Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κ. ΚΙΛΤΙΔΗΣ: Προσχώρησε στον ΛΑΟΣ

Την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κιλκίς, κ. Κ. Κιλτίδη στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. καλωσορίζοντας τον κ.  Κιλτίδη στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό δήλωσε:
«H χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο ο οποίος πολλαπλασιάζεται. Τα αστικά κόμματα έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν. Η απάντηση στην σωτηρία της πατρίδας είναι ο πατριωτικός χώρος ο οποίος γνωρίζει μια πρωτόγνωρη συσπείρωση, ανέλιξη και εξαιρετική άνοδο στα συναισθήματα του ελληνικού λαού".

ΗΠΕΙΡΟΣ: Παπάς είχε σήμα καμπάνα... στην βάπτιση

Το περιστατικό συνέβη σε περιοχή της Ηπείρου!!!

Ενώ έχει αρχίσει το μυστήριο της βάπτισης ο παπάς ψάχνει τον ψάλτη ενώ στην συνέχεια και κατά την διάρκεια της βάπτισης χτυπάει το κινητό του.

Το σηκώνει το βάζει στο αυτί και συνεχίζει το μυστήριο… Η εικόνα παραξένεψε τους παρευρισκόμενους οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τα χαμόγελά τους βλέποντας τον παπά να σηκώνει το τηλέφωνό του.
Το καλό είναι ότι δεν σταμάτησε το μυστήριο αλλά έβαλε το τηλέφωνο στο αυτί του προφανώς για να καταλάβει αυτός που τον κάλεσε ότι βρίσκετε σε μυστήριο και δεν μπορεί να μιλήσει και στην συνέχεια το έκλεισε.

ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Βλέπει ύφεση άνω του 4,5% το 2011!!!

Ύφεση η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα διαμορφωθεί στο 4,5% χωρίς να αποκλείονται και χειρότερες επιδόσεις αποδέχεται πλέον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.


Υπάρχει ένα εύρος προβλέψεων πάνω από το 4,5% , είπε ο κ. Βενιζέλος εκφράζοντας την ελπίδα η «μπίλια» να κάτσει στις καλύτερες προβλέψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία πρόβλεψη τρόικας και κυβέρνησης αφορούσε σε ύφεση 3,8%.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων εξαιτίας του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποκλίσεων έναντι των στόχων οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου αφήνουν περιθώριο ερμηνειών πως τα νέα μέτρα κάθε άλλο παρά μπορούν να αποκλειστούν.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «αν αποδώσουν πλήρως τα μέτρα που έχουν ήδη λάβει δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα» για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι «το θέμα είναι να μην επιβαρυνθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, δεν πρόκειται να επιβαρύνουμε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα»…

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Πώς θα γίνεται η είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Εγκύκλιο για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη βεβαίωση και είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου υπογραμμίζεται πως από την εφαρμογή της «θα προκληθεί δαπάνη που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια διότι εξαρτάται από το πλήθος των εκκαθαριστικών που θα αποσταλούν στους φορολογούμενους».
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα επιβάλλεται στα εισοδήματα άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ των φυσικών προσώπων, που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις 2010 έως και 2014 και δηλώνονται με τις δηλώσεις των αντίστοιχων οικονομικών ετών 2011 - 2015.
Για την επιβολή της εισφοράς, λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή σχολάζουσας κληρονομιάς.


Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που επιβάλλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα υπολογίζεται ως εξής:
Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.001 ευρώ έως 20.000,99 ευρώ η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% επί ολόκληρου του ποσού.Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως και 50.000,99 ευρώ η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 2% επί ολόκληρου του ποσού.Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000,99 ευρώ η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί ολόκληρου του ποσού.Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 4% επί ολόκληρου του ποσού.
Η εισφορά καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της εισφοράς και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη, αντίστοιχα.
Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 300 ευρώ, εκτός της τελευταίας. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του οφειλόμενου ποσού, παρέχεται έκπτωση 5%.
Στις περιπτώσεις που η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαθέτει στοιχεία για την ορθή εκκαθάριση, τότε οι υπόχρεοι φορολογούμενοι, εφόσον διαπιστώνουν λάθος κατά την παραλαβή του εκκαθαριστικού σημειώματος, υποβάλουν την αρμόδια ΔΟΥ κατά περίπτωση είτε αίτηση για διαγραφή μέρους ή ολόκληρου του βεβαιωθέντος ποσού, είτε τροποποιητική δήλωση.


Η δε Εφορία θα προβεί σε διαγραφή ή σε νέα εκκαθάριση, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από την ΓΓΠΣ. Το νέο ποσό που θα προκύπτει θα καταβάλλεται αποκλειστικά και μόνο στη ΔΟΥ.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Έκλεισε ο Ζαϊρί


Ο Ζαουάντ Ζαϊρί θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Μαροκινός τέως παίκτης του Ολυμπιακού βρίσκεται στα Γιάννενα, προκειμένου να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη μεταπήδηση του στον ΠΑΣ Γιάννενα.

ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Η ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, είναι κατά κοινή ομολογία, μια απ' τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας με πλούσιο φυσικό και υδάτινο περιβάλλον, με σημαντική ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά και λαϊκή παράδοση, αλλά και πολλά αρχαιολογικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία.
Αυτά τα ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία δεν φροντίσαμε μέχρι τώρα -όλοι μας, ο καθένας απ' τη δική του πλευρά- να τα αναδείξουμε και να τα μετατρέψουμε σε μοχλό ήπιας, ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής που θα απέφερε οικονομικά και άλλα ωφέλη.
Τώρα, που πλέον ολη η περιοχή του Πωγωνίου, αποτελεί έναν Δήμο, είναι ευκαιρία Φορείς και πολίτες να δράσουμε συντονισμένα στην κατεύθυνση αυτή, με ισόρροπη προβολή των πλεονεκτημάτων της.
Την ευθύνη σχεδιασμού και συντονισμού της δράσης ασφαλώς και θα πρέπει να έχει η Δημοτική Αρχή αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.


Από μια τέτοια πρωτοβουλία μόνο κέρδη θα έχει ο τόπος μας...

Παναγιώτης Μανούρης

ΑΝΕΡΓΙΑ: Σε ανοδική τροχιά - Προβλέψεις για εκτόξευση άνω του 20%!!!

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η ανεργία, η οποία προβλέπεται να φθάσει το 18% (πάνω από 900 χιλ. άνεργοι) μετά τη λήξη της θερινή περιόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναμένεται να παρουσιάσει το Iνστιτούτο της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Υπολογίζοντας και την "κρυφή" ανεργία, το ποσοστό ανέρχεται σε 23 - 24%, επίπεδα δηλαδή του 1961.
Ακόμη πιο δύσκολο αναμένεται να είναι για τους εργαζόμενους το 2012, χρονιά κατά την οποία η στατιστική ανεργία αναμένεται να ξεπεράσει το 20% (1.150.000 άνεργοι).
Σύμφωνα με το Iνστιτούτο της ΓΣΕΕ με την ανεργία και τη μείωση μισθών και συντάξεων η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί έως και 8,9% (2009 - 2011) με αποτέλεσμα ο δείκτης σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας έναντι του μέσου όρου των 15 πιο ανεπτυγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειωθεί από 84,5% (2009) σε 75,9%.
Τα μεγέθη αυτά σημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν χάσει όση αγοραστική δύναμη απέκτησαν την τελευταία δεκαετία μετά την είσοδο στη ζώνη του ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Αυξήσεις ....φωτιά - Δύσκολος προβλέπεται ο χειμώνας με τους καταναλωτές

Στα πέντε λεπτά το λίτρο υπολογίζεται η επιβάρυνση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πλαίσιο της σταδιακής εξίσωσης της τιμής του με αυτήν του πετρελαίου κίνησης.

Αν στις 15 Οκτωβρίου η σεζόν αρχίσει με τη λιανική τιμή του πετρελαίου να διαμορφώνεται στα επίπεδα όπου έκλεισε τον περασμένο Απρίλιο, δηλαδή 0,90 ευρώ το λίτρο, μαζί με την αύξηση του φόρου οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν 0,95 ευρώ το λίτρο για να γεμίσουν τις δεξαμενές στα σπίτια.
Έτσι, οικογένεια με μονοκατοικία που καταναλώνει για τη θέρμανση 2.000 λίτρα πετρέλαιο, από 1.800 ευρώ που πλήρωνε θα επιβαρυνθεί 100 ευρώ επιπλέον για να αγοράσει την ίδια ποσότητα.


Οι εκπρόσωποι της αγοράς καύσιμων, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", εκτιμούν ότι η σταδιακή εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αποτελεί μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα βοηθήσει στην αντιμετωπίσει της λαθρεμπορίας.
Επισημαίνουν όμως ότι τον ερχόμενο χειμώνα πολλά νοικοκυριά θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, κάτι που σημειώθηκε και τις δύο προηγούμενες σεζόν.
Μπορεί οι αυξήσεις, όπως σημειώνουν, να φαίνονται μικρές, πολλά είναι τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στο συνολικό κόστος για τη θέρμανση, ενώ μιλούν ακόμα και για χρεωστούμενα πελατών τους από προηγούμενα χρόνια και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη μετά απο 3 χρόνια οδηγός απορριμματοφόρου για το θάνατο εργάτη

Ο εργάτης είχε καταπλακωθεί από απορριμματοφόρο του δήμου Αρταίων.


Συνελήφθη στην Άρτα από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 31χρονος οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου Αρταίων.
Oι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 31χρονου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε του βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άρτας, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη και προσωρινή του κράτηση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πράξη που έλαβε χώρα στις 7 Ιουλίου 2008 στη χωματερή Περάνθης Άρτας, σε βάρος εργαζόμενου που ήταν υπεύθυνος για τη διαμόρφωση του χώρου της χωματερής.

Ο εργάτης είχε καταπλακωθεί από απορριμματοφόρο του δήμου Αρταίων.
Τότε ο οδηγός συνελήφθη και η υπόθεση είχε θεωρηθεί εργατικό δυστύχημα και αφέθηκε ελεύθερος, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα Άρτας.
Η συνέχεια, όμως, της αστυνομικής έρευνας και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποδείκνυαν ότι ο εργάτης είχε δολοφονηθεί και ο 31χρονος οδηγός συνελήφθη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, έστω και μετά από 3 χρόνια.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr