Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προληπτικά μέτρα προστασίας Εθνικών δρυμών και δασών


Από την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου εκδόθηκαν αποφάσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων, μηχανημάτων ως και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που θεωρείται υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι αποφάσεις ισχύουν μέχρι και τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι την 31-10-2011 και η απαγόρευση εφαρμόζεται από ώρα 21.00 έως 06.00.

Κατά Περιφερειακή Ενότητα οι αποφάσεις ισχύουν για τις εξής περιοχές:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς του Νομού.
Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.
1.Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.
2.Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.
3.Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Τ.Κ. Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.
4.Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο του Δ.Κ Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ. Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.
5.Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου Β. Τζουμέρκων.
6.Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.
7.Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.


Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας.
Στις οδούς και περιοχές.
1.Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας.


Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου.
α) Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσα του Δήμου Ζαγορίου.
β)Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους Τ. Κ. Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Α. Περιοχή αρμοδιότητας Δήμου Πρέβεζας
1. Αισθητικό Δάσος Ακτής Μονολιθίου.


Β. Περιοχή αρμοδιότητας Δήμου Ζηρού
1. Στο Δάσος Ζηρού και από τη θέση μέχρι τη διασταύρωση της Τοπικής Κοινότητας Ρωμιάς.
2. Στο περιαστικό δάσος Φιλιππιάδας και από τη θέση μέχρι Νεκροταφείο και μέχρι τη διασταύρωση .
3. Στο περιαστικό δάσος Θεσπρωτικού και από τη θέση του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού μέχρι την εκκλησία και
4. Στο περιαστικό δάσος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κερασούντας.


Γ. Περιοχή αρμοδιότητας Δήμου Πάργας
1. Περιαστικό δάσος Λούτσας.
2. Δάσος περιοχής Αλωνακίου και Κερέντζας.
3. Περιοχή Θέμελου.
4. Περιαστικό δάσος Νεκρομαντείου (Μεσοπόταμος).


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
1.1.Άλσος θέση ``Βουνοσπηλιά``.
2.2.Άλσος θέση ``Κάστρο``.

Β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
1. Πευκοδάσος – Ελαιώνας.


Γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ
1.1.Άλσος θέση ``Ντούλκα`` (δενδροφυτεμένο).
2.2.Άλσος θέση ``Κόντρα`` (δενδροφυτεμένο).


Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
1.1.Θέση Καραβοστάσι & Φυκιανού (μεγάλες δασικές εκτάσεις και επικίνδυνη τουριστική περιοχή).


Ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ
1.1.Ελαιώνας Τ.Κ.Φασκομηλιάς


ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
Α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
1.1.Άλσος Παραμυθιάς.
2.2.Άλσος περιοχής Αγίου Γεωργίου (πάνω από το γήπεδο)
3.3.Άλσος περιοχής Μανόπουλου (κάτω από το Κέντρο Υγείας, όπου υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής).
4.4.Άλση περιοχών Μίχλας, Βασιάνης, Ελαταριάς.
5.5.Άλση περιοχών Αγίας Κυριακής & Πετουσίου.


Β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ
1.1.Δάσος θέση ``Μπιστερέ`` Τ.Κ. Αυλοτόπου – δασικές εκτάσεις όρος Γκορίλα & Τ.Κ. Φροσύνης.


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
1.1.Δάσος στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
2.2.Δάσος περιοχής Κογκέλες.


Β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
1.1.Πευκοδάσος Σαγιάδας – Ελαιώνας.
2.2.Πευκοδάσος – Ελαιώνας θέση ``Λιόψη`` Τ.Κ. Κεστρίνης.
3.3.Δασικές εκτάσεις θέση ``Γκούμανη – Μοναστήρι Τ.Κ. Ραγίου.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ
Στο Περιαστικό Δάσος του Λόφου Περάνθης:
1.Στο δρόμο της Ανατολικής πλευράς του λόφου Περάνθης που οδηγεί από τις κτιριακές εγκαταστάσεις των ΤΕΛ – ΤΕΣ – ΙΕΚ στον πρώην ΧΑΔΑ μέχρι το Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου Αρταίων.
1.1.2.Από τον πρώην ΧΑΔΑ του Δήμου Αρταίων και κατά μήκος της κορυφογραμμής του Λόφου Περάνθης στον υπάρχοντα δασικό δρόμο και στον υπό διάνοιξη νέο δρόμο.


Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.
Αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης είναι οι κατά τόπους: Αστυνομικές Αρχές, Δασικές Υπηρεσίες, Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, οι κατά τόπους Δήμοι και η Αγροφυλακή.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δηλώσεις για Ιόνια, Ε-65 και κόμβους Εγνατίας

Στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στους οδικούς άξονες που ενδιαφέρουν άμεσα την Ήπειρο, Ιόνια Οδός, Ε-65, καθώς και στο ζήτημα της κατασκευής κόμβου στην Εγνατία Οδό που να εξυπηρετεί το Βορειοδυτικό τμήμα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.


Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:
«Θεωρώ ότι ούτε στην Ε-65, ούτε στην Ιόνια Οδό ακολουθήθηκε η πρέπουσα πορεία και έγιναν τεράστια λάθη από το Υπουργείο Υποδομών.
Εκτιμώ ότι μπορούσαμε να κάνουμε όργανα τέτοια, που μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα – από τη στιγμή που αρνούνται οι άλλες οι τράπεζες να συμμετάσχουν – να βρούμε λύσεις, σε συνεργασία με το εργοληπτικό δυναμικό της πατρίδας μας, για να προχωρήσουμε άμεσα και την Ιόνια Οδό και την Ε-65. Θεωρώ ότι έγιναν τεράστια λάθη από το Υπουργείο Υποδομών».


Για τον κόμβο της Εγνατίας
«Έχουμε κάνει συζητήσεις και ως νομαρχιακή αρχή παλιότερα είχαμε πάρει τη δέσμευση ότι δεν θα λειτουργούσαν διόδια στο Δροσοχώρι και αυτό γιατί, εκτός των άλλων, θεωρούμε ότι έπρεπε να γίνει ένας κόμβος από την περιοχή Δροσοχωρίου μέχρι το Δρίσκο.
Ακούσαμε όταν είχε έλθει ο κ. Μαγκριώτης, ότι μέχρι τέλους του έτους θα μας είχε ανακοινώσει που και πως γίνουν οι κόμβοι κλπ. Δεν περιμέναμε ότι θα το έκανε γιατί πολλές φορές έκανε συζητήσεις εδώ άνευ αντικειμένου.
Πριν λίγες ημέρες, όταν παραβρεθήκαμε σε σύσκεψη στην Αθήνα για το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων, ενημερωθήκαμε ότι σε αυτό προβλέπεται ένας κόμβος στην Εγνατία που θα είναι χρήσιμος για το Βόρειο Τμήμα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Αυτόν τον κόμβο στο Ρυθμιστικό τον τοποθετούν πριν τη σήραγγα Δρίσκου. Ακούσαμε και την πρόταση να χρησιμοποιηθεί η σημερινή Εθνική οδός. Για μένα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και παρά τα προβλήματα- από τη μη απάντηση για μεγάλο διάστημα από το Υπουργείο Άμυνας - εμείς τελειώσαμε τη μελέτη.
Θεωρώ όμως ότι μια τέτοια συνάντηση που οργανώθηκε από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, δεν αφορούσε μόνο το Δήμο Ιωαννιτών που πράγματι έπρεπε να κληθεί γιατί τον ενδιαφέρει μέγιστα το θέμα.
Ήταν όμως τελείως λάθος η κίνηση αυτή, αφού έπρεπε να καλέσει και την Περιφέρεια, όπως θα κληθούμε για την Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα.
Ήταν ατόπημα, πολύ σοβαρό του Προέδρου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. που έκανε μια τέτοια σύσκεψη, που ούτε αποτέλεσμα δίνει, ούτε λύσεις δίνει και η οποία άφησε ανοικτό και το οικονομικό θέμα.
Θεωρώ ότι άμεσα πρέπει να καλέσει τους φορείς που είναι αρμόδιοι για έργα που γίνονται στις περιοχές ευθύνης τους, ώστε να λυθεί αυτό το θέμα».


ΛΑΔΟΧΩΡΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Πυρκαγιά σε εξέληξη

Πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της Ηγουμενίτσας, στο Λαδοχώρι.
Επιτόπου βρίσκονται 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Ξαναχτύπησε" ο άγνωστος με το μαχαίρι, στο Νοσοκομείο

Δεύτερο "χτύπημα" μεσα σε μια εβδομάδα.

Την εμφάνιση του έκανε ξανά ο άγνωστος άνδρας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας σήμερα το πρωί.
Και αυτή τη φορά κρατούσε πάλι, επιδεικνύοντας, το μαχαίρι όπως είχε κάνει και την Τετάρτη.

Τρομοκρατούσε τον κόσμο, χτυπούσε τις καρέκλες και τις πόρτες, έβριζε και απειλούσε.
Κάνοντας βόλτες στους χώρους των εξωτερικών ιατρείων της του Νοσκομείου της Πρέβεζας φώναζε ότι επέστρεψε να συνεχίσει το .. έργο του ...
Ο άγνωστος άνδρας αφού έμεινε λίγη ώρα στους χώρους του Νοσοκομείου αποχώρησε λίγο πριν φτάσει η αστυνομία.
Από πληροφορίες του http://www.pamepreveza.gr/ o άγνωστος συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας Πρέβεζας ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ομολογία αποτυχίας η χθεσινή απόφαση

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης της αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ενώ σημείωσε πως δεν διασφαλίζεται η ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας.


Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την εξασφάλιση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής, αλλά σημείωσε πως δεν διασφαλίζεται η ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας.
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης της αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ενώ σημείωσε πως η απόφαση που εξήφθη έχει μεγάλες ασάφειες τόσο αναφορικά με την Ελλάδα όσο και με την Ευρώπη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτίμησε ότι το νέο πακέτο θα φέρει και νέα μέτρα για τον λαό, χαρακτηρίζοντας «ρετσινιά» για την Ελλάδα τον υποβιβασμό από τους οίκους αξιολόγησης σε κατηγορία «επιλεκτικής χρεοκοπίας».
«Η μέχρι τώρα πολιτική απέτυχε γι' αυτό χρειάζονται συνεχώς νέα μέτρα και νέες συμβάσεις και γι' αυτό μετατίθενται διαρκώς προς τα πίσω ο χρόνος που θα βγει στις αγορές η Ελλάδα», συνέχισε.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ασφαλείς οι τράπεζες και οι καταθέσεις

Πλήρως διασφαλισμένο είναι το τραπεζικό σύστημα μετά την χθεσινή συμφωνία των Βρυξελλών ξεκαθάρισαν τόσο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Δίνεται ένα μήνυμα υποστήριξης στον τραπεζικό κλάδο με εξασφάλιση της χρηματοδότησης του” είπε ο πρωθυπουργός .
Όπως δημοσιεύει σήμερα η http://www.imerisia.gr/, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς και διευκρίνισε πως θα παρέχεται απρόσκοπτα ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την συνεργασία και την εγγύηση του Προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF)
Στην Αθήνα οι Έλληνες τραπεζίτες διαβεβαίωναν πως οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς και ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό. Συμπλήρωναν δε, ότι καθώς δημιουργείται ένα πλέγμα ασφαλείας για την ελληνική οικονομία, θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Ας σημειωθεί ότι χθες στις Βρυξέλλες μετέβησαν τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος όσο και ο κ. Βασίλης Ράπανος ως επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, οι οποίοι προσεκλήθησαν από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Και θα πρέπει να επισημανθεί ότι τη Σύνοδο Κορυφής παρακολούθησε και ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, κ. Ζόζεφ Ακερμαν.
Όπως σημειώνουν τα τραπεζικά στελέχη, οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών δείχνουν ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει. Και απαντούν σε σειρά ερωτήσεων για την επόμενη μέρα των ελληνικών τραπεζών:


ΕΡΩΤΗΣΗ: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις;
Όχι απαντούν οι Ελληνες τραπεζίτες και η Τράπεζα της Ελλάδος. Την ίδια διαβεβαίωση δίνει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μάλιστα όπως αναφέρουν επικεφαλής τραπεζών, με τη λύση που δόθηκε «θωρακίζεται» η χώρα και δημιουργείται μηχανισμός ασφάλειας για τις τράπεζες και κατ΄ επέκταση για τις καταθέσεις των Ελλήνων. Επιπλέον πολιτικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι οι Ευρώπη δείχνει πλέον την πρόθεση της να ισχυροποιήσει το ευρώ.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι ασφαλείς οι οι ελληνικές τράπεζες;
Απάντηση: Απολύτως, δημιουργείται ένα πλέγμα προστασίας όχι μόνο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά γενικότερα για τις τράπεζες της ευρωζώνης.
Παράλληλα θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο απομείωσης της αξίας των ομολόγων τους , αφού δημιουργείται ένα πιο σταθερό περιβάλλον για τη χώρα και θα μπορούν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας οι ελληνικές τράπεζες;
Απάντηση: Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν με τις ίδιες ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης όπως αυτή αποτυπώθηκε στα τελευταία stress test. Τραπεζικοί και οικονομικοί κύκλοι την υπολογίζουν στα 7 με 10δισ ευρώ. Με τον τρόπο αυτό οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας για τις ίδιες και τους καταθέτες τους.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα γίνει με τη ρευστότητα των τραπεζών;
Απάντηση: Δεν θα πληγεί η ρευστότητα τραπεζών. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ κ Τρισέ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα με την εγγύηση του EFSF (ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης).
Η ενεργοποίηση του EFSF αποτελεί εγγύηση για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.
Παράλληλα το EFSF, θα μπορεί να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και να τα αγοράζει σε τρέχουσες τιμές (ότι έκανε δηλαδή μέχρι τώρα η ΕΚΤ).
Η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του EFSF, γίνεται προς τρεις βασικές κατευθύνσεις, και θα του επιτρέπεται στο εξής: Να επεμβαίνει προληπτικά, χρηματοδοτώντας τις χώρες που βλέπουν το κόστος δανεισμού τους να αυξάνεται επικίνδυνα. Πριν δηλαδή αυτές βρεθούν εκτός αγορών. Να χρηματοδοτεί την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών μέσω δανείων προς τις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν είναι ενταγμένες σε πρόγραμμα στήριξης. Να επεμβαίνει στις δευτερογενείς αγορές ομολόγων «σε εξαιρετικές περιπτώσεις» με βάση ανάλυση της ΕΚΤ και με ομόφωνη απόφαση από τα μέλη του EFSF.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Για πόσο χρόνο θα μείνει η χώρα σε καθεστώς «selective default»;
Απάντηση: Αρχικά οι οίκοι αξιολόγησης αναμένεται να βαθμολογήσουν την Ελλάδα στην κλίμακα «selective default, στην οποία θα παραμείνει για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων και στη συνέχεια οι τρεις αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Στην περίπτωση της Ουρουγουάης η χώρα είχε παραμείνει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας 2 βδομάδες.

ΚΕΠΑ: Επαναξιολογούνται οι αναπηρικές συντάξεις


Για επαναξιολόγηση θα καλεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου όσους λαμβάνουν αναπηρικές συντάξεις χωρίς να έχουν μόνιμη ανικανότητα το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Στόχος της νέας διαδικασίας είναι ο περιορισμός των αναπηρικών συντάξεων στο 10% των καταβαλλόμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία, έναντι 14% που είναι σήμερα κατά μέσον όρο. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές της χώρας το ποσοστό αυτό φτάνει το 25%-28%.
Με τη νέα διαδικασία θα καθοριστεί το ποσοστό αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη για όλα τα ταμεία και για το Δημόσιο με εκατοστιαία αναλογία σε έναν Ενιαίο Κανονισμό Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας.
Το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη του ΙΚΑ, το οποίο θα εξασφαλίσει ενιαία υγειονομική κρίση για τον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων.
Στο Κέντρο θα υπάγεται ειδικό σώμα 1.000 ιατρών υγειονομικών επιτροπών αναπηρίας το οποίο θα λειτουργεί σε 55 σημεία πανελλαδικά (υποκαταστήματα ΙΚΑ).
Οι γιατροί θα αξιολογούνται από επταμελή επιτροπή και, ανά εξάμηνο, θα επιλέγονται με κλήρωση όσοι θα συμμετέχουν στις υγειονομικές επιτροπές και θα αποφασίζουν το ποσοστό αναπηρίας για σύνταξη και το ποσοστό αναπηρίας για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις για τις οποίες απαιτείται προηγούμενη γνωμάτευση.
Για το αδιάβλητο των κρίσεων, η κλήρωση θα διεξάγεται την ίδια ημέρα της συνεδρίασης της υγειονομικής επιτροπής.
Από τις επιτροπές θα περάσουν όσοι δεν έχουν μόνιμη ανικανότητα (με βάση το νόμο που καθορίζει τις ασθένειες) και όσοι εισπράττουν αναπηρικές που έχουν θεωρηθεί οριστικές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Με αλλαγές κατατέθηκε το νομοσχέδιο για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που περιλαμβάνεται, προβλέπεται ότι η πλήρης εφαρμογή του νέου νόμου θα είναι τον Σεπτέμβριο του 2012.

Με σημαντικές αλλαγές κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, κα Άννα Διαμαντοπούλου, το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια που δεν θα έχουν ορίσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος. Αυτό προβλέπεται στις μεταβατικές διατάξεις.
Επίσης, μεταξύ των αλλαγών, που καταγράφονται, η σημαντικότερη αφορά το Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο έχει προκαλέσει και τις μεγαλύτερες τριβές μεταξύ υπουργείου και πρυτάνεων.
Έτσι, προβλέπεται η επιλογή των εξωτερικών μελών των Συμβουλίων να γίνεται με αυξημένη πλειοψηφία των εσωτερικών μελών. Πλειοψηφία 2/3 θα πρέπει, επίσης, να υπάρχει για την επιλογή του πρύτανη και των κοσμητόρων.
Αλλάζει, άλλωστε, και το ζήτημα με την κατάργηση των τμημάτων και συνεπώς αλλάζουν και οι σχεδιασμοί σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, οπότε θα πάψει να ισχύει το σημερινό σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων.
Έτσι, η εισαγωγή των νέων φοιτητών θα γίνεται έως το 2014, οπότε θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα, σε τμήματα, όπως ισχύει και τώρα. Θα υπάρχει, όμως, κοινό πρόγραμμα σπουδών στα τμήματα της ίδιας σχολής για το πρώτο έτος και δυνατότητα κινητικότητας μεταξύ τμημάτων.
Να σημειωθεί ότι διευκρινίζεται κατηγορηματικά πως δεν θα υπάρχουν δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές και ότι η δυνατότητα χορήγησης πτυχίων κατόπιν 3ετών σπουδών παρέχεται, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν όσα πανεπιστήμια το επιθυμούν, χωρίς να είναι δεσμευτική.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που περιλαμβάνεται, προβλέπεται ότι η πλήρης εφαρμογή του νέου νόμου θα είναι τον Σεπτέμβριο του 2012.
Όμως, οι αλλαγές θα αρχίσουν άμεσα και από τον Σεπτέμβριο του 2011, που αρχίζει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Ωστόσο, έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 το κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει ορίσει το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος.
Επιπλέον, έως την 1η Σεπτεμβρίου 2012 θα πρέπει να έχουν συγκροτηθεί Σύγκλητοι, θα πρέπει να έχουν επιλεγεί πρυτάνεις και κοσμήτορες, ώστε να ξεκινήσει η πλήρης εφαρμογή του

ΔΗΜΟΣΙΟ: Υπό κατάργηση 100 ειδικά και κλαδικά επιδόματα

Κατάργηση των 100 από τα 104 βασικά, ειδικά και κλαδικά επιδόματα, που λαμβάνουν σήμερα οι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα, προβλέπει το νέο μισθολόγιο, ενώ δημιουργείται ένα νέο.

Παραμένουν μόνον η οικογενειακή παροχή, τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών και αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και τα επιδόματα εορτών και αδείας, τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ενσωματωθούν στο βασικό μισθολόγιο.
Ταυτόχρονα προτείνεται η θέσπιση επιδόματος θέσης, το οποίο θα αντικαταστήσει το σύνολο των υφιστάμενων επιδομάτων και ενδεχομένως το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εφόσον δεν παραμείνει διακριτό.
Τα επιδόματα για κίνητρο απόδοσης, ταχύτερης διεκπεραίωσης και ειδικής απασχόλησης θα μειωθούν κατά 50%, ενώ πέραν του κινήτρου απόδοσης, που είναι καθολικό επίδομα και το λαμβάνουν όλοι, οι μειώσεις στις άλλες δύο κατηγορίες επιδομάτων θα αφορούν σε όλους τους υπαλλήλους που λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα.
Για παράδειγμα, επίδομα ειδικής απασχόλησης παίρνουν τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κυμαίνεται μεταξύ 88 ευρώ και 235 ευρώ), αλλά και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (από 110 έως 170 ευρώ).
Το κίνητρο απόδοσης κινείται από 57 έως 100 ευρώ και θα μειωθεί κατά 50%.
Πέραν αυτών, στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες Πέμπτη περιλαμβάνεται και διάταξη με την οποία μειώνονται κατά 20% τα μισθώματα που πληρώνει το Δημόσιο για ακίνητα που έχει μισθώσει μέχρι την 30ή Ιουνίου 2010.
Να σημειωθεί πως σχεδόν ένα βασικό μισθό ή περίπου το 10% των ετήσιων αποδοχών τους θα χάσουν μέσα στους επόμενους πέντε μήνες οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας των εισπρακτικών μέτρων, αλλά και των περικοπών που έρχονται στα επιδόματα.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Ώρα να βάλουν όλοι πλάτη»

Τη θέση, ότι ύστερα από σκληρό αγώνα και μέρες αγωνίας έχει φθάσει η στιγμή που όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη για την ανακούφιση του λαού, διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
«Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας, ήταν μέρες αγωνίας, αλλά έφθασε η στιγμή που αρχίζει η δουλειά που πρέπει να γίνει» τόνισε ο κ. Παπούλιας και συμπλήρωσε ότι όλοι τώρα «πρέπει να βάλουν πλάτη για την προσπάθεια και για την ανακούφιση του λαού».
Τέλος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και με αφορμή την επιτυχή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Και όχι ανάπαυση στις δάφνες, άλλωστε οι δάφνες μαραίνονται γρήγορα».
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε για ακόμη μία φορά ότι «υπάρχει μια πολύ μεγάλη δικαίωση. «Έχουμε», πρόσθεσε, «ένα χρέος, που, παρά τις δυσκολίες, είναι διαχειρίσιμο, ένα πλαίσιο ασφάλειας για την Ελλάδα.
Παραμένουμε συνεπείς και αυτό νομίζω αξιολογήθηκε πολύ θετικά».


«Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες διψάει ο ελληνικός λαός και που ανοίγουν προοπτικές για τις επόμενες γενιές» κατέληξε.

«ΟΧΙ» στον καταυλισμό Ασιατών λένε οι κάτοικοι του Πωγωνίου!

«Φιλοξενούνται» από χθες στο Κ.Π.Μ. Πωγωνιανής.


Κ. ΚΑΨΑΛΗΣ (Δήμαρχος): Δεν πρέπει να αγνοούν την τοπική κοινωνία…
• Σύσσωμοι οι τοπικοί Φορείς και οι ακρίτες κάτοικοι του Πωγωνίου λένε «ΟΧΙ» στην εγκατάσταση 30 νεαρών Ασιατών λαθρομεταναστών (Πακιστανοί, Αφγανοί, Σομαλοί κ.α.) στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας (Κ.Π.Μ.) Πωγωνιανής, τους οποίους το Υπουργείο Υγείας, ερήμην της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής, έστειλε χθες αιφνιδιαστικά για να… φιλοξενήσει.


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Κουκουλάρης όπως και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας Γιάννης Ντάλλας επισκέφθηκαν το Κέντρο και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την όλη υπόθεση. Την ίδια ώρα το Δ.Σ. του Κέντρου συνεδρίασε εκτάκτως και κατά πλειοψηφία αποφάσισε να ζητηθεί η ματαίωση ή η άμεση τουλάχιστον ανάκληση της δικαστικής απόφασης του Αντιεισαγγελέα Ορεστιάδας Στυλιανού Γαλιατσάτου, που διέτασσε (με υπόδειξη βεβαίως του Υπουργείου Υγείας) τη μεταφορά των 30 ανηλίκων και ενηλίκων λαθραίων στην Πωγωνιανή.


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Όλη την ημέρα χθες και μέχρι αργά το απόγευμα ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης είχε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, με το Υπουργείο Υγείας και με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κατριβάνο καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να πετύχει τη ματαίωση της απόφασης. Και αυτό, την ώρα που οι 30 Ασιάτες με τους συνοδούς τους είχαν αναχωρήσει από τη μακρινή Ορεστιάδα και κατευθύνονταν στην πολύπαθη ακριτική Πωγωνιανή. Τελικά, παρά την προσπάθειά του, ο Δήμαρχος δεν πέτυχε σε πρώτη τουλάχιστον φάση την αναστολή της απόφασης, αφού αργά το απόγευμα οι νεαροί λαθραίοι του Έβρου είχαν φθάσει στο Κέντρο Πωγωνιανής.


«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ»...
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης όταν ρωτήθηκε από τον «Π.Λ.» για το γεγονός αυτό απάντησε: «Θεωρώ, ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα θα έπρεπε να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία και πρώτα βεβαίως οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί της». Παράλληλα τόνισε, ότι όλοι οι Φορείς της περιοχής, σε συνεργασία με το Δήμο «δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Θα απευθυνθούμε παντού για να ακυρώσουμε μια τόσο άστοχη απόφαση. Αν χρειαστεί θα πάμε και στην Αθήνα, για να συναντηθούμε με τους αρμόδιους στα Υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη». Να σημειωθεί, ότι το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής, υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας.


ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…
Ταυτόχρονα, χθες σε έκτακτες συνεδριάσεις τους τόσο το Τοπικό Συμβούλιο Πωγωνιανής όσο και ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Πωγωνιανής με ομόφωνες αποφάσεις τους διαφωνούσαν κάθετα με την εγκατάσταση των Ασιατών. Τόνιζαν, ότι αυτοί δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τα παιδιά που φοιτούν ήδη στην Πωγωνιανή και τα οποία εδώ και χρόνια φιλοξενούνται στο ίδιο κέντρο, αλλά ούτε και με αυτά των Τεχνικών Σχολών του Ιδρύματος Λάτση τα περισσότερα εκ των οποίων είναι από την Αλβανία.


Εξάλλου, τα παιδιά από την Ασία που παράνομα εισήλθαν στη χώρα μας δεν είναι και… τόσο ανήλικοι αφού επίσημα στοιχεία για αυτά δεν υπάρχουν και όσα αναγράφονται για τις ηλικίες τους είναι αυτά που οι ίδιοι δήλωσαν! Όπως αναφέρεται στην κατάσταση, τα έτη γεννήσεως τους είναι από το 1992 και μετά. Και αυτά όμως είναι αμφισβητήσιμα, αφού δεν έχουν πάνω τους κανένα στοιχείο που να το αποδεικνύει.


Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ…
Εκτός από αυτά όμως, εδώ και μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής συνυπέγραψε Μνημόνιο με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Χατζηκώστα» των Αθηνών, για να εγκατασταθούν Ελληνόπουλα στο Κέντρο.
Παράλληλα, ένα άλλο πολύ γνωστό φιλανθρωπικό ίδρυμα των Αθηνών, η «Κιβωτός» που δημιούργησε και λειτουργεί ο πάτερ Αντώνιος, ενδιαφέρεται για την εγκατάσταση στην Πωγωνιανή ορφανών και άπορων παιδιών από όλη την Ελλάδα.


Και ενώ τα παραπάνω βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, ξαφνικά έρχεται το Υπουργείο, μόνο με τη συγκατάθεση του Διοικητή του Κέντρου (τον οποίο το ίδιο διόρισε) και χωρίς καν να ερωτηθεί πρώτα και πάνω από όλους ο Δήμος Πωγωνίου, εγκαθιστά λαθρομετανάστες από την Ασία που έρχονται από το… πουθενά, δεν γνωρίζουν βέβαια ούτε τη γλώσσα, ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, αν μεταξύ αυτών είναι και παραβατικά άτομα, τα οποία θα συναναστραφούν στο χωριό με τους ήδη υπάρχοντες μαθητές και σπουδαστές. Εξάλλου, νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από το αντίστοιχο εγχείρημα στην Κόνιτσα όπου οι ντόπιοι είχαν προβεί σε κινητοποιήσεις για να απομακρύνουν τον εκεί καταυλισμό, αφού συχνά οι Ασιάτες μετανάστες δημιουργούσαν προβλήματα.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ;
Οι κάτοικοι εξοργισμένοι διερωτώνται στις μεταξύ τους συζητήσεις: «Αυτή θα είναι η κατάληξη της ιστορικής Πωγωνιανής;». Φοβούνται μάλιστα, ότι δεν θα είναι προσωρινή η «φιλοξενία» των λαθρομεταναστών, όπως λέγεται, αφού το μεταναστευτικό ρεύμα εξ Ανατολής στην Ήπειρο, όσο πάει και μεγαλώνει.


«Το έχει η μοίρα μας στην Πωγωνιανή» λένε κάτοικοι. «Το χωριό μας πάνω στα σύνορα ήταν από τις πρώτες περιοχές που δέχθηκε τις καταστροφές από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ενώ και προ εικοσαετίας η Πωγωνιανή ήταν αυτή που πρώτη υποδέχτηκε τους Αλβανούς μετανάστες, μόλις άνοιξαν τα σύνορα. Τώρα, γιατί θα πρέπει και πάλι εμείς να πληρώσουμε την έλλειψη συντονισμού και τους ερασιτεχνισμούς της Κυβέρνησης;».


Έτσι, δικαιολογημένα πολλοί διερωτώνται «ποιοι και γιατί μεθοδεύουν τέτοιες καταστάσεις και μάλιστα ερήμην της τοπικής κοινωνίας; Γιατί θέλουν να «εποικίσουν» με Ασιάτες το ιστορικό Πωγώνι, που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα με τα σχολεία και τα Ιδρύματά του αποτέλεσε και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς Πνευματικούς Φάρους της ηπειρωτικής υπαίθρου»;


ΤΟ ΠΑΜΕ…
Στη χθεσινή συνάντηση στο Κέντρο Πωγωνιανής παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Γραμματείας Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΜΕ (παρών ήταν και ο κ. Χρήστος Μεντής, δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου και Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων). Σε εκτενή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τάσσεται ευθέως κατά της απαράδεκτης, όπως την χαρακτηρίζει, Εισαγγελικής εντολής και ζητά να ανακληθεί. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Καλούμε το Δ.Σ. του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις διαδικασίες ανάκλησης της απαράδεκτης Εισαγγελικής εντολής και σεβόμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα να προστατέψει το Κέντρο από τον διασυρμό και την απάνθρωπη διαβίωση ενηλίκων παιδιών. Σε κάθε περίπτωση διαχωρίζουμε τις θέσεις μας από τις φωνές ρατσισμού και ξενοφοβίας που ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται στην τοπική κοινωνία».


Μετά τα παραπάνω θα πρέπει το Υπουργείο άμεσα να ακυρώσει αυτή τη λάθος απόφασή του, γιατί διαφορετικά σύσσωμοι οι Πωγωνήσιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και προς κάθε κατεύθυνση, με καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων κ.α.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Αποστομωτική απάντηση σε όσους είχαν επενδύσει σε αποτυχία»

Για ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών.


Με τα σημερινά αποτελέσματα από την Σύνοδο Κορυφής έχουμε μεγαλύτερη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας ενώ διασφαλίζεται πλήρως η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό από τις Βρυξέλλες.
Ο υπουργός Οικονομίας δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη στάση της αντιπολίτευσης και να κάνει λόγο για «αποστομωτική απάντηση σε όσου είχαν επενδύσει σε αρνητικές αξιολογήσεις».


Η σαφής στάση της ευρωζώνης δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος ενώ πρόσθεσε ότι οι θυσίες του έλληνα πολίτη έπιασαν τόπο και έχουν αρχή, μέση και τέλος.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Προσπάθησε να βγάλει από τη χώρα έξι λαθρομετανάστες

Κρυμμένοι σε παλέτες με πεπιεσμένο χαρτί οι αλλοδαποί.


Συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, ένας 53χρονος οδηγός φορτηγού γιατί σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, εντός του φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με πεπιεσμένο χαρτί, έξι αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Συνελήφθησαν επίσης και οι λαθρομετανάστες.


Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σκόρπισε τον πανικό μέσα στο Νοσοκομείο

Απειλούσε με μαχαίρι όποιον έβρισκε μπροστά του!



Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας όταν ένας άνδρας εισέβαλε στο χώρο και με την απειλή μαχαιριού, ζητούσε να του χορηγήσουν κάποια φάρμακα.
Αντιμέτωποι μαζί του βρέθηκαν μία νοσηλεύτρια και ένας τραυματιοφορέας, χωρίς να πετύχει το σκοπό του, ενώ προχώρησε προς τα εξωτερικά ιατρεία όπου πανικόβλητο έτρεχαν στους διαδρόμους νοσοκόμοι και ασθενείς.
Αφού εγκλώβισε για ένα τέταρτο μέσα σε ένα γραφείο έναν τραυματιοφορέα, στη συνέχεια αποχώρησε ανενόχλητος χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα φάρμακα που ζητούσε.


Siemens: Δεν περνάει η πρόταση-Σοκ στο ΠΑΣΟΚ!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αθώωσαν τους Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της Siemens.


Μπορεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου να δίνει ευρωπαϊκή μάχη, ωστόσο στο εσωτερικό οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον «έστησαν» στον τοίχο καθώς φαίνεται να βγαίνουν εκτός κυβερνητικής και κυρίως κομματικής γραμμής.
Και αυτό γιατί όπως προέκυψε από την ψηφοφορία για την υπόθεση της Siemens, οι κυβερνητικοί βουλευτές έβγαλαν «αθώους» τους κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη και κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, προκαλώντας τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο!



Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν εγκρίθηκε όχι μόνο επειδή υπήρξαν 4 απουσίες (Βάσω Παπανδρέου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Ροδούλα Ζήση), αλλά επειδή αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές δεν τήρησαν την κομματική γραμμή και καταψήφισαν την παραπομπή των δύο πρώην υπουργών στο γνωμοδοτικό συμβούλιο.


Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεν ψήφισαν 122 βουλευτές για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης!


Μόλις 136 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής Μαρκογιαννάκη, 8 κατά, 10 ψήφισαν παρών ενώ βρέθηκαν 13 λευκά και 11 άκυρα.
Για τον Γ. Αλογοσκούφη καταμετρήθηκαν 141 ναι, 7 όχι, 6 παρών, 13 λευκά και 11 άκυρα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Άνω των 13...εκ ευρώ η κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα!

Στην κρατική οικονομική ενίσχυση, για το β' τρίμηνο του 2011, στα δικαιούχα κόμματα προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, με κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Χάρης Καστανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ, όπως αναφέρεται και στην απόφαση, αναμένεται η νομοθετική πρωτοβουλία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αναμόρφωση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.



Η οικονομική χρηματοδότηση συνολικού ύψους 13.504.656 ευρώ κατανέμεται στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα ως εξής:


ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,61
ΝΔ: 4.249.890,51
ΚΚΕ: 1.306.274,48
ΛΑΟΣ: 1.089.378,37
ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Λαθρομετανάστες συνελήφθησαν με πλαστά Ρουμάνικα διαβατήρια

Στη γέφυρα της Εγνατίας, της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας -Πρέβεζας, συνελήφθη ένας 30χρονος Ιρακινός, να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, δύο συμπατριώτες του λαθρομετανάστες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι λαθρομετανάστες είχαν στην κατοχή τους συνολικά τρία πλαστά διαβατήρια Ρουμανίας, δύο κλεμμένα διαβατήρια Ολλανδίας με παραποιημένα στοιχεία, μία κλεμμένη ολλανδική άδεια ικανότητας οδηγού, μία ρουμανική και μία ολλανδική άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, έντεκα ατομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ιταλία καθώς και δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια αυτοκινήτων.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr