Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Super League: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννενα και πέτυχε τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Σαριέγκι, Τοτσέ και Λέτο τα «πράσινα» τέρματα, μείωσε για τον ΠΑΣ Γιάννενα ο Μπακαγιόκο.
Τρία δοκάρια είχε το «τριφύλλι», που χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και κατάφερε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να δείξει στον ΠΑΣ Γιάννινα το ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα.
Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, γνώριζαν πως έπρεπε να "τελειώσουν" μια και καλή το ματς, προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως, αλλά και να μην δώσουν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να σκέφτονται ότι όσο περνάει η ώρα θα μπορέσουν να αποβάλλουν το δικό τους άγχος και να αρχίσουν να διεκδικούν πράγματα από το ματς.
Ότι πλάνο όμως και να είχε ο Βέλγος τεχνικός, ουσιαστικά εξουδετερώθηκε από τους πράσινους οι οποίοι, όπως προείπαμε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήραν τα ηνία του αγώνα.
Και έδειξαν αμέσως το πάθος τους για την νίκη, όταν μόλις στο 4ο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Ζέκα και στο 7ο άνοιξαν το σκορ με το γκολ του Γιόσου Σαριέγκι.
Το γκολ αυτό φάνηκε να πετυχαίνει τον στόχο του, καθώς οι Ηπειρώτες δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την όλη κατάσταση και ουσιαστικά δεν ήταν σε θέση να προξενήσουν και προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.
Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Φερέιρα, έδειχναν ότι δεν ήθελαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να "τελειώσουν" τον αγώνα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Και πράγματα το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0, καθώς ο Τότσε κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.


Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν περίπου ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος της αναμέτρησης και από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε απλώς να συντηρηθεί στο παιχνίδι.
Ενδεικτικό είναι δε, πως οι Γιαννιώτες δεν έδειξαν σε κανένα σημείο πως θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Ζεκά, Κλέιτον (73' Καραγκούνης), Κουίνσι (80' Μαυρίας), Λέτο, Τοτσέ (84' Πετρόπουλος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Στέφαν Ντεμόλ): Φεγκρούς (58' Φεγκρούς), Πάντος, Λίλα, Κώτσιος, Μπακαγιόκο, Πατσατζόγλου, Μπεσέρα, Γεωργίου, Ντε Βινσέντι, Μπουζίντ, Κεϊτά (68' Τζάνης).

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκλέχθηκαν οι εκπρόσωποι για την Π.Ε.Δ.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου συνεδρίασε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 με πρώτο τακτικό θέμα την εκλογή των εκπροσώπων του στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου.
Έτσι στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, πέραν του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη ο οποίος μετέχει αυτοδίκαια και σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο συνδυασμός της πλειοψηφίας «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ» εξέλεξε δύο εκπροσώπους.
1. Βιρβίλης Σταύρος του Μιχαήλ
2. Γκόγκος Χρήστος του Νικολάου


Από τη μειοψηφία και το συνδυασμό «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι», ένας εκπρόσωπος.
1. Ντόντης Ιωάννης του Ευαγγέλου.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Έρχεται το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο

Σημαντικές απώλειες θα δουν στις αποδοχές τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, που μπορεί να φθάσουν στα «ρετιρέ» του Δημοσίου ακόμη και τα 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου.
Η διπλή δοκιμασία στην οποία θα υπόκεινται οι δημόσιοι υπάλληλοι αφορά στην αξιολόγηση στην οποία θα υποβάλλονται κάθε τρία χρόνια, όπως προβλέπει το νέο βαθμολόγιο, ώστε να αποκτήσουν το βαθμό, που σήμερα λαμβάνεται με βάση τα χρόνια υπηρεσίας, κάτι που αποτελεί το «διαβατήριο» για να αλλάξουν βαθμολογική κλίμακα.
Η δεύτερη δοκιμασία έχει να κάνει με την απόδοσή τους στην εργασία, που αποτελεί την προϋπόθεση του πριμ παραγωγικότητας, το οποίο θα υπόκειται σε διαβάθμιση ανάλογα με την κατηγορία των υπαλλήλων και θα καλύπτει ένα μόνο μέρος των απωλειών από την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις

Διαβεβαίωσε ότι "ούτε γίνονται ούτε θα γίνουν μαζικές απολύσεις" στον δημόσιο τομέα.

