Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μάθετε με ένα SMS εάν εκκαθαρίστηκε η δήλωσή σας!

Μέσω κινητού θα μπορεί πλέον να ενημερώνεται κάθε φορολογούμενος για την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης.

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει την έναρξη της υπηρεσίας M-TAXIS (Mobile TAXIS). Η υπηρεσία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2011.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός μόνο SMS να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS για το 2011. Το SMS θα πρέπει απλά να αναγράφει τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) του ενδιαφερόμενου και θα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 19456.
Το κόστος είναι 0,21 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Επισημαίνεται ότι το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση.
Με την εγγραφή του στην υπηρεσία, ο πολίτης εξασφαλίζει ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσής του, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, εντός του 2011, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, ο πολίτης θα λαμβάνει έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων. Επίσης θα υπάρχουν ειδοποιήσεις και για τις ειδικές περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης της δήλωσης.
 Κάθε ενημέρωση του πολίτη θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής ενός SMS σε αυτόν.

ΤΕΑΔΥ: 4.500 άτομα λάμβαναν κανονικά επικουρική σύνταξη από τον Άγιο Πέτρο!!

Περίπου 4.500 άτομα που είχαν αποβιώσει και λάμβαναν κανονικά επικουρική σύνταξη βρήκαν οι διασταυρώσεις στο ΤΕΑΔΥ, σημειώνει η υπουργός Εργασίας, κα Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στα «Νέα».
Η ζημία για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνούσε τα 16 εκατ. ευρώ, σημειώνει η υπουργός, προσθέτοντας ότι από τους ελέγχους έχουν εντοπιστεί περίπου 9.000 συνταξιούχοι «οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι πάνω από 100 χρονών και τους καταβάλλεται κανονικά σύνταξη».

Η θέση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για το Φυσικό αέριο στην Ήπειρο

Ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Οικονόμου τοποθετείται.

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Κατηγορεί τον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης, για επιδεικτική αλαζονεία

Για επιδεικτική αλαζονεία κατηγορεί τον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, σε άρθρο του, λέγοντας ότι ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης και καταγγέλλει παράλληλα και την ηγεσία της ΝΔ, ότι οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού.



Ο κ. Ανδρουλάκης, στο άρθρο του, σε ασυνήθιστα αυστηρό τόνο και λίγο πριν τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα που επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι θέτει εκβιαστικά διλλήματα στην Ελλάδα, και καταγγέλλει ισχυρές ομάδες συμφερόντων στο εσωτερικό, που όπως λέει, επιδιώκουν να διατηρήσουν τα προνόμια που είχαν την εποχή της «φούσκας» των δανεικών.

Αναφερόμενος στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέρει ότι «σύντομα θα γνωρίζουμε αν οι πλατείες της Ελλάδας που τις χαιρετίζουμε ολόψυχα θα είναι η μαγιά για μια ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού ή απλώς προαναγγέλλουν την τελική πράξη του δράματος μέσα από μια χαρούμενη διονυσιακή γιορτή αυτοκαταστροφής και συλλογικής αυτοκτονίας».

ΑΡΤΑ: Προσπάθησαν να φύγουν παράνομα από την χώρα

Στην Άρτα αστυνομικοί εντόπισαν ένα μικρό φορτηγό με Βουλγαρικές πινακίδες και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης ο οδηγός του φορτηγού δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη στην πόλη. Σε κάποιο σημείο ο οδηγός του μείωσε ταχύτητα και μαζί με τον συνοδηγό του, προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον συνοδηγό, ο οποίος είναι αλλοδαπός Ασιατικής καταγωγής, ενώ ο οδηγός διέφυγε και αναζητείται. Στο φορτηγό επέβαιναν συνολικά 27 αλλοδαποί Ασιατικής καταγωγής, εκ των οποίων οι δεκατρείς κατείχαν εμπρόθεσμα Υπηρεσιακά Σημειώματα.


Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί παρελήφθησαν από την Αθήνα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, έναντι χρηματικής αμοιβής 3.000 ευρώ ο καθένας. Ο διακινητής και οι 14 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Άρτας, ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τροχαίο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 61χρονος ημεδαπός οδηγός του

Την Κυριακή το βράδυ, στη διασταύρωση των οδών Σταύρου Νιάρχου με την Περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, Ι.Χ. φορτηγό με Βουλγαρικές πινακίδες εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθερά αντικείμενα και κατέληξε σε παρακείμενο αγρόκτημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 61χρονος ημεδαπός οδηγός του.


Στην καρότσα του φορτηγού εντοπίστηκαν από άνδρες της Τροχαίας, δύο αλλοδαποί Ασιατικής καταγωγής που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.


Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Reuters:«Μέτρα λιτότητας σε ένα έθνος που έχει ήδη εξεγερθεί»

Δημοσίευμα του Reuters για την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξεκινάει τη Δευτέρα εκστρατεία για να διασφαλίσει τη νέα συμφωνία για τη διάσωση της οικονομίας, επιβάλλοντας νέα μέτρα λιτότητας σε ένα έθνος που έχει ήδη εξεγερθεί κατά της διαφθοράς και της οικονομικής κακοδιαχείρισης», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το δημοσίευμα διαπιστώνει αναταράξεις και έλλειψη κοινής γραμμής στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος εξαιτίας των σκληρών μέτρων και των περικοπών.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «Η αναταραχή αυξάνεται ακόμα και στις τάξεις του κ. Παπανδρέου, εξαιτίας των επιπτώσεων που θα έχουν οι περικοπές που απαιτεί η συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ».


Εκτενή αναφορά γίνεται και στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα. «Τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι κατέκλυσαν κεντρική πλατεία της Αθήνας για να δηλώσουν την οργή τους για την κακή κατάσταση της χώρας», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΠΑΡΓΑ: Θανατηφόρο ατύχημα

Το Σάββατο το απόγευμα στην Πάργα αγροτικό μηχάνημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 80χρονος ημεδαπός οδηγός του.


Προανάκριση για το τροχαίο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας Πρέβεζας.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση από τη μεταπολίτευση

«Πάγωσαν» κυβέρνηση, κόμματα και τρόικα.



Η πρωτοφανής σε όγκο αλλά και παλμό συγκέντρωση στο Σύνταγμα η οποία ξεπέρασε χθες τις 200.000 αλλά και οι δεκάδες συγκεντρώσεις σ' όλες τις μεγάλες πόλεις, έχουν παγώσει την κυβέρνηση, τα κόμματα αλλά και την... τρόικα.


Ο «ιός της Ισπανίας» πέρασε δυναμικά στην Ελλάδα και η ΕΕ παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία φοβούμενη ότι οι μεγάλες ειρηνικές συγκεντρώσεις των πολιτών θα εξαπλωθούν στην Ευρώπη ακόμα και σε χώρες οι οποίες δεν έχουν μεν μνημόνια έχουν όμως πολύ μεγάλα πρόβλημα καθώς οι κοινωνικές κατακτήσεις περικόπτονται συνεχώς.

ΚΑΛΠΑΚΙ: Σύλληψη δύο Αλβανών για μεταφορά ναρκωτικών

Στο Καλπάκι Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο Αλβανοί 25 και 26 χρόνων, γιατί μετέφεραν με το επιβατικό τους αυτοκίνητο, 58 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 66 κιλών περίπου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ τα αυτοκίνητά τους κατασχέθηκαν.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Αυξάνουν μέχρι 240 ευρώ!!!

Νέο «χαράτσι» θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στο δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, καθώς το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των τελών κυκλοφορίας για το 2012.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αύξηση θα κυμαίνεται από 10% έως και 20%.
Η επιβάρυνση θα ξεκινά από τα 2 ευρώ για τα «παπάκια» και θα φτάνει τα 240 ευρώ για ΙΧ μεγάλου κυβισμού. Επίσης, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού άνω των 3.000 θα κληθούν να πληρώσουν φέτος και έκτακτη εισφορά. Προς την ίδια κατεύθυνση έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί και στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής άνω των 20 ή 25 μέτρων.

Πιο αναλυτικά, τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012 θα αυξηθούν σε ποσοστά από 10% έως και 20%.
Οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα κληθούν να τα καταβάλουν στο τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους. Για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πριν από την 1η Νοεμβρίου 2010, ενδεικτικά να αναφέρουμε πως για τα δημοφιλή «χιλιαράκια» τα τέλη θα ανέβουν από τα 110 ευρώ στα 121 ή 132 ευρώ τον χρόνο.


Για τα ΙΧ 1.600 κυβικών από 240 ευρώ θα πάνε στα 264 ή στα 288 ευρώ. Μετά την 1η Νοεμβρίου 2011 τα τέλη προκύπτουν από τις εκπομπές ρύπων


ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Φόρος για 2.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Επώδυνα μέτρα που φέρνουν περισσότερους φόρους σε όλους τους μισθωτούς και τους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων εισηγείται σήμερα στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Στόχος η εξοικονόμηση 6,4 δισ. ευρώ φέτος για να καλυφθούν οι αστοχίες του προϋπολογισμού και να μειωθεί το έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ. Από τα 6,4 δισ. ευρώ, περίπου 3 δισ. είναι τα πρόσθετα φορολογικά έσοδα που αναζητά η κυβέρνηση.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα εξετάσθηκαν οι λεπτομέρειες του νέου φορο-πακέτου που συμφωνήθηκε με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι του σημερινού άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου όπου αναμένεται να εκδηλωθούν και οι πρώτες αντιδράσεις θα «πέσουν» οι εξής προτάσεις:


1. Μείωση του αφορολογήτου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) από τις 400.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα για ατομική περιουσία στις 100.000 ευρώ. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη εισήγηση εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, τότε πάνω από 2.500.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 100.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν μεγάλα ποσά φόρων. Συγκεκριμένα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για την ακίνητη περιουσία τους οι φορολογούμενοι που διαθέτουν ένα μικρομεσαίο διαμέρισμα επιφάνειας 70 ή 80 τ.μ. ή έχουν ένα σπίτι στο χωριό.
Με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου του ΦΑΠ στα επίπεδα των 100.000 ευρώ, η κυβέρνηση ουσιαστικά επαναφέρει από το «παράθυρο» το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων που κατάργησε πέρυσι με το φορολογικό νόμο 3842/2010 με τη λογική ότι «η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να γίνεται με ένα νέο προοδευτικό σύστημα, που θα επιβαρύνει περισσότερο τις μεγάλες περιουσίες» όπως δήλωνε τότε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.


Η εισήγηση του υπουργού στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο θα προβλέπει:
Μείωση του ορίου του ΦΑΠ από το επίπεδο των 400.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο στις 100.000 ευρώ, όπως προέβλεπε η νομοθεσία για το ΕΤΑΚ του 2009.


Πάνω από το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 100.000 ευρώ θα επιβάλλονται συντελεστές φόρου κλιμακούμενοι από 0,1% έως και 2%. Το τμήμα της αξίας της ακίνητης περιουσίας από τις 100.000 έως τις 400.000 ευρώ θα φορολογείται πιθανότατα με 0,1% και από κει και πάνω θα ισχύει η κλιμάκωση των συντελεστών που προβλέπει η σημερινή κλίμακα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Νέα έκτακτη εισφορά
Για όσους κατέχουν κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίων πόλεων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ προτείνεται να επιβάλλεται πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση υπό μορφή έκτακτης εισφοράς.
Το παζλ των φοροεπιβαρύνσεων στα ακίνητα συμπληρώνουν οι αυξήσεις - φωτιά των αντικειμενικών αξιών που έρχονται το φθινόπωρο και αναμένεται να προκαλέσουν ντόμινο αυξήσεων σε φόρους και τέλη που βαρύνουν την ακίνητη περιουσία.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή επιδομάτων

Αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα καθιερωθούν για την καταβολή των επιδομάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους οργανισμούς. Αλλαγές θα υπάρξουν και στο επίδομα ανεργίας, όπου θα γίνουν αυστηρότερες οι χρονικές προϋποθέσεις καταβολής του.



Η καταγραφή όλων των επιδομάτων και των δικαιούχων ολοκληρώνεται μέσα στον μήνα και στη συνέχεια θα τεθούν σε εφαρμογή τα νέα κριτήρια.
Η αρχή γίνεται ήδη από το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), όπου στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) γίνονται αυστηρότερα τα εισοδηματικά κριτήρια.
Σε επόμενη φάση θα γίνουν αυστηρότερα τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των επιδομάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. τα πολυτεκνικά του ΟΓΑ) αλλά και από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (στεγαστικά δάνεια, επιδοτήσεις ενοικίου) και την Εργατική Εστία (κοινωνικός τουρισμός).

Μάλιστα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη λαμβάνεται μόνο υπόψη το εισόδημα, αλλά συνυπολογίζονται και άλλα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων.

Οσον αφορά στο επίδομα ανεργίας εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για την καταβολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να λαμβάνεται υπόψη:

•H διάρκεια της απασχόλησης πριν από την καταβολή του επιδόματος (δηλαδή αν πρόκειται για εποχική απασχόληση ή για σταθερή εργασία).
•Το κατά πόσο είναι η πρώτη φορά που ο εργαζόμενος ζητά το επίδομα ή έχει επιδοτηθεί ξανά στο παρελθόν.


Οι αλλαγές αυτές στον τρόπο χορήγησης του επιδόματος ανεργίας θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τους εποχικά εργαζόμενους.
Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου τα μέτρα για την αλλαγή της επιδοματικής πολιτικής θα αποφέρουν έσοδα της τάξης των 345 εκατομμυρίων ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

ΔΕΗ: Επιδημία απλήρωτων λογαριασμών

Σε εφιάλτη για τη ΔΕΗ και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις εμπορίας ηλεκτρισμού απειλεί να εξελιχθεί η άρνηση των καταναλωτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος είτε από πραγματική αδυναμία είτε όχι. Το φαινόμενο που «κτύπησε» πρώτα τη ΔΕΗ το 2010, με αποτέλεσμα θεαματική αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών, μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις όταν ψηφιστεί το νέο ενεργειακό νομοσχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι δεν θα διακόπτεται η παροχή ρεύματος στις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών, ακόμα και όταν δεν πληρώνουν.


Η ΔΕΗ αύξησε κατά 30%, στα 45 εκατ ευρώ, τις προβλέψεις για επισφάλειες από απλήρωτους λογαριασμούς το πρώτο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, που σημαίνει ότι για όλη τη χρονιά βλέπει τα «φέσια» να αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Σαν ποσοστό επί του τζίρου η ΔΕΗ προσπαθεί να διατηρήσει το ποσοστό των απλήρωτων λογαριασμών σε ελέγξιμα επίπεδα, γύρω στο 3,5% υπολογίζοντας μόνον αυτούς που έχουν καταστεί οριστικά ληξιπρόθεσμοι.
Τα ποσοστά όμως θα ήταν πολύ υψηλότερα, πάνω από το 6% και ίσως κοντά στο 10%, αν συνυπολογιστούν οι καθυστερημένες οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή οι διάφοροι διακανονισμοί και βέβαια οι οφειλές οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.


Η επιδημία του «δεν πληρώνω» έχει προσβάλει και τις ιδιωτικές εταιρείες.
Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που φεύγουν από τη ΔΕΗ και μετακινούνται στις ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς προηγουμένως να εξοφλούν τη ΔΕΗ.
Πληρώνουν τους πρώτους λογαριασμούς στον νέο πάροχο και μετά σταματούν, εκμεταλλεύομενοι τις τεχνικές αδυναμίες του συστήματος, που δεν μπορεί να τους εντοπίσει γρήγορα ή να κόψει άμεσα το ρεύμα κ.λπ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις στο λιμάνι

Συνελήφθη, χθες στις 21:00, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, ένας 33χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε ως συνεπιβάτες δύο αλλοδαπούς και τα τέσσερα ανήλικα τέκνα τους, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Συνεδριάζει σήμερα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα συνεδριάζει σήμερα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με την ηγεσία της κυβέρνησης να καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να αρθούν οι επιφυλάξεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Την Τρίτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας, όπου οι βουλευτές αναμένεται να ασκήσουν σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών.


Την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιδειξίας έκανε βόλτα σε πάρκα

 "Βγήκαν από τα ρούχα τους" κάτοικοι στην Πρέβεζα το πρωί της Κυριακής καθώς αρκετοί ήρθαν αντιμέτωποι με έναν 41χρονο επιδειξία που έκανε βόλτες στα πάρκα της πόλης.
Ύστερα από καταγγελίες περιοίκων ο "επιδειξίας" συνελήφθη και θα απολογηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.