Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Έκκληση προς του πολιτικούς αρχηγούς να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης

Με έκκληση προς του πολιτικούς αρχηγούς να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να επικρατήσει διάθεση εθνικής συνεννόησης, ξεκίνησε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ.Κάρολος Παπούλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στους πέντε πολιτικούς αρχηγούς, τόνισε ότι «η παρούσα στιγμή είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και είναι σημαντικό να συνεννοηθούμε».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε το ιστορικό καθήκον που έχουν οι πολιτικές δυνάμεις για συνεννόηση και εκτίμησε ότι «υπάρχει το περιθώριο σύγκλισης σε σημαντικά θέματα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπούλιας επανέλαβε ότι πρέπει να διασφαλισθεί η κοινωνική συνοχή και να προστατευθούν οι οικονομικά αδύναμοι.


Πηγές της Προεδρίας τόνιζαν ότι «το κλίμα στη συνάντηση ήταν πολύ καλό» και «υπήρξαν σημεία σύγκλισης», ενώ πρόσθεταν ότι δεν ετέθη θέμα εκλογών ή δημοψηφίσματος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Κατηγορηματικό «όχι»

«Δεν προσυπογράφουμε μια πολιτική που ισοπεδώνει την οικονομία και διαλύει την κοινωνία»



Κατηγορηματικό «όχι» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαρά, στον πρωθυπουργό κατά τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στις δηλώσεις του, ο Αντώνης Σαμαράς στάθηκε στην άρνηση του πρωθυπουργού για μείωση της φορολογίας, λέγοντας ότι «έχουμε προτείνει ένα διαφορετικό σχέδιο από την αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή. Το οποίο στηρίζεται, όχι σε περισσότερους φόρους, αλλά σε λιγότερους. Για να δουλέψει η οικονομία».


«Η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση για συναίνεση στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», τόνισε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «κάλεσε σύνοδο αρχηγών χωρίς περιεχόμενο».
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν προσυπογράφω μια πολιτική που διαλύει την οικονομία και ισοπεδώνει την κοινωνία. Δε δεχόμαστε εκβιασμούς».

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Έχουμε προτείνει ένα διαφορετικό σχέδιο από την αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή. Το οποίο στηρίζεται, όχι σε περισσότερους φόρους, αλλά σε λιγότερους. Για να δουλέψει η οικονομία. Μόνο τότε θα αρχίσουν να παράγονται έσοδα για τους πολίτες, αλλά και για το κράτος. Μόνο τότε θα υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Πρόκειται για το Ζάππειο-ΙΙ, που το παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πριν τρεις εβδομάδες…

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο κυβερνητικό Σχέδιο μέρος από τις προτάσεις του Σχεδίου μας, χωρίς, όμως, το πιο σημαντικό, που είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Επισημάναμε ότι, χωρίς μείωση των φόρων, όλο το υπόλοιπο χάνει σε αποτελεσματικότητα και δεν πετυχαίνει την Επανεκκίνηση της Οικονομίας.
Προτείναμε την πιο ισχυρή βάση για συναίνεση: τη συναίνεση για επαναδιαπράγματευση των όρων του Μνημονίου. Με έμφαση το ξαναλέω: στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τα υπόλοιπα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Σε συνδυασμό πάντα με τη μείωση της σπατάλης και τις αποκρατικοποιήσεις.
Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση. Άλλωστε, δεν είχε διαπραγματευθεί το Μνημόνιο ούτε στην αρχή.
Ο κ. Παπανδρέου, μας είπε ότι συζητάει το φορολογικό, μόνον… αν πειστεί η Τρόικα! Του απάντησα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε μεταξύ μας πρώτα. Κι ύστερα να πάμε να διαπραγματευθούμε με την Τρόικα!
Δεν ήταν, λοιπόν, η δική μας διαφωνία ως τώρα που οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο. Και, ασφαλώς, ακόμα κι αν εμείς συμφωνούσαμε από δω και στο εξής στην ίδια αποτυχημένη συνταγή, δεν θα άλλαζε τίποτε.
Μετά από μια εβδομάδα καλλιεργούμενης στρατηγικής φόβου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε σύνοδο πολιτικών αρχηγών, χωρίς να υπάρχει κανένα καινούργιο στοιχείο και ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο.
Γιατί το μόνο που αξίζει να συζητήσουμε πια είναι πως θα επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους του Μνημονίου. Δεν προσυπογράφουμε μια πολιτική που ισοπεδώνει την οικονομία και διαλύει την κοινωνία.
Δεν προσυπογράφουμε μια πολιτική που αποκλίνει όλο και περισσότερο από τους στόχους που θέτει. Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα και το περιεχόμενο της Δημοκρατίας μας.


Τι αξία θα είχε να συμφωνούσαμε εμείς με κάτι που διαλύει την Ελληνική Οικονομία;


Διέξοδος για την Ελλάδα υπάρχει:
Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, για να αναπνεύσει η Ελληνική Οικονομία και να βγούμε από την κρίση».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:«Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πρωτοφανή κρίση»

Αντίθεση Τσίπρα σε συναίνεση και μνημόνιο.



«Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πρωτοφανή κρίση», δήλωσε πριν από ο k. Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συναίνεση στην πολιτική που ακολουθείται, καθώς και στο μνημόνιο.


Σε πολύ υψηλούς τόνους, είπε:
«Ας μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός γιατί εκεί που απέτυχε χθες θα επιτύχει αύριο;
Για πόσο ακόμα θα κυβερνά με σύμμαχο το φόβο και με εργαλείο τον εκβιασμό;».

Αυτό που επανέλαβα, είπε είναι ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Προχωρώ μόνος μου!» - Μπορεί;

"Δεν θα πάω σε εκλογές"
Πολιτικό αδιέξοδο διαφαίνεται στην χώρα, καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων δεν συμφώνησαν σε βασικά σημεία πολιτικής για την έξοδο της χώρας από την πρωτοφανή κρίση.
Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, καθώς δεν επιτεύχθηκε συναίνεση, ξεκαθάρισε και ενώπιον των αρχηγών αλλά και σε κατ'ιδίαν συνάντηση που είχε, μετά το πέρας της συνάντησης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ότι θα προχωρήσει μόνος του με τα απαραίτητα μέτρα.



Το ζήτημα, βεβαίως, είναι πλέον εάν μπορεί, με βάση τόσο τις εντεινόμενες αντιδράσεις της κοινωνίας, όσο και τις διαφωνίες που εκδηλώνονται για το περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμου Σχεδίου στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Όχι» στη συναίνεση-Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

Τη θέση του ότι δεν δίνει συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου, την οποία θεωρεί λανθασμένη, ανέπτυξε κατά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.



Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε τις θέσεις του για την οικονομία, που είχε παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» και επέμεινε στην ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Επίσης, απέρριψε την πρόταση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για οικουμενική κυβέρνηση, με το επιπλέον επιχείρημα ότι είναι αντισυνταγματική.
Σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Συγγρού, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε στη συνάντηση ότι θα προχωρήσει στην πολιτική του με ή χωρίς συναίνεση και παράλληλα απέρριψε τις πρόωρες εκλογές, όταν ρωτήθηκε από τους αρχηγούς αν είναι στα ενδεχόμενα που εξετάζει.


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέλυσε την οικονομική κατάσταση και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έθεσε «ρητορικά ερωτήματα», όπως αν θέλουμε να παραμείνουμε στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και να παραμείνουμε στο ευρώ και τις πολιτικές που απαιτούνται.


Η λεωφόρος Συγγρού θεωρεί ότι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ήταν μία επικοινωνιακή κίνηση του πρωθυπουργού, προκειμένου να δραματοποιήσει την κατάσταση, για να δικαιολογήσει τα νέα, πιο σκληρά μέτρα, προβάλλοντας παράλληλα προς τα έξω ότι εξάντλησε τα περιθώρια για συναίνεση των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Σαμαράς πάντως προσήλθε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αποφασισμένος να μην υποκύψει στις πιέσεις που ασκούνται τις τελευταίες ημέρες για συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου.
«Όχι εκβιασμούς στη ΝΔ διεμήνυσε χθες ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «κάνουν λάθος εκείνοι που ασκούν πιέσεις και εκείνοι που υποκύπτουν σε πιέσεις». Η λεωφόρος Συγγρού εκφράζει την απορία της για τη μεθόδευση που ακολούθησε η κυβέρνηση και στην οποία ενέπλεξε και την Προεδρία της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Να μην παγιδευτεί ο λαός σε εκβιασμούς»

«Δεν τέθηκε θέμα πρόωρων εκλογών».



Δεν έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, η κα Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση.
Όπως επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, «ο λαός πρέπει να κάνει πόλεμο εις βάρος της δικτατορίας των μονοπωλίων, εις βάρος της δικτατορίας των κεφαλαίων».
Στις δηλώσεις της η ΓΓ του ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για «ωμό εκβιασμό» και καλεί το λαό να μη παγιδευτεί σε εκβιασμούς.

ΕΑΣ ΑΡΤΑΣ: Ημερίδα για τα ακτινίδια την Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας –Φιλιππιάδας προσκαλεί όλους τους ακτινιδοπαραγωγούς της περιοχής μας, να πάρουν μέρος στην ενημερωτική ημερίδα που θα γίνει την Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 και ώρα 19:30 μμ στην αίθουσα «Διώνη» που βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο της Άρτας (εμποροπανήγυρη), με θέμα: «Η εμφάνιση του βακτηρίου Pseudomonas Syringae Pv Actinidaeae».



Στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση της μέχρι τώρα πορείας του συγκεκριμένου βακτηρίου από την Δρ. Μαρία Χολέβα, εκπρόσωπο του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συζήτηση για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η αναγκαιότητα εκπόνησης μελετών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινόμενων στην Ήπειρο, αλλά και το θέμα της άμεσης αποζημίωσης όσων έχουν πληγεί από τις τελευταίες πλημμύρες, υπογραμμίστηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη συζήτηση που έγινε ύστερα από πρόταση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, προωθήθηκαν ταχύτατα οι διαδικασίες που απαιτούνταν για την καταμέτρηση των ζημιών και την κήρυξη των πληγεισών περιοχών, ενώ ο ίδιος, κατ΄ επανάληψη, έχει προβεί σε παραστάσεις για τη λήψη μέτρων στήριξης των πληγέντων και για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την προώθηση των απαραίτητων έργων.


Συνεχίζοντας έκανε εκτενή αναφορά στις εργασίες που ήδη υλοποιεί για την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών η Περιφέρεια στις Π.Ε. Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας και οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επεκταθούν και στην Π.Ε. Άρτας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αποστραγγιστικά έργα και τάφροι που έχουν να καθαριστούν πενήντα χρόνια! Αναφέρθηκε στην απαξίωση των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ και στην αδυναμία τους, ελλείψει πόρων, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας ότι αν και, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», οι ΤΟΕΒ θα έπρεπε να περιέλθουν στην αρμοδιότητα των Δήμων και οι ΓΟΕΒ στις Περιφέρειες, εν τούτοις το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά και πάλι τον διορισμό διοικήσεων των ΓΟΕΒ από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές της Πρέβεζας, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι μόνο το κόστος της μελέτης για την περιοχή του Αχέροντα ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ. «Κάνουμε προσπάθεια για μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος», είπε ο κ. Ιωάννου, παραθέτοντας στοιχεία για τις παρεμβάσεις που ήδη γίνονται, καθώς και σε άλλες που σχεδιάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, κατά πλειοψηφία έκανε δεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, σύμφωνα με την οποία:


1. Ζητείται η εκπόνηση μελετών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίλυση των αντιπλημμυρικών προβλημάτων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και στις λοιπές προβληματικές περιοχές της Ηπείρου.
2. Ζητείται η οικονομική ενίσχυση των ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ από την Πολιτεία και η μεταφορά τους, με τους ανάλογους πόρους, στις Περιφέρειες και τους Δήμους αντίστοιχα.
3. Ζητείται η άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων
4. Ζητείται η λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, όπως αναστολή δόσεων δανείων, ασφαλιστικών εισφορών κλπ.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΚΑΚΑΒΙΑ: Συνελήφθη 38χρονος καταζητούμενος της Ιντερπόλ

Ένας 38χρονος, αλβανικής καταγωγής, που αναζητούσε με διεθνές ένταλμα η Ιντερπόλ, συνελήφθη από αστυνομικούς στον τελωνειακό σταθμό Κακαβιάς, ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Ελλάδα.
Ο 38χρονος κατηγορείται στην Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για διακεκριμένη μορφή συνωμοσίας, συνέργεια σε κατοχή και πώληση ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη εγκατάσταση, εξώθηση και εκμετάλλευση σε πορνεία και σύσταση και συμμορία.


Ο συλληφθείς, με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Δηλώσεις για την Αναπτυξιακή Ημερίδα

Στην Αναπτυξιακή Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τίτλο: «Η Ήπειρος σε Σταυροδρόμι. Επιδοτούμενη ή Αυτοτροφοδοτούμενη και βιώσιμη ανάπτυξη;» αναφέρθηκε σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη.
Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:
«Πρόκειται για μια σπουδαία και σημαντική εκδήλωση την οποία οφείλουμε στον Ηπειρωτικό λαό, για να εμπιστευτεί τους θεσμούς και τα ενδογενή χαρακτηριστικά και να ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση του ώστε: να μείνει στην περιοχή και να επιχειρήσει με ότι θετικό είναι να παραχθεί απ’ αυτό. Πλούτος, νέες θέσεις εργασίας, υπεραξία για την περιοχή.


Πρέπει να ξεφύγουμε από την επιδοτούμενη ανάπτυξη και να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Στην Ημερίδα συμμετέχουν εισηγητές οι οποίοι επιλέχθηκαν με κριτήρια: τη γνώση των διοικητικών θεμάτων, τη μακροχρόνια εμπειρία από την άσκηση της επιχειρηματικότητας και την πλήρη γνώση για τα χρηματοδοτικά μέσα & πηγές. Άλλωστε αυτοί θα κινητοποιήσουν και τους πολιτικούς».


Απευθυνόμενη προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, η Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ότι και αυτοί διαδραματίζουν ένα σοβαρό, διττό ρόλο: Αφενός να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην ενημέρωση για τους στόχους της εκδήλωσης και αφετέρου να δημιουργούν, από τη θέση τους ο καθένας, κλίμα αναπεπταμένου ηθικού. «Διότι στη ζωή υπάρχουν πάντα προβλήματα. Όμως, υπάρχουν αντίστοιχα και ενέργειες που τα επιλύουν», τόνισε χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Κάποιοι βάζουν την καρέκλα πάνω από την Ελλάδα»

Από τη δήλωση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., που ήταν ο μόνος που μίλησε κατά την έξοδο από το Προεδρικό Μέγαρο, προκύπτει ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και πολύ ομαλά και πιθανότατα δεν επετεύχθη συναίνεση.


Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν οι Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή δεν θα τους είχε γράψει η ιστορία. Η καρέκλα κάποιων πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα» είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Συμφωνεί με τη σκληρή στάση Σαμαρά

«Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» μπορεί να σκέφτεται αυτές τις ώρες ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος με κάθε τρόπο, διαμηνύει μέσω στενών συνεργατών του, ότι συμφωνεί με τη σκληρή στάση Σαμαρά που αρνείται να παράσχει τη ζητούμενη συναίνεση στην παρούσα φάση, προς την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.


Κι αυτό γιατί, όπως υπενθυμίζεται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, όταν την άνοιξη του 2009 ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Γ. Παπανδρέου, ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να επιδείξει μια αντίστοιχη συναινετική στάση, μέσω της σύγκλισης - και τότε - ενός συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, εκείνος είχε προτιμήσει να τηρήσει μια σκληρή στάση, ανάλογη αυτής που υιοθετεί αυτή τη στιγμή ο κ. Σαμαράς.

Με τα γνωστά αποτελέσματα, τα οποία βιώνουμε σήμερα, λίγο ως πολύ, όλοι.
Το θέμα πάντως είναι αν ένα λάθος «διορθώνεται» με ένα άλλο.
Διότι, εν προκειμένω, η κατάσταση κρίνεται και είναι εν πολλοίς, οριακή, οπότε κάθε άρνηση συζήτησης μπορεί να αποβεί, πλέον, μοιραία.
Στη Συγγρού, ωστόσο, πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο να αποδοθεί ως κατηγορία στο κόμμα τους, από τη στιγμή που έχει καταθέσει έως και ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση και δεν περιορίζεται σε ανέξοδα κι ανεύθυνα συνθήματα του τύπου «λεφτά υπάρχουν»...

ΟΓΑ: Έρχεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση από την 1η Ιουνίου

Ξεκινά από την 1η Ιουνίου το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπ. Υγείας, «από 1η Ιουνίου 2011 θα λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας καθώς και στα Περιφερειακά Ιατρεία όλης της χώρας».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ: Συμβούλιο διλημμάτων….

Στο κρίσιμο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είναι στραμμένο το ελληνικό αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον, το οποίο γίνεται στη σκιά των δηλώσεων του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εκταμιεύσει το ΔΝΤ την επόμενη δόση του δανείου. Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε επίσης οτι εάν οι Ευρωπαίοι αναγκαστούν να πουν πως η εκταμίευση εκ μέρους του ΔΝΤ της δόσης της 29ης Ιουνίου δεν είναι λειτουργικά εφαρμόσιμη, τότε εκείνο που το Ταμείο αναμένει είναι να αναλάβουν οι Ευρωπαίοι για λογαριασμό του και να επωμισθούν το μερίδιο του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση. Ο πρόεδρος του Eurogroup συμπλήρωσε τι ορισμένα εθνικά Κοινοβούλια δεν είναι προετοιμασμένα να επωμισθούν το μερίδιο του ΔΝΤ στη δανειοδότηση της Ελλάδας.

Στέλεχος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε πως το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει περαιτέρω την Ελλάδα εάν δεν διαθέτει εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της για το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση «θα πράξει το παν ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, ή πιστωτικού επεισοδίου», δήλωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι.


Ο κ. Σαμαράς σε ομιλία του, διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση οτι η ΝΔ δεν δέχεται εκβιασμούς και επανέλαβε οτι στηρίζει τους στόχους της οικονομικής εξυγίανσης, αλλά όχι τους τρόπους.


Η γ.γ. του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι στόχος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών είναι να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει το λαό να κάνει νέες θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και πρόσθεσε ότι «ένας οργανωμένος λαός μπορεί να έχει αποτελέσματα σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι το κόμμα του «θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η Ελλάδα να βγει ωφελημένη», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «μπορεί να περιμένουμε το καλύτερο», χωρίς να αποκλείσει κάποια άλλη εξέλιξη.


Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα προσέλθει στο Συμβούλιο, διατηρώντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχίες για το στόχο, την μεθόδευση καθώς και τις επιπτώσεις της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Αρχίζει το συνέδριο



Με στόχο να εκφράσει "τους πολίτες που πιστεύουν στη δύναμη της κοινής λογικής, που απορρίπτουν τα παραδοσιακά κόμματα που κυριάρχησαν τα τελευταία 30 χρόνια και που υποστηρίζουν ότι η κρίση καθιστά πια επιτακτικές μία σειρά από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις", η Δημοκρατική Συμμαχία πραγματοποιεί από σήμερα το τριήμερο ιδρυτικό της συνέδριο, έξι μήνες μετά την ίδρυσή της, στις 21 Νοεμβρίου 2010, στο θέατρο Μπάντμιντον.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ήδη πέντε βουλευτές, οι οποίοι είτε διεγράφησαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς από τη Ν.Δ.
Πέραν της προέδρου του κινήματος κα Ντόρα Μπακογιάννη, είναι οι κ.κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης (Χανίων), Γιώργος Κοντογιάννης (Ηλείας), Λευτέρης Αυγενάκης (Ηρακλείου) και Κώστας Κιλτίδης (Κιλκίς).
Η Δημοκρατική Συμμαχία εκπροσωπείται και στο ευρωκοινοβούλιο από τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος προσχώρησε στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη μετά τη διαγραφή του από τη Ν.Δ.


Το ιδρυτικό συνέδριο έχει κεντρικό σύνθημα το «Ανατροπή στην Πράξη» και οι εργασίες του θα ανοίξουν με χαιρετισμούς εκπροσώπων κομμάτων, ξένων αντιπροσωπειών και της Ντόρας Μπακογιάννη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Στο Διαδίκτυο µαύρες λίστες µε ονόµατα µεγαλοοφειλετών

Στη δηµοσιοποίηση των ονοµάτων εκατοντάδων φορολογούµενων που έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ προς το ∆ηµόσιο, πρόκειται να προχωρήσει µέχρι τα τέλη Ιουνίου το υπουργείο Οικονοµικών. Στη λίστα που θα αναρτηθεί στο ∆ιαδίκτυο θα περιλαµβάνονται ονόµατα φορολογουµένων µε ληξιπρόθεσµα χρέη προς το ∆ηµόσιο άνω των 150.000 ευρώ εφόσον η καταβολή καθυστερεί για διάστηµα µεγαλύτερο από έτος. Ανάµεσα σε αυτούς και πολλοί Ελληνες που διαθέτουν µεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, για τους οποίους διενεργούνται διασταυρώσεις αν έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι.

ΔΑΝΕΙΑ: Όλο και περισσότεροι Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις

Αυξήσεις επιτοκίων λόγω της ανόδου του κόστους του χρήματος, μείωση της ζήτησης από μέρους των καταναλωτών, έγκριση δανειοδοτικών αιτημάτων από μέρους των τραπεζών ύστερα από αυστηρή τήρηση κριτηρίων και άνοδος του αριθμού μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι η εικόνα που χαρακτηρίζει τις πιστώσεις του τραπεζικού συστήματος προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις την τρέχουσα χρονική περίοδο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος περαιτέρω μείωση παρουσίασε η χρηματοδότηση νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεων. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα σημείωσε μικρή περαιτέρω επιβράδυνση το Μάρτιο του 2011 και διαμορφώθηκε σε -0,4%, από -0,3% το Φεβρουάριο του 2011 και 0,0% το Δεκέμβριο του 2010. Συνολικά, το Μάρτιο του 2011, η χρηματοδότηση προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα παρουσίασε αρνητική καθαρή ροή 722 εκατ. ευρώ.


Προβληματισμό, όμως, στους τραπεζίτες δημιουργεί και το γεγονός της αύξησης του αριθμού των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις της ΤτΕ, στην τελευταία έκθεση του διοικητή, θα συνεχιστούν και το 2011 οι ανοδικές τάσεις των δανείων σε καθυστέρηση.

ΟΤΑ: Ξεκίνησε την καταβολή αμοιβών για 26 «Καλλικρατικούς» Δήμους από την ενιαία αρχή πληρωμών

Καταβλήθηκε η μισθοδοσία Ιουνίου.


Με την πληρωμή μισθοδοσίας Ιουνίου, η Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ) ξεκίνησε την καταβολή αμοιβών για 26 «Καλλικρατικούς» Δήμους (2872 αμειβόμενοι), εγκαινιάζοντας τις καταβολές στους ΟΤΑ. Πρόκειται για σημαντικό ορόσημο καθώς ενσωματώνει φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η ένταξη φορέων στην διαδικασία καταβολής μισθοδοσίας της ΕΑΠ. Ήδη το μεγαλύτερο μέρος των αμειβομένων της Κεντρικής Κυβέρνησης (79% των περίπου 580.000 αμειβομένων), έχουν με επιτυχία ενταχθεί στην διαδικασία. Συγκεκριμένα, αμείβονται 299.420 άτομα για λογαριασμό της Κεντρικής Κυβέρνησης (πλην Δασκάλων – Καθηγητών), 106.823 για λογαριασμό Νοσοκομείων, 99.106 για λογαριασμό της Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, 2872 για λογαριασμό Δήμων και 707 για λογαριασμό ΝΠΔΔ.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας της ΕΑΠ, ακολουθεί την προγραμματισμένη πορεία. Συγκεκριμένα, η αύξηση του αριθμού των Χρηματικών Ενταλμάτων (που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή υπερωριών και πρόσθετων αμοιβών) είναι εκθετική (συνολικός αριθμός: 2172), οι ενταγμένοι εκκαθαριστές έφτασαν στους 483 και τα συνολικά αρχεία που επεξεργάστηκε η ΕΑΠ τα 3908.

Ο συνολικός αριθμός των αμειβομένων έφτασε τους 467.421 ή το 61% των απογεγραμμένων υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης (η Γενική κυβέρνηση περιλαμβάνει τα Υπουργεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια και φορείς κοινωνικής ασφάλισης και την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού).

Η ΕΑΠ είναι οργανική μονάδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και υποστηρίζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
Είναι υπεύθυνη για την καταβολή των παντός είδους αμοιβών του στενού Δημοσίου αλλά και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Στόχος της είναι η καλύτερη και γρηγορότερη διεκπεραίωση αλλά και ο εξορθολογισμός της διαδικασίας καταβολής των αμοιβών, καθώς και η διευκόλυνση των ελέγχων στα καταβαλλόμενα ποσά.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ήρθαν στην Ελλάδα με κλεμμένα Ι.Χ.


Δεν πέρασαν απαρατήρητοι από τους Λιμενικούς.


Ένας 24χρονος και ένας 25χρονος, αλλοδαποί οδηγοί Ι.Χ. οχημάτων, συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατά την αποβίβασή τους από επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο καθώς σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι αριθμοί πλαισίων των ανωτέρω οχημάτων αντιστοιχούν σε οχήματα με διαφορετικούς αριθμούς κυκλοφορίας, τα οποία έχουν δηλωθεί κλεμμένα στην Ισπανία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα Ι.Χ. οχήματα.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Δε δεχόμαστε εκβιασμούς»

Όχι εκβιασμούς στη Νέα Δημοκρατία», διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση, ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, λέγοντας: «Μέσα, βέβαια, σε δύο 24ωρα είχαμε απανωτές εκδηλώσεις πανικού: Τη μία προτάσεις για δημοψήφισμα. Την άλλη αναγγελίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα μετά τον Ιούλιο. Την άλλη φήμες για έξοδο από το ευρώ, που διαψεύδονται στην συνέχεια. Κι όλα αυτά με διχαστικές λογικές. Που ανάβουν σπίρτο στον αχυρώνα…
Τι νομίζουν κάποιοι;
Ότι θα μας δέσουν στο άρμα του δικού τους αδιεξόδου;», προσθέτοντας ότι δεν θα δεχθεί εκβιασμούς.
Ανέπτυξε ξανά τη θέση του κόμματός του στο ζήτημα της συναίνεσης βάζοντας τις κόκκινες γραμμές του κόμματός του:
«Από την πλευρά μας, εμείς, η Νέα Δημοκρατία, βεβαιώνουμε ότι υιοθετούμε στο ακέραιο τους στόχους που αφορούν στη δημοσιονομική εξυγίανση.
Δεν μπορούμε, όμως, να στηρίξουμε τους τρόπους που αποφασίστηκαν.
Συναινούμε στο στόχο.
Δεν στηρίζουμε, όμως, τον τρόπο.
Συναινούμε στο σωστό.
Δεν στηρίζουμε όμως το αποδεδειγμένα λάθος.
Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα».