Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΓΣΕΕ: 48ωρη απεργία για το Μεσοπρόθεσμο


Σε γενική 48ωρη απεργία θα προχωρήσει η ΓΣΕΕ τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή της συνεδρίαση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Δημοσιοποιούνται τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

Τη δημοσιοποίηση μέχρι το τέλος του μήνα λίστας με τα ονόματα μεγαλοφειλετών του δημοσίου με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ προβλέπει υπουργική απόφαση που είναι έτοιμη στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να υπογραφεί από το νέο αναπληρωτή υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου.
Η προετοιμασία της απόφασης που βασίζεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο έχει ήδη γίνει από τον απερχόμενο υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά.

Επίσης, άλλη απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα - και η οποία επίσης βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών - προβλέπει τον έλεγχο των φορολογούμενων που "έβγαλαν" την τελευταία διετία καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.
Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τα εμβάσματα των χρημάτων που διοχετεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού από Έλληνες πολίτες.
Με βάση τα στοιχεία αυτά θα προχωρήσει στη συνέχεια σε ελέγχους Πόθεν Εσχες για να διαπιστώσει αν τα ποσά των καταθέσεων που μετακινήθηκαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια.
 Στην περίπτωση που δεν δικαιολογούνται θα καταβληθεί ο φόρος επί της διαφοράς και θα επιβληθούν πρόστιμα για υποβολή ανακριβών δηλώσεων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη επ’ αυτοφώρω τριών γυναικών

Στα Ιωάννινα, αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τρεις γυναίκες την στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν τρεις μονοκατοικίες, την μία μετά την άλλη!


Οι δράστιδες είχαν γίνει αντιληπτές από τους γείτονες που κάλεσαν την Αστυνομία και τώρα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ηλικιωμένος έπεσε θύμα εξαπάτησης

Με την γνωστή και σίγουρη μέθοδο της παραπλάνησης, επιτήδειος ξεγέλασε ηλικιωμένο και κατάφερε να του αποσπάσει τις οικονομίες του, 2.500 ευρώ.
Τον πλησίασε και αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη του, προφασιζόμενος γνωριμία με το γιο του, ζήτησε 500 ευρώ για δήθεν οφειλή, την οποία θα τακτοποιούσε για λογαριασμό του γιου του ηλικιωμένου.



Όταν διαπίστωσε ότι ο άτυχος γέροντας είχε και άλλα χρήματα τα απέσπασε με ταχυδακτυλουργικό τρόπο και έγινε καπνός .


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΟΠΕΚΕΠΕ: 16.112.687,34 ευρώ σε 12.201 δικαιούχους για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2010

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων καταβλήθηκε την Παρασκευή, 17 Ιουνίου η πληρωμή προκαταβολής (70%) Εξισωτικής Αποζημίωσης για το 2010 για όσους δικαιούχους προσκόμισαν συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) η πιστώσεις αφορούν 12.201 δικαιούχους ενώ το συνολικό ποσό φτάνει τα 16.112.687,34 ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θέματα συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής την 20η Ιουνίου 2011

Την Δευτέρα 20-06-2011 και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:


1.Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 09-06-2011 συνεδρίασης
2.Κατακύρωση των αποτελεσμάτων του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου καταπολέμησης κοινών και ανωφελών κουνουπιών, για το έτος 2011, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
3.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά, στην Αλεξανδρούπολη από 16 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2011 προκειμένου να παραστεί στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ & Β΄ βαθμού.
4.Έγκριση δαπάνης ποσού € 45.000,00 για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της Μαίρης Καλαμπάκου, υπαλλήλου της Δ/νσης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, προκειμένου να καταβληθεί το επίδομα νεφροπαθών για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2011.
5.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, παραδοσιακής βραδιάς Αι Γιάννη (Λαμπατίνες), στην Πάργα και έγκριση των σχετικών δαπανών.
6.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, μουσικής βραδιάς στην Πρέβεζα αφιερωμένη στο Νίκο Γκάτσο και έγκριση των σχετικών δαπανών.
7.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της 130ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Άρτας από τον Τουρκικό Ζυγό, στις 26-06-2011 στην Π.Ε. Άρτας.
8.Έγκριση μετακίνησης της κτηνιάτρου Ευθαλίας Οικονόμου, υπαλλήλου του Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Π.Ε. Κτηνιατρικής της Ιωαννίνων, και της σχετικής δαπάνης, για τη συμμετοχή της σε σεμινάριο με θέμα την εφαρμογή των νέων κανονισμών σχετικά με τη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων (ΖΥΠ), που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Αθήνα στις 29-06-2011 και 30-06-2011.
9.Έγκριση μετακίνησης του κτηνιάτρου Φίλιππα Ανδρέου, υπαλλήλου της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου και της σχετικής δαπάνης, για τη συμμετοχή του σε σύσκεψη για την εφαρμογή του προγράμματος μελιταίου πυρετού που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Θεσσαλονίκη.
10.Έγκριση ανάθεσης των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς αλληλογραφίας, εγγράφων, δεμάτων κλπ για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, για το χρονικό διάστημα από 01-07-2011 έως 30-06-2012.
11.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση εργασιών Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βρυσοχωρίου», αναδόχου Αντωνίου Καφτάνη, μέχρι την 20-10-2011.
12.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση ζημιών στις 17η και 23η επαρχ. οδούς (από Ψήνα προς 12η επ. οδό και από Τύρια προς Παρδαλίτσα)», αναδόχου Θεοφάνη Χήτου ΕΔΕ, μέχρι 31-07-2011.
13.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποπεράτωση Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και ενίσχυση θεμελίωσής του, στο Δ.Δ. Πλατανιών (Τσεριτσιάνων) Δήμου Σελλών», αναδόχου εταιρείας «ΣΤΑΥΡΟΥ Ν. – ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ Μ. Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2011.
14.Έγκριση δαπάνης για τη δημοσίευση στον τοπικό ημερήσιο τύπο των Ιωαννίνων, περίληψης διακήρυξης δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου – αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Δ.Δ. Μεταμόρφωσης».
15.Έγκριση συνδιοργάνωσης με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα και έγκριση των σχετικών δαπανών.
16.Έγκριση δαπάνης για την παράθεση γεύματος προς τιμή των συμμετεχόντων στο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στο Ζαγόρι, για την προστασία της Βιοποικιλότητας.
17.Έγκριση συνέκδοσης με την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων, της ετήσιας έκδοσης «Τζουμερκιώτικα Χρονικά» και έγκριση των σχετικών δαπανών.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Έφυγα από το υπουργείο Άμυνας για να πάω στον πόλεμο»

Δήλωσε έτοιμος για δουλειά.


Ο νέος υπουργός Οικονομικών ξέρει πως θα πρέπει να ρίξει γέφυρες παρά να γκρεμίσει σε μια κρίσιμη περίοδο. «Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του πρωθυπουργού, αν και το έκανα με περίσκεψη και δισταγμούς» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.


Επίσης υποστήριξε πως «έφυγε από την άμυνα για να πάει στον πραγματικό πόλεμο». Επίσης έκανε άνοιγμα στις παραγωγικές δυνάμεις και την κοινωνία, μιλώντας για ιστορική πρόκληση, για ανάκτηση της δημοσιονομικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας. «Να βγάλουμε το κεφάλι από το νερό και να πάρουμε ανάσα» είπε ο νέος υπουργός.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Θα συνεχίσουμε το τιτάνιο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης»

«Η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, παρήγαγε τιτάνιο έργο, το οποίο θα συνεχίσουμε» υπογράμμισε, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, που συνήλθε υπό τη νέα σύνθεσή του το μεσημέρι της Παρασκευής.


Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έκανε ειδική μνεία στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετατέθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος από το υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι τους επί 20 μήνες σήκωσε στους ώμους του το βάρος των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Στο Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 14:00 αναμένεται να συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, στη Βουλή, το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

BBC: «Ο Παπανδρέου επιλέγει το Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών»

«Ο Παπανδρέου επιλέγει το Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών» τιτλοφορείται το πρώτο θέμα της ιστοσελίδας του BBC.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών του σε μία προσπάθεια να προωθήσει μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας που απαιτεί η ΕΕ», αναφέρει το δημοσίευμα.


«Οι παραιτήσεις δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν επηρεάζουν τη πλειοψηφία πέντε εδρών που έχει το κόμμα στο κοινοβούλιο, καθώς οι έδρες πηγαίνουν αυτομάτως στον επόμενο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο είναι ενδεικτικές των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κ. Παπανδρέου στο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόμματος», σύμφωνα με τον ανταποκριτή του δικτύου στην Αθήνα.

ΝΔ: «Κυβέρνηση υπό προθεσμία με λαθεμένη πολιτική»

Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει ότι "ο κ. Παπανδρέου κάνει ανακύκλωση των ίδιων προσώπων και αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λανθασμένη πολιτική".
Αναφέρει ακόμη ότι "ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει.
Μετά βάφτισε την αδυναμία "Ανασχηματισμό", έναν ανασχηματισμό καραμπόλα που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του.
Κυρίαρχη ομολογία της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής είναι η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου".

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει, μαζί με τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος θα έχει υφυπουργούς τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Παντελή Οικονόμου. 
 
Αναλυτικά η σύνθεση της νέας κυβέρνησης:
Πρωθυπουργός
Γιώργος Α. Παπανδρέου

Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης
 Θόδωρος Πάγκαλος
Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος
 Ηλίας Μόσιαλος

Υπουργεία
 Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης: Παντελής Τζωρτζάκης

Εσωτερικών
 Υπουργός: Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

Οικονομικών
 Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός:  Φίλιππος Σαχινίδης
Υφυπουργός: Παντελής Οικονόμου

Εξωτερικών
 Υπουργός: Σταύρος Λαμπρινίδης
Αναπληρώτρια υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός:  Δημήτριος Δόλλης

Εθνικής Άμυνας
 Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υφυπουργός Κωνσταντίνος Σπηλιώπουλος

Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
 Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής υπουργοί: ΧάρηςΠαμπούκης, Σωκράτης  Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης

Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργοί: Γιάννης Μανιάτης

Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρώτρια  υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργοί: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
 Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
 Υπουργός: Γιάννης Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργοί: Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Χρήστος Αηδώνης

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Προστασίας του Πολίτη
 Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας

Πολιτισμού και Τουρισμού

Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Γεώργιος Νικητιάδης

ΔΩΔΩΝΗ: Αλλάζει το καταστατικό της για να διευκολυνθεί η πώληση

Τα εμπόδια στο «δρόμο» για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, «Δωδώνη», επιχειρεί να υπερκεράσει η ΑΤΕ, καθώς εν μέσω θέρους συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για να τροποποιήσει άρθρα του καταστατικού της επιχείρησης, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή.

Ειδικότερα, στις 5 Ιουλίου στα Ιωάννινα η συνέλευση καλείται να αποφασίσει την τροποποίηση 11 άρθρων του καταστατικού, την κατάργηση άλλων 5 και τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου. Το επίμαχο άρθρο του καταστατικού είναι το 8, το οποίο σήμερα προβλέπει ότι εάν η ΑΤΕ θέλει να αποχωρήσει από τη «Δωδώνη», οι μετοχές της πρέπει να επιστρέψουν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς (που είναι και μέτοχοι μειοψηφίας στην επιχείρηση) και με βάση την αξία της εταιρείας, που καταγράφεται στους ισολογισμούς. Εφόσον μεταβληθεί αυτό το άρθρο, καθίσταται προφανές πως η ΑΤΕ μπορεί να πωλήσει το ποσοστό της σε τρίτο ιδιώτη επενδυτή, χωρίς να δεσμεύεται απέναντι στους συνεταιρισμούς.


Στο μετοχικό κεφάλαιο της «Δωδώνη», συμμετέχουν με 67,77% η ΑΤΕ, με 24,78% η ΕΑΣ Ιωαννίνων, με 0,55% η ΕΑΣ Αρτας-Φιλιππιάδας, με 2,90% η ΕΑΣ Πωγωνίου, με 2,40% η ΕΑΣ Πρεβέζης και με 1,60% η ΕΑΣ Θεσπρωτίας. Ουσιαστικά από τις 5 Ιουλίου και έπειτα και αφού προηγηθεί αποτίμηση της αξίας της εταιρείας, η ΑΤΕ μπορεί να προχωρήσει μέσα από σχετική ανοιχτή διεθνή διαδικασία σε πώληση του ποσοστού της.


Οι παραγωγοί
Ωστόσο οι παραγωγοί-συνεργάτες της «Δωδώνη» τονίζουν πως το θέμα της εταιρείας είναι καταρχάς πολιτικό και στο πλαίσιο αυτό καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύση, ενώ προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Για τις μεταβολές στο καταστατικό, τόσο οι παραγωγοί, όσο και οι ΕΑΣ-μέτοχοι μειοψηφίας, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχθούν αλλαγές και θα αντισταθούν με κάθε μέσο.
Από την πλευρά τους και οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας εκτιμούν ότι η επιχείρηση πρέπει να μεταβιβαστεί στους φυσικούς της φορείς, τους κτηνοτρόφους και τους εργαζομένους.

Τέλος, στην έκτακτη γενική η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου συνδέεται πιθανότατα με την εκπεφρασμένη θέληση των παραγωγών και των μετόχων μειοψηφίας για άμεση αλλαγή προσώπων, που απαρτίζουν το σημερινό management της «Δωδώνη».


ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σύσκεψη για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ηπείρου

Tα προβλήματα που υπάρχουν με τις ημιτελείς κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ηπείρου, σε Άρτα και Ηγουμενίτσα, εξετάστηκαν σήμερα στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Γρ. Γκίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασ. Ψαθά, αντιπροέδρων του ΤΕΙ και τεχνικών της Περιφέρειας. Από τη Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. εκτέθηκαν αναλυτικά οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, καθώς και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθούν τα κτίρια και να αποδοθούν σε χρήση των σπουδαστών.


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επαναβεβαίωσε την προεκλογική του δέσμευση να συνδράμει τη διοίκηση του Ιδρύματος για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος που ταλανίζει το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε την υποχρέωση και έδωσε ήδη εντολή, να εξετάσουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας τον φάκελο των έργων, ώστε στη συνέχεια - και αφού προηγουμένως υπάρξει απόφαση της Διοίκησης του Τ.Ε.Ι. για συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου που θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο - να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες ια την συνέχιση κατασκευής των κτιρίων.


Τη σημασία που έχει για την Άρτα η ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Ψαθάς, που ενημέρωσε για ζητήματα που έχουν σχέση με τα χρόνια τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στο Τ.Ε.Ι.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σήμερα στις 09:00 το πρωί, ο ανασχηματισμός

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί σήμερα, Παρασκευή, στις 09:00 το πρωί.
Μετά την ανακοίνωση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου σχήματος της κυβέρνησης στις 13:00 το μεσημέρι.
Όσον αφορά στην ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης, η πιθανότερη ημέρα και ώρα για τη διεξαγωγή της διαδικασίας, είναι τα μεσάνυχτα της προσεχούς Τρίτης