Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΛΠΑΚΙ - ΗΛΙΟΚΑΛΗ 1 - 1

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: "Εγκαταλείπουν" την εξίσωση του ειδικού φόρου για φέτος


Τέλος στην εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση.
Ως εκ τούτου το πετρέλαιο θέρμανσης θα συνεχίσει να πωλείται με το μειωμένο φόρο από την ερχόμενη σεζόν, που ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου 2011.
Πολλά νοικοκυριά δεν θα άντεχαν την υπέρμετρη αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, αν εξισωνόταν με το κίνησης.
Το τεράστιο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, γέρνει την πλάστιγγα προς τη μη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και ενάντια στη δέσμευση που είχε τεθεί με το Μνημόνιο για την είσπραξη 400 εκατ. ευρώ το 2010 ή περίπου 800 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από το 2012 και μετά.

Εξέλιξη που θέτει επί τάπητος δύο νέα δεδομένα:

1. Την ισόποση αύξηση του κονδυλίου των πρόσθετων μέτρων από το 1,8 δισ. ευρώ στα 2,2 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος, εκτός κι αν επανέλθει το σύστημα «Ηφαιστος» (πληρωμή αυξημένου φόρου από πρατηριούχους και διατήρηση μειωμένου για καταναλωτές, με επιστροφή διαφοράς στους πρώτους).

2. Την αναβίωση του σεναρίου για επίσπευση των εθνικών εκλογών, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να μετράει περισσότερο το πολιτικό κόστος από τη μνημονιακή δέσμευση και τα έσοδα που θα εισέπραττε.

Η κίνηση ρελάνς του οικονομικού επιτελείου φαίνεται να επικρατεί την τελευταία εβδομάδα. Υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε στην «Ε» ότι «εκείνο που βαραίνει είναι το πολιτικό κόστος, που θα έχει ένα μέτρο υπέρογκης επιβάρυνσης των νοικοκυριών σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας».

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι τα νοικοκυριά δεν θα μπορέσουν να αντέξουν και αυτή την επιβάρυνση, καθώς έρχεται ύστερα από ενάμιση χρόνο δραστικών περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις, καθώς και μεγάλων αυξήσεων στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στο ΦΠΑ.

Η απόφαση αυτή ετοιμάζεται να ληφθεί τη στιγμή μάλιστα που είχαν καταλήξει στο μηχανισμό και συγκεκριμένα στον κλειδάριθμο για την επιστροφή μέρους του αυξημένου ΕΦΚ στα νοικοκυριά, βάσει του ύψους του εισοδήματος, των περιουσιακών στοιχείων και της γεωγραφικής θέσης (διαφορετικά ποσοστά κατά περιοχή και υψόμετρο).

Το οικονομικό επιτελείο καταστρώνει ένα νέο σχέδιο πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, το οποίο κατά τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου και παραγόντων της αγοράς ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ σε μια αγορά με ετήσιο τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr

ΔΗΜΟΣΙΟ: Έκτακτα μέτρα, σοκ - 1 πρόσληψη για κάθε 7 αποχωρήσεις


Έκτακτα μέτρα-σοκ για εξοικονόμηση άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα υπό το φόβο ενός- βέβαιου για πολλούς- εκτροχιασμού του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2011.

Όπως αναφέρει ο "Τύπος της Κυριακής", εξετάζονται ακόμη και μέτρα που θα επιταχύνουν τους ρυθμούς μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, καθώς η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη Τρόικα για περικοπές θέσεων εργασίας, ακόμη και μέσω απολύσεων.

Ως εκ τούτου, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ομαλή εκτέλεση του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, είναι πολύ πιθανό, από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ο κανόνας "1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις" να τροποποιηθεί και να γίνει "1 πρόσληψη για κάθε 7 αποχωρήσεις", με περαιτέρω περιορισμό των προσλήψεων και αύξηση των απολύσεων συμβασιούχων.

Ως εκ τούτου, καθίσταται απίθανη πλέον η απορρόφηση των εργαζομένων που χάνουν τις θέσεις εργασίας τους με μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, οπότε η λύση των απολύσεων μονίμων υπαλλήλων θα είναι αναπόφευκτη.

ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων


Ρύθμιση ανάσα για 60.000 δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ρυθμίζει τα δάνειά τους, ενώ προχωρεί και σε haircut (από 50% μέχρι και 100%) στους τόκους υπερημερίας για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Παρέχεται η δυνατότητα επιμήκυνσης με το ίδιο επιτόκιο των στεγαστικών που έχουν χορηγηθεί από το 2005 έως την 1η Ιουλίου 2010, καθώς και η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους

Η απόφαση αυτή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που είναι ήδη σε ισχύ, ελήφθη για να διευκολύνει οικονομικά τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς έχουν υποστεί περικοπές τουλάχιστον κατά 15% στις μηνιαίες αποδοχές τους, ενώ αναμένονται και νέες μειώσεις.

Η πρόβλεψη είναι να ρυθμιστούν τουλάχιστον 55.000 με 60.000 στεγαστικά, επισκευαστικά και δάνεια μικροβελτιώσεων φέτος.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ: Το Σάββατο 26 Μαρτίου, ώρα 8:30 μ.μ.


Για τρίτη χρονιά, οι Έλληνες συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης» και καλούνται να «κατεβάσουν τον διακόπτη» για μία ώρα, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Στις 8:30 μ.μ., το Σάββατο, το ελληνικό παράρτημα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την προστασία του περιβάλλοντος WWF καλεί τους συμμετέχοντες να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι πολίτες, οι συναρμόδιοι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος που συμμετέχουν θα σβήσουν τα φώτα στον χώρο όπου βρίσκονται για 60 λεπτά.

Η WWF ευελπιστεί μάλιστα να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, έχει μάλιστα δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα στο wwf.gr/earthhour, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δημιουργήσει ατομική "υπο-σελίδα" με προσωπική σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνονται υπογραφές.

Η Ώρα της Γης είναι μία πρωτοβουλία που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου 2,2 εκατ. άνθρωποι, μαζί με περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, ως έμπρακτη συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ: Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής


Αλλάζει από την προσεχή Κυριακή η ώρα, καθώς θα ισχύσει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η θερινή ώρα.

Έτσι, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου 2011, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.

Γιατί αλλάζει η ώρα, πως και πού εφαρμόζεται το μέτρο;

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2011, οπότε θα επανέλθει η χειμερινή ώρα.
Στην Ελλάδα, στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Γι αυτήν την αλλαγή μπορεί να «κατηγορηθεί» ο Βενιαμίν Φραγκλίνος. Η σημαντική αυτή φιγούρα του Διαφωτισμού, όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διατύπωσε το 1784 την ιδέα της θερινής ώρας, καθώς διαπίστωσε ότι περισσότερος ήλιος σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

Έτσι, εκατομμύρια κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη «αναγκάζονται» να ρυθμίζουν δύο φορές το χρόνο τα ρολόγια τους, εάν θέλουν να είναι… συνεπείς στις δουλειές τους.

Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνουμε το δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στη χώρα μας, όπως και παγκοσμίως, το 1973, μετά την ενεργειακή κρίση. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση το 1997 διατύπωσε τη σκέψη να σταματήσει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλη διαφορά ώρας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι η Ελλάδα να είναι 3 ώρες και το χειμώνα 2 ώρες μπροστά από το Γκρίνουιτς. Στην πραγματικότητα, οι τοπικές ώρες κάθε περιοχής, όπως την Αθήνας, της Κέρκυρας και της Ρόδου, είναι διαφορετικές μεταξύ τους.

Αυτό το πρόβλημα, όμως, δεν αφορά μόνο την περιοχή μας, αλλά και όλες τις πόλεις-σημεία πάνω στο χάρτη, λόγω των διαφορετικών συντεταγμένων τους.

Έτσι, για να αντιμετωπιστούν και πρακτικά αυτές οι διαφοροποιήσεις των λεπτών, αποφασίστηκε να χωριστεί η Γη σε 24 συνολικά ίσες ατράκτους (άξονες περιστροφής) και όλες οι χώρες που ανήκουν στην ίδια άτρακτο να έχουν και την ίδια επίσημη ώρα που θα διαφέρει από τη διπλανή άτρακτο κατά μία ώρα.

Παράλληλα, για να λυθεί το πρόβλημα που θα προέκυπτε για τις περιοχές των χωρών που βρίσκονται στα όρια διαφορετικής ατράκτου, αποφασίστηκε η επίσημη ώρα κάθε κράτους να είναι αυτή της πρωτεύουσάς του. Εάν δεν ίσχυε το τελευταίο, τότε όταν στην Αθήνα θα ήταν 12:00, στην Κέρκυρα το ρολόι θα έπρεπε να δείχνει 12:16, ενώ στη Ρόδο 12:49.

Η εναλλαγή της ώρας από «χειμερινή» σε «θερινή» και αντίστροφα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αυστραλία, στη Γερμανία, στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζουν σήμερα 70 χώρες παγκοσμίως

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Το taxisnet σε νευρική κρίση


Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην εισπραχθούν στο σύνολό τους τα 2,5 δις. ευρώ έξοδα που προσδοκά το Δημόσιο.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών και των πρωτοφανών καθυστερήσεων οι οποίες παρατηρούνται στην εκτύπωση και αποστολή των φορολογικών εντύπων Ε1 και Ε2 καθώς και στην έκδοση των αναγκαίων εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων.

Άλλα 900 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον τα οποία προσδοκά να εισπράξει το Δημόσιο από τη φορολογία ακινήτων, δεν θα εισρεύσουν φέτος στα ταμεία του, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής» υπάρχουν απίστευτες καθυστερήσεις στην έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΤΑΚ του 2009 και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011.

Συνολικά, εξαιτίας των προβλημάτων οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, περίπου 3,4 δις. ευρώ έσοδα από τη φορολογία εισοδημάτων και ακινήτων δεν θα εισπραχθούν εγκαίρως, με αποτέλεσμα η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του Δημοσίου να διευρυνθεί.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: O νέος χάρτης των νοσοκομείων


Αλλάζει άρδην ο χάρτης των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Οι μελέτες για τις συγχωνεύσεις νοσηλευτικών μονάδων, τη συλλειτουργία τμημάτων, κλινικών και εργαστηρίων, τη μεταφορά νοσοκομείων, την αλλαγή χρήσης ή ακόμη και το κλείσιμο ορισμένων από αυτά, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στην Αττική, προβλέπεται να «κλείσουν» και να επαναλειτουργήσουν προσφέροντας άλλες υπηρεσίες τα νοσοκομεία: Λοιμωδών Αγίας Βαρβάρας, Παιδοψυχιατρικό Πεντέλης, Σπηλιοπούλειο, Ελπίς, Παμμακάριστος και Αμαλία Φλέμινγκ.

Όσον αφορά στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, θα πρέπει να θεωρούνται σίγουρες στην Ηλεία, με τον κύριο όγκο του νοσηλευτικού έργου να μεταφέρεται στην Αχαΐα, στην Αργολίδα, όπου υπάρχουν δύο νοσοκομεία σε απόσταση μόλις 9 χλμ, στο Λασίθι, στην Άρτα, την Πρέβεζα, τις Φιλιάτες και την Ηγουμενίτσα, την Ημαθία, και το Κιλκίς, όπου θα παραμείνει ως έχει το νοσοκομείο Κιλκίς και θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας εκείνο της Γουμένισσας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Επίθεση αλλοδαπού σε λιμενικούς χθες το βράδυ


Συνελήφθη, χθες στις 22:00, στον επιβατηγό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, οποίος προσπάθησε να εισέλθει παράνομα εντός του λιμένα. Ο αλλοδαπός στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη απώθησε βίαια στέλεχος του Α.Λ.Σ.- Ε.Α. που εκτελούσε υπηρεσία στην είσοδο του επιβατηγού σταθμού, ενώ στη συνέχεια συνεπλάκη με δεύτερο στέλεχος που έσπευσε για βοήθεια.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.
ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «Ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές


Την σύνδεση των φοροαπαλλαγών με εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά κριτήρια, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που θα οδηγήσει στην κατάργησή τους για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν για όσους διαθέτουν πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα άνω των 60.000 ή των 70.000 ευρώ. Στο υπουργείο Οικονομικών προχωρούν στην επανεξέταση από μηδενική βάση των 900 και πλέον φοροαπαλλαγών, οι οποίες κοστίζουν κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό περί τα 5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» εντός των επόμενων ημερών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, καθώς το μέτρο θα συμπεριληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 .


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αυτό σημαίνει ότι θα ληφθούν υπόψη όχι μόνο τα πραγματικά εισοδήματα, αλλά και τα τεκμαρτά που προκύπτουν βάσει των περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν οι φορολογούμενοι (κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφος αναψυχής κ.ά.). Αν, για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος δηλώνει πραγματικό εισόδημα 40.000 ευρώ και το εισόδημα που προκύπτει με τα τεκμήρια διαβίωσης φτάνει τα 65.000 ευρώ, τότε θα λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα και θα χάνει τις φοροαπαλλαγές. Αναλυτικότερα δαπάνες όπως ιατρικά έξοδα, ενοίκια, τόκοι στεγαστικών δανείων, δίδακτρα σε φροντιστήρια κ.λπ. θα κοπούν για τους έχοντες υψηλά πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Λαμπρός ο εορτασμός του Ευαγγελισμού


Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της Απελευθέρωσης του Έθνους από τον τουρκικό ζυγό στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου κ. Σταύρος Βιρβίλης και ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Χρήστος Γκόγκος.
Μετά την Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, στον προαύλιο χώρο της Μονής τελέστηκε Αγιασμός και ακολούθησε η σχολική γιορτή.
Πλήθος κόσμου από τον Παρακάλαμο, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.

«ΜΙΝΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»: Ένσημα σε τιμή ευκαιρίας


Ένσημα σε τιμή ευκαιρίας, αρκεί να υπάρχουν λεφτά στην τσέπη, δίνει το «μίνι ασφαλιστικό» με τις τελευταίες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.
Αγοράζονται δικαιώματα για σύνταξη με ποσά που ξεκινούν ακόμη και από 90 ευρώ (ενδεικτικά, για δημόσιο υπάλληλο με αποδοχές 1350 ευρώ το μήνα).

Η εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» φιλοξενεί σήμερα έναν οδηγό για την εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης, ο οποίος δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα ασφαλισμένων.

Η πιο φθηνή εξαγορά είναι αυτή των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς υπολογίζεται μόνο με την εισφορά εργαζομένου (6,67%) επί των συντάξιμων αποδοχών. Αντίθετα η ακριβότερη αναγνώριση είναι αυτή που γίνεται στα ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας μισθωτός συμφέρει να αναγνωρίσει, το στρατό, τυχόν επιδοτούμενη ανεργία, αλλά και χρόνο που έχει ως βάση υπολογισμού το βασικό ημερομίσθιο.

Τους ελεύθερους επαγγελματίες συμφέρει να αναγνωρίσουν χρόνο που έχει ως βάση υπολογισμού το βασικό ημερομίσθιο και το χρόνο που μεσολαβεί από την έναρξη επαγγέλματος μέχρι την ασφάλιση στο ταμείο.

Τους δημόσιους υπαλλήλους συμφέρει να αναγνωρίσουν όλους τους χρόνους που υπολογίζονται με εισφορά εργαζομένου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξαφνικός θάνατος ερασιτέχνη ψαρά


Ενημερώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για τον αιφνίδιο θάνατο 62χρονου, ο οποίος είχε αναχωρήσει το πρωί από το λιμάνι της Πρέβεζας, μαζί με ακόμη ένα άτομο, για ψάρεμα με το σκάφος «ΕΥΤΥΧΙΑ» Λ.Π. 3001.

Ο 62χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Νεκροψία - νεκροτομή πρόκειται να διενεργηθεί από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Καθιερώνεται το 40ωρο στο Δημόσιο


Tη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εισαγωγή του 40ωρου στο Δημόσιο υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Το νέο ωράριο ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις, ενώ, όπως σημειώνει, ο κ. Ραγκούσης θα εισαχθεί και νέο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών «ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες τις απογευματινές ώρες».

Τονίζει ότι το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα έχει μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ (16 δισ. έναντι 22 δισ. το 2009), δηλαδή, όπως εξηγεί, μείωση κατά 30%. Για το ενιαίο μισθολόγιο δηλώνει πως στόχο έχει «την αρχή της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει ότι εντός του 2011 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση του πρώτου εθνικού γραπτού διαγωνισμού, βασικό κριτήριο «για την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊστάμενων».

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που δεν έκανε ούτε μια πελατειακή πρόσληψη, εκτός ΑΣΕΠ και δεν έκανε ούτε μια κομματική προαγωγή προϊσταμένου», δηλώνει ο κ. Ραγκούσης.

Σημειώνει επίσης ότι «δεν χρειάζεται αναθεώρηση το Μνημόνιο, αλλά η νοοτροπία μας» και προσθέτει «αυτό είναι το μείζον, όχι οι όποιες διορθώσεις κριθεί ότι είναι απαραίτητες στο Μνημόνιο, οι οποίες ασφαλώς θα γίνουν».

Επισημαίνει ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» καταργήθηκαν πάνω από 30.000 οργανικές θέσεις υπαλλήλων, πέραν των 25.000 θέσεων αιρετών και των δεκάδων χιλιάδων θέσεων μελών διοικήσεων των νομικών προσώπων.