Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μικρότερο θα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα


Μετακινείται στο υπουργείο εξωτερικών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Έτοιμο έχει το νέο κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός .Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετακινείται στο υπουργείο εξωτερικών.

Πρόκειται για μια κίνηση κατευνασμού της κοινοβουλευτική ομάδας του ΠΑΣΟΚ σε μια ύστατη προσπάθεια να ψηφιστεί χωρίς απώλειες το μεσοπρόθεσμο.


Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει αύριο τις παραιτήσεις όλων των υπουργών γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός.
Πιθανότατα πάντως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το νέο σχήμα θα έχει κατά πολύ μικρότερο αριθμό χαρτοφυλακίων από το υπάρχον σχήμα.


Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:



"Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση. Ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης, σε μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας. Πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων".


"Με αφοσίωση η κυβέρνησή μας δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας.
Και έχει μείνει η χώρα όρθια, ανοίγοντας και προοπτικές μεγάλων αλλαγών. Ζήτησα η προσπάθεια αυτή να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας κοινής, εθνικής προσπάθειας. Το καθήκον είναι εθνικό, όχι κομματικό. Έκανα συνεχείς προτάσεις συνεργασίας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης".


"Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση. Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα. Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους".
"Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω μάχες για την πατρίδα, για την οικονομία, για τους πολίτες, για αξίες. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα. Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον ελληνικό λαό".


"Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Είναι ώρα ευθύνης".

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ: Ιστορικό ναυάγιο...

Απρόβλεπτες πλέον οι πολιτικές εξελίξεις.

Ιστορικό ναυάγιο θεωρείται από πολιτικούς, πολιτικούς αναλυτές αλλά και απλούς πολίτες η όλη εξέλιξη για την πολυσυζητημένη σήμερα κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Και οι δύο πλευρές εκτοξεύουν κατηγορίες είτε για κινήσεις τακτικής είτε για προσχηματικές κινήσεις.
Από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέουν ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να προχωρήσει σε μια τόσο σημαντική κίνηση από τη στιγμή που η ΝΔ διέρρευσε όπως ήθελε την επικοινωνία των δύο αρχηγών και «έθεσε όρους από τα ΜΜΕ».
Την ίδια στιγμή από την ΝΔ κάνουν λόγο για πιέσεις που δέχθηκε εκ των έσω ο πρωθυπουργός αλλά και για «προσχηματικές κινήσεις πανικού».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Kοντά σε Βίλα και Εριόν

Μετά τους Ταμπάση και Γεωργίου, που θα πρέπει να θεωρούνται κλεισμένοι στον ΠΑΣ Γιάννινα, οι νεοφώτιστοι φαίνεται πως βρίσκονται κοντά σε δύο ακόμα ποδοσφαιριστές.

Ο λόγος για τους Αλβανούς Εμιλιάνο Βίλα και Μουσταφά Εριόν, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό στο στόχαστρο του Στεφάν Ντεμόλ και έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις.
Ο Βίλα είναι 24χρονών και αγωνίζεται σαν χαφ.
Μέχρι πρότινος φορούσε τα χρώματα της Δυναμό Τιράνων από την οποία και έμεινε ελεύθερος.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος παίκτης έχει αγωνιστεί και σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του.
Σε ότι αφορά τον Εριόν, είναι μεσο-επιθετικός, 22χρονών και φέτος μέτρησε 27 συμμετοχές και 7 γκολ, με τα χρώματα της Σκουμπίνι.
Την ίδια στιγμή, οι Γιαννιώτες φαίνεται πως έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον πρώην παίκτη του Ηρακλή (την περίοδο 2006-2007) Άντι Λίλα.
Ο Αλβανός 25χρονος χαφ, βρισκόταν εδώ και λίγες μέρες σε συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας και εκτός απρόοπτου θα υπογράψει τις επόμενες ημέρες.


Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τους παίκτες αυτούς δεν μπορεί να εφησυχάσει τους φιλάθλους του ΠΑΣ, οι οποίοι ακόμα περιμένουν την μεταγραφή-βόμβα που θα ενισχύσει την ομάδα τους στη Σούπερ Λίγκα.


ΠΗΓΗ: www.contra.gr

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πολλά προβλήματα προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή

Πολλά προβλήματα προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή που έπληξε το λεκανοπέδιο αλλά και άλλες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, τις απογευματινές ώρες σήμερα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετά πλημμυρισμένα υπόγεια και αδιάβατους δρόμους από σπασμένα κλαδιά δέντρων και τα πολλά νερά, ενώ δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση επειδή πολλοί φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από καταστήματα και σπίτια.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Τι θα γίνει αν παραιτηθεί η κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αναλαμβάνει ρόλο ρυθμιστή στην ανάδειξη νέας κυβέρνησης ή στη διαδικασία προσφυγής στις κάλπες, στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού.



Σύμφωνα με το άρθρο 38 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της, κατά το άρθρο 84.
Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός της παραιτούμενης κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών -όπως δηλαδή ισχύει και στην περίπτωση του κυβερνώντος κόμματος-, τότε η συνέχεια προβλέπεται από το άρθρο 37παράγραφος 3 εδάφιο γ’.


Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής.

Αν δεν τελεσφορήσει, ο πρόεδρος της Βουλής παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και, αν δεν τελεσφορήσει και αυτή, τότε απευθύνεται στον αρχηγό του τρίτου κόμματος.


Σημειώνεται πως κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Εάν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και, σε περίπτωση αποτυχίας, αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δημοκρατική εκτροπή» η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Εκλογές (ξανα)ζήτησε ο Τσίπρας.



Εκλογές ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε ότι πλέον «ο λαός καθορίζει τις εξελίξεις».
Με αφορμή τα σενάρια για κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», ο κ. Τσίπρας μίλησε για «κυβέρνηση μειοψηφίας που έχει σκοπό να τηρήσει το μνημόνιο και να ξεπουλήσει τη χώρα».

Μάλιστα εξέδωσε και προειδοποίηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προειδοποιούμε τα κόμματα της εξουσίας και του μνημονίου να μην περιφρονήσουν το λαό».
«Μόνη προοπτική για τη χώρα είναι η προσφυγή στις κάλπες, η ήττα του δικομματισμού και οι αλλαγές συσχετισμών στην εξουσία με επίκεντρο την αριστερά».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προχωρά η διαδικασία για την επισκευή των αντλιοστασίων Ροδοτοπίου Ιωαννίνων- Σκάλας Φιλιατών

Τις μελέτες και τη δημοπράτηση των έργων για την αποκατάσταση των ζημιών στα αντλιοστάσια Α4 Ροδοτοπίου (προϋπολογισμού 45.000 ευρώ) και Υψηλής Ζώνης Σκάλας Φιλιατών (προϋπολογισμού 55.000 ευρώ) ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή Ηπείρου.
Τα δύο έργα, όπως ήδη έχει ανακοινώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης, θα υλοποιηθούν με προγραμματικές συμβάσεις με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο αυτό με αποφάσεις της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εγκρίθηκε η διάθεση 22.500 ευρώ για το πρώτο, και 27.500 ευρώ για το δεύτερο έργο και τα υπόλοιπα ποσά θα καλυφθούν από την Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, δήλωσε ότι η Περιφέρεια και οι Περιφερειακές Ενότητες αντιλαμβανόμενες τα οξύτατα και επείγοντα προβλήματα που προέκυψαν για τους αγρότες από τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις κλοπές στα αντλιοστάσια και έχοντας υπόψη την αδυναμία ΤΟΕΒ και Δήμων, συνέδραμε μέχρι σήμερα στην άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας τους.
«Αυτό όμως δεν πρόκειται να συνεχιστεί, πόροι δεν υπάρχουν και πρέπει οι υπεύθυνοι των ΤΟΕΒ να πάρουν μέτρα προστασίας του μηχανολογικού τους εξοπλισμού», υπογράμμισε.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Reuters-BBC: Έκτακτα δελτία για την Ελλάδα

Μιλούν για την κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας».



Το γύρο του κόσμου έκαναν σήμερα οι εξελίξεις στο Σύνταγμα, οι οποίες πλέον αντικαταστάθηκαν με έκτακτα δελτία για τις πολιτικές εξελίξεις.
Ήδη το Reuters και το BBC ενημερώνουν με τηλεγραφήματα για την πιθανότητα εξόδου του Γιώργου Παπανδρέου από την κυβέρνηση, καθώς και για τα σενάρια κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας».
Το BBC υπογραμμίζει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

ΜΥΡΣΙΝΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Οι κάτοικοι της αντιδρούν στην δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων(ΣΜΑ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Μυρσίνη 15-06-2011
Συγκέντρωση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Μυρσίνης, του νέου Καλλικρατρικού Δήμου Πρέβεζας (πριν ανήκε στον Καπποδιστριακό Δήμο Ζαλόγγου), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14.06.2011.
Αφορμή οι σχετικές δημοσιεύσεις στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, που αφορούσαν το έργο της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε χώρο δημιουργίας της κτηματικής περιφέρειας του τοπικού διαμερίσματος. Το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί ότι η ΜΠΕ είναι έτοιμη χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου και των κατοίκων, δημιουργεί προβληματισμό για τόσο για την νομιμότητα όσο την ορθότητα της δημιουργίας του έργου αυτού.


Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Μυρσίνης εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους για την κατασκευή του έργου.
Την σχετική επιτροπή που δημιούργησαν , εξουσιοδότησαν όπως κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την μη κατασκευή του ΣΜΑ.
Η επιτροπή αποτελείται από τους :
Κώστα Βασιλαποστόλη, Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Κώστα Ζήση και Γεώργο Ζήση μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, Κώστα Κωτσαντή Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφέρειας Ηπείρου και τους δημότες Γεώργο Φανάρα αγρότη ,Κώστα Τσαβαλά αγρότη και Δημήτρη Κωνή δικηγόρο, πρώην Περιφερειακό Συμβουλο Πρέβεζας και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Πρέβεζας.

Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς: Εγγραφές εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς 2011-12

Εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς το οποίο εδρεύει στους χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς πλησίον του Καλπακίου, με σημερινό δελτίο τύπου αναφέρεται στη λειτουργία του και στις δυνατότητες που προσφέρει τονίζοντας:

Το Σχολείο ακολουθεί το κοινό πρόγραμμα μαθημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως και τα υπόλοιπα Γενικά Λύκεια.


Στο ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα, εκτός από τις φωτεινές αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία της διοίκησης και το εργαστήριο πληροφορικής υπάρχει Μαθητική Εστία, εστιατόριο, μεγάλη βιβλιοθήκη με χιλιάδες τόμους βιβλίων, αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων, αίθουσα υποδοχής, χώροι άθλησης (γήπεδο μπάσκετ – ποδοσφαίρου, γυμναστήριο) και αναψυχής (εντευκτήριο με παιχνίδια, τηλεόραση, dvd κ.τ.λ.).


Ας σημειωθεί ότι οι μαθητές του Σχολείου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα είτε διαμένοντας στις οικογένειες τους, έχοντας δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης, είτε διαμένοντας στην υποδειγματική Εστία που λειτουργεί με άριστους όρους στους χώρους του Σχολείου όπου σίτιση και διαμονή παρέχονται επίσης δωρεάν. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και ηλιόλουστα με κεντρική θέρμανση και το φαγητό ετοιμάζεται από έμπειρους μάγειρες σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής. Εκτός από τους Διοικητικούς υπαλλήλους το Σχολείο διαθέτει επιστάτες που μεριμνούν νυχθημερόν για τις ανάγκες και την ασφαλή διαβίωση των μαθητών και καθαρίστριες που διασφαλίζουν την καθαριότητα όλου του κτιριακού συγκροτήματος.


Οι μαθητές της Γ΄ τάξης έχουν δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και συνάμα απολαμβάνουν την αποκλειστική δυνατότητα πρόσβασης σε ποσοστό 10% επιπλέον από τον αριθμό των εισακτέων στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες οι οποίες προσφέρουν πτυχία ισότιμα Πανεπιστημιακών Σχολών, στα προγράμματα Ιερατικών Σπουδών, Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης και Διαχείρισης εκκλησιαστικών κειμηλίων.


Οι εγγραφές στην Α΄ Λυκείου και οι μετεγγραφές στις Β΄ και Γ΄ Λυκείου σε όλες τις τάξεις πραγματοποιούνται έως την έναρξη των μαθημάτων του νέου Σχολικού έτους, ενώ οι μετεγγραφές ακολουθούν τις κείμενες διατάξεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Θερμή παράκληση να ανακοινωθεί στους μαθητές και να κοινοποιηθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σας.


Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 26530-41285 και 26530-41485 και διαμέσου του e-mail: mail@lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Διατηρείται στα 12.000 το αφορολόγητο»

Έως και 4% ο ανώτατος συντελεστής της ετήσιας εισφοράς.



Από εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα επιβληθεί τελικά η ετήσια εισφορά, που θα κληθούμε να πληρώσουμε από φέτος.
Αυτό διευκρίνισε - σύμφωνα με πληροφορίες - ο υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε βουλευτές του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τα όσα είπε,
- Το αφορολόγητο διατηρείται στα 12.000 ευρώ,
- Η ετήσια εισφορά θα επιβληθεί κλιμακωτά ως εξής:


Από 12.000 έως 20.000 ευρώ, 1%
Από 20.000 έως 50.000 ευρώ, 2%
Από 50.000 έως 100.000 ευρώ, 3%, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα ο συντελεστής 4% για εισοδήματα από 100.000 ευρώ και άνω.

Κατά τα άλλα, αναστέλλεται η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο, που θα εκτοξεύσει την τιμή του θέρμανσης, ενώ επιβάλλεται φόρος 1 ευρώ ανά τ.μ. σε όλους τους κατόχους ακινήτων.


Ακόμα, σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, μειώνεται το αφορολόγητο όριο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας σε 200.000 ευρώ από 400.000 σήμερα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ζητάει κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον κ. Παπανδρέου πρωθυπουργό

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ τη δημιουργία κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας ή συνεργασίας» - όπως τη χαρακτήρισε.



Ο κ. Σαμαράς έθεσε στον πρωθυπουργό τους δύο βασικούς όρους του, προκειμένου να συμμετάσχει στις συζητήσεις για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον Γ.Παπανδρέου τη δημιουργία μιας κυβέρνησης, στην οποία δεν θα είναι πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η οποία θα αποτελείται από πρόσωπα και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου απάντησε στον κ. Σαμαρά ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει ως βασική της εργασία την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και ο χρονικός ορίζοντάς της θα οριστεί ανάλογα με τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνηθέντων στις Βρυξέλλες και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της θα πρέπει να προκυρηχθούν εθνικές εκλογές.


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν έντονες διεργασίες πάνω στην πρόταση του κ. Σαμαρά και το απόγευμα θα υπάρξει νέα τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Επίθεση από ομάδα αναρχικών δέχτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης


Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δέχτηκε επίθεση από ομάδα αναρχικών, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στο κτίριο της περιφέρειας στο κέντρο της πόλεως των Ιωαννίνων. Οι αναρχικοί τον έσπρωξαν, τον έφτυσαν και τελικά με χτυπήματα τον έριξαν κάτω.
Το επεισόδιο κράτησε αρκετή ώρα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων των παρακείμενων καφετεριών.


Το επεισόδιο έληξε με την έλευση ανδρών των ΜΑΤ και τους αναρχικούς να αποχωρούν.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων για συναίνεση. Εισέπραξε αρνήσεις!


«Γιώργο, φύγε!» λένε οι πολιτικοί αρχηγοί.


Τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού είχαν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Η επικοινωνία διήρκεσε 20 λεπτά, ενώ από τη ΝΔ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν κανένα σχόλιο για το περιεχόμενό της πριν από τη δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στα γραφεία της ΝΔ, ενώ από το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους στενούς του συνεργάτες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε την παραίτηση του κ. Παπανδρέου και το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, που θα αναλάβει την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κα Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό, ζήτησε προσφυγή σε εκλογές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, κατά τη συνομιλία ο πρωθυπουργός "έθεσε ζήτημα συναίνεσης στους όρους που θέτει η ΕΕ, προκειμένου να χορηγηθεί το νέο δάνειο προς τη χώρα. Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ΚΚΕ αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση και συναίνεση με τους όρους πτώχευσης του λαού και εξέφρασε για μια ακόμα φορά την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΕΕ".
Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι "στους προβληματισμούς που έθεσε ο πρωθυπουργός για διενέργεια δημοψηφίσματος, η κα Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ζήτημα δεν είναι να τεθούν αποπροσανατολιστικά εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα, αλλά ο λαός να μιλήσει μέσω εκλογών".


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να προσφέρει τίποτα, είπε κατά πληροφορίες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό, με τον οποίο συνομίλησε περίπου στις 14.30 το μεσημέρι, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
«Μόνη λύση είναι οι εκλογές» επισήμανε κατά πληροφορίες ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, προειδοποιώντας παραλλήλως ότι οποιαδήποτε λύση ερήμην της λαϊκής ετυμηγορίας θα συνιστά εκτροπή.


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη, διάρκειας 15 λεπτών.
Ο πρωθυπουργός είπε προς την κα Μπακογιάννη πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οι στιγμές ιδιαιτέρως κρίσιμες και πως είναι πρόθυμος να ακούσει τις προτάσεις της.
Η κα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, επανέλαβε πως υπάρχει ανάγκη εθνικής συνεννόησης, διαφορετικά να διεξαχθούν εκλογές.

ΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΟΣ: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Νέα βόμβα στα θεμέλια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αυτήν την φορά από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνο Βρεττό!


Ο εκλεγόμενος στον νομό Αττικής βουλευτής ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, την αντικατάσταση υπουργών με προτεραιότητα εκείνου των Οικονομικών καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου…


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βρεττού έχει ως εξής:
“Ο έντονος προβληματισμός της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας πρέπει να καταλήξει σε κάτι πιο ουσιαστικό και ελπιδοφόρο από ότι μερικές οριακές αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο. Για αυτό προτείνω :
Παραίτηση των μελών της Κυβέρνησης και αντικατάσταση υπουργών σε κρίσιμα υπουργεία με προτεραιότητα εκείνο της Οικονομίας , με πρόσωπα και εκτός Κυβερνώντος κόμματος , αναγνωρισμένης αξίας, υψηλού κύρους και ευρύτερης δυνατής αποδοχής.


Η αποδοχή των όποιων όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ,πρέπει να γίνει με τη νέα Κυβέρνηση, που θα δεσμευθεί ενώπιον της Βουλής τόσο για την επαναδιαπραγμάτευση των ακόμη επαχθών όρων αποπληρωμής των δανείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ , όσο και για την πιο ανώδυνη διαδικασία διαχείρισης του προηγούμενου χρέους στα πλαίσια της Ευρωζώνης.


Είναι επίσης αναγκαία η δέσμευση της νέας Κυβέρνησης με συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που να υπερβαίνει το μεσοπρόθεσμο και την Τρόικα.


Αν αφήσουμε τις αλλαγές για μετά το μεσοπρόθεσμο ,θα μπούμε σε μια διαδικασία πιέσεων μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσουν είτε σε έναν ανούσιο η ακόμα και εκβιαστικό ανασχηματισμό, είτε , το πιθανότερο σε εκλογές που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν μεγαλύτερα αδιέξοδα”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Ζητώ συναίνεση. Θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες αποφάσεις»

Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια.



"Ιστορικά κρίσιμη" χαρακτήρισε τη στιγμή ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη της συνάντησής του, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και έκανε για μία ακόμη φορά λόγο για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
Σημείωσε ότι ο ίδιος ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων σε αναζήτηση συνεννόησης και είπε χαρακτηριστικά:
 "Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και των ευθυνών της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και στην χώρα. Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε με αυτό το αίσθημα ευθύνης για τις απαραίτητες αποφάσεις, για να βγει η χώρα από την κρίση".
Στην ανάγκη πανεθνικής προσπάθειας είχε αναφερθεί προηγουμένως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό.
Ένα από τα σενάρια που κερδίζουν έδαφος τις τελευταίες ώρες είναι ο πρωθυπουργός να ζητήσει τις παιτήσεις των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Συνελήφθη χθες στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου, 46χρονος οδηγός φορτηγού διότι μετέφερε κρυμμένους μέσα στην καμπίνα του οχήματός του επτά αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε το όχημα.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Το μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί»

Την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Προέχει να σωθεί η χώρα από την άμεση κατάρρευση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας αργά την Τρίτη στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να παραδειγματιστεί από τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στην Πορτογαλία.


«Αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπορέσει να το περάσει, υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: « Οι εκλογές έχουν μεγάλους κινδύνους και μπορεί να πτωχεύσουμε είτε πριν από τις εκλογές, είτε αμέσως εξαιτίας της αδυναμίας άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης».

ΑΡΤΑ: Συναυλία του συνθέτη Νίκου Παπακώστα, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 21.30, στην πλατεία της Αγίας Θεοδώρας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
Με την ευκαιρία της επετείου της απελευθέρωσης της Άρτας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΤΟΥ ΑΡΤΙΝΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ

ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Με την ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ
τον ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΡΟΥΝΗ
και την μεγάλη Ηπειρώτισα ερμηνεύτρια

ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠΑ

Ορχήστρα CANTO MEDITERANEO

ΠΕΜΠΤΗ 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 21.30
Στην πλατεία της Αγίας Θεοδώρας

Ο αρτινός Νίκος Παπακώστας με την ορχήστρα διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERANEO, που αποτελείται από κορυφαίους έλληνες σολίστ σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ανατολικό Ελληνικό τόξο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη , το Αιγαίο και την Κρήτη. Παράλληλα θα εκτελεστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν Διεθνή αποδοχή, ΒΑΛΚΑΝ , ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ και ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ.
Η παράσταση, θα περιλαμβάνει τραγούδια των περιοχών, που προαναφέρονται, και αφορούν στην χρονική περίοδο από τον 15ο μέχρι τον 19ο αιώνα.
Επίσης για πρώτη φορά στην Άρτα θα εκιτελεστεί το λαϊκό ορατόριο ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, που παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14/3/09 με διεύθυνση του Μαέστρου Μιχάλη Πατσέα και έχει συμπεριληφθεί στο ρεπερτόριο της COMPAGNIA D’ OPERA ITALIANA γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Υποδέχτηκε τη φλόγα των Special Olympics

Στην Ηγουμενίτσα έφτασε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ χτες, η φλόγα των Special Olympics Αθήνα 2011.
Τους λαμπαδηδρόμους πού ήρθαν από την Πρέβεζα, υποδέχτηκαν στην είσοδο της πόλης, στο λιμάνι, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, ο Δήμαρχος καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες, φορείς του τόπου και πολύς κόσμος.
Μετά την μικρή γιορτή της υποδοχής στην πλατεία Πάνθεον, οι λαμπαδηδρόμοι με την Φλόγα συνέχισαν στον κεντρικό δρόμο της πόλης και τερμάτισαν στο Δημοτικό Στάδιο.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ενημερώνει τον Παπούλια για το μεσοπρόθεσμο

Εφ΄όλης της ύλης θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην σημερινή τους συνάντηση.
Η ενημέρωση θα αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις δρομολογημένες, ήδη, κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την ψήφισή του.



Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για την εμμονή του στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, καθώς και για τη στάση που τηρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο στο θέμα της συνεννόησης όσο και σχετικά με τη στάση που δηλώνουν ότι θα τηρήσουν κατά τη συζήτηση και ψήφισή του στη Βουλή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Επτά προτάσεις στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Επτά επενδυτικές προτάσεις για ένταξη στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της πρώτης προκήρυξης για το 2011, οι οποίες θα προωθηθούν προς αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι προτάσεις προέρχονται από το Ν. Ιωαννίνων (πέντε) και τους Νομούς Θεσπρωτίας και Άρτας (από μία).
Αφορούν:
Τουρισμό (δύο), Πτηνοτροφία – κτηνοτροφία (τρεις), Γεωργία (μία) και βιομηχανία (μονάδα εμφιάλωσης – μία).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr