Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ο ΟΦΗ τον συνέτριψε 4-1

Ο ΟΦΗ συνέτριψε 4-1 τον ΠΑΣ και ο Παναιτωλικός που πέρασε από την Ηλιούπολη (3-2) αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Football League.


Στο "Γεντί Κουλέ" το ματς δεν άρχισε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για τον ΟΦΗ, ο οποίος με μία μέτρια έως κακή εικόνα στο πρώτο μέρος είδε τον Πατσατζόγλου να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 40'.
Ο Αγρίτης, όμως, επανέφερε την τάξη δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το 1-1.


Στο β' ημίχρονο ο ΟΦΗ πήρε τα πάνω του και με καθολική υπεροχή μετέτρεψε σε θρίαμβο το ματς. Στο 66' ο Καμπάνταης και στο 69' ο Γιακούμπου έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, ενώ στο 72' ο Αγρίτης με το δεύτερο προσωπικό γκολ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο μέρος είχαμε ολιγόλεπτη διακοπή μετά από ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά οι ψυχραιμότεροι και τα... μπεκ του γηπέδου έσωσαν την κατάσταση προτού εκτραχυνθεί.

ΠΗΓΗ: http://www.contra.gr/

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Τον συνέλαβαν για μεταφορά παράνομων μεταναστών


23χρονος Αλβανός μετέφερε δυο ομοεθνείς του έναντι αμοιβής.


Ένας 23χρονος άνδρας υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Ηγουμενίτσα, γιατί σε έλεγχο που έγινε στο όχημά του διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής δύο ομοεθνείς του, ένας εκ των οποίων ανήλικος, που στερούντο ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Στην κατοχή του ανήλικου βρέθηκε ένα κλειδί αυτοκινήτου που ανήκει σε όχημα για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό 49 Μαρτύρων στην Ηγουμενίτσα και έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, που ανήκαν σε έτερο όχημα.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ: Ηπειρώτικο πανηγύρι την Κυριακή 22 Μαΐου στη Νέα Μάκρη

Η αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης -Μαραθώνα και Ραφήνας, διοργανώνει την Κυριακή 22 Μαΐου, ηπειρώτικο πανηγύρι.


Η εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» (οδός Αναστασίου Τσίρκα -τέρμα Νέας Μάκρης).


Θα τραγουδήσουν «βαριά» ονόματα που παραδοσιακού τραγουδιού, όπως είναι ο Αντώνης Κυρίτσης και ο Λευτέρης Κωνσταντίνου. Κλαρίνο θα παίξει ο Μπάμπης Λούκας -Xαλκιάς, ενώ θα συμμετάσχουν ακόμη ο Νίκος Καλαμίδας και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες.

Σχόλιο Αναγνώστη για την κατάσταση στην υγεία και το Π.Π.Ν.Ιωαννίνων


"ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" ΣΕΛΙΔΑ 12
"Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΤΕΝΤ".
ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΑΛΙ !
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ.
ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ "ΑΘΛΗΜΑ", ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ ΑΒΡΕΧΟΥΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ!
ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΟ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑ "ΠΑΘΟΥΝ".


Σχόλιο Αναγνώστη

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Λύση υπάρχει και είναι πολιτική

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Διδυμότειχο.


Μήνυμα προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας "ότι μπορούν να συναντηθούν σε μια κοινή επιδίωξη, έστειλε από το Διδυμότειχο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ο οποίος το μεσημέρι ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου.


«Βρισκόμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Το πρόβλημα μας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής. Λύση υπάρχει και είναι πολιτική. Αρκεί να αρθούμε όλοι πάνω από τα μικρά και να προσηλωθούμε στα μεγάλα».

Σχόλιο Αναγνώστη για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Αργύρη για την Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ»


ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο Γ' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ. ΞΕΧΑΣΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1993-2004.
ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΑΡΑΣ!
ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ?
ΠΑΠΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.
ΞΕΧΝΑΜΕ ?
ΟΧΙ !
ΟΙ ΜΑΟ-ΜΑΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...


Σχόλιο Αναγνώστη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Πετροπόλεμος και φωτιές σε κάδους



Έκρυθμη είναι, αυτή την ώρα, η κατάσταση στο κέντρο του Ηρακλείου καθώς ομάδες νεαρών πετούν πέτρες στις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται σε πολλά σημεία της πόλης ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννενα. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες, πριν από λίγο είχαμε και συμπλοκές.


Παράλληλα, άγνωστα άτομα έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη Μάχης Κρήτης και την οδό Παναγιωτάκη.


Επί ποδός ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Oι αστυνομικοί απάντησαν στην ρίψη κάποιων «μολότωφ» με χημικά.



Στο μεταξύ η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννενα έφτασε πριν απο λίγο στο γήπεδο «Θ.Βαρδινογιάννης», συνοδευόμενη απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και υπο τις αποδοκιμασίες των οπαδών του ΟΦΗ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Έφεραν ΜΑΤ και από την Αθήνα για τον αγώνα ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννενα

Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ σήμερα στο Ηράκλειο, όπου στις 5:15 μ.μ., ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί στο Γεντί Κουλέ τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Ένα παιχνίδι, χωρίς μεγάλη βαθμολογική αξία κυρίως για την ομάδα των φιλοξενούμενων, αφού ήδη έχει ήδη πάρει το εισιτήριο για την Σουπερ Λίγκα, ενώ η ομάδα των κρητικών, θα κυνηγήσει την νίκη.


Μία νίκη, που θα επιτρέψει στον ΟΦΗ να μπει με πλεονέκτημα στα play - off.
Το Ηράκλειο θυμίζει από χθες -οπότε και έφτασε η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννενα, κάτω από άκρα μυστικότητα- σαν οχυρωμένο φρούριο, αφού τις δύο ομάδες χωρίζει μία διαμάχη, που ξεκίνησε στα μπαράζ, το 2001, στην Ρόδο.Ένα παιχνίδι, που συνδυάστηκε με τον υποβιβασμό των Ηπειρωτών, αλλά και τον τραυματισμό φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννενα.


Η διαμάχη συνεχίστηκε τον Γενάρη, στα Γιάννενα, με τον τραυματισμό του Κρητικού τερματοφύλακα, Βεζυρίδη, από οπαδό του ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα.


Η αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας τόσο εντός του γηπέδου "Θ. Βαρδινογιάννης" όσο και σε κάθε γωνιά της πόλης.


Ιδιαίτερη βαρύτητα, ωστόσο, θα δοθεί στην διαδρομή που θα ακολουθήσει η αποστολή της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννενα, από το ξενοδοχείο, το οποίο παραμένει κρυφό από την αστυνομία προς το Γεντί Κουλέ.
Από χθες, βρίσκονται στο Ηράκλειο 2 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις από το Ηράκλειο θα ενισχυθούν από διμοιρίες των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Λασιθίου.
Ο αγώνας Θα διεξαχθεί στις 17:15, στο "Θ. Βαρδινογιάννης".

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μετράει μέρες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Η τρόικα δεν τον εμπιστεύεται.

Εκτός παιχνιδιού βγάζει ουσιαστικά τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου η έκθεση-καταπέλτης της τρόικας και αναγκάζει τον πρωθυπουργό να λάβει αποφάσεις με το πιστόλι στον κρόταφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής» , τα στελέχη της τρόικας έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι με τεχνοοικονομικά κριτήρια η Πέμπτη δόση του δανείου δεν πρόκειται να εκταμιευθεί και ότι οι έλεγχοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει τόσο στον τομέα των εσόδων όσο και στις διαρθρωτικές αλλαγές.
Το επεισόδιο που προστέθηκε στις επιδεινούμενες σχέσεις Μαξίμου-οικονομικού επιτελείου και εξέθεσε εκ νέου τον υπουργό Οικονομικών έχει να κάνει με το non-paper του υπουργείου για το Ζάππειο ΙΙ, με τον απορριπτικό του χαρακτήρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εκτός κεντρικής γραμμής.
Ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να βγάλει άχρηστο το σχέδιο της ΝΔ, τη στιγμή που η γραμμή Παπανδρέου ήταν να παίξει η κυβέρνηση το χαρτί της συναίνεσης και να εμφανιστεί ότι μελετά τις προτάσεις της ΝΔ και δεν στέκεται απορριπτικά απέναντί τους.

ΤΡΟΪΚΑ: Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα «άμεσης απόδοσης»

Οι απλοί πολίτες θα πληρώσουν «τη νύφη».
Άλλο ένα ψαλίδισμα στο εισόδημα επιβάλλει η τρόικα σε περισσότερους από δύο εκατομμύρια ασφαλισμένους, συνταξιούχους, ακόμη και άνεργους.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν αποδέχονται της επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι μπορεί να πατάξει την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή.
Οι στόχοι που έχουν τεθεί μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δεν γίνονται αποδεκτοί και ως αντιστάθμισμα ζητείται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα «άμεσης απόδοσης». Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
1. Γενναίες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ.
2. Επιβολή αυξημένων εισφορών και στους αγρότες, ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

3. Επιβολή πλαφόν στο επίδομα ανεργίας, που αναμένεται να οδηγήσει στην απώλεια του δικαιώματος για τουλάχιστον 50.000 ανέργους. Εξετάζεται ο άνεργος να μην μπορεί να πάρει το επίδομα περισσότερες από δύο φορές μέσα σε μια πενταετία.
4. Επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στα κοινωνικά επιδόματα. Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως τα πολυτεκνικά επιδόματα και οι ισόβιες συντάξεις.
5. Ψαλίδισμα των επικουρικών συντάξεων ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κάθε επικουρικό ταμείο.
6. Αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εισπράξει το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης από το «ξεσκόνισμα» της λίστας των δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων.
7. Διαγραφή επαγγελμάτων από τη λίστα βαρέων-ανθυγιεινών.

Εργαζόμενοι Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών: Συνεχίζουν τον αγώνα-Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις


Οι εργαζόμενοι στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις και προχωρούν σε στάσεις εργασίας την Δευτέρα και Τρίτη 16 και 17 Μαΐου ενώ θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία όλων των εργαζομένων στην Τ.Α. την Τετάρτη 18 Μαΐου. Ειδικότερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε έκτακτη συνεδρίαση και μετά τον ορισμό της ημερομηνίας ψήφισης του σχεδίου Νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε την προκήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας τις πρώτες ώρες της βάρδιας (7.00-10.00) και τις τελευταίες (1.00-4.00) των εργαζομένων στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, τη Δευτέρα-Τρίτη 16 και 17 Μαΐου 2011. «Επιμένουμε στην απόσυρση της διάταξης που θέλει να μετατρέψει τους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς σε PARKING παιδιών, προωθώντας την κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού Χαρακτήρα τους» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.


Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 προκηρύχθηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία για όλο το προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την γενικότερη προσπάθεια ανατροπής του ωραρίου στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή.

Τα αγροτικά προϊόντα της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας στο AgroQualityFestival

Το καλάθι των τοπικών προϊόντων ποιότητας της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κέντρο της Αθήνας οι ντόπιοι παραγωγοί με τη συνδρομή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας Ηπείρου και των Επιμελητηρίων των Περιφερειακών Ενοτήτων, το τριήμερο από 13-15 Μαΐου στο AgroQualityFestival που θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. Το τριήμερο διοργανώνεται από τον Agrocert και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο την οργανωμένη παρουσίαση των πιστοποιημένων και παραδοσιακών προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Επιμελητήρια Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών του τριημέρου και σε κοινό περίπτερο δίνει τη δυνατότητα στους ντόπιους παραγωγούς να προβάλουν τα προϊόντα τους.
Τοπικές επιχειρήσεις, παραγωγοί, γυναικείοι συνεταιρισμοί θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα που παράγουν (μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυριά, αλλαντικά, ποτά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού) με αγνά υλικά από την Ηπειρώτικη και Δυτικομακεδονική γη σε μια έκθεση που προσελκύει το ενδιαφέρον εκπροσώπων εμπορικών δικτύων, τυποποίησης, προώθησης, φίλων της γεύσης και επαγγελματιών της διατροφής.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ: Δεν πάει άλλο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ


Αθήνα, 13 Μαΐου 2011
Συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση που εκλέχτηκε με τη στήριξη των δημοκρατικών δυνάμεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Του απλού κόσμου που πίστεψε στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών που είχε επιφέρει η πενταετής κυβέρνηση της Ν.Δ.


Ωστόσο, πολύ σύντομα οι προσδοκίες και οι ελπίδες όλων διαψεύστηκαν. Με την δικαιολογία της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας και του συμμαζέματος του κράτους, η κυβέρνηση αρέσκεται καθημερινά στη λήψη σκληρών μέτρων εναντίον των αδυνάτων και έχει απαξιώσει πλήρως την έννοια και την αξία της κοινωνικής πολιτικής.


Μέσα στον κυκεώνα των νεοφιλελεύθερων πρακτικών της κυβέρνησης, εμείς οι νέοι αποτελούμε μια από τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο.


Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια πραγματικότητα γκρίζα και ζοφερή αναφορικά με το μέλλον της νέας γενιάς. Η ανεργία καθημερινά καλπάζει και το κυβερνητικό επιτελείο δεν δείχνει να έχει υιοθετήσει κάποια στρατηγική, κάποια στοχευμένη πολιτική με μακροχρόνια προοπτική που θα μπορούσε να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση, ώστε να φανεί φώς στο τούνελ του αδιεξόδου.


Οι νέοι όχι μόνο αδυνατούμε να βρούμε εργασία αλλά παράλληλα ζουμε με το άγχος και την ανασφάλεια διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων. Πλέον δεν μιλάμε για μισθούς των € 700 αλλά των € 592 με προοπτική για περεταίρω στένεμα. Οι απολύσεις, η μερική απασχόληση, η μαύρη εργασία και η παραοικονομία ανθούν.


Η αγορά δεν κινείται, τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν ή φυτοζωούν, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους μετεγκατάστασής τους στο εξωτερικό, όπου τα κόστη είναι χαμηλότερα. Τα κίνητρα που παρέχονται σε νέους επιχειρηματίες είναι πενιχρά και βραχυχρόνια.


Καθημερινά συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι εμείς οι νέοι καλούμαστε να πληρώσουμε και να υποστούμε το βάρος των δεινών που επιφέρουν οι πολιτικές του μνημονίου.


Ζητούμε από την κυβέρνηση, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να λάβει μέτρα και πολιτικές στην κατεύθυνση όχι μόνο της μη αύξησης της ανεργίας αλλά, κυρίως, της μείωσής της. Δεν είναι μόνο ο δανεισμός που πρέπει να απασχολεί τους κυβερνώντες αλλά και οι πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν προκειμένου οι νέοι να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά στην παραγωγική διαδικασία.


Χρειάζεται να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις να παραμείνουν εντός της ελληνικής επικράτειας, κίνητρα για διατήρηση των θέσεων απασχόλησης όπως μείωση της φορολογίας, μείωση του Φ.Π.Α., τα οποία θα προσδώσουν αγοραστική δύναμη στους καταναλωτές και κατά συνέπεια αύξηση των συναλλαγών.


Η αναπτυξιακή πολιτική, που ως τώρα περισσεύει στα λόγια, κάποια στιγμή οφείλει να γίνει και πράξη. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με παροχή κινήτρων σε ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να απασχολήσουν εργαζόμενους. Παράλληλα, να υπάρχει και αυστηρός κρατικός έλεγχος όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία παρεκκλίνει τρων αρχικών συμφωνιών.


Είναι γεγονός ότι εμείς οι νέοι ούτε τα ‘φάγαμε’, ούτε τα ‘πήραμε’, ούτε συμμετείχαμε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Παρόλα αυτά κάποιοι επιλέγουν να μας μεταθέσουν το βάρος των ευθυνών τους. Οι νέοι δεν μπορούμε να μετρηθούμε σε στείρα οικονομικά μεγέθη.


Συνειδητοποιούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει απαξιώσει το ρόλο και τη σημασία της νέας γενιάς. Αισθανόμαστε ότι κάποιοι άκαπνοι και απροβλημάτιστοι πολιτικοί αποφάσισαν ερήμην μας να θυσιάσουν μια, δύο ή και περισσότερες γενιές για να εκφράσουν την υποταγή τους στις οικονομικές δυνάμεις κατοχής.


Εμείς δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε την υποτέλεια και τις λογικές εξάρτησης αυτών των ολίγων, οι οποίοι θέλουν το νέο αδιάφορο και αποστασιοποιημένο και τη γενιά μας άβουλη. Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις και λόγια βαρβάτα. Θέλουμε έργα. Δεν θέλουμε ημίμετρα, δεν θέλουμε τη λογική του βολέματος, δεν θέλουμε ρουσφέτια.


Δεν μπορούμε να δώσουμε συγκατάθεση σε μια κυβέρνηση που δεν έχει όραμα, δεν πιστεύει στη νεολαία, και κυρίως υποθηκεύει το μέλλον μας.


Η παράταξη του ΠΑΣΟ.Κ. και ο ιδρυτής της ανέκαθεν πίστευαν και στηριζόταν στις δυνάμεις της νέας γενιάς.
Έχουμε χρέος ως νεολαία να αναλάβουμε υπεύθυνη στάση, να μην μείνουμε σε ρόλο παρατηρητή.


Ζητάμε το αυτονόητο, να έχουμε την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε το αύριο μας σε αυτό το νέο και συνάμα δύσκολο πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον.
Πιστεύουμε στη δημοκρατική παράταξη ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να επαναφέρει την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΤΡΟΪΚΑ: «Διώξτε 100.000 δημοσίους υπαλλήλους»

Απολύσεις άνω των 100.000 υπαλλήλων του Δημοσίου και «λουκέτο» σε νοσοκομεία και σχολεία ζητεί – εμμέσως πλην σαφώς – η τρόικα ως μέτρα άμεσης απόδοσης, τα οποία θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας.
Το ζήτημα τέθηκε από τους εκπροσώπους της τρόικας στους υπουργούς της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν μέσα στην εβδομάδας, στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου της προόδου της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News, η τρόικα ζήτησε χαρακτηριστικά τον περιορισμό – μια κι έξω – κατά 20%-25% των πρωτογενών δαπανών (πλην τόκων και χρεολυσίων) του Προϋπολογισμού, κάτι που ισοδυναμεί με περικοπή δαπανών ύψους 10,5-13,2 δισ. ευρώ.
Πιθανή υιοθέτηση της πρότασης για περιορισμό δαπανών σημαίνει αυτόματα ότι θα βρεθούν εκτός Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, πάνω από 100.000 εργαζόμενοι και όχι μόνο όσοι έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


Οι εκπρόσωποι της τρόικας φαίνεται πως αμφισβητούν τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε θέματα όπως η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, αλλά και η περιστολή των δαπανών σε υγεία και ασφάλιση.