Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Ψήφισμα από κτηνοτρόφους και εργαζομένους κατά του «ξεπουλήματος» της «Δωδώνης»

Την αντίθεση τους στο «ξεπούλημα» - όπως το χαρακτήρισαν- της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» εξέφρασαν με ψήφισμα που μοίρασαν στους αγανακτισμένους του Συντάγματος, οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου και το σωματείο των εργαζομένων της εταιρείας.
Ζητούν μάλιστα τη μεταβίβαση της εταιρείας σε αυτούς, ώστε να διασφαλιστεί η παραγωγή αγνών προϊόντων.
Όπως υποστηρίζουν η "Δωδώνη" είναι περιουσία του ελληνικού λαού και όχι της ATEbank, η οποία τονίζουν έχει κερδίσει πολλά από τη συμμετοχή της στην εταιρεία.

Την έντονη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, εξέφρασαν για άλλη μια φορά εργαζόμενοι της εταιρείας και κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, που συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι έξω από το κτίριο της ATEbank επι της οδού Πανεπιστημίου 4.
Στη συνέχεια, μετέβησαν στο σύνταγμα όπου και μοίρασαν συσκευασίες γάλακτος της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» σε «αγανακτισμένους» και πολίτες που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο πώλησής της.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ψήφισμα κατά του Μνημονίου

ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας, στέκεται αλληλέγγυα στους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο προωθούμενο από την κυβέρνηση, κατ’ επιταγή της τρόικας, Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα – το γνωστό και ως Μνημόνιο 2.


Τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος έρχονται να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο και των αποδήμων Ηπειρωτών.
Τα προωθούμενα μέτρα εκποιούν καρπούς του μόχθου και των θυσιών του ελληνικού λαού, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία κρίσιμης εθνικής σημασίας.


Η Π.Σ.Ε., συντασσόμενη με τον αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο που προωθούν κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ευρωπαϊκή Τράπεζα, καλεί τους Ηπειρώτες βουλευτές όλων των κομμάτων να μην συνυπογράψουν με την ψήφο τους τέτοια βάρβαρα για το λαό και τη χώρα μέτρα.


Η μεθόδευση ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, όπως και του αρχικού Μνημονίου, θέτουν ζήτημα λαϊκής νομιμοποίησης στις κυβερνητικές πρακτικές και αποφάσεις.
Κανένας Ηπειρώτης βουλευτής ας μην τις νομιμοποιήσει με την ψήφο του.


Όλοι οι απόδημοι Ηπειρώτες ας εκφράσουμε την αντίθεσή μας αποφασιστικά και οργανωμένα, μέσα από τους κοινωνικούς φορείς και τις οργανώσεις της Αποδημίας.
Από την τωρινή μας στάση κρίνεται το μέλλον του λαού και του τόπου, εγγράφοντας υποθήκες για το μέλλον της νέας γενιάς.


Η εντεινόμενη κρίση πλήττει πολλαπλάσια την πιο φτωχή και υποβαθμισμένη περιοχή της χώρας – την Ήπειρο. Η δραματική αύξηση της ανεργίας, η συρρίκνωση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, η κλιμακούμενη αποβιομηχάνιση είναι μερικές μόνο από τις πλευρές έκφρασης της κρίσης στον τόπο μας.


Η επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» - επιχείρηση κέραιας σημασίας για τον τόπο μας και τους Ηπειρώτες – είναι εκδήλωση και συνέπεια αυτής της κρίσης.
Η Π.Σ.Ε. στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στη «Δωδώνη» και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κλεισθένους 15, 105 52 Αθήνα
Τηλ.:210-3243822 fax:210-3243281,

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 400.000 ευρώ σε κτηνοτρόφους

Αύριο, Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 442 δικαιούχων κτηνοτρόφων αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου ύψους 400.000 ευρώ περίπου.



Η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως το τελευταίο τρίμηνο του 2010. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση http://www.elga.gr/

ΕΚΤ: Προς αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε «ισχυρή επαγρύπνηση» για τις πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, εντείνοντας τις εικασίες ότι επίκειται νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο.

«Χρειάζεται ισχυρή επαγρύπνηση», δήλωσε ο Τρισέ κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί τη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, φράση η οποία παραδοσιακά υποδηλώνει αύξηση των επιτοκίων μέσα σε διάστημα ενός μηνός.
Την ίδια γλώσσα είχε χρησιμοποιήσει και πριν την αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο.


Νωρίτερα, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο στο 1,25% το βασικό της επιτόκιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι αναμένουν νέα αύξηση του κόστους δανεισμού τον Ιούλιο.


Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε παράλληλα να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο 2,00% και 0,50% αντιστοίχως

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Βάζουν έκτακτη εισφορά για εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, που μάλλον θα είναι...μόνιμη!!

Στην κατεύθυνση της επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης, αντί της µείωσης του αφορολόγητου ορίου εισοδήµατος και της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρµανσης και κίνησης, προσανατολίζεται τώρα το οικονοµικό επιτελείο, µετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αρχικές του προτάσεις.

Ειδικότερα, το οικονοµικό επιτελείο φέρεται να προκρίνει παραλλαγή της σχετικής πρότασης που υπέβαλε προχθές ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος....
Έτσι, εξετάζει να επιβάλει εισφορά αλληλεγγύης, διατηρώντας το αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και τον µειωµένο φόρο στο πετρέλαιο θέρµανσης σε σχέση µε αυτό της κίνησης, όπως ισχύει σήµερα. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κοστολογούσαν χθες τις νέες αυτές εκδοχές και οι πληροφορίες ανέφεραν πως κατέληγαν µάλλον στην υιοθέτησή τους. ∆εν είναι ακόµη οριστικό από ποιο όριο εισοδήµατος και πάνω θα επιβάλλεται η έκτακτη εισφορά, αλλά το πιθανότερο είναι αυτό να ισχύσει από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.
Η έκτακτη εισφορά θα είναι πιθανότατα κλιµακωτή, σύµφωνα µε υψηλόβαθµη πηγή του υπουργείου Οικονοµικών, από 1% έως 4%, ανάλογα µε το ύψος του εισοδήµατος, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί ακόµη τα κλιµάκια. Να σηµειωθεί ότι σύµφωνα µε τα σενάρια που εξέταζε χθες το οικονοµικό επιτελείο, η εισφορά δεν θα είναι έκτακτη, αλλά θα ισχύσει για τουλάχιστον 4 χρόνια, ενώ θα εφαρµοσθεί αναδροµικά από φέτος για τα εισοδήµατα του 2010.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για µια νέα επιβάρυνση, την οποία θα πληρώσουν και πάλι κατά κύριο λόγο οι συνεπείς φορολογούµενοι που δηλώνουν όλα τους τα εισοδήµατα.
Ετσι, αν επιβληθεί κλιµακωτός συντελεστής, ένας µισθωτός των 15.000 ευρώ θα πληρώσει 150 ευρώ (µε συντελεστή 1%), ενώ ένας των 30.000 ευρώ θα πληρώσει 600 ευρώ (µε συντελεστή 2%).
Αν εφαρµοζόταν το σενάριο για µείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ και φορολόγηση του κλιµακίου 8.000 µε 12.000 ευρώ µε 10%, τότε όλοι οι φορολογούµενοι µε εισόδηµα πάνω από 12.000 ευρώ θα επιβαρύνονταν µε 400 ευρώ και µε µικρότερα ποσά οι φορολογούµενοι µε εισόδηµα 8.000-12.000 ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρµανσης και κίνησης θα οδηγούσε σε επιβάρυνση του µέσου νοικοκυριού περίπου κατά 700 ευρώ ετησίως.
Για το θέµα αυτό έχει αποφασισθεί να µην ισχύσει για φέτος, αλλά µένει ανοιχτό το ενδεχόµενο να επανέλθει η πρόταση εξίσωσης το 2012.
Εξάλλου, προκειµένου να διορθωθούν οι αστοχίες του µέτρου της συλλογής των αποδείξεων και να γίνει αυτό πιο αποτελεσµατικό, προκρίνεται – σύµφωνα µε πληροφορίες – ηκαθιέρωση αποδείξεων µε διαφορετικούςσυντελεστές βαρύτητας, ανάλογαµε την πηγή τους.
Ετσι, οιαποδείξεις που κόβουν οµάδες µε µεγάλαποσοστά φοροδιαφυγής, όπως π.χ. οι ελεύθεροι επαγγελµατίες, υδραυλικοί ή γιατροί, θα έχουν µεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας και θα εξασφαλίζουν µεγαλύτερο φορολογικό όφελος, σε σύγκριση µε τις αποδείξεις που κόβονται από σούπερ µάρκετ ή άλλες επιχειρήσεις, όπου δεν παρατηρείται µεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: "Μπλόκο" στους οφειλέτες του Δημοσίου

Δεν θα μπορούν να προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων, δωρεές κ.λπ.



