Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΕΠΟ: Εξέδωσε άδεια για συμμετοχή στην Superleague στον ΠΑΣ Γιάννενα, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό, Βέροια, Τρίκαλα και «έκοψε» τον ΟΦΗ, Δόξα Δράμας, Πανθρακικό και τον Διαγόρα

Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν εξέδωσε άδεια για συμμετοχή στην Superleague την περίοδο 2011-12, στις ΠΑΕ ΟΦΗ, Δόξα Δράμας, Πανθρακικός και Διαγόρας. Πλην των Ροδιτών οι υπόλοιπες τρεις ΠΑΕ θα καταθέσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μετά την εκδίκαση υποθέσεων εννέα (αριθμός 9) ΠΑΕ της Football League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012 για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League, τις ακόλουθες αποφάσεις:


1.Εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Λεβαδειακός ΑΠΟ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
2.Εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Παναιτωλικός ΓΦΣ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
3.Εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
4.Δεν εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ ΟΦΗ.
5.Δεν εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας ΓΣ.
6.Εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Βέροια ΓΣ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
7.Δεν εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Διαγόρας ΓΣ.
8.Δεν εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Πανθρακικός ΑΠΣ.
9.Εκδίδει άδεια στην ΠΑΕ Τρίκαλα ΑΟ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

ΠΗΓΗ: www.exedrasports.gr

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "Σαφάρι" κατά της φοροδιαφυγής, καταργούνται 100 ΔΟΥ

Tο πακέτο μέτρων κατά της φοροδιαφυγής ανακοίνωσε την σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του τριετούς Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2011-2014, με το οποίο η κυβέρνηση ελπίζει σε έσοδα 11,8 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας. Η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών έγινε παρουσία των υπουργών Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και των γενικών γραμματέων των υπουργείων.
Το κεντρικό σύνθημα είναι «Πολίτες και Πολιτεία Μαζί», ενώ το κείμενο του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος αποτελείται από 99 σελίδες.


Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής θα τεθεί υπόψη της τρόικας τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα εγκριθεί από ειδική Κυβερνητική Επιτροπή στην οποία μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, ως πρόεδρος και οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Περιφερειακής Ανάπτυξης.


Στόχος του κυβερνητικού σχεδίου είναι η άντληση εσόδων ίσων με το 1,5% του ΑΕΠ την περίοδο 2011 - 2014 κυρίως μέσα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την πλήρη ενεργοποίηση όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων διασταυρώσεων, ελέγχων και επεξεργασίας των πληροφοριών που σχετίζονται με την φορολογική βάση.


Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η «φοροδιαφυγή είναι έγκλημα κατά της χώρας», δημιουργεί έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την Πολιτεία, ενώ η κυβέρνηση δεν μπορεί να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και την φορολογική επιβάρυνση για τους συνεπείς φορολογούμενους.
«Δεν έχουμε λύσει ακόμα το πρόβλημα της φοροδιαφυγής», επισήμανε, αν και όπως είπε στους τελευταίους 18 μήνες η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα σε αυτό το μέτωπο.Στον τομέα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέφερε ότι εισπράχθησαν 1,6 δισ. ευρώ το 2010, ενώ είπε ότι ελέγχονται οι ιδιοκτήτες 1.200 ακινήτων με πισίνες που δεν έχουν δηλωθεί.
Οι προκλήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να αντιμετωπισθούν οι αδυναμίες που υπάρχουν, όπως η συνεργασία του μηχανισμού, η παραδειγματική τιμωρία μεγάλων φοροφυγάδων και η καλύτερη συνεργασία των πολιτών
Ο πολίτης πρέπει να στηρίξει τη διαδικασία, γιατί θα βγει κερδισμένος, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο «θα δώσουμε ότι μπορούμε από την πλευρά των κινήτρων».
Ο υπουργός εξήγγειλε συνεχείς διασταυρώσεις των στοιχείων των φορολογούμενων και σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία του φοροελεγκτικού μηχανισμού, με τη λειτουργία μίας μόνο ΔΟΥ ανά πρωτεύουσα και την κατάργηση 100 ΔΟΥ, οι οποίες συγκεντρώνουν μόλις το 1% των κρατικών εσόδων.
Η εξοικονόμηση σε όρους ανθρώπινου δυναμικού υπολογίζεται σε 3.000 άτομα, τα οποία θα στελεχώσουν άλλες υπηρεσίες.
Μεταξύ των αλλαγών, είναι το νέο σώμα βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων καθώς και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα όσων έχουν οφειλές (ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμες και άλλους φόρους) για πάνω από ένα έτος και για ποσά άνω των 150.000 ευρώ.
Μετά τον κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είπε ότι θα προχωρήσει η διασύνδεση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Αναφορικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων, είπε ότι υπεγράφη η ΚΥΑ για το σύστημα εισροών-εκροών και προχωρεί η εγκατάστασή του μετά την οποία προβλέπεται αύξηση των εσόδων κατά 190 εκατ. ευρώ.

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: "Ο ανασχηματισμός απέτυχε. Ήταν για τα πανηγύρια"

Την άποψη ότι όχι μόνο απέτυχε ο ανασχηματισμός αλλά και ότι ήταν για τα… πανηγύρια υποστήριξε μιλώντας στον «Βήμα Fm» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μίμης Ανδρουλάκης!
«Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση.
Κάτι πρέπει να κάνει.
Έχει κάνει ανασχηματισμό, απέτυχε.
Ήταν για τα πανηγύρια.
Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να πάρει ένα από τα οργανωτικά σχήματα και να το λειτουργήσει» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έρχεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο μέχρι τον Σεπτέμβριο

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο που θα αφορά κυρίως στη φορολογία των νομικών προσώπων, τη φορολογία της περιουσίας, καθώς και το καθεστώς φοροαπαλλαγών κινήτρων και εκπτώσεων που ισχύει σήμερα.


Αυτό προβλέπεται στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη φοροδιαφυγή στο οποίο, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: Κανονικά θα γίνει η γενική απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών από τις 10 έως και τις 24 Μαΐου 2011

Κανονικά θα γίνει η γενική απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών από τις 10 έως και τις 24 Μαΐου 2011, τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Ντόλιος, διαβεβαιώνοντας πως δεν τίθεται θέμα αναβολής ή ακύρωσης της σχετικής διαδικασίας.
Όπως είπε ο υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Μουσουρούλη, οι προετοιμασίες για την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών στο σύνολο της χώρας εξελίσσονται κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και συνεπώς δεν υφίστανται λόγοι που να οδηγούν σε αναβολή ή ακύρωση της.
Ο κ. Ντόλιος διευκρίνισε ότι η απογραφή κτιρίων ολοκληρώθηκε στις 31.3.2011 και η απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών θα διενεργηθεί το διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 2011.


Αυτό το διάστημα, πρόσθεσε, η Ελληνική Στατιστική Αρχή βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής των απογραφέων (θα απαιτηθούν περίπου 50.000 άτομα) που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το κύριο μέρος του όλου εγχειρήματος υπό τη συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων υπαλλήλων της, καθώς και 12.000 τομεαρχών.

Κανονικά η κατανομή των πιστώσεων για τη μεταφορά μαθητών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και τη διαμαρτυρία των ΚΤΕΛ για τη μη καταβολή των πιστώσεων για εξόφληση των οφειλών από τη μεταφορά των μαθητών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας τονίζει τα εξής:
Από τη Διεύθυνση Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα όλες οι διαδικασίες για την κατανομή της πίστωσης των 9,1εκατ. ευρώ, προς τις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών. Ειδικότερα:


Το Υπουργείο Οικονομικών στις 4/4/11 ενέκρινε το συγκεκριμένο ποσό για να πληρωθούν οι οφειλές του 2010 προς τους μεταφορείς των μαθητών (ΚΤΕΛ, Ταξί και ιδιώτες). Αμέσως ενημερώθηκαν οι Περιφέρειες και στις 11/4/11 με απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα το ποσό των 9.110.000,00ευρω κατανεμήθηκε ως εξής:
4.660.000,00ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου, και
4.450.000,00 ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Ως εκ τούτου από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των υπηρεσιών της δεν υπήρξε θέμα καθυστέρησης στη διαδικασία για την εξόφληση των οφειλών του 2010 προς τους μεταφορείς των μαθητών.


ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Ζητά να είναι υποχρεωτική η διδασκαλία των Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις»

Απαραίτητη κρίνει η Εκκλησία την υποχρεωτική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις και για όλους τους μαθητές και τη δίωρη διδασκαλία του σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.
Η Ιερά Σύνοδος καλεί την πολιτεία να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στη διδασκαλία των θρησκευτικών στο Λύκειο, υποστηρίζοντας ότι «σχετίζεται με θεμελιώδεις μορφωτικές, παιδαγωγικές και ανθρωπιστικές ανάγκες του σύγχρονου μαθητή και πολίτη».

ΣΔΟΕ: Ο Γιάννης Διώτης νέος ειδικός γραμματέας

Ο τέως αντιεισαγγελέας κ. Γιάννης Διώτης, γνωστός και από τη δράση του για στη σύλληψη των μελών της 17Ν, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα στο ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την ανακοινωση του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου  Παπακωνσταντίνου.

ΙΚΑ: Αναστολή λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες, οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών

Την αναστολή λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες του ΙΚΑ οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των οφειλών ζητεί από τα Υποκαταστήματα με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.



Στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ν. 3943/2011 μπορούν να ενταχθούν όσοι οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές για χρονικές περιόδους απασχόλησης μέχρι την 31/12/2010, συμπεριλαμβανομένου και του Δώρου Χριστουγέννων 2010.
Για όσους εντάσσονται σε διακανονισμό ή σε ρύθμιση προβλέπεται η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.
Στους οφειλέτες οι οποίοι τηρούν τους όρους διακανονισμού χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, δίμηνης διάρκειας, χωρίς καμία παρακράτηση (σε ποσό ή ποσοστό).

Όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση αντιμετωπίζουν τη λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος τους, όπως οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.
«Για τους οφειλέτες που δεν θα υπαχθούν σε διακανονισμό ή σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών ή εκπέσουν των δικαιωμάτων αυτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πρέπει να προβαίνουν άμεσα και κατά σειρά προτεραιότητας στη λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων των νομικών προσώπων και των κατά νόμο υπευθύνων τους, καθώς και σε κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους», τονίζεται στην εγκύκλιο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ι. 2 - 1
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ 3 - 4

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Δεν τίθεται ζήτημα αναδιάρθρωσης»

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου με συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Liberation».
«Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα» τόνισε ο έλληνας υπουργός, ο οποίος όμως παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλοί στις διεθνείς αγορές που θεωρούν αναπόφευκτη αυτή τη λύση.
«Υπάρχουν και αυτοί που έχουν στοιχηματίσει πολλά στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Και αυτό εξηγεί τις γελοίες φήμες που διαδίδονται τις τελευταίες εβδομάδες. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το χρέος είναι εξυπηρετήσιμο. Βρισκόμαστε ακόμη στη μέση του τούνελ. Έχουμε αποφύγει τη χρεοκοπία, αλλά είμαστε πολύ μακριά από την έξοδο για να δούμε το φως», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι η περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου θα ήταν προτιμότερη λύση για να μπορέσει η χώρα να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Θα κλείσουν το λιμάνι την Τρίτη 3 Μαΐου

Αναζητείται λύση για τους μετανάστες.
Το λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας σκοπεύουν να αποκλείσουν κάτοικοι της περιοχής την Τρίτη 3 Μαΐου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθρόα συγκέντρωση μεταναστών στην πόλη.


Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε πριν λίγες μέρες και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για να επιθεωρήσει και ο ίδιος την κατάσταση. Μετά το έγγραφο που είχε στείλει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υφυπουργό Εσωτερικών για το θέμα των μεταναστών, επικοινώνησε και με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου για να του εκθέσει τα προβλήματα και να ζητήσει τη συνδρομή του.


Ο αποκλεισμός του λιμανιού αποφασίστηκε σε σύσκεψη μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Επιτροπής Αγώνα.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr