Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προκηρύσσει πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του Κοινοτικού Καταστήματος με αριθ. – 3 - που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Τ.Κ. Βασιλικού

Από τον Δήμο Πωγωνίου δόθηκαν στην δημοσιότητα οι όροι σχετικά με την πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του Κοινοτικού Καταστήματος με αριθ. – 3 - που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Τ.Κ. Βασιλικού, εμβαδού 50 τ.μ. περίπου, που συνορεύει :με κοινοτικό κατάστημα 2, με διάδρομο εκκλησίας, με κεντρική πλατεία και αυλόγυρο εκκλησίας.


Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 και ώρα 12.00 π. μ., στο Δημαρχείο Πωγωνίου στο Καλπάκι.


Αντίγραφο της παραπάνω δημοπρασίας υπάρχει στον πίνακα ανακοινώσεων του :
α) του δημοτικού καταστήματος Καλπακίου (έδρα του Δήμου),
β) του δημοτικού καταστήματος Κεφαλοβρύσου και
γ) του κοινοτικού Γραφείου Τ.Κ. Βασιλικού.


Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Δημαρχείο Πωγωνίου στο Καλπάκι εργάσιμες ημέρες και ώρες- υπεύθυνη υπάλληλος κ. Γραμμόζη Αναστασία τηλ.2653360105 ή στη ιστοσελίδα www.1366.syzefxis.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προκηρύσσει πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του Κοινοτικού Καταστήματος (παλαιός ξενώνας) που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Τ.Κ. Βασιλικού

Από τον Δήμο Πωγωνίου δόθηκαν στην δημοσιότητα οι όροι σχετικά με την πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του Κοινοτικού Καταστήματος (παλαιός ξενώνας) που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Τ.Κ. Βασιλικού, εμβαδού 70 τ.μ. περίπου, που συνορεύει : με κεντρική Εκκλησία Υπαπαντής, με κοινοτικό χώρο, με κεντρική πλατεία Βασιλικού και με κοινοτικό δρόμο.


Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 και ώρα 11.00 π. μ., στο Δημαρχείο Πωγωνίου στο Καλπάκι.
Αντίγραφο της παραπάνω δημοπρασίας υπάρχει στον πίνακα ανακοινώσεων του :
α) του δημοτικού καταστήματος Καλπακίου (έδρα του Δήμου),
β) του δημοτικού καταστήματος Κεφαλοβρύσου και
γ) του κοινοτικού Γραφείου Τ.Κ. Βασιλικού.


Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Δημαρχείο Πωγωνίου στο Καλπάκι εργάσιμες ημέρες και ώρες- υπεύθυνη υπάλληλος κ. Γραμμόζη Αναστασία τηλ.2653360105 ή στη ιστοσελίδα www.1366.syzefxis.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προκηρύσσει πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου- Νερόμυλος Ρογοζίου – που βρίσκεται στην Τ.Κ. Μαυροπούλου

Από τον Δήμο Πωγωνίου δόθηκαν στην δημοσιότητα οι όροι σχετικά με την πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου- Νερόμυλος Ρογοζίου –, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Μαυροπούλου.


Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 και ώρα 10.00 π. μ., στο Δημαρχείο Πωγωνίου στο Καλπάκι.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι στο Δήμο Πωγωνίου ή στη ιστοσελίδα www.1366.syzefxis.gov.gr

Έκθεση ΤτΕ: Ύφεση 3% και αύξηση της ανεργίας το 2011


Η ανεργία θα ξεπεράσει το 15% κατά το 2011 προβλέπει ο κ. Προβόπουλος


Η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3% το 2011, ενώ η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται, τόνισε τη Μ. Δευτέρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσής του για το 2010, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της κεντρικής τράπεζας.


Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και στο θέμα της ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι θα ήταν «καταστροφική» για την πρόσβαση της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.


«Η Τράπεζα της Ελλάδος από τον περασμένο Οκτώβριο έχει εξηγήσει με σαφήνεια ότι μια τέτοια επιλογή δεν είναι επιθυμητή», είπε.


Ο κ. Προβόπουλος, αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, είπε ότι η αναδιάρθρωση θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για όσες τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία διατηρούν κρατικά ομόλογα και επανέλαβε την σύστασή του για φιλικές συγχωνεύσεις και συνεργασίες, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα την κρίση.


«Οι ανασυντάξεις και οι συνενώσεις είναι επιτυχέστερες, όταν δρομολογούνται με προβλεπτική ικανότητα, λαμβάνουν υπόψη όλα τα δεδομένα και είναι αποτέλεσμα φιλικής διαπραγμάτευσης», σημείωσε.


Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του κ. Προβόπουλου για την πορεία της οικονομίας το 2011, η ύφεση αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3% (ή σε κατά τι μεγαλύτερο ποσοστό, όπως είπε), ενώ η ανεργία θα εξακολουθήσει να αυξάνεται, ξεπερνώντας, ενδεχομένως, το «ταβάνι» του 15.


Ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα συνεχίσει την πτωτική πορεία ώστε να κλείσει σε μέσα επίπεδα στο 3,25%, ενώ θετικές είναι οι εκτιμήσεις για την ανταγωνιστικότητα, καθώς ενισχύεται τόσο από την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων όσο και από τη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.


Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις σχετικά με τις χορηγήσεις δανείων (πιστωτική επέκταση), σε μία περίοδο όπου η αγορά έχει στεγνώσει κυριολεκτικά από ρευστότητα και οι τράπεζες έχουν αυστηροποιήσει τα κριτήρια χορηγήσεων νέων δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.


Ο κ. Προβόπουλος εκτιμά ότι η πιστωτική επέκταση θα είναι αρνητική (όπως στο πρώτο δίμηνο του 2011) καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.


Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, προβλέπεται να υποχωρήσει κάτω από το 9% του ΑΕΠ.


Ο επικεφαλής της ΤτΕ ζήτησε την ισχυρή επανεκκίνηση της δημοσιονομικής προσπάθειας ώστε να δοθεί νέα ορμή στις μεταρρυθμίσεις και υποστήριξε ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του Μνημονίου, αλλά του παλαιότερου προτύπου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.


«Το Μνημόνιο περιόρισε την οξύτητα των συμπτωμάτων της κρίσης, τα οποία θα ήταν πολλαπλάσια χωρίς αυτό», τόνισε.


Η οικονομία είναι σε μεταίχμιο είπε και προσέθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, με στροφή από την κατανάλωση στην αποταμίευση, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, από τον κρατισμό και την αναπαραγωγή προνομίων, στον ανταγωνισμό και την επιχειρηματική πρωτοβουλία.


Τέλος, ο κ. Προβόπουλος είπε πως προτεραιότητες για την οικονομική πολιτική πρέπει να είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας με μέτρα διαρθρωτικής προσαρμογής και έμφαση στις αλλαγές στη λειτουργία του Δημοσίου, καθώς και η εξοικονόμηση δαπανών με εξάλειψη της σπατάλης, την κατάργηση ή τις συγχωνεύσεις φορέων που δεν προσφέρουν έργο, την ανακατανομή των δαπανών με βάση αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια, καθώς και την επιτάχυνση της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

9,1εκ. ευρώ σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία για τη μεταφορά μαθητών


Με το ποσό των 9,1εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούνται οι Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών.


Το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το συγκεκριμένο ποσό για να πληρωθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς των μαθητών (ΚΤΕΛ, Ταξί και ιδιώτες).


Με απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα το ποσό των 9.110.000,00 ευρώ κατανεμήθηκε προς τις Περιφέρειες ως εξής:


Ήπειρο: 4.660.000,00 ευρώ, Δυτική Μακεδονία: 4.450.000,00 ευρώ.


Με τις συγκεκριμένες πιστώσεις εξοφλούνται στο σύνολό τους οι οφειλές του 2010 προς τους μεταφορείς και μάλιστα σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη και οικονομικά κρίσιμη.

ΠΗΓΗ:www.apdhp-dm.gov.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Φθηνότερο το φετινό Πασχαλινό τραπέζι


Φθηνότερα 4% «βλέπει» τα κρέατα η ΕΣΕΕ.


Φθηνότερο Πασχαλινό τραπέζι προβλέπει για φέτος το ελληνικό εμπόριο σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, αλλά και την τιμοληψία του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σε σούπερ μάρκετ, κεντρικές και λαϊκές αγορές.


Συγκεκριμένα, τα κρέατα εμφανίζονται φθηνότερα 4% κατά μέσο όρο, σε σχέση με πέρυσι, ενώ η μείωση στα λαχανικά είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται στο 5%.


Η σύγκριση αφορά στις τιμές της αγοράς το Σάββατο 16/4/11 σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα του 2010 και περιλαμβάνει προϊόντα που ανήκουν τόσο στην κατηγορία των λαχανικών όσο και σε αυτή των κρεάτων.


Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε ανακοίνωσή του με την οποία γνωστοποιεί τα πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών ενδεικτικά αναφέρει ορισμένες τιμές από τις οποίες προκύπτει ότι το νωπό αρνί εμφανίζει μείωση σε σχέση με πέρυσι που φθάνει το 13,5%, το νωπό κατσίκι μείωση 11%, το νωπό κοτόπουλο μείωση 28%, το νωπό μοσχάρι μείωση 9,6% και το νωπό χοιρινό μείωση 7,5%.


Παράλληλα, οι τιμές στα λαχανικά παρουσιάζουν μειώσεις που φθάνουν και το 43%.


Ενδεικτικά, το αγγουράκι τεμάχιο μειώθηκε κατά 28,1%, τα κολοκυθάκια κατά 17,8%, η μελιτζάνα κατά 30,5%, το πράσο κατά 54,6% και το σπανάκι 25,2%, πάντοτε σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, ακριβότερη διαμορφώνεται η τιμή της πατάτας και της ντομάτας κατά 9% και 6,7% αντίστοιχα. Ειδικά δε η τιμή της εισαγόμενης πατάτας είναι ακριβότερη κατά περίπου 43%, λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται διεθνώς.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εξετάζει την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Στην καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στην ενοποίηση των κοινωνικών παροχών σε έναν ενιαίο φορέα προσανατολίζεται η κυβέρνηση.


Στο πλαίσιο εξορθολογισμού των κοινωνικών μεταβιβάσεων και της καθιερώσεως ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας εξετάζουν την ενοποίηση των κοινωνικών παροχών σε έναν ενιαίο φορέα που θα είναι υπεύθυνος για το σύνολο της προνοιακής πολιτικής.


Σημειώνεται πως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη -μέλη της Ευρωζώνης και είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας.


Έτσι, νομοσχέδιο που θα καταθέσει στην Βουλή το υπουργείο Εργασίας θα προβλέπει ότι οι προνοιακές παροχές θα περάσουν στο υπουργείο Εργασίας από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να συναθροιστούν με τις κοινωνικές παροχές.


Ακόμη, θα θέτει αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την χορήγηση του ΕΚΑΣ, θα προβλέπει την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων, αλλά και εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή της ισόβιας συντάξεως σε πολύτεκνες μητέρες και της συντάξεως ανηλίκου στις τρίτεκνες.

ΕΚΤ: Έρχονται νέες αυξήσεις των επιτοκίων


Οι εκτιμήσεις μιλούν για τουλάχιστον 0,5% έως το τέλος του 2011.


Μήνυμα περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έστειλαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της το Σαββατοκύριακο από την Ουάσιγκτον, όπου βρέθηκαν για να συμμετάσχουν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.


Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας, Έβαλντ Νοβότνι, είπε στο Bloomberg ότι οι προσδοκίες των επενδυτών ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα αυξηθεί κατά περαιτέρω 50 μονάδες βάσης (0,5 της ποσοστιαίας μονάδας) το 2011 «είναι καλά θεμελιωμένες», ενώ ο Βέλγος κεντρικός τραπεζίτης, Λυκ Κοέν, δήλωσε στο πρακτορείο ότι «οι νομισματικές συνθήκες είναι πολύ διευκολυντικές».


«Βλέπουμε μία σημαντική αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Άξελ Βέμπερ, ο οποίος παρακολούθησε τις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΠΕΔΙΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στα χέρια της αστυνομίας απατεώνας που έταζε διορισμούς στο Δημόσιο

Αποσπούσε χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες στα Ιωάννινα.


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 48χρονος στην Πεδινή Ιωαννίνων, κατηγορούμενος για απάτη σε βάρος κατοίκου της περιοχής και παράνομη οπλοκατοχή.
Τον τελευταίο μήνα ο 48χρονος απέσπασε το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ υποσχόμενος τον διορισμό τριών συγγενικών του προσώπων στο Δημόσιο, ενώ απαίτησε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ προκειμένου διορίσει στο Δημόσιο και τέταρτο συγγενικό πρόσωπο του παθόντα.
Σε προσυμφωνημένη συνάντηση του καταγγέλλοντα με τον δράστη, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, μετά την παραλαβή των προσομοιωμένων χαρτονομισμάτων.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και γεμιστήρας με έξι σφαίρες και ένα κουτί που περιείχε 31 σφαίρες.
Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαπράξει και στο παρελθόν παρόμοιες απάτες σε βάρος πολιτών.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία αύριο Μεγάλη Τρίτη, μεταξύ Αράχθου-Περιστερίου

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας θα σημειωθεί αύριο Μεγάλη Τρίτη από τις επτά το πρωί έως τα μεσάνυχτα στην Εγνατία Οδό στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο του Αράχθου μέχρι εκείνον του Περιστερίου στην Ήπειρο και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται το διάστημα αυτό από την εθνική οδό Ιωαννίνων-Τρικάλων.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας “Εγνατία Οδός ΑΕ” η διακοπή της κυκλοφορίας εντάσσεται στο πλαίσιο των απαιτούμενων εργασιών “κατασκευής αντιολισθηράς στρώσης ασφάλτου στο τμήμα της παράκαμψης της γέφυρας Τ9-Τ11 (Περιστέρι)”.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Μειώνονται 5% - 6% οι επικουρικές συντάξεις

Από την επόμενη χρονιά θα ισχύουν οι περικοπές


Από την επόμενη χρονιά θα ισχύουν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες προαναγγέλλονται στο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα. Ο νόµος για τις επικουρικές συντάξεις θα κατατεθεί τον Σεπτέµβριο και η εφαρµογή του θα γίνει από 1/1/2012.


Οι µειώσεις που θα επέλθουν στις επικουρικές συντάξεις µετά και τις αναλογιστικές µελέτες που έχουν ξεκινήσει θα ολοκληρωθούν το 2015 όπως αναφέρει τη Δευτέρα η εφημερίδα «Τα Νέα».


Εκτιµάται από το υπουργείο Εργασίας ότι θα είναι της τάξης του 5%-6%. Σύµφωνα µε το αναθεωρηµένο Μνηµόνιο, ορίζεται ότι οι όποιες προσαρµογές χρειαστούν στις παραµέτρους του κύριου ασφαλιστικού συστήµατος, καθώς και η µεταρρύθµιση των επικουρικών ταµείων και των ταµείων πρόνοιας θα ολοκληρωθούν µέχρι τα τέλη του Ιουνίου 2011 ύστερα από διαβούλευση µε την τρόικα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις 34 παράνομων μεταναστών και του διακινητή τους

Tα μονωτικά υλικά ήταν κρυψώνα παράνομων μεταναστών



Συνελήφθη, σήμερα στις 02.00, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της τοπικής Λιμενικής Αρχής, 46χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο επικαθήμενο σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από μονωτικά υλικά, τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαπούς, στερούμενους νομιμοποιητικών ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το προαναφερόμενο φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.


ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Απευθείας αναθέσεις στο νοσοκομείο Χατζηκώστα

Παράτυπες προμήθειες ορθοπεδικού υλικού διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου της ΕΠΥ στο γενικό νοσοκομείο Ιωαννίνων, Χατζηκώστα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προέβαιναν από τον περασμένο Οκτώβριο σε απευθείας αναθέσεις ορθοπεδικών υλικών για τις ανάγκες των κλινικών τους κατά παρέκκλιση της νόμιμης διαδικασίας προμηθειών μέσω διαγωνισμού.


Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, είχε τονίσει την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνάντησης των διοικητών του ΕΣΥ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ότι θα γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλα τα νοσοκομεία όσον αφορά στη διαδικασία των προμηθειών που ακολουθούνται. Παράλληλα, είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι με την ψηφιοποίηση όλου του ΕΣΥ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο, κάθε είδους παρατυπίες και παρανομίες θα εκλείψουν.


ΠΗΓΗ: www.epiruspost.gr

ΤΡΟΪΚΑ: «Χάνουμε την υπομονή μας»

Με «πορτοκαλί» κάρτες θα έρθει η τρόικα


«Χάνουμε την υπομονή μας με την έλλειψη αποφασιστικότητας των ελληνικών αρχών». Αυτό ήταν το αυστηρότατο μήνυμα της τρόικας προς την Αθήνα μετά την τελευταία επίσκεψη της στην Ελλάδα και ενόψει της νέας κρίσιμης αξιολόγησης από το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, το διάστημα 3-13 Μαΐου.


Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», πηγές της επιτροπής ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι πρόθεση των ελεγκτών είναι να μεταβούν στην Ελλάδα με «πορτοκαλί» πλέον και όχι με «κίτρινες» κάρτες, προειδοποιώντας δηλαδή για τον άμεσο κίνδυνο στασιμότητας που παρουσιάζουν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των Βρυξελών.


Έτσι έγινε αντιληπτό ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι πλέον ασφυκτικά για έμπρακτες αποδείξεις στους πιστωτές, με αντάλλαγμα την 5η δόση της βοήθειας, ύψους 12 δισεκατομμυρίων, τον Ιούνιο.

ΑΡΤΑ: Περικοπές ακόμα και στα... χειρουργεία

Τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο της Άρτας


Σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων προχώρησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, ενώ κανονικά θα διεξάγονται τα έκτακτα. Η απόφαση της αναστολής οφείλεται στις τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, αφού έχει εξαντληθεί το στοκ των υλικών και όσα υπάρχουν προορίζονται για τα έκτακτα χειρουργεία.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα σε λίγο καιρό θα είναι αδύνατη ακόμα και η περίθαλψη των ασθενών στα διάφορα τμήματα, ενώ δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που οργισμένοι ξεσπούν πάνω στους γιατρούς για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΕΚΑΒ: Νέα επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι εργαζόμενοι από την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου

Εκ νέου επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ από την Δευτέρα, 18 Απριλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού του ΕΚΑΒ είχε αναστείλει την επίσχεση εργασίας που είχε προαναγγείλει από τις 4 Απριλίου, ύστερα από τις δεσμεύσεις του Υ.Υ.Κ.Α. για καταβολή των αποδοχών εντός δεκαπενθημέρου.


Ωστόσο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «μέχρι σήμερα δεν ικανοποιήθηκε η καταβολή των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (υπερωρίες, επίδομα στολής εκτός έδρας)».
Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι προτίθενται να προβούν σε νέες κινητοποιήσεις «μέχρι την πληρωμή των δεδουλευμένων μας», όπως τονίζουν.


ΠΗΓΗ: www.Zougla.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, η Οικονομική Επιτροπή

Τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2011 και ώρα 10.00 π.μ. στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:


1.Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 06-04-2011 συνεδρίασης.


2.Έγκριση δαπάνης για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Χαραλάμπους Νούσια και Ιωάννη Κίτσιου, στη Θεσσαλονίκη για την συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΦΕΤ.


3.Έγκριση δαπάνης για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του υπαλλήλου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Σπύρου Οικονομίδη, στη Θεσσαλονίκη για την συμμετοχή του σε επιμορφωτικό σεμινάριο του ΠΙΝΕΠ Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων».


4.Έγκριση παράτασης σύμβασης μίσθωσης κατά δύο (2) έτη, ακινήτου ιδιοκτησίας του Παπαβασιλείου Διονυσίου επί της οδού Κ. Κανάρη (Α’ Πολεοδομική Ενότητα Λαδοχωρίου) για τις ανάγκες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.


5.Έγκριση του Πρακτικού ΙΙΙ (έλεγχος φακέλων Οικονομικών Προσφορών), της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Μελέτη Αποχέτευσης – Βιολογικού Καθαρισμού Πλαταριάς – Συβότων» και έγκριση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης.


6.Έγκριση παράτασης σύμβασης μίσθωσης του ακινήτου ιδιοκτησίας Ανδρέα Ζέρβα και Αικατερίνης Ζέρβα, επί της οδού Κ. Αιτωλού 10 για τη στέγαση της Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.


7.Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας, με τίτλο «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση δρόμου Άρτας – Κομμένου (1η επαρχιακή οδός) – Υποτμήμα Β’», αναδόχου ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.


8.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.


9.Έγκριση δαπάνης για τη δημοσίευση σε δύο τοπικές εφημερίδες των Ιωαννίνων, περίληψης της υπ’ άριθμ. ΣΟΧ 2/2011 ανακοίνωσης για σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, του Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων.


10.Έγκριση δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Πανελλήνια Γενική έκθεση «Πανηπειρωτική» που διοργανώνεται στα Ιωάννινα, το διάστημα 7-15/5/2011.


11.Έγκριση μετακίνησης και των εξόδων εκτός έδρας μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης για το έτος 2011, της Οδοντιάτρου Μαρίας Παππά, υπαλλήλου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων, προκειμένου να συμμετάσχει στο Διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Νοτίου Ελλάδος, στο τμήμα Δημόσιας Υγείας της Ε.Σ.Δ.Υ., που θα διεξάγεται στην Αθήνα σε μηναία τετραήμερα (όπως αυτά θα οριστούν).


12.Έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας με τίτλο «Αποκατάσταση ζημιάς πρανούς τμήματος της οδού Άσσου - Πολυστάφυλλου της 8ης Επαρχιακής οδού Ν. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.


13.Έγκριση λειτουργικών δαπανών Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.


14.Δικαστική Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την από 14-07-2008 έφεση του Beraj Eqerem του Hakim, κατά 1)της υπ’ αριθμ. 28/2008 αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων (Τμήμα Α’ Τριμελές), 2) της υπ’ αριθμ. πρωτ. 1699/2005 αποφάσεως του Νομάρχη Ιωαννίνων και πάσης άλλης συναφούς πράξεως ή παραλείψεως της Διοικήσεως.


15.Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (Αντιμετώπιση προβλήματος που δημιουργήθηκε σε δρομολόγιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από Μελιγγούς στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πεδινής και αντίστροφα).


16.Κατακύρωση του διαγωνισμού με της διαδικασία της διαπραγμάτευσης, για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.


17.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας 36ης επαρχιακής οδού», αναδόχου Κων/νου Ντόκου ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2011.18.18.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποξήλωση γέφυρας Μπέλευ», αναδόχου Ιωάννη Γραβάνη ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2011.


19.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση Εργασιών Πιστών Εξετάσεων Υποψηφίων Οδηγών», αναδόχου εταιρείας «Π. Χαλούλος-Β. Βαγενά Ο.Ε.», μέχρι την 16-06-2011.


20.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση παιδικού σταθμού Παρακαλάμου», αναδόχου Τεχνικής Εταιρείας «Α.& Π. Λάμπρης Ο.Ε.», μέχρι την 30-09-2011.


21.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αναπαλαίωση Δημ. Σχολείου Αυλοτόπου για χρήση ως Πολιτιστικού Κέντρου», αναδόχου ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΚΕΓΚΑ ΕΔΕ, μέχρι την 31-08-2011.


22.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αντιπλημμυρικές εργασίες στα Δ.Δ Σπαθαραίων και Μαζαρακιάς», αναδόχου εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 30-06-2011.


23.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Κατασκευή περίφραξης στο γήπεδο Μαζαρακιάς», αναδόχου εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2011.


24.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Εργασίες οδοποιίας στο οδικό δίκτυο Δ.Δ. Λαδοχωρίου», αναδόχου εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 30-06-2011.


25.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Ασφαλτόστρωση επαρχιακού οδικού δικτύου Δ.Δ. Ν. Σελεύκειας», αναδόχου εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 30-06-2011.


26.Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αποκατάσταση ζημιών αύλειου χώρου Β’ Ενιαίου Λυκείου Ηγουμενίτσας», αναδόχου εταιρείας «ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Ο.Ε.».27.27.Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. του 3ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. και της 1ης Σ.Σ. του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Κατασκευή σχολικού κτιρίου Β/θμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Λαδοχωρίου στο χώρο του 3ου Γυμνασίου», αναδόχου εταιρείας «ΖΙΩΡΗΣ Α.Ε.».


28.Έγκριση ανάθεσης δρομολογίου μεταφοράς μαθητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.


29.Έγκριση της μελέτης του έργου «Επισκευή Αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ, καθώς και της δημοπράτησής του βάσει της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία πρόσκλησης, με διαγωνισμό μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 28 του Ν. 3669/08.


30.Συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού όλων των έργων αρμοδιότητας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων, είτε αυτά συμπεριλαμβάνονται στα Προγράμματα της είτε όχι, για το έτος 2011.


31.Αναπροσαρμογή μισθώματος του ακινήτου στο όποιο στεγάζεται το ΚΕΘΕΑ, στην οδό Κοραή 11, στα Ιωάννινα, ιδιοκτησίας Κληροδοτήματος Βλαδίμηρου Λαζαρίδη, βάσει του αριθμ. πρωτ. 240/14-1-2009 μισθωτηρίου με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων (ήδη Π.Ε. Ιωαννίνων).


32.Έγκριση παράτασης σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Π. Νάση, επί της οδού Μελανίδη 4 στα Ιωάννινα, για τις ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.


33.Έγκριση παράτασης σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Χ. Κυριακόπουλου, επί της οδού Αθ. Διάκου αρ.6 στα Ιωάννινα, για τις ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.


34.Έγκριση παράτασης σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Ι. Μούλια, επί της οδού Πυρσινέλλα αρ.6 στα Ιωάννινα, για τις ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.


35.Έγκριση δαπάνης για τη δημοσίευση σε μία (1) εφημερίδα, συνοπτικού πίνακα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου.


36.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.


37.Έγκριση δαπανών για την αγορά γλυκών, πασχαλινών αυγών κ.λ.π. για παραμεθόρια φυλάκια της 8ης Μεραρχίας, ενόψει της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Ηπείρου σε αυτά λόγω της εορτής του Πάσχα.


38.Ματαίωση των αποτελεσμάτων του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ο οποίος κατέστη άγονος, βάσει των αριθμ. 1/05-04-2011 και 2/07-04-2011 Πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειάς του και έγκριση απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια καυσίμων κίνησης και λιπαντικών, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr