Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Super League: Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννενα 2 - 2


Χορταστικό παιχνίδι, δίκαιη μοιρασιά.
Ύστερα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

Οι Αγρινιώτες έπαιζαν με 10 παίκτες από το 40' λόγω αποβολής του Ρότσα, ενώ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι στο 55΄ με τον Γεωργίου.
Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τον Παναιτωλικό με τον Τζενάμο κάτω από τα δοκάρια.
Στην άμυνα ο Κουτρομάνος δεξιά, ο Άντι αριστερά και οι Ανασασιάδης, Κούσας κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Οι Σιόντης και Μουμίν ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Θεοδωρίδης αριστερά, ο Ρότσα στον άξονα και ο Καμαρά δεξιά, ενώ στην κορυφή ήταν ο Χαριστέας σε σύστημα 4-2-3-1.
Από την άλλη πλευρά ο Ντε Μόλ παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Κηπουρό στο τέρμα.
Ο Πάντος ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Βάντερσον στο αριστερό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπουζίντ και Κώτσιος. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου και Λίλα με τους δυο πρώτους σε ρόλο αμυντικών χαφ και στην επίθεση ο Μπακαγιόκο στην κορυφή με, Ντε Βισέντι αριστερά και ο Γεωργίου δεξιά σε σύστημα 4-3-3.


Ο Παναιτωλικός άρχισε δυνατά τον αγώνα και έκλεισε στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους που δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν σε αυτό το εκρηκτικό ξεκίνημα των αντιπάλων.
Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ, αλλά τελικά αυτό ήρθε από την άσπρη βούλα στο 25ο λεπτό όταν ο Θεοδωρίδης εκτέλεσε εύστοχα το (αυστηρό) πέναλτι που κέρδισε από τον Κώτσιο.
Κόντρα στη ροή του ματς, ο ΠΑΣ βρέθηκε να προηγείται 2-1 μέσα σε τέσσερα λεπτά.
Κι αυτό γιατί η άμυνα του Παναιτωλικού παρουσίασε ξανά τις παιδικές ασθένειες.
Στο 30ο λεπτό ο Μπακαγιόκο έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε άψογα για το 1-1 και στο 34' ο Ντε Βινσέντι με κεφαλιά "κρέμασε" τον Τζενάμο και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Δύο λεπτά μετά το γκολ του ΠΑΣ ο Καμαρά απάντησε και με κεφαλιά έκανε το 2-2. Ωστόσο, τα χαμόγελα για το γκολ του Παναιτωλικού έδωσαν τη θέση τους στον προβληματισμό, αφού ο Ρότσα στο 39ο λεπτό αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Γεωργίου και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Ουφ, τελείωσε (το πρώτο μέρος).


Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο Παναιτωλικός να έχει την κατοχή της μπάλας.
Ευτυχώς, δηλαδή, που ο ΠΑΣ έκανε την ευκαιρία με τον Γεωργίου (εξ επαφής πλασέ στο δοκάρι), αλλιώς θα νομίζαμε ότι οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω.
Ο Ντεμολ θέλησε να το χτυπήσει γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2, αλλά ο ΠΑΣ μάλλον αγχώθηκε από την αριθμητική υπεροχή και έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πιέζουν αυτοί για το τρίτο γκολ.
Παρά τις προσπάθειες στο τέλος, το 2-2 έμελλε να γράψει την ιστορία της χορταστικής αναμέτρησης.


Παναιτωλικός (Τεννές): Τζενάμο, Κουτσομάνος, Κούσας, Αναστασιάδης (57' Παλαιολόγος), Άντι, Σιόντης, Ρότσα, Μουμίν, Θεοδωρίδης (Μπαμόνγκο 79'), Καμαρά (Μεζάκ 82'), Χαριστέας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ντεμόλ): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Μπουζίντ, Λίλα, Ντε Βισέντι (Μπεσέρα 68'), Βάντερσον, Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου (Ζαϊρί 76'), Μπακαγιόκο, Γεωργίου (Κουέβας 85').

ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ: Τι κέρδισα από το ΠΑΣΟΚ και θα το...ξαναψηφισω!!!

Στη γκρίζα ζωή μας λίγο χιούμορ όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά είναι απαραίτητο για την επιβίωση και την ψυχική μας υγεία.

1. Έκοψε το...τσιγάρο η γυναίκα μου!!! (έκανε 2 πακέτα την ημέρα)
2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (ταβερνάκι και ρετσίνα τέλος)
3. Έκοψα το ένα αυτοκίνητο (παρέδωσα τις πινακίδες και γλίτωσα τέλη και ασφάλεια)
4. Έκοψα τις εξόδους!!! (ήθελα 35 ευρώ κάθε βδομάδα για το καφενείο)
5. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω μόνο!!! αναπάντητες)
6. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat ή το skype καλό είναι.)
7. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα. (καλή είναι και η λαϊκή του Σαββάτου)
8. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (κάνω πως ξεχνάω και δεν παίρνω ούτε τηλέφωνο στις γιορτές)


ΣΥΝΟΛΟ:
1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Ταβέρνα: 40 ευρώ Χ 52 βδομάδες= 2.080 ευρώ
3. Βενζίνη+τέλη+ασφάλεια: (30 ευρώ Χ 52 εβδομάδες)+220+384= 2.184 ευρώ
4. Καφενείο: 35 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 1.820 ευρώ
5. Σύνδεση κινητού: 16 ευρώ Χ 12 μήνες= 192 ευρώ
6. Κεράσματα: 150 καφέδες-ρακές Χ 1,5 ευρώ= 225 ευρώ
7. Ρούχα: 300 ευρώ
8. Δώρα: 200 ευρώ
...........


Αποτέλεσμα: Εννέα χιλιάδες εκατόν εβδομήντα ένα ευρώ (9.171)!!!
Είδατε ????


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα ! !
(κάτι ήξερε ο Γιωργάκης.....)


Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:
1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Αλκοολικός
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις (Τώρα ότι αγοράζω είναι σίγουρα κινέζικα)
9. Υποχρεώσεις


ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;
Γι' αυτό ξαναψηφίζω ΠΑΣΟΚ ! !

Public Issue: Υπέρ της παραμονής στο ευρώ 6 στους 10 Έλληνες

Το 60% των πολιτών θεωρεί πιθανή την πτώχευση.



Υπέρ της παραμονής στο ευρώ και κατά της επιστροφής στη δραχμή τάσσεται το 66% των πολιτών, θεωρώντας ότι μία παρόμοια μεταβολή θα επιδείνωνε την κατάσταση της χώρας μας, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue.
Σε σύγκριση με ανάλογη έρευνα πριν από τέσσερις μήνες, το ποσοστό αποδοχής αυξήθηκε κατά 5%.
Σύμφωνα με έρευνα της «Καθημερινής», το 15% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή τάσσεται το 15%, ενώ 52% των ερωτηθέντων πιστεύει στο μέλλον της ευρωζώνης, ενώ το 40% το θεωρεί αβέβαιο.
Τέλος το 60% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρεί πιθανή την πτώχευση της Ελλάδας.

ΝΤΕΡΒΕΝΙ: Ένας πανάρχαιος δρόμος, μια ιστορία

ΕΦΟΡΙΑ: Η μείωση του αφορολογήτου βραχνάς του οικογενειάρχη

                                                            
Τα νοικοκυριά της χώρας αργοπεθαίνουν.

Τα νοικοκυριά της χώρας βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσηςκαθώς οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία.

Για άλλη μια φορά οι συνήθεις ύποπτοι, οι απλοί οικογενειάρχες, είναι αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη.
Σύμφωνα και με "ΤΟ ΒΗΜΑ", η μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ, αντί για 12.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, θα γονατίσει τα νοικοκυριά αφού από αυτή την αλλαγή θα επιβαρυνθούν περισσότεροι οι έγγαµοι µε παιδιά σε σύγκριση µε τους άγαµους - έγγαµους χωρίς παιδιά.
Αυτό συµβαίνει διότι το παλαιό αφορολόγητο κάλυπτε υψηλότερους συντελεστές του 10% που εφαρμόζεται για εισοδήµατα κάτω των 12.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για παράδειγμα, "άγαµος - έγγαµος χωρίς παιδιά θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 700 ευρώ από τη µείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ που ήταν πέρυσι.
Ο έγγαµος µε ένα παιδί θα επιβαρυνθεί κατά 70 ευρώ παραπάνω σε σχέση µε τον άγαµο, ενώ ο έγγαµος µε τα δύο θα πληρώσει πρόσθετους φόρους κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσής του 840 ευρώ.
Εκεί όµως που η αδικία «χτυπάει κόκκινο» είναι στους έγγαµους µε τρία ή περισσότερα παιδιά. Συγκεκριµένα, πέρυσι το αφορολόγητο για έγγαµο µε τρία παιδιά ήταν 23.500 ευρώ και πλέον διαµορφώνεται σε 17.500 ευρώ.
Αυτό σηµαίνει πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση 1.470 ευρώ, ενώ για τον έγγαµο µε τέσσερα παιδιά η επιπλέον επιβάρυνση διαµορφώνεται σε 1.390 ευρώ".

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αντιδρά στην κατάργηση του ΙΓΜΕ Πρέβεζας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα
25-09-2011



Το παράρτημα του ΙΓΜΕ Ηπείρου στην Πρέβεζα, που η δράση του έχει καταξιωθεί σε όλη την Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα, έχει συμβάλει τα μέγιστα για την ανάπτυξη της περιοχής και θα συμβάλλει ακόμη περισσότερα στην χώρα μας, στην αναζήτηση και εξεύρεση πετρελαίου και γεωθερμικών πεδίων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου. Αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής, είναι ουσιαστική η ύπαρξη του παραρτήματος στην Πρέβεζα, που διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και άριστα εξοπλισμένο και πιστοποιημένο Χημείο με πρωτοπορία στην έρευνα.
Η ΠΣΕ δηλώνει ότι, παράλληλα, συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την διατήρηση του παραρτήματος στην Πρέβεζα, που συνεπάγεται διατήρηση των θέσεων εργασίας όλων όσων εργάζονται σήμερα, τονίζοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το Σωματείο των εργαζομένων, για την διατήρηση του παραρτήματος τόσο αναγκαίου για την περιοχή, όπως κατέδειξε πρόσφατη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταδεικνύοντας και γνωστοποιώντας σε όλους, την λάθος κυβερνητική βλαπτική επιλογή.

Το γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Πίνακας με το εφάπαξ που θα παίρνουν πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά από νέα περικοπή από 20% έως 30%

Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται πώς διαμορφώνεται πλέον το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων μετά από νέα περικοπή από 20% έως 30%.

ΚΑΝΑΛΑΚΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: θανατηφόρο τροχαίο

Την ζωή της έχασε το βράδυ του Σαββάτου μια γυναίκα οδηγός αυτοκινήτου όταν αυτό εξετράπη από την πορεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη γυναίκα εξετράπη από την πορεία του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και προσέκρουσε σε δέντρα.

Το τροχαίο συνέβη στην περιοχή του Καναλίου της Πρέβεζας λίγο μετά την διασταύρωση "Φραξίλα" και σύμφωνα με τις πληροφορίες το όχημα είχε κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα.
Από την άμορφη μάζα του αυτοκινήτου μετά την σφοδρή σύγκρουση ανασύρθηκε νεκρή η άτυχη οδηγός του.

ΠΗΓΗ: http://www.pamepreveza.gr/

ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: Κυνηγοί οφειλετών με αμοιβή από 200 έως και 1.000 ευρώ

Ελεγκτικές εταιρείες ξεκινούν τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων

Με αμοιβή από 200 έως 1.000 ευρώ ανά υπόθεση ξεκινούν οι ελεγκτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων των ληξιπρόθεσμων οφειλετών.
Οι συμβάσεις θα συνάπτονται από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών στις οποίες είναι βεβαιωμένες οι ληξιπρόθεσμες ανείσπρακτες οφειλές, οι ελεγκτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία αναλαμβάνουν την υποχρέωση να ερευνούν διεξοδικά τα δεδομένα συγκεκριμένων υποθέσεων οφειλετών του Δημοσίου με χρέη βασικής οφειλής, κυρίως άνω των 150.000 ευρώ. Σκοπός των αναδόχων είναι:
- Ο εντοπισμός επιπλέον περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των υπόχρεων ή συνυπόχρεων αυτών, όπως ακινήτων που δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική αρχή ή δεν έχουν μεταγραφεί.
- Απαιτήσεων στα χέρια τρίτων.
- Ειδικών περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρήσεων που μεταβιβάστηκαν.
- Περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν από τρίτους με χρηματικούς πόρους του υπόχρεου.
- Εικονικών μεταβιβάσεων.
- Εικονικών βαρών.
- Τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό κ.λπ.

Οι ελεγκτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία θα πρέπει να υποδείξουν πρακτικές και να παράσχουν εξειδικευμένες κατά περίπτωση νομικές συμβουλές με σκοπό την αξιοποίηση των παρεχομένων πληροφοριών.

PULSE: 6% προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ

Στην δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για τον «Τύπο της Κυριακή» η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα:
ΝΔ: 21,5%
ΠΑΣΟΚ: 15,5%
ΚΚΕ: 9%
ΛΑΟΣ: 5,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ–ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 2%
άλλο κόμμα 4% , ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30% .
Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι στο 36% και της ΝΔ στο 60%. Το 59,5% δεν επιλέγει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό κανέναν μεταξύ των κ Παπανδρέου και Σαμαρά ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24% και ο πρωθυπουργός 15%.

ALCO: 8% μπροστά η ΝΔ με αναγωγή επί των εγκύρων

Στην δημοσκόπηση της ALCO για το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 5,8%.
Συγκεκριμένα:
ΝΔ: 21,3%
ΠΑΣΟΚ: 15,5%
ΚΚΕ: 7,4%
ΛΑΟΣ: 5,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ–ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,2%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 1,6%
άλλο κόμμα επιλέγει το 3,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος 32,6% (λευκό - άκυρο - αποχή - αναποφάσιστοι).
Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ(29,3 %) - ΠΑΣΟΚ(21,3%) φθάνει τις 8 μονάδες.
Όπως προκύπτει από την ιδία δημοσκόπηση, το 79% πιστεύει ότι πήγαν χαμένες οι θυσίες των πολιτών τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ 6 στους 10 πολίτες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Θέμα παραίτησης υπουργών θέτουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλαν ο Θανάσης Οικονόμου και ο Οδυσσέας Βουδούρης



Αναταραχή αναμένεται να προκαλέσει στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, η ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο Θανάσης Οικονόμου, βουλευτής Ιωαννίνων και ο  Οδυσσέας Βουδούρης, βουλευτής Μεσσηνίας, που την υπογράφουν, θέτουν θέμα παραίτησης για όποιους είτε δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων, είτε διακρίνονται για την αμφιθυμία τους στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων, είτε θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τους προσωπικούς τους προσανατολισμούς, απέστειλαν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Οι δύο βουλευτές, πάντως, δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και ότι δεν πιστεύουν ότι η κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο. Απλά, όπως αναφέρουν, οι αποφάσεις δεν έχουν προχωρήσει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει κατά τη γνώμη τους.


Η ανοιχτή επιστολή των δύο βουλευτών έχει ως εξής:
«Το διακύβευμα της περιόδου που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Πέρα από την αγωνία και την αδυναμία ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας να ανταποκριθεί στα οικονομικά βάρη, κανείς δεν αγνοεί τις οδυνηρές συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας και κανείς δεν μπορεί να υποτιμά τις μη-αναστρέψιμες επιπτώσεις της για την Ελλάδα.
Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα κατάφεραν να αποτρέψουν μια ανεξέλεγκτη πορεία. Ωστόσο, η στάση της αντιπολίτευσης αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ενώ οι συνθήκες επιβάλλουν εθνική συσπείρωση, τα κόμματα της ιστορικής αριστεράς οχυρώνονται στη διαμαρτυρία, με στερεότυπες ρητορείες και ευχολόγια.
Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, έχει αποκλειστική στόχευση να γίνει, πάση θυσία, ο αρχηγός της πρωθυπουργός της Ελλάδας, θέλοντας να αγνοεί ότι "επαναδιαπραγμάτευση" με δανεικά, συνεπάγεται νέα συμφωνία αλλά με ακόμα πιο δυσμενείς όρους.
Η δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι θα επιδιώξει επαναληπτικές εκλογές όσες φορές και αν χρειαστεί, θυμίζει τους επίδοξους αυτοκράτορες της όψιμης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που μηχανορραφούσαν για τον θρόνο, αντί να αντιμετωπίσουν την επέλαση των βαρβάρων.
Η Ελλάδα όμως δεν αξίζει μια τέτοια μοίρα.
Η αποφυγή της χρεοκοπίας, αλλά ταυτόχρονα και η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας, είναι η μόνη αποδεκτή προοπτική. Αυτή την προοπτική θεωρούμε καθήκον μας να στηρίξουμε. Ωστόσο, για να έχει νόημα η στήριξη στην κυβερνητική προσπάθεια και να ενσωματώνει η προσπάθεια αυτή τις εύλογες ανησυχίες των πολιτών, επιβάλλεται να διευκρινίσουμε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες υλοποιείται. Τρεις είναι αυτές οι βασικές προϋποθέσεις.

Δέσμευση για το αποτέλεσμα:
Τα σκληρά μέτρα λιτότητας πρέπει να συνδεθούν ρητά με συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος θα αποτελεί ξεκάθαρη οριστική και αμετάκλητη δέσμευση. Στόχος που θα αποτελέσει κυριολεκτικά "συμβόλαιο" με τους πολίτες: η χώρα να μπει σε τροχιά πρωτογενούς πλεονάσματος την άνοιξη του 2012, συνεχίζοντας την πορεία που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το πρωτογενές έλλειμμα από 24 δισ. € το 2009, σε 11 δισ. € το 2010 και περίπου 2 δισ. € το 2011. Αυτή η τροχιά είναι ο απαραίτητος όρος για την ανάπτυξη. Πράγματι, ο μεγάλος ασθενής της ελληνικής πραγματικότητας είναι το Δημόσιο. Η επίτευξη του στόχου αυτού, θα αποδείξει ότι το ελληνικό δημόσιο είναι βιώσιμο. Το πλεονασματικό ισοζύγιο, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, θα ανοίξει το δρόμο στην αξιοποίηση των πολλαπλών δυνατοτήτων της χώρας μας.


Μέτρα με όρους δικαιοσύνης και με διάλογο:
Τα μέτρα λιτότητας πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο δίκαια (ή τουλάχιστον όσο λιγότερο άδικα). Η διανομή των βαρών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης, έστω και στο χρονικά περιορισμένο πλαίσιο που διαθέτουμε, όχι αδιαπραγμάτευτη και τελεσίδικη αναγγελία.
Κυβέρνηση αποφασισμένη και αποτελεσματική: Πέρα από τις αδυναμίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ευρωζώνης, είναι δεδομένο ότι στη σημερινή κατάσταση έχουν συμβάλει και οι σημαντικές καθυστερήσεις της κυβέρνησης. Οι υπουργικές αμφιθυμίες, η αναβλητικότητα, οι προσπάθειες ετεροπροσδιορισμού μέσα στο κομματικό πλαίσιο είναι μερικές από τις αιτίες καθυστέρησης.
Είναι πλέον επιτακτικό να μπουν στην άκρη ψευδοδιλήμματα και προσωπικές πρακτικές, που μόνο μεταχρονολογούν τις αναγκαίες αποφάσεις, με μεγαλύτερο όμως κόστος για όλους. Και ενώ ορισμένοι υπουργοί μάχονται αποφασιστικά χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, άλλοι δεν ακολουθούν αυτό το δρόμο. Θεωρούμε πλέον επιβεβλημένο, όσα μέλη της κυβέρνησης δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων ή βάζουν σε προτεραιότητα την προσωπική τους πορεία, να αποχωρήσουν απ' αυτή.
Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις. Αυτές πρέπει να γίνουν με τους ξεκάθαρους στόχους και τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναφέραμε. Αν οι υπερβάσεις αυτές υλοποιηθούν, η έξοδος από την κρίση μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά απ' ότι νομίζουμε. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα χάσει η κυβέρνηση ή κάποια συγκεκριμένη παράταξη, αλλά η Ελλάδα στο σύνολό της», καταλήγουν οι δύο βουλευτές.


ΠΗΓΗ: www.24h.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011


ΡΟΔΟΤΟΠΙ - ΚΑΛΠΑΚΙ 2 - 1
Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε το Σάββατο το απόγευμα το Ροδοτοπι που επικράτησε του Καλπακίου με 2-1.
Το Καλπάκι είχε την υπεροχή στο α΄ μέρος και έχασε κλασικές ευκαιρίες.
 Στην επανάληψη όμως το Ροδοτόπι εμφανίστηκε πιο σοβαρό και στο 55΄ ο Μπίλης μετά από κόντρες σούταρε κάνοντας το 1-0. Στο 60΄ έγινε ένα σκληρό φάουλ και αποβλήθηκε ο Τσουμάνης ο διαιτητής υπέδειξε το φάουλ, ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε κάνοντας το 2-0.
Από εκεί και πέρα το Καλπάκι πίεσε και πάλι αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 82΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καραγιωργου.
Στη συγκεκριμένη φάση ο Μάντζιος ανετρεψε το Μαστραντωνη. Έτσι είχαμε το τελίκό 2-1.


Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Αντωνίου, Χήτος)
Ροδοτοπι: Σταυρόπουλος, Πασχάλης (30΄ Μέγας), Τσίος, Πάικας, Παπαγεωργίου, Μπόσιας, Ανδρέου (60; Ντουμουχτσης), Μπαλωμένος, Νούσιας Χ. (46΄ Μάντζιος), Μπίλης, Μαλάτος Σ.


Καλπακι: Τσόλας, Ηλίας Μ., Μαρκούλης, Καραγιώργος, Δάρδας, Τσουμάνης Π., Καψάλης, Δήμητσας (65΄ Μαστραντωνης), Κατσαβριας, Χολέβας (80΄ Παπακώστας), Ηλίας Β. (30΄ Τάλιος).


ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr/erasitexniko.html

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ- (4η αγωνιστική)
Βουνοπλαγιά: 12
Κατσικά: 10
Κρύα: 9
ΑΕΜ: 9
Μουσιωτίτσα: 7
Ροδοτόπι: 7
Λαψίστα: 6
Πεδινή: 6
Ανατολή: 5
Ηλιόκαλη: 4
Καλπάκι*: 3
Βελισσάριο: 3
Κουτσελιό: 2
Ατρόμητος: 2
Πέραμα*: 1
Ελεούσα: -6
* αγώνα λιγότερο
η Ελεούσα ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

RASS: Σταθερά μπροστά η ΝΔ με 4,3% μονάδες

 Προβάδισμα 4,3 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την εφημερίδα «Το Παρόν».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου:
Ν.Δ. : 25,1%
ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 20,8%
Κ.Κ.Ε.:  8%
ΛΑ.Ο.Σ.:  5,2%
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:  4,1%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,2%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:  3,1%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ:  2,6%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 1,5%
Μεγάλο είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, 20,7%, ενώ το άκυρο-λευκό είναι 2,9%.