Μπλόκο σε οφειλέτες του δημοσίου στην περίπτωση που προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων τους, δωρεές, γονικές παροχές κ.α., επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις φορολογουμένων με οφειλές προς το δημόσιο για τις οποίες δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, ούτε υπάρχει δυνατότητα συμψηφισμού, θα εκδίδεται από την αρμόδια φορολογική αρχή βεβαίωση οφειλής προς το δημόσιο.


Η βεβαίωση θα κατατίθεται στην υπηρεσία ή οργανισμό (τράπεζα κτλ) πληρωμής, η οποία με τη σειρά της θα παρακρατεί το ποσό της οφειλής προς το δημόσιο. Αν π.χ. οφειλέτης πρόκειται να πάρει δάνειο τότε η τράπεζα με τη βεβαίωση οφειλής θα παρακρατεί και θα αποδίδει στο δημόσιο το ποσό του χρέους του και θα καταβάλει σ’ αυτόν το υπόλοιπο ποσό. Το ίδιο θα συμβαίνει και με το τίμημα από την πώληση ακινήτου του οφειλέτη.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Επτά προτάσεις «για να κερδηθεί πίσω η χαμένη αξιοπιστία του Κοινοβουλίου»

Ανοικτή επιστολή  προς όλους τους βουλευτές.



Επιστολή προς όλους τους βουλευτές με ιδέες και προτάσεις «για να κερδηθεί πίσω ένα μέρος της χαμένης αξιοπιστίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου» όπως χαρακτηριστικά λέει απέστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Συγκεκριμένα προτείνει:
- Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200
- Την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης
- Την κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε Επιτροπές της Βουλή
- Το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής
- Την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων
- Την κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας
-Την διαχρονική ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο διαδίκτυο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Αύριο η κατάθεση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή

Στις 28 Ιουνίου η ψήφισή του!



Αύριο το βράδυ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ την Τρίτη θα αρχίσει η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή, όπως ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Η ψήφισή του δε, αναμένεται να γίνει στις 28 Ιουνίου.


Περί τις 20 Ιουνίου αναμένεται και η κατάθεση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων, οι οποίοι θα ψηφιστούν μέχρι τις 8 Ιουλίου, καθώς η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο από το ΔΝΤ για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, η οποία αναμένεται να γίνει στις 15 Ιουλίου.
Στους εφαρμοστικούς νόμους θα περιλαμβάνονται τα βασικά μέτρα για το 2011, η δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας αλλά και οι αποκρατικοποιήσεις.
Το ΔΝΤ θέτει επίσης δύο προϋποθέσεις για την έγκρισή της: Τη βιωσιμότητα του χρέους και τη διασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας και το 2012.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 3,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός το Μάιο από 3,9% που ήταν τον Απρίλιο

Στο 3,3% υποχώρησε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού το Μάιο από 3,9% που ήταν τον Απρίλιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Μαΐου 2011, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαΐου 2010, προκύπτει αύξηση 3,3%, έναντι αύξησης 5,4% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.


Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Μάιο 2011, σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2011, παρουσίασε αύξηση 0,2%, έναντι αύξησης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου 10 - Μαΐου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 09 - Μαΐου 10, παρουσίασε αύξηση 4,9%, έναντι αύξησης 2,3% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 0,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2011 προήλθε από τις ακόλουθες αυξήσεις των δεικτών:


α) Κατά 0,4% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα φρούτα νωπά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα είδη: πατάτες νωπές, αρνί και κατσίκι (νωπά).


β) Κατά 1,1% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω αύξησης των τιμών των θερινών ειδών ένδυσης και υπόδησης.


γ) Κατά 0,2% της ομάδας «Υγεία», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στις ιδιωτικές κλινικές.

ΟΑΕΔ: Αρχίζει η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2011

Ο  ΟΑΕΔ ανακοινώνει την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2011.
Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες:



1) την 10η Ιουνίου 2011 για τους δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά


2) την 4η Ιουλίου 2011 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά


3) την 1η Σεπτεμβρίου 2011 για τους δικαιούχους με ένα παιδί


Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος που υποβάλλονται μέσω εργοδότη ή ΚΕΠ ή ταχυδρομείου και παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών.
Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 είναι η 31-01-2012.
Για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των Υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού πλέον δεν απαιτείται η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ, που έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.


Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.


Λόγω φόρτου εργασίας στα ΚΕΠ και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών μέσω ΚΕΠ θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα παρέχονται μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr

ΜΑΞΙΜΟΥ: Βλέπει ανταρσία «βενιζελικών»

Κριτική προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου ακούστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο.



Το αίτημά τους για εκλογές ή κυβέρνηση συνεργασίας συνεχίζουν να διατυπώνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ το Μέγαρο Μαξίμου, μετά και την κριτική που στράφηκε χθες προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, βλέπει «ανταρσία βενιζελικών βουλευτών».
Στο Μαξίμου εκτιμούν πως κάποιοι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα


πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να τελειώνουν με τον Γιώργο Παπανδρέου, και για το λόγο αυτό το επόμενο διάστημα θα εντείνουν τις πιέσεις για άμεσες εκλογές.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο Ν. Σαλαγιάννης είπε «αν δεν μπορούμε, ας πάμε στον λαό να μας πει τι να κάνουμε» ενώ ο Δημήτρης Λιντζέρης αναφέρθηκε στην ανάγκη προγράμματος και κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ.
Για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας τουλάχιστον από δυο κόμματα μίλησε ο Έκτορας Νασιώκας.
Οι τρεις βουλευτές θεωρούνται προσκείμενοι στον υπουργό Άμυνας και συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλούσαν για «ανταρσία συγκεκριμένης ομάδας στη Βουλή».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Επιχείρηση σκούπα σε καταυλισμούς

Μεγάλη επιχείρηση για την σύλληψη των παράνομων μεταναστών στο πευκοδάσος του Λαδοχωρίου, που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησε σήμερα στις 06:00, η Αστυνομία της Ηγουμενίτσας.
Όταν οι μετανάστες αντελήφθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν να εγκαταλείπουν, τον καταυλισμό και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μέσα στο δάσος.
Τουλάχιστον 50 άτομα συνελήφθησαν, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός όσων διέμεναν στον καταυλισμό, διότι οι αστυνομικοί έκπληκτοι ανακάλυψαν μέσα στα πεύκα ,ένα μικρό χωριό από παραπήγματα και σκηνές.


Αυτή την ώρα συνεργεία του Δήμου γκρεμίζουν τον καταυλισμό και αμέσως μετά θα αρχίσει ο καθαρισμός του χώρου από τους τόνους σκουπιδιών.


Μετά και την σημερινή «εκκαθαριστική» επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα, δεν υπάρχουν πλέον καταυλισμοί παράνομων μεταναστών στην περιοχή και κυρίως ο πιο πολυφωτογραφημένος ειδικά από τους τουρίστες καταυλισμός του Λαδοχωρίου.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Απειλούν με κινητοποιήσεις για την «Δωδώνη»

Θα μοιράσουν γάλα στην πλατεία Συντάγματος, στους «Αγανακτισμένους».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσουν σήμερα στη 1:00 το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνική Κτηνοτροφίας, των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Ηπείρου, αλλά και του σωματείου των εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν να δοθούν οι μετοχές που έχει η Αγροτική Τράπεζα στην εταιρεία και όχι στους ιδιώτες και προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.
Οι αντιπροσωπείες των κτηνοτρόφων, μετά τη συμβολική διαδήλωση, θα κατευθυνθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα μοιράσουν 5.000 συσκευασίες γάλακτος με την επωνυμία Δωδώνη στους Αγανακτισμένους.

Reuters: Καταπέλτης η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα

Εκφράζονται αμφιβολίες για την επόμενη δόση.


«Η ύφεση στην Ελλάδα είναι βαθύτερη απ’ ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί», σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας, που διέρρευσε πριν από λίγο από το Reuters.
Η έκθεση αναφέρει ότι η ύφεση εκτός από βαθύτερη θα είναι και μεγαλύτερη σε διάρκεια, ενώ τονίζεται ότι «η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους στόχους που τέθηκαν από το μνημόνιο που υπέγραψε με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ, γεγονός που αναγκάζει τους πιστωτές της να δρομολογήσουν ένα νέο, συμπληρωματικό "πακέτο" στήριξης».
Στο ίδιο κλίμα, η τρόικα τονίζει ότι οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής κυβέρνησης έχουν φτάσει σε τέλμα τους τελευταίους μήνες και προσθέτει ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε το στόχο μείωσης του ελλείμματος στο πρώτο τρίμηνο.
Το καθαρό χρέος της Ελλάδας θα διαμορφωθεί στο 140,5% του ΑΕΠ το 2011 και στο 144,3% του ΑΕΠ το 2012, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της τρόικας που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters.
Στην έκθεση τονίζεται επίσης ότι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα ενδέχεται να μην αποδεσμευτεί έως ότου διορθωθεί η υποχρηματοδότηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της.
Η έκθεση τρόικας, όπως μεταδίδει το Reuters, αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην επιτύχει τους στόχους τους όσον αφορά την μείωση του ελλείμματος χωρίς περαιτέρω μέτρα σταθεροποίησης και ότι η ύφεση που πλήττει τη χώρα φαίνεται πως είναι πιο παρατεταμένη και βαθύτερη από ό,τι θεωρείτο αρχικά.
«Η χρηματοδοτική στρατηγική χρειάζεται να επανεξεταστεί. Δεδομένου του ότι απέχει πολύ η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δανεισμού το 2012, το πρόγραμμα προσαρμογής είναι σήμερα υποχρηματοδοτημένο», σημειώνεται στην έκθεση.
«Η επόμενη αποδέσμευση (της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα) δεν μπορεί να λάβει χώρα έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της υποχρηματοδότησης αυτής».
Η τρόικα ανέφερε ότι πρόκειται να συσταθεί σύντομα η υπηρεσία αποκρατικοποιήσεων στην οποία θα μπορούν να διορίζουν μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.
Στην έκθεση προβλέπεται μικρή ανάπτυξη της οικονομίας το 2012, μόλις κατά 0,6% και ύφεση 3,8% για φέτος.
Τέλος, αναφέρεται ότι η υγεία του τραπεζικού συστήματος της χώρας εξαρτάται πλήρως από την συνέπεια στην αποπληρωμή των χρεών της χώρας.

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ: Προτάσεις για το Μεσοπρόθεσμο

Τις γνωστοποίησε με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών.


Επιστολή στον υπουργό των Οικονομικών, απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης, με την οποία υποβάλλει 15 προτάσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, «με κεντρική ιδέα την στήριξη των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων και την επιτάχυνση της ανάπτυξης - με τη διατήρηση ή και ενίσχυση του ΠΔΕ - ώστε να είναι εφικτή η παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος, το ταχύτερο δυνατό».
Ο κ. Καρτάλης (Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής) τάσσεται υπέρ των μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων από φορείς που καταργούνται, σε άλλους φορείς του Δημοσίου, χωρίς, δηλαδή, να επιλέγεται η λύση των απολύσεων.


Επισημαίνοντας ότι το αποτελεσματικότερο ισοδύναμο μέτρο είναι η ταχεία εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ως ειδικότερα μέτρα - μεταξύ άλλων - προτείνει:
- Μη αναθεώρηση του αφορολόγητου, με ισοδύναμο μέτρο την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Εναλλακτικά δε, τη μείωση του αφορολόγητου μόνο για τεκμαρτά (καθαρά) εισοδήματα άνω συγκεκριμένου εισοδήματος και κατάργησή του για καθαρά εισοδήματα μεγάλου ύψους. «Είναι προφανές ότι το μέτρο της έκτακτης εισφοράς του 3% δεν μπορεί να είναι οριζόντιο, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με τις εισοδηματικές κατηγορίες», αναφέρει.
- Πάγωμα των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων για τα επόμενα δύο χρόνια.
- Αναστολή της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης για ένα έτος.
- Κλιμάκωση της φορολογίας μεγάλης ακίνητης περιουσίας, σε συνάρτηση με την αντικειμενική αξία αλλά και την εισοδηματική κατηγορία.
- Κατάργηση φοροαπαλλαγών με κριτήριο εισοδηματικά κριτήρια.
- Επαναγορά χρέους από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων.
- Διατήρηση του δημόσιου ελέγχου των λιμένων, με απελευθέρωση εμπορευματικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.