Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Παράταση για την εξαίρεση από την κατεδάφιση των κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Σηφουνάκη και της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κα Μ. Αποστολάκη παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011 η εξαίρεση από την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων.



Σύμφωνα με την ΚΥΑ όσοι κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι έχουν αυθαίρετες κτιριακές εγκαταστάσεις μπορούν να ξεκινήσουν την διαδικασία, υποβάλλοντας δικαιολογητικά στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Από το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώθηκαν σήμερα οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του έτους 2011.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 9.573, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν 1.459 (ποσοστό 15,24%).
Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.


Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις μέχρι 21.6.2011.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31.8.2011.


Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές Διευθύνσεων και Προϊστάμενοι Γραφείων Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.


Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης.


Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών και τις βάσεις των μεταθέσεων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, www.minedu.gov.gr

ΟΓΑ: Παράταση για απογραφή των πολυτέκνων μέχρι τις 13 Μαΐου


Ο μικρός αριθμός δικαιούχων των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ που δεν έχουν ακόμα απογραφεί είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει παράταση της απογραφής μέχρι τις 13 Μαΐου.


Οι δικαιούχοι πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, καταθέτοντας το απογραφικό δελτίο που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομα τους, διότι η καταβολή των επιδομάτων τους για το Γ΄ δίμηνο 2011 θα γίνει αποκλειστικά και μόνο με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛΤΑ.

ΑΣΕΠ: Επί πληρωμή η συμμετοχή στο τεστ δεξιοτήτων

Θα καλούνται να καταβάλουν 40 ευρώ οι άνεργοι.


«Εισιτήριο» 40 ευρώ για να έχουν οι άνεργοι νέοι τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Δημοσίου και την ελπίδα του διορισμού θεσπίζεται με διάταξη που «συμπληρώθηκε» στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και οδεύει ήδη για ψήφιση στη Βουλή.


Το παράβολο των 40 ευρώ θα είναι η προϋπόθεση για συμμετοχή στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ που μέχρι τώρα γινόταν δωρεάν για τους υποψηφίους, συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 100.000 νέους που έψαχναν για μια θέση στον ήλιο του ελληνικού δημοσίου.


Το τεστ δεξιοτήτων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008 και συγκέντρωσε τη συμμετοχή 100.000 άνεργων νέων διότι, αν και ήταν προαιρετικό, πρακτικά λειτούργησε ως μπόνους υπέρ των υποψηφίων αφού τα μόρια που συγκέντρωνε κανείς σε αυτόν τον διαγωνισμό προσετίθεντο στη συνολική του βαθμολογία.
Η ισχύς της βαθμολογίας είναι τριετής.

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Οι δήμοι...τρέχουν για βιολογικούς

Το μεγάλο πακέτο έργων αποχέτευσης με επέκταση και του βιολογικού από τη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 54 εκ. ευρώ που όμως δεν έχει ώριμα έργα για την ώρα, αλλά και κάποιοι άλλοι βιολογικοί σε δήμους της Άρτας και στα παράλια του Ιονίου, ξεχωρίζουν από τα προς ένταξη έργα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, γνωστό ως ΕΠΠΕΡΑΑ, το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος στο ΕΣΠΑ.

Ωστόσο έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ούτε οι παρατάσεις που δόθηκαν δεν βοήθησαν τους δήμους να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ωρίμανσης τα έργα.


Η πρώτη πρόσκληση για τέτοια έργα βρίσκεται περίπου 20 μήνες στον... αέρα και αφορά πολλούς οικισμούς με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων και άλλους μικρότερους σε ειδικές κατηγορίες.


Ως γνωστόν πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό και θα ήταν κρίμα να στηριχθεί η Ήπειρος μόνο στα κονδύλια του ΠΕΠ και μέσα στο Μάιο θα πρέπει να προλάβουν να καταθέσουν προτάσεις στο ΕΠΠΕΡΑΑ.


Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και υπόλοιπος νομός.


Στο νομό Ιωαννίνων γενικότερα και ειδικότερα στο λεκανοπέδιο έχουν ήδη συνδεθεί με το βιολογικό της ΔΕΥΑΙ, η Ανατολή, ο Κατσικάς ( προωθείται και η ολοκλήρωση με νέο έργο), το Πέραμα και η Ελεούσα.


Πλην λεκανοπεδίου λειτουργεί βιολογικός μόνο στο Μέτσοβο. Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι μελέτες για τον Παρακάλαμο και το Κεφαλόβρυσο, στο νέο δήμο Πωγωνίου, όμως στην Κόνιτσα που κι αυτή χρειάζεται βιολογικό, δεν υπήρξε προετοιμασία από την προηγούμενη δημοτική αρχή και η νέα δεν έχει τα χρονικά περιθώρια για ωρίμανση τέτοιου έργου.


Σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων σε ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές ανήκει το Πάπιγκο, όπου κατασκευάστηκε ως τώρα τμήμα κεντρικού αγωγού.


Στους μικρούς οικισμούς που προσπαθούν να βρουν λύση με τα λύματα ανήκει και η Μηλιά Μετσόβου.


ΠΗΓΗ: www.neoiagones.gr

Eurostat: Αύξηση πληθωρισμού, σταθερή ανεργία στην ευρωζώνη τον Απρίλιο

Στο 2,8% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, έναντι 2,7% το Μάρτιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, ενώ η ανεργία παραμένει σε σταθερά επίπεδα.


Η αύξηση του πληθωρισμού τον Απρίλιο στην Ευρωζώνη, στο 2,8% από 2,7% το Μάρτιο, οφείλεται κυρίως στην άνοδο της τιμής των καυσίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat. Σήμερα δε, βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στην ευρωζώνη από τον Οκτώβριο του 2008, όταν είχε φτάσει το 3,2%.


Όσο για το ποσοστό της ανεργίας το Μάρτιο παρέμεινε σταθερό στο 9,9%, όπως και τον Φεβρουάριο. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2010, όταν έφτασε το 10,1%, εμφανίζεται ελαφρά μειωμένο, ενώ συνολικά στην ευρωζώνη οι άνεργοι φτάνουν τα 15.596.000 άτομα.


Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρουσιάζει η Ισπανία, με 20,7% και τα χαμηλότερα η Ολλανδία με 4,2% και η Αυστρία με 4,3%.

Ακαδημία Ποδοσφαίρου «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Είχαν φοβερή παρουσία στο Διεθνές Τουρνουά Παιδικών ηλικιών στην Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε ο Π.Α.Ο.Κ.. Εκπροσώπησαν δε, πλήρως το Γιαννιώτικο Παιδικό Ποδόσφαιρο.


Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Π.Α.Ο.Κ. (Ν. Μεσήμβριας) Θεσσαλονίκης από 17-20/4/2011 έγινε Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου παιδικών ηλικιών όπου συμμετείχε και η Ακαδημία «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην προπαιδική κατηγορία.
Οι περισσότερες ακαδημίες ήταν από ομάδες επαγγελματικές με τεράστια εμπειρία στις υποδομές και το αγωνιστικό επίπεδο υψηλότατο αφού συμμετείχαν και ομάδες του εξωτερικού όπως η Παρτιζάν Βελιγραδίου, η ΑΙΚ 1891 Στοκχόλμης και η “Ανόρθωση” Κύπρου.

Οι «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ήταν σε όμιλο πανίσχυρο με ομάδες υψηλότατου επιπέδου, όπως ήταν ο Π.Α.Ο.Κ., η Ανόρθωση Κύπρου, ο Πανθρακικός, στους ημιτελικούς αγώνες περνούσε μόνον ο πρώτος του κάθε Ομίλου.


Οι «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα τερμάτιζαν πρώτες στον Όμιλο αν ο πρώτος αγώνας με τον Π.Α.Ο.Κ. έληγε 11 αν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα δεν μετρούσε γκολ του Π.Α.Ο.Κ. (21) από καταφανέστατη θέση όφσαϊντ 10 περίπου μέτρων [το δεύτερο γκολ του Π.Α.Ο.Κ. από ομολογία του Τεχν. Δ/ντού της δεν θα μετρούσε και έδωσε εντολή να συμμετέχουν οι «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στους ημιτελικούς, τρεις (3) ώρες μετά ανακάλεσε διότι είχε πιέσεις από άνωθεν] οι δε «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα ισοβαθμούσαν με τον Π.Α.Ο.Κ. και θα περνούσαν ως πρώτες στον Όμιλό τους γιατί είχαν καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Π.Α.Ο.Κ. («ΕΛΠΙΔΕΣ»: 82, Π.Α.Ο.Κ.: 73) πράγμα το οποίο ήταν αδύνατο να δεχθούν και να μείνει απ’ έξω ο Π.Α.Ο.Κ., παρ’ ότι όπως λένε: τα παιχνίδια αυτά έχουν πιο πολύ εκπαιδευτικό χαρακτήρα!


Σημασία πλέον έχει ότι η Ακαδημία «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ είναι μία μεγάλη και υπολογίσιμη «δύναμη» τόσο Τοπικά όσο και Πανελλήνια, με άριστη και καταπληκτική τεχνικοτακτική. Οι μικροί ποδοσφαιριστές της απέσπασαν σε πολλές φάσεις τα χειροκροτήματα ακόμη και των αντιπάλων!!!


Για την ιστορία τα αποτελέσματα των αγώνων ήταν:
«ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Π.Α.Ο.Κ.: 1-2
«ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΥΠΡΟΥ: 2-0
«ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: 5-1


Προπονητής ήταν ο Κώστας Νάτσης με τον Κώτσια Δημήτριο. Πολλοί γονείς παραβρέθηκαν στους αγώνες και ασφαλώς έμειναν κατενθουσιασμένοι βλέποντας τα παιδιά τους να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμη και σε διεθνή τουρνουά.


Οι παίκτες που αγωνίστηκαν ήταν:
Δήμος Αλεξ., Τριάντος Ιωάνν., Μπάγκας Δημ., Γιώτης Ορέστης, Μασούρας Αλεξ., Μούτσιος Βαλεντίνος, Καραμπίνας Ιωάνν., Σοφίας Ελευθ., Ζιώγας Γρηγόρης, Σιώλος Ιωάννης, Ρίζος Ρωμανός, Κολιάκης Θωμάς, Παππάς Άγγελος, Σπάχος Μάριος.


Τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών ήταν:
Δευτέρα 18/04/2011
09:15 Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός 4-1
10:45 Κένταυρος - Ελπίδες Συκεών 2-1
10:45 ΠΑΟΚ - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 3-2
12:15 Δόξα Δράμας - ΠΑΣ Φλώρινα 1-0
12:15 ΑΕΚ - ΑΙΚ. 1891 1-1
13:30 Πανθρακίκός - ΓΟ Μεσσολογγίου 1-0
17:00 ΠΑΟΚ - Ελπίδες Συκεών 4-0 '
17:00 Πανσερραϊκός - ΠΑΣ Φλώρινα 3-1
18:30 Κένταυρος - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 1-2
18:30 ΑΙΚ 1891 - ΓΟ Μεσσολογγίου 1-0
20:00 Ολυμπιακός - Δόξα Δράμας 1-0
20:00 Πανθρακικός - ΑΕΚ 2-1


Τρίτη 19/04/2011
09:15 Ελπίδες Συκεών - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 1-2
09:15 ΠΑΟΚ - Κένταυρος 2-0
10:45 Ολυμπιακός - ΠΑΣ Φλώρινα 6-1
10:45 Δόξα Δράμας - Πανσερραϊκός 0-2
12:15 ΑΕΚ - ΓΟ Μεσσολογγίου 3-1
12:15 ΑΙΚ 1891 - Πανθρακικός 1-0


Ημιτελικά
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 4-0
AΙK 1891 - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 2-4


Τετάρτη 20/04/2011
Μικρός Τελικός
10:00 Ολυμπιακός - ΑΙΚ 1891 2-0


Μεγάλος Τελικός
13:00 ΠΑΟΚ - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 1-0

Δευτέρα 18/04/2011
09:15 Κένταυρος - Μπέμπηδες Ιωνίας 2-1
09:15 ΟΦΗ - Προσοτσάνη 4-1
10:45 Μακεδονικός - ΑΕ Βιστωνίδας 0-2
10:45 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Φλώρινα 4-1
12:15 ΑΕΚ - Δόξα Δράμας 3-1
12:15 ΑΟ Γιάννενα - Καππαδόκες 0-3
13:30 Πανθρακικός - Ανόρθωση 6-0
13:30 ΠΑΟΚ - Ελπίδες Ιωαννίνων 2-1
15:30 ΟΦΗ - Μπέμπηδες Ιωνίας 0-1
15:30 Κένταυρος - Προσοτσάνη 6-1
17:00 Παναθηναϊκός - Μακεδονικός 2-0
17:00 ΑΟ Βιοτωνίδα - ΠΑΣ Φλώρινα 2-1
18:30 Δόξα Δράμας - Καππαδόκες 4-0
18:30 ΑΕΚ - ΑΟ Γιάννενα 5-0
20:00 Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 2-3
20:00 Ανόρθωση - Ελπίδες Ιωαννίνων 0-2


Τρίτη 19/04/2011
09:15 Παναθηναϊκός - ΑΟ Βιστωνίδα 2-1
09:15 ΠΑΣ Φλώρινα - Μακεδονικός 1-2
10:45 ΠΑΟΚ - Ανόρθωση 3-0
10:45 Προσοτσάνη- Μπέμπηδες Ιωνίας 1-3
12:15 ΑΕΚ - Καππαδόκες 4-1
12:15 ΟΦΗ - Κένταυρος 0-2
13:30 Δόξα Δράμας - ΑΟ Γιάννενα 3-1
13:30 Πανθρακικός - Ελπίδες Ιωαννίνων 1-5


Ημιτελικά
18:30 ΠΑΟΚ - Κένταυρος 3-1
18:30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0


Τετάρτη 20/04/2011
Μικρός Τελικός
10:00 Κένταυρος - Παναθηναϊκός 1-6


Μεγάλος Τελικός
12:00 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2

Δευτέρα 18/04/2011
09:15 Partizan - Ανόρθωση 3-1
09:15 Ολυμπιακός - ΑΟ Μεσημβρίας 7-0
10:45 Πρωτέας - ΑΟ Γιάννενα 1-4
10:45 Κένταυρος - Ελπίδες Συκεών 1-1
12:15 Δόξα Δράμας - Μπέμπηδες 0-4
12:15 Παναθηναϊκός - ΑΟ Λέοντες 6-2
13:30 Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 0-6
13:30 Γιαννιτσά - Μακεδόνας Βέροιας 2-1
15:30 Partizan - Ελπίδες Συκεών 3-1
15:30 Μπέμπηδες - ΑΟ Μεσημβρίας 8-0
17:00 Γιαννιτσά - ΑΟ Λέοντες 6-2
17:00 Παναθηναϊκός - Μακεδόνας Βέροιας 4-4
18:30 Πρωτέας - ΠΑΟΚ 2-5
18:30 Κένταυρος - Ανόρθωση 1-3
20:00 Πανθρακικός - ΑΟ Γιάννενα 1-9
20:00 Ολυμπιακός - Δόξα Δράμας 6-0


Τρίτη 19/04/2011
09:15 Partizan - Κένταυρος 2-0
09:15 Παναθηναϊκός - Ακαδ. Γιαννιτσών 1-3
10:45 Ολυμπιακός - Μπέμπηδες 0-0
10:45 ΠΑΟΚ - ΑΟ Γιάννενα 8-1
12:15 Ελπίδες Συκεών - Ανόρθωση 0-3
12:15 ΑΟ Πρωτέας - Πανθρακικός 8-0
13:30 Δόξα Δράμας - ΑΟ Μεσημβρίας 4-1
13:30 Μακεδόνας - ΑΟ Λέοντες 2-2


Ημιτελικά
18:30 ΠΑΟΚ - Ακαδημία Γιαννιτσών 7-0
18:30 Partizan - Ολυμπιακός 1-3


Τετάρτη 20/04/2011
Μικρός Τελικός
10:00 Partizan - Ακαδημία Γιαννιτσών 2-0


Μεγάλος Τελικός
11:00 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-0

ΠΩΓΩΝΙ: 1ο φεστιβάλ πλάι στη Φύση, Σάββατο 30 Απριλίου και Κυριακή 1η Μαΐου 2011


Το Σάββατο, 30 Απριλίου και την Κυριακή 1 Μαΐου διοργανώνεται στο Δάσος Μπούνας (Θέση Πόρος & Θεοτόκος) το 1ο φεστιβάλ πλάι στη Φύση στο Πωγώνι.


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Απριλίου
- Πεζοπορία - Ποδηλασία
- Ομιλία Χαριτάκη Παπαϊωάννου
- Επιδείξεις πρώτων βοηθειών
- Συναυλία με ροκ συγκροτήματα


ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΙΟΥ
- Πεζοπορία- Ποδηλασία
- Κλαρίνα με το συγκρότημα του Κώστα Βέρδη (μεσημέρι)


ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
- trekking hellas με τραμπολίνο - Αναρρίχηση - Τοξοβολία - flying Fox και άλλες αθλητικές δραστηριότητες (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
- Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
- Ορειβατικός Σύλλογος Δελβινακίου & Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων
- Όμιλος Φιλίππων Ιωαννίνων
- Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων


Υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου.

Οργάνωση:
Φυσιολατρικός Σύλλογος Πωγωνίου
Γυπαετός ο Πωγωνοφόρος
Τοπικό Ποντικατών και Τοπικό Πωγωνιανής.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6941509473-6949314278

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 17:00 μ. μ.




ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ι.
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Οι Ιταλοί μας έστειλαν πίσω 26 παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, είκοσι έξι (26) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις Ιταλικές Αρχές, στο Μπρίντεζι της Ιταλίας, κατά τον κατάπλου Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου, προερχόμενου από Ηγουμενίτσα και επεστράφησαν στη χώρα μας με το ίδιο πλοίο.


Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.


ΚΑΛΠΑΚΙ - ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ: "Λίγο πριν τα σύννεφα"


Την Τρίτη 9 Μαΐου, 7:00 μ.μ., στο Floral Cafe, στη Θεμιστοκλέους 80 - Αθήνα, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου "Λίγο πριν τα σύννεφα" του Δημήτρη Βλαχοπάνου.



Το μυθιστόρημα «Λίγο πριν τα σύννεφα», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική καταγράφει με ρεαλισμό τη φθορά των ανθρώπινων σχέσεων και την παρακμή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. www.floralcafe.gr


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Δημήτρης Βλαχοπάνος γεννήθηκε το 1953 στο μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ζει και εργάζεται στην Άρτα ως φιλόλογος.


Ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα και ανέπτυξε δράση σε θέματα πολιτιστικής και πνευματικής ζωής, με συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες.


Δημοσιεύει άρθρα και κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Κείμενά του παρουσιάστηκαν σε λογοτεχνικά συνέδρια και σε ποιητικά συμπόσια.


Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Άρτας και του Συλλόγου «Πολιτών Παρέμβαση».


Μέχρι σήμερα κυκλοφόρησαν τα βιβλία του: «Εν κινήσει» (ποιητική συλλογή, Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Άρτας, 2004), «Κομμένο ποτάμι» (μυθιστόρημα, εκδόσεις Πέτρα, 2005), «Γράμματα ιάματα» (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Άπειρος Χώρα, 2006), «Άι Κομμένο – της άσβεστης μνήμης» (συλλογή κειμένων, εκδόσεις Εντύπωσις, 2007, β΄ έκδοση συμπληρωμένη, 2009), «Πηγάδια και πήγασοι – αφηγήματα της δραχμούλας» (διηγήματα, εκδόσεις Πέτρα, 2007), «Του έρωτα και του μύθου» (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πλανόδιον, 2009).

Football League: Σήμερα τα νεότερα για τις αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ Β’ Εθνικής

Η αγωνία στο «κόκκινο» για αρκετές ομάδες της Football League, καθώς σήμερα και αύριο εξετάζονται οι φάκελοί τους από το Πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.
Οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, ΟΦΗ και Δόξα Δράμας «παρήλασαν» την Πέμπτη ενώπιον της επιτροπής, με τους τρεις πρώτους να μην έχουν σημαντικά προβλήματα, αντίθετα για ΟΦΗ και Δόξα Δράμας υπάρχουν αρνητικές εισηγήσεις από τον εισηγητή κ. Δημητρίου, αν και στους Κρητικούς δόθηκε μία μικρή παράταση να συμπληρώσουν ως την Παρασκευή τις ελλείψεις τους, ειδάλλως θα απορριφθεί ο φάκελός τους και θα πρέπει να αναζητήσουν τη δικαίωση σε δεύτερο βαθμό.
Ο ΟΦΗ δεν έχει εξοφλήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές και ουσιαστικά καλείται να το κάνει στις 24 ώρες που έχει στη διάθεσή του.


Φάκελο κατέθεσε και ο Διαγόρας την τελευταία στιγμή, αλλά είναι τέτοιες οι ελλείψεις του, που μάλλον η κατάθεση έγινε για την «τιμή των όπλων» και δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να ασχοληθεί ιδιαιτέρως η επιτροπή μ' αυτόν.


Την Παρασκευή το Πρωτοβάθμιο όργανο θα εξετάσει τα συμπληρωματικά στοιχεία του φακέλου του ΟΦΗ και φυσικά θα ασχοληθεί και με τους φακέλους των ΠΑΕ Βέροια, Τρίκαλα, Πανθρακικός και Διαγόρας.
Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με το ζόρι θα βρεθούν οι 4 ομάδες για να αγωνιστούν στα play-off.


ΠΗΓΗ: www.super-fm.gr

ΔΩΔΩΝΗ: Να παραμείνει στους κτηνοτρόφους και τους Συνεταιρισμούς, ζητούν οι ΕΑΣ της Ηπείρου


Η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να παραμείνει στους φυσικούς της φορείς που είναι οι σημερινοί μέτοχοι Συνεταιρισμοί και οι παραγωγοί κτηνοτρόφοι της Ηπείρου που εκφράζονται σήμερα από τα συλλογικά τους όργανα, επισημαίνουν οι μέτοχοι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΓΗ Α.Ε., Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Άρτας – Φιλιππιάδας.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι Ενώσεις σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 27 Απριλίου, οι αδιαπραγμάτευτες θέσεις των ΕΑΣ Μετόχων για την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ οι οποίες έχουν εκφραστεί επανειλημμένα μέχρι σήμερα και οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές από όλους τους φορείς της Ηπείρου καθώς και τα πολιτικά κόμματα είναι οι εξής:
•Τήρηση της Ιδρυτικής πράξης της Βιομηχανίας. Η ΔΩΔΩΝΗ να παραμείνει στους φυσικούς της φορείς που είναι οι σημερινοί μέτοχοι Συνεταιρισμοί , οι παραγωγοί κτηνοτρόφοι που εκφράζονται σήμερα από τα συλλογικά τους όργανα.

•Αποκατάσταση της αδικίας και επιστροφή του 7,7 % στις Ενώσεις μετόχους για το οποίο ζήτημα η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμοδικία μετά από αγωγές μας. Η όλη υπόθεση της παράνομης μεταβίβασης των μετοχών ήταν και είναι σε βάρος των κτηνοτρόφων αφού όπως είναι γνωστό από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η ΑΤΕ έχει ωφεληθεί από την ΔΩΔΩΝΗ τα μέγιστα και η εισφορά της σε αυτή πέραν του αρχικού κεφαλαίου ήταν ελάχιστη


•Συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας μέσα από την Ηπειρωτική Ζώνη γάλακτος και των ποιοτικών προϊόντων που παράγονται με βάση το ανωτέρας ποιότητας και χαρακτηριστικών γάλα της περιοχής μας, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση και σε τυχόν εμπλοκή άλλων στην εταιρεία, είναι σίγουρο ότι τα αλλοιωθούν


•Στο δίκαιο αυτό αγώνα μας για την διατήρηση της φυσιογνωμίας της εταιρείας θέλουμε και περιμένουμε την στήριξη όλων των φορέων της περιοχής. Υποδείξεις όμως για τη λειτουργία της , για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς και κατ’ επέκταση την περιουσία μας δεν δεχόμαστε.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Μέχρι 15 Μαΐου δικαιολογητικά για την εξισωτική

Μέχρι τις 15 Μαΐου κάθε έτους πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μαζί με τις αιτήσεις εξισωτικής αποζημίωσης. Αυτό υπενθυμίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης, με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, κα Μαρίας Σκραφνάκη, για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.
Με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση της ερώτησης της βουλευτού, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «η υποβολή δικαιολογητικών μαζί με την αίτηση αποτελεί υποχρέωση του κάθε παραγωγού και στην περίπτωση μη προσκόμισης τους, ο παραγωγός απορρίπτεται. Στους παραγωγούς που απορρίπτονται δίνεται ωστόσο το δικαίωμα ένστασης και προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις».
Ο κ. Σκανδαλίδης θυμίζει, επίσης, ότι για το πρόγραμμα της Εξισωτικής Αποζημίωσης οι βοσκότοποι θα πρέπει να αξιοποιούνται συστηματικά από ζώα εκμετάλλευσης (βοοειδή, αιγοπρόβατα, ιπποειδή). Εκτάσεις βοσκοτόπων που έχουν δηλωθεί, από μη μετακινούμενους κτηνοτρόφους, σε άλλο νομό από το νομό στον οποίο έχουν δηλαωθεί σταβλικές εγκαταστάσεις, και, συνεπώς, δεν αξιοποιούνται συστηματικά από ζώα της εκμετάλλευσης, δεν μπορούν να ενισχυθούν από το Πρόγραμμα της Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Ο υπουργός αναφέρει ότι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εκδόθηκαν εντολές πληρωμής του προγράμματος Εξισωτικής Αποζημίωσης του έτους 2009 και καταβλήθηκε το ποσό των 130.938.546 ευρώ σε 70.485 δικαιούχους. Μετά την εξέταση των ενστάσεων που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές πληρωμές για την εξισωτική αποζημίωση του 2009 για τους παραγωγούς των οποίων οι ενστάσεις θα δικαιωθούν.

Σημειώνεται ότι για να χαρακτηρισθεί κάποιος δικαιούχος της Εξισωτικής Αποζημίωσης πρέπει:
1. Να είναι μόνιμος κάτοικος Δημοτικού ή Κοινοτικού Διαμερίσματος ή Οικισμού των περιοχών παρέμβασης (ορεινές περιοχές, μειονεκτικές και με ειδικά προβλήματα περιοχές). Ωστόσο δύναται να κριθούν δικαιούχοι και κτηνοτρόφοι μόνιμοι κάτοικοι λοιπών περιοχών, εφόσον έχουν την ιδιότητα του μετακινούμενου κτηνοτρόφου στις περιοχές παρέμβασης και πληρούν και τις λοιπές προϋποθέσεις.
2. Να είναι γεωργός και αρχηγός γεωργικής εκμετάλλευσης
3. Να κατέχει νόμιμα και να αξιοποιεί με αυτοαπασχόληση εντός των ορίων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, δύο εκτάρια Χρησιμοποιούμενης Γεωργικής Έκτασης με χαρτογραφική αναφορά.
4. Να είναι ενήλικο άτομο με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα ηλικίας μέχρι 65 ετών και να μην έχει συνταξιοδοτηθεί από οποιοδήποτε ταμείο.
5. Τα συνολικά εξωαγροτικά του εισοδήματα να μην υπερβαίνουν ετησίως το 150% του εισοδήματος αναφοράς.

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ: Η αιθανόλη σπρώχνει την τιμή προς τα πάνω



Η πολιτική των ΗΠΑ για την αιθανόλη έχει οδηγήσει σε σταθερή αύξηση των παραγόμενων ποσοτήτων καλαμποκιού και αποτελεί και τον βασικό λόγο της εκτόξευσης της τιμής των τροφίμων παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τους οικονομολόγους.


Στις αρχές Μαρτίου, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ ανέφερε πως οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξάνονται συνεχώς τους τελευταίους 8 μήνες και έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990 όταν η υπηρεσία ξεκίνησε να τις παρακολουθεί. Οι τιμές είναι υψηλές λόγω της σταθερής αύξησης στην παγκόσμια ζήτηση, αλλά και των φυσικών καταστροφών που έχουν πλήξει τις καλλιέργειες, ενώ έχουν επηρεαστεί και από τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις.
Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών περί αιθανόλης έχει αυξήσει την τιμή του καλαμποκιού, η οποία αγγίζει τα 7 δολάρια ανά μέδιμνο (σ.σ.: bushel: αμερικανική μονάδα μέτρησης όγκου, αντίστοιχου με 35,24 λίτρα), μία τιμή που παλαιότερα κυμαινόταν σταθερά στα 2 με 3 δολάρια. Η συγκεκριμένη πολιτική -που εφαρμόστηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την ανανεώσιμη ενέργεια- απαιτεί από τους διανομείς καυσίμων να χρησιμοποιούν μία συγκεκριμένη ποσότητα αιθανόλης, η οποία αυξάνεται κάθε χρόνο. Το 2005, όταν εγκαινιάστηκε αυτή η πολιτική, η παραγωγή αιθανόλης απαιτούσε μόνο το 5% με 10% της συνολικής ζήτησης καλαμποκιού στις ΗΠΑ, λέει ο Φορντ Ραντζ, καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου της Μινεσότα. Σήμερα έχει ανέβει περίπου στο 40%.
Η αυξημένη παραγωγή αιθανόλης έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή του καλαμποκιού, όχι μόνο διότι αποτελεί τεράστια πηγή ζήτησης, αλλά επειδή η ζήτηση αυτή είναι πάγια. Σε μια ελεύθερη αγορά, εάν η τιμή του καλαμποκιού ανέβει, η ζήτηση θα πέσει, μετριάζοντας την τιμή του. Όμως η κυβερνητική πολιτική απαιτεί την ίδια ποσότητα αιθανόλης, όσο ακριβό και αν είναι το καλαμπόκι.
«Βραχυπρόθεσμα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχουμε πιο ρευστές τιμές στο καλαμπόκι λόγω της πολιτικής για τα ανανεώσιμα καύσιμα» λέει ο Ουάλας Τάινερ, καθηγητής οικονομικών πανεπιστήμιο Purdue της Ιντιάνα. Μακροπρόθεσμα -σε δύο με τέσσερα χρόνια- εάν οι τιμές παραμείνουν ψηλά, περισσότεροι αγρότες θα ξεκινήσουν να παράγουν καλαμπόκι, και η παραγωγή θα ακολουθήσει τη ζήτηση, εξηγεί. Όμως η πολιτική περί αιθανόλης θα κρατήσει την τιμή σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι στο παρελθόν και εκτιμά πως θα σταθεροποιηθεί στα 3 με 4 δολάρια.
Ο Ραντζ πιστεύει πως οι απαιτούμενες ποσότητες αιθανόλης πρέπει να προσαρμόζονται και να διακυμαίνονται ανάλογα με την τιμή του καλαμποκιού. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να παράγουμε αιθανόλη από το καλαμπόκι όταν αυτό είναι φθηνό», λέει. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τους αγρότες, εξασφαλίζοντας τη ζήτηση για το προϊόν τους.


Η ακριβής επίδραση της ζήτησης αιθανόλης στις τιμές των τροφίμων είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, λόγω των διάφορων παραγόντων που τις επηρεάζουν, όπως ο καιρός, η κερδοσκοπία των αγορών, η τιμή του πετρελαίου κ.λπ. Οι εκτιμήσεις ωστόσο λένε πως τα βιοκαύσιμα μπορεί να ευθύνονται για τα δύο τρίτα της αύξησης των τιμών έως και καθόλου. Ωστόσο, το μερίδιο καλαμποκιού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αιθανόλης έχει αυξηθεί από τότε που έγιναν αυτές οι εκτιμήσεις. Το 2007 ήταν περίπου το 20%, σε σύγκριση με το 40% που έχει φτάσει τώρα στις ΗΠΑ.