Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα














Πλήθος κόσμου από το χωριό, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.
Μετά την Θεία Λειτουργία, οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πανηγύρι στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα από τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Παρακάλαμο την Τετάρτη 27 Ιουλίου.
Το παρόν στις φετινές εκδηλώσεις έδωσε, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Ντόντης Ιωάννης, ο πρόεδρος Παρακαλάμου κ. Κόντος Κωνσταντίνος, πολλοί δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου από το χωριό, αλλά και από τα γύρω χωριά.
Μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας στο σερβίρισμα των επισκεπτών.
Γυναίκες του χωριού, όλων των ηλικιών βοήθησαν στην κουζίνα.
Οι μάγειροι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη παρασκευή του φαγητού.
Τα περισσότερα χειροκροτήματα έκλεψαν οι μικροί και οι μεγαλύτεροι χορευτές υπό τις οδηγίες του κ. Ντότη Δημητρίου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: : Αντιπροσωπεία μοτοσικλετών καταστράφηκε ολοσχερώς

Ολοσχερώς καταστράφηκε αντιπροσωπεία μοτοσικλετών στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στα Γιάννενα από φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία και επεκτάθηκε ταχύτατα.
Πολλές μοτοσικλέτες καταστράφηκαν καθώς και μηχανήματα ελέγχου, μηχανήματα στο συνεργείο της αντιπροσωπείας, ανταλλακτικά κ.λ.π.
Η αντιπροσωπεία λειτουργούσε στο ισόγειο της πολυκατοικίας.

Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής με ισχυρές δυνάμεις, απέτρεψε την επέκτασή της στα διαμερίσματα των πάνω ορόφων όπως και στα γειτονικά καταστήματα. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από εκρήξεις σε ντεπόζιτα καυσίμων μοτοσικλετών που επισκευάζονταν.

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Από 20 Αυγούστου έρχεται το εργόσημο - Πώς θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι

Από τις 20 Αυγούστου, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κουπόνια το προσωπικό που απασχολούν με κατ΄ οίκον απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά.

Πρόκειται για το "εργόσημο" που κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο με 600 σημεία στη χώρα,  στα οποία θα μπορεί ο εργοδότης να προσέρχεται να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος.
Το "εργόσημο" θα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για δουλειά στο σπίτι.
Η παραλαβή του "εργόσημου" θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets, που ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον να χορηγούν τα κουπόνια από τα καταστήματα τους.
Το υπουργείο Εργασίας έχει μάλιστα ενημερωθεί, ότι κάποια μεγάλα super markets μελετούν το ενδεχόμενο να εντάξουν τα εργόσημα σε καθεστώς προσφορών προς τους καταναλωτές ανάλογα με το ύψος των αγορών τους.
Με αφορμή ενημέρωση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε ότι το μέτρο του εργοσήμου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στις 20 Αυγούστου.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Δημιουργούν αντιπυρική ζώνη στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Στόχος είναι να αποτραπούν κίνδυνοι από εισαγόμενες πυρκαγιές.



Σε εξέλιξη βρίσκονται για τρίτη ημέρα σήμερα οι εργασίες δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Στόχος είναι να αποτραπούν κίνδυνοι από εισαγόμενες πυρκαγιές για τις κοινότητες Καστανής, Κτισμάτων, Χαραυγής του Δήμου Πωγωνίου, και να μην επαναληφθούν δυσάρεστες, όπως κατά το παρελθόν, καταστάσεις στην περιοχή.
Οι εργασίες γίνονται με επίβλεψη και χρηματοδότηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ύστερα από συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και σε συνεργασία με την 8η Μεραρχία και το Δασαρχείο Ιωαννίνων.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Απόφαση για τα εργατικά ατυχήματα

Χαρακτηρίζονται ως τέτοια και όσα συμβαίνουν από και προς την εργασία.
O θάνατος εργαζομένου το διάστημα που πηγαίνει ή επιστρέφει από τον τόπο εργασίας στο σπίτι του συνιστά εργατικό ατύχημα ,όπως έκρινε ο Άρειος Πάγος επικυρώνοντας αποζημίωση 38.000 ευρώ υπέρ της χήρας ναυτικού που πνίγηκε μόλις σχόλασε από την εργασία του.
Η υπόθεση αφορά σε ναυτικό ο θάνατος του οποίου - κατά την ιατροδικαστική έκθεση - επήλθε από πνιγμό, ενώ όπως καταγράφεται είχε υποβληθεί σε τρία by-pass, κατά το παρελθόν και έμφραγμα στη δεξιά κοιλία της καρδιάς.
Το Εφετείο δέχθηκε ότι ο θάνατος του ναυτικού συνιστά εργατικό ατύχημα, το οποίο δεν συνέβη μεν κατά την εργασία του πλην όμως εξ αφορμής αυτής και ειδικότερα, κατά την ώρα που αυτός ετοιμαζόταν να επιστρέψει, κατά τον συνήθη τρόπο, από το χώρο της εργασίας του, δηλαδή από το πλοίο όπου εργαζόταν, στην οικία του.
Την απόφαση αυτή ήρθαν να επικυρώσουν και αρεοπαγίτες απορρίπτοντας την σχετική αίτηση αναίρεσης της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Στο σκεπτικό της αμετάκλητης απόφασής τους επισημαίνουν μάλιστα ότι «ο θάνατος του ναυτικού οφείλεται σε βίαιο συμβάν (πνιγμό), που επήλθε με αφορμή την εργασία του και δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στην κατάσταση της υγείας αυτού (ιστορικό καρδιακού νοσήματος)».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Ενίσχυση των δήμων με 12 εκατ. ευρώ

Με 12.404.737 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού κ. Χάρη Καστανίδη.

Το ποσό, όπως αναφέρει η απόφαση, προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, προκειμένου να καταβληθούν τα μισθώματα πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, των σχολικών μονάδων τους, καθώς και των υπηρεσιών τους που τους μεταφέρθηκαν από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με το νόμο 3852/2010.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Στους Δήμους ο έλεγχος των Πολεοδομιών

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σε δημόσια διαβούλευση (στο http://www.opengov.gr/), που θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου, τέθηκε το νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που έλαβε "πράσινο φως" από το υπουργικό Συμβούλιο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με το σχέδιο νόμου επιδιώκεται ο πλήρης διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των αρχών αδειοδότησης, δηλαδή των πολεοδομιών, που μετονομάζονται σε "Υπηρεσίες Δόμησης" (ΥΔΟΜ) και θα λειτουργούν υπό την εποτπεία των δήμων, από τις αρχές ελέγχου, που είναι οι "Ελεγκτές Δόμησης" και θα λειτουργούν υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ.
Επιδιώκεται, επίσης, η εμπέδωση της διαφάνειας στην έκδοση αδειών, με τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών και των μελετών, τη δημοσίευση των αδειών δόμησης και το ηλεκτρονικό μητρώο έργου, καθώς και η απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης της έγκρισης δόμησης από τις Υπηρεσίες Δόμησης.
Το νομοσχέδιο αποτελείται από τρία κεφάλαια.

Ειδικότερα:
-Στο πρώτο εξ αυτών ορίζεται η διαδικασία χορήγησης της έγκρισης δόμησης και της έκδοσης της άδειας δόμησης, ο χρόνος ισχύος της και οι διαδικασίες ελέγχου των μελετών από την ΥΔΟΜ και της ορθής εκτέλεσής τους από τους Ελεγκτές Δόμησης.
-Στο δεύτερο περιλαμβάνονται διατάξεις για τους Ελεγκτές Δόμησης και την άσκηση του έργου τους, καθώς και ρυθμίσεις για την άσκηση του κρατικού ελέγχου και εποπτείας στην άσκηση των καθηκόντων τους από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Δόμησης και Ενέργειας (ΕΥΕΔΕΝ).
-Στο τρίτο κεφάλαιο προβλέπεται η συγκρότηση των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και οι διαδικασίες γνωμοδότησης επί των αρχιτεκτονικών μελετών.
Προβλέπεται, επίσης, η συγκρότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων για την εξέταση των προσφυγών κατά των πορισμάτων των Ελεγκτών Δόμησης και των πράξεων ή παραλείψεων των ΥΔΟΜ, καθώς και για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των ΣΧΟΠ.
Τέλος, προβλέπεται η συγκρότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, το οποίο και καταργείται.

Δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε χοιροτρόφους

Δάνεια από τράπεζες για το 2011 με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μπορούν να πάρουν οι χοιροτρόφοι προκειμένου να ενισχυθεί ο κλάδος τους εξαιτίας της κρίσης ρευστότητας που διέρχεται η ελληνική οικονομία λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση που υπεγράφη από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Ευάγγελο  Βενιζέλο και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, μετά από συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, η δανειοδότηση του κλάδου της χοιροτροφίας δεν μπορεί να υπερβαίνει στο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Η εγγύηση δεν μπορεί να χορηγηθεί σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες και χαρακτηρίζονται προβληματικές επιχειρήσεις.
Η απόφαση θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΟΓΑ: Νέα υπηρεσία για υπολογισμό της σύνταξης

Νέα υπηρεσία για την σύνταξη λόγω γήρατος εγκαινίασε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων στην ιστοσελίδα του. Στην συγκεκριμένη υπηρεσία με τίτλο «Υπολογισμός Σύνταξης» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τις προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης λόγω γήρατος, να υπολογίσουν το μηνιαίο ποσό της σύνταξης αλλά και να μάθουν περισσότερα για την εφαρμογή υπολογισμού σύνταξης.


Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο : http://www.oga.gr/index.php

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Νέα δικαιώματα ενίσχυσης κατανέμονται στους γεωργούς για το έτος 2010

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη οριστικοποιείται η κατανομή νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2010, από το εθνικό απόθεμα αφενός και με βάση το Άρθρο 68 του Καν. (ΕΚ) 73/09 αφετέρου.
Βάσει της απόφασης αυτής, η αξία κάθε δικαιώματος καθορίζεται σε 300 €/εκτάριο ενώ κάθε δικαιούχος μπορεί να λάβει μέχρι 4 δικαιώματα, ανάλογα με τις διαθέσιμες εκτάσεις του.

Από την κατανομή των νέων δικαιωμάτων επωφελούνται περί τους 48.000 δικαιούχοι, η πλειοψηφία των οποίων είναι νέοι γεωργοί και γεωργοί που δραστηριοποιούνται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές
Οι πληρωμές των γεωργών θα γίνουν τις αμέσως επόμενες μέρες ενώ κάθε δικαιούχος μπορεί να πληροφορηθεί από τη δικτυακή πύλη του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα δικαιώματα που του κατανεμήθηκαν αλλά και τα διαφανή κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό.

ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑ ΑΡΤΑΣ: Συνελήφθη 24χρονος αρχαιοκάπηλος

Συνελήφθη χθες στη Γραμμενίτσα της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 24χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 24χρονου, βρέθηκε να κατέχει παράνομα τα εξής αντικείμενα:


•Ένας πήλινος μελαμβαφής σκύφος, θραυσμένος στις λαβές ύψους 6,7 εκατοστών και διαμέτρου 5,6 εκατοστών
•Ένα θραύσμα πήλινου ανάγλυφου πλακιδίου με παράσταση ανδρικής μορφής κατά το ήμισυ, μήκους 11,5 εκατοστών
•Ένα τμήμα πήλινου λύχνου με καστανέρυθρο χρώμα, συνολικού μήκους 9,4 εκατοστών και διαμέτρου 7,4 εκατοστών
•Ένα θραύσμα πήλινου ανάγλυφου πλακιδίου με παράσταση ανδρικής μορφής σε νεκρόδειπνο, μήκους 13,5 εκατοστών και πλάτους 8 εκατοστών.
Όλα τα παραπάνω αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν, εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της ΛΓ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στο νόμο «περί αρχαιοτήτων και προστασίας της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς» και εκτιμώνται χρονολογικά στους κλασικούς – ελληνιστικούς χρόνους.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας σε αποθήκη δίπλα στην οικία του δράστη, βρέθηκαν μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 0,24 γραμμαρίων, μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 80,54 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.


ΕΦΟΡΙΑ: Χρωστάτε; Μισθός τέλος!!!

Ζητούν από εταιρίες να αποδίδουν στην εφορία τις αποδοχές υπαλλήλων τους.



Ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί σε επιχειρήσεις για την κατάσχεση μισθών των εργαζομένων τους για χρέη που έχουν οι τελευταίοι προς το Δημόσιο. Με αυτές τις ενέργειες το υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά πιέζει τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» με εγκύκλιο που έστειλε το υπ. Οικ. Προς όλες τις εφορίες, ζητάει να ειδοποιηθούν άμεσα όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Με αυτό το σχέδιο κατασχέσεων το υπουργείο πιστεύει πως θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα του Προϋπολογισμού του.
Όσοι δεν προσέλθουν στην εφορία εντός λίγων ημερών θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα εναντίον τους, όπως η κατάσχεση εισοδημάτων, που σε κάποιους φορολογουμένους έχει ήδη ξεκινήσει.
Αν το χρέος έχει περάσει τους τέσσερις μήνες, τότε θα παραπέμπονται ακόμη και ενώπιον της Δικαιοσύνης με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Τέλος το υπουργείο έχει προσλάβει ιδιώτες δικηγόρους, λογιστές και ελεγκτές, οι οποίοι ουσιαστικά θα αναλάβουν να ξεκαθαρίσουν το μητρώο των οφειλετών.

ΓΟΡΓΟΜΥΛΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 8ο Φεστιβάλ Μουσικής ''Rapido molino'' στις 5 και 6 Αυγούστου


Με συμμετοχές καλλιτεχνών από το χώρο της ροκ, της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, αλλά και με DJ set διοργανώνεται την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου από το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Γοργομύλου, το 8ο Φεστιβάλ Μουσικής Γοργομύλου «Rapido Molino» στην πλατεία του Γοργομύλου του Δήμου Zηρού στην Ήπειρο..


Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Αύγουστου στις εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν στις 20:15, την αυλαία ανοίγει ένα DJ Set by studio E. Συνεχίζονται με Croosroads - a tribute to Bon Jovi by G.Vavas Τέλος στις 10:30 στη σκηνή ανεβαίνουν Γ.Γάκης & Troumblemakers και στις 12 οι Blues Wire.

Tο Σάββατο 6 Αυγούστου στις 20:15 είναι η σειρά του συγκροτήματος ¾ για την εμφάνισή του στο 8ο «Rapido Molino». Στη συνέχεια την σκυτάλη παίρνει η Ε. Δούκα (πρώην C-Real), ενώ η συναυλία θα κλείσει με τους 15 50. Το συγκρότημα θα βρεθεί μαζί με τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο και το Νίκο Ζιώγαλα, o oποιος εμφανίζεται για δεύτερη φορά στη σκηνή του Rapido Molino.
Το Φεστιβάλ Μουσικής Γοργομύλου ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γοργομύλου το καλοκαίρι του 2004. Το 1ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με πενιχρά μέσα, χαμηλό προϋπολογισμό και με τη συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων. Ωστόσο, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα το 2ο Φεστιβάλ να έχει περισσότερες συμμετοχές συγκροτημάτων.
Σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ ήταν η συνάντηση των διοργανωτών με το συγκρότημα 15 50, ένα από τα πιο δημοφιλή groups της ελληνικής μουσικής σκηνής, για το 3ο Φεστιβάλ αλλά και τον Γιώργο Γάκη που με την μακροχρόνια επιτυχημένη πορεία του στην rock μουσική σκηνή της χώρας μας παραμένει αρωγός στην προσπάθεια μας.
Οι επόμενες διοργανώσεις χαρακτηρίζονται από τη συμμετοχή γνωστών ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής και των 15 50, με την εκρηκτική σκηνική παρουσία, την αυθεντικότητα και τη rock αντισυμβατική τους διάθεση. Στη σκηνή του Φεστιβάλ Γοργομύλου - Festival Rapido Molino, έχουν ανέβει ο Γ. Γιοκαρίνης, Λ. Παπαδόπουλος, Ν. Ζιώγαλας, Γ. Ζουγανέλης, Μ. Στόκας, Γ. Μηλιώκας & Γ. Γραμματικού, Π. Μουζουράκης, οι Socrates, Γ. Γάκης και Troumblemakers και πολλά ανερχόμενα συγκροτήματα από τα Ιωάννινα, την Άρτα και την Πρέβεζα.

Σήμερα το Φεστιβάλ Μουσικής Rapido Molino αποτελεί καλλιτεχνικό γεγονός για την περιοχή της Ηπείρου και όχι μόνο. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στην πλατεία του Γοργομύλου και με την συμπαράσταση του Δήμου, με είσοδο 3 ευρώ.

ΡΟΔΟΒΥΖΙΝΑ ΑΡΤΑΣ: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Ομοσπονδίας Ραδοβυζινών Άρτας στην Ιερά Μονή Παναγίας Ροβέλιστας