"Ούτε μαζικές απολύσεις γίνονται. ούτε θα γίνουν.
Ούτε στο μισό πάει ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων. Θεσπίζεται όμως το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγο.
Δεν μπορεί ένας κλητήρας υπουργείου να παίρνει περισσότερα από τον διευθυντή ενός άλλου υπουργείου ή έναν καθηγητή.
Πρέπει να πάμε σε ένα ενιαίο μισθολόγιο.
Στο στενό δημόσιο τομέα πράγματι υπάρχει η μονιμότητα.
Δεν υπάρχει ο φόβος της απόλυσης. Ομως έχει ήδη μειωθεί ο δημόσιος τομέας.
Κατά 100.000 τα τελευταία δύο χρόνια. Πότε έχει ξαναγίνει αυτό;
Το μισθολογικό κόστος των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκε όμως κατά 110% τα τελευταία 10 χρόνια.
Και αυτό είναι ένα δείγμα του σπάταλου δημόσιου τομέα.
Δεν πρέπει να υπάρχει λοιπόν ταμπού στο τι θα συζητήσουμε.

Κ.Κ.Ε.: Ανακοινωση για τον νέο φόρο στα ακίνητα

Το γραφείο Τύπου της κεντρικής επιτροπής του Κ.Κ.Ε. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, όσον αφορά στον νέο φόρο στα ακίνητα.

«Στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό ντου κυβέρνησης - τρόικας η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την ευρωζώνη και την ΕΕ.
Πλατιά συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ και άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις.
Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής επικίνδυνης κυβέρνησης και της οποιαδήποτε συγκυβέρνησης.
Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Ή ο λαός θα σωθεί ή η κερδοφορία της πλουτοκρατίας».

ΤΑΞΙ: Απεργούν Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου σε όλη την χώρα

Νέα 48ωρη κινητοποίηση εξήγγειλαν οι οδηγοί ταξί για την Δευτέρα και την Τρίτη, με απόφαση του κλάδου.
Η απεργία αρχίζει στις 5 το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώνεται στις 5 το πρωί της Τετάρτης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΖΩΟΔΟΧΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ  1 - 2





ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΠΑΝΦΡΟΥΡΙΑΚΟΣ 2 - 0

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Νέο ειδικό διετές τέλος για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ

Νέο χαράτσι από 0,5 έως 10 ευρώ ανά τ.μ σε όλα ακίνητα!
Αφαίρεση ενός μισθού από αιρετά και μετακλητά στελέχη του Δημοσίου.

Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στη διάρκεια του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ.  Γιώργου Παπανδρέου το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει αυτήν την ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος  Βενιζέλος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την πρωινή (και μαραθώνια) συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το τέλος θα εφαρμοστεί σε όλα τα ακίνητα, με μεσοσταθμική απόδοση 4 ευρώ το τ.μ..
Αυτό κατά τον ίδιο μεταφράζεται ότι λαϊκές περιοχές θα πληρώνουν από 0,5 ευρώ το τ.μ. ενώ "πλούσιες" περιοχές θα κληθούν να πληρώσουν τέλος έως και 10 ευρώ το τ.μ..
Αναφορικά με τις καταθέσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό, η κυβέρνηση γνωρίζει πως στην περίπτωση που επιχειρήσει την είσπραξη φόρων από αυτές μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο, καθώς μια τέτοια ενέργεια μπορεί να εκληφθεί ως απόπειρα διπλής φορολόγησης.
Το ενδεχόμενο αυτό κάθε άλλο παρά θεωρητικό είναι για τις περιπτώσεις πολιτών που φορολογήθηκαν για τα εισοδήματά τους στην Ελλάδα και ακολούθως απλώς κατέθεσαν -απολύτως νόμιμα- τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού.
Αντιθέτως αποφεύγει να αγγίξει το θέμα του πόθεν έσχες των καταθέσεων του εξωτερικού, προκειμένου να εντοπίσει όσους έχουν καταθέσεις το ύψος των οποίων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

O πρώτος που ενημερώθηκε για τις κυβερνητικές αποφάσεις ήταν ο πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαράς, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ««Κόβουμε ένα μισθό τον χρόνο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο Δήμαρχο» , «Μέχρι 31 Οκτωβρίου οφείλουμε να αποστομώσουμε τους πάντες», ότι «Ακολουθούν δύο κολασμένοι μήνες».


ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Λαμπάδιασε συνεργείο

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο 5ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, σε μηχανουργείο-συνεργείο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ενεργεί προανάκριση για το συμβάν.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΝΔ: Σκληρή αντίδραση για την ομιλία Παπανδρέου στην ΔΕΘ

«Αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι» σχολίασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.



Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, αλλά για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό.
Όπως είπε, η ΝΔ τον κάλεσε να υιοθετήσει, ορισμένες -έστω- από τις προτάσεις της για μείωση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, επανασύσταση των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας, αλλά δεν το έκανε.
Κατηγόρησε ακόμη τον Πρωθυπουργό ότι «προσπάθησε, με σενάρια καταστροφής, να κάνει το άσπρο - μαύρο ξεχνώντας, ότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τα spreads ήταν 130 μονάδες βάσης και σήμερα έχουν εκτοξευθεί στις 1.900 μονάδες»

«Ο κόσμος είδε, έμαθε, έπαθε και ξέρει. Ο Πρωθυπουργός, με την εμμονή του, σε μια λάθος συνταγή και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, προκαλεί ένταση των διεθνών πιέσεων, αβεβαιότητα και ανησυχία στους πολίτες, φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ακόμη βαθύτερη ύφεση, στέγνωμα της αγοράς, κατάθλιψη και οργή στην κοινωνία», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και κατέληξε: «Αν αυτά είχε να πει ο κ. Παπανδρέου, καταλαβαίνουμε γιατί προσπαθούσε επί μέρες να αποφύγει τη Θεσσαλονίκη».

Ι.Χ.: Αύξηση 20% στα ασφάλιστρα για να κλείσει η τρύπα του Επικουρικού Κεφαλαίου

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος οι οδηγοί ΙΧ οχημάτων να επιβαρυνθούν με μεγάλες αυξήσεις 20% στα ασφάλιστρα, λόγω του μεγάλου οικονομικού ανοίγματος του Επικουρικού Κεφαλαίου και της μη θέσπισης από το υπουργείο Οικονομικών «πλαφόν» στο ύψος των αποζημιώσεων που καταβάλλει για ζημιές από ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πηγές της ασφαλιστικής αγοράς, τρεις είναι οι λύσεις για το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας» των 700 εκατ. ευρώ του Επικουρικού Κεφαλαίου:


Η πρώτη είναι το υπουργείο Οικονομικών να επαναφέρει στο νομοσχέδιο περί εποπτείας και εξυγίανσης των τραπεζών τις διατάξεις που έβαζαν όρια και ανώτατο όριο 100.000 ευρώ στις αποζημιώσεις που καταβάλλει το Επικουρικό για υλικές και σωματικές βλάβες σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων από ανασφάλιστα οχήματα.


Η δεύτερη λύση είναι ο δανεισμός, κάτι που αποκλείεται λόγω της κατάστασης της οικονομίας.


Η τρίτη λύση είναι η αύξηση των εισφορών που δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στο Επικουρικό -ανέρχονται σε 70 εκατ. ευρώ- ώστε να καλυφθεί μέρος του ανοίγματος. Βέβαια, κάτι τέτοιο θα σήμαινε μετακύλιση του κόστους στους ασφαλισμένους.
Οι ίδιες πηγές της αγοράς, λένε πως δεν «σηκώνουν άλλες αυξήσεις τα ασφάλιστρα.
Κι αν αυτές γίνουν, το 10% δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται πολύ περισσότερο».
Στελέχη μιλούν για ανατιμήσεις της τάξης του 20%.