Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Γέμισε και η κεντρική πλατεία

Αγανακτισμένοι πολίτες πήγαν στο ραντεβού!



Με στόχο η Ελλάδα να γίνει Ισπανία, με μία ειρηνική διαδήλωση σε κάθε πόλη και σε κάθε πλατεία, ξεκίνησε μία μεγάλη εκστρατεία, κυρίως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.


Μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν εκατοντάδες τα μέλη της σελίδας «Αγανακτισμένοι και στα Γιάννενα» ακολουθώντας το παράδειγμα της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, που δίνουν ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Οι διοργανωτές σε όλη τη χώρα, διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του. Ας αρχίσουμε την ειρηνική επανάσταση στην πόλη μας. Έξω από κόμματα, χωρίς φασαρίες, χωρίς κουκούλες, χωρίς βία, στα χνάρια των Ισπανων αδελφων μας!», σημειώνεται στο γιαννιώτικο γκρουπ.


ΠΗΓΗ: www.epiruspost.gr

ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ ΑΡΤΑΣ: Η πρώτη πυρκαγιά του καλοκαιριού

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 2.30 το μεσημέρι σε αγροτική έκταση στο Νεοχωράκι Άρτας καίγοντας περίπου 10 στρέμματα στα οποία υπήρχαν και ελαιόδεντρα.
Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας που έφτασαν στο σημείο με τρία πυροσβεστικά οχήματα.
Να σημειωθεί ότι το χθεσινό είναι το πρώτο σοβαρό περιστατικό που σημειώνεται στην περιοχή της Άρτας από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Η αιτία που εκδηλώθηκε η φωτιά παραμένει άγνωστη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αναγκαιότητα η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στην Π.Ε. Πρέβεζας


Η δεύτερη στη σειρά σύσκεψη, από την Περιφέρεια Ηπείρου, στα πλαίσια του Κοινωνικού Διαλόγου για την Αναδιάταξη των Μονάδων Υγείας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Π.Ε. Πρέβεζας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Υγείας κ. Οδυσσέας Πότσης, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γ. Νικόπουλος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρ. Μπαϊλης, ο Αντιδήμαρχος Ζηρού κ. Ζ. Ρεμπής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ν. Ανατολιωτάκης, Κ. Κωτσαντής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Δ. Τσούτσης, η Διευθύντρια Δ/νσης Υγείας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Α. Λένα, ο Δ/ντής της Νεφρολογικής Κλινικής Ν. Πρέβεζας κ. Μ. Δαρδαμάνης, ο κ. Ι. Μπαίλης Δ/ντής της Παθολογικής Γ.Ν.Π, ο Κ. Τσιόκος, ιατροί, εκπρόσωπος της παράταξης ΑΥ.ΡΙ.Ο, κ.α.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής αναφορά στα ζητήματα που αφορούν την Υγεία στην Π.Ε. Πρέβεζας και κατατέθηκαν σειρά προτάσεων επί του προτεινόμενου, από το Υπουργείο, Υγειονομικού Χάρτη.
Ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τους φορείς στη σύσκεψη ήταν και η ανάγκη δημιουργίας σύγχρονου νοσοκομείου, που αποτελεί αίτημα πολλών χρόνων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, στην τοποθέτησή του, επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των δομών Υγείας στην Π.Ε. Πρέβεζας, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται η δημιουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, με προϋποθέσεις να ανταποκριθεί στις ανάγκες της επόμενης τουλάχιστον 20ετίας αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει οι υπηρεσίες υγείας να σχεδιάζονται με ορθολογικό τρόπο που προϋποθέτει ενδελεχή γνώση των τοπικών αναγκών, αλλά και σύνδεση με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου εν γένει.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Οδ. Πότσης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα της σύσκεψης. «Δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το μεγάλο ζήτημα της Υγείας. Είναι γεγονός ότι το Υπουργείο έχει ανακοινώσει ήδη τα σχέδιά του, ερήμην των τοπικών κοινωνιών και των αρμόδιων φορέων. Παρόλα αυτά εμείς έχουμε υποχρέωση να συμμετάσχουμε στον κοινωνικό διάλογο, στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας περιορίζει το Υπουργείο, αξιώνοντας τα συμπεράσματα και οι προτάσεις μας να ληφθούν υπόψη. Επικοινωνούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς ανά Περιφερειακή Ενότητα, σεβόμενοι τις τοπικές κοινωνίες, καταγράφοντας με άνεση τις απόψεις όλων, οι οποίες αφού επεξεργαστούν από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας, θα διαβιβαστούν στο Υπουργείο».
Μετά την λήξη της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης και ο Γενικός Δ/ντης Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Νικόπουλος, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Πρέβεζας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου ο οποίος και τους ενημέρωσε για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση έκτασης 50 στρεμμάτων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανέγερση δημόσιου νοσοκομείου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κρούσματα εγκεφαλοπάθειας και μελιταίου στους δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου

Συναγερμός στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.



Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου κρούσματος τρομώδους νόσου (εγκεφαλοπάθειας) στους Νεγράδες και δύο κρουσμάτων μελιταίου πυρετού σε κοπάδια προβάτων στη Ζωοδόχο και το Δελβινάκι αντίστοιχα.


Η Περιφέρεια Ηπείρου κοινοποίησε στις αρμόδιες υπηρεσίες τις αποφάσεις της, όπως αυτές προβλέπονται από τη νομοθεσία οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη σφαγή ολόκληρου του κοπαδιού στην περίπτωση της τρομώδους νόσου, των αρσενικών δε ζώων μόνο στην περίπτωση του μελιταίου πυρετού προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωσή του.


Προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία για επέκταση των νοσημάτων αυτών, καθώς οι έλεγχοι είναι εντατικοί, ενώ μετά τον εντοπισμό των ύποπτων κρουσμάτων δόθηκαν αυστηρές οδηγίες και τα υπόλοιπα ζώα βρίσκονται ουσιαστικά σε καραντίνα.


Το πρώτο κρούσμα αναφέρεται στην περιοχή των Νεγράδων όπου εντοπίστηκε ένα ύποπτο ζώο να πάσχει από εγκεφαλοπάθεια. Αυτομάτως, μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε πρώτα στα τοπικά εργαστήρια του Κτηνιατρείου εστάλησαν δείγματα στο εργαστήριο της Λάρισας και από εκεί αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα μετά από 12 ημέρες.


Τα μέτρα που προβλέπονται ωστόσο είναι η θανάτωση των ύποπτων ζώων, η αποτέφρωση των πτωμάτων των ύποπτων ζώων, η απομόνωση των ζώων εντός της μονάδας, η απαγόρευση εισόδου άλλων ζώων στη μονάδα, η απαγόρευση εξαγωγής των ζώων και των ζωικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου και του γάλακτος.


Στις περιπτώσεις όπου εντοπίστηκε μελιταίος πυρετός σε Ζωοδόχο και Δελβινάκι ακολουθεί έλεγχος στα αρσενικά ζώα της μονάδας, καθώς μέσα από την αναπαραγωγική διαδικασία είναι αυτά που μπορεί να μεταδώσουν το νόσημα και στα άλλα ζώα.


Και στις δύο περιπτώσεις προβλέπεται σφαγή των ύποπτων ζώων και αποζημίωση των παραγωγών μέσω της Αγροτικής Τράπεζας.


Σημαντικό το πρόγραμμα ελέγχου.
Μέσα από τη διαπίστωση των παραπάνω περιπτώσεων πάντως αναδεικνύεται η σημασία του προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο στο νομό Ιωαννίνων για τον μελιταίο πυρετό και τον εντοπισμό τυχόν ύποπτων περιπτώσεων.
Οι έλεγχοι που γίνονται από κλιμάκια του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Ιωαννίνων είναι εντατικοί σε ολόκληρο το νομό και είναι εξαιρετικά παρήγορο το γεγονός, πως αυτή τη στιγμή μόνο στο νομό Ιωαννίνων υλοποιείται ένα αντίστοιχο πρόγραμμα.
Οι υπεύθυνοι των ελέγχων ειδοποιούν τους προέδρους των κοινοτήτων για την ημερομηνία διεξαγωγής των ελέγχων και αυτοί με τη σειρά τους ενημερώνουν τους παραγωγούς.
Πλην ελαχίστων περιπτώσεων, που κάποιοι αντιδρούν και δηλώνουν απόντες από τους ελέγχους, οι περισσότεροι παραγωγοί – κτηνοτρόφοι έχουν ανταποκριθεί και αυτό αποτυπώνεται ουσιαστικά στους αριθμούς των ελέγχων και στον εντοπισμό, ευτυχώς ελάχιστων μέχρι τώρα, περιπτώσεων με ύποπτα κρούσματα είτε εγκεφαλοπάθειας είτε μελιταίου πυρετού.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr

Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς: Εγγραφές εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς θα δεχθεί και φέτος εγγραφές – μετεγγραφές στην Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου.
Το Σχολείο ακολουθεί το κοινό πρόγραμμα μαθημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως και τα υπόλοιπα Γενικά Λύκεια.


Ας σημειωθεί ότι οι μαθητές του Σχολείου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα είτε διαμένοντας στις οικογένειες τους, έχοντας δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης, είτε διαμένοντας στην υποδειγματική Εστία που λειτουργεί με άριστους όρους στους χώρους του Σχολείου όπου σίτιση και διαμονή παρέχονται επίσης δωρεάν.


Οι μαθητές της Γ΄ τάξης έχουν δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και συνάμα απολαμβάνουν την αποκλειστική δυνατότητα πρόσβασης σε ποσοστό 10% επιπλέον από τον αριθμό των εισακτέων στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες οι οποίες προσφέρουν πτυχία ισότιμα Πανεπιστημιακών Σχολών, στα προγράμματα Ιερατικών Σπουδών, Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης και Διαχείρισης εκκλησιαστικών κειμηλίων.


Οι εγγραφές στην Α΄ Λυκείου και οι μετεγγραφές στις Β΄ και Γ΄ Λυκείου σε όλες τις τάξεις πραγματοποιούνται έως την έναρξη των μαθημάτων του νέου Σχολικού έτους, ενώ οι μετεγγραφές ακολουθούν τις κείμενες διατάξεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 26530-41285, 26530-41485, 26530-41226 καθώς και διαμέσου του e-mail: mail@lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ: Συνταγματική Αναθεώρηση για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά

Οι συνταγματικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για την εμπέδωση της Δημοκρατίας είναι απολύτως απαραίτητες, τόνισε ο πρώην υπουργός κ. Αντώνης Φούσας στην τοποθέτησή του, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιώργου Σούρλα για τη διαφάνεια που έγινε την Παρασκευή στα Γιάννινα.


Βασική προϋπόθεση για να καταπολεμηθεί η διαφθορά είναι η Αναθεώρηση του Συντάγματος, υπογράμμισε ο κ. Φούσας, προτείνοντας μάλιστα η παρούσα Βουλή να χαρακτηρισθεί προανακριτική και η επόμενη μετά τις εκλογές Αναθεωρητική.
Μεταξύ των προτάσεων του κ. Φούσα περιλαμβάνονται:


Ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Περιορισμός των βουλευτών σε 150-200.
Θέσπιση θητείας των υπουργών, με ανώτατο όριο τα οκτώ χρόνια.
Κατάργηση της σύντομης παραγραφής των αδικημάτων των Υπουργών.
Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και να ισχύει μόνο για όσα αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων τους.
Τέλος πρότεινε να εξεταστεί, αν πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος

«Ήμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στο στενό πυρήνα της Ε.Ε.»



Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος άφησε ο πρωθυπουργός, μετά το τέλος της δίωρης συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.


Ο πρωθυπουργός τόνισε και πάλι ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε ιδέα και πρόταση αρκεί να έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη των δύσκολων στόχων που έχει θέσει η χώρα. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι «ήμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε συμμέτοχοι στο στενό πυρήνα της Ε.Ε. και διαβεβαίωσε ότι οι όποιες αποφάσεις θα υλοποιούνται με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και στα κόμματα και στον ελληνικό λαό.
Υπενθυμίζεται ότι αργά χτες το βράδυ υπήρξε η διαρροή ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βλέπει θετικά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σε εκδήλωση για τον χωροταξικό σχεδιασμό των Ιχθυοκαλλιεργειών, η Γενική Γραμματέας

Σημαντική εκδήλωση που ενισχύει τη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για το Ειδικό Πλαίσιο του Χωροταξικού Σχεδιασμού και της Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες χαρακτήρισε στο χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης(24/5/11) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ηγουμενίτσας.
Στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο και το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας παρουσία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Κατσούρα, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, τοπικών αρχών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κλάδο, παρουσιάστηκε από στελέχη των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας το Σχέδιο ΚΥΑ για το Ειδικό Πλαίσιο του Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης των Υδατοκαλλιεργειών.
Στον χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στις δράσεις που προωθεί η κυβέρνηση, το Υπουργείο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου με μεθοδικό και αποτελεσματικό τρόπο να χαραχθεί μια ενιαία στρατηγική για τον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας που θα την καθιστά ανταγωνιστική, βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον τον παραγωγό και τον καταναλωτή.
«Εργαζόμαστε όλοι και λαμβάνουμε αποφάσεις με στόχο να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, το πρώτο εξαγώγιμο προϊόν της περιοχής και έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της Ηπειρωτικής και εν γένει της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, αναφερόμενη στο ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επεσήμανε πως βρίσκεται σε στενή εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου και εργάζεται μεθοδικά στην κατεύθυνση αξιοποίησης κάθε αναπτυξιακού εργαλείου, δίνοντας πολλαπλασιαστική αξία και στο τελευταίο ευρώ που διατίθεται στην περιοχή για δημόσια έργα και ιδιωτικές επενδύσεις.


Στόχος μας, είπε, «είναι, μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος να δημιουργήσουμε ένα σταθερό και γόνιμο επιχειρηματικό πλαίσιο, που θα σέβεται το περιβάλλον και θα λειτουργεί προς όφελος του τοπικού επιχειρείν με όρους ποιότητας, παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας».
Κλείνοντας η Γενική Γραμματέας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους ανθρώπους του κλάδου να εκμεταλλευθούν στο έπακρο τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που τους δίνονται προκειμένου να στηρίξουν καταλυτικά τη δημιουργία μιας νέας δυναμικής στην ανάπτυξη της περιοχής.

ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Ζητάμε δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις"

"Έχω βγάλει το συμπέρασμα από τις χθεσινές συναντήσεις ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος και πάρα πολλές προτάσεις δημιουργικές, αναπτυξιακές, δίκαιες, αποτελεσματικές, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων μας, για να πετύχουμε την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας που είναι τα ελλείμματα και το χρέος".


Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για τις χθεσινές συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν γίνει σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.


Συγκαταβατικός από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η ανησυχία του είναι μεγάλη και επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής που απαιτεί αυτή τη στιγμή την εθνική συνεννόηση.
Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι "τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε".


"Γι΄ αυτό ζητάμε από όλους δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος και να προστατεύσουμε τους αδύναμους", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι αν δεν προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το φάσμα της χρεοκοπίας θα επανέλθει για τη χώρα.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, θα γίνει δεκτός ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σήμερα Τετάρτη, στις 10:00 το πρωί.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011: Ολοκληρώθηκε η απογραφή

Όσοι πολίτες δεν έχουν απογραφεί, μπορούν να απευθυνθούν μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα, στα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ.



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, αργά χθες το βράδυ, η διαδικασία της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, η οποία ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας.
Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ανά την επικράτεια, ικανοποίηση επικρατεί στην ΕΛΣΤΑΤ, για την εξέλιξη της διαδικασίας, ενώ όσοι πολίτες δεν κατάφεραν να απογραφούν, μπορούν να απευθυνθούν από σήμερα και μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα, στα κατά τόπους γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Οι Ιταλοί μας έστειλαν «πακέτο» λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στην Ηγουμενίτσα

Δεκαπέντε αλλοδαπούς, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, εντόπισαν οι ιταλικές Αρχές, στην Ανκόνα, κατά τον κατάπλου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου, από την Ηγουμενίτσα.
Οι λαθρομετανάστες επεστράφησαν στη χώρα μας με το ίδιο πλοίο και συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από άνδρες του Λιμενικού.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

Δ.ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ζήτησε δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ. Έκανε λόγο για απειλή της εθνικής μας υπόστασης

Ενδεικτική της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, είναι η πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος πρότεινε να ζητηθεί η άποψη του λαού όχι με εκλογές αλλά με δημοψήφισμα. "Ένα δημοψήφισμα θα προσδώσει με τον πιο άμεσο τρόπο στην κοινωνία συνολικά, τη δυνατότητα ν' αναλάβει τις ευθύνες της. Ο λόγος πρέπει τώρα να δοθεί στον ίδιο το λαό.
Η κατάσταση δεν είναι απλώς αδιέξοδη, είναι οριακή για την ίδια την εθνική μας υπόσταση", είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Επιτυχημένες οι προημερίδες για την σωτηρία του Αμβρακικού κόλπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα 24-5-2011
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών σε συνεργασία με τους Δήμους Πρέβεζας, Άρτας, Αμφιλοχίας και Ακτίου – Βόνιτσας πραγματοποίησαν στο μεσοδιάστημα από 13-5 / 15-5-11 στις έδρες των παραπάνω δήμων προημερίδες με θέμα:

« Αμβρακικός Κόλπος – Υπάρχει προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης;»

Οι παραπάνω ημερίδες λειτούργησαν επιτυχώς με τη συμμετοχή της Τ.Α., των τοπικών φορέων, Πανεπιστημιακών και άλλων ειδικών επιστημόνων ως εισηγητών, οι οποίοι με τον προγραμματισμό της Πανηπειρωτικής Σ. Ε. απέδωσαν έργο υψηλής ευκρίνειας σε ό,τι μπορεί να αφορά τα οξύτατα προβλήματα ενός Κόλπου που αργοπεθαίνει και τις συγκεκριμένες προτάσεις για τη σωτηρία και ανάπτυξή του.
Άμεσα επιβάλλεται:
1. Η άμεση απομάκρυνση των θαλάσσιων ιχθυοκαλλιεργειών και η εγκατάστασή τους σε ανοιχτή θάλασσα, για να μειωθούν τα οργανικά φορτία που εναποτίθενται καθημερινά στον πυθμένα και ν’ αποφευχθεί η παράνομη αλιεία αλλά και ο κίνδυνος των μαζικών θανάτων των ψαριών από μολύνσεις και ασθένειες.
2. Να απομακρυνθούν οι δεξαμενές καυσίμων από την Αμφιλοχία σε ανοιχτή θάλασσα, που αποτελούν πηγή μόλυνσης και εν δυνάμει εστία καταστροφής από τυχόν ατυχήματα.
3. Να αυξηθούν οι ποσότητες νερού από τα φράγματα της ΔΕΗ στον ποταμό Άραχθο και να υπάρχει σταθερή ροή για να εμπλουτίζεται ο κόλπος με οξυγόνο και φερτές ύλες και ζωικές ουσίες.
4. Να κατασκευαστούν αποχετεύσεις και βιολογικοί καθαρισμοί για τα αστικά λύματα όλων των πόλεων και οικισμών πέριξ του κόλπου και των βιομηχανικών, χοιροτροφικών, πτηνοτροφικών και λοιπών εγκαταστάσεων και να γίνονται καθημερινά τακτική και έκτακτη έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας.
5. Έναρξη όλων των παράκτιων περιοχών σε πρόγραμμα απονιτροποίησης λόγω της αλόγιστης χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, καθώς και από τις υπεραντλίσεις.
6. Άμεση πάταξη της παράνομης αλιείας και λαθροθηρίας.
7. Άμεση απομάκρυνση των εμποτισμένων τσιμεντοπλόκ αριστερά της εμπορικής προβλήτας του λιμανιού της Πρέβεζας, αποκατάσταση στις παράνομες επεμβάσεις (επίχωση και καταπάτηση της θάλασσας) στο Ακτιο για κατασκευή μαρίνας και τουριστικού καταφυγίου που μειώνει την είσοδο νερού στο στόμιο, αλλά και των επιχωματώσεων στη θέση Μπούκα Βάλτου για τη δημιουργία προβλήτας.

Τα συμπεράσματα από τις παραπάνω προημερίδες θα κωδικοποιηθούν και θα αξιολογηθούν από ειδικούς επιστήμονες και θα παρουσιασθούν στην κεντρική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, όπου θα κληθεί και η πολιτική ηγεσία και τα κόμματα για να πάρουν θέση, ώστε ο Αμβρακικός να κινηθεί σε τροχιά βιώσιμης και αειφορικής ανάπτυξης.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ: Η εξίσωση των φόρων στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης θα πλήξει το λαθρεμπόριο-Υπέρ της καταβολής επιδόματος θέρμανσης

Η εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, εφόσον υιοθετηθεί, θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα κατά του λαθρεμπορίου και της νοθείας στην αγορά καυσίμων επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων σε σημερινή της ανακοίνωση, με αφορμή σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες.
Η ΠΟΠΕΚ προσθέτει ωστόσο ότι η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά τον επόμενο χειμώνα σε αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών για θέρμανση κατοικιών και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει και επίδομα θέρμανσης, τουλάχιστον για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, καθώς και το μηχανισμό για τη χορήγησή του.
Τονίζει ακόμη ότι η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης θα προκαλέσει νέα προβλήματα στα πρατήρια καυσίμων που ήδη δοκιμάζονται από τη γενική πτώση της κατανάλωσης. "Η πορεία της αγοράς με τα τωρινά δεδομένα προμηνύει εκατοντάδες νέα λουκέτα και χιλιάδες ανέργους, επαγγελματίες και εργαζόμενους ως το τέλος του χρόνου.
Για το λόγο αυτό η εξίσωση των φόρων θα πρέπει να γίνει στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο και πάντως σε επίπεδο χαμηλότερο από τη φορολογία που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης", καταλήγει η Ομοσπονδία.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 18χρονος για φθορές σε λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού

Συνεχίζονται οι φθορές δημοτικής περιουσίας στο κέντρο της πόλης και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια υπάρχει και σύλληψη. Συγκεκριμένα την 21-05-2011 και ώρα 03.56΄στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός διότι προέβη στη φθορά με πέτρες, τεσσάρων λαμπτήρων φωτισμού του Δήμου Αρταίων.


Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Άρτας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για δυνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 26η Μαΐου 2011

Σας καλούμε την 26-05-2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-05-2011 συνεδρίασης
2.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση ζημιών στο δρόμο Μέτσοβο – Μηλιά»,αναδόχου Δημοσθένη Βήχα & ΣΙΑ Ο.Ε., μέχρι την 30-08-2011.
3.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Κηπίνα»,αναδόχου Μπιτχαβά Χρήστο & ΣΙΑ Ο.Ε., μέχρι την 30-08-2011.
4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αντικατάσταση στέγης Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μ. Γαρδικίου»,αναδόχου Βασιλικής Βασιλείου, μέχρι την 31-12-2011.
5.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση συγκροτήματος Νερόμυλου Αμαράντου»,αναδόχου Γεωργίου Ντάφλη, μέχρι την 31-12-2011.
6.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανακατασκευή στέγης Ι.Ν. Σιτσαίνων»,αναδόχου Γεωργίου Πάντου, μέχρι την 31-12-2011.
7.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βλαβών από κατολίσθηση επί της 15ης επαρχιακής οδού κοντά στον οικισμό Ράϊκου»,αναδόχου Χρήστου Μπιτχαβά Ε.Δ.Ε., μέχρι την 31-08-2011.
8.Έγκριση 2ου Συγκριτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Πολεοδομική μελέτη αναθεώρησης και επέκτασης και μελέτης πράξης εφαρμογής του Ρ.Σ. Δήμου Κόνιτσας Ν. Ιωαννίνων», αναδόχου Δ. Δούβλη και Κ. Τζιμογιάννη.
9.Έγκριση μετακίνησης της Προϊσταμένης της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ηπείρου Ειρήνη Σερβετά και της σχετικής δαπάνης, για τη συμμετοχή της στην ημερίδα με τους Δ/ντες των Οικονομικών Υπηρεσιών των Περιφερειών, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Ν.Α.Ε. στην Αθήνα, την 25 Μαΐου 2011.
10.Έγκριση δαπάνης προμήθειας ανταλλακτικών και επισκευή Μηχανημάτων – Οχημάτων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
11.Έγκριση πρακτικών του πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Καταπολέμηση Κωνωποειδών για το έτος 2011» στην Π.Ε. Πρέβεζας και συγκρότηση της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής του έργου.
12.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συντήρηση – Αποκατάσταση ζημιών στο Αγροτικό δίκτυο Ν. Πρέβεζας», αναδόχου Κων/νος Κώστας Ε.Δ.Ε., μέχρι την 08-08-2011.
13.Κατάρτιση της διακήρυξης του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού με τίτλο «Ανάδειξη προμηθευτών λιπαντικών και πετρελαιοειδών για τις ανάγκες των Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας» έτους 2011 και έγκριση της δαπάνης δημοσίευσης της διακήρυξης.
14.Έγκριση μετάβασης και σχετικές δαπάνες, για τη συμμετοχή του υπαλλήλου του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Νικόλαου Μπατζιά, στην παρουσίαση του όγδοου θεματικού σεμιναρίου του έργου «Misrar» στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVC Διαπεριφερειακή Εδαφική Συνεργασία, που θα πραγματοποιηθεί στο Gabrovo της Βουλγαρίας, από 05-06-2011 έως 10-06-2011.
15.Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Γεωργίου Μαργώνη και της σχετικής δαπάνης, για τη συμμετοχή του στο επιμορφωτικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Ε.Κ.Δ.Δ. στην Αθήνα, με τίτλο «ΚΕΝΑΚ».
16.Έγκριση της μελέτης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Γεωτεχνική μελέτη έργων αποκατάστασης κατολισθήσεων τμημάτων της οδού Βράχου – Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας», αναδόχου «Βράχος Σύμβουλοι Μηχανικοί και Γεωλόγοι Α.Ε.», προεκτιμώμενης αμοιβής € 48.500,00 με ΦΠΑ. 17.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, του 9ου Preveza Jazz Festival και έγκριση των σχετικών δαπανών.
18.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, μουσικής συναυλίας ιστορικής μνήμης του Πόντου και του Βυζαντίου και έγκριση των σχετικών δαπανών.
19.Έγκριση διοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, ημερίδας με θέμα «Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία» και των έγκριση σχετικών δαπανών.
20.Κατάρτιση των όρων διακήρυξης δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Άρτας «Προμήθεια πλέγματος για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Τσουκαλιό», προϋπολογισμού €12.200,00.
21.Άσκηση του ενδίκου μέσου της αναιρέσεως κατά της υπ’ αριθ. 7/2011 απόφασης του Πολυμελούς πρωτοδικείου Πρέβεζας.
22.Άσκηση ενδίκων μέσων κατά της υπ’ αριθ. 4/2011 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.
23.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 17-05-2011 δημοπρασίας με διαγωνισμό μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας «Επισκευή Αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.
24.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
25.Έγκριση άσκησης των ενδίκων μέσων της ανακοπής και της αιτήσεως αναστολής κατά της υπ’ αριθμ. 321/2011 διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, κατά της Περιφέρειας Ηπείρου.
26.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά, στην Αθήνα από 29-05-2011 έως 01-06-2011 για υπηρεσιακούς λόγους.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr