με κλεμμένο από το Αγρίνιο αυτοκίνητο, έξι σάκους με περίπου 125 κιλά κάνναβης.
Οι αστυνομικοί όταν κάλεσαν τους Αλβανούς να σταματήσουν, οι τελευταίοι απάντησαν με ριπές από Καλάσνικοφ και ακολούθησε καταδίωξη.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο Αλβανοί και κινούνταν προς τη Σαμαρίνα.
Κοντά στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας, έγινε μπλόκο από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ο οδηγός συνελήφθη και ο συνοδηγός διέφυγε τρέχοντας προς δασώδη περιοχή, πυροβολώντας με Καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών.
Ένα ακόμη Καλάσνικοφ, βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, με είκοσι σφαίρες στο γεμιστήρα και μία στη θαλάμη, έτοιμο προς χρήση.
Ο Αλβανός που συνελήφθη, είχε συλληφθεί παλιότερα στη Σαλαμίνα για διακίνηση ναρκωτικών και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργάτη του.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Συνάντηση με τον βουλευτή Θανάση Οικονόμου


Συζήτηση – συνεργασία είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάση Οικονόμου.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον βουλευτή για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια, τις προτεραιότητες και τον γενικότερο σχεδιασμό που υπάρχει καθώς και για τα προβλήματα που εντοπίζονται.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον βουλευτή κ. Θανάση Οικονόμου για την επίσκεψη, τις προτάσεις που ανέπτυξε και την διάθεσή του να συνδράμει σε επίλυση διάφορων ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας, υπογραμμίζοντας ότι είναι κοινή η αγωνία τους για την ανάπτυξη της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ:  http://www.php.gov.gr

Η ΑΤΕ να δώσει τις μετοχές στην ονομαστική αξία


Τελευταία ... γραμμή άμυνας για «Δωδώνη»



Με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και τους κτηνοτρόφους να ...περιμένουν απάντηση στο ψήφισμα τους, που στάλθηκε πρόσφατα στον πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς και στην ΑΤΕ, για το ιδιοκτησιακό της «Δωδώνης», με αίτημα για πολιτική λύση και ...πρόταση και για δημιουργία κεφαλαίου που θα συμβάλλει στην εξαγορά των μετοχών της τράπεζας από τους ίδιους στην λογιστική αξία, στο πλευρό τους τάσσεται και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.
Σήμερα στάλθηκε από την ΕΑΣ Ιωαννίνων και άρα υιοθετείται, σχετική δήλωση του προέδρου του ΣΕΚ, με αφορμή την πρόσληψη συμβούλου από την Αγροτική Τράπεζα για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της συμμετοχής της στην εταιρεία.
Φαίνεται ότι οι συνεταιριστές και συνδικαλιστές του χώρου αντιλήφθηκαν ότι χωρίς να δώσουν ... κάτι δεν γίνεται να περάσουν οι μετοχές στους φυσικούς φορείς, είναι μια τελευταία ...γραμμή άμυνας.


Ονομαστική αξία και καταστατικό
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος δήλωσε σχετικά:
«Ως συνδικαλιστική οργάνωση αυτό που εξακολουθούμε να ζητάμε είναι η απόδοση των μετοχών στις ΕΑΣ που συμμετέχουν στη «Δωδώνη» στην ονομαστική τους αξία, όπως ορίζει το Καταστατικό της εταιρείας. Επιμένουμε σ' αυτή τη θέση, καθώς οι συνεταιρισμοί έχουν αποδείξει ότι μπορούν να διαχειριστούν και να κάνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις και στον τομέα της κτηνοτροφίας. Τα παραδείγματα επιτυχημένων συνεταιριστικών επιχειρήσεων είναι πολλά».
Καταλήγοντας, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, «καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να τηρήσουν το Καταστατικό της εταιρείας, για να δικαιωθεί ο αγώνας και να περάσει η «Δωδώνη» στα χέρια των οργανώσεων της Ηπείρου και των κτηνοτρόφων αφού πάνω στον ιδρώτα και την παραγωγή τους αυτή στήθηκε και αναπτύχθηκε».

Τελευταία γραμμή άμυνας...
Και από το ψήφισμα Ενώσεων και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών και από την παρέμβαση του ΣΕΚ, προκύπτει ότι πέραν των άλλων προσπαθειών για την αποτροπή ιδιωτικοποίησης της «Δωδώνης», ως ...γραμμή άμυνας επιλέγεται και η λύση να πληρωθεί η ΑΤΕ το πακέτο των μετοχών της, στην ονομαστική αξία.
Η αλλαγή πλεύσης, τουλάχιστον των κτηνοτρόφων και του ΣΕΚ, είναι εμφανής, αφού το προηγούμενο διάστημα δεν γινόταν καν λόγος για απόκτηση των μετοχών με χρήματα, αλλά ζητούνταν να περάσουν στους φυσικούς φορείς, με πολιτική απόφαση.

Κάτι τέτοιο σε μια ανώνυμη εταιρεία, έστω και του χαρακτήρα της «Δωδώνης» που οδεύει σε διεθνή διαγωνισμό για να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα η ΑΤΕ, φαντάζει απίθανο, ιδίως με τη στάση που κρατά η κυβέρνηση, αφήνοντας την ελεγχόμενη από το δημόσιο μεγαλομέτοχο στη «Δωδώνη» να ενεργεί με βάση τις δικές της ανάγκες και να επικαλείται την τρόικα και το σχέδιο εξυγίανσης της και απόκτησης κεφαλαιακής επάρκειας.


Άλλο λογιστική κι άλλο υπεραξία...
Η αποτίμηση της εταιρείας σαφώς και δεν θα έχει καμιά σχέση με την ονομαστική-λογιστική αξία των μετοχών της ΑΤΕ.
Στον ισολογισμό η αξία του πακέτου της ΑΤΕ, δηλαδή το 67,7% ανέρχεται σε λίγες δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η εμπορική αξία και οι υπεραξίες που προκύπτουν με την αποτίμηση και κυρίως το ενδεχόμενο «χτύπημα» από ενδιαφερόμενους να το αποκτήσουν, μπορεί να είναι πολλές φορές μεγαλύτερη. Ακούστηκαν ποσά της τάξης των 80 εκ. ευρώ ακόμη και για 130 εκ. ευρώ ή ότι η ΑΤΕ προσδοκά να βάλει στα ταμεία της αρκετές δεκάδες εκατομμυρίων από την απεμπλοκή της.
Με την τρόικα να...επιβλέπει την πώληση συμμετοχών σε θυγατρικές της ΑΤΕ, (έστω κι αν πρόκειται για κερδοφόρα κι όχι ζημιογόνα), την ΑΤΕ να μην λαμβάνει και τόσο υπόψη το καταστατικό, ούτε την υπόθεση (έχει μια εφετειακή απόφαση που δεν λύνει εντελώς τη διαφορά), με το 7,7% που εξαγόρασε, παρανόμως και αντικαταστατικά λένε οι Ενώσεις, μένει να δούμε να έχει κάποια τύχη η πρόταση να περάσουν, έστω με ονομαστική αξία, οι μετοχές της στις Ενώσεις και στους κτηνοτρόφους.


ΠΗΓΗ: www.neoiagones.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δήλωση Περιφερειάρχη για τον Κώστα Μπαλάφα

"Ο Κώστας Μπαλάφας ήταν διακεκριμένος Ηπειρώτης, ένας από τους κορυφαίους δάσκαλους της φωτογραφίας. Η πορεία του ακολούθησε τα δύσκολα μονοπάτια στα οποία περπάτησαν χιλιάδες Ηπειρώτες.
Δεν τον λύγισαν η φτώχεια, οι στερήσεις, οι πόλεμοι. Κατάφερε να επιβιώσει, να διακριθεί και να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο και στην ιστορία μας.
Με το φακό του αποτύπωσε μοναδικές εικόνες και στιγμιότυπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της δύσκολης περιόδου του Εμφυλίου, όπως επίσης και της καθημερινότητας των ανθρώπων του μόχθου που εργάζονταν κάτω από σκληρές συνθήκες στις ορεινές και αγροτικές περιοχές της Ηπείρου.
Αποχαιρετούμε σήμερα τον Κώστα Μπαλάφα, όντας βέβαιοι ότι με το έργο του θα μείνει αθάνατος στις επόμενες γενιές.
Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του".


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΑΡΤΑ: Δήλωση Δημάρχου Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη για το θάνατο του Κώστα Μπαλάφα

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Κώστα Μπαλάφα εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης στην οποία αναφέρει:
«Ο Κώστας Μπαλάφας, ξεκινώντας από το ορεινό χωριό Κυψέλη της Άρτας, πέρασε στις τάξεις του ΕΛΑΣ και υπήρξε ο κατ’ εξοχήν φωτογράφος της Αντίστασης στην Ήπειρο.
Ένας κορυφαίος εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής φωτογραφίας, που με την τέχνη του αποτύπωσε τα δύσκολα χρόνια του πολέμου, το μεγαλείο της Αντίστασης και την εικόνα της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Η καθημερινή ζωή των ανθρώπων της υπαίθρου, των ανθρώπων του μόχθου και της πάλης για επιβίωση, ήταν πάντα στο κάδρο της μηχανής του. Με τον αμείλικτο ρεαλισμό του φωτογραφικού του φακού, μέσα από ζωντανές εικόνες, αλλά συνάμα με ευαισθησία και ανθρωπιά, κατέγραψε τα συμβάντα από την αγαπημένη του Ήπειρο, που συνθέτουν την ιστορία αυτού του τόπου.
Με τη φωτογραφική του αποτύπωση, συγκίνησε και συγκινεί, εμπνέει και καθοδηγεί.
Όπως πολλοί πιστεύουν, οι φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα από την Αντίσταση πέρασαν αναμφίβολα στην Ιστορία μας ως αψευδής μαρτυρία μιας κορυφαίας πράξης του ελληνικού λαού. Η αγριότητα του πολέμου, οι κακουχίες, το πάθος για τον αγώνα, όλα βρίσκονται εκεί, καταγραμμένα από τον φακό του με την κατάθεση της ψυχής του».

ΠΗΓΗ: http://arta.artinoi.gr/

ΕΛ.ΣΤΑΤ: «Βουτιά» 36,7% στην οικοδομή τον Ιούνιο

«ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ»

Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!
H μεγαλύτερη μείωση πανελλαδικά (46%) των νέων αδειών στην περιοχή μας!
Στο εξάμηνο η πτώση άγγιξε το 44,6%.

Νέα μεγάλη πτώση κατά 36,7% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, ενώ για το α΄ εξάμηνο καταγράφεται «καθίζηση» στον οικοδομικό όγκο κατά 44,6%.
Η εξέλιξη αυτή στην πάλαι ποτέ «ατμομηχανή της οικονομίας» οξύνει τα προβλήματα της ανεργίας στα δεκάδες επαγγέλματα που εμπλέκονται στον χώρο της οικοδομής, ενώ και η μεγάλη πτώση στον αριθμό των αδειών που εκδόθηκαν δεν προοιωνίζεται αισιοδοξία για το μέλλον.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ), τον Ιούνιο εφέτος, το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 3.343 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 514,1 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.827,4 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 27,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 35,4% στην επιφάνεια και κατά 36,7% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.


Το εξάμηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου , η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση κατά 35,6 % στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 47,4 % στην επιφάνεια και κατά 44,6 % στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2010.

ΗΠΕΙΡΟΣ
Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την κατάρρευση της Οικοδομής στην Ήπειρο.
Σύμφωνα με αυτά, μόνο τον Ιούνιο η πτώση σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010 στις άδειες της οικοδομικής δραστηριότητας –ιδιωτικής και δημόσιας- έφθασε το 46%(!) και ήταν η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα (σε όλη τη χώρα ο μέσος όρος ήταν -27,8%).
Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2010 εκδόθηκαν 187 άδειες και τον φετινό 101, ενώ παράλληλα, μειώθηκε κατά 3,1% η επιφάνεια των νέων κτιρίων, ενώ πτώση (2,6%) σημείωσε και ο όγκος.

ΙΚΑ: Στον αέρα οι συντάξεις για 900.000 συνταξιούχους!

Αν δεν πάρουμε την 6η δόση κινδυνεύουν να μην πάρουν χρήματα.



Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν 900.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, καθώς η διοίκηση του Ταμείου αδυνατεί να δεσμευτεί για την καταβολή των συντάξεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εξασφαλίσει την 6η δόση.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι δεν μπορεί να απαντήσει αν θα πληρωθούν οι συντάξεις στην περίπτωση που η χώρα δεν λάβει τη δόση από την τρόικα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διοικητής του ΙΚΑ ο σχεδιασμός του ιδρύματος είναι να κλείσει η χρονιά χωρίς να αλλάξει ο προγραμματισμός στις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων, όμως αυτό ενδέχεται να αλλάξει το 2012.
Σημειώνεται ότι τώρα οι συντάξεις καταβάλλονται 10 μέρες πριν το κλείσιμο του μήνα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Λουκέτο σε 6 εφορίες!

Παρελθόν η Β΄ΔΟΥ Ιωαννίνων!

Mε απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αναστέλλεται από 1η Νοεμβρίου 2011, η λειτουργία των Δ.Ο.Υ. της στήλης Β΄ του παρακάτω Πίνακα και μεταφέρεται η καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα τους στις Δ.Ο.Υ. της στήλης Γ, ως εξής:



Από την ίδια ημερομηνία οι Δ.Ο.Υ. Α΄ Ιωαννίνων, Α΄ Καβάλας, Α΄ Βόλου, Α΄ Ξάνθης, Α΄ Κατερίνης και Α΄ Χανίων μετονομάζονται σε Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων (Α΄−Β΄), Καβάλας (Α΄−Β΄), Βόλου (Α΄−Β΄), Ξάνθης (Α΄−Β΄), Κατερίνης (Α΄−Β΄) και Χανίων (Α΄−Β΄), αντίστοιχα.

Οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ., των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ., στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ’ύλην αρμοδιότητα τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών.
Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών.
Ο Προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιοτικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, καθώς και για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών.


Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της Δ.Ο.Υ. υποδοχής.

ΠΙΝΑΚΑΣ Δ.Ο.Υ των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία.
Ιωαννίνων (άρθρο 180 του ΠΔ 551/1988)
Β΄ Ιωαννίνων
Α΄Ιωαννίνων

Καβάλας (άρθρο 188 του ΠΔ 551/1988)
Β΄ Καβάλας
Α΄Καβάλας


Μαγνησίας (άρθρο 300 του ΠΔ 551/1988)
Β΄ Βόλου
Α΄Βόλου


Ξάνθης (άρθρο 316 του ΠΔ 551/1988)
Β΄ Ξάνθης
Α΄Ξάνθης


Πιερίας (άρθρο 340 του ΠΔ 551/1988 και άρθρο 1 του ΠΔ 414/1991−Α52)
Β΄ Κατερίνης
Α΄Κατερίνης


Χανίων (άρθρο 428 του ΠΔ 551/1988)
Β΄ Χανίων
Α΄Χανίων

ΟΓΑ: 8.000 συνταξιούχοι «ξέχασαν» να απογραφούν

Περισσότεροι από 120.000 ασφαλισμένοι «φαντάσματα» στερούν 1,5 δισεκατομμύρια το χρόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στον ΟΓΑ διαπιστώθηκε πως περίπου 8.000 άτομα, που εισέπρατταν συντάξεις δεν προσήλθαν να απογραφούν.
Το κόστος για το ταμείο υπολογίζεται σε 54 εκατομμύρια ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά είναι αποκαλυπτικά για την οικονομική αιμορραγία του ασφαλιστικού συστήματος, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση παίρνει πρόσθετα μέτρα.

ΚΑΛΕΣΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ...

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ...

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ!!



-Είσαι νέος;
-Θέλεις να βοηθήσεις τον τόπο σου;



ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!!

Έλα στις 22-10-2011 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό σχολείο Καλπακίου να το συζητήσουμε.


Να προτείνεις και εσύ ιδέες.
Να οργανωθούμε όλοι οι νέοι του δήμου.
Να απογειώσουμε τον τόπο που όλοι αγαπάμε.
Να τον φτάσουμε εκεί που πραγματικά του αξίζει!!!

Για αυτό το σκοπό έχουμε φτίαξει μια εκδλήλωση στο facebook
http://www.facebook.com/event.php?eid=133278863438879

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Ηπειρώτη αγωνιστή Παύλο Μελά, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου




Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου στον Παρακάλαμο.


Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Πωγωνίου και την ΠΕΔ Ηπείρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα αρχίσουν στις 11 το πρωί στο χώρο του μνημείου στον Παρακάλαμο, με επιμνημόσυνη δέηση.

Στις 11:20 στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και από τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη, ενώ στις 11:30 θα γίνει η Πανηγυρική Ομιλία από τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Μπάκο.


ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

Πατέρας του ήταν Μιχαήλ Γ. Μελάς (1833-1897) και μητέρα του η Ελένη, το γένος Βουτσινά, κόρη γνωστού Κεφαλλονίτη εμπόρου από την Οδησσό.
Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1870 στην Μασσαλία της Γαλλίας.
Κατάγεται από τη μεγάλη και ιστορική οικογένεια των Μελάδων της Ηπείρου με ρίζες που φθάνουν ως την Κωνσταντινούπολη (πριν την Άλωση), ανάμεσα στις πιο ισχυρές στρατιωτικές και πολιτικές οικογένειες του Βυζαντίου, των "Κεφαλάδων" ή κατά άλλους των "Μελανιάδων" (λόγω του χαρακτηριστικού μελαψού χρώματος του προσώπου τους), ενώ κατά άλλους των "Στρατηγόπουλων".
Οι ρίζες της οικογένειας βρίσκονται στην Παηδονιά (πλησίον του Παρακαλάμου) του Δήμου Πωγωνίου, όπου βρίσκεται και "Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΑΔΩΝ" και κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη του κάθε έτος τις 13 Οκτωβρίου, την ημέρα που έχασε την ζωή του (το έτος 2011 -ημέρα Πέμπτη).
Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία ο Παύλος Μελάς στα παιδικά του χρόνια αγάπησε με πάθος οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα. Στον πατέρα του οφείλεται το ότι δεν ξεχνάει την Γιαννιώτική του καταγωγή και ο μεγάλος πόθος του να ελευθερωθούν τα Γιάννενα. Ακούει με έντονο ενδιαφέρον τις ιστορίες που του λέει ο πατέρας του για τις οικογενειακές περιπέτειες του 1821 και η αγάπη του για την πατρίδα γίνεται όλο και πιο δυνατή.
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου για το «παιδί» Παύλο είναι μεγάλη ημέρα και συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση.
Για τον απλό κόσμο ο Παύλος Μελάς πέρασε στο θρύλο και κυριάρχησε στις καρδιές του ως ο κύριος εκφραστής του αγώνα. Η λαϊκή μούσα τον είδε σαν άλλο «Κλέφτη κι Αρματολό» κι έτσι, με τον ίδιο τρόπο, τον παρουσιάζει στα τραγούδια της.
Ο Παύλος Μελάς, βέβαια, δεν ήταν ο μόνος που πολέμησε στο Μακεδονικό Αγώνα, ήταν όμως κορυφαία μορφή. Ο συναγωνιστής τους Κ. Μαζαράκης έγραψε ότι ο Παύλος Μελάς αντιπροσωπεύει «όλην την ιδεολογικήν δύναμιν του αγώνος».


Και ο ιστορικός Διονύσιος Κόκκινος σημειώνει εύστοχα: «Ο Μακεδονικός αγών υπήρξεν υπόθεσις ολοκλήρου του ελληνικού λαού, αλλ’ όπως συμβαίνει πάντοτε, ανεδείχθησαν κατά την διάρκειάν του ηγετικαί μορφαί, αι οποίαι δια των ενεργειών των ή της θυσίας των έδωσαν βαθύτερον περιεχόμενον εις αυτόν. Μεταξύ των ηγετικών αυτών μορφών διακρίνονται ο Ίων Δραγούμης και ο Παύλος Μελάς».
Παραθέτοντας το μικρό ιστορικό αυτής της θρυλικής μορφής που συμβολίζει τον πεισματικό αγώνα των ελλήνων εναντίον των εχθρών τους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουμε και φέτος με κεντρικότερη την κατάθεση στεφάνων στον «ανδριάντα του» στην ΤΚ Παρακαλάμου.


Δήμος Πωγωνίου

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ψήφισμα για την επιβολή φόρου στην ακίνητη περιουσία

Αρ. Πρωτ. 2091
Αθήνα
10/9/2011

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στη συνεδρίαση του της 6ης Οκτωβρίου 2011, συζήτησε το θέμα επιβολής έκτακτου τέλους επί των ακινήτων που επέβαλλε η Κυβέρνηση κατ΄ επιταγή της Τρόικας με το νόμο 4021/2011και κατέληξε στο ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας:

Το χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση στη μικροϊδιοκτησία (απαλλάσσοντας με ευνοϊκές εξαιρέσεις την βιομηχανία, τη βιοτεχνία και τους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων), έχει εξοργίσει την Ηπειρωτική αποδημία και τον Ελληνικό λαό.
Πέραν του ότι το εν λόγω χαράτσι είναι αντιλαϊκό και αντισυνταγματικό, πέραν του ότι αποτελεί στίγμα αντιλαϊκού θράσους, σε συνδυασμό και με τα αλλεπάλληλα έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και που κυρίως πλήττουν τα χαμηλά λαϊκά εισοδήματα, ο λαός μας έχει οδηγηθεί πλέον σε απελπισία και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα αναγκαία και στοιχειώδη.


Η ΠΣΕ καλεί τις οργανώσεις της Ηπειρωτικής αποδημίας με συγκεντρώσεις, ανακοινώσεις, να διαφωτίσουν τα μέλη τους, έτσι ώστε να αντισταθούν και να μη σκύψουν το κεφάλι, γιατί η άρνηση πληρωμής είναι αναγκαία πράξη για τους μη έχοντες και πράξη αλληλεγγύης για κείνα τα λαϊκά νοικοκυριά που ακόμη αντέχουν.


Τέλος, η ΠΣΕ διαμαρτύρεται έντονα για τη λήψη τέτοιων αντιλαϊκών μέτρων, που οδηγούν το λαό σε πτώχευση και καλεί την κυβέρνηση να αφουγκραστεί επιτέλους την απελπισία και την αγωνία εκατομμυρίων πολιτών και να προβεί σε ανάκληση του εν λόγου μέτρου και στην αλλαγή οικονομικής πολιτικής.


Το γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ: Η χώρα πτωχεύει, ο λαός εξαθλιώνεται και η κυβέρνηση συμβιβάζεται


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,
10 Οκτωβρίου 2011

Η εικόνα των Μέρκελ – Σαρκοζί που συζητούνε για το μέλλον της χώρας μας αλλά και για τον τρόπο που θα μας οδηγήσουν στη χρεωκοπία, διασφαλίζοντας τα δικά τους συμφέροντα, είναι μια εικόνα προσβλητική για τον κάθε Έλληνα και κυρίως για τους Έλληνες πολιτικούς.
Έχοντας απέναντί τους μια εντελώς συμβιβασμένη και ανήμπορη Κυβέρνηση, ακόμα και για να διεκδικήσει τα στοιχειώδη, οδηγούν έναν λαό στην πλήρη εξαθλίωση και μια χώρα σε κατεδάφιση.
Την ίδια στιγμή που οι «εντεταλμένοι» τους, πιέζουν και απειλούν ακόμη και για μισθούς Βουλγαρίας στη χώρα, οι «μεγάλοι» ηγέτες διαμορφώνουν το μέλλον μας!


Το τραγικότερο όλων είναι η εκκωφαντική απουσία των Κυβερνόντων. Πολιτικοί που έμαθαν να λένε μόνο ΝΑΙ, να σκύβουν ολοένα και περισσότερο στους σύγχρονους κατακτητές μας, να υπογράφουν και να συμφωνούν, αγνοώντας παντελώς τον ίδιο το λαό, που υποτίθεται ότι υπηρετούν.
Κάθε δόση και ένας εκβιασμός, κάθε εκβιασμός και μια «σωτηρία».
Οι λέξεις μιλάνε από μόνες τους:
«σωτηρία ή χρεωκοπία», «Αργεντινή», «πόλεμος».
Όλες στην υπηρεσία της τρομοκρατίας ενός λαού που τον συνθλίβετε καθημερινά.
Από την αποφράδα ημέρα των ανακοινώσεων του κ. Πρωθυπουργού από το Καστελλόριζο κάθε λίγο και λιγάκι μας λένε πληρώστε να σωθούμε και πάλι από την αρχή.
Μετά από ενάμισι χρόνο από την προσφυγή στο Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η χώρα βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα χρεωκοπίας.
Οι διλληματικοί εκβιασμοί και η ψήφιση των μνημονίων δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Η εφαρμοζόμενη πολιτική έχει πλέον υπερβεί τα όρια ανοχής και αντοχής του ελληνικού λαού.
Οι κυβερνητικές αστοχίες, παλινωδίες, ερασιτεχνισμοί και ανεύθυνοι κουτσαβακισμοί έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο λες και προετοίμαζαν επιμελημένα τη νέα μορφή κατοχής που απαιτεί η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ και ο κ. Σόϊμπλε.
Με βάση τον πατριωτισμό που επικαλούνται ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος, οι Γερμανοί μετά τις τηλεπικοινωνίες ετοιμάζονται να κατακτήσουν όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που αφορούν τον ορυκτό μας πλούτο και τη παραγωγή ενέργειας.
Το Δ' Ράιχ δεν επιβάλλεται με τα όπλα αλλά με την οικονομική κατοχή όλων των πλουτοπαραγωγικών μας δυνάμεων.
Η κυβέρνηση ανέμελα, αστόχαστα και ανήμπορα παρακολουθεί τη μετάλλαξη μας και την προσαρμογή μας στις νέες μορφές υποτέλειας.
Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και η ακύρωση κάθε κανονιστικού πλαισίου στις σχέσεις εργαζομένων-εργοδοσίας μετατρέπει τη κοινωνία σε ζούγκλα και η αγορά εργασίας “Ρουμανοποιείται” ανεξέλεγκτα. Η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει τη φοροδιαφυγή οδήγησε σε φοροληστρική επίθεση στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με αποτέλεσμα να αυξηθεί η φτώχεια.
Η φτώχεια έχει ξεπεράσει το 30% του ελληνικού λαού.
Δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες ζουν σε δραματικές συνθήκες και οι κυβερνώντες απαιτούν τη “σωτηρία” της χώρας εξαθλιώνοντας τους πολίτες για να ικανοποιηθούν οι δανειστές.
Χώρα με ρακένδυτους πολίτες είναι ανυπόληπτη και αδύναμη χώρα, έρμαιο στις διαθέσεις των ισχυρών.
Είναι καιρός έστω και την ύστατη στιγμή να καταλάβουν όλοι οι καθ' ύλην αρμόδιοι ότι οι Έλληνες ζητούν ελπίδα.
Και απαιτούν να έχουν πολιτικούς ταγούς που οι παραλήψεις τους, οι αστοχίες τους και τα λάθη τους δεν θα οδηγούν στην καταστροφή.
Η πολιτική είναι διαχείριση και υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι η διαχείριση μιας παρέας για το τι αντιλαμβάνεται ως “δημόσιο συμφέρον”.
Οι συνθήκες απαιτούν πολιτικούς με υψηλό φρόνιμα καθήκοντος να υπηρετούν τον ελληνικό λαό και όχι δοτούς εντολοδόχους που διαγκωνίζονται πως θα γίνουν αρεστοί στους επικυρίαρχους.
Οι Έλληνες απαιτούν να έχουν πολιτικούς που τιμούν τον λόγο τους και σέβονται την λαϊκή εντολή και δεν την εκφυλίζουν.
Απαιτούν να έχουν εκπροσώπους-βουλευτές που αναλαμβάνουν ως υπέρτατο καθήκον την σωτηρία του λαού και δεν συνηγορούν στην κατάλυση της αυτονομίας του.
Έφτασε η ώρα της αλήθειας και υπενθυμίζουμε ότι οποιαδήποτε απόφαση απαιτεί συμμετοχή του λαού (όχι με δημοψηφισματικά διλλήματα).
Με το λαό θεατή οδηγούμαστε σε εκποίηση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Λύση στο πρόβλημα του χρέους δεν θα πρέπει να υπάρξει αν δεν εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο για κάθε τι που θα αποφασιστεί.


Η τρόικα κ. Πρωθυπουργέ μας επιβάλλει την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων, η δική σας πρόταση ποια είναι;
 Ποια είναι η πρόταση σας για την Δημόσια Διοίκηση;
Η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις; και ύστερα;
 Ποια είναι η πρόταση σας για την ανάπτυξη;
 Ποια είναι η πρόταση σας για τον Τουρισμό;
 Ποια είναι η πρόταση σας για την Ναυτιλία;
 Ποια είναι η πρόταση σας για τον Πρωτογενή τομέα;
 Ποια είναι η πρόταση σας για να γίνει διεθνώς ανταγωνιστική η Παιδεία μας;
 Ποια είναι η πρόταση σας για να γίνουν οι Καλλικρατικοί Δήμοι φορείς ανάπτυξης;
 Ποια είναι η πρόταση σας για τους μικρο-μεσαίους που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Κοινωνίας;
Δεν υπάρχει πρόταση κ. Πρωθυπουργέ και κάθε παρέμβαση των Υπουργών σας οπουδήποτε αντί να λύνει προβλήματα και να δημιουργεί ευνοϊκότερες συνθήκες παραγωγικών δράσεων και επενδύσεων συσκοτίζει τα πράγματα και απογοητεύει τον όποιο υποψήφιο επενδυτή.
Η φυγή προς τα εμπρός είναι η μόνη διέξοδος, φυγή όμως όχι καθοδηγούμενη από την τρόικα, φυγή καθοδηγούμενη από τα Ιστορικά πεπρωμένα της χώρας.


Η χώρα και ο Λαός έχουν δυνατότητες, οι ηγεσίες,  πολιτικές – οικονομικές – πνευματικές έχουν;

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Στο χείλος του γκρεμού


Τσεκούρι όσο δεν πάει πέφτει στις επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων από το κρατικό προϋπολογισμό το 2012 κάτι που σημαίνει ότι τα ταμεία θα πρέπει, είτε να κυνηγήσουν άγρια όσους δεν καταβάλουν εισφορές, είτε να αρχίζουν να πουλάνε από την περιουσία τους.

Οι επιχορηγήσεις σε σχέση περικόπτονται σε μεγάλο βαθμό και το συνολικό κονδύλι είναι μειωμένο κατά1,5 δισ. ευρώ.
Οι επιχορηγήσεις του προϋπολογισμού θα είναι συνολικά μειωμένες κατά 9,8% (στα 13,4 δισ. ευρώ από 14,8 δισ. ευρώ) και τα ποσά θα είναι, ανά ταμείο:

27% λιγότερα για τον OΓA (3,3 δισ. από 4,6 δισ. ευρώ).
41,6% λιγότερα προς το IKA (2,1 δισ. από 3,6 δισ. ευρώ).
100% λιγότερα προς τον OΠAΔ.
11,5% λιγότερα προς το NAT (1 δισ. από 1,1 δισ. ευρώ).
10,2% λιγότερα για OAEE (800 εκατ. από 891 εκατ. ).
34,6% λιγότερα προς τον OAEΔ (500 εκατ. από 764 εκατ. ευρώ).
Mειωμένα κατά 20% θα είναι και τα κονδύλια για την κοινωνική χρηματοδότηση (320 εκατ. από 400 εκατ. ευρώ).
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού το κονδύλι για μισθούς και συντάξεις είναι μειωμένο κατά 1,256 δισ. ευρώ, σε σχέση με το πόσο εκτιμάται ότι τελικά θα διαμορφωθεί το 2011.
Συγκεκριμένα θα διαμορφωθεί στα 20,472 δισ. ευρώ, έναντι 21,728 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 5,8%.
Oι συνολικές πρωτογενείς δαπάνες εμφανίζονται μειωμένες κατά 5,1% και διαμορφώνονται σε 49,185 δισ. ευρώ, από 51,839 δισ. ευρώ, που αναμένεται να διαμορφωθούν για το σύνολο του 2011.
Ως ποσοστό μισθοί και συντάξεις αντιπροσωπεύουν το 41,6% για το 2012, έναντι 41,9% που θα διαμορφωθεί φέτος. Tο κονδύλι για τις συντάξεις εμφανίζεται αυξημένο κατά 1,2% και θα διαμορφωθεί στα 6,577 δισ. ευρώ, έναντι 6,5 δισ. ευρώ που θα είναι για το τρέχον έτος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Καταργούνται οι εκπτώσεις φόρου στις e-δηλώσεις


Τέλος στο προνόμιο της έκπτωσης 1,5% ή 118 ευρώ επί του συνολικού οφειλόμενου φόρου, βάζει το υπουργείο Οικονομικών για όσους κατέθεταν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά στις εφορίες.
Βαθιά το χέρι στην τσέπη των φορολογουμένων θα βάλει το 2012 η Εφορία μετά την καθήλωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις ψαλιδισμένες μειώσεις λόγω παιδιών και το μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές.

Οι επιβαρύνσεις διευρύνονται περαιτέρω εξαιτίας της κατάργησης της έκπτωσης 1,5% επί του οφειλόμενου φόρου και έως 118 ευρώ που ίσχυε μέχρι φέτος για όσους υπέβαλλαν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά.

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Σε δόσεις το "ψαλίδι" και οι "αυξήσεις" στους μισθούς


Σε διάστημα δύο ετών θα γίνουν οι περικοπές σε όσους υπαλλήλους χάνουν άνω του 30%.



Σταδιακά σε δύο χρόνια θα γίνουν οι περικοπές μισθών, αλλά και οι αυξήσεις που απορρέουν από τις διατάξεις του νέου μισθολογίου, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Με την εφαρμογή του νόμου, για όσους δημοσίους υπαλλήλους η μείωση δεν υπερβαίνει το 30% των αποδοχών που ελάμβαναν έως και τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος των νέων ρυθμίσεων, η περικοπή θα είναι άμεση.
Αν η μείωση είναι μεγαλύτερη του 30% των αποδοχών τους, θα δουν τους μισθούς τους να ψαλιδίζονται κατ' αυτό το ποσοστό με την εφαρμογή του νόμου, ενώ η περαιτέρω μείωση που προβλέπεται βάσει του νομοσχεδίου θα γίνει ισόποσα σε χρονικό ορίζοντα δύο ετών μετά το τέλος του πρώτου έτους εφαρμογής του, δηλαδή έως το 2013.
Σε περίπτωση αυξήσεων, εφόσον η μηνιαία αύξηση είναι μέχρι 50 ευρώ καταβάλλεται άμεσα με την έναρξη εφαρμογής του νέου μισθολογίου, ενώ αν πρόκειται για αύξηση από 50 έως 100 ευρώ καταβάλλεται ισόποσα σε διάστημα δύο ετών και αν υπερβαίνει τα 100 ευρώ χορηγείται σε διάστημα τριών ετών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: "Υποπτες" 60.000 αναπηρικές συντάξεις

Από «κόσκινο» θα περάσουν οι αναπηρικές συντάξεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο καταβάλλονται σε αναπήρους–μαϊμού.
Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι μέσα στην επόμενη τετραετία το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων να πέσει από το 14% στο 9%, δηλαδή να προσεγγίσει τον κοινοτικό μέσο όρο.

Σε πρώτη φάση στο στόχαστρο θα βρεθούν 60.000 ύποπτες συντάξεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο καταβάλλονται σε αναπήρους μαϊμού.
Σημειώνεται πως το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις στους διάφορους νομούς της χώρας, γεγονός που πιστοποιεί τη δράση συγκεκριμένων κυκλωμάτων.
Για να μπει τέλος σε ανάλογα φαινόμενο καθιερώνεται ενιαίο σύστημα χορήγησης συντάξεων και άλλων παροχών (π.χ. επιδομάτων) στα άτομα με αναπηρία. Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν στο σύνολο των ασφαλισμένων ανεξαρτήτως του που εργαζόμενου (δημόσιο, ιδιωτικό τομέα κ.α.).


Συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Συνολικά σε 45 σημεία στη χώρα θα λειτουργούν υγειονομικές επιτροπές, οι οποίες θα είναι τριμελείς και θα στελεχώνονται από γιατρούς.
Οι επιτροπές αυτές θα πιστοποιούν τη πάθηση, θα καθορίζουν το ποσοστό αναπηρίας καθώς και τη χρονική διάρκεια.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Διακοπή της κυκλοφορίας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο ρεύμα από Γιάννενα προς Ηγουμενίτσα

Προσωρινά θα διακοπεί η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από Α/Κ Νεοχωρίου έως Α/Κ Βασιλικού (κατεύθυνση από Γιάννενα προς Ηγουμενίτσα), την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Σχετικά:
«Από την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης μίας γέφυρας στήριξης εξοπλισμού του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας, θα διακοπεί η κυκλοφορία του αριστερού κλάδου, από Α/Κ Νεοχωρίου έως Α/Κ Βασιλικού (κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα), στις 12 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα από 08:00 έως τις 16:00.
Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας μέσω της Εθνικής Οδού Νεοχωρίου-Νεράιδας.
Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση».