Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ: Την Παρασκευή 6 Απριλίου απεργούν, ζητώντας την αναβάθμισή τους

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΤΗΛ.: 2651091364 - 2651026681


Ανοικτή Επιστολή προς τους Γονείς


Αγαπητοί Γονείς


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρόθεση της Κυβέρνησης να υποβαθμίσει την ποιότητα παροχών στην Προσχολική Αγωγή στους Παιδικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α..



Αρχικά με μεθοδευμένες ενέργειες και με πρόφαση τον “Καλλικράτη” εντάσσει τους Π.Δ. στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας συγχωνεύοντάς τους με τα ΚΑΠΗ, τα συσσίτια, τη Βοήθεια στο Σπίτι, κ.ά.
Καταργεί τον Παιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό χαρακτήρα των Π.Σ. ακυρώνει το έργο μας.
Στη συνέχεια επιβάλλει ένα αναχρονιστικό μοντέλο λειτουργίας Π.Σ. αντίθετο με τις επιστημονικές επιταγές και τα διεθνή πρότυπα.
Θέλει τους Π.Σ. χώρο φύλαξης και μόνο των παιδιών με λειτουργία από τις 7 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ.
Θέλει παιδιά ιδρυματικά και παιδαγωγούς εξαντλημένους από το επιπλέον ωράριο (αύξηση 10 ωρών εβδομαδιαία).
Στόχος είναι καθαρά η εξοικονόμηση πόρων.


Αγαπητοί Γονείς
Αν για κάτι είμαστε περήφανοι ακόμα στην Ελλάδα, είναι το ότι κρατάμε ψηλά το θεσμό της οικογένειας.
Είμαστε σίγουροι πως δεν θα επιτρέψετε την τέλεια ιδρυματοποίηση για τα παιδιά μας. Παιδιά που ζουν πρωί-μεσημέρι-βράδυ στον Παιδικό Σταθμό.
Χωρίς παιδαγωγικό πρόγραμμα εγκεκριμένο απ’ το Υπουργείο Παιδείας, με Παιδαγωγούς που τους έχουν αφαιρέσει εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών, κουρασμένους ψυχικά και σωματικά απ’ τα εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτους.


Ζητάμε την κατανόησή σας και τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας.


Όλοι μαζί να παλέψουμε και να διασφαλίσουμε το δημόσιο και παιδαγωγικό χαρακτήρα του θεσμού της Προσχολικής Αγωγής στην Ελλάδα.
Περισσότερο απ’ όλα να προσέξουμε τον ψυχισμό των μικρών παιδιών σε μια κρίσιμη περίοδο διαμόρφωσης της προσωπικοτητάς τους.
Την Παρασκευή 6/4 απέχουμε απ’ τα καθήκοντά μας.
Έπεται συνέχεια.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΠΟΠΗ ΓΙΩΤΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΚΑΣΑ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΣΕΑ
ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΣΙΑ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Βασιλείου Φούκη, με τίτλο “Όνειρα και τρικυμία, κουλτούρα και ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ” και της ποιητικής συλλογής “Η ΦΛΟΓΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ”



ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

5.5.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες 4/5, με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Βασιλείου Φούκη, με τίτλο “Όνειρα και τρικυμία, κουλτούρα και ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ”και της ποιητικής συλλογής “Η ΦΛΟΓΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ”, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Την παρουσίαση του μυθιστορήματος έκανε ο ιστορικός συγγραφέας και λογοτέχνης Πάνος Δημ. Τζιόβας, που τόνισε ότι η προσπάθεια του συγγραφέα είχε, ως αποτέλεσμα ένα ενδιαφέρον βιβλίο, που σίγουρα θα αποτελέσει το εγκόλπιο των σύγχρονων και επερχόμενων γενεών του Μετζιτιέ, μια προσπάθεια που δεν θα την κιτρινίσει ο καταλύτης χρόνος και μία από τις σημαντικότερες πηγές της ηπειρωτικής και όχι μόνο λαογραφίας.

Την ποιητική συλλογή παρουσίασε ο λογοτέχνης - δημοσιογράφος κ. Στέφανος Ντόβας, που την χαρακτήρισε ποίηση πηγαία χωρίς περιττά στολίδια, μια ποίηση που ανταποκρίνεται πλήρως στον τίτλο της συλλογής, διαβάζοντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα ποιημάτων.

Στην, κατά κοινή ομολογία, πετυχημένη εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολόκας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μαγειρίας και η έφορος λογοτεχνίας και ιστορίας της Ηπειρωτικής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών κ. Λένα Γιοβάνη.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κατάληψη και κακοποίηση του Πάρκου Κατσάρη

Προς την Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων
κ. Παρασκευή Τσίλη
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΣΑΡΗ
ΚΟΙΝ.: Πίνακας Αποδεκτών

Αξιότιμη κα Αντιδήμαρχος,


Η Επιτροπή μας ανησυχεί γιατί ακόμα, μετά 4 μήνες αφότου ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου μας η νέα Δημοτική Αρχή, συνεχίζεται η παράνομη κατάληψη των πλακοστρώτων, με φυσική πέτρα, τμημάτων του Πάρκου Κατσάρη και η κακοποίησή του από τα καταστήματα της οδού Γαριβάλδη.



Ειδικότερα καταγγέλουμε ότι τα καταστήματα “Macanundo”, και “Remezzo”, έχουν καταλάβει τις πλακόστρωτες εισόδους του πάρκου και την εφαπτόμενη με το πεζοδρόμιο πλακόστρωτη μικρή πλατεία εμποδίζοντας εντελώς τη δυνατότητα εισόδου στο πάρκο, από την οδό Γαριβάλδη: και έτσι, όσοι μπορούν εισέρχονται πατώντας στο πράσινο καταστρέφοντάς το. Ακόμη τα καταστήματα αναρτούν στα δέντρα του πάρκου ηχεία και παίρνουν ηλεκτρικό ρεύμα από τους φανοστάτες του Πάρκου Κατσάρη!


Εξάλλου το “Macanundo” έχει τοποθετήσει εντός του Πάρκου Κατσάρη μια παλιά βάρκα -για ντεκόρ, χωρίς την άδεια κάποιας υπηρεσίας του Δήμου, αλλά υπό την ανοχή του πρώην Δημάρχου(!), όπως μας πληροφόρησε η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου μας.


Παράλληλα τα άλλα καταστήματα που αναπτύσσουν, χωρίς άδεια, τραπεζοκαθίσματα στο πλακόστρωτο -με πλάκες βιομηχανικές- που κατασκεύασε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή καταστρέφοντας μεγάλο τμήμα του πρασίνου, χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτησή τους πλατιά λωρίδα του υπάρχοντος πρασίνου…για να τοποθετούν πάγκους σερβιρίσματος (πάσα), σπασμένες καρέκλες, κλούβες για να τοποθετούν τις γνωστές μαύρες σακκούλες απορριμμάτων κ.λπ..


Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα ουσιαστικά έχει καταργηθεί το τμήμα του Πάρκου Κατσάρη που εφάπτεται της οδού Γαριβάλδη, από την οποία δεν υπάρχει καμιά είσοδος προς αυτό, ενώ οι μεθυσμένοι των καταστημάτων αυτών τις πρωινές ώρες επιδίδονται στην καταστροφή των εγκαταστάσεων της εκεί παιδικής χαράς, χρησιμοποιώντας τους χώρους της ως τουαλέτες και σπάζοντας φιάλες μπίρας. Αντιλαμβάνεστε, πιστεύουμε τους τεράστιους κινδύνους για την υγεία των παιδιών που επισκέπτονται την παιδική χαρά, αλλά και κακοποίηση της εικόνας της πόλης.


Κυρία Αντιδήμαρχος!


Μετά απ’ αυτά ζητούμε:


1. Να απομακρύνει το Δήμος άμεσα τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων “Macanundo” και “Remezzo” από τις πλακόστρωτες εισόδους και από την πλακόστρωτη πλατεία, που είναι φυσικά τμήματα του πάρκου Κατσάρη.


2. Να ξηλωθεί το πλακόστρωτο που κατασκεύασε η απελθούσα Δημοτική Αρχή καταστρέφοντας το πράσινο και να αποδοθεί στους πολίτες το Πάρκο Κατσάρη όπως προεκλογικά δεσμεύθηκε ο Δήμαρχος κ. Φ. Φίλιος.


3. Ωσότου ξηλωθεί το πλακόστρωτο να απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα, να επιτραπούν μόνο στο πεζοδρόμιο μπροστά από τα καταστήματα με αυστηρές προδιαγραφές-αυστηρή οριοθέτηση στο μισό πλάτος του πεζοδρομίου με καλαίσθητα ξύλινα κιγκλιδώματα κατά τις υποδείξεις των υπηρεσιών του Δήμου. Το κόστος να αναλάβουν οι καταστηματάρχες.


4. Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και απελευθέρωση του πάρκου και των δέντρων του από τις ασχήμιες που εκθέσαμε παραπάνω, αλλά και την αποκατάσταση και περίφραξη των εγκαταστάσεων της Παιδικής Χαράς.


Παρακαλούμε, αφού σας υπενθυμίσουμε ότι η Περιοχή Σιαράβα είναι κομμάτι του Ιστορικού Κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων που προστατεύεται από Ειδικές Διατάξεις, να ενεργήσετε άμεσα και αποφασιστικά για την αποκατάσταση της ευνομίας και της σωστής λειτουργίας στο Πάρκο Κατσάρη, σε συνδυασμό με την κανονιστική απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη μουσική, τα μουσικά όργανα και τα τραπεζοκαθίσματα που αναμένουμε. Επιτέλους η Δημοτική Αρχή είναι ανάγκη να εφαρμόσει όσα προεκλογικά διακήρυξε και όσα και εσείς προσωπικά έχετε δηλώσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γι’ αυτά δεν αμφιβάλλουμε γιατί έχουμε δείγματα της ευαισθησίας σας για τα δικαιώματά μας ως κατοίκων αυτής της πόλης στην ησυχία και στον ύπνο, την ευνομία, την ποιότητα ζωής που τόσο κακοποιούνται στην περιοχή μας από την αυθαίρετη, παράνομη, αντικοινωνική και επιζήμια για την ταυτότητα της πόλης μας συμπεριφορά και λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων της οδού Γαριβάλδη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΑΡΑΒΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ιωάννινα, 2 Μαΐου 2001
Πληροφορίες:
1. Σόλων Παππάς, Γαριβάλδη 20
2651030820-κιν. 6973332961
2. Μενέλαος Παπαχρήστος, Ζαλοκώστα 30
2651038010-κιν. 6982692740
3. Αγγελική Σταυροπούλου, Ζαλοκώστα41
2651075569-κιν. 6937429746

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Υποβολή αιτήσεων για στεγαστική συνδρομή

Με έγγραφό της η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, που έχουν πληγεί από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες του 2010 στους Νομούς Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας και υπάγονται στις διατάξεις των ΚΥΑ 7280/Α32/Π.Ε./8.3.2011 και 6529/Α32/Π.Ε./4.3.2011 ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής (άτοκο δάνειο και δωρεάν κρατική αρωγή) για την επισκευή ή ανακατασκευή των κτιρίων τους, στη Διεύθυνση ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ/Κλιμάκιο Ιωαννίνων. Ταχ. Διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου. Τ.Κ. 454 44. Ιωάννινα.
Οι αιτήσεις θα διαβιβαστούν αρμοδίως στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) Ν. Κοζάνης που έχει οριστεί από τις ανωτέρω Κ.Υ.Α. ως αρμόδια Υπηρεσίας για τα προαναφερόμενα συμβάντα στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΛ.ΣΤΑΤ : Μειώθηκαν κατά 62,8% οι οικοδομικές άδειες τον Ιανουάριο

Στο 73,5% η μείωση στην περιφέρεια Ηπείρου


Κατά 62,8% μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των οικονομικών αδειών που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2011 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010. Ακόμη περισσότερο μειωμένη είναι η επιφάνεια αλλά και ο όγκος των νέων οικοδομών καθώς σημείωσαν πτώση κατά 74,8% και 73,1% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, μέρος αυτής της επιβράδυνσης οφείλεται εκτός από την οικονομική κρίση και στην εφαρμογή του Καλλικράτη από την 1η Ιανουαρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία των πολεοδομιών όλης της χώρας και τη μη φυσιολογική ροή, κατά περίπτωση, της έκδοσης οικοδομικών αδειών.


Η μεγαλύτερη πτώση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας (αριθμός αδειών) σημειώνεται στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου (-89,1%) και ακολουθεί η περιφέρεια της Ηπείρου (-73,5%) και της Κεντρικής Μακεδονίας (-69,7%).

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Διαπραγματεύονταν μυστικά την προσφυγή στο ΔΝΤ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι εξαπατούσε τον ελληνικό λαό και ότι «διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ».


«Την ώρα που διακήρυσσε ότι λεφτά υπάρχουν», και βεβαίωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ, την ίδια ώρα σχεδίαζε το ακριβώς αντίθετο», τόνισε μιλώντας σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενος το επίμαχο απόσπασμα συνέντευξης του επικεφαλής του ΔΝΤ σε γαλλικό κανάλι.
«Όσοι άκουσαν τον Στρος Καν δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία. Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο Ταμείο σε 15 μέρες, διότι είχαν προηγηθεί πολύμηνες μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, «ομολόγησε ότι προχώρησε στις επαφές εκείνες, διότι έψαχνε λεφτά».

ΕΛ.ΣΤΑΤ : Τσουχτερά πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 ευρώ, για όσους δεν απογραφούν!


Αρχίζει στις 10 Μαΐου η απογραφή.


Η απογραφή είναι υποχρεωτική και όσοι αρνηθούν να απαντήσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα που κυμαίνονται από 1.000 έως 5.000 ευρώ, όπως είπε στο ΣΚΑΪ η γενική διευθύντρια Στατιστικών Ερευνών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κα Αθανασία Ξενάκη.


Σημείωσε πως η απογραφή είναι υποχρεωτική και πως για όσους δεν απογραφούν θα υπάρχουν κυρώσεις.
Προβλέπονται επίσης πρόστιμα από 10.000 έως 200.000 ευρώ για τους απογραφείς που θα παραβιάσουν την εμπιστευτικότητα.

Η απογραφή αρχίζει στις 10 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 21 και οι απογραφείς θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομα τους καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους.
Οι πολίτες θα απαντούν σε απλές ερωτήσεις σχετικά με την κατοικία τους, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησης τους.

ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζεται η "κατρακύλα" στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Συνεχίστηκε και τον Απρίλιο η πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα, στο τέλος του α΄ τετραμήνου εφέτος, οι πωλήσεις να έχουν «κατακρημνισθεί» κατά 48,4%, ενώ, ειδικά για τα επιβατηγά ΙΧ η μείωση ανέρχεται σε 49,1%.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 46.740 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 48,4 % ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Αύξηση 8,9% είχε παρουσιάσει το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.
Τον Απρίλιο, καταγράφηκε πτώση 20,2% στις νέες κυκλοφορίες των αυτοκινήτων συνολικά και 17,1% σε αυτές των επιβατηγών ΙΧ, με τον ρυθμό μείωσης των τελευταίων να επιβραδύνεται λόγω της απόσυρσης.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Θα προχωρήσω με όσους θέλουν να αλλάξουμε τη χώρα"

«Το έχω ξαναπεί, θα προχωρήσω με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, στέλνοντας, με αυτόν τον τρόπο, μήνυμα ότι στενεύουν τα περιθώρια για γκρίνιες, διαφοροποιήσεις και αντιπαραθέσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων και ανακοινώσεων των επομένων ημερών.
«Το έχω ξαναπεί, θα προχωρήσω με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα, που είτε μέσα από την δουλειά τους καθημερινά, είτε από τον δημόσιο ρόλο τους, είτε από την κοινωνική τους προσφορά, είτε μέσα από την επιχείρησή τους, είτε μέσα από την κομματική τους ιδιότητα, κάνουν την αλλαγή πράξη.

Ε.Ε.: Mε διαβατήριο στην Ευρώπη

Το δίδυμο Σαρκοζί – Μπερλουσκόνι, κέρδισε την επαναφορά του ελέγχου διαβατηρίων στα εσωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τουλάχιστον για εκείνους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες μέλη του Sengen οι οποίες αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να ελέγξουν αποτελεσματικά τα εξωτερικά τους σύνορα.
Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα η οποία έχει και θεσμικά έχει παραδεχθεί την αδυναμία της καλώντας και επίσημα την δύναμη FRONTEX να συνδράμει τις ελληνικές συνοριακές αρχές για τον έλεγχο της μετανάστευσης.

Απεργούν οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων στις 11 Μαΐου

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 11 Μαΐου που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κάνει λόγο για κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι τα προβλήματα στην Υγεία παραμένουν άλυτα και οξύνονται, ενώ προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ενόψει τοπικών εκλογών οι Αλβανοί απευθύνονται με παροχές σε διάφορες κοινότητες εκτός από τους Έλληνες που τους έβαλαν να τσακώνονται μεταξύ τους

 
Δίγλωσσες πινακίδες στους Σλαβομακεδόνες


Με πανηγυρικό τρόπο τοποθετήθηκαν οι πινακίδες στα 9 χωριά της Επαρχίας Pustec (πρώην Liqenas) του Νομού Πογραντετς της Περιφέρειας Κορυτσάς που κατοικείται από Σλαβομακεδόνες. Παρόντες στη διαδικασία τοποθέτησης των πινακίδων ήταν ο πρόεδρος της επαρχίας Gazi Baba, Toni Trajkovski, Teodor Petrov πρόεδρος του παγκοσμίου συμβουλίου "Μακεδονίας", και ο πρόεδρος του συνδέσμου "Μακεδόνες του Αιγαίου" Tashko Ivanov. Εκτός από τα Αλβανικά οι ονομασίες των χωριών αναγράφονται στη γλώσσα τους με δύο τρόπους, με λατινικούς χαρακτήρες και κυριλλικούς. H μειονότητα αυτή αναγνωρίζεται από το Αλβανικό κράτος ως «Μακεδονική» ενώ πρόσφατα ίδρυσαν το δικό τους κόμμα με την επωνυμία «Μακεδονική Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Ένταξη» που συμμετέχει στις ερχόμενες εκλογές συνεργαζόμενο με την «Συμμαχία για τον Πολίτη» των κυβερνητικών κομμάτων.


Ο Ράμα παρουσίασε το νέο τζαμί των Τιράνων


Με στόχο την ψήφο των μουσουλμάνων, έξι μέρες πριν από τις εκλογές, ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος και Δήμαρχος Τίρανων Εντι Ράμα που διεκδικεί το δήμο της πρωτεύουσας για τέταρτη συνεχόμενη φορά, προήδρευσε του διαγωνισμού για την ανάδειξη της μελέτης τζαμιού και κτήριο πολλαπλών χρήσεων της μουσουλμανικής κοινότητας με συνολική επιφάνεια 5.000μ2 που θα δεσπόζει στο κέντρο των Τιράνων. Για την κατασκευή Ορθόδοξου ναού στο κέντρο των Τιράνων, είχε παραχωρηθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία το 1998 οικόπεδο, ως αποζημίωση για την κατεδάφιση της εκκλησίας που βρίσκονταν στη θέση που είναι σήμερα το περίφημο 15οροφο ξενοδοχείο. Η κατασκευή του ναού τώρα ολοκληρώνεται και βασικό εμπόδιο όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο «Ορθόδοξος» Ράμα. Το τζαμί στο κέντρο των Τιράνων δεν έχει κατεδαφιστεί από το κομουνιστικό καθεστώς καθώς χαρακτηρίστηκε ως μνημείο, επειδή όμως δεν καλύπτει τις ανάγκες των μουσουλμάνων, ο δήμαρχος όχι μόνο τους παραχωρεί οικόπεδο άλλα κήρυξε και χρηματοδότησε διεθνή διαγωνισμό για την μελέτη.


Οι πινακίδες στην Ελληνική Μειονότητα



Οι πρώτες και τελευταίες ελληνικές πινακίδες στην περιοχή όπου ζει η Ελληνική Μειονότητα, τοποθετήθηκαν το 2005, στην περιοχή της Δρόπολης και στον άξονα Γεωργουτάτες - Μεσοπόταμο με τι περισσότερες από αυτές να είναι σήμερα μουντζουρωμένες. Από τότε, οι απαιτήσεις για ελληνικές πινακίδες περιορίζονταν μόνο στις ενδοβορειοηπειρωτικές συζητήσεις. Κανένας εκπρόσωπος μας στην Αλβανική βουλή δεν το απαίτησε αλλά και κανένας εκλεγμένος τοπικός άρχοντας δεν φρόντισε για αυτό, αν εξαιρέσουμε μόνο δύο ενέργειες. 1. Την αφαίρεση των αλβανικών πινακίδων από το Δήμο Χειμάρρας, με εντολή του δήμαρχου Βασίλη Μπολάνου καθώς δεν ήταν δίγλωσσες (Ελληνικά και Αλβανικά) όπως είχε ζητήσει η τοπική κοινωνία μέσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει ο Αλβανικός νόμος, ενέργεια η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία, με αποτέλεσμα την καταδίκη του Μπολάνου από την Αλβανική δικαιοσύνη. 2. Τη αίτηση που στάλθηκε στον αρμόδιο αλβανό υπουργό από τον Έπαρχού Αλύκου Ηλία Θανάση την οποία συνυπογράφουν και οι έπαρχοι Μεσοποτάμου, Φοινίκης, Λιβαδειάς και Δίβρης για τοποθέτηση πινακίδων στα Ελληνικά στους άξονες Μαυρομάτι – Άγιοι Σαράντα και Άγιοι Σαράντα - Τζάρα. Η παρουσίαση Ελληνικών πινακίδων σαν «λάβαρα», στην προεκλογική συγκέντρωση του κ. Λούτση στο Φοινίκη όχι μόνο δεν τον τιμάει αλλά προσβάλει τη νοημοσύνη των κατοίκων της. Θα μπορούσε να το κάνει ο κ. Σπύρος που διεκδικεί την Επαρχία για πρώτη φορά αλλά όχι ο κ. Λούτσης που είναι ήδη 7 χρόνια έπαρχος και διεκδικεί νέα τετραετία. Φαντάζομαι πως αυτές οι πινακίδες θα βρίσκονται σε κάποια αποθήκη και ο κ. Λούτσης θα περιμένει κάποια έγκριση…


Κατά τα άλλα, ο αντίπαλος στις τοπικές εκλογές της 8ης Μαΐου για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου είναι κάποιοι άλλοι Έλληνες. Για το ΚΕΑΔ είναι οι άνθρωποι του ΜΕΓΑ που συνεργάζονται με το Μπερίσα και για το Μέγα είναι οι άνθρωποι του ΚΕΑΔ που συνεργάζονται με το Ράμα. Στόχος τους είναι να αποδείξουν πόσο κακοί είναι οι άλλοι και το πετυχαίνουν και οι δύο μια χαρά. Όλα αυτά μόνο στη Χειμάρρα και στις οκτώ αναγνωρισμένες από τους Αλβανούς ως μειονοτικές περιοχές γιατί τους άλλους Έλληνες τους στείλαμε προίκα στην αγκαλιά των αλβανικών κομμάτων


ΠΗΓΗ: http://borioipirotis.blogspot.com

ΙΚΑ: Μέσω τραπεζών οι παροχές

Εγκύκλιος µε οδηγίες προς τους ασφαλισµένους.
Οδηγίες για το νέο, υποχρεωτικό σύστηµα πληρωµής παροχών ασθενείας στους ασφαλισµένους του ΙΚΑ,από τις 6/6/2011, παρέχει το Ίδρυµα σε εγκύκλιό του. Με το σύστηµα αυτό θα πιστώνονται οι τραπεζικοί λογαριασµοί των ασφαλισµένων και των συνταξιούχων, µε τα ποσά που δικαιούνται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τις παροχές ασθενείας (επιδόματα ασθενείας, έκτακτη ιατροφαρµακευτική και νοσοκοµειακή περίθαλψη, είδη πρόσθετης περίθαλψης κ.λπ.) που χορηγούνται από το ΙΚΑΕΤΑΜ.
Η πίστωση των τραπεζικών λογαριασµών θα γίνεται κατά τις ηµεροµηνίες 1η και 15η κάθε µήνα.


ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ.
Από τη διαδικασία δήλωσης τραπεζικού λογαριασµού εξαιρούνται:
1. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑΕΤΑΜ, εκτός από τους συνταξιούχους λόγω θανάτου και τους δικαιούχους παραπληγικού επιδόµατος.
2. Οι οικοδόµοι που λαµβάνουν το δωρόσηµο µέσω τραπεζών.
3. Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η δήλωση τραπεζικού λογαριασµού πρέπει να γίνει στο τµήµα µητρώου οποιουδήποτε υποκαταστήµατος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Τα δικαιολογητικά είναι:
1. To τραπεζικό βιβλιάριο και ευκρινής φωτοτυπία της πρώτης σελίδας αυτού.

Επισηµαίνεται πως ο άµεσα ασφαλισµένος πρέπει να είναι ο πρώτος δικαιούχος του λογαριασµού και ο αριθµός τραπεζικού λογαριασµού να διακρίνεται στη φωτοτυπία.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτει βιβλιάριο, θα πρέπει να προσκοµίσει παραστατικό που εκτυπώνεται
από την τράπεζα, στο οποίο αποτυπώνεται καθαρά ο αριθµός του λογαριασµού, τα στοιχεία των δικαιούχων και τα στοιχεία της τράπεζας.
1. To ατοµικό βιβλιάριο υγείας. 
2. Αστυνοµική ταυτότητα ή διαβατήριο και φωτοτυπία.
3. Στοιχείο που επιβεβαιώνει τη διεύθυνση κατοικίας (πρόσφατος λογαριασµός ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κ.λπ).
Αν αδυνατεί να προσέλθει ο ίδιος, η δήλωση τραπεζικού λογαριασµού µπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτηµένο πρόσωπο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Βελτίωση στα έσοδα του Απριλίου

Βελτίωση παρουσίασαν τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 3%, ποσοστό που είναι υψηλότερο από τις αρνητικές επιδόσεις που είχαν σημειωθεί τους προηγούμενους μήνες.
Ωστόσο, τα έσοδα το τετράμηνο εξακολουθούν να παρουσιάζουν υστέρηση σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού η οποία υπερβαίνει το 1 δισ ευρώ.
Η βελτίωση των εσόδων οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εντονότερη άσκηση πίεσης και καθημερινού ελέγχου στην απόδοση των εφοριών από το υπουργείο Οικονομικών.

ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Την Τετάρτη 18 Μαΐου οι εκλογές στο σύλλογο εργαζομένων


Την Τετάρτη 18 Μαΐου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, όπως αποφάσισε η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση.


Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων των συνδυασμών είναι η Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 2.30 το μεσημέρι.


Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα «Λιθαρίτσια».